|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem "karmisz piersią?" nie -- > "a czemu nie?" tak--> a czemu tak długo?
|
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Żelka
Cytat:
|
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakieś cięte riposty najlepiej
|
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy anemia nie jest niedokrwistością? Jak dla mnie to te same pojęcia
Mam obniżoną ilość erytrocytów i hematokrytów dokładnie. A i podwyższone MCH.
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-07-28 o 20:22 |
|
|
|
#3789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteście boskie
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
ale to to samoA byłaś już u lekarza z tymi wynikami? |
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze szkoły rodzenia, zachwycona Panem pediatrą , już wybrałam jak coś
Nasłuchałam się o zarośniętych dziurkach i mam nadzieję że panika z tym związana mnie ominie. A co do łózeczka to jest rozpakowane, ale rozłożymy dopiero jak wywalimy regał a to trochę roboty niestety . Tym bardziej że teraz to już w ogóle nie ma się gdzie ruszyć a to strasznie drażniące
|
|
|
|
#3792 | |
|
Wtajemniczenie
|
A jak to było z tym wchłanianiem żelaza? Że wit. C pomaga?
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() Opowiedz o Panu P.
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3794 | ||||||
|
Zadomowienie
|
uff nadrobiłam...
Cytat:
skurcze pupne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() współczuję przeogromnie... w pracy mam taki element, jak idzie to jeszcze nie widzisz jeszcze nie słyszysz a już czujesz ja rozumiem, ludzie nie pachną fiołkami jak się spocą, ale od czego jest mydło i dbanie o higienę osobistą? ja sobie nie wyobrażam nie umyć się codziennie i dziwi mnie jak ludzie mogą tak funkcjonować, a niestety mogą cotka, ja myślę że bez aluzji się nie obejdzie niestety... ciężki temat to jest zwrócić komuś uwagę, tak by go nie urazić... z drugiej strony jeśli Ci nie zależy to wal prosto z mostu, Wasz samochód, Wasza dobra łaska że ich wozicie więc to Wy powinniście się czuć komfortowo a nie oni - takie jest moje zdanie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() kąpieli z silnymi prądami też nie... za to przygoda ze stringami jak najbardziej śmieszna... musiałaś urzec tym męża ![]() o pepsi nie gadam z Wami ![]() od czasu jak jestem w ciąży unikam, staram się nawet nie patrzeć w sklepie bo nie powiem gdzie mam język wtedy... ale już sobie planuję jak sobie odbiję moją abstynencję... i rozczulił mnie komentarz napój bogów... bo też tak mówię mówię Wam, że takiego pepsoholika jak ja to chyba nie ma mogę ją pić litrami za co gani mnie tż, bo nie zdrowe a ja mam tyle na to...pepsi to pepsi i nic jej nie zastąpi... co do zgagi jeszcze... ja miałam może ze 2x z czego raz w ciąży, ale koleżanka na samym początku mówiła, ze jak będę miała to zebym gaviscon (nie wiem czy tak to się pisze) brała. jej bardzo pomógł... ja dzięki Bogu odpukać puk puk nie mam z tym problemów... Cytat:
![]() brawo za ripostę ![]() ja tam mam zdanie na temat imion podobne do Waszych... moje dziecko, moja decyzja nic nikomu do tego... akurat Stefan czy Leon to wg mnie normalne imiona, nie widzę w nich nic dziwnego... co innego Dżesiki różne... to już wg mnie dziwacznie brzmi... bo rozumiem Jessica w obcym kraju, ale co u licha jest dziwnego z imieniem Stefan? Leon? ładne polskie imiona...ludzie to już chyba nei mają się czego czepiać... trzymajcie się laski swoich decyzji i nie zmieniajcie. brawa za imiona wybrane ![]() Agatka i Wojtuś też ładne... zresztą nie wiem jak imię musiałoby być udziwnione żeby mi się nie podobało... no może Żelisława w liceum miałam koleżankę która na drugie miała Ksymena - oryginalnie... aaa no i gratuluję Beniusia agnysce
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
otoż to!!!
ja bym się nerwowo wykończyła albo uciekła!!
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ( już wiem, że do niego pójdę na wizytę po urodzeniu Filipka) Pan Gruszka opowiadał o skali Apgar i powiedział, że jedno badanie polega na tym, że się wkłada rureczkę w buźkę, nosek i pupkę malucha
![]() Badają czy dziecko się krzywi i reaguje (powinno) czy mu to wisi ( problemy z układem nerwowym). Tu przyznają pkt ale badanie ma na celu ocenienie też czy nie złapały ich rzadkie, ale występujące nieprzyjemności, typu zarośnięty odbyt, przełyk, przewód pokarmowy itp.Albo czasami też nie ma połączenia pomiędzy nosem a gardłem ... I oni to na miejscu określają i podejmują ewentualne dalsze leczenie. |
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o takim badaniu nie słyszałam - w sensie o Apgar tak ale o wkładaniu rurki nie
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po dwóch dniach nieobecności, nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego, zostało mi jeszcze 18 stron
po wtorkowej wizycie wszystko ok, szyjka długa, poród przedwczesny mi nie grozi, ale za to za jakieś 3 tygodnie moja Pani Gin planuje położyć mnie do szpitala w celu zrobienia wszystkich badań, m.in. echo serca maluszka w związku z cukrzycą i też mają mi zbadać jakąś hemoglobinę glikozowaną i takie tam pierdołki i już się boję tego szpitala, choć niby tylko na 3-4 dni ale ja nie chcę tam iść![]() Postaram się coś nadrobić, ale będzie ciężko bo jutro już jadę w rodzinne strony, w sobotę wesele więc wrócę pewnie dopiero koło przyszłego wtorku - środy do domku... |
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a moja znajoma ma synka Czesława.. na początku też różne reakcje..a teraz nikt nie wyobraża sobie,że mogłoby być innaczej . My wybraliśmy Sarę.. i pierwsze co usłyszałam...że czemu tak? że ludzie tak psom dają na imię :/ a jakich imion teraz nie dają zwierzakom?? kubuś...kacper takie popularne dla dziecka..a co któryś pies tak się zwie.. i jakoś to ludziom nie przeszkadza... a mamie mojej powiedziałam,że miała szanse się 3 razy wykazać... i może mi się imię też nie podoba,to które wybrała?? nasza córka ,nasz wybór..i nam się ma podobać.. Cytat:
itd...itp.... w nieskończoność. jeszcze się taki nie narodził,co by kazdemu dogodził ...
|
|
#3803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak apropo długiego karmienia... oglądałyście może wczoraj na polsacie cafe program o rodzicach? gdzie babka karmiła piersią 5-letnie dziecko? ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak twoje wyniki cukrów? masz kiepskie? przeciez i echo a tym bardziej HbAc mozesz zrobic normalnie "dochodząco". Po co do szpitala i narażac ciebie i dziecko na szpitalne bakterie..mają pomysły te doktory Ja zaczynam myslec, ze oni coś mają z tego kładzenia dziewczyn do szpitala... mnie na szczescie nie chca kłaść z powodu cukrów do szpitala...zreszta i tak bym sie nie dała
|
|
|
|
|
#3805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O a o tym nie wiedziałam Spróbuję więc jeszcze dokupić sok pomarańczowy do popijania
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-07-28 o 21:05 |
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Kurcze u mnie nie ma dodatkowych badań w związku z tą cukrzycą? Aga, Danika a u was? Patisia też miałam ascofer i nic nie pomógł, teraz biorę tardyferon i zobaczymy jutro czy coś dało Ważne, ze nie spadło
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-28 o 21:03 |
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3808 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytęA w szpitalu czas szybko zleci. Najważniejsza dzidzia Udanej imprezki Ja też baluję na weselu w sobotę ![]() Cytat:
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
hej malduje ze zyje, dalej mam robote choc dzisiaj wymyłam i wysprzatałam kuchnie, meza maluje juz mały pokoik , wiec jutro tez zapierdziul -masakra
dzis na mnie nakrzyczał bo w kuchni i kawałek pokoju machnełam na kolanach poodłoge i kregosłup tak mnie zaczoł bolec ze szok-starezje sie ![]() Małgosiu dzieki za maila i jak sie zdecydujemy dam znać , bo jeszcze myslimy czy ta zyrafka czy jednak Kubus
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Mam obniżoną ilość erytrocytów i hematokrytów dokładnie. A i podwyższone MCH.