Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 10:02   #661
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cześć moje Mamusie. Ja też jeśli chodzi o wybór wózka to zielona jestem. Wiem tylko, że chcę żeby miał normalną gondolę, bo jakoś nie widzą mi się te nakładki. Pospałam dziś do 9.30, no ale ja codziennie o 5.30 do pracy wstaję więc myślę, że mi się należy obiadek wczorajszy, mieszkanko w miarę ogarnięte, trzeba tylko poodkurzać i podłogi pozmywać i odpoczywam.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 10:05   #662
uska000
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

troszke mnie nie bylo i ujuz tyle stron

Zosiu wszystkiego naj spoznione ale szczere

ja wczoraj bylam na grilu i bardzo podeszly mi ziemniaki pieczone w folii/pokrojone w plasterki i miedzy plastrekami boczek posypane przyprawa
i ziemniaki posmarowane maselkiem czosnkowym w folii

i ja nie lubie karkowek i kielbasy wiec podeszlo mi tez piers z kurczaczka z grila

moj pepek bez zmian

glodna jestem;/ a nie wiem co zjesc;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 10:46   #663
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ale się wsciekłam, wzięłam się za sprzątanie szafy z ubraniami i mogłam tego nie robic.
Większość ubrań ma po kilka lat, chomikuję ję, choć wiem, że nigdy już ich nie ubiorę, ale za nic nie potrafię ich wyrzucić. Podzieliłam je tak więc na dwie częsci, na te które noszę i napewno ubiorę, a na te co juz nie ubiorę, albo są dziurawe, albo maja plamy i jestem załamana. Do tego mnóstwo ubrań, które kupiłam pod wpływem emocji, np. biała koronkowa sukienka , chyba ją ubiorę na swój ślub cywilny:/
Wsciekla jestem po tym sprzątaniu , mogłam to zostawic na lepsze dni

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-07-30 o 10:48
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 10:48   #664
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja zapinam pasy. Czasami słyszy się, że kobiety w ciąży nie muszą zapinać pasów, bo brzuch uciskają. A po co zapina się pasy? Po to, żeby w razie wypadku mieć większe szanse na przeżycie. Wiadomo, że nikt nie przewidzi wypadku, więc wolę zawsze mieć zapięte pasy.
Pisałam niedawno o mojej przyjaciółce, która miała wypadek i miała zapięte pasy na brzuchu co przy uderzeniu przycisnęły brzuch i dziecko martwe. Ale gdyby ich nie miała to by oboje stracili życie.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

tzn. wybrzusza się?
Mi się schował ale już mam duuuży brzuchol
A mi się tak na wierzch wywraca taki śmieszny jest i linia mi się tworzy od wzgórka

Idę działać Czyli sprzątać, gotować, a wieczorem nasz ostatni wieczór panieńsko - kawalerki a za tydzień o tej porze przygotowania do slubu

miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 10:48   #665
uska000
Zadomowienie

jak ja jestem to teraz juz nikogo nie ma i sie nudze;/
tz zrobil sniadanie posprzatalam wczoraj

Stary 2011-07-30, 10:56   #666
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki mam do was pytanka: jakie bierzecie witaminu? Bo mom gin totslnie mine olewa zero informacji rzadnych zalecen wczoraj na usg nawet mi nic nie wyjasnil tylko search bije I jest ok a dla mine to za malo dupek na ilosc idzie :/ musze poszukac sob jakiegos lekarza...
A drugie pytanko to w ktorym tygodniu robi sie usg 3/4d I ktore lepsze?

było o tym już pisane kilka krotnie że między 20-25 tyg a które lepsze to zależy kto jakie chce i kogo na jakie stać warto poczytac w necie o tym
Stary 2011-07-30, 10:58   #667
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
było o tym już pisane kilka krotnie że między 20-25 tyg a które lepsze to zależy kto jakie chce i kogo na jakie stać warto poczytac w necie o tym
Monika pamietasz o sobotnim usg
czekam az bedzie we Wro;p

Stary 2011-07-30, 11:00   #668
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry

jaką aukcję???

przedwczoraj wygrałam buty za 10 zł takei zwykłe popierdalanki mokasyny ) a wczoraj wygrałam spodnie za 11zł

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Monika pamietasz o sobotnim usg
czekam az bedzie we Wro;p

pamiętam ale nie wiem czy sie wybiorę zależy jak sie będe czuc no i kurcze bym musiała już pewnei tam być o 7 rano bo nawet nie pisze nigdzie o której zaczynają
tak sie zastanawiam czy brać ze sobą płytę do nagrania tego usg?? czy oni tylko będą robić usg bez nagrywania?? bo tak to już bym miała pamiątkę na płytce ale strasnzie chciałabym jechac
Stary 2011-07-30, 11:05   #669
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Własnie, gdyby mnie traktował po ludzku to bym nie kombinowała z tym L4, po tym co odwalił w piątek to już nie chce być w porządku, on chamski to ja też.

Co do tabletek, tak już myślałam żeby się po róznych aptekach przejsc. Po pregna plus miałam straszne mdłosci.

Za ostatnią wypłatę chyba kupie już jakies potrzebne drobiazgi dla maleństwa , a potem to nie wiem, kombinowanie.

Nic nie dostałam od tż-ta na urodziny, nic. Nie żeby nie miał kasy , na kwiatka ciętego za 3 złote by sie znalazło, faceci jakoś dziwnie przystępują do takich spraw, ja zawsze o nim pamiętam.

Z królików też zrezygnowalismy, bo mozliwe, ze na zime Tż będzie jechał za granice, bo jego firma działa tylko w okresie letnim. Nie będzie miał się kto opiekować tymi królikami, bo ja nie bede z brzuchem biegać i królikami się zajmować.

Mam jeszcze jedno pytanie, dla których pewnie odpowiedz jest oczywista, ale pytam , bo nie wiem do końca. Jeśli bede cały miesiac na L4 to czy lista obecnosci musi tez byc ?
Tu nie pomogę, bo nie wiem zapytaj w UP w poniedziałek jak będziesz dzwoniła zapytać o staż. Albo jak zawieziesz zwoinienie.

Cytat:

Co sądzicie o tych wózkach??

http://allegro.pl/nowosc-wozek-etno-...743216943.html

widziałam nad morzem na żywo i spodobały mi się te kolory - chodzi o czarny tylko ja kompletnie nie wiem na co patrzeć jak oglądam wózki
Inutil, ten kolorowy okropny A ten czarny nawet, ale to nie mój gust
Mi się spodobał Baby Merc, ale jeszcze nie wiem czy go kupimy
Dzisiaj widziałam w sklepie Roan Marita - ma fajną, dużą gondolę , ale beznadziejny koszyk na zakupy

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Idę działać Czyli sprzątać, gotować, a wieczorem nasz ostatni wieczór panieńsko - kawalerki a za tydzień o tej porze przygotowania do slubu

miłego dnia
Bebi, udanego wieczoru

I mam nadzieję, że będziecie mieć za tydzień fajną pogodę, bo współczuję tym osobą, które dzisiaj u nas ślubują Leje tak, że świata nie widać

Cytat:
Ale się wsciekłam, wzięłam się za sprzątanie szafy z ubraniami i mogłam tego nie robic.
Większość ubrań ma po kilka lat, chomikuję ję, choć wiem, że nigdy już ich nie ubiorę, ale za nic nie potrafię ich wyrzucić. Podzieliłam je tak więc na dwie częsci, na te które noszę i napewno ubiorę, a na te co juz nie ubiorę, albo są dziurawe, albo maja plamy i jestem załamana. Do tego mnóstwo ubrań, które kupiłam pod wpływem emocji, np. biała koronkowa sukienka , chyba ją ubiorę na swój ślub cywilny:/
Zoska, dasz radę. Wyrzuć to co niepotrzebne Ja też nienawidzę sprzątać szafy

Cytat:

ja wczoraj bylam na grilu i bardzo podeszly mi ziemniaki pieczone w folii/pokrojone w plasterki i miedzy plastrekami boczek posypane przyprawa
i ziemniaki posmarowane maselkiem czosnkowym w folii

i ja nie lubie karkowek i kielbasy wiec podeszlo mi tez piers z kurczaczka z grila

moj pepek bez zmian

glodna jestem;/ a nie wiem co zjesc;/
Uska, ja też tak mam - zjadłam przed chwilą kanapeczki, ale dalej mam na coś ochotę i nie wiem na co Nienawidzę tego uczucia

A te ziemniaczki musze spróbować przy najblliższej okazji
Za karkówką średnio przepadam, kiełbaskę zjem jak jest suuuuuper wysmażona, a kurczaczka uwielbiam Szczególnie, jak go ugriluje mój kolega, z którym kiedyś pracowałam Niebo w gębie (a propos właśnie z tym kolegą mieliśmy dzisiaj grillować, ale tak leje że nici z grilla )

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:05   #670
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Pisałam niedawno o mojej przyjaciółce, która miała wypadek i miała zapięte pasy na brzuchu co przy uderzeniu przycisnęły brzuch i dziecko martwe. Ale gdyby ich nie miała to by oboje stracili życie.

A mi się tak na wierzch wywraca taki śmieszny jest i linia mi się tworzy od wzgórka

miłego dnia
Bebibebi a jak się czuje teraz Twoja przyjaciółka?
Zazdroszczę Ci tych przygotowań. U mnie już niedługo pierwsza rocznica, a ja czuję jakby to było miesiąc temu
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:05   #671
MMONIKA9
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/tako-jumper-x-3w1-...744172629.html a ja wczoraj znalazlam cos takiego i strasznie mi sie to podoba po 1 podobo mi sie wózek po2 duży wybór kolorów a po 3 do tego wyprawka
Stary 2011-07-30, 11:15   #672
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja jestem to teraz juz nikogo nie ma i sie nudze;/
tz zrobil sniadanie posprzatalam wczoraj
Ej, ja jestem Wróciłam z zakupów, ale nie kupiłam wszystkiego i muszę iść jeszcze raz Tylko czekam aż trochę wyschnę

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
http://allegro.pl/tako-jumper-x-3w1-...744172629.html a ja wczoraj znalazlam cos takiego i strasznie mi sie to podoba po 1 podobo mi sie wózek po2 duży wybór kolorów a po 3 do tego wyprawka
Monika, fajny ten TAKO, tez je oglądałam, ale ta cena
Ja muszę się zdecydować na jakiś tańszy

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
fajnie wyglada ten wózek

Ja napewno bede patrzec na to zeby miał
- 4 pompowane koła, fajnie jakby przednie były skrętne
- duża sztywną ( bo nieraz są takie materiałowe nakładki tylko) gondole bo zima trzeba bedzie odpowiednio opatulic malucha i zeby tam ciasno nie miał
- regulowana i przekładana raczke
- mozliwośc zamocowania fotelika
- zeby sporttowke mozna było złozyc na leząco, w razie jakby maluch chcial sie zdrzemnąć
-duzy kosz na zakupy i torbe na potrzebne pierdoły
- na wage nie musze patrzec bo mieszkam w domku i niewiele schodów mam, ale dla blokowiczów mysle ze tez warto na to spojrzec

to chyba wszystko
Haniula, mam dokładnie takie same wymagania co do wózka (Może z wyjątkiem mocowania fotelika - nie musi mieć) I tez na wagę nie musze specjalnie patrzeć, ale fajnie by było jakby miał to wszystko i był lekki

Stary 2011-07-30, 11:15   #673
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ej, ja jestem Wróciłam z zakupów, ale nie kupiłam wszystkiego i muszę iść jeszcze raz Tylko czekam aż trochę wyschnę
u mnire nie pada ale slonca tez ni ma;/
ja wczoraj wszystko zrobilam dzis leze kolami do gory

Monia fajny ten wozek co do godz to od 10-18 jak nie masz daleko to moglabys kolo 9 zajrzec jak to w ogole wyglada zapisy kolejka czy co
plyte lepiej wziasc duzo nie wazy i aparat zeby samemu nagrac

Stary 2011-07-30, 11:15   #674
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Monika, fajny ten TAKO, tez je oglądałam, ale ta cena
Ja muszę się zdecydować na jakiś tańszy

no nie jest jeszcze tak źle bo tu jest 1300 wózek i pełno gadżetów mój brat za sam wózek dał ponad 1300 jak kupował w sklepie
ale fakt ni ekażdego stać ja też pewnei będe szukac tanszego ale to wszytsko będzie zależeć od moich rodziców bo dziadek chce wnukowi wózek kupić więc ja będe z nimi jeżdzić mam pokazać jaki mi się podoba a oni wtedy zadecydują czy ich stać czy będziemy szukać tanszego
Stary 2011-07-30, 11:16   #675
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek, jakoś mi się to wydaje zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe. Tak o pojechać sobie do Niemiec i urodzić za darmo????
Ty jeszcze masz tam Tzta, to może łatwiej
ehh właśnie się zastanawiam nad porodem- tam mój małżowinek ma się dowiedzieć
Cytat:
hehe, przecież lekarze normalnie nie robią tak często usg :conf used:
się zakręciłam chodziło mi o to, żeby kobieta była pod opieką lekarza przed 10 tc i miała co najmniej 3 usg w każdym trymestrze ciąży, o tak miało to brzmieć

Zośka ja strasznie nie lubię sprzątać w szafie!!! wrrr, zawsze mi się dłuży, a mam taki sajgon, że szok

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-07-30 o 11:17
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:17   #676
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień dobry kochane
Cytat:
Nie wiem czy można tak sobie posty zarezerwować. Bo wiem, że mod nie patrzy przychylnym okiem na post pod postem i forum automatycznie łączy posty
Ale może się tak da
A jak nie, to możemy się tak umówić, że Kasik czy inna dziewczyna zakładająca wątek w pierwszym oście umieści listę i linki do poprzednich wątków, a ta która będzie miała drugi post umieści resztę linków. Tak, żeby wszystkobyło na początku
Tak czy siak, damy radę.
Awawoo jakiś czas temu został wprowadzony nowy program do łączenia postów żeby uniknąć jak np. jedna osoba napisze 10 postów z rzędu i to bardzo dużo miejsca zajmowało i traktowane to było jako każdy kolejny post, a tak one się łączą i jest jeden. Można to przeskoczyć bo już się dowiedziałam ale trzeba to zrobić od razu po założeniu wątku i mod nie opierniczy mnie za to bo przecież to jest dla dobra ogółu i zdarza się tylko 1raz na cały wątek.
I nie ma różnicy czy będą 2 długie posty jednej osoby czy dwóch osób po jednym, bo miejsca tyle samo to zajmie
Cytat:
Dzień dobry
Dawaj te informacje, wkleję je a jak już będziesz wiedziała co i jak to się dogadamy i ci je oddam
Inutil kochana, jak byś mogła to zrób napis z tymi przydatnymi informacjami i skopiuj te co ja już mam a ja je usunę to się miejsce zrobi. Reszta jest na stronce mamuś lipcowo sierpniowych(Zanetka mi ich użyczyła) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546479 . Ja coś jeszcze wyszukam to Ci na priv wyślę

ps. Dziewczyny jak by tak czasem pojawił się post tylko z jakimiś informacjami to po to żeby można go było później wkleić na pierwszą (a raczej drugą ) stronę, jak macie coś ciekawego to też to wklejcie w formie postu) a później to powędruje na przód
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:20   #677
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnire nie pada ale slonca tez ni ma;/
ja wczoraj wszystko zrobilam dzis leze kolami do gory

Monia fajny ten wozek co do godz to od 10-18 jak nie masz daleko to moglabys kolo 9 zajrzec jak to w ogole wyglada zapisy kolejka czy co
plyte lepiej wziasc duzo nie wazy i aparat zeby samemu nagrac

tak już znalazłam włąsnei info ze od 10-18 i ze decyduje kolejnosc zgłoszen ale nie mozna telefonicznie się zgłaszac bo nie ma telefonu więc trzeba być wcześniej by się zapisac i liczba miejsc ograniczona myślałam że podadzą jakiś tel. bo chciałam zadzwonić się zapytać czy można przynieśc własną płyte czy nagrają mi to usg? czy w ogóle będą nagrywać bo to jednak nie będzie trwać tyle co zwykłe 4d jak się prywatnie jedzie bo normalnei to trwa godzine takie usg a tu wątpie czy będzie tyle trwać ale nawet jak by 20min trwało to tak by mi wystarczyło
Stary 2011-07-30, 11:29   #678
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Monika wizualnie bardzo mi sie podoba ten wózek ale kurczę sama konstrukcja 10kg+ 6kg gondola i spacerówka również. Ja coprawda jeszcze tak konkretnie nie szukałam wózków ale tak bym chciał żeby konst. maks do 8kg, gondola nie ma znaczenia ale spacerówka ok 4kg żeby miała. Muszę szukać nie ma wyjścia.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:33   #679
zoskasamoska
Wtajemniczenie

W rodzini9e Tż-ta jest taka tradycja, ze dziadek ze strony ojca dziecka kupuje wózek, no ale nie wiem jak to bedzie w tym przypadku, bo on sie az tak bardzo nie ucieszył, żeby nie powiedziec, ze zły był, że dziecko sie pojawi. Nie wiem czy kupować wózek czy nie, nie mam pojęcia, pytać go o to nie będę, a tż twierdzi, że jego tata kupi, ale ja takiej łaski nie chce znowu
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:39   #680
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
dzięki mnie to chyba ciąża ogłupia

ja się zabrałam za licytowanie ciuchów ciążowych bo zaczynają mnie moje uwierać
i ubranka dla maleństwa też chyba zacznę kompletować bo nie mam pojęcia czy coś dostanę ;/
wiem że wcześnie trochę ale postanowiliśmy zacząć kompletować wyprawkę bo żeby kupić na raz to nas nie będzie stać

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-07-30 o 11:45
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:42   #681
MMONIKA9
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/show_item.php?item=1735400890 takie spodnie wygrałam tylko nei sugerujcie się rozmiarem bo normalnie nosze 46/48 ale tu jakieś dziwne te wymiary ze musiałam wziasc większe
no i takei popierdalanki wygrałam lubie w mokasynach chodzić to są najwygodniejsze buty http://allegro.pl/show_item.php?item=1730583204

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
W rodzini9e Tż-ta jest taka tradycja, ze dziadek ze strony ojca dziecka kupuje wózek, no ale nie wiem jak to bedzie w tym przypadku, bo on sie az tak bardzo nie ucieszył, żeby nie powiedziec, ze zły był, że dziecko sie pojawi. Nie wiem czy kupować wózek czy nie, nie mam pojęcia, pytać go o to nie będę, a tż twierdzi, że jego tata kupi, ale ja takiej łaski nie chce znowu

no u nas nei ma takiej możliwości bo tata TŻ nie żyje

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
spoko
Stary 2011-07-30, 11:44   #682
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, mnie też

Stary 2011-07-30, 11:45   #683
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Bebibebi a jak się czuje teraz Twoja przyjaciółka?
Zazdroszczę Ci tych przygotowań. U mnie już niedługo pierwsza rocznica, a ja czuję jakby to było miesiąc temu
Napisała nam tylko jednego smsa ze szpitala, bo jeszcze miała do tego operacje na nogę, że stara się pogodzić z tą sytuacją, mąż ją bardzo wspiera i dzięki niemu jest jej lepiej. Jej córcia jest pochowana na cmentarzu, ma taki piękny biały grobek.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 11:48   #684
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisała nam tylko jednego smsa ze szpitala, bo jeszcze miała do tego operacje na nogę, że stara się pogodzić z tą sytuacją, mąż ją bardzo wspiera i dzięki niemu jest jej lepiej. Jej córcia jest pochowana na cmentarzu, ma taki piękny biały grobek.
smutne to

Stary 2011-07-30, 11:48   #685
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:

Zosiu, kochana Przestań Ty dziewczyno sie ciągle wściekać... Pomyśl o dzidzi w brzuszku
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:49   #686
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
no nie jest jeszcze tak źle bo tu jest 1300 wózek i pełno gadżetów mój brat za sam wózek dał ponad 1300 jak kupował w sklepie
ale fakt ni ekażdego stać ja też pewnei będe szukac tanszego ale to wszytsko będzie zależeć od moich rodziców bo dziadek chce wnukowi wózek kupić więc ja będe z nimi jeżdzić mam pokazać jaki mi się podoba a oni wtedy zadecydują czy ich stać czy będziemy szukać tanszego
No to jakież odciążenie budżetu będzie. Moja mama też na pewno cośtam pomoże, ale wózek, lóżeczko, itp będziemy sami kupować

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ehh właśnie się zastanawiam nad porodem- tam mój małżowinek ma się dowiedzieć

się zakręciłam chodziło mi o to, żeby kobieta była pod opieką lekarza przed 10 tc i miała co najmniej 3 usg w każdym trymestrze ciąży, o tak miało to brzmieć

Agatek
, No ty jesteś w o tyle dobrej sytuacji, że masz tam TZta
Ja bym się nie zdecydowała Za daleko mieszkam od grnicy niemieckiej, i potem jazda samochodem w zimie z takim maleństwem to makabra

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane
Awawoo jakiś czas temu został wprowadzony nowy program do łączenia postów żeby uniknąć jak np. jedna osoba napisze 10 postów z rzędu i to bardzo dużo miejsca zajmowało i traktowane to było jako każdy kolejny post, a tak one się łączą i jest jeden. Można to przeskoczyć bo już się dowiedziałam ale trzeba to zrobić od razu po założeniu wątku i mod nie opierniczy mnie za to bo przecież to jest dla dobra ogółu i zdarza się tylko 1raz na cały wątek.
I nie ma różnicy czy będą 2 długie posty jednej osoby czy dwóch osób po jednym, bo miejsca tyle samo to zajmie
Inutil kochana, jak byś mogła to zrób napis z tymi przydatnymi informacjami i skopiuj te co ja już mam a ja je usunę to się miejsce zrobi. Reszta jest na stronce mamuś lipcowo sierpniowych(Zanetka mi ich użyczyła) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546479 . Ja coś jeszcze wyszukam to Ci na priv wyślę
Kasik już wszystko wie Super, jak się tylko tak da to rewelacja

Cytat:
Zoska, masz jeszcze czas na kupowanie wózka, więc poczekaj.Może dziadaek się w koncu przekona, a skoro to tradycja to kupi pewnie ten wózek

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-07-30 o 11:52
Stary 2011-07-30, 11:49   #687
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Dzień Dobry mamusie
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:51   #688
Psotnika
Raczkowanie

dzień dobry u mnie leje od wczoraj wieczór...non stop siąpi..ciśnienie tak niskie że umieram

a dziś wymiotowałam samym kwasem żołądkowym - za długo spałam potem musiałam łyknąć leki na czczo i czekałam ze śniadaniem pół godz by się wchłonęły i taki to efekt tylko nie iwem czy zdążyły się wchłonąć
a mój Tż od rana robi przetwory na zimę z pomidorków sosy różniaste i takie tam bo u nas to ja zawsze jestem tylko pomocnikiem szefa kuchni i tylko obierałam pomidorki ze skórki - a potem już zapachu czosnku nie mogłam znieść i uciekłam.. nie znoszę gotowania

Cytat:
ja wiem że jest tylko 1000zł becikowego i 1000zł za urodzenie dziecka czyli razem dostaje się 2000zł ale jak by zwiększyli becikowe to bym się nie obraziła
o co chodzi z tym drugim tysiącem? ja nigdy nie słyszałam o tym że dają kasę za urodzenie dziecka... możecie coś więcej napisać?

a w nocy pogryzły mnie wstrętne komary...z 15 razy a tż nic... zawsze tak mam że lecą do mnie, a teraz swędzi niemiłosiernie i puchnie... słyszałyście co można stosować w ciąży by nie swędziało?
Stary 2011-07-30, 11:59   #689
MissZuzia
Zadomowienie

BebiBebi życzę udanej zabawy, ja też rok temu miałam dziś panieński a za tydz w niedzielę nasza pierwsza rocznica

W sprawie wózków to ja wybiorę między poniższymi firmami, na model jeszcze nie zdecydowałam się:

http://www.wozki-mutsy.pl/index.php?...&k=0&dd=2&pp=1
tutaj wybiorę między urban rider a transporter, najpierw muszę pomacać
http://www.teutonia.com/pl/produkty.html
stąd mi się podobają Cosmo i BeYou.
Decyduje się na 2 w 1, bez zestawowego fotelika.

Do tego obowiązkowo oddzielnie fotelik samochodowy Maxi Cosi. Muszę jeszcze sprawdzić czy wszystkie modele powyzszych wózków mają adapter do Maxi Cosi, czy trzeba dokupić

Obie firmy (Mutsy i Teutonia) zostały wybrane przez znajomych/rodzinkę i wcześniej przetestowane, zero awaryjności, więc nie będę szukać szczęścia w ofertach innych firm.

Co do kół to nadal nie wiem czy pompowane czy piankowe

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 12:11   #690
*Agatek*
Zakorzenienie

agawoo i tak czekają mnie przyjazdy do DE, czy tego chcę czy nie, bo A. tak szybko nie zrezygnuje z pracy... a zadłużenia nie są na tyle uregulowane, żeby ot tak, rzucić to... niestety, raczej ja będę jeździć co jakiś czas do niego i tyle... a szpital w Toruniu jest okropny i mnie odstraszają opinie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości