Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 09:51   #3301
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Cytat:
Napisane przez xxYashaxx Pokaż wiadomość
Hej;* Dostałam się na wymarzone studia i mam strasznego lenia...Szukam właśnie mieszkania w Krakowie i to horror dla mnie...
Pozdrawiam;*
Jakie studia?
Albo wszystkie pracujemy nad sobą,albo pogoda tak wykańcza...póki co jestem w pełni sił i zabieram się do pracy
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 10:50   #3302
xxYashaxx
Zadomowienie

GG do xxYashaxx

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Jakie studia?
Albo wszystkie pracujemy nad sobą,albo pogoda tak wykańcza...póki co jestem w pełni sił i zabieram się do pracy
Dziennikarstwo na UJ
Ta pogoda jest dobijająca...ładną mamy jesień tego lata
xxYashaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 11:08   #3303
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Najbardziej dobija mnie jeden z sąsiadów,który włączył bardzo dudniące techno...nie ma szans zagłuszyć,te basy przebijają ściany nie jest głośno,ale bucząco
Stary 2011-07-30, 13:18   #3304
Little brown
Raczkowanie

Ja dziś z Tż wybieramy się na wieczór panieńsko-kawalerski . Przyszła para młoda planuje grill ale patrząc za okno mogę się spodziewać, że różnie może się to skończyć

Zapraszam na mojego nowo otwartego bloga . Jedną z jego tematyk jest samorealizacja, ale nie tylko

http://alishia-flowersinthewindow.blogspot.com/

pozdrawiam!
Stary 2011-07-30, 15:15   #3305
NaturalWomen
Rozeznanie

Witam, szukam porady i postanowiłam zapytać Was o zdanie. Uczę się angielskiego i niemieckiego. Okres najintensywniejszej nauki angielskiego miałam w liceum, moja wychowawczyni była anglistkę i cisnęła nas jak tylko mogła. Niemieckiego uczyłam się przez 2lata na prywatnych, indywidualnych lekcjach. Po skończeniu liceum odpuściłam sobie języki z czystego lenistwa, na studiach mam je na tak niskim poziomie, że nawet nie biorę tego pod uwagę. Dużo zapomniałam. Niedawno przyszło jednak opamiętanie, że bez języków ani rusz... Przeprosiłam się z książkami i zabrałam do samodzielnej nauki. I tak od czerwca; do niemieckiego kupiłam SM, do angielskiego eTutor (oprócz tego gramatyka i powtórki z podręczników). Niemiecki przychodzi mi bez problemów, bardzo lubię ten język i nauka to czysta przyjemność. Z angielskim jest znacznie gorzej, mogę powiedzieć, że uczę się przez rozum. Ciężko zebrać mi się do systematycznej nauki. I teraz przejdę do sedna sprawy. Od września chcę iść do szkoły językowej. Kasy wystarczy mi na jeden kurs. Co wybrać? Jak zdecyduję się na niemiecki i już czuję, że angielski pójdzie do kąta. Nie wytrwam w samodzielnej nauce tego języka. Czy wybrać kurs angielskiego, a niemiecki samodzielnie w domu? Porywam się z motyką na słońce, że chcę od razu dwa języki... Problem może i głupi, ale nie mogę się zdecydować kurs z tego "łatwiejszego" języka czy z tego co u mnie kuleje?
Stary 2011-07-30, 15:24   #3306
IgnisDivine
Wtajemniczenie

Z tego który kuleje
Jeśli lubisz niemiecki to znajdziesz motywację do nauki samodzielnej.
Angielski natomiast jest bardziej przydatny i bez jego znajomości ani rusz. ( Cały internet jest po angielsku)
Ja na Twoim miejscu zapisałabym się na angielski a niemiecki cisnęła samodzielnie.

Wymiankowo wielkie!
IgnisDivine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 17:02   #3307
NaturalWomen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IgnisDivine Pokaż wiadomość
Z tego który kuleje
Jeśli lubisz niemiecki to znajdziesz motywację do nauki samodzielnej.
Angielski natomiast jest bardziej przydatny i bez jego znajomości ani rusz. ( Cały internet jest po angielsku)
Ja na Twoim miejscu zapisałabym się na angielski a niemiecki cisnęła samodzielnie.
Dziękuję, za odpowiedź. Najchętniej poszłabym na jeden i drugi, ale funduszy brak Kiedyś nawet nieźle mi szło z angielskiego, ale jak sobie odpuściłam to to cała wiedza poooooooszzzzzła....I jeszcze jak słyszę, że to prosty język to czuję się jak półgłówek. Nic nie pamiętam. Z niemieckim nie mam takiego problemu.
Stary 2011-07-30, 17:31   #3308
IgnisDivine
Wtajemniczenie

Widzisz, skoro nie pamiętasz to lepiej, żeby ktoś Ci go wytłumaczył jeszcze raz. Zobaczysz, pójdziesz na kurs i wszystko zacznie Ci się przypominać
A angielski nie jest trudny, ale nie powiedziałabym, ze jest prosty

Wymiankowo wielkie!
IgnisDivine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 12:53   #3309
Coma_
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!

Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że JUŻ sierpień...
Ehh... kiedyś życie miało wolniejszy bieg...
Czuję, że się starzeję

Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:00   #3310
Little brown
Raczkowanie

Coma, ja dopiero po przeczytaniu Twojego posta uświadomiłam sobie, że jutro już sierpień

Edytowane przez Little brown
Czas edycji: 2011-07-31 o 13:10
Little brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:08   #3311
witch_18
Zakorzenienie

Dziewczyny co myślicie o tej ofercie - http://gruper.pl/x.php/1,6232/Polska...szybko.eu.html Słyszałyście coś o tym,jakieś opinie?
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:02   #3312
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

To,że jutro sierpień wręcz mnie przeraża taakie plany miałam na lato,tyyle miałam zrobić...na dodatek pada i humoru w ogóle nie mam

Witch moja znajoma skończyła kurs szybkiego czytania i mówiła mi, że i tak czyta wszystko po 2 razy,bo treść gubi...

Edytowane przez Aninek
Czas edycji: 2011-07-31 o 14:07
Stary 2011-07-31, 14:22   #3313
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
To,że jutro sierpień wręcz mnie przeraża taakie plany miałam na lato,tyyle miałam zrobić...na dodatek pada i humoru w ogóle nie mam

Witch moja znajoma skończyła kurs szybkiego czytania i mówiła mi, że i tak czyta wszystko po 2 razy,bo treść gubi...
Hej, nie ma zganiania na pogodę... Złej baletnicy... itd.
Zrób pyszną kawkę i do dzieła! Ja mam taką samą pogodę, dodatkowo okres i pęknięty monitor w kompie (na pół) a od rana siedzę w necie i szukam czegoś do nauki

Witch, ja też mam negatywne podejście to tego typu kursów
Wg mnie to strata czasu i kasy. Czytanie jest dla właśnie fascynujące i piękne dlatego, że można się nad niektórymi kwestiami zastanowić, zatrzymać, a czasem nawet "zawiesić" i nieświadomie czytać ten sam tekst kolejny raz (co też jest jakimś odzwierciedleniem tego co czytamy). Nie ma też znaczenia czy to książki akademickie czy inne. Chyba nie znalazłabym żadnej poztywnej cechy takiego kursu

Stary 2011-07-31, 14:29   #3314
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość
Coma, ja dopiero po przeczytaniu Twojego posta uświadomiłam sobie, że jutro już sierpień
A ja tam czekałam na sierpień jak na zbawienie... i na wrzesień też czekam... a tak w ogóle to odliczam dni do października
Dzisiaj u mnie za oknem pogoda okropna - ale może to i lepiej, popracuję nad listą zadan na lipiec, w końcu to ostatni dzwonek a może uda mi się dokończyć wszystkie, bo niewiele zostało
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:55   #3315
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
Hej, nie ma zganiania na pogodę... Złej baletnicy... itd.
Zrób pyszną kawkę i do dzieła! Ja mam taką samą pogodę, dodatkowo okres i pęknięty monitor w kompie (na pół) a od rana siedzę w necie i szukam czegoś do nauki
I tak z pękniętym monitorem pracujesz?Mnie by niewątpliwie szlag trafił
Stary 2011-07-31, 17:23   #3316
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Witch, ja też mam negatywne podejście to tego typu kursów
Wg mnie to strata czasu i kasy. Czytanie jest dla właśnie fascynujące i piękne dlatego, że można się nad niektórymi kwestiami zastanowić, zatrzymać, a czasem nawet "zawiesić" i nieświadomie czytać ten sam tekst kolejny raz (co też jest jakimś odzwierciedleniem tego co czytamy). Nie ma też znaczenia czy to książki akademickie czy inne. Chyba nie znalazłabym żadnej poztywnej cechy takiego kursu
Wszystko racja choć ja bym chciała móc czytać trochę szybciej,ale i bez uszczerbku na jakości
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:07   #3317
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Wszystko racja choć ja bym chciała móc czytać trochę szybciej,ale i bez uszczerbku na jakości
Chyba się nie da wiem po sobie,że jak zacznę za szybko czytać,to gubię się w treści i nic nie pamiętam
Stary 2011-07-31, 18:07   #3318
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
I tak z pękniętym monitorem pracujesz?Mnie by niewątpliwie szlag trafił
No niestety nie mam kasy na nowego laptopa, a naprawa się nie opłaca... popracuję na nim dopóki mogę, a może w październiku wezmę coś nowego na raty.

Stary 2011-08-01, 10:29   #3319
xxYashaxx
Zadomowienie

GG do xxYashaxx

Hej;*
Cytat:

Może macie racje... ja też myślałam o kursie szybkiego czytania, ale skoro tak to wygląda to chyba nie ma sensu
Cytat:
No niestety nie mam kasy na nowego laptopa, a naprawa się nie opłaca... popracuję na nim dopóki mogę, a może w październiku wezmę coś nowego na raty.
Oj współczuje ci... mnie niedługo czeka kupno laptopa
A teraz popijam zieloną herbatę zaczynam robić fiszki i za chwilę biorę się za rysowanie
Miłego dnia dziewczyny
xxYashaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 15:25   #3320
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxYashaxx Pokaż wiadomość
Hej;*
Może macie racje... ja też myślałam o kursie szybkiego czytania, ale skoro tak to wygląda to chyba nie ma sensu

Oj współczuje ci... mnie niedługo czeka kupno laptopa
A teraz popijam zieloną herbatę zaczynam robić fiszki i za chwilę biorę się za rysowanie
Miłego dnia dziewczyny
Ja też od wczoraj robie fiszki i tak się zastanawiam czy w ogóle kiedyś zacznę się z nich uczyć, bo zazwyczaj na wypisywaniu się kończy

I też mam problem z laptopem - mojego netbooka szlag trafił i naprawa będzie kosztowała koło 400 zł, a widziałam laptopy już od 1100zł (miałabym 2 lata gwarancji no i szczerze mówiąc wpatrywanie się w ten malutki ekranik już mnie trochę męczyło), więc nie wiem czy opłaca się naprawiać czy lepiej dołożyć te 700zł
A poza tym - mamy sierpień! Do października zostało 61 dni
To odliczanie ostatnio staje się u mnie obsesyjne...
Stary 2011-08-01, 16:03   #3321
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Fiszki też mam zrobione...i cały czas powtarzam tę samą partię, jakąś 1/3...nie mówiąc o robieniu nowych-na co nie mam czasu.

Zabieram się za angielski,póki jeszcze mi się chce
Stary 2011-08-01, 16:07   #3322
Coma_
Zadomowienie

Co nas nie zabije to nas wzmocni
Ja na tym swoim pękniętym lapku zamierzam stworzyć swoją pierwszą stronę internetową, a co

Rarita, nie denerwuj mnie z tym odliczaniem tak jakby Cię życie nudziło, a jest w nim tyle do roboty

Stary 2011-08-01, 16:53   #3323
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Ja na tym swoim pękniętym lapku zamierzam stworzyć swoją pierwszą stronę internetową, a co

Rarita, nie denerwuj mnie z tym odliczaniem tak jakby Cię życie nudziło, a jest w nim tyle do roboty
Coma i słusznie

Rarita, dołączam do słów krytyki
Stary 2011-08-01, 18:50   #3324
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
I też mam problem z laptopem - mojego netbooka szlag trafił i naprawa będzie kosztowała koło 400 zł, a widziałam laptopy już od 1100zł (miałabym 2 lata gwarancji no i szczerze mówiąc wpatrywanie się w ten malutki ekranik już mnie trochę męczyło), więc nie wiem czy opłaca się naprawiać czy lepiej dołożyć te 700zł
A poza tym - mamy sierpień! Do października zostało 61 dni
To odliczanie ostatnio staje się u mnie obsesyjne...
Naprawy sprzętu są strasznie drogie, mi się ostatnio popsuł laptop, niby mała głupota, a za naprawę zażyczyli sobie 500 zł, a że laptop 3 letni to szkoda tyle kasy na naprawę. Na szczęście brat miał prawie nieużywany i mi odstąpił
Stary 2011-08-01, 22:49   #3325
sommer
Raczkowanie

Pozwolicie, że zmienię trochę temat

Parę dni ( tydzień ) temu pisałam, że odzwyczajam się od stron-nic-nie-wnoszących swoim własnym, dziwnym sposobem. Okazało się, że sposób się powiódł! Na początku trochę ciężko było, bo jednak kiedyś wchodziłam tam codziennie a nawet kilka razy w ciągu dnia. Ale po paru dniach w ogóle o nich zapomniałam i teraz jedynie wchodzę tam, gdy ktoś z moich znajomych poleci mi coś. I wcale do nich nie tęsknie, a czas który ocaliłam wykorzystuję na Eurokobietkę ( dziś skończyłam PowerPoint i ruszyłam z kopyta mój ukochany Excel <3 ) i Henrego, z którym ostro walczę ))

Niedługo zaczynam praktyki. Stresuję się, że hej!

Aha! Zapomniałam napisać, że uwielbiam czuć się zmotywowana. Czy Wy też tak macie, że gdy zobaczycie jakieś zdjęcie czy film to aż się w was gotuje i macie ochotę zawładnąć całym światem? Hi hi ja tak mam i dlatego postanowiłam stworzyć sobie taki folder i wsadzić tam TE zdjęcia i filmy. To będzie taki plik niesamowicie dobrej energii, w sam raz na znudzenie czy doła. O!

Edytowane przez sommer
Czas edycji: 2011-08-01 o 22:54
sommer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 23:13   #3326
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Coma i słusznie

Rarita, dołączam do słów krytyki
Coma, niestety w moim aktualnie nie ma nic do roboty, ale pokornie przyjmuję krytykę i zamieniam odliczanie dni na odliczanie powtórek w SuperMemo

Cytat:
Napisane przez sommer Pokaż wiadomość

Aha! Zapomniałam napisać, że uwielbiam czuć się zmotywowana. Czy Wy też tak macie, że gdy zobaczycie jakieś zdjęcie czy film to aż się w was gotuje i macie ochotę zawładnąć całym światem? Hi hi ja tak mam i dlatego postanowiłam stworzyć sobie taki folder i wsadzić tam TE zdjęcia i filmy. To będzie taki plik niesamowicie dobrej energii, w sam raz na znudzenie czy doła. O!
Ja tak miałam chociażby po obejrzeniu "Papieżycy" - kiedyś kobiety naprawdę nie miały żadnych możliwości nauki, z góry narzucano im rolę społeczną, którą miały pełnić, a ja mając przed sobą mnóstwo perspektyw i dróg wyboru często wybieram tą najłatwiejszą, byle by się tylko nie przemęczyć, zupełnie bez ambicji i woli walki
Ale teraz to zmieniam a pomysł z folderem jest naprawdę dobry
Stary 2011-08-02, 16:18   #3327
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Mnie bardzo pomagają książki/filmy oparte na faktach, gdzie widzę, ile ktoś dokonał czy co odkrył...i czuję,że skoro on mógł,ja też. Teraz tak mobilizująco na mnie działa "Zodiak" R. Graysmitha (na podstawie tej książki nakręcono film"Zodiak")-czytam i czuję wewnętrznego "pałera",żeby zacząć działać,bo ode mnie zależy,co osiągnę [np. pomogę rozwiązać jakieś śledztwo wykorzystując swój niezwykły intelekt ]
No i mój obecnie ukochany serial "Kości"-i doktor Temperance, profesjonalistka w swojej dziedzinie.Nie ukrywam,że pod względem zawodowym chciałabym być taką specjalistką jak ona (niekoniecznie zaś pod względem emocjonalnym...wizualnie też jest niczego sobie,ma super figurę ).
Stary 2011-08-02, 18:06   #3328
sommer
Raczkowanie

Och <3 Kości to też mój ukochany serial ! A Brenn uwielbiam i faktycznie jest postacią bardzo inspirującą i ten ogrom wiedzy który posiada....
Stary 2011-08-02, 20:08   #3329
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

a ja zaczynam od poniedziałku staż wczoraj i dziś zrobiłam badania a w pt idę po skierowanie jak na złość dziś zadzwoniła pani, u której wcześniej się starałam na staż, ale nie było miejsca, ze jednak by mnie przyjęli... trochę za późno sie zdecydowali i odmówiłam.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 20:10   #3330
agatusia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
a ja zaczynam od poniedziałku staż wczoraj i dziś zrobiłam badania a w pt idę po skierowanie jak na złość dziś zadzwoniła pani, u której wcześniej się starałam na staż, ale nie było miejsca, ze jednak by mnie przyjęli... trochę za późno sie zdecydowali i odmówiłam.
hej
gratuluje, a kiedy się dowiedziałaś o tym że idziesz na staż? i czy orientujesz się kiedy przyszły pieniądze do up?
bo u mnie niestety cisza

Zapraszam na konkurs u mnie na blogu!
agatusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości