|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
widzę że nie ja jedna jeszcze u gina nie byłam
jakoś mi nie po drodze do poradni by spędzic tam pół dnia
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
A czasem zosiaaa nie ma na imię Ewa?
![]() Zgłupiałam do końca. Chciałam po kąpieli dać mm. E. darł się w niebo głosy, bo głodny... ,,,i pluł butlą... ...więc spróbowałam dać UU... ...przyssał się na ok. 15 minut lekko tylko wierzgając ![]() Teraz zasnął u mnie na rączkach...
|
|
#3154 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
dziekuje za porady, zadzwonilam do mojego TZ cioci w Pl jest pediatra i opowiedzialam cala sprawe, dodatkowo zmierzylam malej temp w pupce i miala 37.7!! to juz sie na maxa zestrachalam, ale podobno w taki ukrop to normalne, bo u nas dalej mimo wieczora 30 stopni! ciocia powiedziala, zeby podac dicoflor wieczorkiem i obserwowac czy dziecko placze i czy nei wymiotuje, a zwymiotowala dzisiaj troche z takim mega ulaniem, ale u niej to normalne, zawsze tak miala i miala badania krwi i bylo ok.... powiedziala, ze taki galaretowaty sluz jest oznaka infekcji bakteryjnej najczesciej i jak jest tak goraco to normalne, ale zeby obserwowac bo jak nastepna kupka taka bedzie to do lekarza. i pytala czy Zoska robila takie galaretowate kupki wczesniej, a ona robila ale ja myslalam, ze to normalne! bo robila tak po tym zageszczaczu i tym leku na refluks ale juz jej nie podaje i nie robila juz takich potem, a ciocia TZta powiedziala, ze to moze byc wydma jelitowa czy cos takiego, ze to chirurgicznie sie usuwa ale dziecko by wtedy wylo np 2 godziny bez przerwy, a ja sie da uspokoic przeciez. no wiec czekam na poranna kupke z nerwem i mam nadzieje, ze temp nie skoczy. DZIEKUJE WAM ZA WSPARCIE, wiem ze ja panikara jestem, ale ja jako dziecko mialam tyle przypadlosci strasznych ze sie od razu boje jak cos takiego widze ![]() Cytat:
4Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zoska tez robi banki juz jakies dwa tygodnie , nozki podciaga i glowe i plecki do siadania wygina, silna bestia. Cytat:
moja Zoska tez tak ma, ze na spacerku spi, ale jak wozek stoi to max pol godzinki![]() a mozna juz dzieciom marchewke dawac? od ktorego tygodnia? Cytat:
Ide spac chyba, chociaz sioe boje ze nie zasne teraz z nerwow, jeszcze ta temperatura mnie zdolowala no....ale moze rzeczywiscie z goraca? u nas w domu 27 stopni a na dworze duchota--- |
||||||||
|
|
|
#3155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak czytam opinie o Azalii i Cerazette to widzę że dziewczyny mają tu i tu podobne problemy z krwawieniem, są też opinie że wszystko super, więc decyzja należy do Ciebie.
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
dupa zbita!!!!!!
Tylko sie zdrzemnal!!!! No to dalam mu butle, odbilam, polulalam, odlozylam do lozeczka i RYYYYYYK!!!!!!!!!!!!!!!! Probowalam wszystkiego. Smoczek be, klepanko be, masowanko be, pielucha be, szum be, tropikalny las be. KUDWAAAAA oczy jak piec zloty i nie bedzie spal teraz go bujam noga, bo on w ogole spiacy nie jest ![]() ![]() ja nigdy nie naucze swojego dzieciaka by spal w lozeczku o normalnej porze ![]() ![]() ![]() resztkami sil sie opanowalam zeby nie krzyczec jestem okropna matka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- zosiaaa, a to Ty masz fejsbuka?
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
anula
zeby bylo dobrze.![]() Moja mala do spania musi miec i smoka i pieluche, ale przynajmniej nie musze sie bawic w usypianie na rekach ani bujanie w wozku bo wystarczy ze dam malej smoka i pieluche i sama zasypia. Wyjatkiem sa kolki, wtedy w ogole spac nie chce. |
|
|
|
#3158 | |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
eweska musiało być cięzko jak się nam poskarżyłaś na chłopców bo ty najtwardsza z nas tu wszystkich oby juz nie było takih wyskoków z ich strony ![]() grazin 40????? a ja taka słonica nosze tylko dwa rozmiary większe od ciebie? cos mi tu ściemą zalatuje dziewczonka ja wykupiłam tabsy, ale leżą nie ruszone....i chyba ich nie wezmę.... naczytałam się o tych plamieniach, spadku libido i tyciu, że mi się odechciało.... ![]() anula_81 a my dzisiaj byliśmy u ortopedy i na szczepieniu... do ortopedy weszliśmy, rozebraliśmy, popatrzył, ubrać kazał i nic nie mówi... pytam się czy ok, bo nawet słowem się ie odezwał łaskawca...mówi, że ok następna wizyta we wrześniu... dziękuje, do widzenia i sie zaczęła akcja... zrobił mi sie babel na stopie, gdyz moje dwuletnie szpilki zrobiły mi niespodzianke i postanowiły mi zrobic kuku... ledwo szłam...i w tym momencie mój synek dostał takiego ataku płaczu, że szok..tz go niósł na rękach chwile ale nie pomogło za wiele.. więc buty w rękę i zapindalałąm o domu przez pół miasta boso na sygnale dotarlismy do domu...o dziwo stopy całe, choc po drodze musiałąm slalomy robic pomiędzy szkłami... mały zjadł i znowu do przychodni na szczepienie... powiem tyko, że płakałam razem z nim tz go trzymał...potem się cała trójka przutulilismy i się uspokoił ale był dzielny! od tamtej pory ciągle śpi...z przerwami na UU i marudzenie u babci teraz jak zasnął o 18 to jeszcze śpi, ale go zaraz chociaż na śpiocha nakarmię... a kąpanie chyba dziś mu już odpuszczę.... mam nadzieje, że nocka będzie ok i zarejestrowałam się do okulisty bom ślepa już jak kret! ludzi na ulicy nie poznaję ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Ile czasu trzymacie dzieci do odbicia?
Mala jadla 40 minut temu, odbilo jej sie dwa razy, polozylam ja. Chwile pospala i wrzask. Nie wiedzialam co jej jest i polozylam ja sobie na brzuchu, znowu jej sie dwa razy odbilo i teraz lezy spokojnie. |
|
|
|
#3160 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Pamiętam że przy synku pediatra mówiła że można juz podawać słoiczki od 4 miesiąca dzieciaczkom które skończyły 3 miesiące i są na mm i tak synkowi delikatnie wprowadzalam co nie co, teraz chłopcom tak samo, ale bardzo delikatnie żeby przebojów nie było. Nie cała malutka łyżeczka to nie dużo I gdyby miało im zaszkodzić to już by im coś było, ponieważ rano dostali :P
|
|
|
|
|
#3161 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale na początku to była katorga z tym odbijaniem... mój Piotruś wazy 6500 czyli prawie 7....waga mnie okłamała
|
|
#3162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z tego co udało mi się sprawdzic to Azalia i Cerazette mają taki sam skład, tylko podobno Azalia jest nowszym lekiem, więc nie ma znaczenia czy to czy to
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
jeju a ja spojrzalam na to co sobie zapisalam od tej cioci ze to wglobienie jelitka i znalazlam w necie, masakra!! a moja Zosia tak podkurcza nozki i tak nagle placze przy karmieniu a te galaretowate kupki miala duuuzo razy a ja glupia matka myslalam ze po lekach! ale jak odstawilam to nei bylo galarety, a dzisiaj znowu i to pomaranczowa?? jezu jak ja sie teraz martwie spac nie bede....chyba pojedziemy jutro malej USG zrobic
|
|
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia sprawdziłam, zosiaaa ma na imię Ewa - zapadło mi w pamięć, bo wywołała tym ogólne zszokowanie w klubie
Idę spać, bo Eda śpi, a on ostatnio wstaje po 3 h od jedzenia wieczornego. Ja już nie wiem, co z nim zrobić
|
|
#3166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak się bardzo martwisz, to jedz i sprawdź! lepiej dmuchać na zimne... wszystko będzie ok ![]() mała będzie zdrowiutka zobaczysz
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to jednak nie to. Koniecznie idźcie na USG, zbadają i będzie wiadomo. Trzymam
|
|
|
#3168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To może spróbuj na razie to jedno opakowanie. I ja też kiedyś słyszała że te tabletki to ten sam skład mają.. Ja po pierwszym porodzie też brałam Azalię, ale tylko jedno opakowanie zużyłam wtedy, bo ciągle zapominałam brać i stwierdziłam że to bez sensu i zostaliśmy tylko przy gumkach. I wtedy nie plamiłam w ogóle. anula - jedźcie, lepiej sprawdzić.
|
|
#3169 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz próbuję uśpić starszą córkę, która dziś wróciła ze mną od dziadków |
||
|
|
|
#3170 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bidulcio moja, a on Ci ryczy cały czas? czy po prostu jest wypoczety jak po wizycie w spa?? może spróbujesz mojej metody 5 10 15?? u nas na prawde działa! choc musiał zaczać ją wprowadzac tż bo ja byłam miekka, ale teraz wiem ze nic mu sie nie dzieje tylko płacze zz marudzenia, na rekach sie uspakaja i znowu płacze i zasypia 'spróbuj. jednak ta metoda wymaga regularności zeby dziecko sie przyzwyczaiło Cytat:
a jak widze ze sie kreci to biore znowu bo wiem ze to powietrze jak zasypia na rekach A POtem sie budzi z rykiem to zawsze o to chodzi Cytat:
ja jestem tak samo panikara jak Ty wiec Cie rozumiem bo ostatnio jak seba przez pół dnia nie chciał jesc to chciałam na pogotowie jechac ![]() ale proponowałabym zevys sie uspokoiła. nie googluj chorób bo 80% objawów zawsze dopasujesz do swojego dziecka, a raczej ZTwoj wyobraźnia ![]() mysle ze nastepna kupa bedzie elegancka i Cie uspokoi ![]() Cytat:
to wiesz co ![]() moze nie bierzmy tych tabletek bedziemy rodzic jedno dziecko na drugim ![]() fajny pomysł nie? ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() mówisz o tym parku w zatorze? to obok mnie jest jakies 15kmczemu nie wpadłas na kawe ?
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
grazin to dawaj umawiamy się na wątek mamusie maj-czerwic2012
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Przebrałam na śpiocha, nakarmiłam na śpiocha....i dalej kima! a ja się zastanawiam jak jego organizm zareagował na ta szczepionkę...
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-07-29 o 22:40 |
|
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
aż się zalogowałam...
antropia ile mlody waży??? |
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale facet! Piekny i duzi
Lubiem takich ![]() Moja Lola rodziła się dzień wcześniej, ważyła 3560g a teraz 4550g... Może ja ją głodzę na tym cycu moim... ![]() edit - tydzień temu, ale przeciez duzo sie nie zmieniło przez ten czas Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-07-29 o 22:59 |
|
|
|
#3175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co ty gadasz w ogóle ![]() ładnie Twoja wazy przybiera prawidłowo, więc jest ok mój ponad przeciętność urósł jak na ten tydz bodziaki na 62 poszły do lamusa, na 68 są ok w zależności od rozmiarówki, niektóre są na niego na długość na styk, ale niektóre niestety przez głowę nawet nie przechodzą dziewczynki z reguły są drobniejsze
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-07-29 o 23:06 |
|
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Duży nooo... antropia rezerwuję na zięcia
![]() jak duży zostanie to do teściowej (czyt. mnie) też pasował będzie. Narazie tez marzę o 68kg ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Jezuuuuuuuuuuuuuuuu ide spać! Jutro grilla robimy, już na 14.00, bo dzieci dużo i lubią się bawić, wiec godzina od nich zależy. Jeszcze sprzątanie mi zostalo, bo po marynowaniu wszystkiego żarcia się wzięło nabałaganiło... samo... jak bonidydy... |
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ile bym dała z grillla i gości ![]() mnie czeka samotny weekend... mężulo w pracy a cała reszta rodzinki idzie na weekend w góry...
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia to pakuj wózek i heja - mam ponad kg karkówki
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby kto nie wiedzial jestem na audioriver!!!!!!! (wlasnie w tej chwili)
|
|
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

jakoś mi nie po drodze do poradni by spędzic tam pół dnia

!!!
dietetycznego, bo krwawa mary
[ale cos mi nie idzie]

Czy tylko ja biorę takie tabletki na całym forum?? Jak Wy się zabezpieczacie dziewczyny? U nas gumka odpada (teraz byliśmy zmuszeni), bo ani ja ani Tż jej nie trawimy 

zeby bylo dobrze.

Czekamy na Ciebie fasolko