|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już 9 wątek zaczynamy - ważnych spraw moc omawiamy - Panny Młode Kielce
Cytat:
miałam też do wyboru czerwone z czarnym obcasem w moim rozmiarze albo z czerwonym obcasem z tym, że rozmiar większe... nawet pytałam pana czy nie będzie miał tych z czerwonym ale niestety powiedział, że już ich nigdzie nie może spotkać z resztą dla mnie jednak teraz kolor nie gra wielkiej roli ważne, że są wygodne i najważniejsze nie są BIAŁE ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() co do welonu to lepiej żeby nie kusiła losu bo firankę jak się spali to najwyżej się jej nie powiesi w oknie a welon to trochę ciężko tak w ostatniej chwili kupić chyba że chce go prasować parę dni wcześniej tak na wszelki wypadek
Nasz dzień 01.10.2011 godzina 16:00
|
||
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
No i buty mają podsówkę, na moje oko ok. 3 cm, więc nie aż takie wysokie.
|
|
#2883 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
|
|
#2884 |
|
Raczkowanie
|
właśnie trzeba się nachodzić... ja też na początku myślałam o kobaltowych albo wrzosowych ale niestety nigdzie dosłownie nigdzie w Kielcach nie znalazłam takich jakie chciałam. na internecie też szukałam i o dziwo znalazłam ale znając moje szczęście były by na mnie nie dobre dlatego nie ryzykowałam z zamawianiem. jak się zorientowałam, że bardziej dostępny jest kolor czerwony to zmieniłam koncepcje
ale i to nie wypaliło więc są jakie są. już nawet miałam zamiar do krk jechać za butami ale na szczęście ten problem mam już z głowy
|
|
|
|
#2885 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyłączam się do prośby ![]() Cytat:
Mocne bordo i jestem baaardzo zadowolona ![]() Co do świadków to byliśmy wczoraj w Katedrze i ksiądz chciał tylko ich dane personalne. Zapytałam go więc czy muszą mieć jakieś zaświadczenia z Kościoła od nich czy coś kościelnego ale powiedział że nie i ich jako Kościół to nie obchodzi. Mi znów czas strasznie ucieka... jeszcze niedawno było tak daleko a tu już tak mało czasu zostało Ale oficjalne podziękowanie dla Lowczyni naszej kochanej za to że wreszcie wyglądam jak człowiek Robi podkładkę na dobry makijaż dla czarnej_kawy
Edytowane przez gosza_25 Czas edycji: 2011-07-28 o 20:21 |
||
|
|
|
#2886 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do dziewczyn które mają ślub w katedrze. Jak się rozmówiłyście z organistą? Czy stawiał jakieś warunki? Jakie ceny mówił? Bo u mnie bardzo nieładnie postąpił.
|
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Kochane moje ja już po
-szcześliwa 5-dniowa mężatka![]() ale tyle się u nas dzieje, że nadal na nic nie mam czasu Fryzjer: Salon Awangarda p. Sylwia- rewelacja, fryzura trzymała się do niedzieli wieczorem ![]() Makijaż-nasza wspaniała Czarna Kawa-cudo Kwiaty do kościoła-Pasja os. Na Stoku-piękne, a pani przemiła i wybawiła nas z opresji jak się okazało, że siostra zakonna idzie na urlop i nie zrobi dekoracji Kościół Ducha Św.-ksiądz wesoły i sympatyczny, rozluźniał atmosferę Skrzypaczka-Beata Misztal-wyciskało łzy Autokar-Piotrex-słowni, solidni i najtansi Sala-WDK-pyszne jedzenie-wiem głownie od gości Zespół Twenty One-zabawa do 5.00 rano-mówi sama za siebie ![]() Fotograf-rewelacyjny Sebastian Zimmer, genialny człowiek, super współpraca, fajna atmosfera Video-SpaceMark-sympatycznie, na luzie i dyskretnie, efekty za miesiąc może ![]() Tort-Bracia Janusz bananowo-wiśniowy przepyszny, poszedł cały, niezoostał nawet okruszek, a kolega zjadł nawet różę-ŻYWĄ!!! " Samochód-od znajomych ![]() Bukiety-robiła moja świadkowa-kwiaty przywieźliśmy sami z Krakowa! A teraz coś od siebie: wstaliśmy przed 7.00 -moja rodzinka biegała od rana i spać nie dali po fryzjerze pojechałam do mojej przyjaciólki po parasolkę-choć już świeciło słońce to na wszelki wypadek Makijaż rewelacyjny-nigdy tak pięknię nie wyglądałam! Atmosfera przesympatyczna, zero stresu, napięcia-no może chwilę jak się balam otworzyć oczy przy klejeniu kępek ("nie otwieraj za wcześnie bo się rozplaczesz a ja zabiję siebie i ciebie bo nam wszystko spłynie"-udalo się bez ofiar śmiertelnychPo wyjściu Kawy zaczęło się robić nerwowo, mało czasu a ja nie ubrana, bukiety niezrobione, kamerzysta w drzwiach Potem przyjechali znajomi i zaczęli dekorowac samochód. Okazało się, że naszą dekorację zrywa wiatr Samochód nie dojechał po TŻ bo spadala dekoracja i by nie zdążył. Na szczeście Sebastian-fotograf nas uratował i przywiózł mi TŻTŻ przyjechał z pięknym bukietem róż i jego zaszklone spojrzenie-bezcenne! Podobało mu się Na błogosławieństwie ojców zatkało, mamy się rozpłakały ale i tak było pieknie ). Na wyjściu mieliśmy szpaler z róż od znajomych Świeciło piękne słońce-specjalnie dla PM-ek tego dnia Sypnęli czym kto miał
Żona od 23.07.2011 Edytowane przez frogutka Czas edycji: 2011-07-28 o 21:26 |
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
i ciąg dalszy
po kościele podjechaliśmy do domu zostawić prezenty-tacy cwani Potem do WDK gdzie czekali goście i było powitanie chlebem i solą przez rodziców. Potem TŻ przeniósł mnie przez próg, toast szampanem, obiad-pyszny, zjadłam cały Taniec-walc do Nocy i Dni, wszyscy chwalą ja się w pewnym momencie pogubiłam, ale nikt nie zauważył myśleli, że tak miało być Podsumowując wszystko się udało-nawet lepiej i bardziej niż planowaliśmy stresu nie było prawie wcale, wręcz nie mogłam przestać się uśmiechać-i tak mi zostało do dziś:PByło przepięknie i chciałabym jeszcze raz i jeszcze raz...
Żona od 23.07.2011 Edytowane przez frogutka Czas edycji: 2011-07-28 o 21:29 |
|
|
|
#2890 |
|
Wtajemniczenie
|
frogutka
Myślałam, że mnie to ominie, ale... chciałabym to jeszcze raz
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze coś dla Was kochane
na razie tylko z aparatów od znajomych
|
#2893 |
|
Wtajemniczenie
|
super relacja Forgutka
![]() Wam się tak wszystko cudownie udaje, ja też bym chciała żeby u mnie było tak fajnie |
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze pare
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
i coś jeszcze
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
i
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Pięknie wyglądałaś, gratulacje
super że się wszystko udało
|
|
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
i w tym miejscu chciałam Wam Kochane bardzo podziękować! za pomoc, wsparcie, bezcenne rady, za Wasze uwagi i kciuki, które zawsze skutkują
Forum to skarbnica wiedzy, wiele się od Was nauczyłam, wiele moich wahań i rozterek rozwiałyście i miĘdzy innymi dzięki Wam ten dzień-NASZ DZIEŃ był tym najwspanialszym i najpiękniejszym w życiu! DZIĘKUJĘ
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
frogutka - wlasnie sie zastanawialam kto mial wesele w WDK w sobote, bo slyszelismy oczepiny jak wracalismy z Hollywoodu
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakręcony Chochlik
|
frogutka bardzo się cieszę, że wszystko się udało
Mam jednak pare pytań? Nie ślizgałaś się na posadzce w WDK? Ja sie zastanawiam czy będzie tam duszno jeśli będzie upał Mieliście w jednej sali wesele czy w 2?
|
#2901 |
|
Raczkowanie
|
Frogutka pozwoliłam sobie obejrzeć Cię na żywo w drodze na ślub znajomych, a przy okazji zobaczyć jak w kościele, w którym najprawdopodobniej i my będziemy ślubować to wszystko wygląda i naprawdę ślicznie wyglądaliście i oczywiście jak Tobie złamał się głos podczas przysięgi to ja się popłakałam... Skrzypce rewelacja a ksiądz Wam bardzo fajne kazanie powiedział, tak na luzie
ogólnie super Wszystkiego naj, naj, naj
Szczęście nie da się zdefiniować, opisać można jedynie nieszczęście. Przestań być nieszczęśliwy, to zrozumiesz. Miłości nie można zdefiniować, brak miłości można. Kiedy pozbędziesz się braku miłości - zrozumiesz... Nasz ŚLUB - 18.08.2012 ![]() |
|
|
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
było trochę duszno dla tańczących, ale po naciskach na obsługę okazało się, że jest klima i dziala
|
|
#2903 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
|
|
#2904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczynki wyglądałyście na zdjęciach super! |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Frogutka świetna relacja i Ty cudnie wyglądałaś
Cieszę się, ze wszystko się udało
|
|
|
|
#2906 | |
|
Raczkowanie
|
ja już po przymiarce, suknia śliczna, wreszcie było widać piękno tej sukni. I bolerko Pani uszyła bardzo ładne
Byliśmy też wczoraj w hotelu, omawiać szczegóły. Zmieniło się trochę kierownictwo, ale na plus. Bardzo miła i kompetentna pani. Miałam mnóstwo pytań do niej i wszyscy się ze mnie śmiali, no ale cóż ja się musiałam wszystkiego dowiedzieć, żeby później nie było niedomówień. Pani przedstawiła nam 3 warianty menu. Troszkę przemieszaliśmy je i menu wygląda tak: obiad: rosół z makaronem na drugie: polędwiczki wieprzowe na sosie borowikowym, ziemniaki pure/młode zestaw surówek deser lodowy owocowe (czego się nie spodziewałam) w trakcie wesele, będzie: kociołek cygański w chlebku łakomczuch( filet ze schabu faszerowany serem i pieczarkami - to będzie na toście podawane) barszcz czerwony z krokietem. z przystawek: Półmisek mięs pieczonych: schab pieczony/schab ze śliwką, karczek w ziołach, boczek faszerowany śledź trzy smaki( w oleju, po polsku i po węgiersku - bo nie mogliśmy się zdecydować na jeden rodzaj, więc pani zaproponowała wszystkie trzy) ryba po grecku jajko w szynce na sałatce jarzynowej mozzarella z pomidorami / łosoś wędzony( znowu chcieliśmy i to i to więc ilościowo będzie po połowie) pikle sałatka królewska sałatka gyros owoce, ciasta, tort, napoje, alkohol, my dostarczamy kawa herbata bez ograniczeń Bardzo podobało mi się to, że tak elastycznie podchodziła do sprawy, takie kompromisy daniowe wypracowaliśmy ![]() Aaa, dodam jeszcze ze cena jaka mieliśmy nie zmieniła się nawet o złotówkę. Pokazała nam Pani także nasz apartament, super ![]() i pokoje dla rodziców, śliczne ![]() najważniejsze że możemy już rano w sobotę przywieźć do nich wszystkie potrzebne rzeczy, a na drugi dzień możemy nawet do 16 przebywać w pokojach, jeśli byśmy tak chcieli. dekorować salę też możemy już od piątku Trochę się rozpisałam, więc podsumowując, jesteśmy jak narazie bardzo zadowoleni i mam nadzieje ze tak już zostanie do końca. ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
A co Ci powiedział? Ja słyszałam ze ok. 250 zł bierze
|
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
monia_ch - a gdzie masz wesele?
|
|
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
nie ma za co
od tego jest forum
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

Obstaję od początku za kolorem i nikt mi się nie sprzeciwi
z resztą dla mnie jednak teraz kolor nie gra wielkiej roli ważne, że są wygodne i najważniejsze nie są BIAŁE 
mnie na samą myśl się słabo robi i chyba wolę iść w lekko pomiętym. Twierdzi, że firanki prasuje to i welon ogarnie
Ja chce ok 23stopni 

Makijaż rewelacyjny-nigdy tak pięknię nie wyglądałam! Atmosfera przesympatyczna, zero stresu, napięcia-no może chwilę jak się balam otworzyć oczy przy klejeniu kępek ("nie otwieraj za wcześnie bo się rozplaczesz a ja zabiję siebie i ciebie bo nam wszystko spłynie"-udalo się bez ofiar śmiertelnych
Samochód nie dojechał po TŻ bo spadala dekoracja i by nie zdążył. Na szczeście Sebastian-fotograf nas uratował i przywiózł mi TŻ

Mieliście w jednej sali wesele czy w 2?

=> 55