Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 20:59   #3031
spice1985
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
odswiezacz, czeste mycie, płyny, gumy, cukierki nic nie daja

co do karmienia to nie rozpetujmy wojny bo kazdy ma swoje zdanie
mamy karmiace UU beda twierdzic ze to najlepsze
mamy karmiace MM to samo
najważniejsze że karmimy nasze dzieci, maja pełne brzuszki i są zdrowe i szczęsliwie rosną
nie ważne w jaki sposob dostaną do brzuszka jedzonko.
ja karmię bo
- dla mnie to ekonomiczne nie bede ukrywac, ze zalezy mi na tym że kupe kasy zostaje w kieszeni.
- nie przezyłabym chyba wstawania w nocy zeby robic butle bo czasem mi sie nawet wyciagnac cyca nie chce, wiec z wygody
- i jest to bardzo intymne i ciepłe ze mam cos co chce moj dzidziuś.
ale nie jestem terrorystką laktacyjną i nie potępiam karmienia mm absolutnie.
są kobiety ktore ani raz do piersi nie dostawiły i taki ich wybór. i szanuje i taki wybór

a co do mitów na temat karmienia piersią to jest ich milion, nie jest to zbadane do konca i pewnie nigdy nie bedzie jak to wszystko działa, ze niektore maja duzo [pokarmu i by rodzine wykarmiły a niektóre nie maja go w ogole.
bezapelacyjne jest to że jest to cięzka praca i pasmo wyrzeczeń.
Kochana,moja ostatnią butle je koło 21, o 21.30 idzie spać i budzi się na jedzenie około 7.30 więc o wstawaniu w nocy robić butlę nie mogę się wypowiadać ale też chciałabym karmić UU.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Agus w sumie masz rację z butelkami browna i stwierdziliśmy z mężem,że też kupimy Hani Aventy, b to mycie tych dupereli faktycznie jest wkurzające. A jakiego płynu do butelek używasz? My NUK.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:32   #3032
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

jak mnie to wkurza! co jest nie tak ze nie cytuje mi wszystkiego co zaznacze*?
daisy
dzieki za opinie, kupilam tego bialego jelenia
widzze ze twoj gabulek taki jak moj norbi-dluga chudzinka
co do wagi-gratki za 5ke z przrodu!1 ja tez kcem! u mnie ciagle 6...
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
mi tez wychodzi 30 centyl...chyba, że źle patrzę
może ktoś bardziej doświadczony zerknie
antropia, liczac ze piotrus ma 2 mce, i wage 6,5 kg-dobrze pametam,tak*?
to jest na 97centylu
Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Odnosnie tego mleka nutramigen czy z kupkami lepiej po tym?

Kiedys ktoras z Was pisala o kropelkach na kolki z niemiec jaka byla ich nazwa?SAB SIMPLEX moze? bo tylko takie znalazlam
sillee, oj u nas byly tez meczarnie, nawet po pepti, na nutramigenie akurat ten problem zniknal. tak dziewczyny bardzo zachwalaly sab simplex
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
hej
Byliśmy na szczepieniu wzięliśmy 6 w 1, płakał Franuś a starszy syn był mocno przerażony tym że brat musi cierpieć.
Franio waży 6100 (6 tyg) czyli przybrał 2,5 kg a ile mierzy nie wiemy bo pielęgniarka powiedziała że dzieci powyżej pół roku się mierzy żeby maluszkom nóżek nie naciągać.
.
za wage, domi tez zawsze pyta co mu beda robic,

Cytat:
Nie pokaże się jednak, złapałam doła na maksa dopóki nie zobaczyłam tych zdjęć to nie miałam świadomości że wyglądam tak źle
ojjjjjjj szkoda, na pewn nie bylo tak zle
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dzieci z Afryki to chyba nie jest dobry przykład A tak na poważnie to nie znam się na tym, tylko tak słyszałam, zresztą któraś z dziewczyn też tak pisała tu kiedyś.
W każdym razie coś jest na rzeczy skoro wiele dzieci po mm zachowuje się lepiej niż po cycku. A już na pewno nie podpiszę się pod tą całą propagandą laktacyjną, że dzieci na UU są spokojniejsze i inteligentniejsze. To akurat stek bzdur, bo znam mnóstwo że tak powiem "ludzi mało bystrych" którzy byli karmieni piersią, jak i mądrych po mm. Takie teksty w tych gazetkach mnie po prostu rozwalają A kolejna rzecz której zdzierżyć nie mogę to 2 letnie dziecko na cycku
jako ze karmilam i tak tak, to moge powiedziec tyle: mleko z UU jest najlepsze dla dziecka, najzdrowsze itd itp. czy wygodniej tak karmic? zalezy jak dla kogo, dla mnie nie, bo musielismy przeberac sie obydwoje
sa plusy, minusy, wszystko ok, ale tak mnie wku...wia pitolenie ze karmienie bardziej zbliza? powiedzialabym ze to kwestia indywidualna. mi sie chcialo plakac jak mialam karmic domi
Cytat:
Dziś dostałam receptę na maść na te suche miejsca między brewkami i podobno mogę tego wielorako do natłuszczania i ochrony używać.
Nie było mojej pediatry była inna, po wyglądzie wydała mi się oschła i nadęta ale okazała się super. Bardzo miła, konkretna i przede wszystkim odpowiedziała na tysiąc pytań przez nas zadanych.
a jaka to masc?
Cytat:
My wzięliśmy na razie 6w1 chyba to ta Hexa a na rota ja byłam pewna że zaszczepię ale okazało się że mój mąż jest innego zdania no i musimy to jeszcze przegadać. Na pneumo też chcemy wziąć to 2+1 po 6 m-cu.
Kurcze dla mnie te szczepionki to czarna magia.
my wzielismy 5 w 1, na pneumo chcemy tak jak wy, pozniej, jak juz nie bedzie takiego nawalu szczepien

Cytat:
Hania też nie miała kolek,ale jakoś podobają mi się te butelki dr brownsa. Tobie nie, że zmieniłaś na Avent?
zgadzam sie z agus, mycie tych rurek wrrrrrrrrr
nie ma opcji kupna smoczkow 3przeplywowych i u nas chyba ze 6 stoi praktycznie nie uzywanych. znowu sprawdzily sie za to aventy

kiara
normalnie masakra z tym waszym dachem!!!

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

u nas spoko, fajny dzien

najwazniejsze-norbi wypil dzisiaj 3x po 170 wiec moje serce skacze z radosci

chustowalismy sie

w zwiazku z tym mam pytanie:
czy jest jakas opcja zachustowania dziecka przodem?zeby widzial swiat? norbi wykreca glowe i wkurza sie ze widzi tylko z boku

wzielam chlopakow na spacer-norbi w gondolce- 3km go nioslam, domi pchal wozek wrocilam tak padnieta ze szok. za nic w swiecie nie chcial lezec bo nic nie widzial. wrrrrrrr montuje spacerowke
Stary 2011-07-28, 21:34   #3033
anula_81
Zakorzenienie

ja tak na szybko i na dobranoc.
bo czeka gooraaa prasowania po urlopie
andziot moze to rzeczywiscie skok jakis naszych pociech? Zoska sie rzucala dzisiaj mega i wyla, ae wtedy zawsze ulala, a wieczorem jadla ok i teraz spi slicznie..(ciekawe jak dlugo)
moria kochana wiem ze masz racje i nie powinnam na moje dziecie narzekac, ale mam dzisiaj kryzys jakis bo wlasnie mala spac nie chciala totalnie. wojazy nie zazdrosc, lubie jezdzic i w sumie Zosia jest bezproblemowa w podrozy, ale jednak czuje ze jestem wykonczona tymi wyjazdami.

caluje was wszystkie kobitki
spokojnych nocek!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:37   #3034
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

matal i listopadowa
was tez mi nie zacytowalo

listopadowa sukienka bardzo ladna, sliczny zywy kolor, badzo ladnie wygladasz

matal bardzo fajna fryzurka, zdecydowanie lepiej w tej krotkiej, bez nakrycia

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

a gdzie agnieszka.m sie podziewa?
Stary 2011-07-28, 21:46   #3035
andziot
Zakorzenienie

aga_pe jak za dużo zacytujesz to wszystkiego nie pokaże ...

fota z dzisiejszej sesyjiiii z dziewuchami wsadzona

idę spać

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:54   #3036
spice1985
Zadomowienie

aga_pe właśnie zamówiłam sobie butelki Aventu, bo też mnie w zasadzie już męczy mycie tych butli Mamy jedną butle małą aventu do herbatek i też ładnie z niej pije, więc nie powinno być problemu

A wytłumaczcie mi co to w sumie jest ten system trójprzepływowy? Bo zamówiłam takie smoczki do butelek i się zastanawiam, czy to chodzi o to, że są 3 dziurki, czy jak?

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Aha, zaczęliśmy z mężem oglądać wieczorami serial " Rizzoli&Isles", nawet fajny, zwł jeżeli ktoś czytał książki Tess Gerritsen na podstawie ktrych serial powstał, a jeżeli nie,to polecam dla miłośników thrillerów medycznych. Jak dla mnie, autorka jest lepsza od Robina Cooka

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-28, 21:55   #3037
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

andziot dzieki za wytlumaczenie
widocznie zbyt zachlannie cytuje
Cytat:
aga_pe właśnie zamówiłam sobie butelki Aventu, bo też mnie w zasadzie już męczy mycie tych butli Mamy jedną butle małą aventu do herbatek i też ładnie z niej pije, więc nie powinno być problemu

A wytłumaczcie mi co to w sumie jest ten system trójprzepływowy? Bo zamówiłam takie smoczki do butelek i się zastanawiam, czy to chodzi o to, że są 3 dziurki, czy jak?
nie ma dziurek, tylko jest naciencie takie: - (taki minus )i w zaleznosci czy dasz smoczka z nacienciem poziomo, pionowo czy na skos to roznie leci, bardzo szybko, szybko albo wolno. super sprawa jak sie zageszcza mleko kaszkami czy nutritionem. norbi to leniuch i na smoczku 2ce karmienie trwalo bita godzine, teraz kilka minutek
Stary 2011-07-28, 22:00   #3038
Agnieszka.M
Rozeznanie

Witam, mam nadrabiania od wtorku
Wszystko przez to, że moje ucho mnie powaliło. Byłam z nim u lekarza, mam zapalenie ucha środkowego, czy wewnętrznego (to chyba to samo ), dostałam antybiotyk, a mąż nie chodził do pracy, bo ja nie byłam w stanie się dzieckiem zajmować - taki ból (mówię Wam, gorzej niż poród ). Dzisiaj już czuję się troszkę lepiej, więc jutro wyjeżdżamy do rodziców na działkę na weekend i znowu nie będę jak miała czytać wizażu, bo tam nie ma internetu

Póki co dodałam do albumu nowe zdjęcia i pędzę was nadrabiać, żeby nie mieć aż tyle zaległości.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:02   #3039
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
kruczaa Iga też ma czerwone krostki na buzi, wokół ust a w świetle dziennym to widać, że ma taką kaszkę na policzkach i brodzie, kilka krostek pojawia się na nosku i szyjce, skóra jest na buzi dosyć sucha, bo np. na nosku to czasem się takie suche skórki pojawiają. Też myśleliśmy, że to skaza dlatego na pepti przeszliśmy ale krostki nie zniknęły i lekarz orzekł, że to na pewno nie jest skaza. Próbowaliśmy kuracji sudocremem i balneum. Było lepiej przez pierwsze 2-3 dni a później pojawiały się nowe krostki. W końcu zastosowaliśmy robioną maść z hydrocortizonem, miałam nakładać 2 x dziennie przez 5 dni i odstawić i rzeczywiście wszystko zniknęło ale dzień po odstawieniu znów się krostki pojawiły ze wzmożoną siłą. Nie wiem co to jest.
a co myślisz o uczuleniu na nasz proszek, ja odkąd podkladam pieluche pod jego buźke zauważyłam że krostki nie wyskakują albo jest ich bardzo mało.
A co do specyfików na te krostki to mnie dermatolog poleciła puder płynny Tanno-Hermal Lotio. Kazała na noc posmarować, bo buźka jest biała. U Tymusia po dwóch smarowaniach krostki znikneły. jak narazie sie nie pojawiają, wiec może faktycznie od proszku.
Cytat:
hej
Byliśmy na szczepieniu wzięliśmy 6 w 1, płakał Franuś a starszy syn był mocno przerażony tym że brat musi cierpieć.
Franio waży 6100 (6 tyg) czyli przybrał 2,5 kg a ile mierzy nie wiemy bo pielęgniarka powiedziała że dzieci powyżej pół roku się mierzy żeby maluszkom nóżek nie naciągać.

Po 2h usypianiu, lulaniu zasnął.

Kupiłam sukienkę i sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, potem wkleję zdjęcia ocenicie??? w razie czego mogę zwrócić.
Jejeku, aż 6 kg...pięknie. Brawo dla Franusia
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:06   #3040
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Wszystko przez to, że moje ucho mnie powaliło. Byłam z nim u lekarza, mam zapalenie ucha środkowego, czy wewnętrznego (to chyba to samo ), dostałam antybiotyk, a mąż nie chodził do pracy, bo ja nie byłam w stanie się dzieckiem zajmować - taki ból (mówię Wam, gorzej niż poród ). Dzisiaj już czuję się troszkę lepiej, więc jutro wyjeżdżamy do rodziców na działkę na weekend i znowu nie będę jak miała czytać wizażu, bo tam nie ma internetu

Póki co dodałam do albumu nowe zdjęcia i pędzę was nadrabiać, żeby nie mieć aż tyle zaległości.
ale ci sie naobilo z tym uchem.
jako dziecko mialam permanentnie zapalenie ucha (niby od rozdwojonego jezyczka, ale kto tam wie) i procz zakraplania bol usmierzalo pzykladanie nagrrzanych zelazkiem pieluszek czy malych reczniczkow.

ja sie zaraz zbieram, bo jutro rano mam troche do nadrobienia i musze wstac o 5tej
Stary 2011-07-28, 22:11   #3041
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

a ja ide robic ciapu ciapu
sobie rzecz jasna
dobranoc!!!
Stary 2011-07-28, 22:28   #3042
mamaoptymistka
Zadomowienie

aga pe to maść robiona i wiem że składnikami są na pewno wazelina, kwas borny i jutro spróbuje odszyfrować co jeszcze,lekarka twierdzi że nawet odparzenia na pupce można smarować.

Dziękuję za miłe słowa na temat Franusia, w tej siatce centylowej jest na 97 centylu dobrze że się mieści

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-28 o 22:31
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:28   #3043
Weredka
Zadomowienie

Ja też już zmykam. Jutro odezwę się dopiero wieczorem, bo jadę na wycieczkę do Inwałdu do Dinolandii i Parku Miniatur. Mała zostaje z tatusiem i babcią Mam nadzieję, że moje UU nie pękną. Wzięłam ze sobą laktator, więc się będę ratować w razie czego
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:32   #3044
matallewar
Zakorzenienie

aga_pe Dzięki
A czemu chciało Ci się płakać przy karmieniu Domi?? Nie pamiętam, czy o tym pisałaś...
Mi w kaźdym razie obecnie chce się płakać przy karmieniu...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:38   #3045
mamaoptymistka
Zadomowienie

Wstawiłam dwie foteczki min to co uwielbiam najbardziej uśmiech mojego maluszka.

Idę pooglądać Wasze.
Stary 2011-07-28, 22:41   #3046
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
aga pe to maść robiona i wiem że składnikami są na pewno wazelina, kwas borny i jutro spróbuje odszyfrować co jeszcze,lekarka twierdzi że nawet odparzenia na pupce można smarować.

Dziękuję za miłe słowa na temat Franusia, w tej siatce centylowej jest na 97 centylu dobrze że się mieści
aha....
myslalam ze kupna...
slyszalam ze takie robione niejednokrotnie dzialaja cuda
Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Ja też już zmykam. Jutro odezwę się dopiero wieczorem, bo jadę na wycieczkę do Inwałdu do Dinolandii i Parku Miniatur. Mała zostaje z tatusiem i babcią Mam nadzieję, że moje UU nie pękną. Wzięłam ze sobą laktator, więc się będę ratować w razie czego
milego wyjazdu
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
aga_pe Dzięki
A czemu chciało Ci się płakać przy karmieniu Domi?? Nie pamiętam, czy o tym pisałaś...
Mi w kaźdym razie obecnie chce się płakać przy karmieniu...
tak, pisalam
a teraz to juz wogole uwazam ze bylam wlasnie terrorystka jesli chodzi o karmienie. normalnie po cc o czasie niejednokrotnie sa problemy z laktacja, a ja nie dosyc ze tyle wczesniej urodzilam, to jeszcze przez 3 dni dziecka nie widzialam(co kluczowe w laktacji) po kolejnych 3 dniach dopiero cos sciagnelam i byl to skrzep krwii, polozne radzily odpuscic, ale wkoncu cos tam sie udalo. domiego wkoncu pozwolili karmic(zamiast sondy) i zaczal spadac z wagi, zaczelam sciagac pokarm laktatorem, wrocilam do karmienia pozniej, juz po szpitalu, laktacja rozchulala sie na calego (scagalam po 300ml z jednego U) ale nadal kiepsko chwytal cyca, obydwoje po karmieniu bylismy klejacy, mokrzxy i obydwoje sie przebieralismy, nienawidzilam nakladek i ogolnie karmienie mnie bolalo. jechalam na sciaganiu pokarmu i karmieniu butla, do tego bodajze 3 zapalenia piersi z goraczka 41c, pogotowie w srodku nocy lub nad ranem, jezdzilismy z malym domi, bo sama nie bylam w stanie prowadzic,a nie mial nam kto z nim zostac, leki, i tak w kolko. przestalam zrec jak swinia, pokarm zaczal zanikac i w sumie mi ulzylo
uff po krotce
Stary 2011-07-28, 22:52   #3047
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
daisunia a jak ktos ma naturalne loki?
no wlassnie
tak jak jaa
Cytat:
Kochana,moja ostatnią butle je koło 21, o 21.30 idzie spać i budzi się na jedzenie około 7.30 więc o wstawaniu w nocy robić butlę nie mogę się wypowiadać ale też chciałabym karmić UU.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Agus w sumie masz rację z butelkami browna i stwierdziliśmy z mężem,że też kupimy Hani Aventy, b to mycie tych dupereli faktycznie jest wkurzające. A jakiego płynu do butelek używasz? My NUK.
szczerze to normalnego pur
ale plukam kilka razy
i czesto myje w zmywarce bo tak tez zaleca producent
w sumie teraz codziennie myje w zmywarce a plynem niepamietam jak dawno mylam

karkowa zamarynowana
salatka zrobiona
Stary 2011-07-28, 22:59   #3048
eweska
Moderatoreska

Poczytałam zaległości i idę karmić chłopców
No a potem jak zwykle, kierunek łóżko

Moniqac zapowiadają ladną pogodę może w końcu w któryś dzień uda nam się spacer

eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 23:01   #3049
cucciola79
Wtajemniczenie

Dobry wieczor
daaiisyyojj kochana wsrod zywych masz racjew koncu odetchnelamu nas dzisiaj wazenie moja niunka w niedziele skonczyla 2msc i wazyla tyle samo co Twoja dzis sie okaze ile przybrala??!! jeszcze spioszek spi a kapiel czekano i wazonko
Bylysmy dzisiaj na spacerze no i jak zawsze ok16 zaczynaja sie kolki ale dzielnie je zniosla ,wrocilysmy do domku wypila koperek, zrobila kupke i poszla smacznie lulu,nie chce przechwalac ale coraz lepiej nam idzie
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 23:03   #3050
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no wlassnie
tak jak jaa

szczerze to normalnego pur
ale plukam kilka razy
i czesto myje w zmywarce bo tak tez zaleca producent
w sumie teraz codziennie myje w zmywarce a plynem niepamietam jak dawno mylam

karkowa zamarynowana
salatka zrobiona
A ja nie mam zmywarki Taka jestem wściekła,że nie kupiłam od razu jak 2 lata temu robiliśmy całe mieszkanie od podstaw...A teraz trzeba by było wyrzucić parę szafek,żeby ją pewnie zmieścić.

Nie kuś tą karkówką i sałatkami, bo mi już język w tyłek ucieka

A jak Twój fitness? Ile już schudłaś przez ten czas co chodzisz? Masz jakieś zdj aktualne? Wrzuć do albumu, będę się motywować

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-28, 23:14   #3051
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie mam zmywarki Taka jestem wściekła,że nie kupiłam od razu jak 2 lata temu robiliśmy całe mieszkanie od podstaw...A teraz trzeba by było wyrzucić parę szafek,żeby ją pewnie zmieścić.

Nie kuś tą karkówką i sałatkami, bo mi już język w tyłek ucieka

A jak Twój fitness? Ile już schudłaś przez ten czas co chodzisz? Masz jakieś zdj aktualne? Wrzuć do albumu, będę się motywować
hmm, chodze, duzo cwicze
schudlam ok 4 kg
w sumie w 4 tyg
trener mowi, ze mam nie patrzec na wage tylko na ubrania i na samopoczucie
i tak tez jest
zreszta wszyscy mowia, ze talii dostalam :P

wrzucam fote grilla z ostatniego razu :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 247fb60894.jpg (81,2 KB, 52 załadowań)
Stary 2011-07-28, 23:18   #3052
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hmm, chodze, duzo cwicze
schudlam ok 4 kg
w sumie w 4 tyg
trener mowi, ze mam nie patrzec na wage tylko na ubrania i na samopoczucie
i tak tez jest
zreszta wszyscy mowia, ze talii dostalam :P

wrzucam fote grilla z ostatniego razu :P
Ło matkooooooo, co za wyżerka! I to tak na noc kusić, echhhhh. Chyba idę najazd na lodówkę zrobić;] Szaszłyki wyglądają bosko;]

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-28, 23:18   #3053
cucciola79
Wtajemniczenie

mamaoptymistkapodgladnelam galerieswietne urwiski mamusiu!!!
Zmykam bo mi sie rozbujnik budzi Dobrej nocki zycze dziewczynki
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 23:19   #3054
agus87
Zakorzenienie

pokusilam
ide pod prysznica
baj
Stary 2011-07-28, 23:22   #3055
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:

uuu wspolczuje bolu ucha i zycze szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
aga_pe jak za dużo zacytujesz to wszystkiego nie pokaże ...

fota z dzisiejszej sesyjiiii z dziewuchami wsadzona

idę spać
Przesliczne sa te Twoje dziwuchy

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor
daaiisyyojj kochana wsrod zywych masz racjew koncu odetchnelamu nas dzisiaj wazenie moja niunka w niedziele skonczyla 2msc i wazyla tyle samo co Twoja dzis sie okaze ile przybrala??!! jeszcze spioszek spi a kapiel czekano i wazonko
Bylysmy dzisiaj na spacerze no i jak zawsze ok16 zaczynaja sie kolki ale dzielnie je zniosla ,wrocilysmy do domku wypila koperek, zrobila kupke i poszla smacznie lulu,nie chce przechwalac ale coraz lepiej nam idzie
To super ze powoli "opanowujesz" te straszne kolki ja jeszcze walcze

spice1985
21.30 i AZ DO 7.30 zazdoszcze. Kiedy moja Ola tyle bedzie spala ...

agnieszka_pe25 chyba tez zmienimy te mleko moze tez bedzie lepiej. a kropelki juz w drodzem kuzynka przyjezdza na urlop i mi kupila
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 23:26   #3056
spice1985
Zadomowienie

Obczajcie nowe zdj Hani w albumie normalnie mnie rozczula

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

SilLee no śpi tyle w nocy, w dzień może łącznie z 2-3h. Lubi dziecko spać. Mało tego jak dostanie o tej 7.30 butle, to koniecznie muszę Ją wziąć do naszego łóżka i jeszcze do 10.30 ze mną w łóżku dosypia przytulona Ale w dzień je sporo, bo co 2h...przybiera ładnie, więc położona mówiła,że może tyle w nocy spać skoro jest najedzona, bo żołądek Jej musi kiedyś odpocząć

A przez to że dziecko tak ładnie śpi,to mama zamiast się położyć to siedzi przy kompie i pewnie do 1 będę filmy oglądać:P Za to w dzień się zawsze z nią wybawię, nagadam, dziś miała bardziej śpiący dzień, przez co można odnotować moją zintensyfikowaną obecność na wizazu, bo Hanutek posypiała sobie, pewnie przez tą deszczową pogodę.

A ja mam kolejny okres...leci ze mnie jak z rynny,ale powiem Wam,że po porodzie w ogóle nie mam bóli @...Nie wiem czy to są cykle bezowulacyjne, czy po prostu po tych bólach których doświadczyłam na porodówce nic mnie już nie rusza

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-07-28 o 23:29
Stary 2011-07-28, 23:42   #3057
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
Obczajcie nowe zdj Hani w albumie normalnie mnie rozczula

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

SilLee no śpi tyle w nocy, w dzień może łącznie z 2-3h. Lubi dziecko spać. Mało tego jak dostanie o tej 7.30 butle, to koniecznie muszę Ją wziąć do naszego łóżka i jeszcze do 10.30 ze mną w łóżku dosypia przytulona Ale w dzień je sporo, bo co 2h...przybiera ładnie, więc położona mówiła,że może tyle w nocy spać skoro jest najedzona, bo żołądek Jej musi kiedyś odpocząć

A przez to że dziecko tak ładnie śpi,to mama zamiast się położyć to siedzi przy kompie i pewnie do 1 będę filmy oglądać:P Za to w dzień się zawsze z nią wybawię, nagadam, dziś miała bardziej śpiący dzień, przez co można odnotować moją zintensyfikowaną obecność na wizazu, bo Hanutek posypiała sobie, pewnie przez tą deszczową pogodę.

A ja mam kolejny okres...leci ze mnie jak z rynny,ale powiem Wam,że po porodzie w ogóle nie mam bóli @...Nie wiem czy to są cykle bezowulacyjne, czy po prostu po tych bólach których doświadczyłam na porodówce nic mnie już nie rusza
łoo matko i jeszcze do 10,30 teraz to mega zazdroszcze, moja budzi sie w nocy po 4h czasami po 6h ale to juz jest cud. wstanie o 7 i koniec spania na caly dzien prawie.

a ja jeszcze nie dostalam @ juz 2 miesiace po porodzie
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 23:45   #3058
amarcia
Wtajemniczenie

mamaoptymistka w tej maści do zestawu z kwasem bornym i wazeliną jest też często lanolina
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 00:36   #3059
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

MoniaK, ja mam zamiar kupić jakieś spodnie, które później wykorzysta jeszcze, np. sztruksy cienkie i koszulkę, albo jakąś polówkę do tego do kościoła jakiś sweterek rozpinany. Jeśli bym chrzciła teraz spodnie kupiłabym lniane.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ach, no i Edzik kończy dziś 12 tygodni

za 12 tygodni Edzia.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

82anusia
; hihi ja też tak długo po spałam... co dzien właściwie tak śpię Cudowne uczucie wstać np 10,30 rano :ziew:
Fiu fiu.. dom pełen gości
a tych rączek stopniowo może Adasia oduczaj .... na poczet wózka

Wózka w domu nie trzymam, brak mi na niego miejsca, a wózek jeśli Adaś nie śpi musi być w ruchu ciągłym, najlepiej ciągle w jednym kierunku W domu noszę go czasem w chuście, tylko zaraz oboje jesteśmy mokrzy, jeśli coś jest już koniecznie do zrobienia. Nie wiem jak go mam oduczyć noszenia (uczyć go nie uczyłam), on dosłownie jak poczuje rączki pod sobą przestaje płakać, tak samo jak poczuje, że jest kładziony to momentalnie płacz. Może mu samo przejdzie, nie wiem, może tak potrzebuje bliskości. Ogólnie mam taką teorię (wysnutą z obserwacji), że chłopcy są bardziej płaczliwi i więcej siedzą na mamach niż dziewczynki i u nas się niestety też to sprawdza.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Ahhh moim malutkim sukcesem chciałam się pochwalić
Waga pokazała dziś 5 z przodu !!!

Gratuluję postępu.

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tylko na chwilkę wpadam i że tylko o sobie tym razem, ale nie mam siły .....

Rozpoczeliśmy remont domu, głównie wymiana poszycia dachu i we wtorek majstrzy zdjęli 1/4 poszycia dachu, a wczoraj miałam w domu potop. Nie mieli foli do zabezpieczenia i dopiero wczoraj rano mąż jechał na wariata do sklepu, kupił folię i do wieczora co pół godziny wchodził na dach wylewać wodę. Mam zalany duży pokój (na zdjęciu widać jak spadł tynk z sufitu), mały pokój (tynk jeszcze się trzyma, ale garnki pełne wody) i kuchnię. "Ocalała" łazienka i przedpokój z klatką schodową. Normalnie masakra. Musiałam wspomóc się nawet wanienką, bo brakło garnków i misek. Spaliśmy gdzie się dało, starsza córka na dole u babci, my z małą na wąskim łóżku, a z boku leciała woda. W nocy co 1-1,5h latałam po pokojach i obserwowałam sufity. Bez prądu, tylko z latarką, bo woda podeszła do mocowań lamp w sufitach i bałam się spięcia. Dzisiaj już spokojnie, bez deszczu, ale boję się nocy, bo ma znowu padać. A robotę będą kontynuować dopiero jak pogoda się ustabilizuje. Lecę, trzymajcie kciuki żeby nie padało .....

Mam nadzieję, że będzie teraz pogoda, Żebyście nie mieli większej powodzi w domu, no i żeby wszystko wyschło. Swoja drogą czemu od razu Ci nie zabezpieczyli jakoś tego dachu??

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Tymuś chodzi wyłącznie w rozm. 68, rośnie jak na drożdzach.

Uroczy kawaler

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Weszłam napisać tylko że my dziś po szczepieniu, mój synuś waży już 7680 g i ma 73 cm !!! Chłop jak dąb, nikt mu nie podskoczy hehe Ale mieści się w normie "tycia" w I kwartale bo przytył prawie 3 kg przez 3 miesiące więc spoko. Poza tym bardzo dzielny, raz zapłakał tylko

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ZNOWU RZUCANIE OD 2 DNI przy UU!!!
wczoraj po poludniu chcialam nakarmic po 4 godzinach prawie to pojadla 3 minuty i wycie i nie chciala, potem o 18-stej glodna of kors..
dzis rano znowu wycie przy UU i ulalo sie mega oraz kupa, potem po powrocie z UDI nie chciala jesc, bawila sie, i kupa poszla wiec nie dawalam na sile dopiero jak zaplakala to zjadla odbilo sie obudzila sie i wycie, U juz nie chciala, spac nie chciala i ten spacer...
a teraz juz prawie 4 godziny nie jadla...
co ja mam poczac no?
nie chce jej budzic...ale jak bedzie nie jadla teraz 5 godzin to w nocy bedzie pewnie nadrabiac... a ja na resztkach oparach sil lece..

przepraszam za zale.
pazury przez to rzucanie przy UU mam obgryzione znowu...masakra!

współczuje Ci tych wybryków Zosi przy UU. Nie wiem co Ci poradzić. Ja sobie też nie radzę, a też nam cyrki przy piersi się zdarzają.

Cytat:
hej

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Zośka dziś posikała z 7majtek
a Gabryśka ssie tego kciuka aż mnie wnerwia [COLOR="Silver"]

Na pewno się wkrótce nauczy. Cierpliwości dla mamusi życzę

Cytat:

Biedna się namęczyłaś, szybkiego powrotu do zdrowia!!!

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość

oby tak dalej.

Dzisiaj w końcu u nas była ładna pogoda, także spacerowaliśmy z przerwami na karmienie na dworze. Adaś nawet na dworze za dużo nie spał, ale najważniejsze, że mi trochę ręce odpoczęły, bo w wózku jak jedzie to przeważnie grzecznie leży, ewentualnie się trochę pokręci, postęka, ale w końcu się uspokoi.
Idę spać, dobrej nocy

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011

Edytowane przez 82anusia
Czas edycji: 2011-07-29 o 00:38
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 07:57   #3060
agus87
Zakorzenienie

bry

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości