Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 23:31   #3901
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Witam się po dwóch dniach nieobecności, nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego, zostało mi jeszcze 18 stron po wtorkowej wizycie wszystko ok, szyjka długa, poród przedwczesny mi nie grozi, ale za to za jakieś 3 tygodnie moja Pani Gin planuje położyć mnie do szpitala w celu zrobienia wszystkich badań, m.in. echo serca maluszka w związku z cukrzycą i też mają mi zbadać jakąś hemoglobinę glikozowaną i takie tam pierdołki i już się boję tego szpitala, choć niby tylko na 3-4 dni ale ja nie chcę tam iść
Postaram się coś nadrobić, ale będzie ciężko bo jutro już jadę w rodzinne strony, w sobotę wesele więc wrócę pewnie dopiero koło przyszłego wtorku - środy do domku... dla wszystkich mamuś
kochana to odpoczywaj sobie u rodzinki i udanego wesela
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Będzie ok Ale aż 3-4 dni? Tez bym nie chciała. A ta hemoglobina to zwykłe pobranie krwi żeby sprawdzić jak w ciągu ostatnich 3 mc wchłaniała się glukoza u Ciebie

Patisia też miałam ascofer i nic nie pomógł, teraz biorę tardyferon i zobaczymy jutro czy coś dało Ważne, ze nie spadło
a ja mam obniżoną hemoglobinę i dziś mi ginka zapisała ten tardyferon, muszę poczytać o tym
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej malduje ze zyje, dalej mam robote choc dzisiaj wymyłam i wysprzatałam kuchnie, meza maluje juz mały pokoik , wiec jutro tez zapierdziul -masakra
dzis na mnie nakrzyczał bo w kuchni i kawałek pokoju machnełam na kolanach poodłoge i kregosłup tak mnie zaczoł bolec ze szok-starezje sie
Hej Asiu, Ty się nie przepracowuj kochana, bo będzie
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Jestes niemożliwa dolaczam sie do Anci-adoptuj mnie
nie ma sprawy
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
witam po dluzszej nieobecnosci...

Wzielam sobie chorobowe od wizazu na kilka dni ..
Jak wiecie Alan mi sie rozchorowal i w sumie jeszcze mu nie przeszlo..
Od tamtego czwartku walczylismy z wysoka goraczka -non stop po 40 stopni ktorych nie moglam zbic.. do tego suchy i duszacy kaszel, pozniej biegunka 3 dni jeden antybiotyk, teraz kolejny bierze przez 3 dni no ale na szczescie od wczoraj jest poprawa i goraczka przeszla.... biegunka tez..
Biedne dziecie moje nie ma glosu i dalej kaszle ale juz jest 100 razy lepiej...

U mnie znowu zaczely sie konkretne klucia w kroku i bole brzucha tak jak na @...
Jutro zaczynam dopiero 29 tydzien i troche sie martwie czy czasem cos sie tam nie dzieje....
I juz zaczynam sobie wkrecac zeby czasem tam sie nic nie zaczelo rozwierac itd...
bo to jest o wiele za wczesnie........
Postanowilam wiecej odpoczywac ale nawet z najgrzeczniejszym
dzieckiem pod sloncem to jest niemozliwe...

Nastepna wizyte u poloznych mam za niecaly miesiac no i i tak one mi nie beda ogladac czy w podwoziu wszystko ok... i jak im powiem ze mnie kluje i boli to powiedza ze to normalne itd.
Niewiem sama czy czekac az mi sie zaczna jakies skurcze (bo brzuch mi twardniej-no ale to norma) i wtedy jechac na IP bo tutaj to chyba tylko w taki sposob mnie obejrza od spodu...
Tylko znowu sobie pomysle ze czekac tam na tej izbie 3-4 godziny to chyba najgorsza tortura..
Albo moge tez isc prywatnie do ginka i wywalic ok. 100 euro za badanie +usg...
Pomysle jeszcze do przyszlego tygodnia i jak mi sie to pogorszy to gdzies bede musiala sie wybrac...

Teraz ide czytac co u Was..

I nie bijcie ale tylko z dzis przeczytam bo nie dam rady siedziec dluzej przy kompie
hejka zdrówka dla synka życzę i odpoczywaj jak najwięcej

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Kochana w 29 tc miałam pewnie z 20 do przodu, a te 4,5 kg to może już w 3 miesiącu .
kochana nie przejmuj się, każdy ma inną budowę i tendencje do tycia na pewno po porodzie szybko zrzucisz i będziesz super laska
Cytat:
Kolorowych!!
Cytat:
Ide pomalu do łóżeczka, czas sie polożyc dobrej nocy maminki moje
kolorowych

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 04:33   #3902
BordAna
Zadomowienie

Oooo...jestem dzisiaj pierwsza kladlam sie o 2giej i w tej chwili juz tak sie w łóżku rzucam ze czekam tylko na konkretną godzinę zeby wstać duo laboratorium. Mam otwarte okno a jest mi tak strasznie duszno. Blee.. Kiedy to się cos polepszy
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 07:23   #3903
anuska_s
Rozeznanie

Dzień dobry mamuśki
Ale pedzicie z postami, nadrobie was poźniej..
Wczoraj miałam fatalny dzien, nie wynurzyłam sie z domu nawet na 5min, cały dzien w piżamie, bez makijazu i nieuczesana, masakra nie miałam na nic siły

Ale dzis wstałam z nową energią, zaraz ide do fryzka na toner i podcięcie, takze jestem happy

Miłego przedpołudnia kochane, buzka
Stary 2011-07-29, 08:10   #3904
danika
Zakorzenienie

witam miłe panie

ja własnie po sniadanku, pranie nastawione i biore sie do sprzątania. Znajomi dzis wpadają na grila, ale pogoda taka na dwa razy to pewnie bedziemy grilować w ogrodzie a siedziec w domu

BordAno kciuki za badania

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no moja mała 32 + 5 miała 2400 -> chyba dużo ale lekarz nic nie mówił. Miesiąc temu była maleńka, a teraz tak urosła, że szok, a przecież cukier kontroluje....
duża niunia ale wiesz, to zawsze jest plus/minus ileś (u mnie zawsze jest napisane, zależy jaką głowicę używa, ostatnio było +/- 180g)

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
a macie zamiar wychować dziecko w wierze katolickiej, chodzić z nim do kościoła, czytać Pismo Św. itp? Dlaczego nie wyobrażasz sobie nie ochrzcić dziecka?
Bynajmniej Cię nie oceniam i tak zrobicie jak będziecie chcieli, ale właśnie takiego zachowania nie rozumiem i nie toleruję- sami nie chodzimy do kościoła, mamy podejście takie, ale dziecko będziemy chrzcić? To po co to robić? Przecież chrzest można przyjąć w każdym wieku, niekoniecznie będąc niemowlakiem. I jak już dajesz dziecku możliwość wyboru to daj mu całkowitą, a nie, że przy bierzmowaniu zdecyduje

w 100% sie z tobą zgadzam

u mnie się nie da tak usiąść- jak się tylko trochę przechylę do przodu jestem tak bombardowana kopniakami, że hej! Widać małej się ciasno robi czy jak i się sama dopomina, żeby ją "uwolnić" Szkoda tylko, że to moim kosztem
moja to samo robi w nocy jak za bardzo podkule nogi to też jest bunt na pokładzie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Też mnie zaczęła kość cipna kłuć Dzis jak byłam na spacerze z psem to aż sie chwyciłam jak M. Jackson

Cytat:

Agnysko u nas z pediatrą jest tak, że trzeba przy porodzie podać przychodnię, z której jest pediatra, bo wtedy z tej przychodni przychodzi położna środowiskowa .

u nas też tak jest, nazwiska lekarza nie trzeba podawać

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
i jeszcze ginka mówi, że na zgagę właśnie dobre jest rennie, a najlepiej jak najmniej słodkiego, bo to przeważnie powoduje zgagę, a odnośnie małej ilości żelaza to jeść dużo owoców i zieleniny. A co do słodkiego to po wizycie byliśmy w sklepie i chciałam sobie loda kupić a mąż: "nie bo nie możesz jeść słodkiego" w domu też coś chciałam, a ten znowu swojea ja mu tłumaczę, że to akurat dziecku nie szkodzi tylko mi na gorsze samopoczucie
eee...z tym słodkim to chyba nie takie proste ja nie jem nic słodkiego a zgaga niestety sie pojawia...zwłaszcza w nocy

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość

Ale dzis wstałam z nową energią, zaraz ide do fryzka na toner i podcięcie, takze jestem happy

Miłego przedpołudnia kochane, buzka
no to udanego cięcia i miłego dnia
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:11   #3905
19natka88
Zakorzenienie

Ehh ludzie to mają wyczucie O 8.00 obudziła mnie babka, która chce kupić moją suknię Ale może to i dobrze, że wcześniej się obudziłam

Cytat:
mialam teraz we wtorek, a nastepna 9 sierpnia.

lekarz niby mówi, że powinna mieć tak 3600 (choć jak miałam 28+3 ważyła 1200, to lekarz mowił że malutka jest). Cholercia wie jak to z ta wagą. Ale wg usg brzuszek nie jest za duzy jak na dany tydzień ciąży, za to głowka 3 tyg do przodu, 8 i pół centymetra
Wiesz, chyba nie ma co kombinować bo głowy nam spuchną a nasze dzieci będą miały taką wagę jaką będą chciały Ważne, żeby nie były ani za małe ani za duże

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Natuś a potem będzie- a czemu tak grubo/lekko ubrałaś dziecko? Przecież mu za zimno/za ciepło. A tego nie wolno robić, a to musisz zrobić, a weź go przykryj a weź go odkryj itp. itd. Będzie milion cioć dobra rada naokoło Ciebie
Na szczęście w ciąży zrobiłam się bardziej asertywna więc jedna głupia uwaga i nie ręczę za siebie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Potwierdzam świadkiem byłam i co jeszcze dodam wielkość brzuszka tez nie świadczy o żadnym dużym dziecku
Wahania usg a rzeczywistym miały odchyły pół kilograma w tą lub we tą , także wiecie , będzie co ma być
Dokładnie

Cytat:
Mleko na zgagę? jak mnie tak pali to sobie nie wyobrażam napić się w tym momencie mleka, bo byłoby tak:
Ojoj aż tak? To może skuś się na to rennie?

Cytat:
hej mamuśki
melduję się po wizycie mały ładnie rośnie waży 1077g i rozwija się prawidłowo posłuchaliśmy serduszkaspadła mi hemoglobina i mam brać żelazo i do tego przyplątała mi się opryszczka obok ust i dostałam jakieś tabletki doustne, także w aptece zostawiłam 115 złale jak trzeba to trzeba. od ostatniej wizyty przytyłam 1kg, na razie na plusie mam 4,5kgginka powiedziała, że ładnie wyglądam, mam zgrabny brzusio, bez rozstępów, jestem drobna więc taki przyrost wagi jest ok, bo wszystko idzie w brzuszek kolejna wizyta za 3 tygodnie

a i co do remontu to ginka kazała nadzorować tylko palcem
idę Was nadrabiać
klask i:

Cytat:

A ja chcialam oficjalnie oznajmic ze jutro ostatni dzien prackuje i ze dzisiaj mamy z Mikim tygodniowe "urodzinki" bo weszlismy w 31 tydz wg starego terminu
No wreszcie I gratulacje

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Dwie świetne wiadomości
Przez Ciebie mi się przypomniało, że i ja zaczęłam dziś 34 tydzień

Cytat:
a ja mam obniżoną hemoglobinę i dziś mi ginka zapisała ten tardyferon, muszę poczytać o tym
On się wyróżnia chyba tym, że wchłania się w jelitach a nie w żołądku. No i niestety ale powoduje okropne zaparcia

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:34   #3906
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Much nie, ale owocowek-pelno, zaczelam sie zastanawiac czy gdzies nie mamy wylęgarni bo normalnie one sa wszedzie i nie mam pojecia jak je usunac
Cytat:
No wlasnie my tez wyrzucamy wszystko co tylko moze byc pozywka dla tego dziadostwa i nic nie zostawiamy na stole w ogole nic do jedzenia, okruszki sa po prostu wysprzatane do cna i nie mam pojecia co jest z tymi owocowkami
oj plaga niesamowita
ale jest sposób my z miesiąc walczyliśmy z tym cholerstwem, od raidów, po psiukanie Brosami tam gdzie ich najwięcej i zawsze wracały pomimo że jedzenia nie było na blacie
Kupiliśmy przedwczoraj w Kauflandzie ale myśle że w innych supermarketach też jest, taka kula z Brosa czerwona na muszki owocówki, wlewa się do niej płyn i stawia tam gdzie meszki. Ona przyciąga te meszki, one tam wchodzą i się topią
Z zewnątrz wyglada jak jabłko więc estetycznie w miarę
ale jaka ulga dla oka jak nie lata tego cholerstwa mnóstwo , w ciągu 12 godzin wszsytko tam wlazło, jak coś dobywa to odrazu tam wchodzi
ale się rozpisałam

Cytat:
Ehh ludzie to mają wyczucie O 8.00 obudziła mnie babka, która chce kupić moją suknię Ale może to i dobrze, że wcześniej się obudziłam
o super, też bym chciała swoją sprzedać, ale nie ma chętnych

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:35   #3907
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie inaczej, najważniejsze, że się pojawiła.
Cytat:
Kiedy była? Przegapiłam
Gratuluję, jak było?
No ja sie mimo wszystko zastanawiam czy ta czkawka zawsze musi być??? Jakoś mi lepiej , ze wystąpiła bo wiem, ze mały sobie łyka wody, że przepona działa
Agnys- wczoraj koło południa- mały zaczął mi tak rytmiczne plumkać (co kilka sek.)przez jakieś 4-5min. Ale tak delikatnie,że gdybym przez przypadek reki na brzuch nie położyła to bym przegapiła bo jak zabrałm rękę to jakoś bardzo musiałam sie wczuwać by samym brzuchem poczuć
Cytat:
hej mamuśki
melduję się po wizycie mały ładnie rośnie waży 1077g i rozwija się prawidłowo posłuchaliśmy serduszkaspadła mi hemoglobina i mam brać żelazo i do tego przyplątała mi się opryszczka obok ust i dostałam jakieś tabletki doustne, także w aptece zostawiłam 115 złale jak trzeba to trzeba. od ostatniej wizyty przytyłam 1kg, na razie na plusie mam 4,5kgginka powiedziała, że ładnie wyglądam, mam zgrabny brzusio, bez rozstępów, jestem drobna więc taki przyrost wagi jest ok, bo wszystko idzie w brzuszek kolejna wizyta za 3 tygodnie

a i co do remontu to ginka kazała nadzorować tylko palcem
idę Was nadrabiać
Gratuluję udanej wizyty

I co do remontu - ginka ma rację- możemy być jedynie /AŻ kierownikami nadzoru

Cytat:
Ach, w 29 tygodniu to nie miałam rozstępów na brzuchu. Piękne czasy A teraz co dzień to większe, aż boję się patrzeć
Ale zaczęłam jakieś 2 tygodnie temu używać kremu Ava na blizny i rozstepy i zauważyłam, że te na piersiach (pojawiły się tam już chyba w 4 miesiącu) już zbladły. Jak na "naaturalne" zblednięcie to chyba szybko, więc może to ten krem jednak działa?
Moje z piersi za cholere nie chca byc bledsze- a rozstępy wyszły juz chyba w 2 m-cu Wtedy jeszcze niczym się nie smarowałam.
Teraz jeszcze na doopsku się pojawiły- tez tam nie smarowałam kremem p/rozstępom tylko zwykłym balsamem i to nie zawsze
Cytat:

A ja chcialam oficjalnie oznajmic ze jutro ostatni dzien prackuje i ze dzisiaj mamy z Mikim tygodniowe "urodzinki" bo weszlismy w 31 tydz wg starego terminu
No i w końcu zasłużony odpoczynek
My z Piotrkiem jak Ty z Mikim aż jestem w szoku,ze to już takie tygodnie lecą!!
Cytat:
Dwie świetne wiadomości

Macie też tyle much w domu? W ciągu ostatnich kilku dni tak się u mnie cholerstwo rozpleniło, że można się wściec
Wow-34 tydz.
Serio- kiedy nam to poleciało?? Przecież dopiero co dobijałysmy do 12
Cytat:

Zastanawiam się właśnie kiedy zbledną, mam na pupie i udach - w miejscach niesmarowanych . Gdybym wiedziała, to smarowałabym się od stóp do głów .
To tak jak u mnie- na razie w miejscach nie smarowanych... ale o te smarowane tez mam obawy
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Oooo...jestem dzisiaj pierwsza
o 5.30 dziwisz się,ze jestes pierwsza

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-07-29 o 08:37
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 08:38   #3908
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
o super, też bym chciała swoją sprzedać, ale nie ma chętnych
Ja ją wystawiłam 6 raz na all i dopiero teraz jest jakiś odzew ale najlepsze jest to, że dziewczyna jej nawet zmierzyć nie chce Ja bym się bała

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-29, 08:40   #3909
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ją wystawiłam 6 raz na all i dopiero teraz jest jakiś odzew ale najlepsze jest to, że dziewczyna jej nawet zmierzyć nie chce Ja bym się bała
wow też tak chce , aż mnie zmotywowałaś do wystawienia

25.08.2011

Stary 2011-07-29, 08:40   #3910
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
no to nie zła jest!!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:48   #3911
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
wow też tak chce , aż mnie zmotywowałaś do wystawienia
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
no to nie zła jest!!
A no udana laska Wysłałam jej wymiary i czekam na dalszy odzew
Ale wiecie, głupia jestem wyjęłam tą suknię z szafy i stwierdziłam, że jednak szkoda mi jej sprzedać i łzy w oczach

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-29, 08:49   #3912
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A no udana laska Wysłałam jej wymiary i czekam na dalszy odzew
Ale wiecie, głupia jestem wyjęłam tą suknię z szafy i stwierdziłam, że jednak szkoda mi jej sprzedać i łzy w oczach
ja bym swoją jeszcze przymierzyła ale teraz to sobie moge

25.08.2011

Stary 2011-07-29, 08:53   #3913
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym swoją jeszcze przymierzyła ale teraz to sobie moge
też miałam taki plan ale popatrzyłam na wymiar sukni w pasie i mi się odechciało

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-29, 09:00   #3914
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzień dobry Mamusie

Cytat:

Macie też tyle much w domu? W ciągu ostatnich kilku dni tak się u mnie cholerstwo rozpleniło, że można się wściec
za rozpoczęty kolejny tydzień.

Co do much, to mnie już k..ca trafia! Mam moskitiery w oknach, w łazienkach te takie urządzenia do kontaktów a i tak codziennie się od nich odganiam albo z łapką latam i polowania urządzam

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Słoniolem = słonecznikiem
Tak się u mnie w podstawówce mówilo
A ja myślałam że słoniol to słonina... I już sobie wyobrażałam jak ona smakuje z ptasim mleczkiem

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
skończyła się szkoła rodzenia jakoś tak mi smutno
dwa miesiące tak szybko przeleciało...az sie na koniec łezka w oku zakręciła
Mi też leci czas w tej ciąży.
Ale coś się kończy coś się zaczyna- wczoraj rozmawiałam z babką ze szkoły do której ja mam zamiar chodzić i najprawdopodobniej w czwartek zaczynamy zajęcia

Cytat:
po pobycie w szpitalu , jednak nie będe płacić położnej czy coś, chyba że po porodzie jej jakieś ciacho kupię, to takie złote kobitki jak widzę, pomoga czy dam w łapę czy nie dam
Małgosia powiedz gdzie leżałaś i gdzie będziesz rodzić bo albo przeoczyłam albo przez tą ciążową sklerozę zapomniałam

Lecę się pakować- wyjeżdżamy za tż na weekend, mam nadzieję że nie będzie padać ...
Do zobaczenia w poniedziałek

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-07-29 o 09:01
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:11   #3915
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Małgosia powiedz gdzie leżałaś i gdzie będziesz rodzić bo albo przeoczyłam albo przez tą ciążową sklerozę zapomniałam
W Świdniku , tu mam najbliżej , stąd mam lekarza , także na 100% tutaj

25.08.2011

Stary 2011-07-29, 09:14   #3916
anetika
Rozeznanie

Witam,
wstawiłam pranie, zjadłam śniadanko i czekam z niecierpliwością na wypłatę i lecę na zakuuupy mam zamiar dokupić jeszcze parę ostatecznych drobiazgów dla Sebcia i będziemy powoli kończyć wyprawkę
Cytat:
hej mamuśki
Gratuluuję udanej wizyty I ładnej wagi maluszka
Cytat:
Widziałam wypowiedź Anetiki, ale po tym jak napisałam swoją. Jeden kraj, jedno ubezpieczenie, a różne podejścia . Polska .
Dokładnie. Polska
Cytat:
i jeszcze ginka mówi, że na zgagę właśnie dobre jest rennie, a najlepiej jak najmniej słodkiego, bo to przeważnie powoduje zgagę, a odnośnie małej ilości żelaza to jeść dużo owoców i zieleniny. A co do słodkiego to po wizycie byliśmy w sklepie i chciałam sobie loda kupić a mąż: "nie bo nie możesz jeść słodkiego" w domu też coś chciałam, a ten znowu swojea ja mu tłumaczę, że to akurat dziecku nie szkodzi tylko mi na gorsze samopoczucie
Chyba faktycznie coś w tym jest - odkąd nie jem słodyczy i w ogóle wystrzegam się słodkiego nie mam zgagi - a wcześniej okrutnie mnie męczyła

Cytat:

Gratuluję i ostatniego dnia pracy i 31 tygodnia!
Cytat:
Dwie świetne wiadomości
Za 34 tydzień

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Oooo...jestem dzisiaj pierwsza kladlam sie o 2giej i w tej chwili juz tak sie w łóżku rzucam ze czekam tylko na konkretną godzinę zeby wstać duo laboratorium. Mam otwarte okno a jest mi tak strasznie duszno. Blee.. Kiedy to się cos polepszy
Kciuki za wyniki
Cytat:
Lecę się pakować- wyjeżdżamy za tż na weekend, mam nadzieję że nie będzie padać ...
Udanego weekendu I dobrej pogody!

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:18   #3917
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie niesamowicie wkurzają te pytania o imię Przedtem o płeć, teraz imię, co potem?
Kiedy rodzisz, czy się boisz, czy z mężem czy sama
a potem ile dziecko miało jak się urodziło, czy zdrowe, jak wspominasz poród, czy karmisz, czy śpi, czy dużo płacze, ... wymieniać jeszcze?

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mój ( już wiem, że do niego pójdę na wizytę po urodzeniu Filipka) Pan Gruszka opowiadał o skali Apgar i powiedział, że jedno badanie polega na tym, że się wkłada rureczkę w buźkę, nosek i pupkę malucha
Badają czy dziecko się krzywi i reaguje (powinno) czy mu to wisi ( problemy z układem nerwowym). Tu przyznają pkt ale badanie ma na celu ocenienie też czy nie złapały ich rzadkie, ale występujące nieprzyjemności, typu zarośnięty odbyt, przełyk, przewód pokarmowy itp.Albo czasami też nie ma połączenia pomiędzy nosem a gardłem ... I oni to na miejscu określają i podejmują ewentualne dalsze leczenie.
mądre rzeczy pan mówił
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
a tak apropo długiego karmienia...
oglądałyście może wczoraj na polsacie cafe program o rodzicach? gdzie babka karmiła piersią 5-letnie dziecko?
o jaaacie, czad
ale nic nie mówie bo mój tż też właśnie jakoś do 5 r.ż. ciągnął cyca

Cytat:

Mleko na zgagę? jak mnie tak pali to sobie nie wyobrażam napić się w tym momencie mleka, bo byłoby tak:
u nas ni ma, więc pozostaje allegro. Dobry pomysł z tym pakowaniem od wyższych rozmiarów, ja zamierzałam wszystko prać, prasow
Marketów ać -bez sensu. Zrobię tak jak Ty.
a no, mleko ale mi pomaga tylko w chwili gdy przepływa przez przełyk, wiec musiałabym je pić non stop

ijeeee wymyśliłam coś mądrego

Cytat:

Anja jest obrzydliwa, ma buzię jak szczur (przepraszam jak kogoś uraziłam).
mam takie samo skojarzenie
Cytat:
mnie przy tardefyronie wyniki dalej spadały, więc mi zmienił na Srobifer
Cytat:
ale faaajnie moja suknia od 3 miesięcy w komisie i nic
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:22   #3918
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Udanego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Kiedy rodzisz, czy się boisz, czy z mężem czy sama
a potem ile dziecko miało jak się urodziło, czy zdrowe, jak wspominasz poród, czy karmisz, czy śpi, czy dużo płacze, ... wymieniać jeszcze?

Nie trzeba, dziewczyny podały jeszcze inne przykłady

ale faaajnie moja suknia od 3 miesięcy w komisie i nic
U mnie to nic pewnego jeszcze Zobaczymy

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-29, 09:38   #3919
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
baw sie dobrze na weselichu

a jak twoje wyniki cukrów? masz kiepskie? przeciez i echo a tym bardziej HbAc mozesz zrobic normalnie "dochodząco". Po co do szpitala i narażac ciebie i dziecko na szpitalne bakterie..mają pomysły te doktory
Ja zaczynam myslec, ze oni coś mają z tego kładzenia dziewczyn do szpitala...
mnie na szczescie nie chca kłaść z powodu cukrów do szpitala...zreszta i tak bym sie nie dała
Moje wyniki cukru są bardzo dobre, czasami się zdarzy wyższy wynik ale to sporadycznie więc jest ok. Też mi się wydaje że oni właśnie mają kasę z tego bo sama gin powiedziała że muszę poleżeć 3-4 dni bo inaczej kasy im nie zapłacą czy coś takiego, a po co ona mnie tam chce położyć to nie mam pojęcia. Najgorsze w tym wszystkim jest to że kuzyna żona leżała chyba z 3-4 tygodnie przed porodem, bo już jej nie chciała wypuścić do domu a ja nie mam zamiaru tam tyle leżeć. Trudno jakoś może te 3-4 dni przeżyję, jak nie będzie mnie chciała wypuścić to wyjdę na własne żądanie a jak będę dzwoniła żeby się umówić na konkretny termin przyjęcia to jeszcze spytam czy to jest konieczne bo na wizycie jak usłyszałam o tym szpitalu to normalnie z wrażenia już o nic nie spytałam, tylko o to czy mogę sobie pojeść na weselu hehe

A co do wizyty jeszcze schudłam 2kg i na plusie od początku ciąży 4kg niby ale mąż się śmieje że on tu widzi więcej na plusie niż tylko te 4kg. Ale co najważniejsze nic ginka nie powiedziała na to że schudłam, tylko stwierdziła że dieta cukrzycowa działa cuda w odchudzaniu

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2011-07-29 o 09:44
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 09:53   #3920
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzien dobry Muminki

Jak nastroje dzisiaj? Góry czy doliny?

Lulla
Też szukałam i nic.. tylko opisy tak jak mówisz Ale będę szukać dalej Bo watrooo
Najwyższy czas na odpoczynek i za 31tc.

Martusia
Gratuluję udanej wizyty. Oby tak dalej

madzialena-lublin
Słonina
Udanego weekendu i dobrej pogody Wracajcie wypoczęci.

Ja też miałam muszki. Wszystkie owoce wstawiłam do lodówki. Zakryłam kosz na śmieci, a jak wyrzucałam ogryzki czy pestki po owocach to pryskałam je jeszcze w koszu płynem do szyb . Zero wilgotnych ściereczek przy zlewie. I popadały.
A tak wogole to wyczytałam, że cykl życia owocówek to 10 dni, więc jak nie będą czegośżały to same padną

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2011-07-29 o 09:54
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:06   #3921
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

helol kobitki, ja juz dzislpeiej bo przyszła paczka z ciuszkami dla małejcudne

i od razu polecam wam dwóch sprzedawcow:

baby-hit - ciuszki i akcesoria

berti34 - ciuszki cudowne w żyrafki itp jestem zachwycona

a mam tytle ciuszków dla małej, ze szok . a wlasnie sąsiadka mi przyniosła jeszcze dwa kombinezonki i mam już 4- ale bedzie strojenia młodej. mam wielkie wory ciuchów))) i to next, h&m, przy okazji się pochwalę bo nie mam jak zdjeć porobić

Cytat:
Dzień dobry Mamusie

Mi też leci czas w tej ciąży.
Ale coś się kończy coś się zaczyna- wczoraj rozmawiałam z babką ze szkoły do której ja mam zamiar chodzić i najprawdopodobniej w czwartek zaczynamy zajęcia
a gdzie się wybierasz do SR skoro na kraśnickiej rodzisz?? bo ja chodzę do pani lidii ruty - super zajęcia polecam

aha lekarz pozwolił mi się ruszyć i pojechać do taty - więc tam będę zalegiwać i was podczytywać od jutra.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:08   #3922
19natka88
Zakorzenienie

Wklejam ponownie bo tamtej listy już nie mogę edytować
Sprawdzeni sprzedawcy na allegro:
chaszek1975 (zestaw avent)
Alltimax (pościel)
kulik-84 (palmers - na rozstępy)
malgosiaz_zz (ubrania ciążowe)
gosiare (materacyk do kołyski/wózka)
MEA_JA (pajacyki)
SOFTBE_2 (materac do łóżeczka)
MAGICTEX (pościel)
wmoichprogach (legginsy ciążowe)
alleszafa(tunika ciążowa)
rodzyneczki (laktator podgrzewacz, wanienka, grzebyk, obcazki i nozyczki butelki smoczki itp)
oasiallegro
gregorkax
JustineX (grube pieluszki tetrowe)
GR-AN(butelki aventu, rożki, niedrapki, czapeczki, kaftaniki, skarpetki, podkłady, majtki poporodowe itp.)
BDR_FH (ubrania)
ciazowyraj (ubrania)
mloda_mama1
Sklep--Myszka
r_p77(smoczki, termometr, rękawiczki niedrapki, czapeczki pilotki, myjki kąpielowe, wkładki laktacyjne, pieluszki tetrowe i flanelowe kolorowe i białe, podkłady do łóżeczka, nożyczki i wiele innych)
makowal1_2006 (legginsy ciążowe)
KupujeOnline24 (laktator ręczny Avent, zestaw startowy Avent - butelki)
beama_fashion(eleganckie spodnie ciążowe)
otek76 (podkłady higieniczne i wkładki laktacyjne, aspirator Frida, szczotka do włosów dla dzidzi, chusteczki nawilżane itp.)
berti34 - ciuszki

Proszę o informację, najlepiej na PW jeśli ktoś ma sprawdzonego sprzedawcę

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-07-29 o 10:09
Stary 2011-07-29, 10:15   #3923
MAGiALENA
Zakorzenienie

lublin i okolice ktoraś rodzi na Kraśnickiej?

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 10:19   #3924
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
lublin i okolice ktoraś rodzi na Kraśnickiej?
ja a cio tam??

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-07-29, 10:21   #3925
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Witam się po dwóch dniach nieobecności, nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego, zostało mi jeszcze 18 stron po wtorkowej wizycie wszystko ok, szyjka długa, poród przedwczesny mi nie grozi, ale za to za jakieś 3 tygodnie moja Pani Gin planuje położyć mnie do szpitala w celu zrobienia wszystkich badań, m.in. echo serca maluszka w związku z cukrzycą i też mają mi zbadać jakąś hemoglobinę glikozowaną i takie tam pierdołki i już się boję tego szpitala, choć niby tylko na 3-4 dni ale ja nie chcę tam iść
za wizytę, co do szpitala to jak mus to mus

Cytat:
no moja mała 32 + 5 miała 2400 -> chyba dużo ale lekarz nic nie mówił. Miesiąc temu była maleńka, a teraz tak urosła, że szok, a przecież cukier kontroluje....
moja miała tyle we wtorek, a to był 34 tydzień skończony

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:22   #3926
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja a cio tam??
oo jak miło wiedzieć, że jest ktoś jeszcze.
wiesz może, czy tam są jakieś specjalne zalecenia co do rzeczy, które trzeba mieć ze sobą?

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:31   #3927
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Hej, witam Byłam dziś u gina i wszystko jest w normach. Nawet zostałam pochwalona za "ładne trzymanie cukrów" Na moje pytanie czy pojedyncze przekroczenia cukru są szkodliwe dostałam jednoznaczną odpowiedź - nie. Powiem szczerze, że pocieszyło mnie to, cholercia nie wiem co ten lekarz ma w sobie ale bardzo mu ufam. Z badań morfologia OK, mocz tyż I dostałam skierowanie na koagulologię-badania na krzepnięcie krwi, czyli kompletujemy już badania do porodu... A i waga nie wzrosła mi od miesiąca, chyba przez tą lekką dietę cukrzycową
za wizyte

Archinta jak M. Jackson?

Kellysss
zdrowka dla synka

Lau dla Ciebie i K też zdrówka

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:31   #3928
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
helol kobitki, ja juz dzislpeiej bo przyszła paczka z ciuszkami dla małejcudne

i od razu polecam wam dwóch sprzedawcow:

berti34 - ciuszki cudowne w żyrafki itp jestem zachwycona

a mam tytle ciuszków dla małej, ze szok . a wlasnie sąsiadka mi przyniosła jeszcze dwa kombinezonki i mam już 4- ale bedzie strojenia młodej. mam wielkie wory ciuchów))) i to next, h&m, przy okazji się pochwalę bo nie mam jak zdjeć porobić

a gdzie się wybierasz do SR skoro na kraśnickiej rodzisz?? bo ja chodzę do pani lidii ruty - super zajęcia polecam

aha lekarz pozwolił mi się ruszyć i pojechać do taty - więc tam będę zalegiwać i was podczytywać od jutra.
Noooo i elegancko Kochana

A ja jak zwykle z głupim pytaniem.
Jaki proszek kupujecie do prania ciuszków tzn. nie chodzi mi o firmę bo o tym było, tylko o rodzaj do kolorów, czy do białego, a może i ten i ten?
Proszek nie jest najtańszy, a nie jestem przekonana, czy do białego jest konieczny skoro większośc ciuszków jest kolorowa
Stary 2011-07-29, 10:32   #3929
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
oo jak miło wiedzieć, że jest ktoś jeszcze.
wiesz może, czy tam są jakieś specjalne zalecenia co do rzeczy, które trzeba mieć ze sobą?
wiesz co chodzę do SR położnej z tego szpitala i tego jest prawie kartka A4, generalnie wszystko bierzesz. mój mąż był w szoku jak to zobaczył. chyba tylko jeść ci tam daja i pościel, a reszta twoja wiesz co skaner mi padł ale albo ci to przepisze, alboi zdj aparatem zrobie i tu wstawię, oki? jakoś popołudniu.

Stary 2011-07-29, 10:32   #3930
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Noooo i elegancko Kochana

A ja jak zwykle z głupim pytaniem.
Jaki proszek kupujecie do prania ciuszków tzn. nie chodzi mi o firmę bo o tym było, tylko o rodzaj do kolorów, czy do białego, a może i ten i ten?
Proszek nie jest najtańszy, a nie jestem przekonana, czy do białego jest konieczny skoro większośc ciuszków jest kolorowa
Ja mam do kolorów - bardziej uniwersalny moim zdaniem

Dominik

Martynka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości