|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Cytat:
![]() ![]() Niestety nie mam dokłądnego wykazu "co zabrać" ze szpitala, w którym będę rodzić, także wzięłam to, o czym ogólnie mówią przy pakowaniu torby... ![]()
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepotrzebnie kupilam szlafrok i inne duperele bo szlafroka nawet z torby nie wyjelam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki. Dolaczam do tego tematu Jakis czas z partnerem staramy sie o dzidziusia i nic w tym miesiacu @ mialam 9, moje dni plodne zaczynaly sie 22, mam reularne cykle okolo 31-32 dni, teraz czekam na dzien spodziewanej @ , ale czuje sie jakos dziwnie, wiem ze to duzo za wczesnie na jakiekolwiek objawy, popalalam sobie i wczoraj jak chciaialam zapalic to odrzucilo mnie, pociagnelam dwa razy i o malo nie zwymiotowalam, dzis tez od rana mi niedobrze... podpowiedzcie mi cos, czy to moj organizm fiksuje bo tak bardzo pragne dziecka, czy faktyczni cos sie moze dziac?
bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Martynka, znów zapomniałam o tej liście a przecież ostatnio ją przeglądałam. ![]() Poza tym nie umiem sobie wyobrazić porodu i w ogóle badań w Polsce, tam to jest taki bałagan a tu wszystko w jednej książce w sumie. ![]() W ogóle to ten szpital w którym mam rodzić nie wygląda jak szpital jest taki przyjazny, tak chyba można to opisać.. więc jeszcze bardziej nie mogę się doczekać tych baloników itp. ![]() W ogóle moja mama ma urodziny 17 sierpnia.. a to będzie już jakiś 37 tydzień leciał więc się śmieje, że na urodziny jej dziecko urodzę jako prezent. ![]()
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kazdym badz razie mi okres spoznial sie 3 dni (ale nie panikowalam bo czasem sie tak zdarzalo) i zapalilam sobie papierosa z kolezanka (nie pale ale czasem wyszlam zapalic jak pracowalam bo palacy mieli dodatkowe przerwy "na papierosa"). I wtedy tak mi sie zebralo na wymioty, ze juz wiedzialam, co jest grane. Na drugi dzien test potwierdzil ciaze. aguu mnie tez to zadziwilo, ze tu wszystko jest zamieszczone w karcie ciazy i w sumie nie musialam pytac o duzo rzeczy bo wlasnie z karty sie dowiedzialam. A w szpitalu warunki super. Moze uda ci sie mamie prezent zrobic ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-07-31 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
Wiem ze musze czekac, czekanie jest najgorsze...
nie mam nnego wyjscia. caly czas probuje sobie mowic ze jak nie bede to nic sie nie stanie, bedziemy probowac az do skutku ale z drugiej strony tak bardzo bym chciala zeby tym razem sie udalo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Takie czekanie z nadzieją jest męczące, bo człowiek żyje całkowitą niepewnością... Co do niechęci do palenia owszem, podobno niektóre ją mają, ja jakoś nie zauważyłam na początku takich objawów... Dopiero w 3 trymestrze ciąży nie mogłam kompletnie znieść nawet zapachu papierosa, od razu się wręcz dusiłam... ![]()
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo to za kazdym razem kiedy dostaje okres jestem rozczarowana jeszcze bardziej. Niestety musze zcekac caly tydzen. czy dostane @ czy moge robic test. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Dziewczyny jak myślicie, czy jeśli mam problem z nawiązywaniem rozmów z ludźmi, co spowodowane jest moją nieśmiałością, nigdy nie wiem co mam odpowiedzieć na jakieś pytanie itp., to czy powinnam pójść do psychologa, rozpocząć jakąś terapię w tym kierunku? Bo to staje się dla mnie strasznie uciążliwe, a jak tż mi dziś napomniał że powinnam więcej rozmawiać z jego rodzicami to aż mi się głupio zrobiło, bo oni mnie mają za jakąś totalną nie mowę (podobno pytali się go czy jak jest ze mną to rozmawiamy w ogóle o czymś ![]() ![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-07-31 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
To super, że dobrze wszystko poszło podczas rozmowy z Tż.
Co do małomówności to mi się wydaje, że może to być spowodowane nieśmiałością. Nie wiem jaki masz kontakt z teściami, ale ja na początku też mało co mówiłam, taka jakaś nieśmiała byłam ![]() ![]() ![]()
#2533 |
Wtajemniczenie
|
Super, że sie dogadaliscie
![]() Co do mało gadania. Z mamą tż-ta jakos potrafię rozmawiac, zagadać, ale i tak widujemy sie raz na kilka miesiecy. Za to z ojcem tż-ta nie umiem znalezc języka współnego, ciągle takiego bossa zgrywa, prezesa, ciagle jakies docinki, żartowniś jeden. Z tym człowiekiem rozmawiac nie umiem. Alle powiem Tobie, ze ja tez jestem niesmiała, nie gadam za dużo. Przy ojcu tż-ta nie mówię nic, bo on jest dziwny, w ogole ja tam gadaac za wiele nie umiem. Ostatnio tez sobie pomyślałam,ze za niedlugo jego ojciec pomysli,ze niemowa jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Wtajemniczenie
|
Z 'teściami' jestem na dzień dobry, do widzenia, dobranoc, itp. bądź też prowadzimy czasem jakieś takie krótkie rozmowy, typu pytanie, odpowiedź.. Ech ja też miałam nadzieję że mi to przejdzie, ale nie wiem kiedy to mogłoby nastąpić..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Patisia a jak długo ich znasz?
#2536 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam z ojcem tż-ta tak samo. Nie umiem jakoś zagadać, zapominam języka w gębie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Wtajemniczenie
|
Hmm praktycznie tyle, ile jestem z tż, tzn. 23 miesiące
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- W sumie to zdarzyło mi się 2, czy tam 3 razy rozmawiać z nimi jako tako, ale nie lubię takich rozmów, nie jest to takie luźne jak rozmowa z wujkiem, koleżanką itp.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
ja z mamą Tżta w miarę luźno rozmawiam. za to z tatą Tż'ta już tak mi to łatwo nie przychodzi, ale jest lepiej niż wcześniej. ja dość długo miałam trudności, żeby jakoś swobodnie z nimi rozmawiać. myślę, że porady psychologa tu nie potrzeba, a swobodniejsze podejście do rozmowy to kwestia czasu
![]() ![]()
#2539 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może faktycznie zaczął się już obniżać ![]() ![]() Cytat:
![]() ja zaczęłam podejrzewać,że jestem w ciąży po tym jak zobaczyłam na sutkach białe kropeczki. Baaardzo dużo kropeczek ![]() ![]() ![]() hmmm... a co do nawiązywania kontaktów. ja też jestem osobą niesmiałą. nie lubie poznawać nowych ludzi, bo czuję się wtedy bardzo zestresowana. wydaje mi sie,że ciągle ktoś na mnie patrzy, komentuje, dlatego nie lubię nowych miejsc, ludzi itp. wydaje mi się,że to przejdzie z czasem... Ja z TŻa rodzicami bardzo dużo gadałam od samego początku, teraz już troche mniej rozmawiamy... aaajjj dziewczyny, ale się dzisiaj nachodziłam ![]() ![]() bardzo udany dzień. uśmiałam się z Tżem, poczułam się jak byśmy się dopiero co poznali ![]() dziewczynki... zazdroszczę Wam pakowania toreb, ahhh ![]()
![]() |
#2540 | |
Zadomowienie
|
Patiisia, ha ja też jak już to wcisnę w siebie kurczaka, ale to jak muszę.
![]() Ja jak byłam mała byłam strasznie nieśmiała, loda od pani ze sklepu nie wzięłam mama musiała mi podać.. Jestem też pyskata więc to trochę maskuje moją nieśmiałość ale wydaje mi się, że to kwestia czasu.. Jeśli chodzi o jego rodziców powinnaś spróbować zagadywać przy okazji na jakieś błahe tematy tak żeby nawiązać jakieś stosunki później inne rozmowy przyjdą same.. a jak urodzi się dziecko to też będzie inaczej bo będziesz miała już temat. ![]() ![]() Cytat:
![]() Poprasowałam dziś ubranka zostało mi jeszcze jedno małe pranie i będzie wszystko na 0-3 ![]()
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
Patisia a w kontaktach z innymi ludzmi tez jestes niesmiala czy tylko z rodzicami TZta masz problem? Jak z innymi ludzmi normalnie rozmawiasz to psycholog ci niepotrzebny, zwykla niesmialosc.
aguu na poczatek odloz sobie ubranka newborn. Ja wrzucilam wszystko razem do szuflady i newborny i 0-3 i pozniej przekopywalam cala szuflade w poszukiwaniu newbornow bo w 0-3 mala sie "topila". I nie badz taka pewna, ze wszystkich nie ubierzesz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() w ogóle przypomniało mi się, że nie mam jeszcze butelek, smoczka czy czegoś takiego.. ;x ![]()
![]() |
#2543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do butli to moze nie beda ci potrzebne. W razie czego mama moze ci kupic jak beda potrzebne ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zadomowienie
|
Martynka, na 4kg to nie ma szans.
![]() ![]() Butelki sobie zamówię, bo chciałam taki zestaw ale zostawiłam to na sam koniec i w sumie o tym zapomniałam. ![]() W ogóle dziś zobaczyłam na jakieś stronie sudocrem i tak patrze jaka cena, znaczy polska cena aż się zdziwiłam bo myślałam, że to jest tańsze. ![]()
#2546 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo milo czytalo mi sie wasze posty...
![]() To takie trudne. ![]() Ale wiem ze ktoregos dnia sie uda. PatiisiaMam 22 lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | ||
Zakorzenienie
|
Jezeli ze wszystkimi, to moze faktycznie powinnas porozmawiac z psychologiem. Moze by pomogl. Tez mam opory przed rozmawianiem z niektorymi ludzmi, ale to sa pojedyncze przypadki.
Cytat:
![]() A jakie butle masz na oku? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() idę jeść stałam się łakoma. ;< i spać, więc dobranoc wam ![]()
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.