![]() |
#811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks w rodzinie katolickiej
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, ze chodzi Ci o to, ze kobieta chce orgazmu ![]() A tak btw to ja chyba jestem nienormalna, bo nie zawsze chce w rzeczywistosci probowac tego, co mnie podnieca ![]()
![]() |
![]() |
#813 |
po drugiej stronie szafy
|
A czułam, czułam - ból
![]()
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2011-07-28 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny. Rozumiem, że ciężko wam sobie wyobrazić życie bez seksu z osobą, którą się kocha. To inny pogląd od waszego. Jednak myślę, że w takich dyskusjach warto zachować szacunek do siebie nawzajem. Dla czyjejś wiary. Raz nawołujecie, żeby szanować innowierców, a w swoich wypowiedziach, (gdzie w głowie wam się nie mieści, że ktoś może wierzyć w ogóle), zawieracie wiele chamstwa. Rozumiem, że nie zgadzacie się z KK. Ale w wielu sprawach dorabiacie swoje ideologie. Typu- niskolibidowcy, wysokolibidowcy. Nic o nas nie wiesz tak naprawdę szugarbejb. A w ten sposób tworzyć swoje bajki i wymysły można w nieskończoność. Ateista wierzącego nie zrozumie. Więc niekończąca się dyskusja na zasadzie czepiania się słówek mnie nie bawi. Róznimy się, ale szanujmy się. Naprawdę życzę wam wszystkiego dobrego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Zresztą to nie dotyczy tylko dziewic, czasem też jest tak, że ma się jednego partnera seksualnego przez długi czas, potem trafia się drugi, który pokazuje nam coś innego i raptem jest "łał, nie sądziłam że będę tak lubiła, z poprzednim partnerem było mi bosko, nie wiedziałam że może być lepiej, inaczej" ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#816 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Dlatego nie zgadzam się z twierdzeniem, że dziewica nie wie, czego chce, a doświadczona kobieta zawsze wie. To nieprawda. Doświadczona kobieta ma po prostu trochę więcej doświadczenia. Jest duża szansa, że jest trochę bardziej świadoma swojego ciała. Tyle. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#817 | |
po drugiej stronie szafy
|
Klasa czy nie - prawda.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
No ale pochwa to takie ... nieładne słowo. Jak na to mówią katolicy ? To miejsce tam na dole u dziewczynek, jaskinia miłości, tunel miłosny ?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
Nie oburzaj się. Make sex, not war.
edit: znaczy tfuuuuuuuuuu, love nie sex. Pszzzzpraszmmmm. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czego świadoma może być dziewica? Cytat:
Dziewica ma tylko wyobrażenia o seksie, które nierzadko mają się nijak do rzeczywistości. Dlatego dziwi mnie taka pewność, ze na pewno będzie cudownie, bo się kochamy ...
![]() |
![]() |
#824 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Natomiast nie zgadzam się z twierdzeniem _vixen_, że dziewica to idealna partnerka dla zakompleksionego faceta, bo nie ma doświadczenia, nie wie, czego się spodziewać itd. No cóż, na pewno dziewica nie będzie porównywać swojego faceta do poprzedniego, ale to tyle. Bo poza tym to przecież podczas pierwszego razu już będzie wiedziała czy coś jej się podoba czy nie.
![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w zasadzie dobrze byłoby wątek wojujących zakończyć na tym,że każdy podejmuje własne decyzje i za nie odpowiada.Ludzie są katolikami,niewierzącymi prawosławnymi i takimi są i będą.I już :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Raczkowanie
|
Sunrise, trochę źle interpretujesz to,co piszemy.
Nie jest do końca tak, że ateista "nie rozumie" katolika, ja też kiedyś byłam katoliczką (słodka indokrtynacjo..) Rozumiem wasze pobudki i skąd to się bierze. Opór to nie tyle brak zrozumienia dla samej idei, co brak zrozumienia dla TRWANIA w tej idei będąc osobą dorosłą, świadomą i w XXI wieku, a nie indoktrynowanym dzieckiem czy całe-życie-wierzącą starowinką. Gdybym miała mieć nadal wyrzuty sumienia, jak za dawnych czasów.. kiedy za dzieciaka zobaczyło się gdzieś cycki w gazecie i zastanawiało, czy nie powinnam zmówić pacierza.. A gdyby, Sunrise, Ci się 'zdarzyło' przed ślubem, np. teraz, pod wpływem chwili/po pijaku/z miłości/pękłabyś. Miałabyś wyrzuty sumienia, bo bóg się gniewa, czy że nie wytrwałaś, bo tak sobie postanowiłaś? Czułabyś 'osąd' własnego sumienia, czy że ktoś patrzy? Edit - do czego dążę.. założę się, że powiesz, że chodzi o własne sumienie,że bóg Ci nie wchodzi do łóżka i tak dalej. I wtedy wychodzi na jaw prawdziwa natura religii i jej beznadziejności, że tak naprawdę nie drżysz przed karą boską (bo to przecież taka metafora),tylko masz obiekcje wobec niewytrwania w TWOIM WŁASNYM postanowieniu (a skąd się wzięło, to już inna bajka). Nie fajniej byłoby samemu wyznaczać sobie cele/postanowienia zgodne z własnym sumieniem, nie będące jednocześnie przestarzałymi dyrdymałami podszytymi baśniową fabułą? Cele typu - nie piję alkoholu (bo szkodzi), nie palę fajek (jak wyżej), dbam o siebie, nauczę się języka, zrobię prawo jazdy, bla bla. Na logikę, uwzględniając własne sumienie, czemu seks przed ślubem miałby być jakkolwiek zły? (edit - nie użyj argumentu o przyjemności cielesnej, bo wtedy należałoby nie jeść słodyczy, nie kupować sobie ubrań, bo przecież można chodzić w worku, nie malować się.. no ale tak, mamy XXI wiek).
Lecz i nie dupa. Też bym napisał 'Dziady', Gdybym się uparł. ![]() Edytowane przez Kiki van Goth Czas edycji: 2011-07-28 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Przykro mi, że straciłaś wiarę. Tyle w temacie. Pozdrawiam! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
A mi bardzo dobrze, że otworzyłam oczy i nie zostałam w gnuśnych i zapomnianych odmętach mądrości kółka rybackiego sprzed 2000 lat
![]()
![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie zadziwia fakt, ze kiedyś NAPRAWDĘ wierzyłam, nie , ze chodziłam do kościoła, bo tak wypada, modliłam się i autentycznie wierzyłam, ze ktoś mnie wysłucha i pomoże. Nie wiem czy to kwestia wieku czy dojrzałości, ale dzisiaj wydaje mi się to tak nieprawdopodobne i śmieszne, że sama się sobie dziwię. Ale w gruncie rzeczy też się z tego cieszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
Ja też byłam wierząca, bo było mi z tym dobrze.
Można było 'zwalić' winę za niepowodzenia na 'karę bożą' za zeżarcie kiełbasy w piątek. Schody pojawiły się, gdy zaczęłam samodzielnie myśleć i oceniać, że większość rzeczy na temat religii, które do mnie docierają, to bzdury i że to ja jestem panem swojego losu, niezależnie od tego, w co wierzę/nie wierzę. I teraz jest mi lepiej, przynajmniej nie muszę zmawiać pacierza, jak zobaczę w gazecie cycki ![]()
![]() |
![]() |
#831 |
Konto usunięte
|
O rety, jak czytam ostatnie kilka stron, to mam przed oczami obrazek typu: Tuzin kobiet na siłę chce wepchać dziewczynę do łóżka jej faceta, a ona stara się obronić. No co z Wami? Przecież żadna z nas by nie chciała, żeby ktoś czepiał się naszych spraw łóżkowych! Jeśli Sunrise_23 chce czekać do ślubu, to niech czeka. Co żeście się jej tak uczepiły? Wierzy w Boga, słucha się zasad KK - jest to aż takie straszne? To dobrze, że trzyma się drogi, którą sobie wyznaczyła i mimo, że nie każda z nas chciałaby tą ścieżką podążać nie oznacza wcale, że trzeba jej kazać skręcić w Waszą stronę. Jestem ateistką, zapewne nigdy nie wezmę ślubu, wiele zasad KK uważam za niedorzeczne, ale to moje zdanie - nie zmienię go, jednak nie będę nikogo "nawracać" :P Rozumiem, można sobie podyskutować, bo religie są bardzo ciekawym zagadnieniem, ale bez przesady
![]() Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2011-07-29 o 00:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla mnie nie. Bo kk to wg mnie nie katolicyzm ![]() Cytat:
Dla mnie to bzdura. Uważam się za katoliczę, ale nie stosuje zasad bo tak naprawdę Jezus ich nie ogłosił. Nie obchodzą mnie doktryny, ustalenia podczas synodów itp A tak w ogólę to wierzę w Boga bo zwyczajnie boję się,że może nie istnieć,że nic nie ma ,że nie spotkam po śmierci moich bliskich Tym niemniej nie stosuję się do kk. Wystarczy,że wiem,że ustalali to papieże biskupi itp bo było im wygodnie w owych czasach, ale nie zmienia to faktu,że czuję się katoliczką, mimo,że mieszkam z chłopakiem przed ślubem, uprawiamy seks itp
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-07-29 o 00:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Jak można domyślić się nie czytałam całego wątku.
Jednakże nie mam nic do ludzi , którzy czekają z seksem do ślubu. Ilu ludzi tyle opinii, skoro chcą tak żyć, to czemu co poniektórzy wyśmiewacie ? Ja jestem wierząca, ale też współżyję przed ślubem, nie zgadzam się ze wszystkim co głosi Kościół. Mimo wszystko w Boga wierzę. Ok, też moje prawo. Każdy może żyć tak jak chce, dopóki nie krzywdzi innych -- moim zdaniem. Kupują kota w worku ? Może, a może im się uda. Nic nam do tego. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#837 |
Konto usunięte
|
A mnie zastanawia, czy ludzie uważający się za katolików poznali inne religie, i czy akurat to był ich świadomy wybór.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;28422595]Przecież żadna z nas by nie chciała, żeby ktoś czepiał się naszych spraw łóżkowych![/QUOTE]Nie. Dlatego nie włazimy na takie wątki i nie trąbimy wszem i wobec o swojej postawie
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- UWAGA ! ![]() Czego nie wolno: Flirtować przez SMS-y i Internet, to grozi uzależnieniem - a to akurat bardzo mądre, mówię serio, Wykonywać dzikich, uwodzicielskich tańców w nadmorskich dyskotekach - pamiętajcie, jak jest rura, to niekoniecznie trzeba przy niej stać, By dziewczyna płaciła na randce, a jeśli chłopak jest biedny, trzeba się przyznać od razu - ot, rada księdza ![]() Poprosić o posmarowanie olejkiem, gdy chcemy podstępnie uwieść i porzucić - boRZe, to tak się da faceta poderwać ?? posmaruje raz olejkiem i już, zatopiony ![]() Kocham tego księdza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() buddyzm jest fajny i na czasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko czemu buddyście nie wypada łamać zasad a katolikowi już tak? Ot, zagadka, której od lat rozwiązać nie potrafię ...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.