|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
natka i jak po kawie??
|
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
witam po obiadku
![]() troche was wybiórczo poczytałam bede nadrabiać potemArchinto baw sie dobrze na weselichu A my z powodu pogody uniemożliwiającej prace ogródkowe wzięliśmy się dzisiaj w garść i tak: -zamówiony wózek Tako Warrior ze śpiworkiem, łóżeczko, półka pod przewijak, przewijak -kupiona wanienka, pieluchy tetrowe i flanelki, rożek, przescieradełka i ochraniacz do łóżeczka oraz szczota do włosków, nożyczki do pazurków, termometr do wody i grucha do nosa, ale wszystko do odebrania gdzies za 3 tyg z wózkiem i łóżeczkiem ![]() -rozpatrzona kwestia butelek i smoczków oraz monitora oddechu -wybrany kolor fotelika do auta, chyba zamówimy w przyszłym tygodniu w koncu jakis krok w kierunku wyprawki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4293 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję lepiej, "podskoczyło" do 100/50
![]() Cytat:
![]() ![]() Mi się spać nie chciało, ale słabo mi się trochę robiło
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super a jak się dziś czujemy??? |
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
-Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy.
-Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami ![]() -Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy bedziemy rozpakowane? -Wielkie dumanie w główce która z mam będzie pierwsza na porodówce. - Nasze brzuszki deformują , chyba na wyjście się powoli szykują/pakują. Buahah siedzę i siedzę i nic mi się nie chce rymować. Fajna zabawa w sumie haha. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-30 o 17:15 |
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Aguś półka taka: http://www.ceneo.pl/595835
a monitor chyba kupimy z firmy Angel Care ten http://www.angelcare.pl/ac300-opis.htm po 350 zł są na allegro, u nas w sklepie 399. są tez faje takie 2 w 1 z nianią, ale my mamy krótkofalówki z funkcją niani wiec nam nie potrzebne ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
wszystkie fajne te tytuły
|
|
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zainspirowałaś mnie z tym dominem, i teraz ten tytuł mi sie podoba ![]() Muszę pochwalić dziś męża, porządki robił w domu jeszcze mu zostało odkurzanie i zmywanie, trochę mu asystowałam, ale tylko tyci , nie pozwalał mi
|
|
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam dziś na USG, mala mi się ułożyła już główką na dół, wygląda na to że jest tydzien starsza niż wg OM (ale K. tez tak wyglądał a urodzil się 2 tyg po czasie), waży 2009g, niemal wszystko jest cacy, choć serduszko szybko coś jej biło i podobno nie za wiele mam wód. Lekarz nie wyglądał tym jednak na zaniepokojonego tym więc ja też staram się nie być
No i po prawej stronie - tam gdzie odczuwam najczęściej ruchy - też jest pupcia
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
To nie przypuszczałam,że maluszki tak kręcą tyłeczkami
![]() U mnie totalny syf i rozpierducha. Sama jestem bałaganiarą, ale ostatnio jakoś lepiej mi jak mnie otacza czysta przestrzeń-chyba dojrzewam ( a dopiero w sumie rusza )
|
|
|
|
#4301 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka nie strasz, u mnie brak kasy. Jak ten samochód pójdzie (o ile kiedykolwiek ktoś go zechce
Jak to będzie wrzesien to chyba wykonczę się psychicznie
|
|
|
|
#4302 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej kobietki
![]() ok....możesz zganiać na mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do wód... ja zaraz mam schiz o tego czopa... teraz jak mam takie upławy nieraz duże,że mokro i wilgotno się robi i duuużo śluzu.. to zaglądam,czy tam jakiejś krwi nie ma na wkładce ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zakupki mi się to b.podoba Cytat:
a ja bym połączyła... to dwa :Brzuszki uwielbiamy..ale już na dzieci czekamy i wielkie dumanie w główce która z Mam będzie pierwsza na porodówce a My już w domku.. po pracy byłam z Tż na sesyjce ciążowej... i skończyłam robić moje comiesięczne zdjęcie brzucha a potem ...zdrowy obiadek w KFC ale się objadłam.... no a teraz to już tylko odpoczynek ...
|
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
mamuśki czy Wy tez macie znow w ustach ten ohydny posmak jak w pierwszym trymestrze? a jak tak to radzicie sobie jakoś z tym?
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powodzenia mi życzyła ![]() Remont to jednak powinno się robić przed i spokojnie czekać i tylko kurze docierać codziennie haha. A u mnie wszystko z łazienki wszędzie,z przedpokoju po pokojach porozkładane. Pralke odłączali to pranie zrobiłyśmy i suszy się gdzie się da. No masakra. Zdołować się idzie ![]() A mój tato sobie wymyśla, że chce koniecznie maszynę do przycinania płytek - jak dziecko. Wie że użyje raz, ale teraz to najpotrzebniejsza rzecz na świecie
|
|
|
|
|
#4305 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Padłam
|
|
|
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zawiozłam tż na kawalerskie i mam cały wieczór dla siebie
Trzeba się doprowadzić do jakiegoś stanu używalności![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój dzisiaj tak pupę wypychał, ze miałam kwadratowy brzuch a tż to o mało się ze śmiechu nie poskładał![]() Kawę wypiłam, ale o zimnym piciu nie słyszałam - spróbuję następnym razem Pokaż brzucho![]() A i czytałam dzisiaj "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i pisało tam właśnie o takim kłuciu gdzieś w dole jakby szpilki ktoś wbijał i wg tej książki tak właśnie odczuwa się rozciąganie mięśni miednicy Piszę, bo wiem, że niektóre z nas tak miały
|
||
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
danika dzięki za linka
![]() Cytat:
Jak sie dziś czujesz? Jak temp.? Jak mały? I bardzo się cieszę, że wizyta się udała. Pokazała mała brzoskiwnkę??
|
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc też wieczór w domu mój.. zaraz spakuje torbę do szpitala... a potem może jakiś film ![]() hahah nieźle poszałam. moja też jak byliśmy na zdjęciach tak się przekręciła,że miałam brzuch jakby po jednej stronie ja w szpitalu piję zawsze wodę z lodem ..albo cokolwiek z dużą ilością lodu.raz,że pobudza zimne małą.. a dwa,że ochłodza organizm i nie jest tak duszno.. więc i ciśnienie często się ciut podnosi a brzucho pokazywałam ostatnio.. te zdjęcia od fotografa to nie wiem za ile będą dokładnie..ale jak mi da,to się pochwalę
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
przyszła sobota i nie trzeba nadrabiać 15stron
![]() co tam u Was babeczki? u mnie nuuuuuda totalna...
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
the lilah... myślałam o tobie
powiedz mi kochana... bo Ty jesteś na zwolnieniu... czy masz płacone 100% czy 80% i kto tobie wypisywał? GP czy na szpitalnej wizycie ?? bo mój lekarz o ile już nie wyleciał,to lada moment leci na holidaya.. i nie wiem czy ewentualnie kto inny może mi dać? czy on musi?? wróci po 15...a szkoda mi brać 2 tyg urlopu..
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wypisywała mi moja gp, bo do niej pierwszej poszłam z moją nogą i ona od razu wysłała mnie na zwolnienie. na wcześniejszej wizycie w szpitalu jak napomknęłam, że się źle czuję to ładnie rzecz ujmując - zlali mnie. dlatego jak ból w nodze się nasilił poszłam od razu do gp.
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ogólnie to zwolnienie od Gp..jak się jest w ciąży to 100% ?? chodzi mi o to,co socjal płaci a nie pracodawca.. w sumie mi 3 tyg do maternity zostało.. ja własnie się tego boję...ze ze szpitalnej mi nie dadzą zwolnienia.. i będzie klops.. cóż będę dzwonić do mojego lekarza w pon.. mam nadzieję,że go złapię jeszcze.
|
|
#4315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja ogolnie już super tylko płuca wypluwam, bo przeciez syropu mi nie wolno Ale mozna to znieść. Gorzej Konradek bo boli go gardlo, więc płacze i krzyczy, więc go boli bardziej i tak w kołko... dziś tak krzyczał w nocy od 2 do 3, że wreszcie wstalismy zeby go zabawic (tak go malz probowal nosic ale to nic nie dawalo), uspokoil się, o 4 dal się połozyć a o 4:10 przypomniał sobie ze istnieje na swiecie butelka i zacząl krzyczec AM AM. No więc wstalismy robic kaszę, po kaszy na nocnik, zanim sie polozylismy byla 5 A na 9 wizyta... A teraz nam zasnąl o 15 i spał do 18, więc pewnie znów czeka nas hardcore w nocy![]() co do małej to ja nie wiem Aguś, ja tam na tym usg nic nie widzę Tyle ze lekarz powiedzial ze on podtrzymuje dziewczynkęNAtka śmiesznie tak wiedzieć że to wybrzuszenie to pupcia
|
|
|
|
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie wiem czy kiedyś pisałaś - pracujesz w szpitalu? jako kto? ![]() Ja zawsze poklepuję małego w pupcię to po chwili się przesuwa ![]() Cytat:
Może z cebuli sobie zrób?Dzisiaj idealnie wiem gdzie ma nóżki - bo jak wypina pupę to z drugiej strony brzucha też jest taka gulka tylko dużo mniejsza Moja mama jest niezła Siedzimy, gadamy, przez cały czas mama głaszcze mój brzuch, mały kopie, ale poczułam, że przez to jej głaskanie dostałam skurczu i jej o tym powiedziałam - spanikowała nieźle Bo ona skurcze to tylko w dniu porodu miała i teraz łazi i się pyta czy na pewno wszystko ok i czy mi przypadkiem krzywdy nie zrobiła Pomyślałby kto, że dwa razy w ciąży była
|
||
|
|
|
#4317 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jako takiej kasy z socjala nie miałam, bo u mnie z racji tego, że zwolnienie zapowiadało się na dłuższe moja gp od razu dała mi papiery na illness benefit. a u Ciebie nie ma tak, ze przez jakiś czas to pracodawca opłaca zwolnienie? nie wiem jak tam jest u Ciebie, moja koleżanka rodziła w kwietniu w tym samym szpitalu w którym ja będę, w ostatnim miesiącu na szpitalnej wizycie poprosiła o zwolnienie, bo nie dawała rady na plecy i odesłali ją z niczym. myślę, że nawet jak nie będą chcieli Ci dać to zawsze możesz powiedzieć, że Twój gp na urlopie - wtedy będą musieli wypisac ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
myślę, podobnie jak natka ze ten cebulowy syrop może by pomogl? trzymaj się kochana i zdrowiej ![]() i dużo zdrówka dla synusia ![]() Cytat:
no ładnie mamę straszysz ładnie... biedna się stresuje teraz, że Ci krzywdę zrobiła... jeju jak pomyślę o tych skurczach Waszych to aż mnie strach bierze, ja do tej pory nie miałam...
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
witacjcieee
ja wczoraj nie miałam siły nic sensownego napisac, dziisiaj jestem też jak detka... spałam 12h w nocy, wstałam ok 11tej, pokreciłam się trochę, ubrałam i zasiadłam na kanapie... tż się chwalił że zdobył stare bajki.. "bajki-grajki" jako audiobooki i włączył mi "alicję w krainie czarów"... nawet nie wiem kiedy odleciałam także z kanapy zeszłam o 17tej...i normlanie jestem nieprzytomna... ![]() wczoraj zładłam poł arbuza i normlanie sikać przestałam dzisiaj rano.. zastanawiałam sie nawet czy na noc pieluchy sobie nie założyc ale dałam radę.. zdązyłam dojść za każdym razem do łazienki![]() natka: ja bardzo chciałabym mieć niższe ciśnienie niż mam, bo u mnie normą od 2-3 miesięcy jest 140/80 i bywało nawet wyższe .. nie przyjmuje leków , mam tylko prowadzić notatki z pomiarów..co do kopniaków i ruchów to ja sobie przisiaj trzymałam rękę na brzuchu i nagle coś wypełniło całą moją dłoń od wewnątrz czyżby była to pupa?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był skurcz z tych niebolesnych ćwiczebnych - ale średnio przyjemny, takie bolesne to może ze 3 razy się zdarzyły na szczęście![]() Może będziesz jedną z tych, co skurcze będą mieć tylko porodowe ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- natka: a może Ci chodziło o mnie? ja pisałam niedawno że w szpitla pracuję ![]() mnie ciekawi to czy mi się bliżej porodu ciśnienie obniży? bo podobno im bliżej terminu to ciśnienie powinno być niższe? nie wiem czy to prawda...? ale jak narazie mi ciśnienie się nie obniża ;( ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- moje najniższe ciśnienie w ciązy to 110/50... ale czułam się wtedy dobrze
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Jak to będzie wrzesien to chyba wykonczę się psychicznie

odrazu dziękuje za info o prenalenie - nie pamiętam komu , malinowo czosnkowy smak bezcenny ale mam nadzieję że jest skuteczny
Tyle ze lekarz powiedzial ze on podtrzymuje dziewczynkę
.. nie przyjmuje leków , mam tylko prowadzić notatki z pomiarów..