|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
A my dziś świętujemy dwa miesiące! Ależ to przeleciało...
U nas dziś spokojna niedziela - za oknem szaro buro i ponuro, więc siedzimy w domku. Zuzka śpi, a Anulka z kuzynką bawią się w przedszkole (pluszakami |
|
|
|
#3272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
bo ja tą końcówkę wsadzam do buzi i wyciskam i patrzę ile leci, nakraplam na język opierając końcówkę o górne dziąsełka Cytat:
za dwa miesiąceszkoda że Zosia nie ma kompana do zabawy ... co chwilę tylko słyszę: mama choć badzić gabulek zasypia i daje sygnały ostrzegawcze z łóżeczka, że wcale spać nie chce tylko oczy się tak kleją dziwnie Zosia je zamrożonego danonka (pierwszy raz w życiu dałam jej danonka )Mężul zrobił mi pyszną inkę z pianką
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-31 o 15:12 |
||
|
|
|
#3273 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U nas mega ukrop, bylismy na spacerze ale za goraco, Zoska ciumka po 5 minut z piersi i nei chce, goraco jej, w domu jak w piecu, na zewnatrz jeszcze gorzej, herbatka musialam dziecko dopoic.
teraz spi. mielismy jechac nad jezioro, ale szkoda mi dzieciaka. Cytat:
Cytat:
ja odstawilam infacol calkowicie na wyjezdzie i biogaie tez i nie widzialam roznicy, teraz probuje espumisan i dicoflor pediatra polecila z PL, zobaczymy czy bedzie roznica, podaje jej od dwoch dni, bo tez beka jak na nia calkiem neizle, ale ewidentnie cos ja pobolewa tak jak Gabrunie w jelitkach jak je, bo sie rzuca masakrycznie. w nocy odpukac nie bylo rzucania, ale byla glodna chyba mega bo w koncu przespala 8 godzin! Cytat:
mama go nie mogla oduczyc a smoka nie chcial. ale on w ogole nie byl dobrym dzieckiem budzil sie co godzine dwie do 3 roku zycia chyba wiec moja mama mowi ze do tylu chodzila z niewyspania.i ja tez bym sie chciala popluskac z Zosia w wannie! ale my mamy tylko prysznic...buuuuu Cytat:
![]() Moj TZ tez ma niezly pomysl bo leci w czwartek 11 sierpinia na kawalerski i wraca w neidziele, no ale ja sie zgodzilam bo ja mam wyjazdowy panienski we wrzesniu, poza tym moja mama bedzie. choc tez mi sie to nie podoba.. wspolczuje ze sama zostalas z Edzikiem, dobrze ze mama jest ![]() odpuszczaj diete!! nalezy ci sie ![]() bo widzisz patrzylam na zdjecie Pepego anulinki i sie walnelam, mam nadzieje, wybaczysz pomylke ![]() ide z TZ obejrzec jakis film, skoro wyspana jestem, choc leb mi peka w ten masakryczny upal...deszczu chce!! |
||||
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pocieszne te nasze dzieciaczki w ogóle jak patrzę ostatnio na Gabrysię to mi się serce wyrywa z piersi tak bardzo ją kocham, pomyśleć, że się kiedyś zastanawiałam czy mi miłości starczy na dwie córy
|
|
|
|
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 2 miechy
|
||
|
|
|
#3276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękujemy za gratulacje! |
|
|
|
|
#3277 |
|
Wtajemniczenie
|
jaka marudaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! !!
jedyne co uspokaja to piącha i bujanie w leżaczku... no ale ile można go w leżaczku trzymać!! jak na razie spi od 30 min... ostatnim razem obudził się po 20 min. drzemki... ![]() juz pomysłów brak.. i wymiotuje mi od dwóch dni co jakiś czas.. myślicie, że to ma coś wspólnego z piątkowym szczepieniem? andziot a Gabi skarpetki nie zjada? bo jak Piotrus miał ubrane bodziaki z przydługimi rękawami i mu się rączka schowała to po jakimś czasie miał rękaw mokry po łokieć tak namiętnie się zasysał
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Dwie nowe foty ;D
|
|
#3279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!!!
![]() Antos spi w na brzuszku w wozeczku na ogrodku, bo u nas piekna pogoda U mnie diety dzien 4 ![]() Sciagnelam mlodemu kolysnaki z chomikuj. Turnau i Umer. Bardzo fajne Jak ktos bedzie chcial to odam linka Antos wczoraj zasnal w tym bujaku i faktycznie jak go przenioslam to spal dalej do 7 Andziot w zyciu bym na to nie wpadla... wydawalo mi sie, ze to takie nie wlasciwe to zasypianie w bujaczku i zawsze balam sie go ruszyc, ze sie obudzi... jakas ograniczona chyba jestem Dziekuje Grazin no wlasnie od dzis sprobuje bujakowej metody... Cytat:
|
|
#3280 |
|
Raczkowanie
|
weredko
za 2 miesiące ;antropia za wczorajsze 8 tygodni ![]() My się tylko z Wiktorkiem witamy, moje dziecię dziś skończyło już 8 tygodni Aż mi się wierzyć nie chce jak ten czas ucieka a jeszcze niedawno bałam się go dotknąć taki był maluni Doczytam Was jutro, Wiktor śpi praktycznie cąły dzień przez ten deszcz, mamusia w szlafroku, właśnie w ramach diety skończyła paczkę ciastek i kawę.No i czas na jedzonko, bo ciumkanie z łóżeczka słychać ![]() Radosnego wieczoru z Dzieciakami Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-07-31 o 17:53 |
|
|
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
Antek tez konczy dzis 2 miesiace i z tej okazji zapraszam do obejrzenia mojego dwu miesiecznego golaska grubaska :P
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-08-03 o 17:58 |
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
delicadeza weredko Paulizia
pauliza słodziak
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
antropia zjada skarpetę, ale lepsze to niż ssanie kciuka jak dla mnie
![]() delicadeza za 8 tygPaulizia za 2 miesiącejaki Antoś pocieszny riebiata śpi ![]() Gabrysi nowe umiejętności spać nie dają padnięta była strasznie, ale bek po jedzeniu ją wybudził i pół godziny zadzierała nóżki do góry i odwracała się na boczek musiałam ją pomyziać i pocisiać żeby zasnęła |
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Idę kąpać małego.
Sama. Dobranoc
|
|
#3286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jaka tu cisza dzisiaj
Zoska w ogole nie chciala dzisiaj spac z tego upalu i biedna marudna byla. normalnie zaczyna mi dziecko siadac, nie moge jej trzymac tak na pol siedzaco na kolanach moich bo do siedzenia sie bierze i lapie mnie za raczki i siada na bujaczku tez sie jboje ja sadzac powoli bo tez probuje tej sztuczki.na plecach nei chce lezec w ogole, wygina sie w strzalke cale cialo i koniec, chyba sie w koncu niedlugo sama na brzuszek przerwoci... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Foty cuudne! Sliczny usmiech ma ten twoj maly zaciech ![]() Cytat:
Zosia jak zwykle pieknei zasnela, ale malo jadla caly dzien w tym upale, ciekawe czy powtorzy swoj wczorajszy rekord spaniowy..?? a ja wam pokaze jak moj szkrab dzisiaj sie cieszyl do kamery ![]() ZOSIEK SIE SMIEJE |
|||
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
paulizia malutek slodki
melduje, ze moja ola zjadla 20ml kaszki ryzowej z jablkami i teraz tz jej daje mleko ciekawe ile zje ![]() w sumie kaszki zniknelo 40ml ale polowa spokojnie na sliniaku sie znalazla ![]() ladnie z lzeczki jadla ale musze jej zamowic zestaw z TT do jedzenia
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Cudne dzieciaczki
wszystkie
|
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
a jaki to zestaw? daj linka. Moja nie bardzo chce jeść kaszkę łyżeczką, chcieliśmy jej dać 1 łyżeczkę kleiku ryżowego dziś i chyba wypluła wszystko
|
|
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Hej Wam
Witam juz prawie poweekendowo... Szybki update co u nas ![]() Nadia sie naprawila jesli chodzi o jedzonko .Ze spaniem roznie, raz spi do 6 i koniec spania, raz robi pobudke o 4 i potem o 8mej, juz wole ta druga wersje ...No i kolki dalej nas mecza, ale mam wrazenie, ze po bio gai jest ciut lepiej, ma przerwe w placzu/marudzeniu ok.poludnia, za to rano i wieczorami najczesciej jest ciezko... Weekend bardzo fajny, w sobote przyjecie u znajomych ktorych synek skonczyl 1 roczek, cudny chlopczyk (i bylismy z Tz w szoku ile takie roczne dzieciaczki potrafia, dziewczyny, za rok nasze niemowlaczki beda takie samodzielne!!). A dzisiaj pierwszy raz pojechalismy do kosciola, Nadia wytrzymala do polowy, potem musialam zapakowac ja do chusty . Wszyscy bardzo mili, mowili, ze sue stesknili za nami , prawie godzine po mszy spedzilismy nadrabiajac towarzyskie zaleglosci .A teraz nadrabiam zaleglosci na watku... Delicadeza z okazji 8 tygodni!Weredko Paulizia z okazji 2 m-cy!Pauliza Antos super chlopaczek Anula, ale slodka Twoja Zosienka . I glowke jak trzyma pieknie!!Moja tak utrzyma swoja przez max moze 5 min, zastanawiam sie, czy juz mam sie zaczynac martwic... Ja tez ogladam, tzn ogladalam, a przedtem maraton Top Geara ![]() Agus87, wow, Ola juz ci kaszke wcina! I doczytalam, ze maluszki Eweski tez. Takie pytanie mi przyszlo do glowy, dziewczyny karmiace UU, czy czekacie z rozszerzeniem diety do 6 m-cy, czy tez zaczynacie wczesniej?? Po czym poznac kiedy jest wlasciwy moment??? |
|
|
|
#3291 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() norbi glowa wlaczyl dzisiaj ta pozytywke co mamy na scianie lozeczka przypadkowo oczywiscie za przespana noc, widze ze dzieciom wszystkim po malu sie normuje ![]() ja tez odpuscilam ale padlabym dzisiaj na bank gdyby nie przyjaciolka czekoladaCytat:
Cytat:
Cytat:
i mam nadzieje ze bedaCytat:
Cytat:
dolaczam sie do zyczen
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
anula Zosia taka słodka !!!!!!!!!!!!!
też tak po nosku Gabrynie myziam i ona też się zaciesza wtedy strasznie
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba sie wstrzymam i jutro sobier to w sklepie obejrze ![]() AHAAA NIE NAPISALAM NAJWAZNIEJSZEGO 10 SIERPNIA JEDZIEMY NAD MORZEEEEEEEEEEE
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-07-31 o 21:33 |
|
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
hello
Nie nadrobiłam jeszcze jestem w trakcie dziś kupiłam sukienkę a właściwie dwie, foty w albumie, proszę o opinię w kwestii ewentualnych dodatków myślałam o srebrnych lub perłach, żeby nie zaśmiecać forum proszę o opinie w albumie. Niebieska na chrzciny a druga bo nie mogłam się oprzeć
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
srebrny z niebieskim okej ale roz nie w obu wygladasz super
|
|
|
|
|
#3296 | ||||
|
Zadomowienie
|
słodko
Cytat:
Cytat:
Cytat:
delicadeza gratuluję 8 tyg weredko Paulizia za 2 m-ce---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- mamaoptymistka poka poka! |
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cho.lernie sie boje mamy 430 km do przejechania ale zamierzamy jechac w nocy jak dobrze pjdzie to w 10h sie zmiescimy w nocy niech mala spi ale jak rno wstanie to przerwy co godzina na rozprostowanie i spoacer ![]() byle nie lalo
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
w przyszłym tygodniu ma być już więcej słonecznych chwil, więc może w końcu sierpień okaże się tym letnim miesiącem...
życzymy tego bardzo ![]() Gdy tak piszecie o tych kaszkach... MAM NA NIE WIEEEEEEEEELKĄ OCHOTĘ!!! chyba sobie coś kupię jutro i pożrę ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- mamaoptymistka jaka ty blondi fajna jesteś ja też chcę wrócić do tego koloru na głowie, ale jeszcze za wczesnie na rozjaśnianie po porodzie, frajerka (czyt. fryzjerka) mi odradziła, więc czeeeeeeeekaaaaaaaaam...Na niebieską do kościoła może faktycznie jakiś żakiecik ciemny, będzie elegancko, a że w kościołach przeważnie jest chłodno nie będzie ci to przeszkadzać. A potem hulaj dusza ![]() Natomiast różowa... hmmm... świetna ta plątanina materiałów, lubię tego rodzaju kroje. Gdzie kupiłas??? A fiolet był??? |
|
|
|
#3300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
zazdroszcze ![]() Cytat:
bomba! ogladalam chyba z 10 razy i jedna i druga i obydwie super, niebieska prosta,a ja lubie proste, za to rozowa ma cos w sobie , w obydwoch swietnie i wcale sie nie dziwie ze nie mozesz sie zdecydowac. naprawde super Cytat:
kupilam kaszke ryzowa norbertowi. skoro nieswiadomie dostaje juz jakis czas kleik i jest ok to mysle ze jednak ta kaszke po malusiu mozna wprowadzac? moze wydluzy sobie pzrerwy miedzy jedzeniem. ehhhh. mialam terapie przez telefon z psiapsiola. mamy do siebie za daleko zeby wpadac od tak(ponad 200km, z tych okolic co wiekszosc dziewczyn na forum ) ale od razu mi lepiej. jak ja sie ciesze ze ona wrocila z wakacji ![]() ide spac, bo jutro bede niezywa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

za dwa miesiące
)
z pianką

na bujaczku tez sie jboje ja sadzac powoli bo tez probuje tej sztuczki.
. Wszyscy bardzo mili, mowili, ze sue stesknili za nami