Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 08:59   #4951
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

to nie jest obrana cebula a cebula młoda której łupinka nie zdążyła jeszcze zżółknąć i wyschnąć. A nawet gdyby to była obrana to co za problem zdjąć z niej jeszcze jedną warstwę

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:58   #4952
eeela
Raczkowanie

GG do eeela

Wrócę do tych matek. Dlaczego piszą, mówią, że karmi cyckiem. Przystawia do cycka, mleko ma w cyckach. Czy po ciąży to już nie są piersi?
O wiele ładniej i naturalniej brzmi "karmię piersią". Nie kumam.
Albo, że dziecko się zesrało. Masakra.
Stary 2011-07-28, 10:00   #4953
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwi mnie brak szacunku dla cudzego czasu. Ostatnio weszłam do klatki, czekam na windę. Spieszyłam się, bo wracałam z pracy do domu i od razu musiałam iść do biblioteki. Kiedy winda przyjechała, usłyszałam, że ktoś idzie, więc przytrzymałam drzwi. Przyszła sąsiadka i do mnie: "O, jaka panienka miła, dziękuję! Proszę chwilkę zaczekać, ja tylko skrzynkę sprawdzę" Po czym podeszła wolniutko do skrzynki i zaczęła oglądać ulotki, które dostała A ja stałam trzymając tą windę. Kurde, chciałam być miła, a ona zamiast się pospieszyć, to jeszcze pocztę sprawdza... Mogła ją sprawdzić później albo powiedzieć, żebym jechała, bo ona jeszcze skrzynkę będzie sprawdzić... Ech.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez eeela Pokaż wiadomość
Wrócę do tych matek. Dlaczego piszą, mówią, że karmi cyckiem. Przystawia do cycka, mleko ma w cyckach. Czy po ciąży to już nie są piersi?
Dokładnie, albo: "młody cały dzień na cycu wisi" Okropne to jest.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:07   #4954
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Strasznie mnie to brzydzi to wiszenie nas cycu...
Ja mam piersi i nie zamierzam ich stracić po ewentualnej ciąży.

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:10   #4955
eeela
Raczkowanie

GG do eeela

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Strasznie mnie to brzydzi to wiszenie nas cycu...
Ja mam piersi i nie zamierzam ich stracić po ewentualnej ciąży.
Ja też nie! Mam nadzieję, że nie będą do kolan, a nawet jeśli tak, to wciąż będą to piersi.
Stary 2011-07-28, 10:54   #4956
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
to nie jest obrana cebula a cebula młoda której łupinka nie zdążyła jeszcze zżółknąć i wyschnąć. A nawet gdyby to była obrana to co za problem zdjąć z niej jeszcze jedną warstwę

Zgadza się, jest to młoda cebula i nie ma co wołać o pomstę do nieba nie martwcie się kochane, jesienią już takich nie uświadczycie!

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:36   #4957
yousuck
Rozeznanie

Albo cukrowa też jest bielutka, bez tej szeleszczącej warstwy .
A jeśli o sklepach już mowa - denerwuje mnie to, jak wiele osób ma zupełnie lekceważący stosunek do pracowników firm odzieżowych, zostawiając rozwalone ciuchy w przymierzalniach. OK, nie każdy sklep ma ten wieszak do odłożenia rzeczy, których nie kupujemy, ale w H&M ciągle widuję rzeczy rozrzucone po całej przymierzalni
Stary 2011-07-28, 11:41   #4958
reverse
Zadomowienie

Też tego nie rozumiem. Ja zawsze odnoszę przymierzane rzeczy na swoje miejsce, chyba, że się śpieszę - wtedy podaję je obsłudze (jeśli akurat ktoś jest w pobliżu). Mam wrażenie, że wiele osób wyznaje zasadę - obsłudze się płaci, więc niech po mnie sprzątają.
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 12:24   #4959
Linaewen
Zakorzenienie

Ja zazwyczaj nie pamiętam skąd co wzięłam[gubię się w tych sklepach-wszędzie to samo], ale nigdy nie zostawiam, zwłaszcza rozwłóczonych. Dlatego bardzo mnie cieszy miejsce do zostawienia rzeczy obsłudze-odłożą na miejsce i nie będą musieli biegać i przenosić wieszaków z miejsca na miejsce, jak gdzieś źle odłożę. Ale tak rozwlekać i zostawiać w przymierzalniach... Kurde, przecież to nie jest służba, tylko obsługa sklepu, czemu mają sprzątać po jaśnie-państwu?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 13:13   #4960
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez Anethka Pokaż wiadomość
- Kim jest Eva Minge?
- Kobieta (...) piękna, mądra, bardzo inteligentna

Dobrze słyszę?
Nie, źle usłyszałaś. On zapytał jaka jest "kobieta Ewy Minge" czyli pewnie chodziło mu o to, dla jakiej kobiety przygotowana jest kolekcja. Ale odpowiedź i tak super dziwna - zwykle przypisuje się kolekcje do wieku, osobowości, pracy bądź chwil relaksu, nie mówi się raczej, że jest tylko dla pięknych i inteligentnych

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Podoba mi się zwłaszcza:
Dziecka nie powinno się kłaść na stole, bo będzie głupie - a moja mama na to przed chwilą - "zawsze Cię przewijałam na stole, bo nie mieliśmy przewijaka". No i wszystko niniejszym stało się dla mnie jasne.
Poległam Mnie mama przewijała na pralce

Cytat:
Napisane przez eeela Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie rozumiem/ nie lubię pewnych słów i uważam, że lepiej już (dla mnie estetyczniej) jest porządnie przekląć niż ich używać. Typu - cycki, srać, szczać, kibel i śmierdzi. Tak jakby nie było piersi, załatwiania się/ chodzenia do toalety, robienia siusiu, sedesu i brzydkich zapachów. To dziwne, bo jak ktoś (np. nowo poznany) przy mnie przeklina, to mnie to nie wzrusza - jakoś nie mam takiej wewnętrznej niechęci, za to jak używa takich słów to jakoś mnie odrzuca.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj nie pamiętam skąd co wzięłam[gubię się w tych sklepach-wszędzie to samo], ale nigdy nie zostawiam, zwłaszcza rozwłóczonych. Dlatego bardzo mnie cieszy miejsce do zostawienia rzeczy obsłudze-odłożą na miejsce i nie będą musieli biegać i przenosić wieszaków z miejsca na miejsce, jak gdzieś źle odłożę. Ale tak rozwlekać i zostawiać w przymierzalniach... Kurde, przecież to nie jest służba, tylko obsługa sklepu, czemu mają sprzątać po jaśnie-państwu?
Ja swoją podopieczną uczę właśnie odkładania wszystkiego na miejsce w sklepach, bo jej rodzice nie zwracają na to uwagi. Mnie się też zdarza czasem coś gdzieś odłożyć, jak się rozmyślę i bardzo się spieszę, to zostawiam przy kasie, ale jak stoję przed półką, z której daną rzecz wzięłam, stwierdzam, że "jednak nie biorę" to nie odkładam tak, gdzie popadnie - strasznie mnie to drażni.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 13:31   #4961
Reme
Zadomowienie

Mnie najbardziej denerwuje, jak ktoś nie odkłada na miejsce rzeczy w sklepach spożywczych. Naprawde mnie dziwi, że ludziom brakuje poszanowania dla żywności. Idzie sobie ktoś i np. zostawia na pólce ze słodyczami jakieś mrożonki, które wiadomo, że już nie będą przydatne po czymś takim do spożycia. Ogólnie, zostawianie gdziekolwiek rzeczy, które bierze się z lodówek czy zamrażarek, np mięso, lody.
Stary 2011-07-28, 13:44   #4962
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Poległam Mnie mama przewijała na pralce

Może to oznaczać, że jesteś (lub nie) czyściochem. Ale nie ma gwarancji, że chodzi akurat o to. My, dzieci nie z przewijaków, jesteśmy inne

Muszę wyrzucić z siebie. Dziś trzeci raz zobaczyłam małą kotkę na mojej nowej trasie joggingowej. Zawsze zmoknięta, więc nie nocuje w jakimś bezpiecznym miejscu, nie radzi sobie. Dałam jej jedzonko i zadzwonilam do okolicznych domów. żeby spytać czy jest czyjaś. oczywiście "nikt nic ni wie". Tylko jedna starowinka powiedziała, że kociak od 2 tygodni się tam kręci, każdy sąsiad ją przegania, ona jedna czasem cos jej rzuci , jak jej (kur*wa) z renty zostanie. Jakim debilem bez serca trzeba być, żeby takiej biduli chociaż nie dokarmić, skoro się ją widzi codziennie, bo kotka na widoku. Jakas babuleńka potrafi wysupłać pare groszy i tym samym zabrać je sobie, a państwo wielcy obok nie. A teraz małych kotkow zatrzęsienie. Ja nie mam miejsca i pieniędzy na kolejnego kota, siostra też nie, w okolicy u żadnych znajomych też nie ma, na forum miejscowości oczywiście głucha cisza na nasze wiadomości. Próbujemy znaleźć jej dom gdzieś, ale marne szanse teraz. Pewnie zdechnie niedługo. A ktoś jeszcze, kur*wa zakłada watki, że pozwolił kocicy się okocic i na pewno móóóóstwo chętnych się znajdzie na małe kociaki. Male kociaki zdychaja na ulicy, wystarczy otworzyć oczy.

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2011-07-28 o 14:11
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:00   #4963

Suvia, moja mama po raz chyba piąty znalazła porzuconego psa. Jeden był przywiązany do drzewa w lesie. My nie mamy już warunków na drugiego psa, mam jednego, a mamy mieszkanie, nie dom.
I to już zwyczaj jest, że co jakiś czas musimy na gwałt szukać domu zwierzęciu, bo jakiś cymbał, debil (och, jak mam ochotę tu soczyście zakląć!), skrrrrretyniały pierrrron niewydarzony wyrzuci zwierzę gdziekolwiek, żeby zdechło.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:20   #4964
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
to nie jest obrana cebula a cebula młoda której łupinka nie zdążyła jeszcze zżółknąć i wyschnąć.
Serio?

Cytat:
A nawet gdyby to była obrana to co za problem zdjąć z niej jeszcze jedną warstwę
No ale cebula po coś ma łupinkę... Po co wyrzucać część cebuli, która byłaby dobra gdyby wcześniej ktoś z niej nie zdjął łupinki?

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Zgadza się, jest to młoda cebula i nie ma co wołać o pomstę do nieba nie martwcie się kochane, jesienią już takich nie uświadczycie!
No mam nadzieję, że nikt tych cebul nie obiera... Bo, że to żółta cebula to mam pewność, w sklepie jest tak podpisana.
Stary 2011-07-28, 15:28   #4965
Keket
Zakorzenienie

To cukrowa cebula na bank. Swoją drogą nie smakuje mi, tak samo, jak ten chiński czosnek.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:29   #4966
Linaewen
Zakorzenienie

No, ale gdyby ktoś to obierał to by były ślady tej łupinki-przecież nie ma siły, żeby pracownicy sklepu obierali dokładniutko codziennie po kilanaście kg cebuli
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-07-28, 15:36   #4967
doloresd
Wtajemniczenie

Zadziwiają mnie kobiety przychodzące na basen sportowy w pełnym makijażu. Po paru minutach pływania mają rozmazane tuszem oczy - a podkład spływa im po szyi. Woda w basenie przybiera innego koloru - a reszta ludzi musi w tym pływać
Powinien być zakaz wchodzenia do wody z plastrami na ciele- potem taki plaster odlepia się od czyjegoś palca czy innej części ciała i apetycznie unosi się na wodzie ...
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:38   #4968
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
No ale cebula po coś ma łupinkę... Po co wyrzucać część cebuli, która byłaby dobra gdyby wcześniej ktoś z niej nie zdjął łupinki?

No mam nadzieję, że nikt tych cebul nie obiera... Bo, że to żółta cebula to mam pewność, w sklepie jest tak podpisana.
Ale ta łupinka z młodej cebuli jest cieniutka i szybko gnije. Dwa dni poleży i jest już do wyrzucenia.

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:47   #4969
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Zadziwiają mnie kobiety przychodzące na basen sportowy w pełnym makijażu. Po paru minutach pływania mają rozmazane tuszem oczy - a podkład spływa im po szyi. Woda w basenie przybiera innego koloru - a reszta ludzi musi w tym pływać
Powinien być zakaz wchodzenia do wody z plastrami na ciele- potem taki plaster odlepia się od czyjegoś palca czy innej części ciała i apetycznie unosi się na wodzie ...
Cóż, ja ostatnio widziałam plaster najprawdopodniej antykoncepcyjny [taki kształt i kolor]...
Stary 2011-07-28, 15:56   #4970
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż, ja ostatnio widziałam plaster najprawdopodniej antykoncepcyjny [taki kształt i kolor]...
a potem są wątki "zgubiłam plaster, czy mogę być w ciąży?"
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:57   #4971
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej denerwuje, jak ktoś nie odkłada na miejsce rzeczy w sklepach spożywczych. Naprawde mnie dziwi, że ludziom brakuje poszanowania dla żywności. Idzie sobie ktoś i np. zostawia na pólce ze słodyczami jakieś mrożonki, które wiadomo, że już nie będą przydatne po czymś takim do spożycia. Ogólnie, zostawianie gdziekolwiek rzeczy, które bierze się z lodówek czy zamrażarek, np mięso, lody.
akurat mi się przypomniało, z czasów gdy pracowałam w średnim markecie otóż denerwowali mnie ludzie, którzy np. coś niechcący strącili/rozlali/rozsypali, i w tym momencie obrót dookoła czy przypadkiem ktoś nie widzi i ucieczka z miejsca zbrodni zdarzało mi się to nieraz zarejestrować, gdy np. stoję na drabince i układam coś tam wyżej na półce, a za jakimś regałem takie dantejskie sceny wiadomo przecież, że nikt nie będzie latał za klientem i kazał tego sprzątać no ale nie wiem, mi miło się robiło, gdy ktoś np. podszedł i przeprosił, że przez przypadek się rozsypało i takie tam przecież wiadomo, że i tak obsługa wszystko sprząta. Wtedy zawsze odpowiadałam z uśmiechem, że nic się nie stało, zaraz posprzątam.
nie wiem, może ludzie boją się, że jak coś rozsypią, to będą musieli za to płacić? i później leży taka mąka rozsypana na środku czy cukier kolejni wjeżdżają w to wózkami i się roznosi.

a takie uszkodzone produkty po prostu zanosi się na zaplecze do odpisu i tyle.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2011-07-28 o 16:00
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:14   #4972
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
nie wiem, może ludzie boją się, że jak coś rozsypią, to będą musieli za to płacić?
a to nie trzeba?

ja mam taka traumę z dzieciństwa:
robiłam zakupy w Biedronce i jakaś gruba baba obok mnie się przeciskała, odpychając mój koszyk, który z kolei uderzył w butelki z "biedronkowym kubusiem" i jak można się domyślić jedna spadła i się potłukła. Baba się zmyła, a ja stałam jak głupia, bo nie wiedziałam co zrobić.
Doszła do mnie pani z obsługi i powiedziała "musisz teraz za to dziecko zapłacić", tylko ja nie miałam więcej pieniędzy niż po to co przyszłam to mi darowała.

i do dziś byłam święcie przekonana że jak się coś zbroi to się płaci
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:23   #4973
sabbatha
Zakorzenienie

ubrań się właśnie nie powinno odwieszać jak się nie wie gdzie dokładnie wisiały (a czasami się nie wie) bo to tylko zwiększa ilość pracy dla obsługi ;-) i tak muszą te ciuchy poprawiać na wieszakach i mieć rozwieszone wg planu.

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:24   #4974
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tak jest, wystarczy wyjść na targ warzywny. Tam przecież nikt sie nie bawi w obieranie a cebulki są bez twardych łupinek...;p
Bo niestety często sie płaci za szkody. Jak pracowałam w prywatnym sklepie to nie było zmiłuj. Kiedyś kobieta potrąciła podstawke z cieniami do powiek i wszystkie sie rozsypały, musiała sporo za to zapłacic. Nawet potłuczonego octu właścicielka nie darowała....

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.

Edytowane przez BioIvO
Czas edycji: 2011-07-28 o 16:26
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:26   #4975
Linaewen
Zakorzenienie

Ale w sieciówkach większych się tego teraz raczej nie praktykuje-bo by trzeba biegać za każdnym klientem. A tak-idzie w straty.
Stary 2011-07-28, 16:27   #4976
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
a to nie trzeba?

ja mam taka traumę z dzieciństwa:
robiłam zakupy w Biedronce i jakaś gruba baba obok mnie się przeciskała, odpychając mój koszyk, który z kolei uderzył w butelki z "biedronkowym kubusiem" i jak można się domyślić jedna spadła i się potłukła. Baba się zmyła, a ja stałam jak głupia, bo nie wiedziałam co zrobić.
Doszła do mnie pani z obsługi i powiedziała "musisz teraz za to dziecko zapłacić", tylko ja nie miałam więcej pieniędzy niż po to co przyszłam to mi darowała.

i do dziś byłam święcie przekonana że jak się coś zbroi to się płaci
noo, przynajmniej tam gdzie pracowałam - nie
zresztą nie ma nawet takiej możliwości, żeby w większym sklepie monitorować każdego, kto coś strąci ;> (aha, i to nie był supermarket na miarę Tesco, Auchan tylko raczej taki mini-market).
tak jak pisałam - uszkodzony produkt na zaplecze, do odpisu, i tyle
tak samo jak np. jogurty czy inne tego typu są np. jeden dzień po dacie ważności to też idą do odpisu i jeśli ktoś z obsługi chce sobie je wziąć, to może, za darmo 1 dzień po dacie ważności to nie tragedia i można zjeść, ale na sklepie nie mogą pozostać dla klientów

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2011-07-28 o 16:30
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:39   #4977
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yousuck Pokaż wiadomość
A jeśli o sklepach już mowa - denerwuje mnie to, jak wiele osób ma zupełnie lekceważący stosunek do pracowników firm odzieżowych, zostawiając rozwalone ciuchy w przymierzalniach. OK, nie każdy sklep ma ten wieszak do odłożenia rzeczy, których nie kupujemy, ale w H&M ciągle widuję rzeczy rozrzucone po całej przymierzalni
o rany, u nas to jeszcze nic! za granicą dziewczyny potrafia być bezczelne, nieraz taki burdel widzialam w odzieżowych, szok, nie idą do przymierzalni, tylko gdzies na sklepie chowają się za wieszakami i tam przymierzają (np. na dziale dziecięcym gdzies miedzy śpiochami),
zostawiają wszystko gdzie popadnie, np. dział z bielizną, a tam nawieszane biżuterii
Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie rozumiem/ nie lubię pewnych słów i uważam, że lepiej już (dla mnie estetyczniej) jest porządnie przekląć niż ich używać. Typu - cycki, srać, szczać, kibel i śmierdzi. Tak jakby nie było piersi, załatwiania się/ chodzenia do toalety, robienia siusiu, sedesu i brzydkich zapachów. To dziwne, bo jak ktoś (np. nowo poznany) przy mnie przeklina, to mnie to nie wzrusza - jakoś nie mam takiej wewnętrznej niechęci, za to jak używa takich słów to jakoś mnie odrzuca.
o to to! mam dokladnie tak samo nie znoszę, jak ktos używa tych brzydkich określeń, szczanie, sranie, bleee odrzuca mnie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Muszę wyrzucić z siebie. Dziś trzeci raz zobaczyłam małą kotkę na mojej nowej trasie joggingowej. Zawsze zmoknięta, więc nie nocuje w jakimś bezpiecznym miejscu, nie radzi sobie. Dałam jej jedzonko i zadzwonilam do okolicznych domów. żeby spytać czy jest czyjaś. oczywiście "nikt nic ni wie". Tylko jedna starowinka powiedziała, że kociak od 2 tygodni się tam kręci, każdy sąsiad ją przegania, ona jedna czasem cos jej rzuci , jak jej (kur*wa) z renty zostanie. Jakim debilem bez serca trzeba być, żeby takiej biduli chociaż nie dokarmić, skoro się ją widzi codziennie, bo kotka na widoku. Jakas babuleńka potrafi wysupłać pare groszy i tym samym zabrać je sobie, a państwo wielcy obok nie. A teraz małych kotkow zatrzęsienie. Ja nie mam miejsca i pieniędzy na kolejnego kota, siostra też nie, w okolicy u żadnych znajomych też nie ma, na forum miejscowości oczywiście głucha cisza na nasze wiadomości. Próbujemy znaleźć jej dom gdzieś, ale marne szanse teraz. Pewnie zdechnie niedługo. A ktoś jeszcze, kur*wa zakłada watki, że pozwolił kocicy się okocic i na pewno móóóóstwo chętnych się znajdzie na małe kociaki. Male kociaki zdychaja na ulicy, wystarczy otworzyć oczy.
Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Suvia, moja mama po raz chyba piąty znalazła porzuconego psa. Jeden był przywiązany do drzewa w lesie. My nie mamy już warunków na drugiego psa, mam jednego, a mamy mieszkanie, nie dom.
I to już zwyczaj jest, że co jakiś czas musimy na gwałt szukać domu zwierzęciu, bo jakiś cymbał, debil (och, jak mam ochotę tu soczyście zakląć!), skrrrrretyniały pierrrron niewydarzony wyrzuci zwierzę gdziekolwiek, żeby zdechło.
wczoraj w tv widzialam jakis artykul o psie zostawionym na łańcuchu, sam sobie, wlasciwiel umarł, a jego brat mieszkający 200 metrów dalej nawet nie zainteresowal się zwierzęciem,
babka, która zobaczyła tego psa, kiedy opowiadała, w jakim stanie go zastała (czołgający się, nie mógł wyjsc z budy, tylne łapy chore, skomlący, nie dosięgał do garnka z wodą..), płakała, a ja razem z nią dojeżdżała 7km na rowerze i przywoziła mu jedzenie.
reportaż obejrzał jakiś człowiek z Rybnika, przejechał pół Polski i wziął tego psa do siebie ja oczywiscie płacz, strasznie się wzruszam na taką dobroć

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:59   #4978
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
To cukrowa cebula na bank.
I myślisz, że i tak byłaby podpisana "cebula żółta"?

Cytat:
No, ale gdyby ktoś to obierał to by były ślady tej łupinki-przecież nie ma siły, żeby pracownicy sklepu obierali dokładniutko codziennie po kilanaście kg cebuli
Ja tam nie wiem, ale widziałam już nawet tak pakowane "nagie cebule". Tj. pakowane w takie siateczki. I obok siebie w sklepie potrafi leżeć paczka żółtych z łupinką i paczka cebul bez łupinki

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
O rany, też nie lubię umalowanych kobiet na basenie
No i nie rozumiem po co ludzie w ogóle się malują jak idą na basen. Potem gorzej wyglądają w rozmytym makijażu niż by wyglądali w ogóle bez niego

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Ale ta łupinka z młodej cebuli jest cieniutka i szybko gnije. Dwa dni poleży i jest już do wyrzucenia.
Nie wiedziałam

Cytat:
Stary 2011-07-28, 17:10   #4979
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Też nie rozumiem dziewczyn malujących się na basen, plaże czy górską wycieczkę, gdzie trasa jest ciężka i wyczerpująca. Chyba żaden kosmetyk tego nie przetrwa

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 17:46   #4980
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Też nie rozumiem dziewczyn malujących się na basen, plaże czy górską wycieczkę, gdzie trasa jest ciężka i wyczerpująca. Chyba żaden kosmetyk tego nie przetrwa

Ja tam kredki do oczu i maszkary do rzęs zawsze używam. Na plażę też A potem cichaczem ścieram rozmazane krechy i zawsze stwierdzam, że bez też dobrze wyglądam, ale dalej oczy maluję przed każdym wyjściem na plażowanie

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości