|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
więc o wstawaniu w nocy robić butlę nie mogę się wypowiadać ale też chciałabym karmić UU.---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Agus w sumie masz rację z butelkami browna i stwierdziliśmy z mężem,że też kupimy Hani Aventy, b to mycie tych dupereli faktycznie jest wkurzające. A jakiego płynu do butelek używasz? My NUK. |
|
|
|
|
#3032 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
jak mnie to wkurza! co jest nie tak ze nie cytuje mi wszystkiego co zaznacze*?
daisy dzieki za opinie, kupilam tego bialego jelenia widzze ze twoj gabulek taki jak moj norbi-dluga chudzinka co do wagi-gratki za 5ke z przrodu!1 ja tez kcem! u mnie ciagle 6... Cytat:
to jest na 97centylu ![]() Cytat:
Cytat:
za wage, domi tez zawsze pyta co mu beda robic, Cytat:
Cytat:
sa plusy, minusy, wszystko ok, ale tak mnie wku...wia pitolenie ze karmienie bardziej zbliza? powiedzialabym ze to kwestia indywidualna. mi sie chcialo plakac jak mialam karmic domi Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie ma opcji kupna smoczkow 3przeplywowych i u nas chyba ze 6 stoi praktycznie nie uzywanych. znowu sprawdzily sie za to aventy kiara normalnie masakra z tym waszym dachem!!! ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- u nas spoko, fajny dzien najwazniejsze-norbi wypil dzisiaj 3x po 170 wiec moje serce skacze z radosci chustowalismy sie w zwiazku z tym mam pytanie: czy jest jakas opcja zachustowania dziecka przodem?zeby widzial swiat? norbi wykreca glowe i wkurza sie ze widzi tylko z boku wzielam chlopakow na spacer-norbi w gondolce- 3km go nioslam, domi pchal wozek
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak na szybko i na dobranoc.
bo czeka gooraaa prasowania po urlopie ![]() andziot moze to rzeczywiscie skok jakis naszych pociech? Zoska sie rzucala dzisiaj mega i wyla, ae wtedy zawsze ulala, a wieczorem jadla ok i teraz spi slicznie..(ciekawe jak dlugo) moria kochana wiem ze masz racje i nie powinnam na moje dziecie narzekac, ale mam dzisiaj kryzys jakis bo wlasnie mala spac nie chciala totalnie. wojazy nie zazdrosc, lubie jezdzic i w sumie Zosia jest bezproblemowa w podrozy, ale jednak czuje ze jestem wykonczona tymi wyjazdami. caluje was wszystkie kobitki spokojnych nocek! |
|
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
matal i listopadowa
was tez mi nie zacytowalo ![]() listopadowa sukienka bardzo ladna, sliczny zywy kolor, badzo ladnie wygladasz ![]() matal bardzo fajna fryzurka, zdecydowanie lepiej w tej krotkiej, bez nakrycia ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- a gdzie agnieszka.m sie podziewa?
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe jak za dużo zacytujesz to wszystkiego nie pokaże ...
fota z dzisiejszej sesyjiiii z dziewuchami wsadzona ![]() idę spać |
|
|
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
aga_pe właśnie zamówiłam sobie butelki Aventu, bo też mnie w zasadzie już męczy mycie tych butli
Mamy jedną butle małą aventu do herbatek i też ładnie z niej pije, więc nie powinno być problemu![]() A wytłumaczcie mi co to w sumie jest ten system trójprzepływowy? Bo zamówiłam takie smoczki do butelek i się zastanawiam, czy to chodzi o to, że są 3 dziurki, czy jak? ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Aha, zaczęliśmy z mężem oglądać wieczorami serial " Rizzoli&Isles", nawet fajny, zwł jeżeli ktoś czytał książki Tess Gerritsen na podstawie ktrych serial powstał, a jeżeli nie,to polecam dla miłośników thrillerów medycznych. Jak dla mnie, autorka jest lepsza od Robina Cooka
|
|
|
|
#3037 | |
|
Wtajemniczenie
|
andziot dzieki za wytlumaczenie
widocznie zbyt zachlannie cytuje ![]() Cytat:
|
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
Witam, mam nadrabiania od wtorku
![]() Wszystko przez to, że moje ucho mnie powaliło. Byłam z nim u lekarza, mam zapalenie ucha środkowego, czy wewnętrznego (to chyba to samo ), dostałam antybiotyk, a mąż nie chodził do pracy, bo ja nie byłam w stanie się dzieckiem zajmować - taki ból (mówię Wam, gorzej niż poród ). Dzisiaj już czuję się troszkę lepiej, więc jutro wyjeżdżamy do rodziców na działkę na weekend i znowu nie będę jak miała czytać wizażu, bo tam nie ma internetu Póki co dodałam do albumu nowe zdjęcia i pędzę was nadrabiać, żeby nie mieć aż tyle zaległości. |
|
|
|
#3039 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do specyfików na te krostki to mnie dermatolog poleciła puder płynny Tanno-Hermal Lotio. Kazała na noc posmarować, bo buźka jest biała. U Tymusia po dwóch smarowaniach krostki znikneły. jak narazie sie nie pojawiają, wiec może faktycznie od proszku. Cytat:
|
||
|
|
|
#3040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jako dziecko mialam permanentnie zapalenie ucha (niby od rozdwojonego jezyczka, ale kto tam wie) i procz zakraplania bol usmierzalo pzykladanie nagrrzanych zelazkiem pieluszek czy malych reczniczkow. ja sie zaraz zbieram, bo jutro rano mam troche do nadrobienia i musze wstac o 5tej
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ide robic ciapu ciapu
![]() sobie rzecz jasna ![]() dobranoc!!!
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
aga pe to maść robiona i wiem że składnikami są na pewno wazelina, kwas borny i jutro spróbuje odszyfrować co jeszcze,lekarka twierdzi że nawet odparzenia na pupce można smarować.
Dziękuję za miłe słowa na temat Franusia, w tej siatce centylowej jest na 97 centylu dobrze że się mieści
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-28 o 22:31 |
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
Ja też już zmykam. Jutro odezwę się dopiero wieczorem, bo jadę na wycieczkę do Inwałdu do Dinolandii i Parku Miniatur. Mała zostaje z tatusiem i babcią
Mam nadzieję, że moje UU nie pękną. Wzięłam ze sobą laktator, więc się będę ratować w razie czego
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe Dzięki
![]() A czemu chciało Ci się płakać przy karmieniu Domi?? Nie pamiętam, czy o tym pisałaś... Mi w kaźdym razie obecnie chce się płakać przy karmieniu...
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiłam dwie foteczki min to co uwielbiam najbardziej uśmiech mojego maluszka.
Idę pooglądać Wasze.
|
#3046 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myslalam ze kupna... slyszalam ze takie robione niejednokrotnie dzialaja cuda Cytat:
Cytat:
a teraz to juz wogole uwazam ze bylam wlasnie terrorystka jesli chodzi o karmienie. normalnie po cc o czasie niejednokrotnie sa problemy z laktacja, a ja nie dosyc ze tyle wczesniej urodzilam, to jeszcze przez 3 dni dziecka nie widzialam(co kluczowe w laktacji) po kolejnych 3 dniach dopiero cos sciagnelam i byl to skrzep krwii, polozne radzily odpuscic, ale wkoncu cos tam sie udalo. domiego wkoncu pozwolili karmic(zamiast sondy) i zaczal spadac z wagi, zaczelam sciagac pokarm laktatorem, wrocilam do karmienia pozniej, juz po szpitalu, laktacja rozchulala sie na calego (scagalam po 300ml z jednego U) ale nadal kiepsko chwytal cyca, obydwoje po karmieniu bylismy klejacy, mokrzxy i obydwoje sie przebieralismy, nienawidzilam nakladek i ogolnie karmienie mnie bolalo. jechalam na sciaganiu pokarmu i karmieniu butla, do tego bodajze 3 zapalenia piersi z goraczka 41c, pogotowie w srodku nocy lub nad ranem, jezdzilismy z malym domi, bo sama nie bylam w stanie prowadzic,a nie mial nam kto z nim zostac, leki, i tak w kolko. przestalam zrec jak swinia, pokarm zaczal zanikac i w sumie mi ulzylo uff po krotce
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
no wlassnie
tak jak jaa ![]() Cytat:
ale plukam kilka razy i czesto myje w zmywarce bo tak tez zaleca producent w sumie teraz codziennie myje w zmywarce a plynem niepamietam jak dawno mylam ![]() karkowa zamarynowana salatka zrobiona
|
|
|
|
|
#3048 |
|
Moderatoreska
|
Poczytałam zaległości i idę karmić chłopców
![]() No a potem jak zwykle, kierunek łóżko ![]() Moniqac zapowiadają ladną pogodę może w końcu w któryś dzień uda nam się spacer ![]() |
|
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczor
![]() daaiisyyojj kochana wsrod zywych masz racje u nas dzisiaj wazenie moja niunka w niedziele skonczyla 2msc i wazyla tyle samo co Twoja dzis sie okaze ile przybrala??!! jeszcze spioszek spi a kapiel czeka no i wazonkoBylysmy dzisiaj na spacerze no i jak zawsze ok16 zaczynaja sie kolki ale dzielnie je zniosla ,wrocilysmy do domku wypila koperek, zrobila kupke i poszla smacznie lulu,nie chce przechwalac ale coraz lepiej nam idzie |
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka jestem wściekła,że nie kupiłam od razu jak 2 lata temu robiliśmy całe mieszkanie od podstaw...A teraz trzeba by było wyrzucić parę szafek,żeby ją pewnie zmieścić. Nie kuś tą karkówką i sałatkami, bo mi już język w tyłek ucieka ![]() A jak Twój fitness? Ile już schudłaś przez ten czas co chodzisz? Masz jakieś zdj aktualne? Wrzuć do albumu, będę się motywować
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
schudlam ok 4 kg w sumie w 4 tyg trener mowi, ze mam nie patrzec na wage tylko na ubrania i na samopoczucie i tak tez jest zreszta wszyscy mowia, ze talii dostalam :P wrzucam fote grilla z ostatniego razu :P ![]()
|
|
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Ło matkooooooo, co za wyżerka! I to tak na noc kusić, echhhhh. Chyba idę najazd na lodówkę zrobić;] Szaszłyki wyglądają bosko;]
|
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistkapodgladnelam galerie
swietne urwiski mamusiu!!!Zmykam bo mi sie rozbujnik budzi Dobrej nocki zycze dziewczynki |
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
pokusilam
![]() ide pod prysznica ![]() baj |
|
|
|
#3055 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zycze szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
![]() Cytat:
ja jeszcze walcze spice1985 21.30 i AZ DO 7.30 zazdoszcze. Kiedy moja Ola tyle bedzie spala ...agnieszka_pe25 chyba tez zmienimy te mleko moze tez bedzie lepiej. a kropelki juz w drodzem kuzynka przyjezdza na urlop i mi kupila
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|||
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
Obczajcie nowe zdj Hani w albumie
normalnie mnie rozczula![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- SilLee no śpi tyle w nocy, w dzień może łącznie z 2-3h. Lubi dziecko spać. Mało tego jak dostanie o tej 7.30 butle, to koniecznie muszę Ją wziąć do naszego łóżka i jeszcze do 10.30 ze mną w łóżku dosypia przytulona Ale w dzień je sporo, bo co 2h...przybiera ładnie, więc położona mówiła,że może tyle w nocy spać skoro jest najedzona, bo żołądek Jej musi kiedyś odpocząć![]() A przez to że dziecko tak ładnie śpi,to mama zamiast się położyć to siedzi przy kompie i pewnie do 1 będę filmy oglądać:P Za to w dzień się zawsze z nią wybawię, nagadam, dziś miała bardziej śpiący dzień, przez co można odnotować moją zintensyfikowaną obecność na wizazu, bo Hanutek posypiała sobie, pewnie przez tą deszczową pogodę. A ja mam kolejny okres...leci ze mnie jak z rynny,ale powiem Wam,że po porodzie w ogóle nie mam bóli @...Nie wiem czy to są cykle bezowulacyjne, czy po prostu po tych bólach których doświadczyłam na porodówce nic mnie już nie rusza ![]() Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-07-28 o 23:29 |
|
|
|
#3057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja jeszcze nie dostalam @ juz 2 miesiace po porodzie
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#3058 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka w tej maści do zestawu z kwasem bornym i wazeliną jest też często lanolina
|
|
|
|
#3059 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
MoniaK, ja mam zamiar kupić jakieś spodnie, które później wykorzysta jeszcze, np. sztruksy cienkie i koszulkę, albo jakąś polówkę do tego do kościoła jakiś sweterek rozpinany. Jeśli bym chrzciła teraz spodnie kupiłabym lniane.
za 12 tygodni Edzia.Cytat:
Wózka w domu nie trzymam, brak mi na niego miejsca, a wózek jeśli Adaś nie śpi musi być w ruchu ciągłym, najlepiej ciągle w jednym kierunku W domu noszę go czasem w chuście, tylko zaraz oboje jesteśmy mokrzy, jeśli coś jest już koniecznie do zrobienia. Nie wiem jak go mam oduczyć noszenia (uczyć go nie uczyłam ), on dosłownie jak poczuje rączki pod sobą przestaje płakać, tak samo jak poczuje, że jest kładziony to momentalnie płacz. Może mu samo przejdzie, nie wiem, może tak potrzebuje bliskości. Ogólnie mam taką teorię (wysnutą z obserwacji), że chłopcy są bardziej płaczliwi i więcej siedzą na mamach niż dziewczynki i u nas się niestety też to sprawdza. Cytat:
Gratuluję postępu. Cytat:
Mam nadzieję, że będzie teraz pogoda, Żebyście nie mieli większej powodzi w domu, no i żeby wszystko wyschło. Swoja drogą czemu od razu Ci nie zabezpieczyli jakoś tego dachu??Uroczy kawaler Cytat:
![]() Cytat:
współczuje Ci tych wybryków Zosi przy UU. Nie wiem co Ci poradzić. Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno się wkrótce nauczy. Cierpliwości dla mamusi życzę ![]() Cytat:
Biedna się namęczyłaś, szybkiego powrotu do zdrowia!!! Cytat:
oby tak dalej.Dzisiaj w końcu u nas była ładna pogoda, także spacerowaliśmy z przerwami na karmienie na dworze. Adaś nawet na dworze za dużo nie spał, ale najważniejsze, że mi trochę ręce odpoczęły, bo w wózku jak jedzie to przeważnie grzecznie leży, ewentualnie się trochę pokręci, postęka, ale w końcu się uspokoi. Idę spać, dobrej nocy Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2011-07-29 o 00:38 |
|||||||||
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
bry
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

bo kazdy ma swoje zdanie

za wage, domi tez zawsze pyta co mu beda robic, 
A tak na poważnie to nie znam się na tym, tylko tak słyszałam, zresztą któraś z dziewczyn też tak pisała tu kiedyś.

), dostałam antybiotyk, a mąż nie chodził do pracy, bo ja nie byłam w stanie się dzieckiem zajmować - taki ból (mówię Wam, gorzej niż poród
w razie czego mogę zwrócić.

u nas dzisiaj wazenie moja niunka w niedziele skonczyla 2msc i wazyla tyle samo co Twoja dzis sie okaze ile przybrala??!! jeszcze spioszek spi a kapiel czeka
i zycze szybkiego powrotu do zdrowia
zazdoszcze. Kiedy moja Ola tyle bedzie spala ...
Żebyście nie mieli większej powodzi w domu, no i żeby wszystko wyschło. Swoja drogą czemu od razu Ci nie zabezpieczyli jakoś tego dachu??