Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 18:11   #3001
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

mamaoptymistka; brawo za wagę Franusia ! Super !!

matallewar; eeeee loki ??
teraz loki już nie modne.. raczej naturalne fryzurki
nie da się otworzyc tej strony, która wrzuciłas

reszte doczytam pozniej bom z doskoku tu - przerzucam filmiki z tel na komp

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:12   #3002
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

daisunia a jak ktos ma naturalne loki?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:18   #3003
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
mamaoptymistka; brawo za wagę Franusia ! Super !!

matallewar; eeeee loki ??
teraz loki już nie modne.. raczej naturalne fryzurki
nie da się otworzyc tej strony, która wrzuciłas
Dzięki
ddaaiisssy naturalnie wyglądjące lekko lokowane włosy są super i są modne
Stary 2011-07-28, 18:25   #3004
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
daisunia a jak ktos ma naturalne loki?
Amancia ty masz loki naturalne? super ! mi sie podobają
A czy twój bobasek ma loki??
Stary 2011-07-28, 18:32   #3005
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Nie pokaże się jednak, złapałam doła na maksa dopóki nie zobaczyłam tych zdjęć to nie miałam świadomości że wyglądam tak źle
No co Ty, na pewno nie jest tak źle! Każda kobieta ma tendencje do wyolbrzymiania swoich mankamentów. Pokaż foty, na pewno nasze komentarze Cię na duchu podniosą

Czemu mnie wizaz co chwila wylogowuje i muszę się logować od nowa żeby napisać posta?;>

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:32   #3006
amarcia
Wtajemniczenie

nie mam loków moje włosy sa proste jak druty a każda próba kręcenia kończy sie fiaskiem.
Za to moje córki mają loki po tatusiu
Stary 2011-07-28, 18:33   #3007
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Wiesz, no ja też nie wierzę w to do końca, jednak gdy była u mnie położna, to mówiła,że nawet na ich spotkaniach są zdania podzielone, bo żeby mleko matki było lepsze od mm, to mama musi się bardzo dobrze odżywiać, być wypoczęta, zdrowa itd., a często jest właśnie tak jak dziewczyny tu czasem miały, że tylko na kanapkach z szynką tygodniami i wtedy dla mnie jest jasne, że ten pokarm nie jest jakiś super bogaty w składniki odżywcze,bo niby jak ma być. Wydaje mi się, że są różne sytuacje. Dla jasności: sama bardzo chciałam karmić piersią. A to że kiedyś będzie sama chemia, to nieunikniona i pewna przyszłość Jedzenie w tabletkach np
wczoraj andziotek wrzuciła taki filmik z wypowiedzia połoznej laktacyjnej ze skład mleka jest taki sam. nawet jak matka sie gorzej odzywia. i ze wtedy organizm bierze zapasy z ciazy zeby to maluszek miał cio najlepsze.
a na przykład kobiety w afryce? jada na samym ryzu i karmia... i wypoczete tez nie sa.
ale z tego co widze kazda połozna inaczej mówi. u nas w szpitalu to co jakas połozna przychodziła to nam inna wersje mówiła
a ja łzy w oczach bo juz nie wiedziałam co sie dzieje.
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!

Przeleciałam tylko 3 ostatnie strony bo miałam dziś sporo do załatwienia i zaraz lecimy na krótki spacer z Igutką.

Widziałam, że anula szczęśliwie dojechała Aniu nie denerwuj się tym słabszym okresem Zosi, pomyśl że niektóre dziewczyny mają tak do dziś np. z tymi pobudkami w nocy a dzieci na mm są a nie na cycu tak jak Zosia. Ja zawsze zazdroszczę Ci tych długich wypadów z Zosieńką, podróż 600km ja bym z Igą chyba tydzień w jedną stronę jechała
Moja Iga dopiero od tygodnia budzi się o 5-6 a nie o 4 na karmienie i też nie ma spania od tej poranne pobudki. Tzn. jest ale rzadko kiedy dłuższe niż 30m. Dziś, od 5:30 rano Igusia spała mi 4 razy po 30m (jak w zegarku) i to jest nasz lepszy dzień

Kiara czizasss czemu robotnicy nie zabezpieczyli tego dachu??

mamaoptymistka pokaż się w sukience

kruczaa Iga też ma czerwone krostki na buzi, wokół ust a w świetle dziennym to widać, że ma taką kaszkę na policzkach i brodzie, kilka krostek pojawia się na nosku i szyjce, skóra jest na buzi dosyć sucha, bo np. na nosku to czasem się takie suche skórki pojawiają. Też myśleliśmy, że to skaza dlatego na pepti przeszliśmy ale krostki nie zniknęły i lekarz orzekł, że to na pewno nie jest skaza. Próbowaliśmy kuracji sudocremem i balneum. Było lepiej przez pierwsze 2-3 dni a później pojawiały się nowe krostki. W końcu zastosowaliśmy robioną maść z hydrocortizonem, miałam nakładać 2 x dziennie przez 5 dni i odstawić i rzeczywiście wszystko zniknęło ale dzień po odstawieniu znów się krostki pojawiły ze wzmożoną siłą. Nie wiem co to jest.
Twoja Igusia to jest temperamentna
Cytat:
Nie pokaże się jednak, złapałam doła na maksa dopóki nie zobaczyłam tych zdjęć to nie miałam świadomości że wyglądam tak źle
eee naprawde tak zle??
wrzuc pochwal sie
Stary 2011-07-28, 18:33   #3008
amarcia
Wtajemniczenie

a mnie nie wywala...
Stary 2011-07-28, 18:35   #3009
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

jADŁA KTÓRAS CENK ORGANICZNY PRZY KARMIENIU PIERSIA??
Stary 2011-07-28, 18:37   #3010
amarcia
Wtajemniczenie

cynk? nie... co wzmacniasz?
Stary 2011-07-28, 18:51   #3011
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
cynk? nie... co wzmacniasz?
generalnie nie w celu wzmocnienia chce stosowac
tylko mam okropny zapach z ust
zaczeło sie jak byłamw ciazy. myslalam ze to kwasy zoladkowe czy cos
sama nie wiem
czytałam ze cynk własnie tak działa ze niweluje brzydki zapach bo wchodzi w zwiazki z siarką czy cós i ponoc w okresie kjarmienia tez jest wieksze zapotrzebowanie. ale sie zastanawiam czy ktoras brała

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

FUCK
na opakowaniu wyczytałam przeciwwskazania
: ciąża i karmienie piersią
bosko
mimo wszystkoo \
stosuje ktoras?
andziotku albo mary czy faktycznie nie można?? jaki masz poglad na to?
Stary 2011-07-28, 19:08   #3012
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
wczoraj andziotek wrzuciła taki filmik z wypowiedzia połoznej laktacyjnej ze skład mleka jest taki sam. nawet jak matka sie gorzej odzywia. i ze wtedy organizm bierze zapasy z ciazy zeby to maluszek miał cio najlepsze.
a na przykład kobiety w afryce? jada na samym ryzu i karmia... i wypoczete tez nie sa.
ale z tego co widze kazda połozna inaczej mówi. u nas w szpitalu to co jakas połozna przychodziła to nam inna wersje mówiła
a ja łzy w oczach bo juz nie wiedziałam co sie dzieje.
Dzieci z Afryki to chyba nie jest dobry przykład A tak na poważnie to nie znam się na tym, tylko tak słyszałam, zresztą któraś z dziewczyn też tak pisała tu kiedyś.
W każdym razie coś jest na rzeczy skoro wiele dzieci po mm zachowuje się lepiej niż po cycku. A już na pewno nie podpiszę się pod tą całą propagandą laktacyjną, że dzieci na UU są spokojniejsze i inteligentniejsze. To akurat stek bzdur, bo znam mnóstwo że tak powiem "ludzi mało bystrych" którzy byli karmieni piersią, jak i mądrych po mm. Takie teksty w tych gazetkach mnie po prostu rozwalają A kolejna rzecz której zdzierżyć nie mogę to 2 letnie dziecko na cycku

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-28, 19:28   #3013
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
A kolejna rzecz której zdzierżyć nie mogę to 2 letnie dziecko na cycku
co w tym złego????
Męża siostrzeniec do 3,5 roku był karmiony, nie wpłynęło to na niego negatywnie i jest fajnym, zdrowym pewnym siebie chłopakiem

Dzieci z Afryki żeby przeżyć są często karmione do 4 roku życia przez matkę która żywi się miską ryżu, przykład jest o tyle dobry że matka jest w stanie wykarmić swoje dziecko zwłaszcza jak musi. Co nie zmienia faktu że ostatecznie każdy robi jak uważa.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-28 o 19:38
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:33   #3014
matallewar
Zakorzenienie

amarcia Nie, to jest link do obrazka...
Jeszcze raz: LINK

mamaoptymistka Pokaż, na pewno nie jest aż tak źle

daisy Ja nie jestem zbyt modna, a ładnie w takich wyglądam (tzn. mi się podoba)
A poza tym czasem same mi się robią

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:40   #3015
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
co w tym złego????
Męża siostrzeniec do 3,5 roku był karmiony, nie wpłynęło to na niego negatywnie i jest fajnym, zdrowym pewnym siebie chłopakiem

Dzieci z Afryki żeby przeżyć są często karmione do 4 roku życia przez matkę która żywi się miską ryżu, przykład jest o tyle dobry że matka jest w stanie wykarmić swoje dziecko zwłaszcza jak musi. Co nie zmienia faktu że ostatecznie każdy robi jak uważa.
Złego może nie, tylko po prostu takie duże dziecko na UU jak dla mnie wygląda dziwnie i już nie ssie tak jak maluszek tylko bawi się tym cyckiem, ciągnie go itd...Widziałam kiedyś takiego 3 latka na UU i to była samoobsługa, dziecko podchodziło, podciągało mamie bluzkę i wyciągał sobie cyca, obojętnie czy ktoś był u nich czy nie. Niesmaczne.

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-28, 19:45   #3016
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieci z Afryki to chyba nie jest dobry przykład A tak na poważnie to nie znam się na tym, tylko tak słyszałam, zresztą któraś z dziewczyn też tak pisała tu kiedyś.
W każdym razie coś jest na rzeczy skoro wiele dzieci po mm zachowuje się lepiej niż po cycku. A już na pewno nie podpiszę się pod tą całą propagandą laktacyjną, że dzieci na UU są spokojniejsze i inteligentniejsze. To akurat stek bzdur, bo znam mnóstwo że tak powiem "ludzi mało bystrych" którzy byli karmieni piersią, jak i mądrych po mm. Takie teksty w tych gazetkach mnie po prostu rozwalają A kolejna rzecz której zdzierżyć nie mogę to 2 letnie dziecko na cycku
Spice to ja pisałam kiedys na ten temat, wyczytałam to w jednym z artykułów w gazetce jaką dostałam w szpitalu (niebieskie albo różowe pudełko). Na potwierdzenie wklejam fragment artykułu

Nie jestem przeciwniczką karmienia mm, moja mała od początku praktycznie jest na uu i mm, nie mogłam zniesc jej ciagłego płaczu i braku snu. Mimo że non stop jest dokarmiana to ja nie straciłam pokarmu, a trwa to już ponad 10 tygodni - dlatego, że przystawiam ją do piersi przy każdym karmieniu, a potem dopiero mm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karmienie.jpg (167,2 KB, 17 załadowań)
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:48   #3017
mamaoptymistka
Zadomowienie

mattal zdjęcia usunęłam już a mąż jutro zwróci tą sukienkę, będę szukała dalej
Stary 2011-07-28, 19:51   #3018
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Spice to ja pisałam kiedys na ten temat, wyczytałam to w jednym z artykułów w gazetce jaką dostałam w szpitalu (niebieskie albo różowe pudełko). Na potwierdzenie wklejam fragment artykułu

Nie jestem przeciwniczką karmienia mm, moja mała od początku praktycznie jest na uu i mm, nie mogłam zniesc jej ciagłego płaczu i braku snu. Mimo że non stop jest dokarmiana to ja nie straciłam pokarmu, a trwa to już ponad 10 tygodni - dlatego, że przystawiam ją do piersi przy każdym karmieniu, a potem dopiero mm
oo, no właśnie, dziewcznka pisałaś tym I jak Alunia na tym systemie mieszanym? Lepiej, tak? Przepajasz ją ciągle herbatkami? Ja mojej nie zawsze daje,bo nie codziennie chce i w dodatku ZAWSZE po herbatce mi zwraca dość mocno, pediatra dodatkowo mi mówiła, że nie trzeba przy tych mm które są obecnie przepajać, bo są one dużo rzadsze niż te co kiedyś. Fakt faktem jak nie daje herbatek i wody to mi nie ulewa mleka...Sama nie wiem, co drugi dzień daje jej około 60 ml herbatki bo wydaje mi się że jej się pić chce, ale może faktycznie nie trzeba?

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-28, 19:56   #3019
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
oo, no właśnie, dziewcznka pisałaś tym I jak Alunia na tym systemie mieszanym? Lepiej, tak? Przepajasz ją ciągle herbatkami? Ja mojej nie zawsze daje,bo nie codziennie chce i w dodatku ZAWSZE po herbatce mi zwraca dość mocno, pediatra dodatkowo mi mówiła, że nie trzeba przy tych mm które są obecnie przepajać, bo są one dużo rzadsze niż te co kiedyś. Fakt faktem jak nie daje herbatek i wody to mi nie ulewa mleka...Sama nie wiem, co drugi dzień daje jej około 60 ml herbatki bo wydaje mi się że jej się pić chce, ale może faktycznie nie trzeba?
Jak na razie jest dobrze , tylko, że ona jest na mleku AR - gęstym, więc raz dziennie dostaje 60ml herbatki między karmieniami i jest ok (odpukac, żeby nie zapeszyc )
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:59   #3020
andziot
Zakorzenienie

mamaoptymistka ale Ci Franio przybiera kawał chłopaka masz w domu

moria moja Gabrynia ma krostki wokół buzi od ciągłego ssania piąstek, może u Was to samo

Grazin ja bym nie brała tego cynku bo takie rzeczy nie zawsze są zbadane, a po co Sebusiowi kurację cynkową zapodawać kup sobie odświeżacz do ust

spice1985 kiedyś widziałam program, gdzie kobiety karmiły piersią starców i to przed dziećmi swoimi (one musiały czekać na swoją kolej), żeby w ogóle coś jedli, a dzieci w Afryce dzięki mleku matki w ogóle mają co jeść, więc to raczej przykład jest ok

dłuugi spacerek zaliczony,
dziewuszki w łóżkach

Zośka dziś posikała z 7majtek
a Gabryśka ssie tego kciuka aż mnie wnerwia

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
jak robi eleganckie kupy to nie trzeba, tym bardziej że zwraca Ci po nich

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:01   #3021
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

spice1985 kiedyś widziałam program, gdzie kobiety karmiły piersią starców
Nie mówimy o przypadkach skrajnych chyba? No bo jakby trzeba było to pewnie też bym całą rodzinę wykarmiła Chociaż mojego dziadka chyba bym nie chciała do UU przystawiać;] W jakim kraju był ten reportaż robiony?

Robi kupę, robi) Nawet 3 dziennie

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-07-28 o 20:03
Stary 2011-07-28, 20:04   #3022
Paulizia
Wtajemniczenie

Witam

Antolek wykapany marudzi w bujaczku
Ide zaraz do sasiadow posiedziec i zabieram bujaka i Antolka

Daisy raczej nie podejme sie tego wyzwania, bo umeczylo by to nas bardzo... Pogodzilam sie juz z tym

Agus87 ja Cie nie potepie, bo tez zdarzalo mi sie Antosia zostawic na przewijaku i wiedzialam, ze nie spadnie.
Stary 2011-07-28, 20:11   #3023
mamaoptymistka
Zadomowienie

Andziot dzięki no jest ciężarek jak się nosi to plecki bolą.
Mój synuś ma takie paznokietki że trudno je porządnie obciąć bo opuszki boję się uszkodzić i ma brudek za paznokciami jak mam mu to oczyścić.

Dziś dostałam receptę na maść na te suche miejsca między brewkami i podobno mogę tego wielorako do natłuszczania i ochrony używać.
Nie było mojej pediatry była inna, po wyglądzie wydała mi się oschła i nadęta ale okazała się super. Bardzo miła, konkretna i przede wszystkim odpowiedziała na tysiąc pytań przez nas zadanych.

Andziot jakie szczepienia brałaś/bierzesz dla Gabika.???

Dziewczonka artykuł w pełni mnie nie przekonuje, bo jak z każdym tematem opinii jest wiele i są one często skrajnie różne. Owszem matka wycieńczona i niedożywiona może mieć mniej wartościowy pokarm ale decydując się karmić piersią większość kobiet jednak dba o ten pokarm i odżywia się prawidłowo.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Chociaż mojego dziadka chyba bym nie chciała do UU przystawiać;]
Stary 2011-07-28, 20:18   #3024
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mówimy o przypadkach skrajnych chyba? No bo jakby trzeba było to pewnie też bym całą rodzinę wykarmiła Chociaż mojego dziadka chyba bym nie chciała do UU przystawiać;] W jakim kraju był ten reportaż robiony?

Robi kupę, robi) Nawet 3 dziennie
właśnie nie pamiętam kraju, ale w lepiankach jakiś mieszkali, dla nas to jest skrajność a tam norma, więc to kwestia podejścia ...

Cytat:
Mój synuś ma takie paznokietki że trudno je porządnie obciąć bo opuszki boję się uszkodzić i ma brudek za paznokciami jak mam mu to oczyścić.

Andziot jakie szczepienia brałaś/bierzesz dla Gabika.???
moja też ma czasem brud pod poaznokciami ale w kąpieli jakoś wychodzi ...
szczepienia - Infanrix hexa +rotarix narazie, planuje jeszcze pneumo ale nie wiem kiedy ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:22   #3025
mamaoptymistka
Zadomowienie

My wzięliśmy na razie 6w1 chyba to ta Hexa a na rota ja byłam pewna że zaszczepię ale okazało się że mój mąż jest innego zdania no i musimy to jeszcze przegadać. Na pneumo też chcemy wziąć to 2+1 po 6 m-cu.
Kurcze dla mnie te szczepionki to czarna magia.
Stary 2011-07-28, 20:24   #3026
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Używasz już smoczków 3? Z tego co pamiętam, to macie butelki Dr Browns? My też i dopiero w tym tyg zaczęliśmy nr 2, czyli te od 3 miesięcy. Te 3 bodajże od pół roku są? Czy mówisz o smoczkach do ssania?
Moja Hania też zaczyna jakoś przygryzać smoka jak ją karmię, już pod koniec, jak nie jest taka głodna tylko łakoma
Z mleka od początku jesteśmy na bebilonie, tym zwykłym, taki też dostawała w szpitalu i odpukać jest ok.

Aguś, w jakiej branży pracujesz, że taki zapierdziel masz?
kochana nie uzywam juz dr browna, ola kolek nie miala i nie ma wiec mam juz wszystko aventu
i w avencie zmieniam smoczki
2 ladnie leci, ale 3 beda lepsze, bo jak sie zassie to biedna musi dlugo ciagnac by sie szybko najesc, glodomorra mala jest
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Witam

Antolek wykapany marudzi w bujaczku
Ide zaraz do sasiadow posiedziec i zabieram bujaka i Antolka

Daisy raczej nie podejme sie tego wyzwania, bo umeczylo by to nas bardzo... Pogodzilam sie juz z tym

Agus87 ja Cie nie potepie, bo tez zdarzalo mi sie Antosia zostawic na przewijaku i wiedzialam, ze nie spadnie.

dobra
ola spi od 20 minut
ja koncze prace
i ide marynowac karkowe, robic salatke, i pozniej kapiel z dobrym winem, oooooooooooo
Stary 2011-07-28, 20:26   #3027
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana nie uzywam juz dr browna, ola kolek nie miala i nie ma wiec mam juz wszystko aventu
i w avencie zmieniam smoczki
2 ladnie leci, ale 3 beda lepsze, bo jak sie zassie to biedna musi dlugo ciagnac by sie szybko najesc, glodomorra mala jest

dobra
ola spi od 20 minut
ja koncze prace
i ide marynowac karkowe, robic salatke, i pozniej kapiel z dobrym winem, oooooooooooo
Hania też nie miała kolek,ale jakoś podobają mi się te butelki dr brownsa. Tobie nie, że zmieniłaś na Avent?

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-28, 20:28   #3028
matallewar
Zakorzenienie

A ja wysyłam tż na weekend na wieczór kawalerski.
Chciał zostać, pomóc, ale sama zaproponowałam, żeby jechał
W końcu to jego najlepszy kumpel z rodzinnego miasta

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:30   #3029
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Złego może nie, tylko po prostu takie duże dziecko na UU jak dla mnie wygląda dziwnie i już nie ssie tak jak maluszek tylko bawi się tym cyckiem, ciągnie go itd...Widziałam kiedyś takiego 3 latka na UU i to była samoobsługa, dziecko podchodziło, podciągało mamie bluzkę i wyciągał sobie cyca, obojętnie czy ktoś był u nich czy nie. Niesmaczne.
bez komentarza
to nie jest zdrowe juz

ja w ogole uwazam, ze dziecko majace ponad rok karmione cycem wyglada niesmacznie
albo i nawet gorzej
ale to takie moje prywtne zdanie i nie pisze juz wiecej bo tylko bym mogla kogos powkurzac

Cytat:
Hania też nie miała kolek,ale jakoś podobają mi się te butelki dr brownsa. Tobie nie, że zmieniłaś na Avent?
powiem ci tak
te mililitry i napisy zaczely schodzic
poza tym to ciagle mycie tych rurek, duperelek a mimo, ze mylam dokladnie, plynem, wyparzalam to smierdziala ta zatyczka
a avvent ma ladne czytelne - przejrzyste cyferki i jestem z nich zadowolona
Stary 2011-07-28, 20:45   #3030
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

Grazin ja bym nie brała tego cynku bo takie rzeczy nie zawsze są zbadane, a po co Sebusiowi kurację cynkową zapodawać kup sobie odświeżacz do ust

spice1985 kiedyś widziałam program, gdzie kobiety karmiły piersią starców i to przed dziećmi swoimi (one musiały czekać na swoją kolej), żeby w ogóle coś jedli, a dzieci w Afryce dzięki mleku matki w ogóle mają co jeść, więc to raczej przykład jest ok

dłuugi spacerek zaliczony,
dziewuszki w łóżkach

Zośka dziś posikała z 7majtek
a Gabryśka ssie tego kciuka aż mnie wnerwia

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

jak robi eleganckie kupy to nie trzeba, tym bardziej że zwraca Ci po nich
odswiezacz, czeste mycie, płyny, gumy, cukierki nic nie daja

co do karmienia to nie rozpetujmy wojny bo kazdy ma swoje zdanie
mamy karmiace UU beda twierdzic ze to najlepsze
mamy karmiace MM to samo
najważniejsze że karmimy nasze dzieci, maja pełne brzuszki i są zdrowe i szczęsliwie rosną
nie ważne w jaki sposob dostaną do brzuszka jedzonko.
ja karmię bo
- dla mnie to ekonomiczne nie bede ukrywac, ze zalezy mi na tym że kupe kasy zostaje w kieszeni.
- nie przezyłabym chyba wstawania w nocy zeby robic butle bo czasem mi sie nawet wyciagnac cyca nie chce, wiec z wygody
- i jest to bardzo intymne i ciepłe ze mam cos co chce moj dzidziuś.
ale nie jestem terrorystką laktacyjną i nie potępiam karmienia mm absolutnie.
są kobiety ktore ani raz do piersi nie dostawiły i taki ich wybór. i szanuje i taki wybór

a co do mitów na temat karmienia piersią to jest ich milion, nie jest to zbadane do konca i pewnie nigdy nie bedzie jak to wszystko działa, ze niektore maja duzo [pokarmu i by rodzine wykarmiły a niektóre nie maja go w ogole.
bezapelacyjne jest to że jest to cięzka praca i pasmo wyrzeczeń.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości