Rossmann - cz. X - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-29, 13:15   #3571
aktogimka
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - cz. X

Cytat:
Napisane przez nikaczekolada Pokaż wiadomość
a może wystarczyłaby maść cynkowa ? mam w domu i nie wiem na co ją używać .. wyczytałam, ze smarować twarz, żeby trądzik zszedł ale to tylko pogorszyło skórę, bo się wysuszyła i cuda się działy na mojej twarzy :/
Maści cynkowej używam na niespodziewane wypryski, wystarczy od 1 do 3 dni i po niespodziance nie ma śladu. Stosuję miejscowo, zazwyczaj na noc. Może używałaś jej zbyt drastycznie (smarowanie całej twarzy, codzienne używanie) i stąd wysuszenie i dalsze cuda?

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:18   #3572
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Maści cynkowej używam na niespodziewane wypryski, wystarczy od 1 do 3 dni i po niespodziance nie ma śladu. Stosuję miejscowo, zazwyczaj na noc. Może używałaś jej zbyt drastycznie (smarowanie całej twarzy, codzienne używanie) i stąd wysuszenie i dalsze cuda?
ja używam tak samo. uwielbiam to cudo za całe 2 złote.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:23   #3573
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
ja używam tak samo. uwielbiam to cudo za całe 2 złote.
ja również

odpisali mi z R. odnośnie mgiełki, wody termalnej z RDL i już nie będzie jej w asortymencie;/

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą

Edytowane przez PPP90
Czas edycji: 2011-07-29 o 13:24
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:25   #3574
gaga87
Zakorzenienie

pomysł z goleniem na odżywce pierwszorzędny nie wpadłabym na to sama, jesteście nieocenione

czy któraś z Was ma już żel pod prysznic C-Thru? to nowość, ciekawi mnie czy wart jest zakupu

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:28   #3575
nikaczekolada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Heh.. jak mam całą twarz zasyfioną to trudno smarować wybrane partie ;D Pierwsze 2 dni smarowałam codziennie a potem oczywiście mój leń wygrał i ni smarowałam wcale.. zauważyłam, że po tych 2 dniach skóra mi się pogorszyła i zaczęła swędzieć .. no to umyłam i maseczka z nagietkiem, bo to chyba jedyne co mnie ratuje ;D
Teraz nie zmieniam kosmetyków i stale używam:
U20 żel 2w1 do mycia twarzy wieczorem, Bourjois ten żel wygrany na Rossnecie do mycia rano, po umyciu zawsze krem nawilżajaco-matujacy U20 a w dzień po ok 5 minutkach od nałożenia kremu palcami nakładam podkład Bourjois Bio Detox , na to puder (zależnie albo Vipera cashmere veil a teraz kupiłam Joko mineral powder) i tfu tfu .. nie narzekam na stan cery teraz nie wyskakuje tak dużo tylko zaczerwienienia zostały i nie wiem co z tym zrobić ..
Miałam zamiar wybrać się do kosmetyczki ale byłam u dentystki i stwierdziła, ze 1 ząb prawdopodobnie byłby do kanałowego no i koszt tego 640zł + koszt odbudowy zęba ... masakra jakaś :/ stwierdziła, ze cały koszt zamknie się w ok 1000zł :/ Ja nie wiem czy ona mi to diamentami wysadzała będzie czy co.. muszę się skonsultować gdzie indziej jeszcze a kasę trzymać na ewentualne leczenie .. ehh.. a wszystko przez to, że rok temu inna pani dentystka założyła mi wypełnienie a nie wyczyściła dokładnie pod spodem zęba :/ no i teraz mi się odezwał ..

nikaczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:34   #3576
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
ja również

odpisali mi z R. odnośnie mgiełki, wody termalnej z RDL i już nie będzie jej w asortymencie;/
u mnie w rossmanie jest jeszcze jedno opakowanie tej wody, muszę kupić

a ja na swoje pojedyncze niespodzianki używam pasty Lassari bądź kremu z krzemem bardzo polecam jeśli ktoś walczy z trądzikiem

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:36   #3577
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Heh.. jak mam całą twarz zasyfioną to trudno smarować wybrane partie ;D Pierwsze 2 dni smarowałam codziennie a potem oczywiście mój leń wygrał i ni smarowałam wcale.. zauważyłam, że po tych 2 dniach skóra mi się pogorszyła i zaczęła swędzieć .. no to umyłam i maseczka z nagietkiem, bo to chyba jedyne co mnie ratuje ;D
U20 żel 2w1 do mycia twarzy wieczorem, Bourjois ten żel wygrany na Rossnecie do mycia rano, po umyciu zawsze krem nawilżajaco-matujacy U20 a w dzień po ok 5 minutkach od nałożenia kremu palcami nakładam podkład Bourjois Bio Detox , na to puder (zależnie albo Vipera cashmere veil a teraz kupiłam Joko mineral powder) i tfu tfu .. nie narzekam na stan cery teraz nie wyskakuje tak dużo tylko zaczerwienienia zostały i nie wiem co z tym zrobić ..
Miałam zamiar wybrać się do kosmetyczki ale byłam u dentystki i stwierdziła, ze 1 ząb prawdopodobnie byłby do kanałowego no i koszt tego 640zł + koszt odbudowy zęba ... masakra jakaś :/ stwierdziła, ze cały koszt zamknie się w ok 1000zł :/ Ja nie wiem czy ona mi to diamentami wysadzała będzie czy co.. muszę się skonsultować gdzie indziej jeszcze a kasę trzymać na ewentualne leczenie .. ehh.. a wszystko przez to, że rok temu inna pani dentystka założyła mi wypełnienie a nie wyczyściła dokładnie pod spodem zęba :/ no i teraz mi się odezwał ..
Co Ci się dokąłdnie działo?
Ja teraz wszystkie zęby poleczyłam,wcześniej mnie nie pobolewały,za to teraz jak już wszystkie zdrowe
Boję się że coś jest nie tak. Chyba że po prostu nadwrażliwości się nabawiłam

Edytowane przez Kachnaaaa
Czas edycji: 2011-07-29 o 13:38
Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:38   #3578
Quera
Zadomowienie

nikaczekolada - może zacznij z kwasami i filtrami? Nie miałam jakiegoś ogromnego problemu z trądzikiem, ale teraz nieproszeni goście na mojej twarzy pojawiają się tylko przed okresem i nie jest ich dużo
Quera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:48   #3579
anka1892
Zadomowienie

Cytat:
jeżeli mogę coś polecić.... używaj produktów przeznaczonych do cery suchej itp. raczej radzę porzucić te drogeryjne typu Under20, to największy błąd jaki można popełnić - stosować kosmetyki przeznaczone do skóry trądzikowej, mając trądzik. Uwierz mi, brzmi niewiarygodnie, ale to prawda.
Do mycia coś delikatnego, np Ziaja lipidowa(Czy jakoś tak, nie stosowałam ale polecana jest), Cetaphil(drożyzna, ok 40zł, ale ja używam :P ), Physiogel. Toniki bez alkoholu! Kremy do twarzy nawilżające, najlepiej apteczne, np Dermosan. A na trądzik to są maści, najlepiej od dermatologa, ale można spróbować Acne derm, brevoxyl - obydwa bez recepty, ale lepiej żeby twarz obejrzał specjalista.

Cytat:

ja mam jeszcze jedną sztukę, kupiona kilka miechów temu :P na wakacje starczy. Używam jej zawsze po moich ćwiczeniach, bo jestem wtedy mokra jak nie wiem co, a ona fajnie chłodzi.

Edytowane przez anka1892
Czas edycji: 2011-07-29 o 13:51 Powód: literówka się wdała ;p
anka1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:54   #3580
nikaczekolada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Quera Pokaż wiadomość
nikaczekolada - może zacznij z kwasami i filtrami? Nie miałam jakiegoś ogromnego problemu z trądzikiem, ale teraz nieproszeni goście na mojej twarzy pojawiają się tylko przed okresem i nie jest ich dużo
Mam zamiar, bo ileż można lat cierpieć z powodu tego okropieństwa na twarzy .. w kwasy sama bawić się nie będę .. musze tylko wiedzieć na czym stoję i ile kasy mogę przeznaczyć na kosmetyczkę, bo i za studia płacę także kasa z nieba nie leci a odkładam na samochód no i wiesz.. musze to rozplanować dokładnie, żeby w trakcie kuracji nie brakło mi kasy i żebym nie musiała przerywać z tego powodu.. jak już robić to porządnie i do końca
Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość

Co Ci się dokąłdnie działo?
Ja teraz wszystkie zęby poleczyłam,wcześniej mnie nie pobolewały,za to teraz jak już wszystkie zdrowe
Boję się że coś jest nie tak. Chyba że po prostu nadwrażliwości się nabawiłam
A no jakiś czas temu miałam normalnie ząbek do plombowania no i babka mi go zaplombowała .. ok. 2-3 tyg. temu ten zaplombowany ząb zaczął mnie pobolewać (przy jedzeniu słodkiego najczęściej) ale normalnie mnie nie bolał .. ograniczyłam słodycze tak żeby nie cierpieć, bo w pracy wolnego wtedy też nie miałam.. musiałam wytrzymać bez słodkiego.. nic trudnego dla mnie w sumie No i ząbek nie bolał .. aż tu na początku tego tygodnia ta plomba mi się skruszyła.. no to zapisałam się do dentystki .. zrobiła mi RTG i powiedziała, że najprawdopodobniej będzie do kanałowego ale nie na 100% .. tylko, że jak mi go rozgrzebie i się okaże, ze jednak do kanałowego to będę musiała wywalić 640 zł na początek od ręki :/ .. a do tego prawdopodobnie prawie drugie tyle żeby wykończyć zęba :/ podziękowałam i powiedziałam, że muszę to przemyśleć, bo nie mam teraz takiej kasy..
Teraz czytam w necie i ludzie piszą że kanałowe kosztuje ich ok 100 zł -150 . takie są opinie większej ilosci ludzi.. zdarzają się tacy co piszą, że 80 zł albo tacy, ze 400 zł .. no ale 640 zł jeszcze nigdzie nie wyczytałam !! Nie wiem czemu tak dużo mi zaśpiewała.. poszukam i dowiem się gdzie i za ile dobrze robią kanałowe Zrobię i będę miała spokój .. a potem do kosmetyczki pójdę, kiedy już będę wiedziała ile kasy mi zostało
Cytat:
Napisane przez anka1892 Pokaż wiadomość
jeżeli mogę coś polecić.... używaj produktów przeznaczonych do cery suchej itp. raczej radzę porzucić te drogeryjne typu Under20, to największy błąd jaki można popełnić - stosować kosmetyki przeznaczone do skóry trądzikowej, mając trądzik. Uwierz mi, brzmi niewiarygodnie, ale to prawda.
Do mycia coś delikatnego, np Ziaja lipidowa(Czy jakoś tak, nie stosowałam ale polecana jest), Cetaphil(drożyzna, ok 40zł, ale ja używam :P ), Physiogel. Toniki bez alkoholu! Kremy do twarzy nawilżające, najlepiej apteczne, np Dermosan. A na trądzik to są maści, najlepiej od dermatologa, ale można spróbować Acne derm, brevoxyl - obydwa bez recepty, ale lepiej żeby twarz obejrzał specjalista.
[/COLOR]
Tak tak.. ja wiem Kosmatyki przeciwtrądzikowe wysuszają a jak skóra jest sucha to broni się tym co ma czyli sebum .. no i bez sensu robota
Ale wypróbowałam już wiele.. teraz mam 20 lat a z trądzikiem (w konkretnej formie) borykam się od 14 roku życia.. dlatego przeszłam już przez dermatologa, która nie zrobiła mi żadnych badań tylko od wejścia przepisała mi antybiotyk doustny, maść silnie złuszczającą i apteczny płyn mieszany na życzenie, który miałam stosować punktowo - wysuszający .. przed kuracją miałam trądzik tylko na twarzy.. w trakcie kuracji twarz swędziała niemiłosiernie.. poszłam dowiedzieć się czy tak ma być, bo tak swędzi, ze trudno jest powstrzymać się przed podrapaniem, ale ie dotykam.. p.doktor powiedziała, ze tak ma być, bo skóra się złuszcza i jak już się złuszczy to przestanie swędzieć .. do końca kuracji nie pojawiały mi się niespodzianki, ale ok tydzień-dwa po zakończeniu kuracji znów zaczęły wyskakiwać i to nie tylko na twarzy ale też na dekolcie i plecach .. do tego twarz zaczęła mi się świecić jak latarnia morska.. pytałam (a raczej moi rodzice wtedy ) o inną lekarkę , ale ta jest najlepsza i mam się cieszyć, ze do niej trafiłam.. - kuracja zakończona a ja wyglądam gorzej niż przed kuracją i mam się cieszyć ..
potem działałam już na swoją rękę .. po myciu oprószałam się pudrem propolisowym - on działał i to całkiem nieźle
w międzyczasie przeszłam przez masę kosmetyków .. Vichy działa na mnie jak kosmetyki marki TiP (chociaż moze i one działyby lepiej :/ ) tak samo LRP łącznie z Effaclarem Duo, Effeclarem K itd..
w końcu podczas używania U20 (ale tylko żel 2w1, bo po tym 3w1 robiły mi się cuda :/ ) i kremie nawilżająco-matującym skóra mi się uspokoiła.. jest gładka jak się przejedzie ręką .. wyskakują tylko takie półmilimetrowe kaszaki czasem, które znikają przy myciu.. także ta seria jest dla mnie zbawienna
Tyle tylko, że porobiły mi się wągry na nosie, z boku nosa, + czoło i nie umiem ich się pozbyć..
Plecy i dekolt też mi się uspokoiły sporadycznie tylko wyskakuje coś większego przed okresem a tak to o niebo lepiej niż 4-5 lat temu w czasie i po kuracji u dermatologa.
Zostaję przy U20 ..aaa no i do demakijażu i jako tonik Bioderma Sensibio H2O Bardzo mi służy
Jak pójdę do kosmetyczki i powie mi co mam używać to zacznę.. póki co nie zmieniam.. kolejnych wybryków skóry bym nie wytrzymała

Edytowane przez nikaczekolada
Czas edycji: 2011-07-29 o 14:10
Stary 2011-07-29, 14:00   #3581
damngirl90
Rozeznanie

Cytat:
Mam zamiar, bo ileż można lat cierpieć z powodu tego okropieństwa na twarzy .. w kwasy sama bawić się nie będę .. musze tylko wiedzieć na czym stoję i ile kasy mogę przeznaczyć na kosmetyczkę, bo i za studia płacę także kasa z nieba nie leci a odkładam na samochód no i wiesz.. musze to rozplanować dokładnie, żeby w trakcie kuracji nie brakło mi kasy i żebym nie musiała przerywać z tego powodu.. jak już robić to porządnie i do końca

A no jakiś czas temu miałam normalnie ząbek do plombowania no i babka mi go zaplombowała .. ok. 2-3 tyg. temu ten zaplombowany ząb zaczął mnie pobolewać (przy jedzeniu słodkiego najczęściej) ale normalnie mnie nie bolał .. ograniczyłam słodycze tak żeby nie cierpieć, bo w pracy wolnego wtedy też nie miałam.. musiałam wytrzymać bez słodkiego.. nic trudnego dla mnie w sumie No i ząbek nie bolał .. aż tu na początku tego tygodnia ta plomba mi się skruszyła.. no to zapisałam się do dentystki .. zrobiła mi RTG i powiedziała, że najprawdopodobniej będzie do kanałowego ale nie na 100% .. tylko, że jak mi go rozgrzebie i się okaże, ze jednak do kanałowego to będę musiała wywalić 640 zł na początek od ręki :/ .. a do tego prawdopodobnie prawie drugie tyle żeby wykończyć zęba :/ podziękowałam i powiedziałam, że muszę to przemyśleć, bo nie mam teraz takiej kasy..
Teraz czytam w necie i ludzie piszą że kanałowe kosztuje ich ok 100 zł -150 . takie są opinie większej ilosci ludzi.. zdarzają się tacy co piszą, że 80 zł albo tacy, ze 400 zł .. no ale 640 zł jeszcze nigdzie nie wyczytałam !! Nie wiem czemu tak dużo mi zaśpiewała.. poszukam i dowiem się gdzie i za ile dobrze robią kanałowe Zrobię i będę miała spokój .. a potem do kosmetyczki pójdę, kiedy już będę wiedziała ile kasy mi zostało
Zależy jaki ząb i ile kanałów ma, bo się zdarza, że maja po 4 kanały a za każdy jeden kanał oddzielnie się płaci. Np 100 zł za kanał *4 + wypełnienie plombą. No u mojej dentystki raczej na 550 zł się zamknęło leczenie kanałowe z największą ilością kanałów.
A ile masz lat? Bo do 18 roku życia leczenie kanałowe jest za darmo.
damngirl90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 14:19   #3582
malina333
Zakorzenienie

nikaczekolada, wypróbuj może jeszcze te dwa produkty które wymieniłam kilka postów wcześniej mój brat też miał ogromne problemy z trądzikiem i pomogły właśnie te kosmetyki do tego krem nawilżający + coś do mycia buźki i może będzie lepiej

Rośnijcie
Stary 2011-07-29, 14:26   #3583
anka1892
Zadomowienie

Jeszcze mi się przypomniało, bo ostatnio oglądałam dwukrotnie ten filmik ->http://www.youtube.com/watch?v=7e5_RVBwNjE , nie mogąc wyjść z podziwu, także możesz spróbować myć twarz płatkami owsianymi (btw, bardzo lubię owsiankę )
Stary 2011-07-29, 14:29   #3584
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Warto zrobić porządek z gospodarką hormonalną. To podstawa, mnie rozwiązało to cały problem. Poza tym stosuję tonik z Celii, żel micelarny z Biedronki, jak się coś przytrafi to punktowy żel na wypryski z Rossmana i krem matujący Lirene, a na noc krem nawilżający Bioderma do cery tłustej.
Stary 2011-07-29, 14:34   #3585
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A no jakiś czas temu miałam normalnie ząbek do plombowania no i babka mi go zaplombowała .. ok. 2-3 tyg. temu ten zaplombowany ząb zaczął mnie pobolewać (przy jedzeniu słodkiego najczęściej) ale normalnie mnie nie bolał .. ograniczyłam słodycze tak żeby nie cierpieć, bo w pracy wolnego wtedy też nie miałam.. musiałam wytrzymać bez słodkiego.. nic trudnego dla mnie w sumie No i ząbek nie bolał .. aż tu na początku tego tygodnia ta plomba mi się skruszyła.. no to zapisałam się do dentystki .. zrobiła mi RTG i powiedziała, że najprawdopodobniej będzie do kanałowego ale nie na 100% ..
Kurcze wystraszyłam się
Mnie właśnie tez wcześniej nic nie bolało,ale zaplombowała mi i zaczynam odczuwać ból przy jedzeniu słodkiego,albo czasem owoców takich jak np.brzoskwinie..
Musze się chyba wybrać do innej dentystki,żeby mi to sprawdziła,czy poprzednia faktycznie dobrze mi to zrobiła.
No ale kurcze,bulić pieniądze za coś,co nie wiadomo czy jest dobrze zrobione a potem sprawdzać u kogoś innego i znowu wykładać? Eh,takie rzeczy to chyba tylko u nas. Za 4 zęby dałam ponad 600 zł i nie chciałabym żeby okazało się że mam coś jednak nie tak Tak się zastanawiam,czy w takim przypadku można złożyć u dentysty "reklamację".
U mnie to jeszcze nie wiadomo z czego to sie wzięło,może faktycznie nabawiłam się tej nadwrażliwości,ale na Twoim miejscu powiedziałabym o tym dentystce,która mi plombowała,w końcu tego się nie robi na chwilę,żeby zaraz się kruszyło.

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 14:40   #3586
pat0
Wtajemniczenie

Nikaczekolada
ja za kanalowe lecznie (3kanały)placilam 160 zl + plomba 90zl (bo to siodemka) i to prywatnie
to ci zasolila cene

dziewczyny co polecacie na wypryski ? mam kilka krostek i zastanawiam sie czym bym je najszybciej zawalczyla
Stary 2011-07-29, 14:55   #3587
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
Nikaczekolada
ja za kanalowe lecznie (3kanały)placilam 160 zl + plomba 90zl (bo to siodemka) i to prywatnie
to ci zasolila cene

dziewczyny co polecacie na wypryski ? mam kilka krostek i zastanawiam sie czym bym je najszybciej zawalczyla

Ja na wypryski używam (na noc) Sudocrem Chociaż ja mam ogólnie cerę spoko, rzadko mi cokolwiek wyskakuje, ale jak już wyskoczy, to Sudocrem

A co do dentysty, to niedawno byłam na wyrwaniu i zapłaciłam 350 zł Bo kobietka stwierdziła, że się mocno umęczyła z moim zębem Później odwiedziłam tą panią jeszcze dwa razy, oba razy byłam na borowaniu i raz zapłaciłam 150 zł, a następnym razem już o 50 zł więcej, choć miałam robione to samo I jeszcze ten tekst dentystki: "to dzisiaj weźmiemy sobie 200 zł" Tak się wkurzyłam, że już więcej do niej nie poszłam, bo jak widać nie ma żadnego cennika, tylko sobie ceny bierze z kosmosu Nie wspomnę, że w dziurę po zębie chciała mi wstawić mostek nie mówiąc w ogóle co to jest i wyśpiewała mi za to 2700 zł Za tyle to bym sobie ze spokojem wstawiła implant bez niszczenia dwóch dobrych zębów
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 14:57   #3588
anka1892
Zadomowienie

pato, a może właśnie polecane przed chwilą maść cynkowa lub sudocrem? Dziewczyny chwalą też olej tamanu, ale nie wiem czy posiadasz

jej, jak tak czytam ile Wy wydajecie na dentystę szok normalnie. Ja chodzę zawsze na NFZ i jeszcze jednej złotówki nie wydałam na dentystę w moim całym życiu( a lat mam 21), fakt, żałuję, że nie wiedziałam o istnieniu białych plomb, bo mam teraz te z rtęcią prawdopodobnie(martwi mnie zawartość rtęci i ohydny kolor, który widać jak szeroko otworzę usta(dobrze, że to 6 i 7 tylko), ale ja te plomby miałam robione jak miałam naście lat(ostatnia to chyba 6-7 lat temu i nawet nie byłam świadoma, jaką on mi krzywdę wyrządza )

A i jeszcze odnośnie cen, to ja myślę, że dużo zależy od tego gdzie leczysz, w małych wioskach wezmą mniej,a w centrum miasta więcej takie moje zdanie.

Edytowane przez anka1892
Czas edycji: 2011-07-29 o 15:02
Stary 2011-07-29, 15:01   #3589
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
pato, a może właśnie polecane przed chwilą maść cynkowa lub sudocrem? Dziewczyny chwalą też olej tamanu, ale nie wiem czy posiadasz
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3582
a może na pojedyncze wypryski jeszcze olejek z drzewa herbacianego?

Rośnijcie
Stary 2011-07-29, 15:04   #3590
pat0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Ja na wypryski używam (na noc) Sudocrem Chociaż ja mam ogólnie cerę spoko, rzadko mi cokolwiek wyskakuje, ale jak już wyskoczy, to Sudocrem
Cytat:
masc cynkowa mam i niezbyt mi pomaga
a sudocrem -to ten dla bobaskow? i co on robi z krostkami? sa jakies male opakowania? a olej tamanu gdzie dostane?
Stary 2011-07-29, 15:04   #3591
anka1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3582
a może na pojedyncze wypryski jeszcze olejek z drzewa herbacianego?
właśnie gdzieś czytałam o tym, że pomaga na wypryski i nawet go sobie zakupiłam(tylko nie tej polecanej firmy Kej, tylko "ETJA"), ale nie zauważyłam jego działania, więc szybko zaprzestałam jego stosowania, ale używałam go do inhalacji jak miałam katar. Świetnie przetyka nos! Szkoda, że na krótko.

tak, sudocrem dla bobasów, w Rossie, 60g jest najmniejszy chyba i kosztuje ok 10zł, ale jak on działa to nie wiem, bo sama go nie stosowałam (na dozie 11zł, bo sprawdziłam przed chwilą :P)
A olej tamanu to Biochemia Urody, czytałam, że w 2 dni nie ma śladu po syfie ;p ale stosować tylko miejscowo bo wysusza.

Edytowane przez anka1892
Czas edycji: 2011-07-29 o 15:08
Stary 2011-07-29, 15:06   #3592
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie gdzieś czytałam o tym, że pomaga na wypryski i nawet go sobie zakupiłam(tylko nie tej polecanej firmy Kej, tylko "ETJA"), ale nie zauważyłam jego działania, więc szybko zaprzestałam jego stosowania, ale używałam go do inhalacji jak miałam katar. Świetnie przetyka nos! Szkoda, że na krótko.
ja mam Kej ale nie znoszę tego zapachu

Rośnijcie
Stary 2011-07-29, 15:09   #3593
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
masc cynkowa mam i niezbyt mi pomaga
a sudocrem -to ten dla bobaskow? i co on robi z krostkami? sa jakies male opakowania? a olej tamanu gdzie dostane?
Tak, on jest dla bobasków Najmniejsze opakowanie ma chyba 60 g. Dostaniesz go normalnie w Rossmannie, SP, zapewne też w aptece
On wysusza krostki i u mnie likwiduje zaczerwienienie. Jednak pod makijaż go nie polecam. Ja zawsze stosuję go na noc i rano budzę z piękną buzią
Stary 2011-07-29, 15:11   #3594
anka1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
ja mam Kej ale nie znoszę tego zapachu
jest bardzo intensywny... i długo go czuć. przynajmniej ten mój, ale myślę, że one się dużo nie różnią. A Tobie działa na wypryski?

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Tak, on jest dla bobasków Najmniejsze opakowanie ma chyba 60 g. Dostaniesz go normalnie w Rossmannie, SP, zapewne też w aptece
On wysusza krostki i u mnie likwiduje zaczerwienienie. Jednak pod makijaż go nie polecam. Ja zawsze stosuję go na noc i rano budzę z piękną buzią
jej dziewczyny jak Wy kusicie, to masakra :P ja mam jeszcze maść cynkową, ten olejek z drzewa herbacianego, tormentiol, acnefan i już mam ochotę na sudocrem ...
Stary 2011-07-29, 15:15   #3595
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:

jej dziewczyny jak Wy kusicie, to masakra :P ja mam jeszcze maść cynkową, ten olejek z drzewa herbacianego, tormentiol, acnefan i już mam ochotę na sudocrem ...

To forum to złoooo
Stary 2011-07-29, 15:18   #3596
PPP90
Zakorzenienie

nikaczekolada współczuje takich problemów z cerą używanie drogeryjnych produktów na pryszcze, nie wiele działa jak odstawiłam je to cera sie znacznie poprawiła ( puk puk nie zapeszam) im mniej tym lepiej
używam maseczki z glinką szarą Ziaja, tonik ogórkowy Ziaja (to on bardzo mi pomógł, mam mniej śladów po pryszczach) jest bezalkoholowy, żel do mycia twarzy z AA help, delikatny dla cery. Na dzień emulsję z Olay i na to puder z Jadwigi lub Manhattana Cleraface (niektórych zapycha, mnie nie) Ja wiem każda cera jest inna ale może coś Ci sie przyda
acha czasem pryszcz wyskoczy ale to raz na 2tyg.

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 15:22   #3597
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
jest bardzo intensywny... i długo go czuć. przynajmniej ten mój, ale myślę, że one się dużo nie różnią. A Tobie działa na wypryski?

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

u mnie nawet działał ale nie znoszę tego zapachu i przerzuciłam się na pastę lassari

chciałam wypróbować maseczki z alterry ale jak zobaczyłam opinie na kwc to się zniechęciłam

Rośnijcie
Stary 2011-07-29, 15:32   #3598
nikaczekolada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez damngirl90 Pokaż wiadomość
Zależy jaki ząb i ile kanałów ma, bo się zdarza, że maja po 4 kanały a za każdy jeden kanał oddzielnie się płaci. Np 100 zł za kanał *4 + wypełnienie plombą. No u mojej dentystki raczej na 550 zł się zamknęło leczenie kanałowe z największą ilością kanałów.
A ile masz lat? Bo do 18 roku życia leczenie kanałowe jest za darmo.
no właśnie mam 20 już :/ i nigdy wcześniej nie miałam kanałowego .. także muszę się zorientować co, gdzie, jak i za ile ;D

Stary 2011-07-29, 15:44   #3599
damngirl90
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie mam 20 już :/ i nigdy wcześniej nie miałam kanałowego .. także muszę się zorientować co, gdzie, jak i za ile ;D
Właśnie. radze iść do innego dentysty. Możę nie jest kanałowe wcale leczenie potrzebne. Ja miałam mieć ząb do leczenia kanałowego, poszłam do innej dentystki i mi go uratowała
damngirl90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 15:45   #3600
nikaczekolada
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze mi się przypomniało, bo ostatnio oglądałam dwukrotnie ten filmik ->http://www.youtube.com/watch?v=7e5_RVBwNjE , nie mogąc wyjść z podziwu, także możesz spróbować myć twarz płatkami owsianymi (btw, bardzo lubię owsiankę )
Ooo tym mnie zaciekawiłaś , bo płatki owsiane to brak chemii także powinno zadziałać ;D A do tego fajnie matują ;D
Musiałabym tylko poszukać tego kremu gdzieś tanio, bo znalazłam jak na razie jeden sklep po 100 zł za tubkę :/ nie powiem że mało :P

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość

Kurcze wystraszyłam się
Mnie właśnie tez wcześniej nic nie bolało,ale zaplombowała mi i zaczynam odczuwać ból przy jedzeniu słodkiego,albo czasem owoców takich jak np.brzoskwinie..
Musze się chyba wybrać do innej dentystki,żeby mi to sprawdziła,czy poprzednia faktycznie dobrze mi to zrobiła.
No ale kurcze,bulić pieniądze za coś,co nie wiadomo czy jest dobrze zrobione a potem sprawdzać u kogoś innego i znowu wykładać? Eh,takie rzeczy to chyba tylko u nas. Za 4 zęby dałam ponad 600 zł i nie chciałabym żeby okazało się że mam coś jednak nie tak Tak się zastanawiam,czy w takim przypadku można złożyć u dentysty "reklamację".
U mnie to jeszcze nie wiadomo z czego to sie wzięło,może faktycznie nabawiłam się tej nadwrażliwości,ale na Twoim miejscu powiedziałabym o tym dentystce,która mi plombowała,w końcu tego się nie robi na chwilę,żeby zaraz się kruszyło.
Wiesz.. jak mi się wykruszyło to wolałam iść wcześniej niż później, bo później to już tylko byłoby wyrwanie korzystne :/ .. zrobiła mi rtg na NFZ normalnie i powiedziała, ze do kanałowego ..a resztę historii już znacie

Cytat:
Nikaczekolada
to ci zasolila cene
Dlatego właśnie pisałam w międzyczasie, że w necie ludzie piszą, ze za kanałowe płacą w okolicy 80-200 zł .. za całe kanałowe a nie za 1 kanał .. no a 640 zł to ja nie wiem.. może chciała powiedzieć 460 zł ? Nie mam pojęcia.. to i tak cholernie dużo.. no ale to Akademickie Centrum Stomatologii .. muszą zarabiać w wakacje, chociaż byłam tam u chirurga szczękowego i narzekać nie mogę, bo wycięła mi piękny kawałek podniebienia w celu odsłonięcia zatrzymanej trójki ;D założyła gips , potem na ten ząb zamek i aparatem ściągany.. mam w łuku swoją trójkę i cieszę się bardzo Chociaż wiele cierpienia przeszłam ale warto było

Hmm.. muszę wyczaić promocję na serię Physiogel, bo miałam kiedyś próbkę szamponu i bardzo fajny był .. a wg mnie testowanie kremu na podstawie 1 próbki jest bezsensowne.. bo albo używam i po dłuższym czasie widz pozytywne efekty albo nie

W Rossmannie nie ma wgl tej firmy no nie ?

Edytowane przez nikaczekolada
Czas edycji: 2011-07-29 o 15:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości