|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII
Cytat:
![]() Jak widać każde włosy są kapryśne. Niestety, żeby się przekonać, trzeba doświadczyć. ![]() Moje nie tolerują maseczki drożdżowej. ![]() Ostawiłam sera silikonowe. Wydaje mi się, że są jakiś takie za ciężkie na lato. Przerzucam się na psikacze. Oby się nie zemściło. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oleje na włosy wpływają dobrze...chyba, że te mają zbyt dużą porowatość...to wtedy na pewno odpada... Ale oleje można nakładać...oczywiście nie w takiej ilości, ze aż kapie, ale z umiarem ![]() Jednak jeśli dziewczyna codziennie czymś je obciąża to na jej miejscu tydzień czasu myłabym szamponem, nakładała lekką odżywkę i już...Jeden raz już powinien wystarczyć by włosy odetchnęły od wiecznie obciążającej i zalepiającej je warstwy...
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Do października mam zamiar wykończyć mojego Mariona rozświetlającego i Biovaxa do przetłuszczających. Bo oba są ważne tylko do czerwca następnego roku. A ja mam już plany co w następne wakacje wypróbować. Moja wishlista jest obszerna niczym sowiecka pięciolatka.
![]() Cytat:
Piszesz, że prostujesz- odstaw to prostownicę i wejdź na wątek dla kręconych. ![]() Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2011-07-28 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
sentimental animal
|
Wypadały tak samo, ale jak myłam rzadziej, to rzadziej mi wypadały przy myciu, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć
![]() Edit: ogólnie włosy zaczęły mi wypadać po trzecim farbowaniu całych włosów (w ciągu czterech miesięcy raz rozjaśniałam i 3 razy farbowałam). Teraz z kondycją włosów jest dużo lepiej, ale wypadają jak wypadały niestety. A najbardziej wypadają po umyciu, więc kiedy rzadziej myję mniej włosów mi wylatuje.
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2011-07-28 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
Ja też mam taką kartkę, a raczej zeszyt
![]() To może podzielimy się swoimi must have ![]() Ja zacznę ![]() ![]() Chyba zbankrutuję ale ten jedwab jutro kupię ![]()
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będę obserwowała...
![]() |
#671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sama mam falowane i tam podczytuję nieco. Jeśli masz czas i chęci- polecam, naprawdę. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez majeczka2012 Czas edycji: 2011-07-28 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Metody kręconowłosych mogą być dobre nie tylko dla kręconych i falowanych, ale dla prostych również (to z sytuacją odwrotną mogłyby być problemy ![]() ![]() Curly Girl nie zostałam, ale z wątku wyniosłam parę rad dotyczących pielęgnacji- przestałam na przykład czesać włosy szczotą na sucho, kupiłam grzebień o szeroko rozstawionych zębach i rozczesuję po nałożeniu odżywki b/s. Czasami myję odżywką, jak mnie, za przeproszeniem, ochota najdzie, ale z reguły stosuję OMO. ![]() Ja namawiam chociaż do przeczytania Pigułki Kręconowłosych (na początku wątku), bo to nie zaszkodzi, a może Cię wciągnie. ![]() Co do prostowania keratynowego- pojęcia nie mam, ale blog Anwen powinien coś wiedzieć na ten temat wiedzieć. Zagoogluj. ![]() Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2011-07-28 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Moja lista:
1. Kallos, Creme al Latte i Placenta, 2. Dabur, Amla 3. Cien, żel aloesowy, 4. coś z lini Mypa, 5. Stapitz, maska 6. Joanna, Jedwab, maska wygładzająca, 7. Joanna, Rzepa, wcierka 8. olej avokado i jojoba, 9. Ziaja, Plantica, pszenica, 10. Woda brzozowa Isana, 11. Alterra, szampon i odżywka morela & pszenica, 12. Isana, maska płynny jedwab, 13. Bingo, maska, 12 ekstraktów roślinnych, 14. Jedvab Chi 15. Pollena Eva, odżywki, 16. Joanna, AB, maseczka jajeczna, 17. keratyna, d-panthenol, proteiny, 18. Babydream, olejek, 19. Gliss Kur, magiczne serum-spray, 20. masło shea, 21. błoto do włosów Bielenda, 22. Rossmann, Accent, do włosów brązowych (nie wiem czemu nie widziałam dziś w rossmanie, może zmiana nazwy?) 23. Elseve, Total Repair, maska i odżywka, 24. Ziaja, odżywki, 25. płukanka przyciemniająca, 26. wcierka Saponics Ehhh ![]() ![]()
#677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się na nim wychowałam! ![]() Chyba bez tych rad nie miałabym takich włosów jak teraz ![]() Cytat:
![]() I zawsze ta pozycja jest zrealizowana ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po przeczytaniu paru wątków na CG sama miałam ochotę zostać kręconowłosą, ale moje włosy są tak proste, że o najmniejszej fali marzyć nie mogę. ![]()
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
A mi przyjaciółka zamówiła przed chwilą parę cudów na Allegro
![]() Pochwalę się jak przyjdą do domu ![]() Nigdzie nie mogę dostać ukochanej Babunii więc jak to dobrze, że jest Allegro ![]()
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślicie, że zielona herbata dobrze wpłynie na włosy? Kiedyś ją namiętnie piłam, ale nie zwróciłam uwagi czy włosy mi się poprawiły...
![]() |
#682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja kiedys próbowałam mycia odżywką i też po pewnym czasie wyłaziło więcej, to przestałam, ale wiem że mogło to być skutkiem za krótkiego mycia bo myłam może 2 min, pózniej szampony, ale teraz znów próbuje myć odżywką, tym razem dokładnie, długo i narazie jest ok, myję joaśkami, ale korci mnie żeby szamponem też potraktować choć raz w tyg./ bo myję co 2 dzień.Będę używać szamponu czasem bo wiadomo trzeba usunąć co może się nadbudować (po żelu, piance itp.) ![]() A , tak sobie przypomniałam że jak zrobiłam sobie wcierkę z pokrzywy, +dodałam kilka kropel rycyny, +żel aloesowy to normalnie w nocy spać nie dałam rady, nie dość że wilgotne były to skalp tak mnie swędział że hej ![]() ![]()
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ ![]() Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-07-28 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Moja pięciolatka:
1. Babydream, Extrasensitive Pflegeöl 2. Babydream für Mama Pflegeöl 3. Masło shea z Mypy 4. Olej palmowy, ewentualnie olej carotino 5. Olej arachidowy 6. Olej krokoszowy 7. Olej z orzechów włoskich 8. Olej macadamia 9. Olej lniany 10. Olej awokado 11. Olej jojoba 12. Olej ze słodkich migdałów 13. Maska Elseve Total Repair 5 14. Maska jajeczna z Joanny 15. Maska Bingo ze spiruliną i keratyną 16. Maska Bingo 12 ekstraktów 17. Maska Bioetika Crema di Essenza I Idratante Capelli Lisci 18. Maska Bioetika Crema di Essenza IV Ricostruttore 19. Maska Stapiz Sleek Line, Repair & Shine 20. Maska Stapiz Sleek Line, Volume Non-Stop 21. Maska Kallos Latte 22. Odżywka Dulgon Mango i awokado 23. Odżywka b/s Pantene Pro V, Sprężyste loki i fale 24. Balsam Nivea Flexible Curls 25. Odżywka Pollena-Savona, Trzy Zioła 26. Odżywka b/s Joanna Naturia z makiem i bawełną 27. Capitavit 28. Odżywka Petrosterol 29. Tonik Nivea Hair Recharge Tonic 30. Saponics 31. Odżywka b/s Ziaja Intensywna Pielęgnacja Miód 32. Odżywka Artiste intensywnie regenerująca 33. Pix- szampon dziegciowy 34. Eva Medica, szampon wzmacniający z kerastimem 35. Seboradin, wcierka z żeń-szeniem 36. Seboradin, balsam z żeń-szeniem 37. Odżywka Pollena Ewa 'Lawenda, chaber, dzika róża' 38. Błoto do włosów z glinką Ghassoul z Bielendy 39. Miodowy wosk z Beauty Formulas 40. Tonik NaturVital Hair Loss Treatment 41. Psikacz Biovax Quick Latte 42. Babydream, krem sutkowy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
![]() Ty już nic nie mów, bo ja w oparciu o Twoją listę dopisuję: 43. Amla 44. żel Cien 45. magiczny sprej z Gliss Kura Zginę marnie przez to włosomaniactwo. ![]() Cytat:
![]() Jak patrzyłam na te zdjęcia, na których z totalnego puchu rodziły się loczki jak u lalki. Aaach! ![]() PS. 46. Maski Provit w saszetkach w promocji Drogerii Natura. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O jak mi ktoś będzie chciał coś na urodziny kupić to mu dam moją listę. I jeszcze marzą mi się kosmetyki Pat&Rub, ale odżywka (200ml) kosztuje 60zł... Trochę mi żal tyle wydać na 1 odżywkę, takich tańszych i dobrych mogę mieć za to 9-10.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." ![]() Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2011-07-28 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Ale do Rossmanna nie wchodź, bo będzie Cię kusił punkt 11 Twojej listy w promocji.
![]() Co do masek za 60 złotych.. Jeżeli bym już miała wydać tyle kasy na jeden włosowy kosmetyk to z pewnością wybrałabym Put&Rub. Składy mają powalające. W porównaniu z pseudoprofesjonalnymi kosmetykami znanych firm opartych na silikonach i innych oblepiaczach Put&Rub wypada rewelacyjnie! Tyle cudownych ekstraktów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
Szalona , zdesperowna (?)...ta dziewczyna, sprzedać takie ładne,zadbane, zdrowe, DŁUGIE włosy.... http://allegro.pl/zadbane-zdrowe-wlo...640283159.html, ach !!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.