|
|
#3931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XIX
Cytat:
ale ja tema już mam dość swatanie tzn tego ze ktoś mnie swata, a wiele osób robi to notorycznie odkąd zerwałam z wieloletnim eksem. Owszem fajnie jak ktoś mnei poznaje z nowymi osobami, ale bez ciśnienia 'o boże! może coś z tego będzie' ![]() Dzisiaj miałam dziwne i bardzo niekomfortowe spotkanie z przyjacielem eksa hmm...
|
|
|
|
|
#3932 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś czuję się tak samotna, jak chyba nigdy...
Nadszedł czas by wreszcie zatroszczyć się o siebie,przestać marzyć o rzeczach niemożliwych, zacząć żyć rzeczywistością, nie zaś w świecie iluzji przynoszącej tylko cierpienie. 22.07.2011 - Nowe życie.
|
|
|
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
naprawde go kocham!
pol roku nie jestesmy razem... nie spotykalismy sie poprostu zero kontaktu... ciezko bylo mi sie pozbierac ale jakos daje rade... ostatnio zadzwonilam do niego bo chcialam odzyskac wazna mi plyte i co? uslyszalam usmiech w jego glosie... czyli jest szczesliwy! jest z NIA szczesliwy! a ja? zamiast sie zalamac usmiechnelam sie i az mi cieplo sie na serduszku zrobilo eh... stracilam swoja milosc... ale przynajmniej wiem ze on zyskal swoja... 'Kochac czasem znaczy po prostu umiec nie byc razem...' |
|
|
|
#3934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja eksowi bardzo dobrze życze, bo wiem że mimo tego co sobie wzajemnie zrobiliśmy, to fajny z niego facet. |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale na szczescie czas dziala na jego korzysc.. mam jeszcze tylko nadzieje ze przestane o nim tak czesto myslec
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Rozeznanie
|
ja też dzisiaj obłowiłam się lumpku - 2 bluzki z krótkim rękawkie, tunika, kurteczka, spodnie, sweterek zapinany, bluzka z rękawem 3/4, torebka (ze skóry!!!) i apaszka
nie muszę chyba dodawać, że gęba mi się śmiała przez resztę dnia ?
|
|
|
|
#3937 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślimy, że już mamy faceta na zawsze.. a tak naprawdę to nie mamy nikogo, bo ludzie nawet w związku to istoty wolne.. czytam teraz bardzo interesującą książkę "Kobieta zawiedziona".. kobieta zdradzona po 20 latach małżeństwa pisze pamiętnik.. wiele ciekawych spostrzeżeń w nim zawiera.. przytoczę dwa cytaty: "Dziś rano doznałam olśnienia: to wszystko moja wina. Najpoważniejszy błąd, jaki popełniłam, to to, że nie rozumiałam przemijania czasu. Czas mijał, a ja trwałam w swej postawie idealnej żony idealnego męża. Zamiast ożywić nasze życie seksualne, fascynowałam się wspomnieniami naszych dawnych nocy. Wyobrażałam sobie, że zachowałam twarz i figurę trzydziestolatki, zamiast dbać o siebie, uprawiać gimnastykę, odwiedzać salon piękności. Pozwoliłam zanikać swojej inteligencji; nie kształciłam już umysłu, myślałam sobie: później, kiedy dziewczynki dorosną i nas opuszczą.[...] Sądziłam, że ognisko domowe starczy mu za wszystko, sądziłam, że mam go całego dla siebie. Ogólnie rzecz biorąc uważała, że wszystko jest już uzgodnione, ustalone: musiało go to drażnić, jego, który zmienia się i poddaje różne rzeczy w wątpliwość. Rozdrażnienie, tego się nie wybacza" "Twoim największym błędem - oznajmiła mu - było to, że pozwoliłeś, abym ufna, uśpiła swoją czujność. I oto znalazłam się w wieku czterdziestu czterech lat z pustymi rękami, bez zawodu, nie mając w życiu żadnego innego celu poza tobą. Gdybyś osiem lat temu mnie uprzedził, ułożyłabym sobie niezależne życie i łatwiej pogodziłabym z taką sytuacją." książka napisana już kilkadziesiąt lat temu, ale uważam, że nadal bardzo aktualna.. i nie odnoszę tych cytatów do Twojej sytuacji, bo wiem, że Ty jesteś zaradna i żyjesz swoim życiem.. ale napisałam je tak po prostu bo choć my kobiety o pewnych sprawach wiemy, to czasem wychodzi, że niestety jedynie w teorii, a jak przychodzi co do czego to.... Cytat:
do jesieni jeszcze trochę czasu i wierzę, że do tego momentu wszystko wyjdzie na prostą, a Ty będziesz się już tylko uśmiechać... życzę Ci tego z całego serca..
|
|
#3938 |
|
Raczkowanie
|
Malla, a Ty na wakacjach?
|
|
|
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Chciałam się przyłączyć do togo wątku i chciałam się przyłączyć do grona osób pozostawionych bez słowa, bez rozmowy, bez wyjaśnień... ...był dobry, ciepły, odpowiedzialny, kochany, fantastyczny, wszyscy go kochali - nawet moich sceptycznych rodziców udało mu się przekonać. Zostawił mnie po ponad roku bycia razem, bez słowa praktycznie, wyrzucił smsem "coś tam" pod moim adresem (coś zupełnie dla mnie niezrozumiałego i niezgodnego z rzeczywistością) ... nie powiedział koniec ale przestał się całkiem odzywać. Przez kilka kolejnych tygodni zastanawiałam się czy jesteśmy jeszcze razem czy już nie... Teraz mija kolejny miesiąc od naszego ostatniego kontaktu, teraz już wiem że to koniec chociaż to słowo nigdy nie padło od żadnej ze stron. Każdego dnia myślę tylko o nim, kocham go ... ale wiem że po tym jak mnie potraktował nie mogłabym być z nim już nigdy. Tylko ta chemia... |
|
|
|
#3940 | |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co... zablokowałam Go dziś na gg i wyrzuciłam z facebooka.
Nie chcę żeby mi cokolwiek o Nim przypominało. A Wy? Też usuwacie ich z swojej codzienności? Np. rzeczy które od nich dostałyście, prezenty... są nadal w Waszych pokojach? ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
|
|
#3941 | |||||||||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Akurat w Twoim przypadku, wbrew temu co jeszcze czasem krąży Ci po organiźmie, lepiej wcześniej niż później. Lepiej że stało się to teraz, a nie kiedy zaczęłaś planować dziecko czy kolor kremu na torcie weselnym. Cytat:
Cytat:
Głupota niestety czasem boli, ale ból uczy i pamięć o nim chroni przed powtarzaniem tych samych błędów.Zbieramy doświadczenia, często bolesne, ale bardzo ważne. I potrzebne. Bo czy słodka naiwność jest taka fajna? Cytat:
Cytat:
Spoko, ja teraz czekam aż mi przejdzie ogłupienie na punkcie świńskiego blondyna z trzydziestokilogramową nadwagą Skoro był średni do oglądania, jeszcze gorszy z charakteru...no to proszę Cię, nie jesteś aż takim potworem, żeby nie było Cię stać na więcej Nie widziałam Cię, ale dłonie masz piękne ![]() Cytat:
Krzyczy to z każdej Twojej literki Yhy, skupiłabyś się na marudzeniu nam na porównaniach i innych bzdurach, które uprawiają dziewczyny, które za szybko po rozstaniu ładują się w nowe układy, wierząc że to je wyleczy.Kochana, ja za chwil kilka kończę 29 lat, musiałam wrócić z dużego miasta do rodziców, którzy postanowili się wynieść na wieś - to jest dopiero kanał, ewentualnie mogę wyjść za jednego z gospodarzy - tak na oko 45 lat, stary kawaler, ostatnio jechał samochodem z warką w dłoni Ale rozumisz, ma własny pług, zimą taki adorator to skarb ![]() Uważaj jak marudzisz, niektórzy mają gorzej ![]() Przesadzasz, ale taka skłonność do egzaltacji jest jeszcze na poziomie do wybaczenia ![]() To Tobie się tak wydaje - faceci są jak psy pod tym względem. Wyniuchają. Sama nie raz się o tym przekonałam - mogłam udawać szczęście ile chcąc, ale tabun chętnych na mnie pojawiał się dopiero, jak naprawdę zaczynałam mieć wszystko w głębokim poważaniu i cieszyć się życiem jakie jest. I się zarzekać (wierząc w to), że nie chcę chłopa, bo mi to do niczego nie potrzebne ![]() Cytat:
Nic, będziemy obserwować ![]() Cytat:
Da się, ale po co? Cytat:
Ja wolałam zrezygnować z paru miejsc niż natykać się na widok, który tylko rozgrzebywał rany, ożywiał wspomnienia. A po 7 latach codziennego życia tych wspomnień, wspólnych spraw, miejsc...było i jest od cholery. Może kiedyś pójdziemy razem na piwo. Ale dopiero wtedy, kiedy znikną wszystkie pretensje, ból, żal, wszystkie emocje. Te dobre też. Cytat:
Ale myślenie typu "jestem beznadziejna bo on mnie nie chciał" jest zarezerwowane i dopuszczone tylko i wyłącznie przy okazji PMSa ![]() Ofkoz ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Najnowszego eksa na szczęście nie ma w necie, a prezentów od niego nie zdążyłam dostać zbyt wielu - szalika który dostałam na Gwiazdkę nie wywalę, bo jest obłędny ![]() W ogóle po moim domu wala się sporo prezentów od eksów, na przykład łańcuszek który dostałam na 19 urodziny...10 lat mija, gość nie żyje, może by łańcuszek zacząć nosić? Tylko że znając mnie, zaraz go zgubię, a szkoda trochę, bo fajny jest.Ja w ogóle nie przywiązuję wagi do rzeczy materialnych, nie przeszkadzają mi, nie łączę ich jakoś specjalnie z eksami. Gorzej jest z muzyką czy z miejscami, które się wspólnie zaliczało...to omijam, likwiduję, wracam dopiero jak już nie boli.
|
|
|
#3942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile za to wszystko dałaś? ![]() Dziewczyny, umieram... Dostałam okres i no masakra jest, jest tak perfidnie regularny, że pojawia się nawet o tej samej godzinie co zawsze Jestem u Ł. czekam aż przyjedzie z pracy, no to będzie musiał się męczyć ze mną niestety Zaraz odpalę sobie "Wojnę żeńsko - męską" czy jakoś tak. Co za popaprany film
|
|
|
|
|
#3943 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie przebrnęłam przez ten film, robiłam 3 podejścia i nie dałam rady
|
|
#3944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie poddawaj się, najwidoczniej to nie jest chłopak dla Ciebie, skoro nawet przez gardło mu nie przeszło, że to koniec to niech wynosi się z twojego życia pajac jeden. Tacy jak on czyli "uciekający bez słowa" często wracają i błagają o powrót albo wracają i mówią, że to tylko przerwa była.. Ale Ty się dobrze zastanów jak będzie chciał wrócić.. Zresztą nie ma co się łudzić, naucz się żyć bez niego. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Właściwie oglądam go z nudów Ocieka sztucznym seksem, jest zbyt oddalony od rzeczywistości ale za to obsada dobra Polecasz coś innego w taki ponury dzień jak ten?
|
|
|
|
|
#3945 |
|
po drugiej stronie szafy
|
U mnie piękne słońce, właśnie się szykuję do ciężkiej orki na jachcie
![]() Zależy od tego co chcesz obejrzeć...ja na poprawę humoru odpalam "niezwykłe przygody Adeli Blanc-Sec"
|
|
#3946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trudno mi oglądać fotografie. Z każdego miejsca w którym z nim byłam mam mnóstwo zdjęć. Nie chcę już na nie patrzeć. A jeśli chodzi o neta.. jeżeli mam czytać jego zalotne komentarze do Jego koleżanek to wolę Go usunąć by mieć św. spokój. Rzeczy od niego nie wyrzucę, ale pozbyłam się już ramki ze zdjęciami i Jego zdjęcia z portfela - zastanawiam się czy mu nie odesłać pocztą, może mu się przyda, bo mi na pewno nie.
|
|
#3947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wywaliłam jedynie zdjęcia. A i tak wszystko mi go przypomina.. Razem malowialiśmy pokój , razem kupowaliśmy dodatki, razem jeździliśmy na zakupy także prawdę mówiąc musiałabym wywalić wszystko i chodzić nago ![]() No i największy prezent od niego to pies, ale nie oddam go za żadne skarby więc pozostaje mi nauczyć się z tym żyć. Choć serio myślałam, że będzie gorzej, jedynie czuję pustkę ![]() A dzisiaj nad ranem śnił mi się seks z eks , humor mam trochę spaprany no ale to dopiero początek dnia
|
|
#3948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedy ja ostatnio słońce widziałam? ![]() Coś tam słyszałam o tym filmie, zaraz oblukam Mam jeszcze do obejrzenia " Całkiem zabawna historia" . Oglądałaś może?
|
|
|
|
|
#3949 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Rekompensata za sześciomiesięczną zimę
![]() Cytat:
Nie oglądałam tego filmu, nawet tytułu nie kojarzę. Ale ja ostatnio jestem do tyłu z filmami, bo dorwałam online stare jak świat seriale o Sherlocku Holmesie i przepadłam
|
|
|
#3950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sherlock ? Lubisz takie detektywistyczne filmiki? Ja to od czasu do czasu obejrzę polskiego Malanowskiego i jest ok |
|
|
|
|
#3951 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
że o Chmielewskiej nie wspomnę
|
|
|
#3952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
niquolle tak zgadzam sie z tym, ze taki blad popelnia wiekszosc dziewczyn w zwiazku, ja myslalam, ze bede z nim juz na zawsze, ze on nigdy mnie nie opusci, ze jest tylko moj
a okazalo sie, ze nigdy nie mozna byc pewnym takich rzeczy.po cytatach ksiazka wydaje sie byc fajna przeczytam ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
gg nie ma wiec luz jesli chodzi o piosenki to w pierwszym tyg mi bardzo przypominaly jego ale teraz juz moge sluchac kazdej piosenki ![]() i musze sie pochwalic, ze od 2 dni nie sledze go na fejsie
|
|
#3954 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za tydzień, na razie nastawiam się psychicznie ![]() Cytat:
![]() Że też wytrzymałaś i nie odezwałaś się do niego... Cytat:
Trudno wyrzucić niektóre prezenty. Przywiązuję się do rzeczy materialnych, gdyż miałam ich w dzieciństwie mało, ale chętnie dzielę się z innymi, jak mam taką możliwość. Mam misie, bo dla mnie pluszaki mają dusze, ale są pochowane po szafach. Nie jest winą książek, że otrzymałam je od faceta. Ubrań, kosmetyków czy biżuterii szkoda mi wyrzucać, na szczęście nie mam obrączki ani pierścionka zaręczynowego, które to mogą sprawiać kłopot. Większy problem mam z muzyką, miejscami i zdjęciami. Niektóre płyty kojarzą mi się tak mocno z facetem, że nie mogę ich słuchać. Interpol, jeden z ulubionych zespołów Zakalca, będzie grał na Coke Live Festival na moim osiedlu na szczęście wtedy, gdy jadę na wakacje. Po odejściu Zakalca chodziłam trasami, którymi spacerowaliśmy, by pozbyć się wspomnień z nim związanych i zbudować nowe. Chodziłam do tych samych lokali, siadałam na tych samych ławkach i teraz już nie patrzę na te miejsca jak na święte i wyjątkowe. Nie zrównam gór dlatego, że zeszłam je wzdłuż i wszerz z eksem ![]() Zdjęć nie usuwam, bo nie morduję dobrych wspomnień. Zapomniałam o jego urodzinach, to był dla mnie sukces. Cytat:
Cytat:
Jak oddawałam Zakalcowi rzeczy, oddałam też jego zdjęcia. Mówił potem, że wyrzucił, więc wysyłanie samych zdjęć jest bez sensu. Zrobi sobie nowe.
|
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dobrze ze nie jesteś nachalna. Nie można takim pokazywać że zależy, bo poczuje satysfakcje. Nie opłakuj takiego chama..
|
|
#3957 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
). Czasem zaboli, ale ogólnie staram się przywyczaic do tych rzeczy (aparat, laptop itd.)... Ale pierścionek zaręczynowy oddałam, chociaż nie chciał przyjąć (ciekawe po co mi on teraz??), zamierzam jeszcze oddac mu jego koszulki, które mi zostawiał przed swoimi wyjazdami oraz kombinezon na motor, który mi kupił (tylko zajmuje mi miejsce w pokoju, a ja swojego motoru nie mam, więc k. jest mi zbędny). Reszty nie oddaję (kartki, biżuteria, jakieś pierdołki), bo kiedyś będą fajną pamiątką (póki jednak nie moge na nie patrzec, to spakowałam je do pudła i usunełam z zasięgu wzroku do czasu, aż mi przejdzie). Najgorsze jest to, że nie potrafię byc na niego zła ani mieć do niego żalu, ba, nawet chciałabym się z nim przyjaźnić :/ ale wiem, że na razie to niemozliwe. Muszę się wyciszyć i zrozumieć, że istota mojego szczęścia tkwi we mnie, a nie poza mną. |
||
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na wojnie żeńsko- męskiej byłam z eks w kinie, ostatni film na jakim byliśmy razem
|
|
|
|
|
#3959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym u mnie nie ma ciśnienia, bardziej to wszystko rozgrywa się w formie żartu, gdyż zapewne nigdy nie będzie mi dane nawet spróbowac bycia z P. ( trzymajmy się wersji, że to skrót od Przystojniaka ), bo ja nie dorastam mu do pięt (pewnie dlatego mnie nie dostrzega :P ) ![]() Cytat:
Dziękuję bardzo bym chciała, żebyś miała rację. ![]() Cytat:
Teraz już patrzenie na nie nie sprawia mi bólu. Poza tym mam kilka sprzętów pozostawionych przez eksa typu DVD, ekspress do kawy. On twierdził, że jak ich nie chcę to mam je wyrzucic, ale pewna mądra kobietka podpowiedziała mi, że nie mam byc głupia tylko potraktowac to jako materialne zadoścuczynienie i zostawic sobie. Tak też zrobiłam ![]() Prezentów sobie wielkich nie robiliśmy. Bransoletka od niego leży w szufladzie, ale nigdy za wiele jej nie nosiłam, bo zawsze się bałam, że ją zgubię ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

Jedna nawet dyskretnie podpytywała jego ojca czy jest wolny