|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() dziec mi spi na rekah, wlasnie sobie zrobil szrame ala harry poter ![]() alestrasznie mnie boli brzuch, jak na @ ale nic nie idzie.
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() Zwolnienie dostałam na przeziębienie, ale na zwolnieniu jest normalnie wpisany symbol ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do laktacji to ja już praktycznie nie przystawiam do piersi. Mały już nie chce za bardzo ssać, bardziej na piersi się uspokaja niż je. Więc jako uspokajacz traktujemy. A pokarm ten co mam to odciągam, ale jest go tak samo mało jak było na początku dlatego Mały się nie najadał. I wcale nie czuję się z tego powodu źle.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-29 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje Ci bardzo. Właśnie muszę iść dzisiaj do internisty, a teściowa mów mi żebym poszła lepiej do gina, tylko że mój gin nie przyjmuje dzisiaj prywatnie ![]() A muszę mieć jakieś zabezpieczenie, bo mają mi przysłać z pracy jakiś papierek że umowę przedłużają mi do porodu, ale nie wiem na jakich zasadach, czy mam donieść L4 dalsze, czy wiesz po prostu czekać aż się mała urodzi i zanieść akt urodzenia ![]() Boże jakie to wszystko pokręcone ![]() DZIEKUJEEEEE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() No jak nie doniesiesz zwolnienia to nie wiem jak to jest. Więc lepiej mieć niż potem pluć sobie w brodę. ![]()
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego wolę mieć je na zapas ![]() może być tak, że dzisiaj jeszcze urodzę i będzie po problemie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
BAN stały
|
Jestem,zyję.
Pan mąż wczoraj po pracy wyciagnął rękę i chciał gadać. Tym razem ja słuchałam a on mówił. Pogniótł i wyrzucił pozew bo"niepotrzebny i tak cie kocham". Nie jest jeszcze dobrze ale idzie ku lepszemu. Oczywiście nadal śpi w salonie bo w łóżku sie nie godzę. ![]() Zżera go zazdrość bo dzwonia tel.,ja biorę auto i jadę nie mówię gdzie(a byłam w Biedronce). Moze da sie to odratować? Tylko tyle niemiłych słów padło z jego ust. Jak wracałam do domu,to pomyślałam o Was i Waszych kciukach-DZIAŁAJĄ!! Za co serdecznie dziękuję ![]() ![]() Jak zwykle można na Was liczyć. ![]() Iza ma sie znakomicie,ciagnie cyca jak szalona,pierdzi,beka jak rasowy menel. Paznokcie Jej obcinam jak tylko widzę,ze kapkę odstają.Nie cierpię u dzieci długich. Maksiu nadal sie wycieczkuje-wczoraj do mnie dzwonił...z kibla. Był tam z 2 kolegami ![]() Ale mnie uspokoił-każdy s**ał w osobnej kabinie. Szymon z Krystianem oczywiście broją. A...i mamy nowego członka rodziny-Szymon znalazł w garderobie...żabę ![]() I mamy akwarium z żabą i polujemy na muszki i mrówki. Ja się wykończę. Brunetko nie skacz.Poczekaj na mnie,no chyba,ze spłyniesz Wartą do mnie ![]() Będzie lepiej tylko trzeba cierpliwosci. Marinko u Was się już normuje? Zmalowana a dlaczego masakryczna noc? Cholera dlaczego dzieci mają kolki ![]() Iustynko i u Ciebie też? Kociary Kolinko i Wodaqua powiedzcie mi dlaczego mój kot wcześniej robiacy do kuwety,obsikuje i dziś obs**ał mi łóżko? Ma wybierane odchody,dostę non sto. I on śpi w łóżku a potem w nie robi ![]() Nawet na matę Izy sie szikał. Myślałam,ze to Krystian jak wędruje w nocy z łóżka do łóżka ale na próbę nałożyłam mu 3 noce pampersa i nie on jednak. Poza tym to małe plamki a dzieciak oj potrafi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana a powiedz mi jeszcze, jak dałaś te L4 to 100% czy 80 % dostałaś ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Rozeznanie
|
Witam, dziękuję za słowa wsparcia, Kajol
![]() ![]() Monia, Madziulka, Pieleszka, Cookie- GRATULACJE!!! Nerola wierzę, że uda Wam sie przetrwać ten kryzys Pisze tego posta od dwóch dni Teraz mam nowy problem - w lewej piersi mam mniej pokarmu, Mała przy niej grymasi, nie chce jeść, bo jest troche "kapciowata". Jak zwiększyć pokarm w niej? I jeszcze jedno - czy to prawda że dziewczynki nie mogę spać na boku?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
Nerolaaaaa jak się cieszę
![]() To było nie realne, aby Ty i on osobno! Nie zdecydowanie to do Was nie pasuje !! Mogę spokojnie rodzić ![]() Jak Ja uwielbiam Twoją rodzinkę ![]() Tyle się dzieje ! ![]() a co do kotka to nie wiem ![]() może czuje się zagrożony i zaznacza swoje tereny ![]() ![]() nie mam pojęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Wtajemniczenie
|
Nerolko super! Oby szlo ku lepszemu!
Ania trzymam kciuki za szczepienie! Cytat:
Jacieeee trzymam kciuki, zeby dzisiaj juz ruszylo! Nic sie nie boj! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |||||||
Zadomowienie
|
Hej!
Wpadłam na trochę, bo teściowa poleciała na miasto... A tak przy niej głupio mi siedzieć przed kompem... Już i mnei dopadają pytania od zanjomych czy juz i kiedy to... Na razie się nie wnerwiam... Data przynajmniej znana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Majtaski siatkowane mam ![]() Trochę strach z tym kopaniem... Mam w planach zakup fasolki do karmienia, żeby kręgosłupa nie obciążać, więc może i przed ruchami dziecka ranę ochroni... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Każdy straszy przed cc jak może, a ja nie mam innego wyjścia... Ciekawe jak ja zareaguję na znieczulenie i w ogóle na ból po operacji - nie wiem bo nigdy nie miałam, ale rany raczej dobrze mi się goją, więc myślę że w tej kwestii będzie ok. Kurcze, w 5 dobie... Ja bym chciała jak najkrócej poleżec w szpitalu... Cytat:
Poza tym na czas cesarki zażyczyłam, żeby był w pobliżu, jakby trzeba było jakąś zgodę pisemną wyrazić w razie zagrożenia mojego czy dziecka zdrowia... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O tym spaniu na boku nie slyszalam, wg mnie raczej chodzi ogolnie o bioderka, bo np. dzieci, ktorym usg bioderek nie wyszly dobrze, nie powinny spac na boku, ale nie slyszalam, zeby to sie tyczylo tylko dziewczynek. Zaneta L4 ciazowe, bez wzgledu na to od kogo (wazne, ze ma symbol B) jest zawsze 100% platne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() U Nas noc spokojna, Marcel już budzi sie tylko 2 razy koło 12 i koło 4 najada się, zmieniamy pieluche i śpi ![]() ![]() Dzisiaj na 17 mamy USG bioderek. Troche się denerwuję czy wszystko dobrze bo przez to ułożenie pośladkowe już w szpitalu mieliśmy konsultacje i 5 września mamy umówioną wizytę w poradni rehabilitacyjnej i jeśli wszystko będzie dobrze to tylko jakieś ćwiczenia Nam zaleca a jak nie to czeka Nas wizyta u ortopedy.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale u Was się dzieje ![]() ![]() Cytat:
Ja po śniadanku. Jadę zaraz do pracy wypisac wniosek urlopowy na te dwa tygodnie ![]() ![]() Aha i dziś równo 14 dni do porodu ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-07-29 o 10:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() u Filipka obudzil sie maly glod ![]() ![]() ![]() teraz tez lezy sobie kolo cycka i sie rozglada ![]() Cytat:
![]() ale te Filipki sa sliczne! ![]() Cytat:
![]() to teraz tylko rodzic ![]() Cytat:
hehe,uwielbiam Twoje dzieciaczki ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uspokoiłaś mnie z tymi bioderkami, koleżanka mnie nastraszyła. Oczywiście staram sie żeby spała na pleckach, ale czasem pośpi i na boczkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U Nas na sali pooperacyjnej były super łóżka z pilotem i regulowana wysokością całego łóżka tej części pod głową także nie było problemu ze wstawaniem. A co do fasoki do karmienia to ja tez mam i dla mnie jest za cienka i i tak albo musiałam trzymac małego w powietrzu rękami, albo siedzieć z podkurczonymi nogami i mnie rana ciągnęła. Na razie karmię na leżąco, ale jak już dojde do siebie to pewnie wrócę do fasolki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
Aga i Oliweczka dziękuje
![]() ![]() Ciekawe jak tam jacieee ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A myślę że to pomoże na ulewanie, bo te specjalnie mają dodatek chyba skrobi, w każdym razie składnika który zagęszcza pokarm w żołądku. Cytat:
dziękuję ![]() Nerolka, mocne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mąż szybko małą zobaczy ![]() Cytat:
![]() Ja chcę wannę... Przed nami perspektywa ostatniego wspólnego, samotnego weekendu... Cytat:
Chodzić będę z pomoca męża, już się zdeklarował... A jakieś ograniczenia jedzeniowe były? Czy można od razu po cc coś zjeść? Książka.... cwane ![]() Jejku, to długo nie mógł byc przy Tobie... Ale fajnie, ze dziecko zabierali... U nas nie ma tak dobrze... Czyli szwy zdejmują, jak już się zagoi ranna, tak? Ale do domu puszczają przed zdjęciem, czy trzeba czekać? Cytat:
![]() No to super podejście mają! Ale nie dziwię się - chca zdobywać renomę. Ja już się boję zajmować dzieciaczkiem... ![]() Cytat:
![]() Świetnie byłoby, gdybyś dzisiaj urodziła... z Tż! Cytat:
Muszę się z kuzynką spotkać, która miała tutaj cc 2 lata temu... Może jeszcze coś podpowie... Cytat:
![]() Iza jak rasowy menel? Dobre ![]() Co do kota, to wymyj mu kuwetę i wsyp nowy żwir. W brudnej na pewno się nie załatwi, ale skoro wyciągacie kupki, to może mu śmierdzi, więc warto by ja wymyć... Poza tym jeśli dzieje się to w nocy, to może nie ma do niej dojścia, albo się gubi... Chociaż po takim czasie już nie powinien. Mój jak nie trafił to raz narobił za gazówkę, raz do buta... Od czasu do czasu zaprowadź go do kuwety, niech sobie posiedzi... Moim zdaniem jest za mały, zeby jakoś złosliwie znaczyc teren... Nic więcej doradzić nie potrafię... Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-07-29 o 10:18 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Rozeznanie
|
Pochwalę się moją Karolinką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I pamiętaj! "Chwal męża swego bo mogłaś mieć gorszego" - odwieczne słowa mojej babci ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wietrzejesz kochana ojjjj wietrzejesz ![]() ![]() Ehh słodcy są w tym stresowaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do Izy... ![]() DZIEŃ DOBRY! Eh... jakiś biedny Pan odczuł własnie wahania hormonów kobiety przed porodem.... kupiłam w sobote tel.. przesyłka kurierska pobraniowa i co? do dziś go nie ma... zadzwoniłam, puściłam wiązankę co o nich myślę ![]() ![]() Pogoda do d... szaro, buro i ponuro ![]() ![]() ![]() ![]() Tak że przy okazji mam zamiar zrobić przegląd szafy i trochę z niej powyrzucać ![]() Poza tym cisza... ani czopa-szopa, ani bóli, ani nic... tatuś już jej dziś zagroził, że jak nie wyjdzie to on odsyła z powrotem huśtawkę! no cóż... może podziała ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
Ellilka - my wrecz mamy zalecenie czesciej spac na lewym boku bo glowka troche asymetryczna
kinga znowu spi przy piersi i ja mleko moje zalewa. w nocy przy przewijaniu nasiurala mi na lozko... w brzuchu jej sie przelewa i pierdzi mi na kolanie az milo. artur ciagle laskotalby kinge misiem. kochany jest,pomaga mi, ale wieczorem musze go mocno przytulac bo nawet przez sen mowi ze nie mam juz do szpitala jechac taksowka. boi sie ze znowu mnie niebedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() strasznie się cieszę ![]() ![]() a u nas masakra, po rannym karmieniu mały tak chlusnął że miałam łóżko do przebrania całe i od 5 nie śpi w zasadzie wcale tylko przysypia na kilkanascie minut ![]() na razie go obserwujemy a jak się coś będzie działo to do pediatry ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- ![]() kobiety bo ja już zgłupiałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka nawet wporządku. Wyspałam się ![]() Teraz Małego uspałam zjem coś i idę chyba farbować włosy ![]() Cytat:
![]() ![]() Dasz radę ![]() ![]() Nerola wspaniałe wieści przynosisz ![]() ![]() Cytat:
![]() śliczna Karolinka! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |||
Zadomowienie
|
Miałam ciężką noc, od 4 nie spałam, w końcu udało mi się wrócić do snu około 6.30. Chyba organizm przyzwyczaja mnie do wstawania, jak już Mała będzie z nami.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerolka cieszę się bardzo, że zaczynacie się dogadywać. Jesteście na dobrej drodze ![]() Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-07-29 o 11:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
A u nas dziś tak 0 do 12 w nocy marudzenie, płacz, ale potem spanie do 6 ( w międzyczasie obudził się o 3, zdążyłam zrobić butlę,ale przysnął, więc stwiardziłam, że poczekam te kilka, kilkanaście minut aż się obudzi, a tu niespodzianka i się nie obudził, a już nie chciałam go budzić, więc wylałam mleko i poszłam spać razem z nim. Też śpimy w jednym łóżku z małym. Tak że się wyapdłam nawet ![]() Daję mu Sab ( Shirko ![]() ![]() I Carmelko dzięki za link, słyszałam właśnie o tym Kindii...Podpytam w aptece na pewno. Właśnie teraz strasznie się pręży przez sen i czerwony jak cegła. Z kupą ciągle wielkie problemy. No i dalej wyje, ale jest trochę lepiej niż było. Youyou ja użuwam sachol teraz, na poranione dziąsło, jak go aplikuje, to aż mi słabo, tak szczypie, ale po chwili jest ulga dość spora. Może dlatego, że ja mam tam rankę i tak piecze, a Filipek czerwone dziąsła, to może nie będzie tak piekło...Jeju nie wiem. I dobrze napisałaś, że mały się darł tak jak zwykle więc nie wiedziałam, czy to po szczepieniu, czy ot, ,,normalna" kolka...Ale profilaktycznie dałam mu czopek przeciwgorączkowy no i robię okłady z kwaśnej wody. I cieszę się, że Twój mąż pomaga Ci przy szkrabach. Taka pomoc jest nieoceniona. No i nerolciu... Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że jest chociaz troche lepiej... Widziałam w klubie co napisałaś, ale jak zaczęłam odp. to mały się darł i nie kończyłam. Pod wszystkim co napisała w klubie BABONIK się podpisuję obiema rękami. Myślę, że zażegnacie kryzys. Ba, jestem pewna, że Wam się uda. I to jeszcze po tym, co napisałaś dziś. Tylko najgorsze są przykre słowa które usłyszałaś od męża i które ciągle obijają się o głowę...Sporo już usłyszałaś i ciężko o tym przestać myśleć, a co dopiero zapomnieć...Na pewno masz żal do męża. Ale ja wierzę z całego serca, że Wam się uda. A Izunia chyba czuje, że mamie jest ciężko i jest taka grzeczna, by jej nie obciążać ![]() ![]() Carmelko a mleko zmieniamy tak jak pisały dziewczyny, stopniowo. Pierw miareczka, no i tak dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z kotem to może być racja. Umyj mu dokładnie kuwetę i zaprowadź go. Mój jak mu śmierdzi z kuwety to rzadziej chodzi a jak zmienię to biegnie, aż się kurzy ![]() Wiecie co ja chyba przestanę narzekać na moje maluchy. Właśnie się dowiedziałam, że znajomi którzy mieli rodzić na przełomie sierpnia-września już nie są w ciąży... brzuch nie rósł i dziecko się nie rozwijało. Aż się poryczałam, bo to takie niesprawiedliwe. Prawie koniec ciąży... nie wyobrażam sobie co oni muszą przeżywać.
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Nigdy was nie nadrobię ![]() ![]() ![]() Teraz też na chwilkę przysnął, więc korzystam z okazji ![]() Chciałam baaardzo pogratulować każdej nowej mamusi ![]() A naszemu maleństwu strasznie złuszcza się skórka ![]() ![]() A no i wstawiam zdjęcie naszego szkraba, który skończył już 9 dni ![]()
#1530 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Lezenie na bokach uratuje mi kregosłup - najbardziej boję się lezenia na wznak przez 12 h bo mi już po 3 min wszystko sztywnieje. A łóżek z pilotem to na bank u nas nie ma :P Cenne rady z fasolka - w takim razie nie ma co się śpieszyć z zakupem. Ja mam zalecenie żeby dzieckiem opiekować się na leżąco ![]() ![]() Cytat:
![]() Arturek dzielny ![]() Natka, dzielna z Ciebie mamusia ![]() Marinko! ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.