Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 10:18   #1141
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Dziewczyny ja zaraz wybuchne płaczem. Chodze i sie cała trzese Mój Dziadek umiera.... czuje sie jak bomba jakas ktora za chwilewybuchnie tyle z epłaczem. nawet niemoge tam pojechac by sie z Nim pozegnac bo bym chyb zemdlała.....
masakra jak ja mam sie uspokoic?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 10:31   #1142
emigra
Zakorzenienie

Widze nowe mamuski dolaczyly - witam

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja zaraz wybuchne płaczem. Chodze i sie cała trzese Mój Dziadek umiera.... czuje sie jak bomba jakas ktora za chwilewybuchnie tyle z epłaczem. nawet niemoge tam pojechac by sie z Nim pozegnac bo bym chyb zemdlała.....
To wybuchnij placzem. Placz ponoc pomaga. Musisz sobie uswiadomic, ze taka jest kolej rzeczy, jedni sie rodza drudzy umieraja i nic z tym nie mozemy zrobic, jak tylko sie poddac. A dziadkowi napewno bedzie lepiej, bo skonczy sie cierpienie. I tak powinnas myslec - ze jemu bedzie lepiej, a nie o tym jak bedziesz tesknic i ze go nie ma, bo bedzie napewno zawsz gdzies obok, tylko juz w inny sposob.

Ja wzielam sie za swoja prace licencjacka i jak dobrze pojdzie to skoncze ja na wtorek mam czas do 15 sierpnia, ale promotorka jeszcze musi sprawdzic i zazadac ewentualnych poprawek. A we wrzesniu obrona i bede miala z glowa studia i wszelkie inne edukacje
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 10:46   #1143
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

To wybuchnij placzem. Placz ponoc pomaga. Musisz sobie uswiadomic, ze taka jest kolej rzeczy, jedni sie rodza drudzy umieraja i nic z tym nie mozemy zrobic, jak tylko sie poddac. A dziadkowi napewno bedzie lepiej, bo skonczy sie cierpienie. I tak powinnas myslec - ze jemu bedzie lepiej, a nie o tym jak bedziesz tesknic i ze go nie ma, bo bedzie napewno zawsz gdzies obok, tylko juz w inny sposob.
troche sie uspokoiłam....
trafilam na ta strone
http://www.planujemydziecko.pl/index...y/(offset)/110
i jakos tak zaczelam myslec o czym innym....
ale wiem ze ta bomba wisi w powietrzu , kwestia czasu tylko....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 11:06   #1144
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
troche sie uspokoiłam....
trafilam na ta strone
http://www.planujemydziecko.pl/index...y/(offset)/110
i jakos tak zaczelam myslec o czym innym....
ale wiem ze ta bomba wisi w powietrzu , kwestia czasu tylko....
tu jest fajna stronka z kazdego tygodnia ciazy http://www.brzuszek.net/5_tydzien_ciazy.html
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-31, 11:25   #1145
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A jaki cel ma wrzucanie fotek usg ciąży na taką stronę Dla mnie to taki trochę wyścig szczurów jeszcze przed narodzinami

Ja polecam jeszcze to:
http://www.dzieciowo.pl/

Dziewczyna ocenia produkty, jest opis tygodnia po tygodniu, fajne.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 12:34   #1146
emigra
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28461989]A jaki cel ma wrzucanie fotek usg ciąży na taką stronę Dla mnie to taki trochę wyścig szczurów jeszcze przed narodzinami

Ja polecam jeszcze to:
http://www.dzieciowo.pl/

Dziewczyna ocenia produkty, jest opis tygodnia po tygodniu, fajne.[/QUOTE]

Dla mnie ma sens i wcale nie traktuje tego jako wyscig szczurow. Mnie interesuje jak wyglada teraz mniej wiecej moje dziecko i dlatego tam zagladam. Tak samo mozna by spytac po co ludzie zakladaja fora spolecznosciowe, po co tu wszystkie siedzimy. Kogos to kiedys zainteresowalo i zanalzl sie ktos kogo tez to interesuje. Proste.
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-31, 12:36   #1147
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Prosilam Was zebyscie powklejaly brzucholki i co???
Ja tam jestem płaska jak deska na brzuchu i absolutnie nic nie widać.

Dzisiejszy poranek przeżyłam nawet spokojnie. Zanim wstałam wypiłam sok, wzięłam tabletkę i poszłam spać dalej. Co prawda budziłam się w nocy i nad ranem, ale jakoś przespałam nockę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 12:56   #1148
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witajcie
Mdlosci ciag dalszy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28460819]No ale po co, nic jeszcze nie widać? Chyba

Ja tak z mężem zawsze śpię, nogi mamy dziwnie splątane

Ja też Aga. I też o moim zawodzie kretyńskie opinie. A o pielęgniarkach - no cóż, jak W KAŻDYM zawodzie są i super, i beznadziejne. Zdarzało mi się i dziękować, i pomagać, i zrypać. Nie ma reguły. Studiowałam z pielęgniarkami i troszkę widzę zawód teraz inaczej. Na pewno, tak jak i nauczyciele, nie mają ani tak źle, jak mówią, ani tak dobrze jak to widzi społeczeństwo

Agatka grzeczna, ogólnie. Właśnie marudziła, oczy tarła, wsadziłam w łóżeczko ale gadanie słyszę. [/QUOTE]
u mnie widac
a kim jestes z zawodu?
a no moj Filipek tez lubi sobie pogadac ze soba w lozeczku przed spaniem az sie zmeczy czasem trwa to godzine czasu

Cytat:
to smutne ale pomysl ze dziadek robi miejsce na swiecie Twojemu malenstwu czesto tak sie zdarza ze umiera w rodzinie ktos jak ktos sie ma urodzic..
Cytat:
Ja wzielam sie za swoja prace licencjacka i jak dobrze pojdzie to skoncze ja na wtorek mam czas do 15 sierpnia, ale promotorka jeszcze musi sprawdzic i zazadac ewentualnych poprawek. A we wrzesniu obrona i bede miala z glowa studia i wszelkie inne edukacje
ja tez w poprzedniej ciazy pisalam prace licencjacka i bronilam sie juz ze sporym brzusiem w kwietniu a w maju rodzilam
balam sie ze urodze im tam wczesniej
Ale ja to bylam hardcorowiec bo lekarz kazal mi jak najwiecej lezec a ja jak nienormalna jezdzilam (na szczescie autem) do promotora do szkoly i tak w kolko, szczescie ze to sie tak skonczylo przy tym moim tempie ale nie mialam wyjscia chcialam miec juz to za soba
bo ja poszlam na uzupelniajace studia ktore mozna zrobic w trakcie pracy (ale porypane to bylo bo mialam praktyki jeszcze co smieszne jest bo juz w zawodzie pare lat pracowalam a musialam jezdzic na praktyki a niektore pielegniarki to moglam ja nuczyc pewnych rzeczy)
A Tobie szybko idzie to pisanie. Jaki masz temat?

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja tam jestem płaska jak deska na brzuchu i absolutnie nic nie widać.

Dzisiejszy poranek przeżyłam nawet spokojnie. Zanim wstałam wypiłam sok, wzięłam tabletkę i poszłam spać dalej. Co prawda budziłam się w nocy i nad ranem, ale jakoś przespałam nockę
naprawde nic nie widac?
ciesze sie ze dzisiejsza noc przespana
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-07-31 o 12:54
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:18   #1149
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
czesto tak sie zdarza ze umiera w rodzinie ktos jak ktos sie ma urodzic..

naprawde nic nie widac?
ciesze sie ze dzisiejsza noc przespana
Jak moja szwagierka była w ciąży (coś koło 4 miesiąca chyba), zginął teść...

Naprawdę nic nie widać. Nic a nic.
Mdli mnie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-31, 13:42   #1150
Konto usunięte

Aguśka, a co może być widać do ok 2 miesiąca? Tzn. wiesz, u mnei widać, brzuszek słodyczowy

A jestem pedagogiem specjalnym. W poprzedniej ciąży kończyłam mgr, broniłam już po porodzie Dla odmiany tę ciążę zaczynałam trudnym zawodowym egzaminem, w środę miałam.

A Filipek ile ma?

Emigra, ty masz swoje zdanie, ja swoje Profesjonalny portal, gdzie jest opis tydzień po tygodniu + foty dla mnie ok, ale tu po prostu ludzie z całej PL wrzucają fotki usg, ewidentnie się chwaląc i tyle.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:00   #1151
kasiuleks
Rozeznanie

Witam nowe dziewczyny

pronce_polo smutne ale tak jak mowia dziewczyny jesli chce Ci sie plakac to placz na pewno Ci ulzy

U mnie tez jeszcze brzuszka nie widac....
To co dziewczyny isc teraz na to usg jak jestem w 7 tc czy poczekac do 8 tc ? ma to jakies znaczenie wg was ? Czesc z was ma juz troszke wiecej tc to co mi radzicie ze swojego doswiadczenia ?
Ja sie juz nie moge doczekac, chce zobaczyc moje malenstwo

[ ' ]
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:21   #1152
Konto usunięte

Ja pierwszy raz byłam w 6-7 tygodniu, nie później, ale na pewno nie wcześniej. Spokojnie możesz teraz iść, będzie serducho widać
Stary 2011-07-31, 14:27   #1153
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Wow,dziewczynki,ale się rozpisałyście.... myślałam,że nigdy nie skończę czytać tych waszych wpisów.Przyznaje,że zaniedbałam forum,ale tak szczerze to ostatnio nie mam siły nawet na to,żeby kompa włączyć nie uwierzycie,ale potrafię przespać cały dzień (z krótką przerwa na ugotowanie jakiegoś nieskomplikowanego obiadu) i jeszcze mi malo!! jeszcze w życiu aż takiego lenia nie miałam,naprawdę... No ale coż, malenstwo się widocznie domaga więc się wcale nie wzbraniam przed tym leniuchowaniem
witaj
ale Ci się Spioszek włączył, widocznie Ci tyle snu potrzeba

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28455583]dołączam do grona wiosennych. Kilka godzin temu testowałam, tp. 10 kwietnia (urodziny teściowej - jak to koleżanka określiła, bojkotuję imprezy, teraz końcówka 4 tygodnia. Po łikendzie dzwonię do swojego gina, będę chciała w połowie sierpnia na wizytę i usg się umówić.

Na co dzień żona mego męża i mama 14,5 miesięcznej Agatki. Druga ciąża planowana, akurat 2 lata odstępu między rodzeństwem będzie.

Teraz mam wakacje, bo ja szkolna jestem, ale na l4 potem pójde prawdopodobnie. Kwestie organizacyjne w pracy.

A, objawy - zaczynają boleć piersi (poprzednio dobre 2 miesiące mnie [/QUOTE]

hej
gratuluję
bardzo ładnie ma Twoja Córa na imię.
Pracujesz w szkole?

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o mdłości- mam 12 tydzień, a jeszcze nie przeszło
Jam się tu zapisała, chociaż lutowa jestem
hej
moje mdłości się nassilają. i też będę lutowa

Cytat:
Witajcie mamusie
JA dzis musze przyznac, przelezalam caly dzionek, a potem pojechalismy z mezem i z synkiem do znajomych co maja synka w tym samym wieku, ubaw po pachy jak fajnie razem a raczej jeszcze osobno sie bawia
Od wczoraj wieczora mnie mdli okrutnie, juz myslalam ze bede miala rozmowe wiecie z kim ale obylo sie bez.
Moj Filipek patrzy tylko na mnie i dziwi sie co ta mamuska wydaje z rana takie dzwieki bo od rana oczywiscie mega mdlosci.
Ale zauwazylam ze jak zjem to przechodza ale potem znow sie pojawiaja
Mialam nie jechac do znajomych, ale stwierdzilam ze jak tak leze to wiecej o tym mysle i gorzej sie czuje...
ale szczerze mowiac nie mam ochoty na nic, nicccccc ale to nic mi sie nie chce, ale jeszcze tak z miesiac i bedzie lepie

Prosilam Was zebyscie powklejaly brzucholki i co???

fajnie spędziliście dzień

u mnie narazie nic nie widać, chyba że jak się najem

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28460819]No ale po co, nic jeszcze nie widać? Chyba

Ja tak z mężem zawsze śpię, nogi mamy dziwnie splątane

Z córką dowiedziałam się w 6 tygodniu, testowałam 2 tyg. po terminie okresu, a że teraz świadomie chcieliśmy ciąży, to w dzień okresu.

Zastanawiam się, na co zachcianki będą, ja z Agatką miałam najpierw fazę na mandarynki (ze 2 miesiące), potem na kiwi, a 3 trymestr żarłam pomarańcze.

Na razie luzik, rano śliwka, teraz kanapki z serem żółtym i schabikiem, popijam mlekiem A, muszę witaminki wyjąć i jeść. Ale raczej zrobię znów tak, że w 3 trymestrze odpuszczę.[/QUOTE]

my śpimy na łyżeczkę
i mam fazę na nektarynki i arbuza
niezła mieszanka jedzeniowa

Cytat:
Princessko może lepiej jak sobie popłaczesz i wyrzucisz to z siebie?

Cytat:

trzymam kciuki za wenę
i Maleństwo będzie uczestniczyć w egzaminie
kiedy się przeprowadzacie?

Cytat:
Napisane przez kasiuleks Pokaż wiadomość

pronce_polo smutne ale tak jak mowia dziewczyny jesli chce Ci sie plakac to placz na pewno Ci ulzy

To co dziewczyny isc teraz na to usg jak jestem w 7 tc czy poczekac do 8 tc ? ma to jakies znaczenie wg was ? Czesc z was ma juz troszke wiecej tc to co mi radzicie ze swojego doswiadczenia ?
Ja sie juz nie moge doczekac, chce zobaczyc moje malenstw
ja byłam wcześnie z racji wcześniejszego poronienia. po prostu nie mogłam usiedzieć. jak zobaczyłam pęcherzyk, prawidłowy i dobrze osadzony to mi ulżyłodlatego na Twoim miejscu bym poszła

ja mam jutro wizytę i się stresuję także poproszę o kciuki

my dziś leniuchujemy

wczoraj byliśmy na zakupach remontowych bo moi rodzice będę remontować mieszkanie, które wynajmują. także wszelkie leroy, obi, ikee był nasze.ale się opłacało i nowi lokatorzy będą mieć ładnie urządzone gniazdko

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:45   #1154
kasiuleks
Rozeznanie

Dzieki dziewczynki to pewnie sie wybiore teraz Ja bylam juz u gina w 4-5 tc ale wtedy nic nie bylo jeszcze widac dlatego pytalam was czy lepiej w 7tc czy w 8tc Ale skoro mowicie zebym juz poszla to tak zrobie .

[ ' ]
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:54   #1155
BYou
MBZ♥

Kasiu teraz już na pewno będzie widać

ciekawe jak Cytrynka?

Stary 2011-07-31, 15:41   #1156
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
wspolczuje kochana trzym sie cieplo i poplacz sobie bedzie ci lzej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28461989]A jaki cel ma wrzucanie fotek usg ciąży na taką stronę Dla mnie to taki trochę wyścig szczurów jeszcze przed narodzinami
[/QUOTE]
Tu chodzi tylko i wylacznei o úspokajanie samej siebie i podziewianie fasolek , bo mozesz sporawdzic czy twoja fasololinka rozwija sie podobnie i porozczulac sie a kobiety w ciazy to lubia
Zreszta nie jest obowiazkowe pokazywanie zdjec USG to prywatna sprawa kazdej ciezarnej podobnie jak poznanie plci

Ja dzis sprzatajaca mam wiec korzystam bo moze sie nie przydazyc , maz zabral dzieci na plac zabaw a ja moge szalec w miare rozsadku

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:00   #1157
Aguśkaa83
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28464627]Aguśka, a co może być widać do ok 2 miesiąca? Tzn. wiesz, u mnei widać, brzuszek słodyczowy

A jestem pedagogiem specjalnym. W poprzedniej ciąży kończyłam mgr, broniłam już po porodzie Dla odmiany tę ciążę zaczynałam trudnym zawodowym egzaminem, w środę miałam.

A Filipek ile ma?[/QUOTE]
a ja juz nie mieszcze sie w zwykle spodnie musze nosic ciazowe
przez chwilke pomyslalam ze to ciaza blizniacza
to Ty tez lubisz sie uczyc w ciazy
a jak poszedl egzamin?
Filipek ma 2 latka. Wklejalam jego zdjecia pare str wczesniej.
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
witaj
ja mam jutro wizytę i się stresuję także poproszę o kciuki
SZYMONEK

Stary 2011-07-31, 16:17   #1158
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez w poprzedniej ciazy pisalam prace licencjacka i bronilam sie juz ze sporym brzusiem w kwietniu a w maju rodzilam
balam sie ze urodze im tam wczesniej
Ale ja to bylam hardcorowiec bo lekarz kazal mi jak najwiecej lezec a ja jak nienormalna jezdzilam (na szczescie autem) do promotora do szkoly i tak w kolko, szczescie ze to sie tak skonczylo przy tym moim tempie ale nie mialam wyjscia chcialam miec juz to za soba
bo ja poszlam na uzupelniajace studia ktore mozna zrobic w trakcie pracy (ale porypane to bylo bo mialam praktyki jeszcze co smieszne jest bo juz w zawodzie pare lat pracowalam a musialam jezdzic na praktyki a niektore pielegniarki to moglam ja nuczyc pewnych rzeczy)
A Tobie szybko idzie to pisanie. Jaki masz temat?
W miare szybko teraz idzie a temat mam o Fitohormonach i ich zastosowaniu w kosmetyce

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28464627]
Emigra, ty masz swoje zdanie, ja swoje Profesjonalny portal, gdzie jest opis tydzień po tygodniu + foty dla mnie ok, ale tu po prostu ludzie z całej PL wrzucają fotki usg, ewidentnie się chwaląc i tyle.[/QUOTE]
Ja tam nie widze chwalenia - nie wchodzilam na forum, wiec nie wiem, ja czytam tylko opis tygodnia i ogladam sobie filmiki z usg i tyle i dla mnie to cos fajnego, dla innych nie musi byc. Gdzie w fotkach mozna zauwazyc chwalenie sie??
Cytat:
Napisane przez kasiuleks Pokaż wiadomość
Ja sie juz nie moge doczekac, chce zobaczyc moje malenstwo
Juz napewno bedzie widac
Cytat:
trzymam kciuki za wenę
i Maleństwo będzie uczestniczyć w egzaminie
kiedy się przeprowadzacie?
od poczatku pazdziernika dopiero

trzymam kciuki, napewno bedzie oki

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

A u mnie juz widac choc to moja pierwsza ciaza. Jeszcze ten brzuch bardziej tluszczowy ale widze ze zaokraglil sie nad spojeniem juz kto ma mnie w znajomych to moze sobie zobaczyc w moim albumie, bo nie moge dodawac w poscie zalacznikow- nie wiem dlaczego.
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-31, 16:23   #1159
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
W miare szybko teraz idzie a temat mam o Fitohormonach i ich zastosowaniu w kosmetyce
to musi byc ciekawe
a co studiujesz?
SZYMONEK

Stary 2011-07-31, 16:26   #1160
BYou
MBZ♥

dziękuję Dziewczyny

Emi, a próbujesz odpowiadać przez zaawansowane?bo ja nie widzę u Ciebie w profilu.

Stary 2011-07-31, 16:29   #1161
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
to musi byc ciekawe
a co studiujesz?
Kosmetologie ciekawe w sumie srednio, ale jakos mi idzie
Cytat:
dziękuję Dziewczyny

Emi, a próbujesz odpowiadać przez zaawansowane?bo ja nie widzę u Ciebie w profilu.
Probowalam w kazdy sposob, ale po prostu przy opcji Zalacz Pliki nie moge w nic kliknac co przeniesie mnie do wgrywania zdjec, bo po prostu nie pokazuje mi sie opcja zeby je zalaczyc
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-31, 16:31   #1162
karolca
Zakorzenienie

popełniłam przepyszne placki ziemniaczane
aż mi mało
a obrałam i utarłam prawie 2 kg ziemniaków (na dwie osoby)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-31, 16:34   #1163
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
to swietnie, bedzie mozna sie Ciebie poradzic w pewnych kwestiach

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
aż mi mało
uwielbiam placuszki a najbardziej z sosem po wegiersku
jednak teraz nie moge myslec o smazonym
SZYMONEK

Stary 2011-07-31, 16:37   #1164
karolca
Zakorzenienie

emigra, brzuszek uroczo się zaokrągla

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-31, 16:38   #1165
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
emigra, brzuszek uroczo się zaokrągla
wczesniej nie byl wcale mniejszy ale taki inny byl, teraz nie umiem go ani troche wciagnac
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-31, 16:42   #1166
BYou
MBZ♥

no i teraz chce mi się placka po węgiersku

w moim rodzinnym mieście jest PWSZ z kierunkiem kosmetologia. bardzo modny kierunek i przez to rynek totalnie u nas zapchany-mamy 35 gabinetów kosmetycznych, a dziewczyny i tak praktyk szukają poza miastem. Emi pracujesz w zawodzie czy dopiero się przymierzasz?
co do zdjęć to nie wiem bo u mnie normalnie. Może napisz do Moderatora?

Stary 2011-07-31, 16:43   #1167
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny odnosnie mdlosci...
wyczytalam, ze wit. B6 zmniejsza mdlosci i teraz mi sie przypomnialo ze w tamtej ciazy bralam Magnez z wit. B6, zlecony przez lekarza.
Dodatkowo ktoras z Was pisala ze zazywa tabletki z imbirem, ale przeczytalam ze najlepszy jednak (czego tabletki nie zastapia) jest napar ze swiezego imbiru..
No i czytalismy tez o su dżok masowanie punktow na dloni odpowiadajacych za pewne dolegliwosci. Ale to chyba mozna po konsultacji z lekarzem.
dobijaja mnie te mdlosci
SZYMONEK

Stary 2011-07-31, 16:48   #1168
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość

Tu chodzi tylko i wylacznei o úspokajanie samej siebie i podziewianie fasolek , bo mozesz sporawdzic czy twoja fasololinka rozwija sie podobnie i porozczulac sie a kobiety w ciazy to lubia
Zreszta nie jest obowiazkowe pokazywanie zdjec USG to prywatna sprawa kazdej ciezarnej podobnie jak poznanie plci

Ja w ciąży jakoś specjalnie się nie rozczulałam, za to po... Dobrze, że to niedługo trwało, bo patrzeć nie mogłam na siebie Wystarczyło, że np. kołysankę Agatce śpiewałam i już ryk

Cytat:
a ja juz nie mieszcze sie w zwykle spodnie musze nosic ciazowe
przez chwilke pomyslalam ze to ciaza blizniacza
to Ty tez lubisz sie uczyc w ciazy
a jak poszedl egzamin?
Filipek ma 2 latka. Wklejalam jego zdjecia pare str wczesniej.
Zdałam. Lubię jak lubię, taki zawód, że ciągle coś trzeba przyswajać ja w szkole integracyjnej pracuję, z niepełnosprawnymi dzieciakami, to zawsze coś nowego wychodzi do opanowania.

Mnie też w poprzedniej wyszedł szybko brzuch, ale właśnie ok. 2 miesiąca dopiero, jakiś 8-9 tydzień, nie wcześniej

Moja kuzynka ma Fifiego dwulatka

Cytat:

Ja tam nie widze chwalenia - nie wchodzilam na forum, wiec nie wiem, ja czytam tylko opis tygodnia i ogladam sobie filmiki z usg i tyle i dla mnie to cos fajnego, dla innych nie musi byc. Gdzie w fotkach mozna zauwazyc chwalenie sie??
A nie sądzisz, że w ogóle wrzucanie jakichkolwiek fotek w net to chwalenie się? Aczkolwiek... sama to robię, tyle, że nie fotkami usg

Cytat:

Probowalam w kazdy sposob, ale po prostu przy opcji Zalacz Pliki nie moge w nic kliknac co przeniesie mnie do wgrywania zdjec, bo po prostu nie pokazuje mi sie opcja zeby je zalaczyc
T dlaczego akurat kosmetologię wybrałaś, skoro niespecjalnie cię ciekawi?

A może za duży rozmiar pliku? Albo nie ten format? Albo wizaż szaleje

Cytat:
aż mi mało
Ja zaraz frytki popełnię.

Cytat:
wczesniej nie byl wcale mniejszy ale taki inny byl, teraz nie umiem go ani troche wciagnac
A to jest fakt, kształt się zmienia
Stary 2011-07-31, 16:48   #1169
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
no i teraz chce mi się placka po węgiersku

w moim rodzinnym mieście jest PWSZ z kierunkiem kosmetologia. bardzo modny kierunek i przez to rynek totalnie u nas zapchany-mamy 35 gabinetów kosmetycznych, a dziewczyny i tak praktyk szukają poza miastem. Emi pracujesz w zawodzie czy dopiero się przymierzasz?
co do zdjęć to nie wiem bo u mnie normalnie. Może napisz do Moderatora?
A jak do niego napisac?

Ja juz od prawie roku w zawodzie pracuje. Zawsze marzylam zeby byc kosmetologiem, bo mialam swoje wlasne wyobrazenie o prawdziwej kosmetyczce - ze to kobieta zadbana, z klasa, itp A niestety rzeczywistosc poraza i takich kosmetyczek/kosmetologow z prawdziwego zdarzenia jest marny odsetek ... no i fakt, ze oblegany kierunek, dosyc modny, dziewczyny mysla ze da sie zbic na tym kase, a nie mysla o tym jak wiele trzeba w siebie zainwestowac... Ja troche zaluje, ze wybralam akurat moja uczelnie, bo organizacja tam to jedna wielka masakra i same problemy, poza tym przez 2 lata dojezdzalam 700 km na zajecia na weekend, a ten ostatni rok jezdzilam sama autem juz. Wiec sporo od siebie dalam, nie mowie juz o kasie, bo strach liczyc.
Tutaj sytuacja wyglada troche inaczej, w Niemczech, co prawda jest sporo salonow kosmetycznych ale mimo to przyjmuja sie nowe i miejsca pracy sa. Wysyp jest natomiast ''tipsiarek'' bez kursow, szkoly, bo nie musza tu miec dyplomu zeby robic paznokcie.... no i sporo jest ich z Polski, trzeba przyznac.
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-31, 16:48   #1170
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
no brzusio ladnie juz rosnie
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości