|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
zeby po MM bylo lepiej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie bylo odwrotnie jak mala pila moje mleko i MM. Wymiotowala po MM a po moim nic jej nie bylo. A jak zaczelam podawac tylko MM to przestala po nim wymiotowac. |
||||||
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
nie wiemy jak jego brzuszek sobie radzi z mm, zazwyczaj jest tak, że brzuszki maluszków na piersi są delikatniejsze, bo nie muszą trawić ciężkostrawnego mm |
|
|
|
|
#2973 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie miałam was zapytać o te krostki, mój Tymuś też miał takie czerwone krostki na buzi a teraz została mu szorstka kaszka, ale nie na policzkamch (co by wskazywało na skaze) tylko bardziej na bokach i pod brudką, isć do lekarza?? Amarcia jestem ciekawa twojego testu, też ogranicze nabiał, choć i tak spozywam go bardzo mało. mnie sie wydaje że to uczulenie od mojego proszku, bo to jest w miejscach które bezposrednio dotykająbluzki czy stanika przy karmienu, teraz zaslaniam pieluszką i te czerwone krostki znikneły...tlko ta kaszka, ehhh
a właśnei wasze dziaciaczki teżrobiątakie śmierdzące kupki?? Mój tymek jest na UU, butle dostaje jak już bardzo marudzi, zazwyczaj raz na tydzień sie taki dzień zdarzy że wydoi UU i jeszcze chce, choć zauważyłam że i tak później kończy sie to mega pawiem Co do ubranekj to już od 2-3tc Tymuś chodzi wyłącznie w rozm. 68, rośnie jak na drożdzach. |
|
|
|
#2974 |
|
Rozeznanie
|
Aniu ja też już oddalam swój głos na Alicje, śliczny uśmiech
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
matall w takim razie tylko lekarz Ci pomoze
|
|
|
|
#2976 |
|
Moderatoreska
|
Oj nie nie :P
Juz wczoraj się skusiłam na kosmetyki i już wystarczy :P Znajoma dostała 40 % zniżki na kosmetyki i darmową wysyłke, więc jak mogłam nie skorzystać, wybrałam sobie 4 rzeczy ![]() http://www.illamasqua.com/ podobno jest to profesjonalna firma produkująca kosmetyki dla wizażystów :P Ciekawe jak się sprawdzą ![]() Dziewczynki może którąś z Was zainteresuje Grazin, Sasiek czekam na Was ![]() Na spacerek dziś w końcu będzie można iść ![]() Muszę zaproszenia na chrzciny kupić i powysyłać bo nie mam jak osobiście dostarczyć, jak był mężul to poinformowaliśmy kogo trzeba było, więc teraz tylko zaproszenia muszę wysłać. Naliczyłam 23 osoby bez nas na chrzcinach a nie prosimy wszystkich. Bo gdybym wszystkich chciała to bym miala ok 50 osób jak na komunii. |
|
|
|
#2977 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam kochane, mam zaległości więc na razie nie poodpisuję.
Weszłam napisać tylko że my dziś po szczepieniu, mój synuś waży już 7680 g i ma 73 cm !!! Chłop jak dąb, nikt mu nie podskoczy hehe Ale mieści się w normie "tycia" w I kwartale bo przytył prawie 3 kg przez 3 miesiące więc spoko. Poza tym bardzo dzielny, raz zapłakał tylko.Mam farbę na włosach, zaraz idę ją zmyć.
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
antropia; zrzucisz Kochana ! byle po malutku bo nie sztuka nabawić się jojo. Masz b. zdrowie podejscie dając sobie czas ! Tak trzymać
![]() andziotku, dziękuję za oswiecenie !! No ona nie tak b. krótka się urodziła... ale wiesz co, np półspiochy na 56 dalej na nią wchodzą więc coś jest nie teges Jednak mierzyłam ją 2 x , tzn ja a potem tata jeszcze Rośnie, rośnie a potem stanie. Ja też kiedyś byłam najwyższa w zerówce a teraz z moim 158cm..... no comments Chyba, ze Mała się wda w ojca 188cm (tzn taka to ma nie rosnąć, ale ciut wyższa ode mnie mogłaby być) Kurcze duże te dysproporcje... Mam nadzieję, że to jeszcze w normie... Nie głodze jej przeciez, przybiera... zosiaa, właśnie dopiero teraz, po interpretacji andziotka, znalazłam stronę, która sama liczy centyle http://siatkicentylowe.edziecko.pl/main Proszę, teraz już zawsze będziesz wiedziała jaki centyl Was dotyczy ![]() Wagi nie zazdrość, ja krasnal jestem !!!!! Wiec 59,8 to duuzo jeszcze matall, ale może po prostu Edzik jeszcze głodny nie był Gabi czasem i 4h nie je bo np śpi albo i dłużej
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-07-28 o 14:49 |
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
ja mam dzisiaj zly humor od samiuskiego rana, dlatego pisze teraz, mam nadzieje, ze was tym zlym humorem nie zaraze bynajmniej. Zoska dzisiaj jadla o 00:00i o 4:20?!??! a potem obudzila sie o 7-mej i trzeba sie bylo z nia bawic, zjadla o 8-mej , kupa i pojechalismy do UDIzalatwiac te papiery, ale UWAGA!!! w tym idiotycznym kraju Policja-wydzial do spraw emigrantow w wakacje zamkniety, dopiero od przyszlego tygodnia otwieraja... myslalam ze padne! potem poszlismy zlozyc kwiaty na miejscu wybuchow, masakra, morze kwiatow w calym centrum, serio.... a tam gdzie bomby, niezla rozpier...ducha, nawet dalej od tego miejsca okna potluvczone, szklo wszedzie, powiem wam sredni widok. A ukrop u nas jak fiks, tylko ze jak TZ poszedl z Zoska teraz na spacer, bo ja nie mialam do niej sily to ja spalam godzine, padnieta jestem po tym wyjezdzie i w ogole.. a na spacetrze nie chciala spac, przed spacerem nie chciala jesc i wyla, spac tez nie i wyla, TZ sie z nia w wozku pobawil bo usmiechy rzucal a jak wracal do domu to zasnela i teraz spi dalej... zla bylam na TZta mega.... bo w nocy mala obudzila sie o polnocy i chcialam ja smoczkiem spacyfikowac zeby jedszcze pospala ale nie mialam sily, budze TZ a on na to ze glodna.... NO JA WIEM! i jestem mega niewyspana i w ogole wyc mi sie chce i mnie to wkurza bo piekna pogoda.... Zoska to chyba czuje i dlatego taka marudna.... ZNOWU RZUCANIE OD 2 DNI przy UU!!! wczoraj po poludniu chcialam nakarmic po 4 godzinach prawie to pojadla 3 minuty i wycie i nie chciala, potem o 18-stej glodna of kors.. dzis rano znowu wycie przy UU i ulalo sie mega oraz kupa, potem po powrocie z UDI nie chciala jesc, bawila sie, i kupa poszla wiec nie dawalam na sile dopiero jak zaplakala to zjadla odbilo sie obudzila sie i wycie, U juz nie chciala, spac nie chciala i ten spacer... a teraz juz prawie 4 godziny nie jadla... co ja mam poczac no? nie chce jej budzic...ale jak bedzie nie jadla teraz 5 godzin to w nocy bedzie pewnie nadrabiac... a ja na resztkach oparach sil lece.. przepraszam za zale. pazury przez to rzucanie przy UU mam obgryzione znowu...masakra! andziotku a jak u Ciebie? Gabulka sie dalej tez rzuca? Czytalam ze rano chyba tak ? kiara wspolczuje kataklizmu w domu ![]() daisuniu no juz jestem w domku, jak przeczytasz wyzej to opisalam rzucanie sie malej przy jedzeniu... juz nie wiem co robic... mam w ogole ochote jechac do PL, kupic bilet i leciec do domu. Mama miala przyleciec w sierpniu, ale tata sie zle czuje i nie da rady, wiec musze czekac do wrzesnia....przykro mi sie zrobilo. jeszcze moj Tz LECI W SIERPNIU NA KAWALERSKI na cale 4 dni do PL i sama bede..nie chcem... moniaK te lezaczki sa kuporobne moja tez dzisiaj jedna kupe na lezaczku wytrzesla....![]() matall brawa dla Edzika za 12 tygodni!!co do przedszkola to ja juz zlozylam aplikacje do siedmiu..ale u nas dzidzia idzie do przedszkola od roku...zreszta nie mamy wyjscia. moja tez sie rzuca przy UU ale nawet po UU potrafi przespac 4-6 godzin czasem, wiec nie chce dawac butli, ale skoro mialaby sie nie rzucac przy butli, kurcze ja juz wariuje z tym karmieniem.. violisia gratuluje braku kolek, moja tez juz podnosi glowke jak lezy, w ogole strasznie jest silna i boje sie szybkiego raczkowania... moja Zosia na wakacyjnym wyjezdzie pieknie spala w dzien w lozeczku turystycznym a w domu dzisiaj i wczoraj nie..parzy... anulinka trzymam kciuki ![]() camomile u nas pobudki o polnocy i o 4:20, nie wiem jak to robia dziewczyny ze dzieci przesypiaja noce.... mala ma juz prawie 3 miesiace a dalej 2 pobudki... moze moja tez ma skok rozwojowy? bo we wtorek bylo 11 tygodni?!? agus ja absolutnie tez nigdy od poczatku nie zostawiam malej samej na przewijaku, przeciez moze spasc, moja jest taka ruchliwa, rzuca sie wygina, w zyciu! zostawiam ja sama jedynie na matce na podlodze i w lozeczku a tak to niet! Listopadowa bardzo ladna sukienka, wygladasz slicznie i szczuplo, tylko butki bym wyzsze zarzucila ![]() a ja siedze na balkonie, pranie sie suszy...mam do prasowania tone!! rzeczy malej po wyjezdzie, masakra, w ogole pizamek polowa za mala juz...grrr mala dalej spi...budzic ja? jezu zwariujeee.... TZ pojechal ofkors myc auto. zabic! |
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
jeju widze, ze wywolalam oburzenie
![]() owszem, mam taki przewijak, ze 1-2 miesieczne nie ruszajace sie dziecko z niego by nie spadlo ![]() ale teraz to juz nie ma bata ola za bardzo wierzga ![]() ide sobie |
|
|
|
#2982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mnie spotkało coś odwrotnego w czasie ciąży. Poszłam na pobranie krwi, w poczekalni aż czarno od ludzi, wszystkie krzesła zajęte więc oparłam się o blat rejestracji i czekam na swoją kolej. Ale długo nie postałam, bo pan około 50tki wstał z krzesła i powiedział żebym usiadła. JAKO JEDYNY!!!! Chłop i zrozumiał, że ciężko z brzuchem stać. Resztę później doczytam.. Kurde, biorę Azalię, a dziś boli mnie podbrzusze i mam lekkie plamienie.. Oby szybko przeszło.
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Andziot Powiem Ci, że Hania jest od początku na mm i odpukać ani razu problemu z brzuchem u nas nie było. To mam rozumieć, że ma żelazny żołądek?
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
A chętnie bym się wpisała na tą karkówkę i sałatki Tylko padać ma;/
|
|
|
|
|
#2984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z rzucaniem dalej walczę raz jest lepiej raz gorzej ... czasem je ładnie, a czasem nawet 5 min nie umie zjeść spokojnie ... (np poprzednie karmienie) odstawiłam infacol i nic się nie zmienia ... ani lepiej, ani gorzej (chyba) Cytat:
![]() oczywiście każde dziecko inne ... zmykam na karmienie i spacerek so wieczora |
||
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w tym samym pokoju i np ukladam ciuchy do komody i na nia patrze ![]() przeciez nie poszlabym sobie gdzies i jej zostawila ![]() kurde pracuje i pracuje juz mi sie nie chce glodna jestem u mnie tez z brzuszkiem nigdy nic nie bylo ![]() tylko te wysypkii ale schodzi na buzi juz nic nie ma olenka ma tylko suchą skórę mimo oilatum natluszczam ją emolium, cale cialko plus buzia a na glowe oliwka bo tez sie luszczy dzisiaj musze kupic smoczki do butelek 3 ![]() wczoraj ja wykapalismy, dawalam jej mleczko, zjadla 100 i zaczela sie wiercic nie chciala spac po czym zaczela jesc wlasne wargi i cmokac rączki wlozylam jej moj palec do buzki a ta zaczelo go tak gryzc, ze w pewnym momencie mnie zabolalo ![]() ciekawe kiedy nabrzmieja dziaselka i bedzie armagedom ząbkowy
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-07-28 o 15:57 |
|
|
|
|
#2986 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja wreszcie tez:P Cytat:
moze dlatego ze im wolno leci jakos mi sie nie chce wierzyc ze kiedys nie bedzie mozna karmic uu tylko mm... to przeciez w koncu wszyscy po umieramy jak bedzie tylko chemia ![]() Cytat:
czesto sie budzi z usmiechem iu sam mnie tym usmiechem zaczepia wczesniej tylko odpowiadał na moj usmiech usmiechem a teraz tylko sie na niego popatrze i banan no chyba ze ma focha ![]() Cytat:
weny mi brak wstałam o 6 30
|
|
#2987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedys ktoras z Was pisala o kropelkach na kolki z niemiec jaka byla ich nazwa?SAB SIMPLEX moze? bo tylko takie znalazlam
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupa codziennie, czasem nawet 2 razy dziennie są zielone, z przebłyskami żółtych ale agnieszka_pe u norbiego ma to samoi i to jest normalne tak sab simplex to są niemieckie kropelki |
|
|
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
hej
Byliśmy na szczepieniu wzięliśmy 6 w 1, płakał Franuś a starszy syn był mocno przerażony tym że brat musi cierpieć. Franio waży 6100 (6 tyg) czyli przybrał 2,5 kg a ile mierzy nie wiemy bo pielęgniarka powiedziała że dzieci powyżej pół roku się mierzy żeby maluszkom nóżek nie naciągać. Po 2h usypianiu, lulaniu zasnął. Kupiłam sukienkę i sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, potem wkleję zdjęcia ocenicie??? w razie czego mogę zwrócić.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-28 o 17:07 |
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo przydatne są takie opinie
|
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki. Jutro pojde z mala do lekarza i popytam zeby zmienic jej to mleko. Prezy sie co chwile placze puszcza gazy strasznie i wszystko zaczelo sie po pepti ;/ po normalmym bebiko bylo ok ale znowu byla wysypka.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Używasz już smoczków 3? Z tego co pamiętam, to macie butelki Dr Browns? My też i dopiero w tym tyg zaczęliśmy nr 2, czyli te od 3 miesięcy. Te 3 bodajże od pół roku są? Czy mówisz o smoczkach do ssania? ![]() Moja Hania też zaczyna jakoś przygryzać smoka jak ją karmię, już pod koniec, jak nie jest taka głodna tylko łakoma Z mleka od początku jesteśmy na bebilonie, tym zwykłym, taki też dostawała w szpitalu i odpukać jest ok. Aguś, w jakiej branży pracujesz, że taki zapierdziel masz? |
|
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj porobiłam cosik w domu, łazienka, kuchnia posprzatane, ale na resztę brakło mi już sił i najchętniej wyłożyłabym sie na łóżku
agus ja już nie zostawiam na przewijaku, jest zbyt ruchliwy MoniaK ja miałam białe śpiochy, katfanik i czapeczka, taki komplecik z misia i srebrnymi naszyciami ddaaiissyy gratuluje 5 z przodu ja liczę na to, że 6 będzie u mnie juz niedługo a Radek nie dość, że zasnął po północy to budził się za często i zbyt wcześnie rano już był gotowy do działania teraz kimnął sobie w bujaczku, ale cały dzień miał jakiś taki marudny, może to kolejny skok?Kiara76 współczuje bo teraz będziesz miec jeszcze dodatkową robotę z pomieszczeniami, trzymam kciuki za brak deszczu u Ciebie matall dla Edzika, 12 tygodni to już całkiem duży facet ![]() ewska ja wczoraj miałam wpływ becikowego na konto no i rozpadało się na maxa, idę na łóżko póki maluch śpi
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedzenie w tabletkach np
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Wtajemniczenie
|
matal wersja krótka ze szpileczkami fajna, gdy bedzie chłodniej marynareczka dobrze wygląda. Upinasz włoski?
|
|
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki!
Przeleciałam tylko 3 ostatnie strony bo miałam dziś sporo do załatwienia i zaraz lecimy na krótki spacer z Igutką. Widziałam, że anula szczęśliwie dojechała Aniu nie denerwuj się tym słabszym okresem Zosi, pomyśl że niektóre dziewczyny mają tak do dziś ja bym z Igą chyba tydzień w jedną stronę jechała Moja Iga dopiero od tygodnia budzi się o 5-6 a nie o 4 na karmienie i też nie ma spania od tej poranne pobudki. Tzn. jest ale rzadko kiedy dłuższe niż 30m. Dziś, od 5:30 rano Igusia spała mi 4 razy po 30m (jak w zegarku) i to jest nasz lepszy dzień Kiara czizasss czemu robotnicy nie zabezpieczyli tego dachu?? mamaoptymistka pokaż się w sukience ![]() kruczaa Iga też ma czerwone krostki na buzi, wokół ust a w świetle dziennym to widać, że ma taką kaszkę na policzkach i brodzie, kilka krostek pojawia się na nosku i szyjce, skóra jest na buzi dosyć sucha, bo np. na nosku to czasem się takie suche skórki pojawiają. Też myśleliśmy, że to skaza dlatego na pepti przeszliśmy ale krostki nie zniknęły i lekarz orzekł, że to na pewno nie jest skaza. Próbowaliśmy kuracji sudocremem i balneum. Było lepiej przez pierwsze 2-3 dni a później pojawiały się nowe krostki. W końcu zastosowaliśmy robioną maść z hydrocortizonem, miałam nakładać 2 x dziennie przez 5 dni i odstawić i rzeczywiście wszystko zniknęło ale dzień po odstawieniu znów się krostki pojawiły ze wzmożoną siłą. Nie wiem co to jest.
|
#2997 |
|
Wtajemniczenie
|
moria ja tez nie wiem! przestałam jeść nabiał, jak musze dokarmiam bebilonem pepti a krosty sa i dzis nawet wiecej i znów się zaczerwieniło... zapisałam nas do dermatologa, ale dopiero 16-go, bo pani doktor na urlopie
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale planuję fryzjera - może jakąś grzywkę, no i loki zrobić ![]() Coś w stylu: http://forum.szafa.pl/file.php?49,file=289172
|
|
|
#2999 |
|
Wtajemniczenie
|
sie tam musze zalogowac zeby zobaczyc te loki?
|
|
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
Nie pokaże się jednak, złapałam doła na maksa dopóki nie zobaczyłam tych zdjęć to nie miałam świadomości że wyglądam tak źle
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

Straszne wzdęcia wczoraj miał, podkurczał nóżki... No i nie mógł przez to spać
zeby po MM bylo lepiej.
.....Dzis kolejny dzien w chałupie bo pogoda do kitu
mam nadzieje, ze nie usłysze złych wiesci

musze cos oluni kupic, bo mi ze wszystkeigo wyrasta 

Ale dzielnie się trzymam i podgryzam pieczywo chrupkie co jakiś czas, żeby nie zjeść wszystkiego w domu 

a teraz z moim 158cm..... no comments 

Nocka widzę znośna u Was
a Radek nie dość, że zasnął po północy to budził się za często i zbyt wcześnie rano już był gotowy do działania