|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)
Hejka
Ja na chwilę przerwałam nasze świętowanie rocznicy, bom ogłoszenia chciała o pracę przejrzeć... i o zgrozo znalazłam literówkę w CV ;( musiało mi wciąć literkę , poprawiłam i mam nadzieje, że już nigdzie nie ma byków ;/ ( mam nadzieję, że nie przez te byki nikt do mnie nie dzwonił - ale z drugiej strony 100 razy oglądam CV i dopiero dziś to zauwazyłam ;/ ) I tak czytając CV, zauważyłam, że mam "nudno" o zainteresowaniach napisane ... pomózcie mi co mogę tam napisać , bo póki co mam standardowy zestaw .... sporo rzeczy mnie interesuje , ale nie wiem jak ubrać to w słowa i czy te słowa które wypisałam pasują do CV : gotowanie ( przede wszystkim pieczenie słodkości, a z innych potraw to wszystkiego po trochu ), reklama i promocje ( w sensie śledzę reklamy jakie pojawiają się w TV, gazetach , necie i innych ...analizuję je, myślę co ja bym zrobiła inaczej, zamęczam TŻ o ewidentnych błędach w reklamach itd. zwracam uwagę na promocje w sklepach i jak ludzie je odbierają) zdrowie i uroda ( ze względu na choroby swoje i otoczenia najbliższego mam sporą wiedzę na temat niektórych przypadłości, bo stykałam się z tym na co dzień i czytałam o tym sporo w internecie , a uroda, to wiadomo wizaż wpłynął na to, że sprawdzam co w kosmetykach jest, co jest dobre , jak działa...czy co zrobic aby było lepiej ) bankowość ? ( to z racji studiów, zaczeło się rok temu, gdy przy robieniu projektu przeglądałam oferty banków...a skonczyło się na tym, że teraz co jakiś czas przeglądam oferty, wczytuję się dokładnie w regulaminy, czy też pomagam rodzinie w wyborze danej usługi finansowej, która moim zdaniem byłaby najlepsza ) czy mogę to pogrubione wpisać w CV, czy jakos inaczej to nazwać ? pomocy !!
|
|
#4742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to chyba zalezy o jakie stanowisko się starasz, ale jeżeli piszesz ogolnie to chyba będzie ok. Tylko po mojemu to w odwrotnej kolejności zacznij od bankowości i skończ na gotowaniu. Wg mnie to sie lepiej prezentuje
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przeniesienie do prywatnego- gdzie za kase beda tolerowac przez 8godzin wszystko to nie wrozy najlepiej dla tego dziecka. To dziecko za chwile pojdzie do szkoły, i tam juz sa konkretne zasady, a okaze sie ze to niedorajda co nie potrafi sie dostosować ![]() Nie mozna wymagac ze to przedszkole wychowa nam dziecko. Moim zdaniem rodzice przed posłaniem dziecka powinni je jakos przygotowac i wytlumaczyc ze tam beda inne dzieci i Panie których trzeba słuchać, bawic sie z innymi, jesc z nimi posiłki itd. Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-07-31 o 15:20 |
|
|
|
|
#4744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie dobrze, że zapisałaś do prywatnego, ale wiadomo, zawsze to drożej.---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Przede wszystkim z tego co ja widziałam, to dzieci do niczego się nie zmusza. Nie chce jeść, to nie je, czeka na kolejny posiłek, ale rodzice są o tym informowani. Nie chce się bawić, spokojnie przyjdzie i na to czas. Faktem jest też to, że dla wielu dzieci pójście do przedszkola to trauma/nowa sytuacja z którą sobie nie radzą, a panie przedszkolanki powinny temu dziecku pomóc, a nie mówić, że nie będą tolerowały takiego zachowania. |
||
|
|
|
#4745 |
|
kobieta za ladą
|
hej
ja już po obiedzie dzis zaserwowałam karkówkę z "grilla"(czyli z piekarnika)prawie było jak na dworze ![]() haniulka z tymi przedszkolami to wogóle jest osobna historia wiadomo idąc do niego cos tam powinno wiedzieć ale podam ci przykład w prywatnym nie powiedzą ci ze dziecko ma być absolutnie odpieluchowane tylko prosze przynosić ciuszki na zmianę a my dopilnujemy zeby szybciej zalapala idąc do przedszkola państwowego dziecko MUSI UMIEĆ podetrzeć se tylek co dla mnie jest abstrakcją ![]() generalnie panstwowe wymagają od 3 latka to co umie np taki 4-5 latek moje dziecko wraca JUTRO ooo matko
|
#4746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu maz rację , w prywatnym nie musi dziecko wszystkiego potrafić. Mój maly umie robic na nocnik, ale na wc trzeba go przytrzymać, a podetrzeć sie nie potrafi. nie umie też się sam ubrać czy takie tam. No i nie potrafi jeść nożem i widelcem.
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie, ale mysle tez ze jezeli dziecko jest juz dlugi czas, przedszkole zrobilo ze swojej strony wszystko, to wydaje mi sie ze rodzice powinni zainterweniować i w jakis sposob tłuamczyc i uczyc temu dziecku, zamiast poprostu przeniesc do prywatnego. To takie troche zamiatanie problemów pod dywan ![]() I to nie chodzi, ze ja mam cos do przedszkoli prywatnych, ba , napewno obsluga jest tam lepsza Panie bardziej sie staraja bo tam szybciej moga stracic prace za swoje niedociagniecia. Wyposazenie pewnie czesto jest lepsze, mniejsze grupy dzieci itp. No i szybciej mozna sie tam dostac. Jednak ja bym z kazdym problemem nie przenosila od razu dziecka
|
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiadomo, co dyrekcja i personel to inne przedszkole i o tym można by mówić naprawdę wiele. Ja nie chciałabym dziecka słać do przedszkola prywatnego, przede wszystkim przez koszty, bo u mnie to około 1000 pln. Ale nigdy nie wiadomo jak się nasze życie potoczy . ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, leze caly dzien w lozku
Tifi mi towarzyszy i tak se lezymy-kimamy i nic nie robimy![]() sie rozleniwie na całego w tej ciazy :0 |
|
|
|
#4750 |
|
kobieta za ladą
|
dodaja u mnie w "miescie" nie przyjmują 2,5 latków nawet do prywatnego (mam 2 panstwowe i 1 prywatny ) róznica w cenie wynosi 120 zl w tym ze w prywatnym za 300 zł masz wszystko a w państwowym płacisz dodatkowo np za rytmikę czy angielski więc róznica cenowa jest naprawde niewielka
poza tym prywatne jest czynne cały rok(6.30-17) a państwowe do czerwca (6.00-14)a potem rodzicu radz se sam ![]() haniula powiem ci coś za 2-3 lata ojjj jaki ty będziesz miała inny punkt widzenia nt rozmowy z dzieckiem to sie sama zdziwisz![]()
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje ze panstwowe przedszkola sa jeszcze troche w dawnych czasach, kiedy to faktycznie 3 latek czesto radził sobie w wc. Dlatego, ze nasze mamy uzywaly pieluch tetrowych i ze nie chcialo im sie prac krochmalic gotowac prasowac mozliwie szybko uczyły nocników. A teraz pampersy to wygoda i troche pozniej to nastepuje ![]() tak mi sie jakos wydaje bo nas moja mama juz po pol roku zycia sadzała na nocnik co teraz mi sie wydaje az niemozliwościa![]() dudi byc moze bede miala inny punt widzenia, nie przecze. Ale byc moze tez nie tego nie wiem ani ja ani Ty, takze nie wiem po co jakies takie osądy ![]() Rozmawiac i tłumaczyc dziecku trzeba i tu ameryki nie odkryłam i nie trzba byc matka zeby to wiedziec. Sie zbulwersowałam teraz no
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-07-31 o 15:52 |
|
|
|
|
#4752 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek. Unęłam okolo 2 i dzisiaj wstałam około 9. TŻ wrócił z dyżuru i spędziliśmy baaardzo miły poranek
![]() Teraz zjedliśmy obiad i oglądamy formułe
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ceny, to faktycznie jest niewielka U mnie cena jest nawet trzy razy wyższa
|
|
|
|
|
#4755 |
|
kobieta za ladą
|
dodaja koło 15 czerwca przedszkola kończą zajęcia wtedy jedno ma dyżur tydzień a potem drugie potem jest przerwa do września czyli praktycznie tak jak w szkole mają panie wakacje
tylko to prywatne jest otwarte ale ono nie przyjmuje na okres wakacji tych z panstwowego moja w prywatnym była na 19! miejscu na liscie rezerwowej a w państwowym jedna z 7 3 latków nie przyjętnych kosmos
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubie takich 'cioc dobra rada" Nie wiesz jaka bede matka, to po czym wnosisz ze sie zdziwie?Ja napisałam tylko ze wg mnie sytuacja opisana przez effie to akurat nie jest dobry przyklad porownania prywatnego przedszkola z panstwowym. Bo w tym przypadku ze dziecko jest uparte i jak mniemam nieznosne przeniesienie do prywatnego nie jest dobrym rozwiazaniem tylko szybkim zakonczeniem problemu A Ty tu od razu snujesz wnioski, ze ja za 2-3 lata sama zobacze. Owszem zobacze, jednak nie zamierzam ustepowac dziecku, bo teraz przeniose do prywatnego - a za pare lat moje uparte dziecko nie bedzie potrafiło odnaleśc sie w szkole. decydując sie na dziecko jestem swiadoma ze trzeba je nauczyc wychowac i niejednokrotnie duzo rozmawiac. Zdaje sobie tez sprawe ze sucha teoria to nie wszystko, jednak nie zmienia to faktu ze wszystko wygladac w praktyce bedzie o 180stopni inaczej. Bo da sie dotrzymac jakis reguł/postanowien
|
|
|
|
|
#4757 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4759 |
|
kobieta za ladą
|
dobra haniula ciotka dobra rada zamyka gębe
chciałam co innego wyszło po twojemu amen ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- dodajka ja sie już przyzwyczaiłam ze tu nie dość ze czas inaczej biegnie to i reguły mają inne )słuchaj bo miałam sie pytac wcześniej i jak zdecydowałiście sie już na jakies agd do domku?
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn wiemy,że mają to być sprzęty proste i bez bajerów. Nie stać nas na nie wiadomo na co, a poza tym ja lubię prostotę, czasami aż przesadną ![]() Firma to prawdopodobnie amica. Lodówka duża, bo co najmniej 180 cm. Kuchanka gazowo-elektryczna. W tym tygodniu może coś pooglądamy Oczywiście jak sie na coś zdecydujemy i już kupimy to nie omieszkam się pochwalić
|
|
|
|
|
#4761 |
|
kobieta za ladą
|
kurcze to trzymam kciuki za zakupy
amica to dobry wybór
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby było śmieszniej. Dziś z tż pojechaliśmy do mojego mieszkania rodzinnego po jedzenie z lodówki (wszyscy wyjechali na wakacje). Otwieram lodówkę i co widzę? Cieknie jak nie wiem (ma kilka lat tylko ! ) Tż odrazu zauwazył, że nie "buczy". Masakra jakaś. Odłączyliśmy na kilka minut i włączyliśmy i zaskoczyła. Tak samo robiliśmy z naszą tutaj w zeszłym roku jak upały przyszły i sie buntowała! Poszłam do sąsiadki, która jest bardzo zaufana i ma do nas klucz i poprosiłam, żeby zaszła wieczorem i zbadała sytuację. Jak będzie ciekło to będzie do mnie dzwonić. Nie chciałabym, żeby rodzice wracali z powodu lodówki. Już wymysliłam, że włączę wtedy zamrażarkę, przełożę wszystko, z lodówki wszystko wezmę (jaja, puszki itp) i lodówkę wyłączę. Choć wiem, że jak mama się dowie, że coś nie tak to będzie sie zamartwiać. No jakby nie było to kolejny wydatek
|
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam obiad- dziś ryba, posprzątałam, odpoczęliśmy chwilę i zaraz wychodzimy, bo całej niedzieli przesiedzieć w domu nie można
|
|
#4764 |
|
Konto usunięte
|
Myśmy dzisiaj na obiad w Sphinxie wylądowaliśmy. Nie chciało nam się gotować. Za bardzo nas pucowanie mieszkania wymęczyło
Ale przynajmniej wzięłam się też za układanie rzeczy na regale, żeby ładniej pokój wygląda. Bo tak to ciągle pusto...Zrobiłam bilans miesiąca. Kasy poszło niesamowicie dużo, ale kupiliśmy laptopa i telefon w tym miesiącu. Mam nadzieję, że w przyszłym będzie lepiej
|
|
|
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiedziałam, że przykład mojej znajomej poruszy taka dyskusję ;p
U nas niby w państwowych sa dyżury, ale tylko do 14 i tez nie cale wakacje tylko miesiąc, a prywatne czynne cały czas. Tylko mogłoby byc do 18 czynne, byloby lepiej, bo u nas od 7 do 17. Ja mam o tyle dobrze, że moja mama pracuje do 15, a przedszkole ma po drodze, to zawsze malego zgarnie, jak ja bede dluzej pracowala. Bo tak znaleść sobie prace gdzie sie pracuje do 15 czy 16 to u nas cieżko. Tylko w biurach, inne firmy robią zazwyczaj albo na 2-3 zmiany, albo od 9 do 17. No i w moim zawodzie od 10 do 20. Full chapacza!!! Przekimalam się, maly tez, Tż sie popakowal i poszedl z malym do sklepu. Wogole Tz jest wściekły, a nasz sąsiad nieodpowiedzialny. Plaszczy sobie tylek w chorwacji, a jego pracownicy to sami chlopcy do przyuczenia, którzy nic nie potrafią po za piciem. Sąsiad powierzył piecze nad firmą swojej matce, a ci pracownicy mają ją gdzieś. Tż mówi, że z normalnych osob, ktore tam cos potrafią i chcą pracować jest ich 5. Reszta to same ochlejusy. I ta matka sąsiada do Tz dzwonila z płaczem, żeby z nimi porządek zrobil bo jej nie sluchają, zaliczki pozabierali i przepili i ujeżdżają firmowym busem po nocach po mieście i to bez prawka. A mojemu Tż dwa razy niemow, on się nadaje na kierownika, jak tam dzisiaj w tych chłopców wparował, to tak ich poustawiał, że chodzili jak w zegarku. Ale darł się na nich tak, że cala ulica go slyszala. W sumie nie dziwie mu sie. Ale pow, że zadzwoni do sąsiada i mu powie, że skoro on mial sobie isc tylko dorobić, a musi za niego roboty i pracownikow pilnowac to chce dodatkowe pieniądze za to. I ma racje, bo cala niedziele latal i zalatwial, żeby mieli paliwo, sprzet na robote itp.
|
#4766 |
|
kobieta za ladą
|
matko jak ja sie nudze bez tego mojego czasoumilacza(czytaj dziecka
)no masakra jakaśtż dopiero wstał nadal ma ciulowy humor więc nie mam nawet do kogo gęby otworzyć ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- effie branża meblarska słynie własnie z picia i zaliczek hehehehehemój znajomy ma warsztat tapicerski i chłopaki tam łoją ze masakra
|
#4767 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4768 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:brzyda l:Cytat:
Ja mam wpisane zamiast gotowanie- kulinaria, zamiast "zdrowie" wpisane mam "medycyna", można walnąć "kosmetyka" albo "kosmetologia" zamiast uroda ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
a ja w ten weekend tak sie najadłam ze szok.
Dudi zrobilam pizze z Twojego przepisu i wyszla mi pyszna, tylko cos pokręcilam z farszem, bo bylo za "mokro" |
|
|
|
#4770 |
|
kobieta za ladą
|
osiak no na chwilę obecną ciulowy humor mojego małzonka jest zależny od wielu czynników ,no lae pracuje nad tym ale to zalezne jest z kolei od czasu....
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

W takim razie dobrze, że zapisałaś do prywatnego, ale wiadomo, zawsze to drożej.

Tifi mi towarzyszy i tak se lezymy-kimamy i nic nie robimy
co teraz mi sie wydaje az niemozliwościa