|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 -
Cytat:
poki co nic niepokojacego nie czuje, wiec postaram sie nie stresowac. Juz nawet pomodliłam sie za dzidzi poczęte i kurde musz esie chyba czyms zajac by nie myslec o tym/...
|
|
#1652 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 -
Cytat:
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-07-29 o 09:25 |
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1654 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałam Ci pod wykresem na temat tempki. Nic się nie bój i przestań już ją mierzyć bo wszystko jest dobrze Cytat:
zdrówka jak samopoczucie ?? Mam nadzieję, że już działacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
*** w pracy jestem... leje Ta pogoda tylko mi jeszcze dokłada uczucia zwątpienia w sukces w tym cyklu ) a dalej to już wola Boża.
|
||||||
|
|
|
#1655 |
|
Rozeznanie
|
adaikaka a kiedy testujesz kochanie? wiem ze dopiro mialas okres ale czy bedziemy razem testowac/?
wiecie co bo ja juz głupieje 3 dzień plamie tylko dzis mocnej troche... a myslałam ze sie małpa rozkreciła a na podpasce ledwie co znowu brazowo ehhhh.... ja juz nie wiem to ja mam dzis 3 dzień cyklu??? chyba nie jak zaczne krwawic to wtedy 1dc prawda?
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-07-29 o 09:39 |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja już nie mam nadzieji dopiero okres płodny mi się zaczyna i zero pozytywnego nastawienia i nawet nie chce mi sie tego zmieniać bo i po co?? Żeby później płakać jak @ przyjdzie?? Nie ma szans hmmm... co do Twojego cyklu... weź sobie załóż gdzieś kartę i cykl rozpocznij od pierwszego dnia plamienia... Przez pierwsze 2 dni zaznacz sobie, że plamiłaś, dzisiaj też a jutro już zacznij mierzyć temp i zaznaczaj... Bo u Ciebie to już nie wiadomo kiedy się kończy a kiedy zaczyna cykl trzeba zrobić jakieś ramy... a po temp. już będziemy coś wiedzieć ![]() kubusewa jeśli masz taką możliwość to jedź i powierz Matce Boskiej dzieciątko. Ja jestem wierząca, ale nie praktykuje... Od wielkiego dzwonu jestem w kościele... Ale winowajcą są tu księża i ogóleni kościół jako "instytucja"... W samego Boga wierzę i sama często sobie z nim rozmawiam w myślach... Sama pewnie gdybym miała taką możliwość też bym pojechała i zrobiłą to samo Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-07-29 o 09:45 |
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ;(;( moja koleżanka tez w styczniu tak straciła dziecko a winy lekarzy ale juz teraz jeste w drugim i jest pod opieka specjalistów w poznaniu i krakowie boże ja nie wiem co ja bym zrobiła na miejscu twojej koleżanki....wyrazy głębokiego wspólczucia dla Niej
|
|
|
#1660 |
|
Rozeznanie
|
że będzie miała zdrowe dzieciątko i to czy tam pojedzie czy nie to nic nie zmieni. miejsce jak każde inne. No i tak fajnie napisała, że pytanie do wszyzstkich tylko nie do mnie
to mnie głównie rozbawiło
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem z emzoe rpzesadzam,a le tak bardzo nie cce by sie cos niepowiodło ![]() U mnie tez leje. w dodatku strasznie zimno. leze w cieplyuch skarpetach pod koldrą i sie wygrzewam.
|
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ciesze sieu ze wszystklo u ciebie juz lepiej ,to dobrze ze idziesz za 2 tyg na usg nie moge sie doczekac az zobacze twoja fasolke mam nadzieje ze się nia nam pochwalisz tutaj ![]() Ja dalej 4 dzien @ juz dzisiaj jest lepiej brzuch mnei juz nie boli i teraz czekac tylko na owulke...
|
|
|
#1663 |
|
Rozeznanie
|
Bo ja dzisiaj rano zmierzylam sobie z ciekawości temperature dowcipnie oczywiście i miałam 37 st czyli okresowa bo ja nie wiem czemu ale ja nie mam takich niskich tem jak wy ja mam w cyklu 37,0-37,2 a na owulacje 37,4-37,6?
![]() coś nie tak ze mną?
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-07-29 o 09:53 |
|
|
|
#1664 | |
|
Rozeznanie
|
gratulacje Kwiatek
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Ty naprawde gorąca dziewczyna jesteś 37,0 - 37,2 to ja mam w lutealnej i to nie zawsze ![]() Mówię Ci zacznij prowadzić wykres
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy to jest miejsce jak każde inne, to zależy dla kogo, bo dla osoby wierzącej na pewno nie. Ja mimo, że niezbyt często chodzę do Kościoła, to uważam to miejsce za szczególne i jak najbardziej odpowiednie na modlitwę w szczególnej intencji
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie zamartwiaj sie tylko leż w łózku i nie narazaj sie na większy wirus
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatku napisałam, że nie do Ciebie bo wszyscy wiemy jakie masz poglądy :P
Cytat:
ja nie uważam, żeby ksiadz jakos posrednik był mi potrzebny do spowiedzi .. ale skoro bez teog slubu nie dadzą to niech by im było poszłam wyspowiadałam się i dajcie mi spokoj .. generalnei uważam że jest bardzo mało księży takich na prawdę pasterzy ... więcej jest takich hipokrytów radykałów ... ja owszem jestem bardzo wierząca i często powierzam różne rzeczy Bogu ale żeby od razu całować proboszczowi ręce to broń mnei Panie Boże Moja wiara opiewa na to co boskie a to co sobie patriarchowie dopowiedzieli w miedzy czasie .. to ich problem a nie mój i wpienia mei cos takiego idź do spowiedzi (tudzież komuniii) bo co ludzie powiedzą a już rozwaliło mnie jak mój teść raz przed Wielkanocą rozliczał swoje siostry która była u spowiedzi a która nie :/ Dżizes kogo to obchodzi .. przecież to jest kwestia sumienia każdego człowieka .. Dlaczego społeczeństwo tak dziwnie działa, że kazda sąsiadka wie kiedy kto był uspowiedzi kiedy kto był w kościele a już texty mojego męża pod tytułem: nie rób prania w niedziele (nie wywieszaj na balkon) ... kompletnie mnie to rozwala |
|
|
|
|
#1670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za gratulacje i dodam jeszcze, że jednym z moich ostatnich wpisów tutaj było, to że zaczęłam podejrzewać, że coś jest z nami nie tak, skoro się nam nie udawało. Nawet miałam już nr tel do lekarza, żeby się umówić na koniec czerwca na wizytę. No i umówiła się, ale na potwierdzenie ciąży ![]() Dziewczyny naprawdę wszystkie zafasolkujecie niedługo Trzymam kciuki za Was, szczególnie za te ze świętokrzyskiego, bo znam Was z wątku PM 2010 Tam miałam inny nick ![]() Kubusewa ja planowałam urodzić jeszcze w 2010 roku, nawet 31 grudnia, byleby w tym roku. I Dzidzia zrobiła mi psikusa i będzie w lutym
Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2011-07-29 o 10:09 |
|
|
|
|
#1671 |
|
Rozeznanie
|
Jedyną osobe, którą uważałam za świtą i całowałam po rękach u niego w domku w Rzymie autetycznie był Jan Paweł II reszta to śmiechu warte.
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
Kwiatek a co do Ciebie kochana to wykresik zacznij robic i powiem ci ze ja też raczej z tą temperaturka mam ze bardzo wysoka
![]() ![]() U was pada a u mnei jak narazie nie ale coś sie zanosi,maz poszedł z maluchem moim naspacer a ja mam wolna chwilke zeby z wami pogadac
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Kupie sobie witaminki, jak Tz wroci z pracy to podjade do apteki. Mialam poprosic mame, ale jest u dziadkow z dziadkiem bardzo zle
![]() jeszcze mi teraz potrzeba niedaj Boże pogrzebu..... Masaakra.....;(
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jednocześnie wiem, że do końca grudnia .. no może do końca listopada .. ale no generalnei .. w najbliżsyzm czasie będę pod bardzo dużym stresem (praca i szkoła) i raczej nie będzie się dało tego ominąć (pracuje w projekcie UE i mam konkretnie delegowane stanowisko - nie ma mnei kto zastąpić) a w szkole no to ja jestem taki nerwus .. podejrzewam, że nerwy około obronowe doprowadziłyby ew. do poronienia .. a na pewno byłby problem z tym ale z drugiej stronychcę bardoz urodzić przed tymi urodiznami .. niby nei mam ciśnienia 30-wego .. ale chyba coś mi jednak w podświadomosci siedzi ale juztka poza wszystkim... biorąc pod uwagę, że mam przegrodę wewnątrz macicy to zrobienie dzidziusia .. we w miarę szybkim podejściu ... będzie graniczyło z cudem Generalnie to nawet przeczytałam gdzieś, że w moim stanie zrobienie dziecka w ogóel będzie graniczyło z cudem no i nie wiem.. Prawda jest taka, że nigdy mnie tak nie mdliło jak teraz ... sama nie wiem cyz taka jestem głodna cyz tka mnie mdli z przejedzenia .... na razie jestem na etapie: bądź spokojna nie podniecaj się to tylko ciąża urojona |
|
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba zaczynam dzisiaj mój płodny okres
![]() albo znowu wiesiołek działa... śluz przejrzysty i rozciągliwy znowu... trochę chyba zbyt gęsty... musz dużo wody pić i sexu chcęęęę... libido mega wielkie a ja w pracy siedzę
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę do cioci na cmentarz pogadać i czasem proszę o pomoc (jakby ona faktycznie mogła pomóc) ... Bardzo często mi się zdarza chodzić na cmentarz prosić o wstawiennictwo w jakiejś sprawie (nie wiem za dobrze jak to tak na prawdę tam jest w górze, ale często czuję ich "rękę" w tym co się dzieje .... Nie będę się rozpisywać o tym bo kwiatek dostanie skurcza na macicy ze śmiechu i będzie do mnei miała pretensje :P |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec ciasteczko uważaj na siebie i nie stresujcie sie mamusie bo stres ma bardzo duży wpływ na ciaże![]() ![]()
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
ehh domyslam sie ze czeka mnie trudny okres...... Ale zrobie wszytsko by bylo dobrze.... Chocbym miala wziac L4 i lezec plackiem w domu czy cos to tak zrobie i sie szefem nie ebde przejmowac. A w ogole niebede czekala na wizyte za 2 tyg , tylko pojde jeszcze w tyg do innego ginekologa. Tak dla spokoju, moze neich mi wypisze recepte wrazie wu na tabletki na podtrzymanie? Zebym potem mogla wrazie czego isc kupic i brac? Czy tak sie nieda?
A ja tak mysle, ze w nocy kaszlałam, moze dlatego tempka taka inna?
|
#1680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też chodze rozmawiać na cmenatrz z moimi dziadkami albo w domku z nimi porozmawiam, ja czuje często ich obecność... ja ogólnie wierze w życie pozagrobowe i wierze,że dusze są wśród nas i nad nam czuwają.Każdy ma prawo wierzyć w coś innego i to jest najpiękniejsze ![]() A ja własnie sobie dolałam akryl na paznokietki bo już straszne odrosty miałam hihi jesczze tylko wypiłować i skrócić i będzie galancia
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-07-29 o 11:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

ja tylko w google tak wyczytałam jak napisałaś wiadomość bo ciekawa byłam, ale w poniedziałek i tak idź rybko żeby zobaczy czy beta ładnie przyrasta. 

u mnie @ się rozkręciła. Ale dziś mam wyjątkowo dobry chumorek nie wiem czemu, może dla tego, że wczoraj wieczorem był u nas stolarz (daleka rodzina) i mi zaśpiewał tylko 4800zł za wszyskie meble a inni chcieli między 6200 a 6500zl
).
a ja dziś jestem szczęśliwa jak nigdy szok
dopiero okres płodny mi się zaczyna i zero pozytywnego nastawienia 

to Ty naprawde gorąca dziewczyna jesteś