|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Ja daję znać,
że za nie długo goście przyjdą, bo jest msza za babcie od mojego D i po mszy mają przyjść na kolację. Pewnie mnie już dzisiaj nie będzie. Jak coś się będzie działo to dam znać - mam kilka nr zapisanych ![]() Na okres bycia w szpitalu, nie będę wstanie na bieżąco uzupełniać listy, chyba że maż zakmini jak to zrobić ![]() bo laptopa nie biorę, a internetu w komórce nie mam ![]() Do zobaczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
To super ze nadal wszystko u was w porzadku i malutka nadal jest aniolkim. u nas odpukac tez ![]()
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2011-07-29 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |||
Zakorzenienie
|
wow....to Ty po porodzie będziesz ze 4 na minusie
![]() Cytat:
![]() a w domu rzeczywiście masz wesoło, podziwiam jak to ogarniasz!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ponawiam pytanie bo pewnie przeoczyłaś ![]() a my już po.... przeżyliśmy ![]() było płaczu dużo, ale o dziwo tuż po szczepieniu Adaś się uspokoił i usnął...dla mnie najgorszy nie był przeraźliwy płacz- choć też okropny- ale wielkie łzy w oczach jak płakał, aż materacyk zmoczył.......tak mi go żal było... ![]() spał po szczepieniu 3 godz, ciekawe jak w nocy będzie... ale były i dobre strony wizyty -waży już 4600!!! może dla niektórych niewiele ale dla mnie bardzo dużo bo był malutki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Słoneczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zadomowienie
|
No Słoneczko,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aha waże 74,5 kg już więc 10kg spadło w tydzień i czuje że brzuszek jeszcze bardziej się wciągnął więc niedługo już praktycznie śladu nie będzie po nim ![]() w ogóle już czuje się jak laska bo bez brzucha tak jakoś inaczej ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-29 o 17:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |||
Zakorzenienie
|
A ja w ciągu całej ciąży przytyłam 17 kg
![]() ![]() Brumku śliczny masz ten brzuszek, do końca pozostał bardzo zgrabny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Sloneczko ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale skoro cc musieli robić tzn. że mały uparciuch do końca nie chciał sie poddać i wyjśc z brzuszka ![]() Cytat:
![]() A właśnie się niedawno zastanawiałam, czy wielu z Was porobiły się wylewy w czasie porodu, bo mnie to pewnie nie ominie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi tez ta spuchnięta gęba (nieładnie rzecz nazywając) najbardziej przeszkadza i w sumie tylko jej chcę się pozbyć ![]() ![]()
![]() |
#1599 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mojego malucha też łapią chyba kolki. Ma debridat i herbatki koperkowe, ale jakoś słabo pomaga. Nie płacze cały czas, ale często, napina brzuszek i słychać problemy z kupą i gazami i wtedy aż piszczy. Te krople bebicon są dopiero od 4 tygodnia życia, masowanie też nie bardzo działa, co można jeszcze zrobić? ![]()
![]() |
#1600 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oj mi tez moja przeszkadza ale mi na odwrot kazdy mowi zze sie na buzi zmienilam,obym wrocila do dawnego wygladu po porodzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny Lenie też skóra się łuszczy na stópkach i rączkach, teraz już jest lepiej, ale na początku schodziła bardzo i lekarka pytała czy mała nie jest przenoszona, bo tak podobno najczęściej dzieje się u dzieci po terminie, u Filipa też schodziła ale nie aż tak mocno jak małej
my używamy teraz do kąpieli płynu Oilatum Soft, bo dostałam do testowania i od kiedy małą kąpie w nim to ta skórka coraz mniej schodzi, a wcześniej nawet oliwkowanie po kąpieli nic nie dawało, więc płyn fajny własnie sama wykąpałam małą, nie było najgorzej, trochę płakała ale dalam radę chłop mi na ryby znowu pojechał, a syn do babci, więc jestem słomiana wdowa tej nocy, przynajmniej muszę zająć się tylko Leną ![]() co do wagi mam 11 kg na minus... dla kogoś kto przytył do 15 kg (a tak przeważnie jest nie?) to super wynik ale ja jeszcze 15 kg mam do zrzucenia, póki co nie chcę patrzeć na siebie w lustrze, bo wyglądam fatalnie ![]() twarz jest szczupła, bo nawet w ciązy nie przytyłam na buzi (z Fifim miałam twarz jak księżyc w pełni) a reszta ciala xxxxl przy 152 cm wyobraźcie sobie jak komicznie wyglądam ciekawa jestem czy za rok będę miała swoją wagę czy nie apetytu w ogóle nie mam, jem jak ptaszek, a nie chudnę od tygodnia z młodym od razu po szpitalu miałam minus 10, a teraz miałam chyba tylko 7 kg boję się że tym razem będzie ciężej ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- nam na problemy brzuszkowe pomaga suszarka do włosów ![]() ok. 17.00 Lena ma atak "kolki" (co chwilę się napina, płacze przeraźliwie i wierzga rączkami i nóżkami) nie jest to jakiś hardcore (odpukać żeby gorzej nie bylo) i trwa to max godzinę, ale mała nie płacze mi non stop
#1602 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ale szybko.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- A ja mam wiadomośc od Moniczki, że leży w szpitalu-narazie nic się nie dzieje, więc pewnie poleży do poniedziałku(wtedy ma termin), no a poza tym wszystko ok. A ja dzisiaj wysprzątałam cały domek ![]() ![]() Szkoda mi mojego męża, bo ma swój warsztat, orobił się jak dziki osioł przy samochodzie kolegi z pracy, a ten na koniec mówi do niego-dzięki kolo ![]() żeby było mało zajechał do niego mój wujek i mówi, żeby mu pomógł tapczan przewieśc( a do tego musiał użyc mój samochód z hakiem i przyczepkę). Wszystko do k.....kosztuje i co??dostal 2 piwka ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Wtajemniczenie
|
Hej brzuszki i rozpakowane mamusie
![]() kilka dni mnie nie było,a le wracam z podkulonym ogonkiem. W pracy było ostro bo chciałam wszystko podopinać przed moim urlopem i oficjalnie dziś nył mój ostatni dzięń pracy ![]() ![]() Brumku już widze zdziwienie na izbie przyjęc jak przyjdziesz rodzić ![]() jacieeeee ![]() nerolko z zapartym tchem czytałam Twoją historie z mężem, ![]() a co do wagowych tematów to znowu spuchłam i od razu ponad kg na plusie ![]() ale dzis nie zepsuje mi nic humoru zaczynam tworzyć liste rzeczy do zrobienia przed porodem: -dokupic brakujące rzeczy(laktator , pieluszki, kocyk etc) -uporządkowac szyflady z ubraniami -poprać rzeczy Dżonego -poprasować ww -oddać auto na serwis - oddac auto/robic samemu gruntowne sprzątanie auta - wyyyyyspać sie pewnie jeszce z 15 takich pktów wymysle ![]()
#1605 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dwie doby ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brumeczku nadal jestem pod wrazeniem Twojego brzyszka. Jest sliczny!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Zadomowienie
|
Ale cisza na wątku. Wszystkie rozpakowane mamusie mają pełne ręce pracy przy maluszkach, a sierpniówki czekają.
Ela_84 jak sprawdzają się pieluszki wielorazowe? Wysłałam Ci wiadomość na priv, bo pewnie mały nie pozwala Ci być na bieżąco. |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zaś schodzącej skóry, to pediatra nam przepisała nam jakąś maść i pomaga. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Prawie zapomniałam, jacieeeee gatulacje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Wtajemniczenie
|
mam dosyć na dzisiaj wchodze Was podczytać tylko jak Natalke karmię i niezręcznie mi pisac jedna reką dziewczynki już spią a ja mam dosyć kiedy ja sie przestawię że mam teraz dwójke dzieci nie mogę też narzekać bo Natalka więcej spi niż marudzi ale i tak zawsze cos jest do zrobienia w domu dzisiaj podniosłam starszą córkę ( 4,5 roku ma) i jeszcze siadła mi na brzuch i nie tak zabolał a później znowu zaczełam krwawić a juz kilka dni nic nie było normalnie cała podpaska ale teraz już jest ok ale nadal czuje brzuch jak się napnę gdy wstaje ale dobrze że już nie leci tak ze mnie
JACIEEEEE gratuluję nareszcie się doczekałaś Nerola dobrze że wszystko idzie ku lepszemu trzymam ![]() Zanka u mojej Natalki też troszkę skórka się łuszczy na stopach i rączkach ale połozna powiedziała że to normalne u dzieci przenoszonych smaruje bephantenem i ale musz e chyba kupić ten Oilatum |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A taką wagą w wyniku spuchnięcia to w ogóle nie trzeba się przejmować, bo to zwykła woda. Zejdzie w 3 minuty, nie to co tłuszczyk, którego ciężko się pozbyć ![]() W to nie uwierzę ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1611 |
Rozeznanie
|
Youyou ale twoja córa to pieknosci
![]() ![]() Pieleszko moje gratulacje ![]() ![]() Bardzo dziekujemy ![]() Wszystkim dziewczynom dziekuje pieknie za zyczenia imieninowe ![]() ![]() Nom ale juz przeswity sie z tylu glowki sie robia pomalutku hehe ![]() Dziekuje wraz z Karolinką ![]() My w srode bylysmy na kontroli u lekarza z tymi kupkami i bąkami, i mała waży juz 3700gram ![]()
#1612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My kupiliśmy taką: http://allegro.pl/fisher-price-husta...735207440.html W prawdzie nie wiem jak sprawdzi sie przy małej, mam nadzieję że Lili nie będzie się bała w niej leżeć...... ale póki co jesteśmy w niej zakochani! mąż codziennie ją włącza i patrzy maslanymi oczami ![]() ![]() Mysleliśmy o tej z owieczką, ale ostatecznie padło na różową ![]() ![]() Cytat:
AAaaa w końcu!!! Gratulacje kochana!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ludzie mają naprawdę tupet...... co z tego że kumpel, czy wujek... ajć nie lubię takich ludzi.... ![]() Widać, że weekend się zbliża bo cisza nastała ![]() My byliśmy na godzinę u teściów, oczywiście mi szanowna tesciowa ciśnienie podniosła.... tż pokazał jej zdjęcie wózka - jej komentarz "wózek jak wózek" ![]() ![]() ![]() Jeszcze wyskoczyła z hasłem "za jakie grzechy ona już ma babcia zostać! Jak ona taka młoda i pół wsi się z niej śmieje!!" k....a zamiast się cieszyć że wszystko jest dobrze, że możemy mieć dziecko i modlić się żeby się zdrowa urodziła to ta z takimi hasłami.... nic tylko podejśc, wystrzelać po gębie i wyjść... ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
Ale zeszły same z czasem, tak?
#1615 |
Zakorzenienie
|
moja mała przenoszona właśnie nie jest, a łuszczyła jej się ta skórka na prawdę mocno
#1616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj nawet pojawił się uśmiech. A ja mogę iść się spokojnie wykąpać, czy coś w domu zrobić. Także fajna sprawa! Polecam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | ||
Rozeznanie
|
Super !!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nerola Ty zartujesz, matko kochana co to sie dzieje.. Nadrabiam dalej.. My na szczepienia idziemy 2 sierpnia we wtorek i bedziemy szczepic na nfz + rota i pneumokoki pozniej ale mamy je refundowane przez urzad miasta ze wzgledu na wczesniactwo Karolinki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 | ||
Zakorzenienie
|
Ja tez. Składałam chyba ze dwa tygodnie temu i mam dostać w sierpniu.
J dostałam w Mopsie specjalny druk dla lekarza do wypełnienia. Cytat:
![]() jakie szczepionki wybrałaś? Cytat:
![]() tu link Jacie gratuluje ![]() Słoneczko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |||
Zakorzenienie
|
ale dziś miałam pracowity dzień, normalnie chyba wracam do swojej formy bo też w miejscu nigdy usiedzieć nie mogłam
![]() przede wszystkim ogromnie gratuluje jacieeee Dominika! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My jutro idziemy na kontrolę z Filipem i malutką to zobaczę ile mój głodomór przybrał. Trzymam kciuki za brak objawów po szczepieniu, ja zawsze miałam duży stres jak mały je zniesie... Mojej Lilce też skóra delikatnie się łuszczyła, ale nawet nie przyszło mi do głowy żeby jakoś specjalnie o to dbać, założyłam że noworodki tk mają ![]() Kąpiemy ją w Hippie a parę razy posmarowałam ją mleczkiem hippa, skórę ma bardzo ładną już. Dziewczyny apropos godziny 17 to u nas jest to samo. Lila cały dzień jest w sumie grzeczna, zjada i śpi, czasem pokwęka ale nie ma tragedii, ale od 17 do 20 to tylko cyc się liczy bo inaczej pokazuje diabelskie oblicze. Gdzieś słyszałam że właśnie w te godziny najczęściej maluchy mocniej marudzą. Cytat:
![]() Ciąże miałyśmy podobne, bo leżałyśmy to i córy podobne ![]() Gratuluję wagi ![]() Co Ci doktor powiedziała o gazach? Ja to się tylko cieszę, że moja tak co kawałek pryka, przynajmniej kolka jej nie będzie męczyć.. Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-29 o 22:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Zakorzenienie
|
Lena też bąki puszcza często, czasem tak głośne jak jakiś stary facet haha
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.