|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie rozwalają pumpy z krokiem do kolan.
|
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Nie porównywałabym gumiaków ze spodniami.
Poza tym nikt się tu nie kłóci.
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4895 |
|
Rozeznanie
|
Nie każdy kto nosi teraz kalosze jest hipokrytą, uwierzcie.
Ja mam dwie pary kaloszy, jedną koszmarną, którą kupiłam parę lat temu kiedy przez dwa tygodnie lało, a ja miałam przemoczone wszystkie buty. Biegałam w żółtych, kretyńskich kaloszach, a przy strugach wody do kostek raczej nikt nie patrzył się na mnie jak na idiote, co więcej, nawet te kilka lat temu można było spotkać ludzi z tymi butami na nogach.Drugą parę kupiłam rok temu, kiedy ,,zrobiła się na nie moda''. Ponieważ zawsze były to dla mnie niesamowicie praktyczne buty (nie oszukujmy się, w żadnych innych nie mamy 100% suchości) bardzo się uczieszyłam, bo pojawiły się miliony wzorów, kolorów, modeli i wreszcie mogłam wybrać jakieś, które nie bedą się gryzły z resztą stroju, które bedą pasowały do jesiennego płaszcza i takie, w których nie będę wyglądała jak przebrany pajac ![]() I hipokrytką się nie czuje, większość kobiet zaczęła chodzić w kaloszach właśnie teraz, gdy jest ich dużo, bo można znaleźć jakieś ładne. Kiedyś, nawet jakby bardzo chciały, to by ładnych nie znalazły
I think there is beauty in everything. What ‘normal’ people would perceive as ugly, I can usually see something of beauty in it. — Alexander McQueen Edytowane przez aguSxD Czas edycji: 2011-07-28 o 14:19 |
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Co Wy z tymi kaloszami?
![]() Znajdźmy jakiś inny temat ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Przymierzyłam te spodnie i wyglądałam jak krasnalica
|
#4897 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż istnieje ryzyko, że znowu się na mnie rzucą ![]() mi podobają się pumpy, tzn. sama ich nie mam, ale w niektórych stylizacjach wyglądają całkiem całkiem ale nie te z maksymalnym pampersem
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam gumiory z targu za 50 zł i jakoś nie śmierdzą ani noga mi się w nich nie poci. Kupiłam roziar 40, bo taki mam, a mimo wszystko w środku mam luzy, a góra nie przylega do nogawki, więc może tak się wietrzą
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 1.58 i wyglądam jeszcze niżej, przynajmniej taki jest efekt - jakby wbijało mnie w ziemie Podobają mi się takie Alladynki też. No i pumpy, które bym mogła mieć.
|
|
#4901 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Typowa ofiara mody... dobierasz obuwie do stroju ![]() W sumie to powinnyśmy ubierać się jak stróż w Boże Ciało, żeby przypadkiem nie zostać uznaną za ofiarę mody. No bo przecież to takie niewybaczalne., śmieszne, itp.... I nie uwierzę, że te które nazywają nas hipokrytkami, bo wcześniej nie nosiłyśmy kaloszy, nie śledzą nowinek ze świata mody, a jeśli coś modnego im się spodoba, to nie noszą tego (nawet, gdy nie było to modne rok, czy dwa lata temu) 5 lat temu nie spojrzałybyście na kwieciste wzorki tzw, floral, na panterki. Nie założyłybyście marynarki wzorowanej na męskiej, tzw. blazera. Dlaczego się tak dzieje? To jest właśnie moda. Coś przychodzi, coś odchodzi, by powrócić za jakiś czas ... Jeśli podoba mi się coś, co jest modne, a do tego praktyczne, to tak... jestem ofiarą mody. Wszyscy poniekąd nimi jesteśmy. |
||
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
nieraz jest tak ze dopiero jak cos jest modne zobaczy sie kilka fajnych stylizacji z dana rzecza i dopiero nam sie podoba
|
|
|
|
#4903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jakby wszyscy mieli gdzieś modę, tak jak się deklarują, to by nie siedzieli na tym forum.
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nogi powinno się zakrywać, chociaż jeżeli nie chcesz to nie, zawsze można paradować w majtasach.
|
|
|
|
#4905 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie nie nie, hipokryzja, to twierdzenie, ze to nie kwestia mody czy podejrzenia u kogos, ale nagłe odkrycie jakże oczywistgo faktu, że buty stworzone dawno, bardzo dawno temu do chodzenia po mokrym chronią przed mokrym
![]() A z modnych rzeczy? Tak, niektore rzeczy nosze dlatego, ze sa modne, bo dzięki temu sa łatwiej dostępne chociażby bardzo podoba mi się moda na marynarki, bo łatwiej znaleźć taką, by była odpowiednia dla mnie w ramionach, podobają mi się, niestety nie posiadam w owym momencie żadnej, bo mam inne wydatki. Szczerze przyznam, baleriny po raz pierwszy kupiłam, gdy rozpętała się na nie moda, byłam licealistką Teraz jakoś szczególnie nie nosze, bo zwykle mają bardzo płaską podeszwę i boli mnie kręgosłup, co nei zmienia faktu, że jedną parę balerin z kokardkami posiadam
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli kupujesz buty górskie to nie zwracasz uwagi na ich modne kolorki i fasony, tylko na inne czynniki. tyle się narzeka na klony na ulicach, skórzane kurtki ze ściągaczem, legginsy, baleriny, meliski, więc mam prawo też sobie ponarzekać na wszędobylskie kalosze, które obowiązkowo muszą się znaleźć na stopach każdej panny śledzącej modę nawet wtedy, gdy jest lekka mżawka, a nie powódź ;]
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-07-28 o 15:13 |
|
|
|
|
#4907 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm... Są jeszcze takie wynalazki jak spódnica lub sukienka. Czy one nie zakrywają nóg??
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
na mnie niestety nie pasują kalosze praktycznie żadne bo mam za grube łydki :P A szkoda, bo bym sobie kupiła :P
|
|
|
|
#4909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4910 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie. Czy praktyczne nie może być ładne??
|
|
|
|
#4911 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Może. A czy coś co nie jest modne może być łądne? Też może. A czy coś co jest modne może być łądne? Byłoby tez super
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że chodzi tylko o to, co było dawniej. Że dawniej nie było czegoś, co jest teraz.
1. Nie założę czegoś, co mi się nie podoba, tylko dlatego, że jest modne. 2. Nie zrezygnuję z czegoś, co lubię, tylko dlatego, że jest niemodne. 3. Ubranie ma być czyste, przyzwoite, dostosowane do temperatury i okoliczności oraz zgrane kolorystycznie i stylistycznie. |
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wam się kalosze podobają, mi nie podobają się żadne, bo kojarzą mi się z dziadkiem z pola z widłami, natomiast jeśli wybierałabym się na powódź, to założyłabym obojętnie jakie. może skończmy tą dyskusje i przerzućmy się na krytykę czegoś innego?
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-07-28 o 15:34 |
|
|
|
|
#4914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też! I ta guma serio śmierdzi, no... Bez względu na kwiatki, kółka, ptaszki czy serduszka. Wyglądają strasznie według mnie. I nie założyłabym ich do żadnego płaszcza. W ogóle bym ich nie założyła do niczego.Cytat:
ale na koniec macie kalosza na obcasie
A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej. Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie Edytowane przez Cola_Ola Czas edycji: 2011-07-28 o 15:39 |
||
|
|
|
#4915 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może zacznę. Rozwala mnie, może nie tyle moda, co głupota sezonowa na jazdę na motocyklu np. w krótkich spodenkach i koszulce na ramiączka. I dziewczyny "plecaczki"-pasażerki wkładające legginsy. Jednak kalosz na obcasie do mnie nie przemawia. Wolę płaskie kaloszki w kwiecistą łąkę
Edytowane przez ladyan Czas edycji: 2011-07-28 o 15:44 |
|
|
|
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
Ja też wolę płaskie kaloszki.
1. Nie założę czegoś, co mi się nie podoba, tylko dlatego, że jest modne. 2. Nie zrezygnuję z czegoś, co lubię, tylko dlatego, że jest niemodne. 3. Ubranie ma być czyste, przyzwoite, dostosowane do temperatury i okoliczności oraz zgrane kolorystycznie i stylistycznie. |
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
ale w tym przypadku praktyczność schodzi na dalszy plan, a tak była wynoszona na piedestały
![]() o gumie już skończyłam, dziękuję za uwagę. jak podacie kolejny tak kontrowersyjny modowy rozwalacz, to przyłączę się do dyskusji
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-07-28 o 16:09 |
|
|
|
#4919 |
|
lokalna gwiazda
|
Widziałam naprawdę paskudne japonki z szeroką cholewką z czegoś, co wyglądało jak brunatny zamsz. Nie dość, że same w sobie niezgrabne, to jeszcze ten paskudny kolor. Mnie głównie obdrapane obcasy i brudne buty drażnią, ale to paskudztwo przebiło wszystko.
A propos przeciwdeszczowych rzeczy- trzymam w szafie żółtą, plastikową, przeciwdeszczową kurtkę i spodziewam się, że po gumakach stanie się ona krzykiem mody-obowiązującą częścią garderoby i będziemy takie nosić, gdy tylko niebo zasnuje się chmurami/niekoniecznie deszczowymi/. |
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co mi wiadomo w dawnych czasach kobiety nie paradowały w majtasach tylko w spódnicach i sukienkach. Dopiero potem przyszła moda na spodnie u kobiet.
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

Zapraszam