Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-29, 08:38   #3061
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

dzień dobry !!!

agus od rana tyle śliny to jeszcze nie miałam i to przez Ciebie

zaraz pooglądam zdjęcia bo się trochę uzbierało

słoneczko świeci !!!!!!!!
pospałam do 8
Zosia już o 5 była w naszym łóżku
(wyczaiła że jak woła siusiu albo kupkę to szybko wstajemy, a jak każe wstać to pół godziny nas z łóżka wyciaga, więc dziś o 5 kazała mi wstawać bo siusiu chce ale się nie dałam i poszła spać )
Gabulek wstał o 3 i później spał do 8:30

idę bo mężul mnie ochrzania,
że forum się żywie
(bo w pidżamie siedzę i śniadania nie jadłam)
grozi mi właśnie że od 10 dopiero będzie mi otwierał komputer

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:03   #3062
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Dzień dobry

Kiara, ale wam się narobiło oby szybko udało się doprowadzić dom do porządku.

mamaoptymiska, piękna waga synka i proszę zdjęcia pokazać, bo na pewno nie jest tak źle jak mówisz

AgnieszkaM, współczuję to musiało cholernie boleć
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:12   #3063
andziot
Zakorzenienie

zapodałam tatusiowi 50ml w butli i karmi

a ja fotki pooglądałam
śliczne te dzieciaczki !!!!!!!!

Stary 2011-07-29, 09:28   #3064
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a u nas szaro, buro i ponuro ;(, pocieszam sie tylko tym, że wczoraj też tak było, a potem sie wypogodziło.

Cytat:
(wyczaiła że jak woła siusiu albo kupkę to szybko wstajemy, a jak każe wstać to pół godziny nas z łóżka wyciaga, więc dziś o 5 kazała mi wstawać bo siusiu chce ale się nie dałam i poszła spać )

dzieciaki to mega mądre bestie i szybko się uczą, nasza córeczka też tak nas "ćwiczyła"

Cytat:
że forum się żywie

to lepiej jedz, bo jeszcze spełni swoje groźby

u nas noc ok, pobudki o 1:30 i 0 4, od 8 nie śpimy. Adasiek właśnie leży na rękach i zaczyna przysypiać.
jak zaśnie pozwolę sobie powysyłać zaproszenia do zaprzyjaźnienia, pooglądam Wasze skarby.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:46   #3065
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry !!!

agus od rana tyle śliny to jeszcze nie miałam i to przez Ciebie

zaraz pooglądam zdjęcia bo się trochę uzbierało

pospałam do 8
Gabulek wstał o 3 i później spał do 8:30

że forum się żywie

jeju jak mi sie chce spac
nie wyspalam sie
5h snu to za malooooooooo
oli nareszcie wlosy zaczynaja rosnac
bo wylysiala bidula
a przez ta ciemieniuche to juz kompletnie bieluchne zostaly
a urodzila sie z ciemnymi
ale juz jej rosną
brązowe
po tż
Stary 2011-07-29, 10:01   #3066
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

u nas dzis pobudki o 1, 4 i 6,30
i nie spi choc ju jest padniety a ja razem z nim
jutro idziemy na wesele a Stas zostaje pierwszy raz z moja mama
pewnie wytrzymam do 23 i padne pod stololm, moze wypije ze 2 kieliszki
Stary 2011-07-29, 10:20   #3067
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry

Jedziemy dziś z Iguśką na powtórkowe usg bioderek Na poprzednim wyszła w jednym dysplazja, ciekawe czy taka wada może się sama cofnąć

Acha dziewczynki, sprzedam Wam mądrość mojego męża. Mówię mu, że muszę kupić łóżeczko turystyczne dla Igusi na wyjazd we wrześniu, na co on "A nie może spać w wózku??" I jeszcze mnie pytał "No ale dlaczego nie, no dlaczego nie"

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
moria ja tez nie wiem! przestałam jeść nabiał, jak musze dokarmiam bebilonem pepti a krosty sa i dzis nawet wiecej i znów się zaczerwieniło... zapisałam nas do dermatologa, ale dopiero 16-go, bo pani doktor na urlopie
My chyba też się w końcu wybierzemy do dermatologa bo te krostki ma Iga już długo długo i nic się na lepsze w tym zakresie nie zmienia.

Cytat:
moria moja Gabrynia ma krostki wokół buzi od ciągłego ssania piąstek, może u Was to samo
Może też tak być bo ona sporo ssie łapki i jeszcze wierci nimi po buzi a to oczy trze. Ale z drugiej strony ma te krostki też tak przy nosku i czasem na szyjce, przy uszach z tym, że dużo mniej i tam są tylko takie pojedyncze czerwone a przy buzi to taka kaszka jest.
Właśnie nie wiem czy mam je ignorować czy na siłę szukać przyczyny

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...) ale mam dzisiaj kryzys jakis bo wlasnie mala spac nie chciala totalnie (...)

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
a co myślisz o uczuleniu na nasz proszek, ja odkąd podkladam pieluche pod jego buźke zauważyłam że krostki nie wyskakują albo jest ich bardzo mało.
kruczaa też mi wczoraj farmaceutka w aptece mówiła, że może nasz proszek ale ja piorę w orzechach no i czasem w persil sensitive szczególnie męża ciuchy więc może to i proszek choć z drugiej strony ta sama farmaceutka mówiła, że skoro przeszło po hydrocortyzonie to na coś alergicznego wygląda ale nie wiem na co. Dostaje tylko pepti, żadnych soczków czy kaszek więc nie wiem.
No i ona tak za dużo styczności z naszymi ciuchami nie ma, nie śpi w naszej pościeli a jeśli już jest na rączkach to zazwyczaj głowa jest nad ramieniem, albo jest przodem do świata a jeśli już główkę ma przodem do mojej piersi to bardziej czołem naciska a na czółku ani jednej krostki więc reakcję na proszek raczej mogę wykluczyć.

Tak jeszcze sobie myślę, czy to nie wychodzą hormony i jakieś tam leki, które brałam na początku ciąży. Pamiętam jak jeszcze w szpitalu zauważyłam, że ma taką drobną kaszkę na cytrynie i pytałam położna o to, to mówiła, że to przez hormony matki i że samo przejdzie i przeszło ale na buzi wysypało

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:35   #3068
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ale juz jej rosną
brązowe
po tż
powiem Ci że z tym kolorem to jeszcze różnie może być,
Zosia urodziła się z ciemnymi,
później miała brąz a teraz jest blondynką
więc jeszcze to się może zmienić

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Acha dziewczynki, sprzedam Wam mądrość mojego męża. Mówię mu, że muszę kupić łóżeczko turystyczne dla Igusi na wyjazd we wrześniu, na co on "A nie może spać w wózku??" I jeszcze mnie pytał "No ale dlaczego nie, no dlaczego nie"

Może też tak być bo ona sporo ssie łapki i jeszcze wierci nimi po buzi a to oczy trze. Ale z drugiej strony ma te krostki też tak przy nosku i czasem na szyjce, przy uszach z tym, że dużo mniej i tam są tylko takie pojedyncze czerwone a przy buzi to taka kaszka jest.
Właśnie nie wiem czy mam je ignorować czy na siłę szukać przyczyny
kiedyś jak byliśmy u teściów jak Zosieńka była mała, to spała tydzień w gondoli
więc nie dziw się meżulowi

ja się tymi krostkami nie przejmuję, aż tak dużo ich nie ma, żeby panikę wprowadzać,

muszę iść do fryzjera !!!!!!!!!!!!!!!!
masakre mam na głowie,
już mi się w ogóle nie układają włosy

Stary 2011-07-29, 10:46   #3069
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja znowu tylko podczytuję i nic nie piszę ciągle robię coś w biegu, a jak ja nic nie robię, to Antek wojuje to i tak czasu nie mamy, i tak w kółku.. na odpisywanie czasu brak Na szczęscie zaraz po chrzcie Antonka, w poniedziałek wyjeżdzamy już od dziadków i wracamy do siebie, więc mam nadzieję, że wszystko u mnie wróci do normy!
..bo do tej pory ja żyję jak zakręcona, jedyne co staram się Antosiowi dzionka nie rozwalać i zachowywać te same pory karmienia, spania w ciągu dnia, kąpieli itd.. ale sama jestem totalnei rozregulowana !!

Szybciutko napisze jeszcze o trądziku mojego maluszka - u nas pomóg alantan niebieski.. kroski zasypały Tonusia na całej buzi, wystraszona poleciałam do pediatry, kazał niczym nie smarować, ani nie przemywac.. ale ja i tak zrobiłam po swojemu () i szukałam pomocy w jakimś kremi i w końcu na Alantan mały "poszedł" i teraz buźka już super i trądzik znikł

Dziewczynki, które podają swoim pociechą krople probiotyczne BiGaię.. podpowiedzcie mi proszę dajcie regularnie, codziennie tak profilaktycznie.. czy zaczęłyscie podwać jak zaczęły się kolki?

Mój Antek póki co kolek nie ma (odpukać!) i dlatego zastanawiam się czy mimo to podawać mu co dzień te kropleki BiGaia
Stary 2011-07-29, 11:06   #3070
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, które podają swoim pociechą krople probiotyczne BiGaię.. podpowiedzcie mi proszę dajcie regularnie, codziennie tak profilaktycznie.. czy zaczęłyscie podwać jak zaczęły się kolki?

Mój Antek póki co kolek nie ma (odpukać!) i dlatego zastanawiam się czy mimo to podawać mu co dzień te kropleki BiGaia
witaj Loluś !
tęsknimy za Wami

jak nic Antosiowi nie dolega to nie ma potrzeby dawać mu kropelek, bo po co ...

Stary 2011-07-29, 11:09   #3071
MoniaK
Zakorzenienie

Moria, moje dziecko bardzo lubi spać w wózku i w nocy też często w nim śpi

Zjadłam ciasto czekoladowe z bezami i ciekawe czy mały nie będzie miał żadnych sensacji ale było takie dobre, że nie mogłam sobie odmówić

ps. uaktualniam zdjęcia w albumie
Stary 2011-07-29, 11:17   #3072
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Klaterina; brawo za stepper ! Pierwsze koty za płoty A dlaczego padnięta? Dał Ci Radziu popalić ?

agus,oj samą na przewijaku ??
Chyba bym umarła ze strachu.
Nigdy, nigdy przenigdy - ani na sekundkę
Gdy przebieram Malutką wszystko mam pod ręką aby właśnie nie zostawić jej samej a w razie gdy po coś muszę jednak odejść biorę ją ze sobą

listopadowa, w lepszy rękach nie może zostać Iza ! Widziałam fotke... rewelacyjnie wyglądasz w sukience i jeszcze ta podkreślona talia... Zazdroszczę

violisia; nooooooo widzę poprawę !
choc z ząbkami hmmm powiem tak - jak nie urok (kolka) to sracz...ka ( ząbki) ale trzymam kciuki by one były dla Was mniej uciążliwe aniżeli kolka !

matallewar; hihi nie martw się, kiedyś cycka polubi Tylko niech dorośnie
a na poważnie.. może zwymiotował po UU bo już miał dość jedzonka ?
Wszystkiego Najpiękniejszego dla Edzika z okazji 12-to tygodnicy

dzieki serdeczne, kolki cale szczescie nie byly az tak mocne jak tutaj u niektorych dzieciaczkow ale i tak daly popalic, wiadomo serce peka jak dziecko cos boli..
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
violisia gratuluje braku kolek, moja tez juz podnosi glowke jak lezy, w ogole strasznie jest silna i boje sie szybkiego raczkowania...
moja Zosia na wakacyjnym wyjezdzie pieknie spala w dzien w lozeczku turystycznym a w domu dzisiaj i wczoraj nie..parzy...
!
wiesz ale wczoraj taki sentyment mnie ogarnal, boze mialam maluszka w domu swiezo co urodzonego, a tu juz glowe podnosi, i powoli zabkuje ehhh czas leciii..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 11:26   #3073
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
mamaoptymistkapodgladnelam galerieswietne urwiski mamusiu!!!
dziekuję

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
mamaoptymistka w tej maści do zestawu z kwasem bornym i wazeliną jest też często lanolina
nie wiem trudno te ich bazgrołki odczytać

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
mamaoptymiska, piękna waga synka

(
dziękuję

hej
Miłego dnia wszystkim.
U nas pobudki co 2h a już myślałam że się poprawił.
Stary 2011-07-29, 11:34   #3074
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci że z tym kolorem to jeszcze różnie może być,
Zosia urodziła się z ciemnymi,
później miała brąz a teraz jest blondynką
więc jeszcze to się może zmienić

kiedyś jak byliśmy u teściów jak Zosieńka była mała, to spała tydzień w gondoli
więc nie dziw się meżulowi

ja się tymi krostkami nie przejmuję, aż tak dużo ich nie ma, żeby panikę wprowadzać,

muszę iść do fryzjera !!!!!!!!!!!!!!!!
masakre mam na głowie,
już mi się w ogóle nie układają włosy
wiem wiem
ale narazie ma brązowe
Stary 2011-07-29, 11:37   #3075
Klaterina
Zadomowienie

cześć mamusie

dzisiaj ze spaniem trochę lepiej było ale i tak często wstawałam, za często jak na mnie, jeszcze sie maluch rzucał przy karmieniu.

agus87 woow szaszłyki uwielbiam takie cudeńka
SiLLee też nie mam @ i tez juz prawie 2 miechy mija

Agnieszko strasznie brzmi o tym Twoim karmieniu

dzisiaj misja prasowanie i sprzątanie więc uciekam
Stary 2011-07-29, 11:43   #3076
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dziękuję za przemiłe komentarze w albumie
MoniaK czemu ja nie wiedzę Twoich zdjęć teraz widzę super synuś

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-29 o 11:59
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 11:51   #3077
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
witaj Loluś !
tęsknimy za Wami

jak nic Antosiowi nie dolega to nie ma potrzeby dawać mu kropelek, bo po co ...
Kochana Andziotka

Ja też baaarddzo, baaarddzo za wami tęknie i chcę szybko do was wracać

Za każdym razem jak włączam kompa z zamiarem nadrabiania i podczytywania to już w pierwszej chwili mordka mi się cieszy jak czytam co u was i jak nasze wątkowe dzieciaczki rosną

Dzięki za podpowiedź w sprawie kropelek :dziękuję:
Stary 2011-07-29, 12:03   #3078
anula_81
Zakorzenienie

Ja sie witam w duuuuuzo lepszym humorze!

Zosia pospala dzisiaj, karmionko o 1:40 i 5:40!! potem chciala sie bawic ale ja zostawilismy w lozeczku sama i pospala potem do 9:20!!!!
szok!
jak sie obudzilam o 9-tej to nie wiedzialam co sie dzieje, teraz tez pospala 40 minut wiec jestem dumna z mojej cory, co prawda juz marudzi w lozeczku, wiec musze sie streszczac

grazinku ja tez w sumie gdyby nie rzucanie sie malej, to lubie ja karmic piersia, mimo ze narzekam ze jestem uwiazana, ale lubie to plus jest wygodnie, gdziekolwiek ide mam pokarm ze soba, w nocy tez
lenistwo.....

matall moj w sierpniu na 4 dni leci do PL na Mazury na kawalerski...ehhh. na szczescie jednak wtedy moja mama przyleci!

mamaoptymistka ale sliczne te twoje chlopaki!!

andziotku ale fajnie jak tatus karmi core co? moj jak raz podal Zosce 40 ml to tak sie cieszyl ze masakra!
a twoja Zosienka niezla cwaniara
u nas tez slonce swieci mega i ukrop, 27 stopni od rana, ale przynajmniej pranie wyschnie, mala nagle zajela sie jakas zabawka w lozeczku, wiec moge pisac
rzucanie przy UU z rana byla, ale moze nie byla taka bardzo glodna bo wszystko ja interesowalo oprocz jedzenia mimo ze ponad 4 godziny od ostatniego karmienia?? sama nie wiem..

agaM wspolczuje zapalenia ucha, tez mialam kiedys i wiem jaki to okrutny bol

violisia ja jak chodze mala wazyc do takiej stacji zdrowia i widze takie male dwutygodniowe maluszki to tez mi sie lezka w oku kreci ze mala Zosia juz taka duuuza...

82anusia no mala sie rzuca i placze czesto, ja juz od zmyslow odchodze co jej jest, ale pocieszam sie ze jeszcze 3 miesiace pokarmie chociaz, wiec juz nie tak dlugo

moria na szczescie dzisiaj lepiej, dala mamie pospac i nawet zrobila sobie 40 minutowa drzemke, zebysmy z TZ mogli miec chwilke dla siebie, a wczesniej godzine bawila sie sama na macie i oczywiscie gryzla wszystko co zlapala w rece
a teraz bawi sie i troche marudzi i znowu nie wiem czy glodna czy co?

lolus dobrze cie widziec, pokazuj sie czesciej bo tesknimy noooo

u nas mega ukrop naprawde,

a zoska wczoraj nauczyla sie sluchajcie
lapac wszystko co popadnie i brac do buzi! ale wszystko total, rabek sukienki, kolderka, zabawki, sznureczek od czapeczki, no wszystko, cudna w tym jest!!

caluje wszystkie mamusie i dzieciaki i zycze milego dnia

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 12:03   #3079
matallewar
Zakorzenienie

aga_pe Rozumiem więc już czemu Norbiego nie chciałaś karmić. Ja sama nie wiem, czy się zdecyduję drugie karmić UU po tym, co przechodzimy z Edzikiem

W ogóle córka znajomych miała straszne kolki i okazało się (w 9 m-cu), że mogłaby takich nie mieć, jakby ją od razu skierowali na rehabilitację, bo ma źle rozwinięte mięśnie brzucha i teraz zamiast pół roku będzie chodziła rok na rehabilitację A męczyli się ponad 5 m-cy ze strasznymi kolkami. A wyszło przypadkiem przy próbach wstawania, że nie może się prosto utrzymać, zbadali i przez to złe rozwinięcie ma krzywą miednicę

Noc masakra.
Poszedł spać jakoś 23:30.
O 0:30 pierwsze pobudka, cyc, ok. 1 poszedł spać.
2:30 druga pobudka. Próba UU, nie chciał, rzucał się, płakał i podkurczał nóżki. o 5:30 poszliśmy spać
O 8:30 kolejna pobudka i koniec spania.

Byliśmy u lekarza.
No i spróbujemy opcji: przystawiam do UU, jak nie chce jeść, to daje ściągnięte (zamierzam zawsze mieć w lodówce, niewykorzystane mrozić) z butli. Na noc i przy braku ściągniętego mm.
Lekarka powiedziała, że pojedyńczym wymiotowaniem nie trzeba się martwić, jak się będzie powtarzać, to przejść na mleko AR. A jak to nic nie da, to na wizytę.

W ogóle teraz z brzuchem jakby lepiej. Zobaczymy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-07-29 o 12:06
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 12:24   #3080
Paulizia
Wtajemniczenie

Witam mile panie
Zaczne moze od tego, ze nie umiem usypiac swojego dziecka Codziennie wyglada to inaczej i on nie chce spac. Zasypia dopiero o 23 i to tez jest walka by w koncu usnal i robi to nagle ni stad i zowad
Ja wiem, ze to moja wina, a nie dziecka ale juz nie wiem jak mam go usyiac by spal chociaz od tej 10

oficjalnie jestem na diecie

Agus barbekju

MoniaK tort czekoladowy z bezami... no pieknie.. ja na diecie, a tu same kusicielki

Lolcia no to w poniedzialek widze foty w albumie
Super, ze Antek nie ma kolek Moj tez nie ma!

Andziot :nonono: dla meza

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Matall moj kolek nie ma, a tez potrafi czasem odstawiac szoki przy UU... juz nie wiem co im w tych glowach malych siedzi
Trzymam by wsio bylo juz ok z Edzikiem

Anula za owe umiejetnosci Zosienki

82anusia sliczna masz coreczke A gdzie fota mamy?
Stary 2011-07-29, 12:32   #3081
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
.

Byliśmy u lekarza.
No i spróbujemy opcji: przystawiam do UU, jak nie chce jeść, to daje ściągnięte (zamierzam zawsze mieć w lodówce, niewykorzystane mrozić) z butli. Na noc i przy braku ściągniętego mm.
Lekarka powiedziała, że pojedyńczym wymiotowaniem nie trzeba się martwić, jak się będzie powtarzać, to przejść na mleko AR. A jak to nic nie da, to na wizytę.

W ogóle teraz z brzuchem jakby lepiej. Zobaczymy
a czemu na noc mm ??
a Edzik w ogóle czasem je spokojnie czy zawsze wierzga ???
masz tyle mleka żeby ściągać i karmić ???

ale dziś pytaniami sypię

Gabryśka wietrzy się na balkonie z Zosią
nie jadła już 3,5h i jakoś dobrze się trzyma
może jak ją przegłodze to ładnie zje

Stary 2011-07-29, 12:38   #3082
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hej Mamunie !!
Ja na chwilkę bo o 11 wstałyśmy dopiero, nakarmiłam małą, wstawiłam pranie i w miedzyczasie Gabunia znów zasnełą więc owsianka mi się gotuje.
Nocka super, wyjątkowo wczesnie mała przed snem jadła bo o 21,30 i spała do 4,30 .
Potem pobudka o 8.10 na karmienie no i do 10,55 jeszcze pospałyśmy.
Dziś najprawdopodobniej małż do nas przyjedzie jak tylko będzie na siłach przez tą zmiane czasu, bo gdy u nas 19 tam byla 1 w nocy i jeszcze przez jet lag nie doszedł do siebie.

Pooglądałam fotki, rozkoszne są Dzieciątka !!
Zacytuję potem, teraz lecę owsiankę kończyć gotować i jeść :ślina:

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 12:41   #3083
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu na noc mm ??
a Edzik w ogóle czasem je spokojnie czy zawsze wierzga ???
masz tyle mleka żeby ściągać i karmić ???
Na noc mm, żeby spał dłużej niż 1,5h, bo po UU się tak rzuca, że spać nie może.
Edzik wierzga w 99%, tzn. jak jest bardzo wygłodzony (nie je 3,5h), to czasem zje spokojnie.
Mleka mam sporo, a zamierzam odciągać wieczorem na poranne jedzenie (liczę na to, że w nocy przejdzie UU) i zawsze jedno karmienie do przodu (w razie czego dostanie jeszcze z raz, dwa mm).

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:05   #3084
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agnieszka_pe, no biały jeleń na pewno myslę nie zaszkodzi a może pomoże.. trzymam kciuki ! Tez strasznie z piatki sie ciesze Dziś znów 0,5kg mniej
ale super, ze Domi tak ładnie pojadł !!
To się nadzwigałaś słodkiego ciężaru Dobrze, że Domi, jeszcze nie waży aż tak bardzo dużo

Agnieszka.M; o kurde.. zapalenie ucha...
Współczuję ! To jest ból masakryczny Uważaj na siebie, bo wiem, że to lubi wracać.. a z kolanem już całkiem oki ?

cucciola, no to koniecznie daj znać jak z wagą. Gabrysia w drugim miesiącu już tak baardzo nie przybrała tzn mało też nie, ale w pierwszym więcej.
Cuuudnie, że wszystko się stabilizuje !

agus, Ty to siama oczywiście wszystko przygotowywałaś? Ale pyszności

Kiara, masakra z tym dachem
Dlaczego Wam go nie zabezpieczyli ??

matall... kiedy Ty znajdziesz sposób na tego Edzika.. nooo OBy teraz się udało !

amarcia, mamaoptymistka naturalne loki oczywiście ! SUPER są Chciałabym mieć układające się włoski - niestety mam proste druty.
Mnie się jakoś loczki skojarzyły z trwałą mokra włoszka hihi

amarcia, dziś Twoja Karolinka 8 tydzień prawda? Bo Gabrysia 9 świętuje

Paulizia, Gabi też z reguły o tej godzinie kładę średnio 22-23..
Kochana, najważniejsze, ze Antoś zasypia - liczy się osiągnięty efekt
Trzymam kciuki za dietkę !

Lolcia, hellooo ! Brakuje tu Twojej koniczynki ! Fajnie, że pamiętasz o nas! za chrzest, oby pogoda dopisała !!

MoniaK, toć to musi być niebo w gębie, cio ?

anulka, oby zawsze już Zosia dostarczała Ci takiego humorku ! To mammi jednak będzie? Bo cosik wspominałaś, że tatuś gorzej się czuje? Super by było gdyby mogła przyjechać no i gratulacje dla nowej umiejętności Zosieńki ! Musisz teraz uważać co wokół Malutkiej leży

andziotka, a co z włosami robić będziesz? Ja dziś na 16.oo się zapisałam ale sama nie wiem co chcę.. obciełabym ale nie wiem jak
To Ci małż dogadał

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-07-29, 13:11   #3085
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisy jeden z istotnych plusow karmienia piersia to, ze kilogramy same leca No to myslalam, ze tylko ja ta robie... jednak wolalbym zmienic troszke ten tryb... tylko jak? Skoro on ma oczka jak 5 zloty j chetny do zabaw po kapieli i karmieniu
No i dziekuje za kciuki, bo napewno sie przydadza... przede mna dluuuuuga droga, ale mam nadzieje ze na sylwestra juz zaloze kiecke w rozmiarze 38
Stary 2011-07-29, 13:15   #3086
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
[

andziotka, a co z włosami robić będziesz? Ja dziś na 16.oo się zapisałam ale sama nie wiem co chcę.. obciełabym ale nie wiem jak
ja też nie wiem co chce,
zawsze idę do fryzjera i zdaje się na niego
i o dziwo zawsze jestem zadowolona
więc pewnie i tym razem tak będzie ...
coś krótkiego chyba sobie zażyczę na lato

nakramiłam Gabrysię po 4h
zjadła super spokojnie,
ale też była śpiąca,
więc nadal nie wiem ...
bo zasnęła przy cycku

może za często ją karmię ????
swoją drogą czasem po 3h się rzuca na cycka jakby z rok nie widziała

Stary 2011-07-29, 13:15   #3087
MoniaK
Zakorzenienie

Daisyy, tak ładnie chudniesz brawo! Jednak nic dziwnego skoro jesz jak ptaszek

Mattal, kurczę ale macie przeboje z tym karmieniem oby Edzikowi w końcu coś pomogło.

U nas też jest wiercenie, choć tragedii nie ma. Ile czasu wasze dzieci jedzą z piersi? Bo tak się zastanawiam, że Tymek chyba za krótko je i nie zdąży dojść do etapu gdy pokarm jest bardziej sycący

Kurczaki, mam jeszcze jeden kawałek ciasta Myślicie że to będzie zbyt duża rozpusta i przegięcie Oby nic małemu nie było.
Stary 2011-07-29, 13:31   #3088
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
ja też nie wiem co chce,
zawsze idę do fryzjera i zdaje się na niego
i o dziwo zawsze jestem zadowolona
więc pewnie i tym razem tak będzie ...
coś krótkiego chyba sobie zażyczę na lato

nakramiłam Gabrysię po 4h
zjadła super spokojnie,
ale też była śpiąca,
więc nadal nie wiem ...
bo zasnęła przy cycku

może za często ją karmię ????
swoją drogą czasem po 3h się rzuca na cycka jakby z rok nie widziała
Wyobraź sobie,że moja je równo co 2h 120 ml mm...Chciałabym żeby jadła np 150 co 3h,ale jakoś nie umiem jej przestawić. Za to w nocy nie je wcale od 21 do 7.30

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:38   #3089
mamaoptymistka
Zadomowienie

Mój synuś je bardzo dziwnie od kilku dni, zdarza się że 1-2 minuty pije a potem się wkurza i nie chce i potem go np. za godzinę przystawiam i nie chce pić. Moje piersi są tą zmianą zaskoczone i regularnie któryś jest jak kamień.
Nie wiem co jest może teraz będzie wolniej przybierał i nie potrzebuje tak często i dużo pić. Potrafi np. wczoraj po południu 4h spać po 5 minutach picia więc ja nic z tego nie kumam.
Stary 2011-07-29, 13:39   #3090
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

MoniaK, no właśnie temat długości karmienia ostatnio poruszała Andziotka i mądrze tłumaczyła, że dzieciatka im starsze tym krócej ssają, gdyż robią to coraz efektywniej. Ja wówczas mówiłam, ze u Gabi na odwrót, je coraz dłużej, bo faktycznie potrafiła i 40min ciumciać. Od dwóch, może trzech dni diametralny zwrot. Jak poje 20 min to sukces. W noct 10-15min i kimono.
a u Ciebie jak Tymuś zajada ?
Moja waga ok 4 tyg stała w miejscu Słonko... a teraz cosik po malusiu drgnęło. Ciagle tak samo jem... naprawdę nie mam w ogóle apetytu, albo może nie chodzi o apetyt nawet, tylko po prostu nie czuję kompletnie głodu.

andziotka, no ja też mam wenę na krótko, bardzo podoba mi się fryzura agnieszki_pe i nawet kiedyś taką miałam... no i nie wiem co zrobić A jak karmisz Gabrynię po 3h to rozumiem, że Malutka się tego domaga?

Paulizia, oj z tym chudnięciem to różnie jest. Minęło już 2 msc od urodzenia a ja ciągle mam 7kg... wiem, że niektóre dziewczyny już nawet więcej zrzuciły aniżeli przybrały (zazdroszczę!) ale to chyba nie jest tak zawsze... Zależy od organizmu mimo wszystko.. takie mam wrażenie sądząc po sobie...
Uda się Kochanie :

a Grazynka to jeszcze śpi

spice, a zmieniasz Hani pieluszkę w międzyczasie, zanim się obudzi? Gabrysia wprawdzie tak długo nie śpi jak Twoje Słonko, ale dziś gdy o 4,30 (śpiąc od ok 22) się obudziła mokra była totalnie pielucha... jednak nie chce mi się przecież budzika ustawiać na przebieranie..

Dziewczyny, ile można zamrożone mleko trzymać w zamrażalce ?
Mam z 01oraz 02 lipca.. w poniedziałek czyli 01.08 musze do ortopedy, myślicie, że może mąż podać Malutkiej to mleczko, które już miesiąc stoi ?

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-07-29 o 13:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości