Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 17:14   #4981
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
wczoraj w tv widzialam jakis artykul o psie zostawionym na łańcuchu, sam sobie, wlasciwiel umarł, a jego brat mieszkający 200 metrów dalej nawet nie zainteresowal się zwierzęciem,
babka, która zobaczyła tego psa, kiedy opowiadała, w jakim stanie go zastała (czołgający się, nie mógł wyjsc z budy, tylne łapy chore, skomlący, nie dosięgał do garnka z wodą..), płakała, a ja razem z nią dojeżdżała 7km na rowerze i przywoziła mu jedzenie.
reportaż obejrzał jakiś człowiek z Rybnika, przejechał pół Polski i wziął tego psa do siebie ja oczywiscie płacz, strasznie się wzruszam na taką dobroć
Teraz też się popłakałam ze wzruszenia
Ostatnio w "Uwadze" bodajże był reportaż o zaśmieceniu lasów. Już pomijają, że nie rozumiem jak można wyrzucac smieci, czy wylewać szambo w lesie, to było tam coś co mnie zaszokowało. Ktoś wyrzucił w tym lesie zwłoki psa I leżały sobie i się rozkładały na srodku jakiejs polanki
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 17:29   #4982
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Tusz i kredka to jeszcze ok Ale ja widziałam na plaży laski, które miały pełny make up plus sztuczne rzęsy, włosy idealnie ułożone i tona biżuterii Ja też wiem, że lepiej wyglądam z make upem, ale na plażę czy basen sobie odpuszczam, bo u mnie nawet tusz i kredka by nie przetrwały

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 17:59   #4983
zielona2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Jak mam iśc do lekarza zawsze kłócę się z moją mamą godzinę o to właśnie, że ona uważa, że MUSI iśc ze mną do lekarza, wejść tam do środka itp.

Rpzumiem, ok, niech poczeka w poczekalni na mnie, ale włazić do środka

Raz, że uważam, że to siara bo muszę wyglądać jak jakaś niepełnosprawna w wieku 22 lat wchodząc do gabinetu z mamą(jeszcze większa siara, że chodze wciąż do pediatry ), dwa, że naprawdę sobie poradzę, trzy po prostu mnie to krępuje rozbieranie się przy mamie do badania.

Co najgorsze chce też wchodzić ze mną do dentysty, obawiam się, że do gina też by wpadła, ale umawiam takie wizyty specjalnie tak żeby akurat nie mogła ze mną iść (np w czasie jej pracy).

Najgorsze, że ona chodzi tak też z moim tatą i swoimi rodzicami i uważa, że to normalne i że ja jestem neinormalna, że chce chodzić sama

Ona mówi, że jest pielęgniarką i się lepiej zna niż ja. Ale to chyba nie wyczyn pójśc do lekarza i powiedzieć co mi dolega odebrać recepte i dowidzenia?

Matko, jakie szczęście, że nie tylko ja mam taki problem w tym wieku...

Czy my przypadkiem nie mamy tej samej Rodzicielki???:cool :

Dla mnie to jest CHORE, a nie normalne-naruszanie czyjejs prywatnosci/intymnosci.

Chodzi za mna do kazdego lekarza. A nie moge utrzymywac tego w tajemnicy bo potrzebuje pieniedzy na wizyty, a zalozmy 200 zl+ew. koszty lekarstw lub daodatkowych badan nie mam od tak takiej kwoty.

Jaki bojkot musze stoczyc przed kazda wizyta to sie w glowie nie miesci. Najlepsze jest to ze nie mam problemu z wyslawianiem i komunikacja z ludzi i potrafie lekarzowi powiedziec co mi dolega....
Nie jestem tez niespelna rozumu aby nie zrozumiec leczenia/kuracji.

Przeciez i tak bym jej powiedziala jak wizyta, moze bez zbednych szczegolow ale jednak...

Szlag mnie trafia.
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:02   #4984
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Jak ja się cieszę, że moja mama nie chodzi ze mną do lekarza.. Pewnie też bym toczyła wojnę przed każdą wizytą...

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-28, 18:19   #4985
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Teraz też się popłakałam ze wzruszenia
Ostatnio w "Uwadze" bodajże był reportaż o zaśmieceniu lasów. Już pomijają, że nie rozumiem jak można wyrzucac smieci, czy wylewać szambo w lesie, to było tam coś co mnie zaszokowało. Ktoś wyrzucił w tym lesie zwłoki psa I leżały sobie i się rozkładały na srodku jakiejs polanki
ech, to zaśmiecanie to kolejny temat rzeka
ostatnio sąsiadka moich rodziców odwinęła niezły numer. u mnie w gminie jest wysypisko smieci, swietnie zorganizowane, ogrodzone, jak chcesz wywiezc smieci, to placisz jakies tam pieniądze itd.
sąsiadka chciała chyba zaoszczędzić (mama slyszala, jak się nawet chwaliła, jaka to sprytna jest i co tam będzie płacic), załadowała całą przyczepę śmieci, jakies worki ze starymi ciuchami, meblami itd. i kazała wywieźć to wszystko do.. lasu! (pomagali jej zięć i jakis tam facet zatrudniony do pomocy)
hehe, nieźle się przeliczyła, za parę godzin miała wizytę policji i służby leśnej najlepsze jest to, że wywaliła tez jakieś dokumenty, po których już na 100% wiedzieli, że to jej śmieci.

niestety, ale takich cwaniaczków jest mnóstwo, nie wiem, kiedy w naszym społeczeństwie coś się zmieni,
na przykład u mnie na osiedlu jest sporo zieleni wokół drogi, jakiś głęboki rów melioracyjny, gdzie stoi woda.
patrzę, a tam dwie dzikie kaczki zrobiły sobie obozowisko, słodki widok, niestety obok wywalone były czyjeś smieci znowu w jakichś krzakach leży sobie stara kanapa
już nie wspomnę co robią "dzieciaki" ze szkoły, wychodzący na przerwie na fajkę na ulicę na tyłach szkoły, takiego śmietniska nie ma chyba nigdzie, pełno butelek, reklamówek, petów, chusteczek, opakować po chipsach, po prostu mnóstwo drobnych śmieci!

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:35   #4986
201604190949
Konto usunięte

Dziewczyny, co do tych cebul, to nawet jeśli obrane to nie myślicie chyba, że to ręcznie? One jak już to do sklepu takie przyjeżdżają a obierają je maszyny.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:40   #4987
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Tusz i kredka to jeszcze ok Ale ja widziałam na plaży laski, które miały pełny make up plus sztuczne rzęsy, włosy idealnie ułożone i tona biżuterii Ja też wiem, że lepiej wyglądam z make upem, ale na plażę czy basen sobie odpuszczam, bo u mnie nawet tusz i kredka by nie przetrwały
Ja widziałam na plaży odciski po butach na obcasach.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 19:51   #4988
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
ech, to zaśmiecanie to kolejny temat rzeka
ostatnio sąsiadka moich rodziców odwinęła niezły numer. u mnie w gminie jest wysypisko smieci, swietnie zorganizowane, ogrodzone, jak chcesz wywiezc smieci, to placisz jakies tam pieniądze itd.
sąsiadka chciała chyba zaoszczędzić (mama slyszala, jak się nawet chwaliła, jaka to sprytna jest i co tam będzie płacic), załadowała całą przyczepę śmieci, jakies worki ze starymi ciuchami, meblami itd. i kazała wywieźć to wszystko do.. lasu! (pomagali jej zięć i jakis tam facet zatrudniony do pomocy)
hehe, nieźle się przeliczyła, za parę godzin miała wizytę policji i służby leśnej najlepsze jest to, że wywaliła tez jakieś dokumenty, po których już na 100% wiedzieli, że to jej śmieci.

niestety, ale takich cwaniaczków jest mnóstwo, nie wiem, kiedy w naszym społeczeństwie coś się zmieni,
na przykład u mnie na osiedlu jest sporo zieleni wokół drogi, jakiś głęboki rów melioracyjny, gdzie stoi woda.
patrzę, a tam dwie dzikie kaczki zrobiły sobie obozowisko, słodki widok, niestety obok wywalone były czyjeś smieci znowu w jakichś krzakach leży sobie stara kanapa
już nie wspomnę co robią "dzieciaki" ze szkoły, wychodzący na przerwie na fajkę na ulicę na tyłach szkoły, takiego śmietniska nie ma chyba nigdzie, pełno butelek, reklamówek, petów, chusteczek, opakować po chipsach, po prostu mnóstwo drobnych śmieci!
dobre!

Mnie dziwi ogólnie, że ludziom nie jest głupio tak śmiecić wokół siebie, pomijam te odpady gabarytowe, ale na chodnikach co krok jakieś papierki, niedopałki. Jaki to problem dojść te 5 metrów dalej do kosza? Przecież od przedszkola chodzi się na "sprzątanie świata", uczy się dbania o środowisko, pomijając już, że takie rozwalanie śmieci wokół siebie to po prostu brak kultury. Ale potem ci sami narzekają, że wszędzie jest syf.

A propos "Uwagi" - włączyłam dzisiaj i straciłam wiarę, był reportaż o kobietach, które trafiły do więzienia uwikłane w przemyt narkotyków. Jak można być tak naiwną, żeby uwierzyć jakiemuś kolesiowi z innego kontynentu, który przypadkiem znalazł profil laski na jakimś portalu, zobaczył jedno zdjęcie, ale już się zakochał i chce się oświadczać Tamta rzuca dotychczasowe życie, jedzie do niego i radośnie przyjmuje podarowaną od misia walizkę na powrót, z suszarką gratis, oczywiście wypchaną po brzegi jakimś koksem itd. Jakoś nie potrafię współczuć tym kobietom, sorry, chyba, że głupoty...
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:17   #4989
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Jak byłam rok temu na wakacjach, była też rodzinka - mamusia ok.28 lat, tatuś o wyglądzie recydywisty w podobnym wieku i mała córeczka. Kraj gorący, sporo wycieczek fakultatywny, no po prostu wszystko spływało. Ale mamusia zawzięcie na każdym przystanku nowa warstwa (za ciemnego) podkładu Można? Można! A jej chodzenia na 15cm koturnach na 12h wycieczkach to poezja.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:18   #4990
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Dokładnie, a potem w dzień dobry tvn i innych programach tego typu są artykuły o biednych dziewczynach, które zostały wplątane w przemyt. Po pierwsze nie wierzę, że można być tak głupim, żeby nic nie wiedzieć a po drugie te dziewczyny łaćzy jedno - zawsze pochodzą z małej miejscowości i u nich w domu się nie przelewa. Albo faceci mamią je wizją lepszego życia albo one dobrze wiedzą w co się pakują, ale mają nadzieję, że im się uda.

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-28, 20:19   #4991
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
A propos "Uwagi" - włączyłam dzisiaj i straciłam wiarę, był reportaż o kobietach, które trafiły do więzienia uwikłane w przemyt narkotyków. Jak można być tak naiwną, żeby uwierzyć jakiemuś kolesiowi z innego kontynentu, który przypadkiem znalazł profil laski na jakimś portalu, zobaczył jedno zdjęcie, ale już się zakochał i chce się oświadczać Tamta rzuca dotychczasowe życie, jedzie do niego i radośnie przyjmuje podarowaną od misia walizkę na powrót, z suszarką gratis, oczywiście wypchaną po brzegi jakimś koksem itd. Jakoś nie potrafię współczuć tym kobietom, sorry, chyba, że głupoty...
Tez nie wiem, jak można być az tak naiwnym
Którys z tych facetów wypowiadał się jeszcze, ze on tak z kilkoma laskami naraz flirtował
Stary 2011-07-28, 20:21   #4992
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Jak byłam rok temu na wakacjach, była też rodzinka - mamusia ok.28 lat, tatuś o wyglądzie recydywisty w podobnym wieku i mała córeczka. Kraj gorący, sporo wycieczek fakultatywny, no po prostu wszystko spływało. Ale mamusia zawzięcie na każdym przystanku nowa warstwa (za ciemnego) podkładu Można? Można! A jej chodzenia na 15cm koturnach na 12h wycieczkach to poezja.
Ona pewnie z tych co w makijażu śpią i prysznic biorą
Powiem Ci co mnie ostatnio zdziwiło W jednej galerii we Wrocławiu w toalecie widziałam babkę około 40lat która stała przed lusterkiem i poprawiała makijaż. Nakładała podkład w kolorze, który pasował by mulatce, na prawdę nie przesadzam - jeden z najciemniejszych odcieni jakie widziałam. A szyję miałą takiego koloru jak ja. Dla zobrazowania poziomu mojej bladości : jak jestem opalona dość mocno to podkład z Bourjois nr 51 jest dla mnie idealny

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-28, 20:41   #4993
carpaibex
Zakorzenienie

Nakładanie za ciemnego podkładu to niestety klasyka Ja po prostu nie rozumiem, co ta kobieta od siebie chciała Ładna jeszcze gładka, bez trądziku, wszystko ok. Chyba mąż sprawia, że ma kompleksy Tak czy siak, makijażowi wieczorowemu na upały mówię NIEEEE.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:46   #4994
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja widziałam na plaży odciski po butach na obcasach.
Kiedyś w Urodzie czytałam coś w tym stylu:
"Na plaży modne są teraz szpilki. Nogi wyglądają w nich zdecydowanie bardziej zmysłowo niż w mało seksownych japonkach. Jeśli niewygodnie Ci iść po piasku w wysokich obcasach- zdejmij je i nieś- w ręku też wyglądają sexy"
Nie żartuję

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:48   #4995
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
dobre!

Mnie dziwi ogólnie, że ludziom nie jest głupio tak śmiecić wokół siebie, pomijam te odpady gabarytowe, ale na chodnikach co krok jakieś papierki, niedopałki. Jaki to problem dojść te 5 metrów dalej do kosza? Przecież od przedszkola chodzi się na "sprzątanie świata", uczy się dbania o środowisko, pomijając już, że takie rozwalanie śmieci wokół siebie to po prostu brak kultury. Ale potem ci sami narzekają, że wszędzie jest syf.

Wiesz, tam byla opisana moja kolezanka wiec uwazam ,ze troche nie na miejscu jest to co piszesz..
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:21   #4996
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
Wiesz, tam byla opisana moja kolezanka wiec uwazam ,ze troche nie na miejscu jest to co piszesz..
Wybacz, ale dla mnie również takie dziewczyny nie są zbyt 'mądre'. Tyle się mówi o takich akcjach, nie wiem jak można dalej dać się na takie coś nabrać ...

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:26   #4997
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Wybacz, ale dla mnie również takie dziewczyny nie są zbyt 'mądre'. Tyle się mówi o takich akcjach, nie wiem jak można dalej dać się na takie coś nabrać ...

Sluchaj,akurat w przypadku mojej znajomej to byla z nim 1,5 roku. Byli jak normalna para, on znal jej rodzicow, oni go lubili, dopiero pozniej ja wykiwal.
Watpie,ze bys sie domyslila po 1,5 roku cudownego zwiazku,ze tz chce Cie oszukac i wsadzic do wiezienia.

I faktycznie chcial sie oswiadczyc,ale po 1,5 roku bycia ze soba! Mieli zamieszkac razem!

Edytowane przez paryzanka202
Czas edycji: 2011-07-28 o 21:27
Stary 2011-07-28, 21:29   #4998
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
"Na plaży modne są teraz szpilki. Nogi wyglądają w nich zdecydowanie bardziej zmysłowo niż w mało seksownych japonkach. Jeśli niewygodnie Ci iść po piasku w wysokich obcasach- zdejmij je i nieś- w ręku też wyglądają sexy"
Nie żartuję
oj tam oj tam, po co zdejmować. Nogi zmysłowo zatapiające się w piasku, a nuż znajdzie się w zasięgu wzroku jakiś ciastek, który zechce Cię wesprzeć swoim ramieniem ;]

powinnam pracować w kobiecych poradnikach.
Stary 2011-07-28, 21:30   #4999
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Nie oglądałam całości, z tego co wyłapałam to główna bohaterka kontaktowała się przez dłuższy czas z tym facetem i stwarzał jakieś pozory normalnego związku, to wiadomo, można być zauroczoną, zaślepioną, ale potem pokazali przekrojowo przypadki innych kobiet i były kwiatki takie jak spontaniczny przyjazd do nieznajomego faceta, który zbajerował dziewczynę w najbardziej banalny i oklepany sposób, to jest już dla mnie nie do przyjęcia. Nie wiem która z nich była Twoją koleżanką, ale niestety muszę przyznać rację Ejniacz.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 21:33   #5000
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Nie żartuję
Tez coś takiego widziałam w Cosmo, albo Bravo

Cytat:
Sluchaj,akurat w przypadku mojej znajomej to byla z nim 1,5 roku. Byli jak normalna para, on znal jej rodzicow, oni go lubili, dopiero pozniej ja wykiwal.
Watpie,ze bys sie domyslila po 1,5 roku cudownego zwiazku,ze tz chce Cie oszukac i wsadzic do wiezienia.

I faktycznie chcial sie oswiadczyc,ale po 1,5 roku bycia ze soba! Mieli zamieszkac razem!
No cóz, ja nawet samej sobie nie ufam, więc facetowi, kóry chciałby się oświadczyć po tak krótkim okresie znajomosci tym bardziej
Tak, krótkim
Stary 2011-07-28, 21:41   #5001
paryzanka202
Zakorzenienie

Wiem, ze niektore dziewczyny sa naiwne,ale jak mozna pisac w stylu" nie wspolczuje im bo sa glupie i naiwne" Sorry,ale gdybym ja w wieku 21 lat poznala mezczyzne,zakochala sie po uszy to nie widze nic dziwnego,ze on sie oswiadcza po 1,5 roku trwania zwiazku. To wcale nie jest dla mnie krotko.
Moi rodzice po pol roku juz sie zareczyli, po roku byl slub. I nie, moja mama nie byla w ciazy Po prostu sie kochali i nie chcieli czekac.
Stary 2011-07-28, 21:45   #5002
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Wiem, ze niektore dziewczyny sa naiwne,ale jak mozna pisac w stylu" nie wspolczuje im bo sa glupie i naiwne" Sorry,ale gdybym ja w wieku 21 lat poznala mezczyzne,zakochala sie po uszy to nie widze nic dziwnego,ze on sie oswiadcza po 1,5 roku trwania zwiazku. To wcale nie jest dla mnie krotko.
Moi rodzice po pol roku juz sie zareczyli, po roku byl slub. I nie, moja mama nie byla w ciazy Po prostu sie kochali i nie chcieli czekac.
Nie skąd, to wcale nie jest krótko, to przeciez kupa czasu
A potem zdarzają się takie historie
Stary 2011-07-28, 21:55   #5003
muszynianka
Zakorzenienie

ale czemu nie na miejscu? forum to dobre miejsce do opisywania tego co się myśli, wiadomo że świat jest mały pewnie nie raz obgadana została matka żona córka siostra kuzynka przyjaciółka sąsiadka koleżanka JAKIEJŚ wizażanki, przy okazji jakiegoś wydarzenia, reportażu czy nie wiem, świątecznej paczki.
nie mówię że nie masz jej bronić, to miłe, ale no obiektywnie rzecz biorąc prawda leży po dwóch stronach, bardziej po stronie naiwności.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 22:19   #5004
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
ale czemu nie na miejscu? forum to dobre miejsce do opisywania tego co się myśli, wiadomo że świat jest mały pewnie nie raz obgadana została matka żona córka siostra kuzynka przyjaciółka sąsiadka koleżanka JAKIEJŚ wizażanki, przy okazji jakiegoś wydarzenia, reportażu czy nie wiem, świątecznej paczki.
nie mówię że nie masz jej bronić, to miłe, ale no obiektywnie rzecz biorąc prawda leży po dwóch stronach, bardziej po stronie naiwności.
No własnie, ja to jestem wręcz w 100% procentach pewna, że jedna z opisanych w tym wątku histori tyczy się osoby z mojej rodziny
Stary 2011-07-28, 23:12   #5005
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Nie skąd, to wcale nie jest krótko, to przeciez kupa czasu
A potem zdarzają się takie historie

Nie badz ironiczna.
Nie wiem czy ja zyje w jakims innym swiecie,ale 1,5 roku zwiazku doroslych ludzi to dla mnie sporo. Nie widze nic dziwnego,ze ktos planuje wspolna przyszlosc po takim czasie. Moze chodzi Ci o to,ze ten czas jest za krotki jesli jest sie z osoba innej narodowosci? Bo sorry,ale nie wiem kiedy miala jej sie zapalic ostrzegawcza lampka skoro wszysko bylo ok.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Chodzi mi o to,ze rozumiem dyskusje na ten temat,ale tekst w stylu " i wiecie co, ani troche jej nie wspolczuje bo bla bla bla jest glupia, naiwna etc" czy co tam niewiadomo bylo jest wg mnie nie na mejscu.
Calkiem niedawno taka sprawa dotyczyla mojej rodziny, byl pewien wypadek o ktorym nie bede tu wiecej pisala ,ale kiedy ja panikowalam czy bardzo bliskiej mi osobie nic nie jest na onecie byly komentarze, az ciezko mi przytoczyc jakie. Strasznie obrazliwe, wulgarne,oceniajace... Ludzie juz wydali wyrok,chociaz ta osoba nie byla w zaden sposob winna.. Od tamtej pory jestem wyczulona na takie komentarze..

Dyskutujmy i nawet oceniajmy,ale tak zeby nie urazic uczuc innych

Edytowane przez paryzanka202
Czas edycji: 2011-07-28 o 23:41
Stary 2011-07-28, 23:21   #5006
muszynianka
Zakorzenienie

Ech po prostu nie wszyscy odczuwają potrzebę współczucia wszystkim. I to normalne..
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 23:40   #5007
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Ech po prostu nie wszyscy odczuwają potrzebę współczucia wszystkim. I to normalne..

Wiadomo ,ze slyszac o jakiejs tragedii nie pojde do lazienki sie ciąc, ale zawsze pomysle sobie,ze to straszne.
Nigdy nie stwierdzilabym rowniez ,ze komus nie wspolczuje chociaz przytrafilo sie tej osobie cos zlego. No chyba,ze bylby to gwalciciel itp
Stary 2011-07-28, 23:53   #5008
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Nie badz ironiczna.
Nie wiem czy ja zyje w jakims innym swiecie,ale 1,5 roku zwiazku doroslych ludzi to dla mnie sporo. Nie widze nic dziwnego,ze ktos planuje wspolna przyszlosc po takim czasie. Moze chodzi Ci o to,ze ten czas jest za krotki jesli jest sie z osoba innej narodowosci? Bo sorry,ale nie wiem kiedy miala jej sie zapalic ostrzegawcza lampka skoro wszysko bylo ok.
Ja? Ironiczna? Gdzie?
Chyba rzeczywiście zyjemy w różnych światach, bo dla mnie 1,5 roku to zdecydowanie za mało aby kogoś NAPRAWDĘ poznać.

Cytat:
Wiadomo ,ze slyszac o jakiejs tragedii nie pojde do lazienki sie ciąc, ale zawsze pomysle sobie,ze to straszne.
Nigdy nie stwierdzilabym rowniez ,ze komus nie wspolczuje chociaz przytrafilo sie tej osobie cos zlego. No chyba,ze bylby to gwalciciel itp
Hmm, ja tam często stwierdzam, że komuś nie współczuję, bo wkopal sie przez własną głupotę Jestem złym człowiekiem?
Stary 2011-07-28, 23:56   #5009
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Ja? Ironiczna? Gdzie?
Chyba rzeczywiście zyjemy w różnych światach, bo dla mnie 1,5 roku to zdecydowanie za mało aby kogoś NAPRAWDĘ poznać.

Hmm, ja tam często stwierdzam, że komuś nie współczuję, bo wkopal sie przez własną głupotę Jestem złym człowiekiem?

Widocznie Ja nie uwazam zeby 1,5 roku bylo czyms zadziwiajacym Rozumiem pol roku moze zdziwic,ale 1,5 do oswiadczyn mnie nie

A ja tam nigdy tak nie mowie I nadal twierdze,ze przypadek mojej kolezanki nie byl jakas ogromna glupota. Byla naiwna bo zakochana,ale przez 1,5 roku on mogl wzbudzic w niej zaufanie.
Co innego podobne historie kiedy dziewczyna poznaje kogos obcego i on ja wystawia.
Stary 2011-07-29, 00:06   #5010
Candy_lips
Zakorzenienie

Dla mnie zaręczyny / ślub to kwestia indywidualna. Ja i mój TŻ np wolimy poczekać pewnie jeszcze co najmniej 3 lata na deklaracje, a razem już ponad 2 lata, ale też nie uważam tego za coś złego. Jak kto woli. Nie ma reguły.

---------------

Co mnie wkurza w ludziach ? Pewnie sporo rzeczy, choć i tak czytając niektóre wpisy jestem tolerancyjna Po prostu często na różne sprawy biorę poprawkę.

Hmm, ale wkurza mnie taki chłopak --> tzn nie mnie dokładnie, bo nic mi nie zrobił, lecz ogólnie jest przegięty. Koleś w moim wieku ( 20 lat) i ok rozumiem niedojrzałość, młodość rządzi się swoimi prawami, lecz tego co on robi nie umiem usprawiedliwić. Dla mnie to coś strasznego. Po prostu czysta głupota... Otóż .. do sedna.
Poznałam tego chłopaka w szkole podstawowej, chodziliśmy razem do klasy. Polubiłam go, swego czasu nawet podobał mi się, bo był miły, grzeczny , kulturalny, dało się z nim pożartować. Nie miał wielu znajomych, lecz bardzo podobał mi się jego charakter. Kolegowaliśmy się.

Potem poszliśmy do gimnazjum, do tego samego, lecz różne klasy. No i nadal sporo gadaliśmy, no i fajnie. Pomyślałam : "Fajnego mam kolegę".
W liceum.. trafiliśmy.. o dziwo.. do tych samych klas Niech Was to nie zwiedzie, to nie jest love story. On nagle się zmienił. W sumie zaczął kumplować się z takim panem M. Zaczął desperacko zabiegać o akceptacje innych, co jest dla mnie chore :/ Są pewne granice.. Robił wszysdtko, by się przypodobać. Moja klasa nie przepadała za mną w liceum, to i on zaczął mnie wyśmiewać --> zapewne po to, by przypodobać się im. To było przykre, że z fajnego chłopaka zrobił się ktoś taki.
Potem zaczął spotykać się z jedną dziewczyną z naszej klasy. Dziewczyna bardzo miła, ładna jak aniołek. Bardzo jej na nim zależało. A tu on nagle podobno obraził się na nią za jakąś pierdołę i zakończył związek . Bardzo jej współczułam.
Potem co najlepsze był z inną dziewczyną z klasy, co najlepsze po jakimś czasie przestał się do niej odzywać na 3 miesiące , nic , zero, null, a potem nagle odezwał się i powiedział, że to jej wina, bo już ogląda się za innymi. ale skoro on ją olał, to miała prawo szukać sobie dojrzalszego chłopaka. Jednym słowem chciał zwalić winę na nią.
Potem był jeszcze z inną dziewczyną z klasy, z nią był najkrócej. Tym razem nie wiem dokładnie jak było z rozstaniem , ale pewnie tak samo.
Potem związał się jeszcze z jedną dziewczyną z klasy. Tu wydawało się, że są bardzo zakochani, papużki nierozłączki . Liceum minęło, a oni nadal razem, zadowoleni z życia. I co się okazało. Pan K. wbrew pobożnym życzeniom nie zmienił się, nagle jego kumpel Pan M. napisał sms-a dziewczynie pana K, że on z nią zrywa. No dziecinne.. zrywać przez sms-a i jeszcze za pośrednictwem kolegi No może u 15 latka bym to zrozumiała Ona załamana, bo naprawdę zakochana, oczywiście z mieszanką nienawiści do niego. Prosiła o rozmowę, bo chciała mu też na pewno wygarnąć to co leżało jej na wątrobie, lecz on powiedział, że nie chce i dalej olał. Idiota.

Mój wniosek? Niedojrzały tchórzliwy chłopak, który chyba boi się zaangażowania i zatrzymał się emocjonalnie na etapie gimnazjum. Woda sodowa odbiła mu do głowy. To przykre, ale tak uważam i irytuje mnie to, że ktoś może tak postępować.

Jego kolega Pan M. też nie lepszy. Jest związany z moją koleżanką już od ponad 3 lat i traktuje ją jak popychadło. Oczywiście, ona też niezbyt mądra, że tkwi w tym, ale czasem 'nie przemówisz'. No istny cyrk na kółkach, no ale nie moje małpy.

-------------------------------------

Dziwi mnie też tylko czemu te dziewczyny z mojej licealnej klasy były takie naiwne, żeby po kolei wiązać się z nim , skoro widziały jak obchodził się z każdą dziewczyną...

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-07-29 o 00:19
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości