|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() Ostatnio w "Uwadze" bodajże był reportaż o zaśmieceniu lasów. Już pomijają, że nie rozumiem jak można wyrzucac smieci, czy wylewać szambo w lesie, to było tam coś co mnie zaszokowało. Ktoś wyrzucił w tym lesie zwłoki psa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
Rozeznanie
|
Tusz i kredka to jeszcze ok
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy my przypadkiem nie mamy tej samej Rodzicielki??? ![]() ![]() Dla mnie to jest CHORE, a nie normalne-naruszanie czyjejs prywatnosci/intymnosci. Chodzi za mna do kazdego lekarza. A nie moge utrzymywac tego w tajemnicy bo potrzebuje pieniedzy na wizyty, a zalozmy 200 zl+ew. koszty lekarstw lub daodatkowych badan nie mam od tak takiej kwoty. Jaki bojkot musze stoczyc przed kazda wizyta to sie w glowie nie miesci. Najlepsze jest to ze nie mam problemu z wyslawianiem i komunikacja z ludzi i potrafie lekarzowi powiedziec co mi dolega.... Nie jestem tez niespelna rozumu aby nie zrozumiec leczenia/kuracji. Przeciez i tak bym jej powiedziala jak wizyta, moze bez zbednych szczegolow ale jednak... Szlag mnie trafia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Rozeznanie
|
Jak ja się cieszę, że moja mama nie chodzi ze mną do lekarza.. Pewnie też bym toczyła wojnę przed każdą wizytą...
![]() |
#4985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio sąsiadka moich rodziców odwinęła niezły numer. u mnie w gminie jest wysypisko smieci, swietnie zorganizowane, ogrodzone, jak chcesz wywiezc smieci, to placisz jakies tam pieniądze itd. sąsiadka chciała chyba zaoszczędzić (mama slyszala, jak się nawet chwaliła, jaka to sprytna jest i co tam będzie płacic), załadowała całą przyczepę śmieci, jakies worki ze starymi ciuchami, meblami itd. i kazała wywieźć to wszystko do.. lasu! ![]() hehe, nieźle się przeliczyła, za parę godzin miała wizytę policji i służby leśnej ![]() niestety, ale takich cwaniaczków jest mnóstwo, nie wiem, kiedy w naszym społeczeństwie coś się zmieni, na przykład u mnie na osiedlu jest sporo zieleni wokół drogi, jakiś głęboki rów melioracyjny, gdzie stoi woda. patrzę, a tam dwie dzikie kaczki zrobiły sobie obozowisko, słodki widok, niestety obok wywalone były czyjeś smieci ![]() ![]() już nie wspomnę co robią "dzieciaki" ze szkoły, wychodzący na przerwie na fajkę na ulicę na tyłach szkoły, takiego śmietniska nie ma chyba nigdzie, pełno butelek, reklamówek, petów, chusteczek, opakować po chipsach, po prostu mnóstwo drobnych śmieci!
![]() |
#4986 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, co do tych cebul, to nawet jeśli obrane to nie myślicie chyba, że to ręcznie? One jak już to do sklepu takie przyjeżdżają a obierają je maszyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie dziwi ogólnie, że ludziom nie jest głupio tak śmiecić wokół siebie, pomijam te odpady gabarytowe, ale na chodnikach co krok jakieś papierki, niedopałki. Jaki to problem dojść te 5 metrów dalej do kosza? Przecież od przedszkola chodzi się na "sprzątanie świata", uczy się dbania o środowisko, pomijając już, że takie rozwalanie śmieci wokół siebie to po prostu brak kultury. Ale potem ci sami narzekają, że wszędzie jest syf. A propos "Uwagi" - włączyłam dzisiaj i straciłam wiarę, był reportaż o kobietach, które trafiły do więzienia uwikłane w przemyt narkotyków. Jak można być tak naiwną, żeby uwierzyć jakiemuś kolesiowi z innego kontynentu, który przypadkiem znalazł profil laski na jakimś portalu, zobaczył jedno zdjęcie, ale już się zakochał i chce się oświadczać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Rozeznanie
|
Dokładnie, a potem w dzień dobry tvn i innych programach tego typu są artykuły o biednych dziewczynach, które zostały wplątane w przemyt. Po pierwsze nie wierzę, że można być tak głupim, żeby nic nie wiedzieć a po drugie te dziewczyny łaćzy jedno - zawsze pochodzą z małej miejscowości i u nich w domu się nie przelewa. Albo faceci mamią je wizją lepszego życia albo one dobrze wiedzą w co się pakują, ale mają nadzieję, że im się uda.
![]() |
#4991 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Którys z tych facetów wypowiadał się jeszcze, ze on tak z kilkoma laskami naraz flirtował ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4992 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci co mnie ostatnio zdziwiło ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Zakorzenienie
|
Nakładanie za ciemnego podkładu to niestety klasyka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś w Urodzie czytałam coś w tym stylu:
"Na plaży modne są teraz szpilki. Nogi wyglądają w nich zdecydowanie bardziej zmysłowo niż w mało seksownych japonkach. Jeśli niewygodnie Ci iść po piasku w wysokich obcasach- zdejmij je i nieś- w ręku też wyglądają sexy" Nie żartuję ![]()
#4995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, tam byla opisana moja kolezanka wiec uwazam ,ze troche nie na miejscu jest to co piszesz.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4996 |
Zadomowienie
|
Wybacz, ale dla mnie również takie dziewczyny nie są zbyt 'mądre'. Tyle się mówi o takich akcjach, nie wiem jak można dalej dać się na takie coś nabrać ...
![]() |
#4997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sluchaj,akurat w przypadku mojej znajomej to byla z nim 1,5 roku. Byli jak normalna para, on znal jej rodzicow, oni go lubili, dopiero pozniej ja wykiwal. Watpie,ze bys sie domyslila po 1,5 roku cudownego zwiazku,ze tz chce Cie oszukac i wsadzic do wiezienia. I faktycznie chcial sie oswiadczyc,ale po 1,5 roku bycia ze soba! Mieli zamieszkac razem! Edytowane przez paryzanka202 Czas edycji: 2011-07-28 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinnam pracować w kobiecych poradnikach.
![]() |
#4999 |
Raczkowanie
|
Nie oglądałam całości, z tego co wyłapałam to główna bohaterka kontaktowała się przez dłuższy czas z tym facetem i stwarzał jakieś pozory normalnego związku, to wiadomo, można być zauroczoną, zaślepioną, ale potem pokazali przekrojowo przypadki innych kobiet i były kwiatki takie jak spontaniczny przyjazd do nieznajomego faceta, który zbajerował dziewczynę w najbardziej banalny i oklepany sposób, to jest już dla mnie nie do przyjęcia. Nie wiem która z nich była Twoją koleżanką, ale niestety muszę przyznać rację Ejniacz.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5000 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, krótkim ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze niektore dziewczyny sa naiwne,ale jak mozna pisac w stylu" nie wspolczuje im bo sa glupie i naiwne" Sorry,ale gdybym ja w wieku 21 lat poznala mezczyzne,zakochala sie po uszy to nie widze nic dziwnego,ze on sie oswiadcza po 1,5 roku trwania zwiazku. To wcale nie jest dla mnie krotko.
Moi rodzice po pol roku juz sie zareczyli, po roku byl slub. I nie, moja mama nie byla w ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5002 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A potem zdarzają się takie historie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Zakorzenienie
|
ale czemu nie na miejscu? forum to dobre miejsce do opisywania tego co się myśli, wiadomo że świat jest mały pewnie nie raz obgadana została matka żona córka siostra kuzynka przyjaciółka sąsiadka koleżanka JAKIEJŚ wizażanki, przy okazji jakiegoś wydarzenia, reportażu czy nie wiem, świątecznej paczki.
nie mówię że nie masz jej bronić, to miłe, ale no obiektywnie rzecz biorąc prawda leży po dwóch stronach, bardziej po stronie naiwności. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5004 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie badz ironiczna. Nie wiem czy ja zyje w jakims innym swiecie,ale 1,5 roku zwiazku doroslych ludzi to dla mnie sporo. Nie widze nic dziwnego,ze ktos planuje wspolna przyszlosc po takim czasie. Moze chodzi Ci o to,ze ten czas jest za krotki jesli jest sie z osoba innej narodowosci? Bo sorry,ale nie wiem kiedy miala jej sie zapalic ostrzegawcza lampka skoro wszysko bylo ok. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
Calkiem niedawno taka sprawa dotyczyla mojej rodziny, byl pewien wypadek o ktorym nie bede tu wiecej pisala ,ale kiedy ja panikowalam czy bardzo bliskiej mi osobie nic nie jest na onecie byly komentarze, az ciezko mi przytoczyc jakie. Strasznie obrazliwe, wulgarne,oceniajace... Ludzie juz wydali wyrok,chociaz ta osoba nie byla w zaden sposob winna.. Od tamtej pory jestem wyczulona na takie komentarze.. Dyskutujmy i nawet oceniajmy,ale tak zeby nie urazic uczuc innych ![]() Edytowane przez paryzanka202 Czas edycji: 2011-07-28 o 23:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5006 |
Zakorzenienie
|
Ech po prostu nie wszyscy odczuwają potrzebę współczucia wszystkim. I to normalne..
|
![]() ![]() |
![]() |
#5007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo ,ze slyszac o jakiejs tragedii nie pojde do lazienki sie ciąc, ale zawsze pomysle sobie,ze to straszne. Nigdy nie stwierdzilabym rowniez ,ze komus nie wspolczuje chociaz przytrafilo sie tej osobie cos zlego. No chyba,ze bylby to gwalciciel itp |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chyba rzeczywiście zyjemy w różnych światach, bo dla mnie 1,5 roku to zdecydowanie za mało aby kogoś NAPRAWDĘ poznać. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie ![]() ![]() ![]() A ja tam nigdy tak nie mowie ![]() Co innego podobne historie kiedy dziewczyna poznaje kogos obcego i on ja wystawia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie zaręczyny / ślub to kwestia indywidualna. Ja i mój TŻ np wolimy poczekać pewnie jeszcze co najmniej 3 lata na deklaracje, a razem już ponad 2 lata, ale też nie uważam tego za coś złego. Jak kto woli. Nie ma reguły.
--------------- Co mnie wkurza w ludziach ? Pewnie sporo rzeczy, choć i tak czytając niektóre wpisy jestem tolerancyjna ![]() Hmm, ale wkurza mnie taki chłopak --> tzn nie mnie dokładnie, bo nic mi nie zrobił, lecz ogólnie jest przegięty. Koleś w moim wieku ( 20 lat) i ok rozumiem niedojrzałość, młodość rządzi się swoimi prawami, lecz tego co on robi nie umiem usprawiedliwić. Dla mnie to coś strasznego. Po prostu czysta głupota... Otóż .. do sedna. Poznałam tego chłopaka w szkole podstawowej, chodziliśmy razem do klasy. Polubiłam go, swego czasu nawet podobał mi się, bo był miły, grzeczny , kulturalny, dało się z nim pożartować. Nie miał wielu znajomych, lecz bardzo podobał mi się jego charakter. Kolegowaliśmy się. Potem poszliśmy do gimnazjum, do tego samego, lecz różne klasy. No i nadal sporo gadaliśmy, no i fajnie. Pomyślałam : "Fajnego mam kolegę". W liceum.. trafiliśmy.. o dziwo.. do tych samych klas ![]() Potem zaczął spotykać się z jedną dziewczyną z naszej klasy. Dziewczyna bardzo miła, ładna jak aniołek. Bardzo jej na nim zależało. A tu on nagle podobno obraził się na nią za jakąś pierdołę i zakończył związek . Bardzo jej współczułam. Potem co najlepsze był z inną dziewczyną z klasy, co najlepsze po jakimś czasie przestał się do niej odzywać na 3 miesiące , nic , zero, null, a potem nagle odezwał się i powiedział, że to jej wina, bo już ogląda się za innymi. ale skoro on ją olał, to miała prawo szukać sobie dojrzalszego chłopaka. Jednym słowem chciał zwalić winę na nią. Potem był jeszcze z inną dziewczyną z klasy, z nią był najkrócej. Tym razem nie wiem dokładnie jak było z rozstaniem , ale pewnie tak samo. Potem związał się jeszcze z jedną dziewczyną z klasy. Tu wydawało się, że są bardzo zakochani, papużki nierozłączki . Liceum minęło, a oni nadal razem, zadowoleni z życia. I co się okazało. Pan K. wbrew pobożnym życzeniom nie zmienił się, nagle jego kumpel Pan M. napisał sms-a dziewczynie pana K, że on z nią zrywa. No dziecinne.. zrywać przez sms-a i jeszcze za pośrednictwem kolegi ![]() ![]() Mój wniosek? Niedojrzały tchórzliwy chłopak, który chyba boi się zaangażowania i zatrzymał się emocjonalnie na etapie gimnazjum. Woda sodowa odbiła mu do głowy. To przykre, ale tak uważam i irytuje mnie to, że ktoś może tak postępować. Jego kolega Pan M. też nie lepszy. Jest związany z moją koleżanką już od ponad 3 lat i traktuje ją jak popychadło. Oczywiście, ona też niezbyt mądra, że tkwi w tym, ale czasem 'nie przemówisz'. No istny cyrk na kółkach, no ale nie moje małpy. ------------------------------------- Dziwi mnie też tylko czemu te dziewczyny z mojej licealnej klasy były takie naiwne, żeby po kolei wiązać się z nim , skoro widziały jak obchodził się z każdą dziewczyną... Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-29 o 00:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.