|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
w opakowaniu był grzebyk ułatwiający rozprowadzanie farby, amój tz mówi ze to dla "cieniasów" ![]() Cytat:
![]() jeszce raz gratuluje wam oboje Cytat:
![]()
![]() |
#1682 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
DZIUBKU pisalas, ze twoj Szymek tez ma tradzik. A jak on wyglada u was?? Bo u nas sa to male krosteczki, taka kaszka, ktora zmienia sie w takie ropne guzki.No i na zimnie blednie a jak jest rozgrzany to takie czerwone to jest. Wiecej ma na tym policzku na ktorym spi i na glowce. Ale zauwazylam, ze mu sie pod noskiem skorka luszczy i znowu schizuje, ze to skaza. Chociaz pediatra mowi, ze tradzik
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zadomowienie
|
no Beatka- ciut się rozpisałaś
![]() ![]() ![]() ![]() w zasadzie ja też już jestem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Beatka- a te wiązania są na nogach jak się kobiety usypia do zabiegów np do skrobania.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1686 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beatka, Patik, jestem pod wrażeniem opisów.. ![]() Patik, ale babska wredne... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kupowałaś może te bibułki ochraniające? Widziałam gdzieś takie na necie, ale nie wiem czy dobrze "zbierają". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Ela rodziłam na kraśnickich
Oliweczka mąż był do końca, wspierał mnie, byłam w szoku że tak dzielnie to znosi, martwiłam się o niego że będzie mdlał a tu suprise, ciągle mówił jaka jestem dzielna i że dam radę. Wczoraj jak wróciliśmy do domu o 15 to Sara nie spała do 22. Non stop noszenie, cyc, nawet butle dostała i nie było spania, nie wiem o co jej chodziło, może zmiana otoczenia tak na nią wpłynęła i nowi ludzie? Na wieczornym kąpaniu było 6 gapiów-teście, szwagry, żona szwagra. A ja zestresowana bo 1 raz kąpiemy sami dziecko, oni się gapią... Teściowa oczywiście zaczyna ze swoimi dobrymi radami, jak małą podniosłam do góry do odbicia to w szoku że tak można, pyta czy tak kazały, gada mi co mam jeść i pić żebym miała pokarm, i takie tam, a tak naprawdę sama nic nie wie z tego co widzę. Wczoraj miła dla niej nie byłam, dzisiaj jeszcze jej nie było u nas na górze. Mój tz jest nadopiekuńczym tatusiem. Pomaga mi jak jest w domu, ale czasami przesadza..smoczka mi nie pozwala, wczoraj pod jego nieobecność już dałam smoka, jak jej wypadł na łóżko to kazał drugi raz wyparzać budzi się... to dziecko wogóle nie śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | ||
Zakorzenienie
|
Bylismy rano u mojej pediatry z dzieciakami. Z Filipem nieco lepiej, powiedziała że to ewidentne opryszczkowe zapalenie jamy ustnej... ale że tez najgorsze mamy już za sobą i to typowe dla tego wieku. Mamy się nie martwić i dbać o to by nie zaraził Lili.
A Lilka przytyła przez 11 dni aż 300g! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1690 |
Rozeznanie
|
Witajcie.
Ja nie mam czasu po powrocie ze szpitala, maluszek niby ciągle śpi ale w domu mam ciągle coś do zrobienia. Sama cesarka ok, tylko stres niesamowity. Minął już tydzień od wyjścia ze szpitala i jestem bez tablatek przeciwbólowych więc nie jest źle. Po cesarce bez syna przeżywałam prawdziwe załamanie nerwowe, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Dziewczyny tak na szybko mam pytania żółtaczka u mojego syna poziom bilubiryny utrzymuje się na poziomie 12,21 (wynik z poniedziałku i środy) potem lekarka kazała mi co drugie karmienie wprowadzić sztuczne mleko i w poniedziałek mamy mieć znowu badaną bilubirynę.Martwię się bo moje dziecko ciągle śpi, minęło już 10 dób od porodu a on ciągle śpi. Wiecie coś więcej na ten temat może któraś z Was ma podobnie? stanik do karmienia polećcie mi coś fajnego bo cycki mnie tak bola że już wytzrymać nie mogę, taki żeby dobrze podtrzymywał i brodawki nie bolały przepraszam że tak szybko i w skrócie ale mały się budzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nerolciu pytałaś wczoraj o nas. U nas niestety nie widzę szans na porozumienie... Nie wiem, czy jest co ratować. Co prawda na razie nie zajmujemy się sprawami związanymi z rozwodem, ale o tym jest mowa. Teraz muszę się wziąć w garść, bo chcę załatwić chrzest Igorka. Oczywiście powiem mu o tym, będzie chciał się zaangażować - super ( dla synka), nie będzie chciał - to nie. Mieszkamy osobno i ja sama zajmuję się Igorkiem ( jest ciężko ) Jednak staram się nie rozpaczać i byc opanowaną dla synka właśnie. [/QUOTE] Cytat:
Brakowało Twoich postów jak szlag! ![]() Myślałam o Tobie bardzo często. byłaś bardzo dzielna!!! Opis porodu świetny, dobrze, że wspominasz go z uśmiechem na twarzy. I potwierdza się reguła, że pielegniarki od noworodków są nieprzyjemne, a na porodówce zazwyczaj pomocne. U mnie było tak samo. No i przeszłaś co Swoje w szpitalu z wynikami Sarci. Teraz będzie już tylko lepiej! JACIEEEEE GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA! W KOŃCU ZDECYDOWAŁ SIĘ WYJŚĆ MAŁY UPARCIUCH! JEST ŚLICZNY!!! JAKIE MA USTECZKA!!!!!!!! Cytat:
Swoją drogą wyobraziłam sobie to wszystko ![]() A wiesz, życzę Ci kochana jakiegoś przystojnego prawnika koło 40. Żeby miał duuuużżżo kasy i oleju w głowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ehh niektórzy ludzie jak wystawisz palec będą chcieli urwać całą rękę ( czy jak to tam było, ale sens chyba zachowałam ![]() a pogrubione w Twoim planie dnia, jest też dziś w moim. Jeden storczyk już się kąpie ![]() NASZA DZIELNA BEATKA!!!!!!!! BRAWO KOCHANA CZYTAŁAM Z ZAPARTYM TCHEM! W ogóle to uwielbiam ,,Cię czytać" ![]() Piękna... A ja zawsze wyobrażałam sobie Ciebie jako brunetkę , nie wiem czemu. A to zaskoczenie ![]() ojej...to przykre BABONIKU, nie wiedziałam... Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-30 o 14:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
Carmela chodź do mnie to Ci zaparzę
![]() ![]() Pytanie do Mamuśek, jak Wasz Dzieć śpi to jak go okrywacie ? W sensie w co ? Bo podobno nie można przykrywać kołderką ![]()
#1694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 osób...? ? a spytali w ogóle czy mogą...?podziwiam Cię że to zniosłaś spokojnie.. ciekawe czy im tyle ludzi włazi do łazienki jak się kąpią... Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=kmat;28450642] stanik do karmienia polećcie mi coś fajnego bo cycki mnie tak bola że już wytzrymać nie mogę, taki żeby dobrze podtrzymywał i brodawki nie bolały [/QUOTE] ja z ostatnich swoich zakupów mogę polecić HotMilk. Dokładnie to mam ten model: http://www.bradea.pl/biustonosze/biu...erry_bomb_chic Co prawda nie ma fiszbin więc byłam nastawiona sceptycznie, ale jednak bardzo zadowolona jestem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara N I E N A W I D Z I byc przykryta, czasem narzuce na nia flanelke, albo kocyk wieczorem, ale musi juz twardo spac i raczki nie moga byc przykryte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mały zasnął w huśtawce i śpi już dwie godziny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
Marinko- moje przejścia to pikuś
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Madziaranew - super z Ciebie laska,śliczny brzuś,przypominasz mi Kasię Tusk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||||
Zadomowienie
|
Witaj w klubie kochana, mnie też coś dopadło niestety
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witamy, witamy!!!! ![]() Cytat:
![]() Piękny opis porodu!!!! ![]() Cytat:
![]() Piękna mamuśka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
Carmela woda wstawiona !
![]() Kurde to ja mojego opatulam jak na Syberii ![]() ![]() A do wózka jak ubieracie i czym przykrywacie ? Bo mój bez rożka w wózku ma nerwa ![]()
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Żaneta ma rozwarcie na 3 palce i umiera z bólu
![]()
#1701 |
BAN stały
|
Żanetka ma rozwarcie na 3 PALCE i umiera.Dwie baby już urodziły i stękają a Ją te stękania dobjają.Chce mieć już to za sobą.
Zmalowana bo padnę. Jakie sny ![]() A Iza sie właśnie rozkopała po przykryciu.Czyli nic z tego ![]() T. naprawia pralke.Obudowa pękła w środku. ![]() Żebyście wiedziały jak ja dziś pranie "robiłam". T. jak wrócił z pracy stwierdził,ze jestem szalona ale sobie radzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
jest po 17.00 i mała znowu płacze przez brzuszek
3. dzień z rzędu... to chyba kolki
#1703 |
Zakorzenienie
|
Nerolka jak ?
![]() A ja mam ........czerwone paznokcie i jestem przeszczęśliwa ![]() ![]() ![]() ![]()
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a może tak "godnie" do końca nie było bo zapomniałam w opisie zaznaczyć że momentami darłam się jak opętana ![]() poza tym niestety pomimo zrobionej lewatywy i dokładnego wypróżnienia "poszło" co nieco "drugą stroną" ale powiem Wam że wtedy podczas porodu było mi to totalnie obojętne jak wyglądam, co się ze mną dzieje, kto mi TAM zagląda, kto mnie bada, co mi podłączają do kroplówki itd - jak się rodzi to wszystko inne kompletnie jest obojętne - byle urodzić zdrowe dzieciątko i żeby już było po wszystkim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zadomowienie
|
Oj Żaneta, oby szybko poszło, trzymam kciuki
![]() 3 palce to 6 cm? Madziaranew śliczna z Ciebie mamuśka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
żanettko jeszcze troszkę i będziesz tulić malutką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jest ponad 25st. to na krotki rekaw, dzis 21st i bez slonca to długi rekawek i kocyk. mam pomalowane panzokcie u nog na fioltowo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
Zanetka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
3 palce to ok. 6 cm
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.