Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 11:49   #4891
Laurelindorenan
Rozeznanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Również nie znoszę nieprzyznawania się do błędu, a także braku pewnego rodzaju autorefleksji. Chodzi mi o sytuację, gdy np. kilka osób pod rząd zwraca delikwentowi uwagę (nawet jak najbardziej delikatnie) na różne jego niefajne zachowania, a on oczywiście nie przyzna, że mogą mieć rację i nie podejmie najmniejszego kroku, by coś zmienić, tylko strzela focha z przytupem, wcześniej wspomniane osoby natychmiast klasyfikuje jako swoich wrogów i jeszcze dopatruje się spisku dziejowego ("wszyscy są w zmowie przeciw mnie" - zamiast pomyśleć, że może ci ludzie niezależnie od siebie doszli do tych samych wniosków, więc jest ewentualność, że coś w tym jest).
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:19   #4892
Vacuous
Rozeznanie

Mnie denerwują osoby leniwe i na tyle wybredne, którym zawsze coś nie pasuje, a żeby wyjść z domu potrzebują pięknej pogody, nie za ciepłej, nie za zimnej temperatury (ok. 25 stopni), bezchmurnego nieba oraz chyba zerowej zawartości wilgotności w powietrzu (żeby przypadkiem się nie "pokręciły" włosy wcześniej wyprostowane na blachę)...
Od razu zaznaczam, że nie mam tu na myśli warunków pogodowych typu burza, meeeega ulewa - w takie specjały też staram się nie wychodzić, jak nie muszę. Aha i są to ludzie młodzi (+ wakacje, + brak pracy - raczej nie ma powodu do zmęczenia).

Dziwi mnie też pogląd, który reflektuje np. moja mama - nie jest dla niej problemem odwołanie umówionego wcześniej spotkana na rzecz innej błahostki.. i to tak bez skrupułów. Dla przykładu: na środę o 17 umówiła się z Jolką i Baśką, ale o 15:30 zorientowała się, że brakuje w lodówce jej ulubionych jogurtów - raz, dwa, odwołanie spotkania i wycieczka do sklepu...
Nie rozumiem, jak można tak nie szanować czyjegoś czasu? Oczywiście zawsze mogą wyniknąć jakieś ważne sytuacje, ale... NIE NOTORYCZNIE.
Stary 2011-07-27, 13:25   #4893
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

Dziwi mnie znajoma z roku, która zawsze ale to zawsze chodzi do lekarza albo z mamą albo z tatą (nawet do dentysty). Ja rozumiem gdy jest się bardzo chorym, albo na jakieś badania, ale żeby do dermatologa czy dentysty I co lepsze nawet nie wie jak zarejestrować się do lekarza - nigdy tego nie robiła, tylko ktoś za nią. Jak w wieku 22 lat można być takim niesamodzielnym A potem się ocknie z ręką w nocniku, że nic sama nie umie załatwić.
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:31   #4894
201607231707
Konto usunięte

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;28383594]Dziwi mnie znajoma z roku, która zawsze ale to zawsze chodzi do lekarza albo z mamą albo z tatą (nawet do dentysty). Ja rozumiem gdy jest się bardzo chorym, albo na jakieś badania, ale żeby do dermatologa czy dentysty I co lepsze nawet nie wie jak zarejestrować się do lekarza - nigdy tego nie robiła, tylko ktoś za nią. Jak w wieku 22 lat można być takim niesamodzielnym A potem się ocknie z ręką w nocniku, że nic sama nie umie załatwić.[/QUOTE]

Aż mam ochotę zapytać - do ginekologa też chodzi z rodzicami?
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:32   #4895
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Aż mam ochotę zapytać - do ginekologa też chodzi z rodzicami?
Nie wiem, tym się nie "chwaliła"
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:47   #4896
muszynianka
Zakorzenienie

O przy lekarzach
denerwują mnie rady osób które nie mają o czymś pojęcia ALE - jeśli ktoś radzi źle w sprawach nie wiem, makijażu, to nic. Jak ktoś źle radzi w sprawie samochodu - trudno najwyżej auto się rozpadnie. Ale nie rozumiem jak można podejmować się porad zdrowotnych! Komuś się wydaje że jak dużo choruje i często bywa o lekarzy każda przypadłość jest podobna do jego i zna leki na wszystkie choroby świata. Bardzo mnie to denerwuje. Albo krytyka "phi lekarz ci zapisał to i tamto na to? ŻAL MI GO, zmień go, jak może ci zapisywać to i tamto na taką przypadłość! ja ci radzę idź kup to i to sobie to ci przejdzie!" Heloł, ja rozumiem gdyby tak mówiły osoby o jakimś wykształceniu medycznym - lekarz, pielęgniarka, ratownik, opiekun... ale i tak tylko lekarz może wydawać leki!
Co mnie ostatnio zabiło na wizażu? "oparzyłaś się? polej dłoń spirytusem" no praktycznie mnie wbiło w fotel. Jakieś szamańskie sposoby typu smarowanie rąk pastą do zębów i musztardą, to jest XXI wiek? Z poważnym oparzeniem idzie się do lekarza a z lekkimi radzi się zimną wodą, okładami, panthenolem itp, a nie odstawia tańce deszczu bo można jedynie zaszkodzić.
Naprawdę, są ludzie którzy myślą że są alfą i omegą w kwestiach zdrowotnie - farmaceutycznych, np ciotka lekomanka która ma leki na wszystko - zawsze ale to zawsze skrytykuje lekarza, bo ona wie lepiej co powinien zapisać. Z takimi osobami mi się nigdy kłócić nie chce. Bo one wiedzą, one mają racje. Nie wiem jak można podejmować się tak poważnych porad medycznych bez żadnego przygotowania. Ja się nigdy tego nie podejmuję, nie wiem jakim trzeba być nieodpowiedzialnym frajerem żeby dysponować leki (NP DZIECIOM!) albo przerywać kuracje antybiotykiem ( :| dzieciom ) na rzecz ziółek które się wzięło z internetu. Lekarze nie są idealni, to prawda, ale jak już zaleca kurację jakimiś lekami to się tego trzymamy. Albo mu ufamy albo sami idziemy na medycynę, albo po prostu zmieniamy lekarza i nie robimy nic na własną rękę z poważnymi lekami.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:48   #4897
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Byłam z kolegą na wyjeździe. Mieszkaliśmy w jednym pokoju. Dziwiło mnie i wkurzało bardzo, że:

- po wyjściu z WC nie mył rąk
- latał tam co kilka minut i zawsze spuszczał wodę (raz w ciągu 15 minut był tam 6 razy i 8 razy spuścił wodę)
- smarkał i wypluwał wydzielinę z ust do umywalki

Obrzydzało mnie to.

Co do niemieckiego, to pamiętam, jak nasza babeczka na studiach pięknie mówiła w tym języku i wcale nie brzmiał twardo. No ale ja go nie lubię, bo za Chiny nie nauczę się tych wszystkich rodzajników

Dziwi mnie też to, że innych interesuje, to, że nie chodzę do kościoła i stwierdzenie jednej koleżanki, że pewnie guzek w piersi jest prze to
Jestem wierzącą i praktykującą osobą, ale takie gadanie strasznie mnie denerwuje. Kiedy np. Nergal zachorował wielu mówiło, że to kara boska. A co z tymi wszystkimi superwierzącymi, którzy też cierpią na różne choroby? To już "cierpienie, które ma uszlachetnić". Bardzo mnie to irytuje, takie spłycanie problemu. Wątpię czy Bóg za niechodzenie do kościoła by kogoś karał chorobą, ale widać prostsi ludzie muszą to sobie jakoś logicznie wytłumaczyć. Dla mnie problem cierpienia i Boga jest bardzo złożony, nie ma jednoznacznej odpowiedzi i pewnie jej nigdy nie poznamy. Ale gadanie komuś, że przez to, że nie praktykuje ma jakąś chorobę jest zupełnie nie na miejscu

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:55   #4898
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Co mnie ostatnio zabiło na wizażu? "oparzyłaś się? polej dłoń spirytusem" no praktycznie mnie wbiło w fotel. Jakieś szamańskie sposoby typu smarowanie rąk pastą do zębów i musztardą, to jest XXI wiek? Z poważnym oparzeniem idzie się do lekarza a z lekkimi radzi się zimną wodą, okładami, panthenolem itp, a nie odstawia tańce deszczu bo można jedynie zaszkodzić.
O Boru Błagam, powiedz, że żartujesz
Stary 2011-07-27, 14:00   #4899
muszynianka
Zakorzenienie

NIE. Serio.................... ............... Przeraziłam się :|

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

nie, bez kitu, jak ja czytam te szamańskie sposoby to mózg staje przecież to wielkiej krzywdy można sobie narobić. ale dobra, co ja tam, dorosłe baby niech smarują twarze i ręce dzieciom czym tam sobie wolą
Stary 2011-07-27, 14:08   #4900
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Jestem wierzącą i praktykującą osobą, ale takie gadanie strasznie mnie denerwuje. Kiedy np. Nergal zachorował wielu mówiło, że to kara boska. A co z tymi wszystkimi superwierzącymi, którzy też cierpią na różne choroby? To już "cierpienie, które ma uszlachetnić". (...)
Mnie wkurzało, że Nergal wtedy wyskakiwał nawet z lodówki. Okropna choroba, żal mi każdego, kto na nią choruje, ale jakoś tak mi się wydaje, że mała szopka z tego powstała. Oczywiście, pewnie głównie dlatego, że padło na celebryta Nie wiem czy Nergal i Doda sami to napędzali czy przeciwnie - chcieli, żeby media dały im spokój i skutek był oczywiście odwrotny...

Przez kilka miesięcy człowiek miał wrażenie, że jedyną na świecie osobą chorą na białaczkę jest Nergal.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:10   #4901
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
NIE. Serio.................... ............... Przeraziłam się :|

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

nie, bez kitu, jak ja czytam te szamańskie sposoby to mózg staje przecież to wielkiej krzywdy można sobie narobić. ale dobra, co ja tam, dorosłe baby niech smarują twarze i ręce dzieciom czym tam sobie wolą
Taa, albo dziecko płacze - przywiązać wstążeczkę do wózka
Stary 2011-07-27, 14:14   #4902
muszynianka
Zakorzenienie

No tyle że wiesz jakieś biesy i uroki niegroźne są, ale wszelkie paramedyczne i pseudomedyczne eksperymenty na dzieciach... w głowie mi się nie mieszczą...
Stary 2011-07-27, 14:16   #4903
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Taa, albo dziecko płacze - przywiązać wstążeczkę do wózka
I dzieciak nie może się zobaczyć w lustrze, aż skończy rok, bo... bo nie wiem co nawet. Bo pewnie Bukę zobaczy

~ Hank Moody
Stary 2011-07-27, 14:17   #4904
muszynianka
Zakorzenienie

Aaaa i do tych świetnych rad oczywiście należy doliczyć
-FUUU ty głupia jesteś? tabletki antykoncepcyjne? pewnie przytyłaś i umrzesz na raka wątroby
-SPIRALA?! od tego rodzą się dzieci ze spiralą w głowie
lub
-Matko co ty za dietę stosujesz, ja ci zaraz powiem jak to powinno być (z serii; osoba która nigdy nie potrafiła utrzymać swojej własnej diety i całą wiedzę ma z poradnika domowego )
Stary 2011-07-27, 14:28   #4905
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
I dzieciak nie może się zobaczyć w lustrze, aż skończy rok, bo... bo nie wiem co nawet. Bo pewnie Bukę zobaczy
Albo Samarę z The Ring

Cytat:
-FUUU ty głupia jesteś? tabletki antykoncepcyjne? pewnie przytyłaś i umrzesz na raka wątroby
lub
-Matko co ty za dietę stosujesz, ja ci zaraz powiem jak to powinno być (z serii; osoba która nigdy nie potrafiła utrzymać swojej własnej diety i całą wiedzę ma z poradnika domowego )
Taa, rozmawiałam ostatnio z jedną znajomą, która zmiażdżyła mnie tekstem "Tabletki? Niee, ja nie używam, przecież od tego się tyje, wolę stosunek przerywany"
Stary 2011-07-27, 14:37   #4906
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Taa, rozmawiałam ostatnio z jedną znajomą, która zmiażdżyła mnie tekstem "Tabletki? Niee, ja nie używam, przecież od tego się tyje, wolę stosunek przerywany"
No to będziesz miała może wkrótce znajomą 'młodą matkę'

~ Hank Moody
Stary 2011-07-27, 14:41   #4907
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
No to będziesz miała może wkrótce znajomą 'młodą matkę'
Już jej poradziłam, zeby wybrała imię dla dziecka
Stary 2011-07-27, 14:43   #4908
muszynianka
Zakorzenienie

I najlepsze jest to że takiego babsztyla nie przegadasz :-P wie lepiej i koniec kropka. I będzie bronić stosunku przerywanego jak niepodległości.
Stary 2011-07-27, 14:46   #4909
Chatul
ma zielone pojęcie

Mnie dziwią ludzie, którzy decydują się na stosunek przerywany. Pal licho nawet małą skuteczność tej metody, ale przede wszystkim - gdzie w niej przyjemność? Zwłaszcza dla faceta, który się całkowicie rozluźnić nie może i jeszcze podczas najprzyjemniejszego momentu musi wyjąć penisa z pochwy.
Już chyba przyjemniej byłoby uprawiać seks w prezerwatywie
Stary 2011-07-27, 14:49   #4910
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:
lub
Co Ty za brednie wygadujesz? Na religii uczono mnie inaczej. A mianowicie: przez spiralę zachodzi się w ciążę, ale jest ona zrobiona tak, by dziecko się rozerwało i umarło. Następnie organizm kobiety pozbywa się tego niewinnego dziecka, bo dostaje komunikat, że "było wadliwe" .

Dzisiaj myślałam, że mnie jasny szlag trafi. Wchodzé sobie na Facebooka i co widzę? Całą główną mam zawaloną zdjęciami z ciepłych krajów. Jak się okazało, kilka moich znajomych pojechało na wczasy organizowane przez ich firmę, więc od razu po powrocie wrzuciły do sieci tysiąc pięćset sto dziewięćset słit foteczek z tego urlopu. Kilka zdjęć - zrozumiałabym, ale każda z nich publikowała po kilkanaście czy kilkadziesiąt. Do tego tytuły albumów i podpisy do zdjęć obowiązkowo musiały być napisane w języku urzędowym tamtego kraju (de facto, przed wyjazdem żadna z tych dziewczyn nie umiała powiedzieć ani jednego słowa w tym języku).

Aż przypomniała mi się ubiegłoroczna wycieczka do Hiszpanii. Po powrocie z niej moi znajomi również szczycili się tym, że gdy Hiszpania wygrała mundial w RPA, śpiewali z tłumem "GO GO ESPAÑOL" (szkoda tylko, że tłum krzyczał "yo soy Español")

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:52   #4911
muszynianka
Zakorzenienie

hahahahahaha!! właśnie oglądam trudne sprawy na youtubie
cytuję
"mikasa itsu kasa"

(tylko aktor wie co miał na myśli)

może się chińskiego uczy
(Mi casa es su casa, albo mi casa, su casa)

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2011-07-27 o 14:53
Stary 2011-07-27, 14:55   #4912
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anethka Pokaż wiadomość
Aż przypomniała mi się ubiegłoroczna wycieczka do Hiszpanii. Po powrocie z niej moi znajomi również szczycili się tym, że gdy Hiszpania wygrała mundial w RPA, śpiewali z tłumem "GO GO ESPAÑOL" (szkoda tylko, że tłum krzyczał "yo soy Español")

Jak moja kuzynka, która chwaliła się, ze ma bluzkę z cottonu - aż jej ktoś nie powiedział, ze to bawełna
Stary 2011-07-27, 15:04   #4913
Suvia
Zakorzenienie

A jeszcze wtemacie zabezpieczeń i takich tam. Rozwalaja mnie dorośli ludzie, którzy nazywają swoje miejsca intymne jakimiś pseudoprzedszkolnymi nazwami albo jeszcze lepiej - imionami. I to nie tylko między znajomymi, ale też w swoim związku. Moja koleżanka np. - zawsze mówi o 'Bożenie'. Penis jej chłopaka to 'Wacek'.

Czyli w łożku mają już, chcąc czy nie, 4 osoby

~ Hank Moody
Stary 2011-07-27, 15:12   #4914
Keket
Zakorzenienie

Cytat:

Oplułam monitor Bałam się ja Buki w dzieciństwie, oj bałam.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:15   #4915
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;28383594]Dziwi mnie znajoma z roku, która zawsze ale to zawsze chodzi do lekarza albo z mamą albo z tatą (nawet do dentysty). Ja rozumiem gdy jest się bardzo chorym, albo na jakieś badania, ale żeby do dermatologa czy dentysty I co lepsze nawet nie wie jak zarejestrować się do lekarza - nigdy tego nie robiła, tylko ktoś za nią. Jak w wieku 22 lat można być takim niesamodzielnym A potem się ocknie z ręką w nocniku, że nic sama nie umie załatwić.[/QUOTE]
Jak mam iśc do lekarza zawsze kłócę się z moją mamą godzinę o to właśnie, że ona uważa, że MUSI iśc ze mną do lekarza, wejść tam do środka itp.

Rpzumiem, ok, niech poczeka w poczekalni na mnie, ale włazić do środka

Raz, że uważam, że to siara bo muszę wyglądać jak jakaś niepełnosprawna w wieku 22 lat wchodząc do gabinetu z mamą(jeszcze większa siara, że chodze wciąż do pediatry ), dwa, że naprawdę sobie poradzę, trzy po prostu mnie to krępuje rozbieranie się przy mamie do badania.

Co najgorsze chce też wchodzić ze mną do dentysty, obawiam się, że do gina też by wpadła, ale umawiam takie wizyty specjalnie tak żeby akurat nie mogła ze mną iść (np w czasie jej pracy).

Najgorsze, że ona chodzi tak też z moim tatą i swoimi rodzicami i uważa, że to normalne i że ja jestem neinormalna, że chce chodzić sama

Ona mówi, że jest pielęgniarką i się lepiej zna niż ja. Ale to chyba nie wyczyn pójśc do lekarza i powiedzieć co mi dolega odebrać recepte i dowidzenia?

Matko, jakie szczęście, że nie tylko ja mam taki problem w tym wieku...

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:15   #4916
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
A jeszcze wtemacie zabezpieczeń i takich tam. Rozwalaja mnie dorośli ludzie, którzy nazywają swoje miejsca intymne jakimiś pseudoprzedszkolnymi nazwami albo jeszcze lepiej - imionami. I to nie tylko między znajomymi, ale też w swoim związku. Moja koleżanka np. - zawsze mówi o 'Bożenie'. Penis jej chłopaka to 'Wacek'.

Czyli w łożku mają już, chcąc czy nie, 4 osoby
Oj tak, albo moje ukochane "TAM NA DOLE" czy "zrobiliśmy TO"
Stary 2011-07-27, 15:16   #4917
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anethka Pokaż wiadomość
Dzisiaj myślałam, że mnie jasny szlag trafi. Wchodzé sobie na Facebooka i co widzę? Całą główną mam zawaloną zdjęciami z ciepłych krajów. Jak się okazało, kilka moich znajomych pojechało na wczasy organizowane przez ich firmę, więc od razu po powrocie wrzuciły do sieci tysiąc pięćset sto dziewięćset słit foteczek z tego urlopu. Kilka zdjęć - zrozumiałabym, ale każda z nich publikowała po kilkanaście czy kilkadziesiąt. Do tego tytuły albumów i podpisy do zdjęć obowiązkowo musiały być napisane w języku urzędowym tamtego kraju (de facto, przed wyjazdem żadna z tych dziewczyn nie umiała powiedzieć ani jednego słowa w tym języku).
A jak nie da się zdjęć z wakacji na nk czy fejsa, to zaraz pytania "A ty nie byłaś na urlopie?" Dlatego ja nie mam ani nk ani FB.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:16   #4918
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Albo Samarę z The Ring

Tia, od przerywanego się tyje raz a skutecznie...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:23   #4919
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
hahahahahaha!! właśnie oglądam trudne sprawy na youtubie
cytuję
"mikasa itsu kasa"

(tylko aktor wie co miał na myśli)

może się chińskiego uczy
(Mi casa es su casa, albo mi casa, su casa)
Rzuć linka
Mój brat powiedział, że to się powinno nazywać "Głupie sprawy"

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:31   #4920
muszynianka
Zakorzenienie

miłego oglądania :d
http://www.youtube.com/user/DlaczegoJaPL
trochę tego jest :d
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości