|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
dzień dobry !!!
agus od rana tyle śliny to jeszcze nie miałam i to przez Ciebie ![]() zaraz pooglądam zdjęcia bo się trochę uzbierało ![]() słoneczko świeci !!!!!!!! pospałam do 8 Zosia już o 5 była w naszym łóżku (wyczaiła że jak woła siusiu albo kupkę to szybko wstajemy, a jak każe wstać to pół godziny nas z łóżka wyciaga, więc dziś o 5 kazała mi wstawać bo siusiu chce )Gabulek wstał o 3 i później spał do 8:30 idę bo mężul mnie ochrzania, że forum się żywie ![]() (bo w pidżamie siedzę i śniadania nie jadłam) grozi mi właśnie że od 10 dopiero będzie mi otwierał komputer |
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Dzień dobry
![]() Kiara, ale wam się narobiło oby szybko udało się doprowadzić dom do porządku.mamaoptymiska, piękna waga synka i proszę zdjęcia pokazać, bo na pewno nie jest tak źle jak mówisz AgnieszkaM, współczuję
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
zapodałam tatusiowi 50ml w butli i karmi
![]() a ja fotki pooglądałam śliczne te dzieciaczki !!!!!!!! |
|
|
|
#3064 | ||
|
Zadomowienie
|
a u nas szaro, buro i ponuro ;(, pocieszam sie tylko tym, że wczoraj też tak było, a potem sie wypogodziło.
Cytat:
dzieciaki to mega mądre bestie i szybko się uczą, nasza córeczka też tak nas "ćwiczyła" Cytat:
to lepiej jedz, bo jeszcze spełni swoje groźby ![]() u nas noc ok, pobudki o 1:30 i 0 4, od 8 nie śpimy. Adasiek właśnie leży na rękach i zaczyna przysypiać. jak zaśnie pozwolę sobie powysyłać zaproszenia do zaprzyjaźnienia, pooglądam Wasze skarby. |
||
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeju jak mi sie chce spac ![]() nie wyspalam sie 5h snu to za malooooooooo oli nareszcie wlosy zaczynaja rosnac bo wylysiala bidula a przez ta ciemieniuche to juz kompletnie bieluchne zostaly a urodzila sie z ciemnymi ![]() ale juz jej rosną brązowe po tż
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Rozeznanie
|
u nas dzis pobudki o 1, 4 i 6,30
i nie spi choc ju jest padniety a ja razem z nim jutro idziemy na wesele a Stas zostaje pierwszy raz z moja mama pewnie wytrzymam do 23 i padne pod stololm, moze wypije ze 2 kieliszki
|
|
#3067 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Jedziemy dziś z Iguśką na powtórkowe usg bioderek Na poprzednim wyszła w jednym dysplazja, ciekawe czy taka wada może się sama cofnąć ![]() Acha dziewczynki, sprzedam Wam mądrość mojego męża. Mówię mu, że muszę kupić łóżeczko turystyczne dla Igusi na wyjazd we wrześniu, na co on "A nie może spać w wózku??" ![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie nie wiem czy mam je ignorować czy na siłę szukać przyczyny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i ona tak za dużo styczności z naszymi ciuchami nie ma, nie śpi w naszej pościeli a jeśli już jest na rączkach to zazwyczaj głowa jest nad ramieniem, albo jest przodem do świata a jeśli już główkę ma przodem do mojej piersi to bardziej czołem naciska a na czółku ani jednej krostki więc reakcję na proszek raczej mogę wykluczyć. Tak jeszcze sobie myślę, czy to nie wychodzą hormony i jakieś tam leki, które brałam na początku ciąży. Pamiętam jak jeszcze w szpitalu zauważyłam, że ma taką drobną kaszkę na cytrynie i pytałam położna o to, to mówiła, że to przez hormony matki i że samo przejdzie i przeszło ale na buzi wysypało
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci że z tym kolorem to jeszcze różnie może być,
Zosia urodziła się z ciemnymi, później miała brąz a teraz jest blondynką ![]() więc jeszcze to się może zmienić Cytat:
![]() więc nie dziw się meżulowi ![]() ja się tymi krostkami nie przejmuję, aż tak dużo ich nie ma, żeby panikę wprowadzać, muszę iść do fryzjera !!!!!!!!!!!!!!!! masakre mam na głowie, już mi się w ogóle nie układają włosy |
|
|
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja znowu tylko podczytuję i nic nie piszę ![]() ciągle robię coś w biegu, a jak ja nic nie robię, to Antek wojuje to i tak czasu nie mamy, i tak w kółku.. na odpisywanie czasu brak ..bo do tej pory ja żyję jak zakręcona, jedyne co staram się Antosiowi dzionka nie rozwalać i zachowywać te same pory karmienia, spania w ciągu dnia, kąpieli itd.. ale sama jestem totalnei rozregulowana !! Szybciutko napisze jeszcze o trądziku mojego maluszka - u nas pomóg alantan niebieski.. kroski zasypały Tonusia na całej buzi, wystraszona poleciałam do pediatry, kazał niczym nie smarować, ani nie przemywac.. ale ja i tak zrobiłam po swojemu ( Dziewczynki, które podają swoim pociechą krople probiotyczne BiGaię.. podpowiedzcie mi proszę Mój Antek póki co kolek nie ma (odpukać!) i dlatego zastanawiam się czy mimo to podawać mu co dzień te kropleki BiGaia ![]()
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tęsknimy za Wami jak nic Antosiowi nie dolega to nie ma potrzeby dawać mu kropelek, bo po co ... |
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, moje dziecko bardzo lubi spać w wózku i w nocy też często w nim śpi
Zjadłam ciasto czekoladowe z bezami i ciekawe czy mały nie będzie miał żadnych sensacji ale było takie dobre, że nie mogłam sobie odmówić ![]() ps. uaktualniam zdjęcia w albumie
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz ale wczoraj taki sentyment mnie ogarnal, boze mialam maluszka w domu swiezo co urodzonego, a tu juz glowe podnosi, i powoli zabkuje ehhh czas leciii.. |
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
dziekuję
Cytat:
dziękuję hej Miłego dnia wszystkim. U nas pobudki co 2h a już myślałam że się poprawił.
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale narazie ma brązowe
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() dzisiaj ze spaniem trochę lepiej było ale i tak często wstawałam, za często jak na mnie, jeszcze sie maluch rzucał przy karmieniu. agus87 woow szaszłyki SiLLee też nie mam @ i tez juz prawie 2 miechy mija Agnieszko strasznie brzmi o tym Twoim karmieniu dzisiaj misja prasowanie i sprzątanie więc uciekam
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za przemiłe komentarze w albumie
MoniaK czemu ja nie wiedzę Twoich zdjęć teraz widzę super synuś
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-29 o 11:59 |
|
|
|
#3077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też baaarddzo, baaarddzo za wami tęknie i chcę szybko do was wracać Za każdym razem jak włączam kompa z zamiarem nadrabiania i podczytywania to już w pierwszej chwili mordka mi się cieszy jak czytam co u was i jak nasze wątkowe dzieciaczki rosną ![]() ![]() Dzięki za podpowiedź w sprawie kropelek :dziękuję: |
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie witam w duuuuuzo lepszym humorze!
Zosia pospala dzisiaj, karmionko o 1:40 i 5:40!! potem chciala sie bawic ale ja zostawilismy w lozeczku sama i pospala potem do 9:20!!!! szok! jak sie obudzilam o 9-tej to nie wiedzialam co sie dzieje, teraz tez pospala 40 minut wiec jestem dumna z mojej cory, co prawda juz marudzi w lozeczku, wiec musze sie streszczac ![]() grazinku ja tez w sumie gdyby nie rzucanie sie malej, to lubie ja karmic piersia, mimo ze narzekam ze jestem uwiazana, ale lubie to plus jest wygodnie, gdziekolwiek ide mam pokarm ze soba, w nocy tez ![]() lenistwo..... ![]() matall moj w sierpniu na 4 dni leci do PL na Mazury na kawalerski...ehhh. na szczescie jednak wtedy moja mama przyleci! mamaoptymistka ale sliczne te twoje chlopaki!! andziotku ale fajnie jak tatus karmi core co? moj jak raz podal Zosce 40 ml to tak sie cieszyl ze masakra! a twoja Zosienka niezla cwaniara ![]() u nas tez slonce swieci mega i ukrop, 27 stopni od rana, ale przynajmniej pranie wyschnie, mala nagle zajela sie jakas zabawka w lozeczku, wiec moge pisac ![]() rzucanie przy UU z rana byla, ale moze nie byla taka bardzo glodna bo wszystko ja interesowalo oprocz jedzenia mimo ze ponad 4 godziny od ostatniego karmienia?? sama nie wiem.. agaM wspolczuje zapalenia ucha, tez mialam kiedys i wiem jaki to okrutny bol ![]() violisia ja jak chodze mala wazyc do takiej stacji zdrowia i widze takie male dwutygodniowe maluszki to tez mi sie lezka w oku kreci ze mala Zosia juz taka duuuza... 82anusia no mala sie rzuca i placze czesto, ja juz od zmyslow odchodze co jej jest, ale pocieszam sie ze jeszcze 3 miesiace pokarmie chociaz, wiec juz nie tak dlugo ![]() moria na szczescie dzisiaj lepiej, dala mamie pospac i nawet zrobila sobie 40 minutowa drzemke, zebysmy z TZ mogli miec chwilke dla siebie, a wczesniej godzine bawila sie sama na macie i oczywiscie gryzla wszystko co zlapala w rece ![]() a teraz bawi sie i troche marudzi i znowu nie wiem czy glodna czy co? lolus dobrze cie widziec, pokazuj sie czesciej bo tesknimy noooo ![]() u nas mega ukrop naprawde, a zoska wczoraj nauczyla sie sluchajcie lapac wszystko co popadnie i brac do buzi! ale wszystko total, rabek sukienki, kolderka, zabawki, sznureczek od czapeczki, no wszystko, cudna w tym jest!! caluje wszystkie mamusie i dzieciaki i zycze milego dnia
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe Rozumiem więc już czemu Norbiego nie chciałaś karmić. Ja sama nie wiem, czy się zdecyduję drugie karmić UU po tym, co przechodzimy z Edzikiem
![]() W ogóle córka znajomych miała straszne kolki i okazało się (w 9 m-cu), że mogłaby takich nie mieć, jakby ją od razu skierowali na rehabilitację, bo ma źle rozwinięte mięśnie brzucha i teraz zamiast pół roku będzie chodziła rok na rehabilitację A męczyli się ponad 5 m-cy ze strasznymi kolkami. A wyszło przypadkiem przy próbach wstawania, że nie może się prosto utrzymać, zbadali i przez to złe rozwinięcie ma krzywą miednicę ![]() Noc masakra. Poszedł spać jakoś 23:30. O 0:30 pierwsze pobudka, cyc, ok. 1 poszedł spać. 2:30 druga pobudka. Próba UU, nie chciał, rzucał się, płakał i podkurczał nóżki. o 5:30 poszliśmy spać ![]() O 8:30 kolejna pobudka i koniec spania. Byliśmy u lekarza. No i spróbujemy opcji: przystawiam do UU, jak nie chce jeść, to daje ściągnięte (zamierzam zawsze mieć w lodówce, niewykorzystane mrozić) z butli. Na noc i przy braku ściągniętego mm. Lekarka powiedziała, że pojedyńczym wymiotowaniem nie trzeba się martwić, jak się będzie powtarzać, to przejść na mleko AR. A jak to nic nie da, to na wizytę. W ogóle teraz z brzuchem jakby lepiej. Zobaczymy
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-07-29 o 12:06 |
|
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mile panie
![]() Zaczne moze od tego, ze nie umiem usypiac swojego dziecka Codziennie wyglada to inaczej i on nie chce spac. Zasypia dopiero o 23 i to tez jest walka by w koncu usnal i robi to nagle ni stad i zowad Ja wiem, ze to moja wina, a nie dziecka ale juz nie wiem jak mam go usyiac by spal chociaz od tej 10 ![]() oficjalnie jestem na diecie ![]() Agus barbekju ![]() MoniaK tort czekoladowy z bezami... ![]() no pieknie.. ja na diecie, a tu same kusicielki ![]() Lolcia Super, ze Antek nie ma kolek Moj tez nie ma! Andziot :nonono: dla meza ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Matall moj kolek nie ma, a tez potrafi czasem odstawiac szoki przy UU... juz nie wiem co im w tych glowach malych siedzi ![]() Trzymam by wsio bylo juz ok z Edzikiem Anula za owe umiejetnosci Zosienki 82anusia sliczna masz coreczke A gdzie fota mamy?
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Edzik w ogóle czasem je spokojnie czy zawsze wierzga ??? masz tyle mleka żeby ściągać i karmić ??? ale dziś pytaniami sypię ![]() Gabryśka wietrzy się na balkonie z Zosią nie jadła już 3,5h i jakoś dobrze się trzyma ![]() może jak ją przegłodze to ładnie zje |
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamunie !!
Ja na chwilkę bo o 11 wstałyśmy dopiero, nakarmiłam małą, wstawiłam pranie i w miedzyczasie Gabunia znów zasnełą więc owsianka mi się gotuje. Nocka super, wyjątkowo wczesnie mała przed snem jadła bo o 21,30 i spała do 4,30 . Potem pobudka o 8.10 na karmienie no i do 10,55 jeszcze pospałyśmy. Dziś najprawdopodobniej małż do nas przyjedzie jak tylko będzie na siłach przez tą zmiane czasu, bo gdy u nas 19 tam byla 1 w nocy i jeszcze przez jet lag nie doszedł do siebie. Pooglądałam fotki, rozkoszne są Dzieciątka !! Zacytuję potem, teraz lecę owsiankę kończyć gotować i jeść :ślina:
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edzik wierzga w 99%, tzn. jak jest bardzo wygłodzony (nie je 3,5h), to czasem zje spokojnie. Mleka mam sporo, a zamierzam odciągać wieczorem na poranne jedzenie (liczę na to, że w nocy przejdzie UU) i zawsze jedno karmienie do przodu (w razie czego dostanie jeszcze z raz, dwa mm).
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe, no biały jeleń na pewno myslę nie zaszkodzi a może pomoże.. trzymam kciuki ! Tez strasznie z piatki sie ciesze
Dziś znów 0,5kg mniej ale super, ze Domi tak ładnie pojadł !! To się nadzwigałaś słodkiego ciężaru Dobrze, że Domi, jeszcze nie waży aż tak bardzo dużo Agnieszka.M; o kurde.. zapalenie ucha... Współczuję ! To jest ból masakryczny Uważaj na siebie, bo wiem, że to lubi wracać.. a z kolanem już całkiem oki ?cucciola, no to koniecznie daj znać jak z wagą. Gabrysia w drugim miesiącu już tak baardzo nie przybrała tzn mało też nie, ale w pierwszym więcej. Cuuudnie, że wszystko się stabilizuje ! agus, Ty to siama oczywiście wszystko przygotowywałaś? Ale pyszności ![]() Kiara, masakra z tym dachem Dlaczego Wam go nie zabezpieczyli ?? matall... kiedy Ty znajdziesz sposób na tego Edzika.. nooo OBy teraz się udało ! amarcia, mamaoptymistka naturalne loki oczywiście ! SUPER są Chciałabym mieć układające się włoski - niestety mam proste druty. Mnie się jakoś loczki skojarzyły z trwałą mokra włoszka hihi amarcia, dziś Twoja Karolinka 8 tydzień prawda? Bo Gabrysia 9 świętuje ![]() Paulizia, Gabi też z reguły o tej godzinie kładę średnio 22-23.. Kochana, najważniejsze, ze Antoś zasypia - liczy się osiągnięty efekt ![]() Trzymam kciuki za dietkę ! Lolcia, hellooo ! Brakuje tu Twojej koniczynki ! Fajnie, że pamiętasz o nas! za chrzest, oby pogoda dopisała !! MoniaK, toć to musi być niebo w gębie, cio ? anulka, oby zawsze już Zosia dostarczała Ci takiego humorku ! To mammi jednak będzie? Bo cosik wspominałaś, że tatuś gorzej się czuje? Super by było gdyby mogła przyjechać no i gratulacje dla nowej umiejętności Zosieńki ! Musisz teraz uważać co wokół Malutkiej leży andziotka, a co z włosami robić będziesz? Ja dziś na 16.oo się zapisałam ale sama nie wiem co chcę.. obciełabym ale nie wiem jak To Ci małż dogadał
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy jeden z istotnych plusow karmienia piersia to, ze kilogramy same leca
No to myslalam, ze tylko ja ta robie... jednak wolalbym zmienic troszke ten tryb... tylko jak? Skoro on ma oczka jak 5 zloty j chetny do zabaw po kapieli i karmieniu ![]() No i dziekuje za kciuki, bo napewno sie przydadza... przede mna dluuuuuga droga, ale mam nadzieje ze na sylwestra juz zaloze kiecke w rozmiarze 38
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze idę do fryzjera i zdaje się na niego ![]() i o dziwo zawsze jestem zadowolona więc pewnie i tym razem tak będzie ... coś krótkiego chyba sobie zażyczę na lato ![]() nakramiłam Gabrysię po 4h zjadła super spokojnie, ale też była śpiąca, więc nadal nie wiem ... bo zasnęła przy cycku może za często ją karmię ???? swoją drogą czasem po 3h się rzuca na cycka jakby z rok nie widziała
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyy, tak ładnie chudniesz brawo! Jednak nic dziwnego skoro jesz jak ptaszek
Mattal, kurczę ale macie przeboje z tym karmieniem U nas też jest wiercenie, choć tragedii nie ma. Ile czasu wasze dzieci jedzą z piersi? Bo tak się zastanawiam, że Tymek chyba za krótko je i nie zdąży dojść do etapu gdy pokarm jest bardziej sycący Kurczaki, mam jeszcze jeden kawałek ciasta Myślicie że to będzie zbyt duża rozpusta i przegięcie Oby nic małemu nie było.
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
Mój synuś je bardzo dziwnie od kilku dni, zdarza się że 1-2 minuty pije a potem się wkurza i nie chce i potem go np. za godzinę przystawiam i nie chce pić. Moje piersi są tą zmianą zaskoczone i regularnie któryś jest jak kamień.
Nie wiem co jest może teraz będzie wolniej przybierał i nie potrzebuje tak często i dużo pić. Potrafi np. wczoraj po południu 4h spać po 5 minutach picia więc ja nic z tego nie kumam.
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK, no właśnie temat długości karmienia ostatnio poruszała Andziotka i mądrze tłumaczyła, że dzieciatka im starsze tym krócej ssają, gdyż robią to coraz efektywniej. Ja wówczas mówiłam, ze u Gabi na odwrót, je coraz dłużej, bo faktycznie potrafiła i 40min ciumciać. Od dwóch, może trzech dni diametralny zwrot. Jak poje 20 min to sukces. W noct 10-15min i kimono.
a u Ciebie jak Tymuś zajada ? Moja waga ok 4 tyg stała w miejscu Słonko... a teraz cosik po malusiu drgnęło. Ciagle tak samo jem... naprawdę nie mam w ogóle apetytu, albo może nie chodzi o apetyt nawet, tylko po prostu nie czuję kompletnie głodu. andziotka, no ja też mam wenę na krótko, bardzo podoba mi się fryzura agnieszki_pe i nawet kiedyś taką miałam... no i nie wiem co zrobić A jak karmisz Gabrynię po 3h to rozumiem, że Malutka się tego domaga? Paulizia, oj z tym chudnięciem to różnie jest. Minęło już 2 msc od urodzenia a ja ciągle mam 7kg... wiem, że niektóre dziewczyny już nawet więcej zrzuciły aniżeli przybrały (zazdroszczę!) ale to chyba nie jest tak zawsze... Zależy od organizmu mimo wszystko.. takie mam wrażenie sądząc po sobie... Uda się Kochanie : a Grazynka to jeszcze śpi spice, a zmieniasz Hani pieluszkę w międzyczasie, zanim się obudzi? Gabrysia wprawdzie tak długo nie śpi jak Twoje Słonko, ale dziś gdy o 4,30 (śpiąc od ok 22) się obudziła mokra była totalnie pielucha... jednak nie chce mi się przecież budzika ustawiać na przebieranie.. Dziewczyny, ile można zamrożone mleko trzymać w zamrażalce ? Mam z 01oraz 02 lipca.. w poniedziałek czyli 01.08 musze do ortopedy, myślicie, że może mąż podać Malutkiej to mleczko, które już miesiąc stoi ?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-07-29 o 13:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

i to przez Ciebie 

oby szybko udało się doprowadzić dom do porządku.
i proszę zdjęcia pokazać, bo na pewno nie jest tak źle jak mówisz

Na poprzednim wyszła w jednym dysplazja, ciekawe czy taka wada może się sama cofnąć 

ale było takie dobre, że nie mogłam sobie odmówić 

by wsio bylo juz ok z Edzikiem