mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 15:16   #2251
rudominka
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Pampersy new baby - 1: 2-5 kg, 2: 3-6 kg
active baby 3: 4-9 kg
Premium care mają takie same limity wagowe.

Dziecko rodzi się w granicach 3-4 kg, a pieluszkę trzeba b. często zmieniać. Te większe są przede wszystkim bardziej chłonne, a to na początku nie ma aż takiego znaczenia. Ja na począterk kupię 1 - 2 paczki jedynek, potem będziemy robić zapasy na bieżąco.
Ja tam wolałam ciaśniej zapiąć pampka przy pępku, żeby nie szurał i nie obcierał. Poza tym można wywinąć brzeg - tak też robiliśmy.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:17   #2252
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Pampersy new baby - 1: 2-5 kg, 2: 3-6 kg
active baby 3: 4-9 kg
Premium care mają takie same limity wagowe.

Dziecko rodzi się w granicach 3-4 kg, a pieluszkę trzeba b. często zmieniać. Te większe są przede wszystkim bardziej chłonne, a to na początku nie ma aż takiego znaczenia. Ja na począterk kupię 1 - 2 paczki jedynek, potem będziemy robić zapasy na bieżąco.
Ja tam wolałam ciaśniej zapiąć pampka przy pępku, żeby nie szurał i nie obcierał. Poza tym można wywinąć brzeg - tak też robiliśmy.
ja z kolei słyszałam, że to jedynki właśnie lepiej chłoną taką płynną kupę

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:23   #2253
kami5
Raczkowanie

Moja mała urodziła się z wagą 3,5 kg i na początek 1 były super
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:26   #2254
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Moja mała urodziła się z wagą 3,5 kg i na początek 1 były super
Te 1 kupowałaś tu w Anglii?
Nie mogę do tego dojść bo mi się wydaje że 2 tu są jak 1 w Polsce albo źle spojrzałam
Stary 2011-07-31, 15:35   #2255
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Nie mogę do tego dojść bo mi się wydaje że 2 tu są jak 1 w Polsce albo źle spojrzałam
Na brytyjskiej stronie pampersa jest taka sama rozmiarówka jak w PL - zobacz: http://www.pampers.co.uk/en_GB/diape...training-pants
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:39   #2256
kami5
Raczkowanie

Cytat:
Aniu ja kupowałam w bootsie lub w tesco. gł tam gdzie była prompcja

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

http://www.boots.com/en/Pampers-New-...ppies_1051485/
Stary 2011-07-31, 15:40   #2257
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Na brytyjskiej stronie pampersa jest taka sama rozmiarówka jak w PL - zobacz: http://www.pampers.co.uk/en_GB/diape...training-pants
Przyznaję się do błędu matko co mi ta 3 w głowie utkwiła kupiłam 2 mini 3-6 kg sorki za błąd kupiłam narazie 2 małe paczki po 35 sztuk dokupię jeszcze 1 jedną paczkę na wszelki wypadek zobaczymy jak mała się urodzi czy będzie duża czy nie bo nie można narazie z USG niczego wywnioskować Przepraszam jeszcze raz za mój błąd musiałam pójść i sprawdzić matko zakręcona jestem jak naleśnik

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 15:44   #2258
kami5
Raczkowanie

Moja mała śpi już bite 3 godziny i ani myśli się obudzić
Stary 2011-07-31, 15:46   #2259
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Dziewczynki ogłaszam, że moja dzidzia ma 335g, jest zdrowa i póki co jest DZIEWCZYNKĄ!!!! Mam nadzieje, ze juz nic jej nie wyrośnie Główkę ma na wysokości pępka a nogi po skosie z prawej srtony. A co do porodu, to ja chyba inaczej niz wszyscy, chcę miec cesarkę.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:54   #2260
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Tottie nie chcę Cię martwić, ale po porodzie naturalnym też odczuwa sie ból podbrzusza ze względu na to, że macica sie zwija.
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
znam kobiety,które wcale nie skarżyły się po cesarce-wręcz przeciwnie-dochodzimły do siebie o wiele szybciej niż po porodzie SN.i połóg trwał tez u nich krócej.Jednak to sama musisz sobei wszystko pouklładać i dojśc do porozumienia sama ze sobą w tej kwestii
Jestem tego świadoma ale slyszłam opinie że po cesarce kobieta ma problemy aby normalnie usiąść, żeby nakarmić dziecko czy nawet schylić się do łóżka.. potem nie zawsze lekarz wyraża zgodę aby drugi poród odbył się SN.

Mam jeszcze kilkanaście tygodni by się z tym pogodzić... kurcze możnie niepotrzebnie tak panikuję....

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja ubóstwiam zimną z bananem .... mmmmhmmmmmmmhmmmm
Nie piłam ale uwielbiam banany więc pewnie kiedyś spróbuję

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
tez jestem tego zdania... okruszek jeszcze z milion razy sie moze obrocic
Hmm zalezy to ponoć od parametrów brzuszka... w załączniku mój dzisiejszy brzusio (25t2d)

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tottie BEDZIESZ WSPANIALA MATKA 100%
Swiadczy o tym nawet twoje przygotowanie do wszystkiego! to ze jestesmy na forum, kazdy maly element a jednak o czyms swiadczy!
Dziękuję Darusiaaaa

Cytat:
Moja królewna też jest ułożona pośladkowo. Mi lekarz powiedział, że daje jej czas do 34. tyg. na obrócenie się. Mojej koleżance synek obrócił się w 37 tyg, już miała w ręce skierowanie na cesarkę. Niestety wyłamał jej przy tym 1 żebro, zrosło się przy następnej ciąży
Ja też jestem bardzo nastawiona na poród sn, cesarka wcale mi się nie widzi, boję się późniejszych problemów z karmieniem, wstawaniem itp. Teoretycznie trzecie dziecko można rodzić dołem, ale czy to do końca będzie bezpieczne? W takiej sytuacji chyba już lepiej dać się pokroić
No nic, trochę czasu naszym maleństwom jeszcze zostało. Podobno są jakieś ćwiczenia, które mogą pomóc mu się obrócić no i dużo ruchu...
Mnie lekarz powiedział że to czy dziecko się obróci zależy od wielkości brzuszka i od ilości wód płodowych a ja nie grzeszę ani jednym ani drugim Wiem że lekarz może obrócić dziecko... ale bałabym się zaryzykować... wole być pocięta niż pozwolić komuś niedoświadczonemu zrobić krzywdę mojemu maleństwu.
Jeśli chodzi o ćwiczenia... hmm tutaj wydaje mi się że wszystko zalezy od szczęścia gdyby to było takie proste to nie byłoby porodów pośladkowych ani cesarek które wynikają z takiego a nie innego położenia meleństwa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0013.jpg (33,3 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-07-31 o 16:04
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:00   #2261
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Dziewczynki ogłaszam, że moja dzidzia ma 335g, jest zdrowa i póki co jest DZIEWCZYNKĄ!!!! Mam nadzieje, ze juz nic jej nie wyrośnie Główkę ma na wysokości pępka a nogi po skosie z prawej srtony. A co do porodu, to ja chyba inaczej niz wszyscy, chcę miec cesarkę.
jakbym miała wybór to też bym wolała cesarkę,ale wybierac nie mogę wiec pewnie będzie SN.ważne by poród był na tyle szybki by mała się nie wymęczyła.
gratuluję,że córeczka nadal ejst córeczką

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Jestem tego świadoma ale slyszłam opinie że po cesarce kobieta ma problemy aby normalnie usiąść, żeby nakarmić dziecko czy nawet schylić się do łóżka.. potem nie zawsze lekarz wyraża zgodę y drugi poród odbył się SN..
z tego co sie orientuje to jesli jeden poród to cesarka to następny też i moga chyba być max 3 takie porody poprzez cesarkę.
ja osobiście cesarke bym wolała bo te dziewczyny które rodziły w ten sposób (w tym moja siostra) bardzo szybko doszły do siebie.no i siostra od początku sama zajmowała się małą-czyli schylała się po nią do łóżeczka,kąpała,itd.
brzuszek masz bardzo zgrabniutki bardzo

musze gina zapytać jakie sa wskazania do cesarki...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-31 o 16:02
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:18   #2262
Aniolina
Rozeznanie

Ja czesto czuje teraz ruchy po bokach po obu stronach, wiec sie zastanawiam czy dzidzia przypadkiem nie leze w poprzek. W 21 tygodniu byla pupa w dol. Mialam isc 10 sierpnia na kolejna wizyte, ale pojde chyba juz w ta srode, bo chyba przyplatala mi sie jakas infekcja jednak. Objawy sa slabe, wiec jeszcze trzymam kciuki, zeby to jakas nadwrazliwosc byla, bo to chyba oznaczalo by przynajemniej tymczasowa rezygnacje z basenu.
Wczoraj mialam bardzo meczacy dzien, najpierw bylismy na zakupach spozywczych i remontowych, a potem bylam jeszcze z mama po galeriach. Bylam mega padnieta, a w nocy bolal mnie brzuch ;/ dlatego dzis sporo odpoczywam.
Zrobilam tylko drozdzowca ze sliwkami, fakt, ze z polowy porcji, ale juz sie caly zjadl
Udalo mi sie kupic w sklepie taniej ksiazki album dziecka, byl po 15 zl
o taki http://www.alejahandlowa.pl/tr/produ...-_6273282.html bardzo fajny w srodku.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Ja bym nie chciala cesarki, glownie przez to, ze chce miec wiecej dzieci i kolejne bym chciala dosyc szybko, a po cesarce to jednak trzeba odczekac troszke. NO i podobno kazdy kolejny porod jest szybszy, a przy cesarce to chyba za kazdym razem gorzej.
Tez sie boje scenariusza, ze sie namecze naturalnie, a i tak mnie beda ciac.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:23   #2263
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja tez chce 2 poród naturalny pomimo iż miałam 1wszy bardzo ciężki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:36   #2264
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Ja czesto czuje teraz ruchy po bokach po obu stronach, wiec sie zastanawiam czy dzidzia przypadkiem nie leze w poprzek. W 21 tygodniu byla pupa w dol. Mialam isc 10 sierpnia na kolejna wizyte, ale pojde chyba juz w ta srode, bo chyba przyplatala mi sie jakas infekcja jednak. Objawy sa slabe, wiec jeszcze trzymam kciuki, zeby to jakas nadwrazliwosc byla, bo to chyba oznaczalo by przynajemniej tymczasowa rezygnacje z basenu.
Wczoraj mialam bardzo meczacy dzien, najpierw bylismy na zakupach spozywczych i remontowych, a potem bylam jeszcze z mama po galeriach. Bylam mega padnieta, a w nocy bolal mnie brzuch ;/ dlatego dzis sporo odpoczywam.
Zrobilam tylko drozdzowca ze sliwkami, fakt, ze z polowy porcji, ale juz sie caly zjadl
Udalo mi sie kupic w sklepie taniej ksiazki album dziecka, byl po 15 zl
o taki http://www.alejahandlowa.pl/tr/produ...-_6273282.html bardzo fajny w srodku.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Ja bym nie chciala cesarki, glownie przez to, ze chce miec wiecej dzieci i kolejne bym chciala dosyc szybko, a po cesarce to jednak trzeba odczekac troszke. NO i podobno kazdy kolejny porod jest szybszy, a przy cesarce to chyba za kazdym razem gorzej.
Tez sie boje scenariusza, ze sie namecze naturalnie, a i tak mnie beda ciac.
ja poczułam wąłśnie ruchy tak z 5 cm nad pępkiem

Aniolina,a ile trzeb odczekać po cc przed kolejnym porodem??
znam bodajże ze 4 kobiety co miały cesarkę,w tym dwie z nich urodziły po 3 dzieci i wszytsko jest ok.

każdy jednqak decyzduje sam za siebie-ja nie potępanim ani nie oceniam-każdy ma wolny wybór.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

przypomiało mi się,że dziewczyna z wątku VII-VIII napisałaże tak popękałą przy porodzie SN,że miała 42 szwy...nieźle co nie??szok...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-31 o 16:29
Stary 2011-07-31, 17:09   #2265
Aniolina
Rozeznanie

dygotka ja slyszalam, ze rok i znalazlam jakis artykul w necie:
http://www.benc.pl/czytelnia/106/cia...arskim-cieciu/

Optymalny czas regeneracji organizmu i zabliźnienia się ran po cesarskim cięciu to 6 miesięcy i właśnie tyle (minimalnie!) z reguły zaleca się czekać przed kolejnym zajściem w ciążę. Wielu lekarzy radzi jednak odczekać 1-2 lata, by zminimalizować ryzyko powikłań (np. rozejścia się blizn wewnętrznych). Natomiast ciąża do pół roku po cesarskim cięciu jest ciążą wysokiego ryzyka i bezwzględnie musi być monitorowana przez lekarza. W uzasadnionych przypadkach ciężarna zostanie skierowana do hospitalizacji lub nawet poinformowana o zaleceniu przerwania ciąży.
Jeżeli minęło co najmniej 1,5 roku od cesarskiego cięcia i lekarz nie widzi przeciwwskazań medycznych, ciężarna ma prawo spróbować urodzić kolejne dziecko siłami natury
NO i tez pisza, ze tak 3 ciaze moga byc z cc, ja mysle, ze raczej wiecej niz 3 nie planuje, ale tez kategorycznie nie wykluczam, bo mysle, ze roznie to w zyciu bywa

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

wlasnie pozaznaczalam nitka ciuszki, ktore dostalam od kolezanki i ktore pozniej planuje jej oddac, wszystkei sa w najmniejszym rozmiarze.
I teraz zrobie sobie excela z lista i iloscia ciuszkow jakie mam
Ja oprocz ciuszkow to tez nic nie mam dla dziecka, a ciuszki mam tylko ze wzgledu na przeceny, no i lubie kupowac ciuszki
Stary 2011-07-31, 17:13   #2266
elf27
Zadomowienie

Tottie ja za bardzo nie rozumiem dlaczego panikujesz. Po pierwsze dziecko Ci się jeszcze z 30 razy obróci, jestem na tym samym etapie i mały leży zawsze albo pośladkowo albo poprzecznie. Do 34 tc wszystko może się zmienić. A po drugie to może akurat dojdziesz do siebie bardzo szybko po cc, po co od razu najgorszy scenariusz zakładać i się negatywnie nastawiać???

Dygotka, to ja piekłam ciasto, ale te śliwki które są teraz niestety się nie nadają. Lepiej poczekac na węgierki

http://smakiaromaty.blogspot.com/200...mietanowa.html

PYTANIE: jako świeża mama jestem zielona- na listopadowe dziecię lepiej kupić bodziaki i pajace z długim rękawem? ile sztuk na początek 56 i 62? help

ps. macie jakieś dobre stronki allegro? sprawdzeni niedrodzy sprzedawcy?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 17:14   #2267
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
dygotka ja slyszalam, ze rok i znalazlam jakis artykul w necie:
http://www.benc.pl/czytelnia/106/cia...arskim-cieciu/

Optymalny czas regeneracji organizmu i zabliźnienia się ran po cesarskim cięciu to 6 miesięcy i właśnie tyle (minimalnie!) z reguły zaleca się czekać przed kolejnym zajściem w ciążę. Wielu lekarzy radzi jednak odczekać 1-2 lata, by zminimalizować ryzyko powikłań (np. rozejścia się blizn wewnętrznych). Natomiast ciąża do pół roku po cesarskim cięciu jest ciążą wysokiego ryzyka i bezwzględnie musi być monitorowana przez lekarza. W uzasadnionych przypadkach ciężarna zostanie skierowana do hospitalizacji lub nawet poinformowana o zaleceniu przerwania ciąży.
Jeżeli minęło co najmniej 1,5 roku od cesarskiego cięcia i lekarz nie widzi przeciwwskazań medycznych, ciężarna ma prawo spróbować urodzić kolejne dziecko siłami natury
NO i tez pisza, ze tak 3 ciaze moga byc z cc, ja mysle, ze raczej wiecej niz 3 nie planuje, ale tez kategorycznie nie wykluczam, bo mysle, ze roznie to w zyciu bywa
dzieki za odp
na pewno nie planuję ciązy po pół roku po pierwszym dziecku czy nawet po roku niezależnie czy poród będzie cc czy sn.

Stary 2011-07-31, 17:15   #2268
muffinka90
Zakorzenienie

czesc dziewczynki, czytam was od rana, ale jakos nie mam weny pisac.

moje male smyrga mnie raczkami kolo pecherza, a nad pepkiem juz sporo to sadzi niezle kopniaki, dzisiaj sobie robi rozciaganie domku, co nie jest akurat najmilsze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 17:44   #2269
basiula19
Zadomowienie

co do body ja kupuje takie i takie....wiesz to zależy bo np. u mnie w domu w ziemie teść jak napali to jest bardzo ciepło aż okna trzeba otwierać także mały bez problemu bedzie mógł z krótkim rękawkiem leżeć.........

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 17:55   #2270
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja poczułam wąłśnie ruchy tak z 5 cm nad pępkiem

Aniolina,a ile trzeb odczekać po cc przed kolejnym porodem??
znam bodajże ze 4 kobiety co miały cesarkę,w tym dwie z nich urodziły po 3 dzieci i wszytsko jest ok.

każdy jednqak decyzduje sam za siebie-ja nie potępanim ani nie oceniam-każdy ma wolny wybór.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

przypomiało mi się,że dziewczyna z wątku VII-VIII napisałaże tak popękałą przy porodzie SN,że miała 42 szwy...nieźle co nie??szok...

W moich stronach lekarze mówią o 2 letniej przerwie między dzieciaczkami po cc. Niby najlepiej jest zatrzymac się na 2 dzieci, ale znam kobietki które i po 3 rodziły. Po cc jest mozliwy oczywiście drugi poród naturalny

Niestety w maju rodzila moja znajoma, miała 1,5 roku przerwy po cesarce i niestety w 7 miesiącu blizna pękła od wewnątrz.... urodziła zdrową dziewczynkę, ale najedli się strachu....

ja będę miała cc i p ookresie połogu zamierzam wprowadzić antykoncepcję hormonalną żeby nie bylo zadnych niespodzianek...

Planuję dwójeczkę dzieci i chciałabym potarać sie o drugie za 3 lata.....

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:09   #2271
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
PYTANIE: jako świeża mama jestem zielona- na listopadowe dziecię lepiej kupić bodziaki i pajace z długim rękawem? ile sztuk na początek 56 i 62? help

ps. macie jakieś dobre stronki allegro? sprawdzeni niedrodzy sprzedawcy?
Ja też kupiłam trochę na 56 ale nie za dużo. Więcej kupuje na 62

Bardzo proszę http://allegro.pl/listing.php/user?c...us_id=13998493 można u nich kompletować przez 30 dni i dopiero później zapłacić. Ja właśnie czekam na paczkę od nich.

http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=16475801

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-07-31 o 18:10
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:16   #2272
basiula19
Zadomowienie

ale jak to wygląda, że oni dopiero po 30 dniach wysyłają do ciebie te ubranka????? ona nowe nie są prawda???

Stary 2011-07-31, 18:17   #2273
Aniolina
Rozeznanie

moj TZ i rodzina twierdzi, ze mam duzo ciuszkow, ale jak zrobilam sobie zestawienie to jeszcze troszke mi brakuje, w ogole te rozmiary to wielka niewiadoma. Kolezanka sobie po rozmiarach pochowala, a potem okazalo sie, ze jak wyciagala ciuszki to juz byly za male. Dlatego ja sobie dzis pogrupowalam dotykowo
a oto co mi wyszlo, mysle, ze jakichs spiochow i polspiochow musze dokupic na poczatek.
Uwielbiam robic sobie zestawienia w excelu
listop-grudz grudz-luty luty-maj maj + ? 50/56 male 56 duze 62 68 kaftanik cienki 4 4 1 kaftanik gruby 1 body nierozpinane krotkie 2 1 3 2 body nierozpinane dlugie 4 1 1 body rozpinane krotkie 3 1 body rozpinane dlugie pajac cieply rozpinany dlugi 3 pajac rozpinany dlugi 1 2 spioszki na ramiaczkach 2 spioszki grube na ramiaczkach 1 polspiochy 1 1 1 legginsy 2 rajstopki 1 kombinezon 1 1 skarpetki 1 2 czapka 1 1 rozek 1 na gore krotki rekaw 5 2 3 2 na gore dlugi rekaw 8 5 2 1 na dol 1 5 1 2 na cale cialo 0 1 5 0
Stary 2011-07-31, 18:20   #2274
nie _wiem
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko jaki rozmiar pampersów się kupuje na początek 2 czy 3 bo szczerze nie wiem zgłupiałam szczerze bo 2 są od 2-5 kg a 3 od 3-6 kg i nie wiem które kupić na początek
mnie położna w szkole rodzenia radziła kupić te na 3-6 kg
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:20   #2275
Aniolina
Rozeznanie

cos sie zle wkeilo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki.jpg (55,2 KB, 45 załadowań)
Stary 2011-07-31, 18:21   #2276
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ale jak to wygląda, że oni dopiero po 30 dniach wysyłają do ciebie te ubranka????? ona nowe nie są prawda???
Prawda. A co Ty tylko nowe kupujesz?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:23   #2277
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
W moich stronach lekarze mówią o 2 letniej przerwie między dzieciaczkami po cc. Niby najlepiej jest zatrzymac się na 2 dzieci, ale znam kobietki które i po 3 rodziły. Po cc jest mozliwy oczywiście drugi poród naturalny

Niestety w maju rodzila moja znajoma, miała 1,5 roku przerwy po cesarce i niestety w 7 miesiącu blizna pękła od wewnątrz.... urodziła zdrową dziewczynkę, ale najedli się strachu....

ja będę miała cc i p ookresie połogu zamierzam wprowadzić antykoncepcję hormonalną żeby nie bylo zadnych niespodzianek...

Planuję dwójeczkę dzieci i chciałabym potarać sie o drugie za 3 lata.....

U MNie różnica będzie 4,5 roku i to zdecydowanie za póżno ale cóż nigdy nie ma tak jak sie chce
3 dziecko chciała bym żeby była różnica 2 lata nie więcej

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 18:26   #2278
lina84
Rozeznanie

dziewczynki -mam okropna zgage cały dzień po sledziach !znacie jakies sposoby ?help
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:28   #2279
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Prawda. A co Ty tylko nowe kupujesz?
Jak narazie tak ale widze, że tu są bardzo fajne ubranka i bardzo tanie normalnie za body to 10 zł płaciłam i widać, że jak nowe.......a robiłaś już u nich zakupy możesz sie podzielić jakością ubranek??

Stary 2011-07-31, 18:33   #2280
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam trochę na 56 ale nie za dużo. Więcej kupuje na 62

Bardzo proszę http://allegro.pl/listing.php/user?c...us_id=13998493 można u nich kompletować przez 30 dni i dopiero później zapłacić. Ja właśnie czekam na paczkę od nich.

http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=16475801
weszlam na tego linka i juz bym poszalala, ale na szczescie w pore sobie przypomnialam, ze przeciez mam urlop za miesiac i jakas kasa by sie przydala, a ciuszki nie z przeceny mam kupowac pozniej, ufff, dobrze, ze sie opamietalam fajne te ciuszki no i super opcja, ze tak dlugo mozna sobie skompletowac
ja tez kupowalam bardziej na 62, a 56 to dostalam wlasnie

Edytowane przez Aniolina
Czas edycji: 2011-07-31 o 18:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości