Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 19:01   #4231
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28470944]Ja też właśnie dzisiaj tak myślałam, żeby wziąć fuksję, fiolet lub bordowe. Z tym że TŻ nie chce fuksji

Ale pierwsze co to muszę spotkac się z kobietką od sali i zapytać co w ogóle mam do wyboru Tyle że ja tak rzadko jestem w rodzinnej miejscowości że nie ma kiedy.[/QUOTE]
ja też tak odkładałam to spotkanie aż w końcu mnie ktos uprzedził i zabrał mi kolor różowy który chciałam i musiałam sie zdecydować na bordo tak że się spiesz
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:04   #4232
Lubcia
Zadomowienie

Hej dziewczynki

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28470394]to widzę że fiolet dość popularny w dekoracjach będzie ktoś bierze jakiś inny kolor?[/QUOTE]

Ja będę mieć kolor bordowy tylko nie wiem jaki mam mieć bukiet ślubny z jakich kwiatów myślałam o białych i bordowych różach ale mam problem jaki potem kwiat ma mieć mój Tż włożony do butonierki białą róże czy bordową Tak samo mam dylemat z kwiatkiem do włosów Może macie jakieś pomysły to wspomóżcie mnie

A tak po za ty to witam wszystkie nowe Pm

U mnie też jest pochmurno dzisiaj ale nie nudziłam się wcale bo rodzinka zjechała się do nas na obiadek i miałam co robić w kuchni, teraz już wszyscy pojechali to mam czas Was poczytać troszeczkę i nadrobić zaległości
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:08   #4233
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Znalazlam fajna stronke z dekoracjami kwiatowymi...
moze sie wam sprzyda

http://lavenderhilloc.com/weddings.html

taki lekki powiew swiezosci
Fajna, już sobie kilka inspiracji zapisałam

Cytat:
Ktoras z was pisala o drzewku z odciskami palcow Znalazlam przydkiem cos fajnego

http://www.loveandlavender.com/categ...ddings/page/2/
Ładnie to wygląda
My poprosimy moją Przyjaciółkę uzdolnioną plastycznie, żeby nam namalowała te drzewka i mam nadzieję, że Gościom spodoba się ten pomysł tak samo, jak nam

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28470394]to widzę że fiolet dość popularny w dekoracjach będzie ktoś bierze jakiś inny kolor?[/QUOTE]

U nas będzie zieleń i niebieski z dodatkiem pomarańczu
Ostatnio tak się w ogóle zaczęłam zastanawiać, że może jednak takim głównym będzie zielony - bo niebieski to bardziej mój kolor, pomarańczowy TŻta, a zieleń to taka nasza bardziej wspólna jest... Więc możliwe, że te butki jednak zielone będę miała Nawet mam już w odpowiednim kolorze sweterek, więc nie musiałabym kupować na w razie czego

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a my z TZcikiem ukladamy tą koparę LEGO swietna zabawa i zabija czas! polecam Moj P. to taki zajarany siedzi i uklada caly dzien takze prezent widzę, ze trafiony, zresztą caly czas mi to powtarza jak zbudujemy calą to przesle Wam efekt koncowy
Hehe, to czekamy Fajnie, że się tak podoba TŻtowi prezent, ja w tym tygodniu poszukam dla mojego tego czegoś zdalnie sterowanego (w końcu będę mogła połazić po sklepach, bo nie pracuję i czasie TŻta pracy mogę iść)

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyszła do mnie @. Z opóźnieniem skubana i przez to chyba daje mi się tak we znaki. Od rana na prochach jestem, mało to daje, dodatkowo strasznie boli mnie głowa. Czuje się na prawdę fatalnie Nie wiem jak przetrwam jutro w pracy.

Chatko, ta druga suknia całkiem jest ładna jak nie lubię takich to nawet mi się podoba Za to Ty najbardziej podobasz mi się w ostatniej. Choć to chyba jeszcze nie to

Powiedziałam dzisiaj mojej mamie o pomyśle z drzewkiem zamiast księgi gości. Ostro się zbulwersowała na początku. Na szczęście akceptuje moje pomysły tak czy owak i się nie wtrąca to chociaż tyle, łatwiej było przetrawić jej narzekania

I ostatecznie zdecydowałam już, że kolorem przewodnim będzie fuksja! W ciemnym odcieniu, żeby jak najbardziej odbiegała od różu Jak dobrze pójdzie będzie pięknie, bo mam już w głowie idealny obraz
ale dobrze, że @ w ogóle przyszła, należy się cieszyć

Ta ostatnia kieca to jeszcze nie to, ale już się powoli zbliżam

A czemu się Mama zbulwersowała? Jakie miała argumenty, że to zły pomysł, bo ciekawi mnie to?

Gratuluję wyboru koloru, fuksja będzie pięknie wyglądać

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:14   #4234
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez zaczynam sie powoli zastanawiac nad innym kolorem niz fiolet...bo mi on do sali nie pasuje...zaczynam powaznie rozwazac zolty...
Albo pomysle nad jakims polaczniem, fioletu, zolci i granatu
A tak w ogole to znalzlam przed chwilka super pomysl na zaproszenia, biorac pod uwage ze pochodzimy z roznych krajow Co wy na to? Tylko w innej kolorystyce oczywiscie
Żółty jest świetnym kolorem, takim radosnym, bardzo pasuje do uroczystości weselnej
Śliczne te zaproszenia, bardzo fajny pomysł, a jak pochodzicie z dwóch różnych krajów, to już w ogóle idealnie pasuje Jestem na tak

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Ja będę mieć kolor bordowy tylko nie wiem jaki mam mieć bukiet ślubny z jakich kwiatów myślałam o białych i bordowych różach ale mam problem jaki potem kwiat ma mieć mój Tż włożony do butonierki białą róże czy bordową Tak samo mam dylemat z kwiatkiem do włosów Może macie jakieś pomysły to wspomóżcie mnie
Myślę, że jeśli kolorem przewodnim ma być bordo, to kwiatek u TŻta powinien być bordowy. I kwiat do włosów wtedy raczej też. W końcu bieli będziesz miała już wystarczająco dużo A na pewno chcesz róże? Może coś innego bordowego, np. takie kalie pięknie wyglądają: http://naszdzien.blox.pl/resource/bordowe_kalie.jpg

Stary 2011-07-31, 19:21   #4235
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

A tak po za ty to witam wszystkie nowe Pm

U mnie też jest pochmurno dzisiaj ale nie nudziłam się wcale bo rodzinka zjechała się do nas na obiadek i miałam co robić w kuchni, teraz już wszyscy pojechali to mam czas Was poczytać troszeczkę i nadrobić zaległości
też myślałam o takim bukiecie i myślę że w butonierce mogłaby być bordowa róża
Stary 2011-07-31, 19:22   #4236
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
my będziemy mieli mix kolorów- ciekawe jak to nam wyjdzie
Ja też będę miała mix kolorów będzie ciekawie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:24   #4237
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Żółty jest świetnym kolorem, takim radosnym, bardzo pasuje do uroczystości weselnej
Śliczne te zaproszenia, bardzo fajny pomysł, a jak pochodzicie z dwóch różnych krajów, to już w ogóle idealnie pasuje Jestem na tak

Myślę, że jeśli kolorem przewodnim ma być bordo, to kwiatek u TŻta powinien być bordowy. I kwiat do włosów wtedy raczej też. W końcu bieli będziesz miała już wystarczająco dużo A na pewno chcesz róże? Może coś innego bordowego, np. takie kalie pięknie wyglądają: http://naszdzien.blox.pl/resource/bordowe_kalie.jpg
wydaje mi się że te kalie to tak smutno bardzo wyglądają... nie chciałabym mieć takich

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 19:33   #4238
kasiamniam
Wtajemniczenie

my bedziemy mieli rozowy napewo ale niewiem jeszcze czy jasny czy taka fuksje i w tym bedzie przystojenie sali, bukiet, buty slubne i zaproszenia itp wszystko w tym kolorku
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:39   #4239
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
my bedziemy mieli rozowy napewo ale niewiem jeszcze czy jasny czy taka fuksje i w tym bedzie przystojenie sali, bukiet, buty slubne i zaproszenia itp wszystko w tym kolorku
buty ślubne? widzisz a ja myślałam że każdy raczej białe ma nawet by mi nie przyszło do głowy żeby buty pod kolor sali czy bukietu kupować ale dobry pomysł, myslę że świetnie będzie to wyglądac
Stary 2011-07-31, 19:45   #4240
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość

Hmm… dziwne… w szczecińskiej Lissie można było cykać – ile się chciało! Myślałam, że to standard dla wszystkich salonów Tę drugą suknię (greczynkę) która wstawiłaś, Sztuczka w połowie czerwca mierzyła, wyglądała jak szczupaczek Fotka poniżej
Jeśli chodzi o tę pierwszą – nad którą się zastanawiasz – to muszę przyznać, że jest bardzo ładna i elegancka, taka z klasą przez duże „K”
J Szkoda faktycznie, że fotek w niej nie masz… Ale jasne – zastanów się jeszcze na spokojnie
myślę że to czy można mierzyć sukienkę nie zależy od tego jaka to sieć salonów tylko od sprzedawcy/właściciela dobrych/złych doświadczeń w tej materii itp... ja pamiętałam właśnie że mogłaś tam robić zdjęcia dlatego miałam nadzieję, no ale niestety
dziękuje za opinię

W ogóle z tą suknią jest tak, że nowa kosztuje tylko 2 tys więc jeśli się na nią zdecyduję to wezmę nową a nie salonową, wiec w sumie sprawa jest prosta: nie muszę się spieszyć, będę jeszcze chodzić i mierzyć a jak żadna inna jej nie pobije to zamówię tamtą. Pytałam i ok 4 miesiące przed ślubem najpóźniej trzeba zamówić, czyli tak na spokojnie najpóźniej w grudniu w moim przypadku
Cytat:
A ja dziś byłam z Seagirl na tournee de salon i nawet się Jej udało porobić mi parę zdjęć Niestety nie przyszło nam wcześniej na myśl, żebym dała Jej swój telefon i robiła swoim, a że kabelka nie ma, to wysłała mi mmsem, więc fotki kiepskiej jakości... tylko ostatnia fota robiona już moim, ale oczywiście w każdym salonie fuczały na te zdjęcia, jak głupie. Yh, nie znoszę tych warszawskich salonów, są naprawdę koszmarne, a do Emmi Marriage, to już na pewno więcej nie wejdę - pani łaskawie pozwoliła mi przymierzyć jedną sukienkę, po czym traktowała mnie jak kretynkę w rozmowie. Łeh, aż się otrząsam normalnie.
Ale powiem Wam, że cieszę się z tego wypadu (i oczywiście spotkania z Seagirl, maxwelka, żałuj, żeś się wyłamała ), bo przymierzyłam dziś jedną suknię z falbankami, do której koło było mi zupełnie niepotrzebne... I teraz już wiem, że falbanki bez koła SĄ możliwe, co mnie oczywiście bardzo ucieszyło
A oto fotki (trzecia to ta bez koła, mega wygodna, ale jednak jeszcze nie jedyna... a 4 miałaby szansę być jedyną, gdybym ją przerobiła po swojemu - czyli zrobiła nie na ukos i pozbyła się aplikacji - ale jednak do niej koło było konieczne, więc szukam dalej...)
Oczywiście mierzyłam więcej, ale tylko tyle udało się cyknąć. A, evoonia - mierzyłam i Twoją kiecę w Dianie Ale moim biodrom się niestety nie spodobała i nie chciała się dobrze ułożyć :
jak dla mnie numer 3 jest piękna ślicznie w niej wyglądasz i materiał jest świetny (też lubię takie zwiewne materiały )
Cytat:
A tak w ogole dziewczyny to szaleje ze szczescia bo dostalam dzis prace Nic wam nie mowilam bo nie chacialam zapeszac, ale bylam dzis rano na rozmowie kwalifikacyjnej w Zarze, i oddzwonili po poludniu, ze mam we wtorej jechac do Amsterdamu do glownej siedziby podpisac umowe Zaczynam od czwartku Kurcze nie macie pojecia jak sie ciesze Juuuuupi Od razu swiat w innych kolorach widze

Cytat:

ooo, Laseczki z Krakowa i okolic wpisałam w neta "materiały suknie ślubne" (co by zacząć edukacje od razu) i zobaczcie, na co wlazłam http://www.sukniemaja.pl/porady-s-23.jsp Wszystkie kiece od 1 sierpnia za 950zł! I jak sobie tak przejrzałam, to zobaczcie, co znalazłam (fotka poniżej)- gdyby nie ten lekki skos, to byłaby niemal idealna, i to za jaką cenę Aż się zaczęłam zastanawiać, czy nie jechać do Krakowa i jej nie kupić i nie przerobić - pewnie wyszłoby to taniej, niż cokolwiek innego.

EDIT: LOL, właśnie doczytałam, że i tak wszystkie suknie szyją tam na miarę i że taka do uszycia kosztuje 800zł! Z welonem i dodatkami, wszystko na miarę! Znaczy mogłaby mi uszyć co bym chciała, a byłyby to jedynie 3 wizyty w Krakowie (przy okazji poodwiedzałabym liczną rodzinę, więc kosztów dojazu bym nie wliczała, bo to jakby jechać w odwiedziny). Kurde Dziewczyny, coś mi się zdaje, że uszyję ślubną suknię w Kraku
Myślicie, że to jakaś laska, która ma bogatego męża i szyje sobie suknie dla własnej przyjemności? Bo tak to wygląda, jak się czyta Jej wypowiedzi A niektóre te kiecki są naprawdę ładne wg mnie.
moim zdaniem to jest podejrzane z resztą jak szukałam z kuzynką sukni to byłam w Krk w takim jedynym "salonie" gdzie podobno każda suknia bez wzgledu na wzór kosztowała chyba 900 zł i ten "salon" wyglądał jak jakiś magazyn normalnie... nie wzbudził mojego zaufania w ogóle

Ja już po panieńskim, wyszło super wszystko PMce się podobało a to najważniejsze zazdroszczę jej że ma ślub już za 2 tygodnie oczywiście na wesele wybieram się również
W ogóle pokazywałam nam swoją suknie "na żywo" (wcześniej przesyłała nam tylko zdjęcia katalogowe) bo ma już w domu i jest przepiękna, o wiele piękniejsza niż w katalogu (kolejny dowód na to ze katalogom nie należy wierzyć )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:46   #4241
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
buty ślubne? widzisz a ja myślałam że każdy raczej białe ma nawet by mi nie przyszło do głowy żeby buty pod kolor sali czy bukietu kupować ale dobry pomysł, myslę że świetnie będzie to wyglądac
taaaak chce zlamac stereotyp ze slubne buty to tylko biale hehe a tak na powaznie to nie podobaja mi sie biale i tyle o! no i bede miala kolorowe napewno tzn rozowe ale jeszcze niewiem jaki kolor czy jasny czy ciemny zastanawiam sie jeszcze hmm.. no i kabaretki rajstopy chce tez!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 19:48   #4242
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedyś rzeczywiście wszystkie panny młode miały białe buty, ale jednak teraz trochę inaczej się do tego podchodzi.. Szczególnie, kiedy się robi wesele w konkretnej kolorystyce Dobierasz buty i krawat/musznik TŻta w tym samym kolorze, niektórzy nawet TŻtowe skarpetki sobie dobierają (my pewnie też tak zrobimy ), jak tutaj np.: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...SdEkLkFr2gLNGE

Mi się np. w ogóle białe buty nie podobają i nie chciałabym takich mieć

Stary 2011-07-31, 19:52   #4243
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
taaaak chce zlamac stereotyp ze slubne buty to tylko biale hehe a tak na powaznie to nie podobaja mi sie biale i tyle o! no i bede miala kolorowe napewno tzn rozowe ale jeszcze niewiem jaki kolor czy jasny czy ciemny zastanawiam sie jeszcze hmm.. no i kabaretki rajstopy chce tez!
łał szaleństwo to rzeczywiście się wyłamujesz najważniejsze żeby się Tobie podobało

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Kiedyś rzeczywiście wszystkie panny młode miały białe buty, ale jednak teraz trochę inaczej się do tego podchodzi.. Szczególnie, kiedy się robi wesele w konkretnej kolorystyce Dobierasz buty i krawat/musznik TŻta w tym samym kolorze, niektórzy nawet TŻtowe skarpetki sobie dobierają (my pewnie też tak zrobimy ), jak tutaj np.: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...SdEkLkFr2gLNGE

Mi się np. w ogóle białe buty nie podobają i nie chciałabym takich mieć
kurcze spodobał mi sie ten pomysł mama mnie by chyba zabiła za takie buty kolorowe
Stary 2011-07-31, 19:53   #4244
Madziuniusia
Zakorzenienie

zobaczcie co znalazłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1289821531_dscf3183jn6.jpg (48,9 KB, 49 załadowań)
Stary 2011-07-31, 19:55   #4245
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
zobaczcie co znalazłam
świetne

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:55   #4246
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
łał szaleństwo to rzeczywiście się wyłamujesz najważniejsze żeby się Tobie podobało

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

kurcze spodobał mi sie ten pomysł mama mnie by chyba zabiła za takie buty kolorowe
ja jakbym miala sluchac mamy to bym wygladala nie tak jak chcem a to wkoncu moj dzien
Chatka tez mi sie podoba taki pomysl tylko niewiem jak by moj Tz wygladal w jasnym garniaku i rozowych skarpetkach haha

tu tez skarpetki turkusowe pod kolor

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2011-07-31 o 19:57
Stary 2011-07-31, 19:56   #4247
(kicia)
Zakorzenienie

Kolorowe buty w ostatnich latach są bardzo popularne. Ja osobiście będę miała białe bo wszystkie jakie widziałam pomarańczowe mi się strasznie nie podobały. A białe mi się podobają. Tylko na moje już muszę uważać bo bardzo łatwo je zaplamić

Stary 2011-07-31, 19:58   #4248
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Kolorowe buty w ostatnich latach są bardzo popularne. Ja osobiście będę miała białe bo wszystkie jakie widziałam pomarańczowe mi się strasznie nie podobały. A białe mi się podobają. Tylko na moje już muszę uważać bo bardzo łatwo je zaplamić
ja też będę miec białe a to dlatego że nie planuję wesel w jakiejś konkretnej kolorystyce, wybiorę u faceta jakieś delikatne nie wysokie i tyle

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-31, 20:02   #4249
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ja też będę miec białe a to dlatego że nie planuję wesel w jakiejś konkretnej kolorystyce, wybiorę u faceta jakieś delikatne nie wysokie i tyle
Ja też nie mam konkretnego koloru a jak już bym chciała poszaleć z kolorowymi butami to pod kolor bukietu i butonierki. A nawet tu na wizażu jedna PMka ma pomarańczowe buty ale mi się nie podobają. Zresztą ja już problem butów nam za sobą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 20:05   #4250
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
zobaczcie co znalazłam
fuj okropne!!
Stary 2011-07-31, 20:06   #4251
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mam konkretnego koloru a jak już bym chciała poszaleć z kolorowymi butami to pod kolor bukietu i butonierki. A nawet tu na wizażu jedna PMka ma pomarańczowe buty ale mi się nie podobają. Zresztą ja już problem butów nam za sobą
ja bardzo chcę miec bukiet w kolorze fuksji bo bardzo podobają mi się takie bukiety w intensywnych kolorach

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-31, 20:18   #4252
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ja bardzo chcę miec bukiet w kolorze fuksji bo bardzo podobają mi się takie bukiety w intensywnych kolorach
Ja myślałam o jasnym fiolecie ale koncepcja ta nie pasuje do garnituru mojego TŻ

Stary 2011-07-31, 20:24   #4253
gosiulka22
Wtajemniczenie

Muszę się pochwalić Wam ze mi sie humor poprawił bo znajoma moich rodziców jest spiewaczką operową i ostatnio zaproponowała że z chęcią zaśpiewa na moim ślubie będzie pięknie, ona ma taki niesamowity głos
a mówiła że juz wiele razy śpiewała w kosciele tak że ma juz takie pieśni dobrze opanowane. Z samej Łodzi się pofatyguje do nas
Stary 2011-07-31, 20:27   #4254
marylka80
Zadomowienie

Co raz bardziej przemawia do mnie uzycie zoltego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kristen1.jpg (62,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 45531_523816357466_180500053_31044551_502444_n.jpg (63,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 40425_523815514156_180500053_31044410_6315078_n.jpg (63,2 KB, 15 załadowań)
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 20:29   #4255
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślałam o jasnym fiolecie ale koncepcja ta nie pasuje do garnituru mojego TŻ
Hmmm? A jaki twoj TZ ma kolor garnituru?
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 20:30   #4256
maruda80
Zakorzenienie

ooo, Laseczki z Krakowa i okolic wpisałam w neta "materiały suknie ślubne" (co by zacząć edukacje od razu) i zobaczcie, na co wlazłam http://www.sukniemaja.pl/porady-s-23.jsp Aż się zaczęłam zastanawiać, czy nie jechać do Krakowa i jej nie kupić i nie przerobić - pewnie wyszłoby to taniej, niż cokolwiek innego.
Wszystkie kiece od 1 sierpnia za 950zł! I jak sobie tak przejrzałam, to zobaczcie, co znalazłam (fotka poniżej)- gdyby nie ten lekki skos, to byłaby niemal idealna, i to za jaką cenę
EDIT:
LOL, właśnie doczytałam, że i tak wszystkie suknie szyją tam na miarę i że taka do uszycia kosztuje 800zł! Z welonem i dodatkami, wszystko na miarę! Znaczy mogłaby mi uszyć co bym chciała, a byłyby to jedynie 3 wizyty w Krakowie (przy okazji poodwiedzałabym liczną rodzinę, więc kosztów dojazu bym nie wliczała, bo to jakby jechać w odwiedziny). Kurde Dziewczyny, coś mi się zdaje, że uszyję ślubną suknię w Kraku
Myślicie, że to jakaś laska, która ma bogatego męża i szyje sobie suknie dla własnej przyjemności? Bo tak to wygląda, jak się czyta Jej wypowiedzi A niektóre te kiecki są naprawdę ładne wg mnie.[/QUOTE]

Stanowczo ODRADZAM takie salony, przeważnie mają bardzo złą opinie, owszem zdarzają się wyjątki że dobrze odszyją, ale z reguły sukienka nawet nie przypomina tej wybranej (zła jakość materiałów, szycie na akort, brak wykończenia, brak wywiązania się z terminów).

Znam tę Panią, niby miła, ale czym dalej - tym bardziej narzucająca swoje zdanie, wręcz chamska. (dawno temu miała nawet zakład w mojej okolicy, ale z powodu złej opinii przeniosła się na inne dzielnice Krakowa i z tego co słyszałam otworzyła salon w Sosnowcu )

Na wizażu jest nawet wątek o tym salonie:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=233049

I artykuł w Gazecie Wyborczej:

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,6...k_szmata_.html

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2011-07-31 o 20:53
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 20:31   #4257
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez zaczynam sie powoli zastanawiac nad innym kolorem niz fiolet...bo mi on do sali nie pasuje...zaczynam powaznie rozwazac zolty...
Albo pomysle nad jakims polaczniem, fioletu, zolci i granatu
A tak w ogole to znalzlam przed chwilka super pomysl na zaproszenia, biorac pod uwage ze pochodzimy z roznych krajow Co wy na to? Tylko w innej kolorystyce oczywiscie
żółty jest fajowy ja też chcę wprowadzić coś żółtego w swój image ślubny. i pewnie pomysł padnie na jakieś żółte kwiaty w bukiecie

Cytat:
zobaczcie co znalazłam
a mi się podoba
Stary 2011-07-31, 20:49   #4258
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm? A jaki twoj TZ ma kolor garnituru?
Grafit/stal coś w tym stylu. I najładniej z nim komponują się pomarańczowe kwiaty

Stary 2011-07-31, 20:53   #4259
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Noo co Ty, nieźle Zrób potem fotki i pokaż nowe mieszkanko sukni

A ja dziś byłam z Seagirl na tournee de salon i nawet się Jej udało porobić mi parę zdjęć Niestety nie przyszło nam wcześniej na myśl, żebym dała Jej swój telefon i robiła swoim, a że kabelka nie ma, to wysłała mi mmsem, więc fotki kiepskiej jakości... tylko ostatnia fota robiona już moim, ale oczywiście w każdym salonie fuczały na te zdjęcia, jak głupie. Yh, nie znoszę tych warszawskich salonów, są naprawdę koszmarne, a do Emmi Marriage, to już na pewno więcej nie wejdę - pani łaskawie pozwoliła mi przymierzyć jedną sukienkę, po czym traktowała mnie jak kretynkę w rozmowie. Łeh, aż się otrząsam normalnie.
Ale powiem Wam, że cieszę się z tego wypadu (i oczywiście spotkania z Seagirl, maxwelka, żałuj, żeś się wyłamała ), bo przymierzyłam dziś jedną suknię z falbankami, do której koło było mi zupełnie niepotrzebne... I teraz już wiem, że falbanki bez koła SĄ możliwe, co mnie oczywiście bardzo ucieszyło
A oto fotki (trzecia to ta bez koła, mega wygodna, ale jednak jeszcze nie jedyna... a 4 miałaby szansę być jedyną, gdybym ją przerobiła po swojemu - czyli zrobiła nie na ukos i pozbyła się aplikacji - ale jednak do niej koło było konieczne, więc szukam dalej...)
Oczywiście mierzyłam więcej, ale tylko tyle udało się cyknąć. A, evoonia - mierzyłam i Twoją kiecę w Dianie Ale moim biodrom się niestety nie spodobała i nie chciała się dobrze ułożyć :
Hej
wkońcu jestem;-")
Chatka najbardziej podobała mi się w sukni 3-ciej, i moim zdaniem ten kolor czyli śmietankowa biel bardzo jej pasowała. Chatko jaki model był tej sukni 3-ciej tej nieznanej firmy? Ona jest podobno gdzies w necie i powiem wam ze super też się prezentowała w katalogu;-)
Obiecuję ze poszukam tego kabla i prześlę lepsze fotki;-))

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-07-31 o 21:06
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 20:54   #4260
(kicia)
Zakorzenienie

Siedzę sobie dziś z TŻ na ławce patrzę co jakiś czas jakieś takie pomarańczowe punkciki pojawiają się na niebie. Przelecial jedn drugi trzeci zastanawiam się co to a to lampiony szczęścia ktoś puszczał

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-07-31 o 21:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości