Spot PiSu - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 17:43   #151
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Spot PiSu

Cytat:
Zadziwiające , że niektórzy ludzie - Polacy ! - tak łatwo i lekko machają ręką na wydarzenie bez precedensu : przekazanie pełni śledztwa Rosjanom w sprawie katastrofy samolotu z prezydentem Polski na pokładzie i zamykanie oczu na fakt , że obsługa lotniska też mogła zawinić i być niedostatecznie kompetentna
NA ROSYJSKIM LOTNISKU. Tak to działa.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 17:50   #152
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A co Cię tak bawi? Bawi Cię to, że kiedy starszym ludziom, którzy przeżyli wojnę, wmawia się, że to wina Ruskich i że Ruskie nas zaatakują i że będzie wojna, to oni się tego boją i wierzą, że tak może być?
Pewnie, ze mnie to bawi, bo to kompletne bzdety. Akurat wypowiedzi tej wizazanki to tworczosc jak z Andersena

Jeszcze bardziej mnie bawi, ze tutaj sie znalazlo tyle osob, ktore psia mac sa zatroskane o to, jak wizerunek/pamiec o Lechu Kaczynskim jest wykorzystywana. Ciekawe, gdzie te osoby byly, jak jechano po nim jak po burej suce za zycia Tak samo mnie bawi, jak osoby wysmiewajace, wyszydzajace tzw. mohery, wyzywajace ich od osob chorych psychicznie (nawet w tym watku) teraz udaja wielce zatroskanych ich bojazniami; przedtem bylo - schowaj babci dowod i inne bzdury. Teraz - wielce zatroskani, co im tam mowia w tych nieprawilnych mediach Takze, suma sumarum, bardzo mnie bawi bicie piany "wielce zatroskanej" bandy obludnikow, specjalnie dla Ciebie jeszcze:

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
NA ROSYJSKIM LOTNISKU. Tak to działa.
Bzdura

Cytat:
Porozumienie między Ministerstwem Obrony Narodowej RP a Ministerstwem Obrony Narodowej Federacji Rosyjskiej w sprawie zasad wzajemnego ruchu lotniczego wojskowych statków powietrznych RP i Federacji Rosyjskiej w przestrzeni powietrznej obu państw” podpisano 7 lipca 1993 r. Do dokumentu dotarła „Rz”.

(...)

Akt jest dość krótki, a w artykule 11 ustala niezbędne czynności, jakie strony mają podejmować w razie incydentów lotniczych, awarii i katastrof. Ustalono tam zasadę, że ich wyjaśnianie „prowadzone będzie wspólnie przez właściwe organy polskie i rosyjskie”.
http://www.rp.pl/artykul/459542,4721...1993_roku.html

Temat akurat juz walkowany x razy - gdzie to lotnisko bylo, nic nie zmienia

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 17:55   #153
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Pewnie, ze mnie to bawi, bo to kompletne bzdety. Akurat wypowiedzi tej wizazanki to tworczosc jak z Andersena
Moja babcia się na polityce nie zna, na dodatek ma kłopoty z pamięcią i ogólnie ze zdrowiem. Ciężko jej się ogarnia to, co dzieje się współcześnie, ale jak w radio czy telewizji ciągle słyszy, że Rosjanie knują przeciw nam i że nas zaatakują, to do niej to trafia i ją przeraża. I mnie w tym momencie to nie bawi.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 18:38   #154
Xarisa
Przyczajenie

Autorce wątku raczej chodziło o wyrażenie zdania na temat nowego spotu wyborczego PiS a nie o wywołanie kłótni politycznej ...To tak jakbyśmy mieli komentować nową ramówkę Tvn a ktoś by zaczął o Polsacie xD
Stary 2011-07-31, 18:40   #155
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Spokojnie, 3 oddechy Tak w ogóle pytanie nie było kierowane do Ciebie, więc po co mnie atakujesz?
pytanie zadane na publicznym forum - jak chcesz prywatnie pogadac z jakas osoba, to po prostu pisz priva i tyle. A tak to kazdy sie moze wlaczyc do dyskusji.
Nie atakuje Cie. Po prostu uwazam, ze kazdego da sie lubic jako czlowieka.
Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
W takim wypadku jestem zacofana, bo dla mnie wszyscy rządzący mają coś z głową
tyle ze teraz rzadzi PO, a watek jest o spocie PIS.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 18:55   #156
kolorowatecza
Zakorzenienie

Ale mimo braku wiedzy z dziedziny "Polityka" myślę, że jakiś wkład w decyzje podejmowane w Polsce członkowie partii PiS również mają

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 19:13   #157
manolita
Zakorzenienie

Cytat:
Dlug publiczny leci i leci. Cisza.
Zlotowka leci na leb na szyje. Cisza.
Kolejne odcinki autostrad okazuja sie w najlepszym wypadku opoznione. Cisza.
PO na konwencji w Gdansku wykorzystuje w zenujacy sposob wizerunek zmarlego Plazynskiego, choc z Platforma mu nijak nie po drodze. Cisza.
ABW wpada na chate internauty majacego strone krytykujaca Komorowskiego. Cisza.
Minister spraw zagranicznych balansuje na granicy smiesznosci (skarga na Rydzyka do Watykanu) i zenady (proby cenzury netu, ostatnie teksty wygloszone w Londynie). Cisza.

Tak by mozna powymieniac jeszcze troche, ale przejde do rzeczy: gdzie te wszystkie osoby sa, jak sie dzieje cokolwiek w Polsce? W sumie, ciezko sie dziwic, ze PO rzadzi w tym kraju, skoro swiadomosc polityczna wiekszosci osob ogranicza sie ciupania na PiS przy kazdej okazji
ależ Wyraku, po co pisać o sprawach trudnych i ważnych, skoro można pośmiać się i w żenujący , infantylny sposób wyszydzać poglądy innych?

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 19:28   #158
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mimo braku wiedzy z dziedziny "Polityka" myślę, że jakiś wkład w decyzje podejmowane w Polsce członkowie partii PiS również mają
spoko, ja mam znajomych ktorzy mysla, ze nadal rzadzi SLD
Stary 2011-07-31, 19:37   #159
kolorowatecza
Zakorzenienie

Wiesz, moje pojęcie o polityce jest znikome. Nie wiem, kto jest w jakiej partii, jak "wygląda" nasz sejm w sensie strukturalnym i generalnie mało mnie to obchodzi. Można powiedzieć, że w tej kwestii jestem manipulowana przez media. Jednak nie do końca, bo uważam, że nikt nie jest dobry, nikt nie potrafi rządzić i ktokolwiek nie będzie władał zawsze będzie szukał tylko korzyści dla siebie.

dlatego moje zdanie o politykach (obojętne jakiej partii) jest takie, a nie inne, ale nie będę ukrywać, że się na tym nie znam absolutnie.

Stary 2011-07-31, 19:46   #160
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Moja babcia się na polityce nie zna, na dodatek ma kłopoty z pamięcią i ogólnie ze zdrowiem. Ciężko jej się ogarnia to, co dzieje się współcześnie, ale jak w radio czy telewizji ciągle słyszy, że Rosjanie knują przeciw nam i że nas zaatakują, to do niej to trafia i ją przeraża. I mnie w tym momencie to nie bawi.
Akurat sie te wszystkie wygadane w tym temacie wizazanki znaja

Co Ty za bzdury powielasz ?

Cytat:
Wiesz, moje pojęcie o polityce jest znikome. Nie wiem, kto jest w jakiej partii, jak "wygląda" nasz sejm w sensie strukturalnym i generalnie mało mnie to obchodzi. Można powiedzieć, że w tej kwestii jestem manipulowana przez media. Jednak nie do końca, bo uważam, że nikt nie jest dobry, nikt nie potrafi rządzić i ktokolwiek nie będzie władał zawsze będzie szukał tylko korzyści dla siebie.

dlatego moje zdanie o politykach (obojętne jakiej partii) jest takie, a nie inne, ale nie będę ukrywać, że się na tym nie znam absolutnie.
Wot, tez podejscie. Niestety, podejrzewam, ze wiele osob je podziela

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2011-07-31, 20:03   #161
kolorowatecza
Zakorzenienie

A powiedz mi, co dzieje się dobrego w naszym kraju i zmienia na lepsze, żeby to podejście zmienić?

Stary 2011-07-31, 20:08   #162
_vixen_
Zakorzenienie

Tragiczny spot, nawet w sumie mnie nie zdziwił, musiałabym na głowę upaść, żeby na PiS zagłosować. Tym spotem pewnie przekonali wiele osób, że nie ma co oddawać głosu na tę partię. Już nie wspominając o tym, jak niskim poparciem "cieszył sie" Lech Kaczyński przed katastrofą.
Po trupach do celu, ktoś ich szybko przejrzał zaraz po katastofie...

Śmieszy mnie także wypisywanie głupot, jak to Tusk oddał śledztwo Rosjanom, jak to raport czy tam "opowieść" jest nierzetelny i podobne pierdoły. Niektórzy chyba nie uświadamiają sobie, że katastrofa zdarzyła się na terytorium Rosji i to niesie ze sobą pewne konsekwencje, to nie nasz grajdołek, gdzie możemy sobie porządzić. Wszyscy eksperci od wypadków lotniczych i prawa...
Czy naprawdę wierzą w to, że na miejscu Tuska Jarosław tupnął by nóżką, groźnie spojrzał na Putina, który schowałby się do kąta i cale śledztwo by prowadził SAM ?
Ciekawa też jestem, jakie wyniki śledztwa by usatysfakcjonowały tych niezadowolonych? Spisek PO i Putina? Przecież PiSowcy nie uwzględniają żadnej winy polskich pilotów, co zakrawa o paranoję.

A uśmiech Macierewicza podczas snucia teorii o katastrofie jest naprawdę obrzydliwy. Widać wyraźnie, jaką temu człowiekowi sprawia satysfakcje jątrzenie.

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2011-07-31 o 20:09
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 20:32   #163
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
pytanie zadane na publicznym forum - jak chcesz prywatnie pogadac z jakas osoba, to po prostu pisz priva i tyle. A tak to kazdy sie moze wlaczyc do dyskusji.
Nie atakuje Cie. Po prostu uwazam, ze kazdego da sie lubic jako czlowieka.

.
A zauważyłaś w jaki sposób włączyłaś się do dyskusji? I po co ją w ogóle zaczynałaś skoro uważasz,że da się lubić każdego człowieka? Ja tak nie uważam i dlatego chciałam zapytać Wyraka i wybacz,że nie za pomocą prywatnej wiadomości.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 20:37   #164
Rena
Zakorzenienie

Cytat:

cos w tym jest - to co nieznane i odlegle zawsze wydaje sie grozniejsze niz w rzeczywistosci. I w druga strone ludzie zazwyczaj najlepiej rozumieja wlasne problemy. Biorac pod uwage, ze w sejmie statystyczny posel to ok. 50-letni historyk lub prawnik, to trudno sie dziwic ze zupelnie sa "pomijane" w debacie np. problemy 30-letnich informatykow i np. nikt tam nie walczy o linuxa czy serwery.

Dlatego ja uwazam, ze powinna byc wieksza roznorodnosc spoleczna w sejmie, a tak to wymieniamy historykow z X, na historykow z Y, a potem historycy Z. I jest tak jak jest - nom stop debata historyczna.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
A zauważyłaś w jaki sposób włączyłaś się do dyskusji? I po co ją w ogóle zaczynałaś skoro uważasz,że da się lubić każdego człowieka? Ja tak nie uważam i dlatego chciałam zapytać Wyraka i wybacz,że nie za pomocą prywatnej wiadomości.
nie wiem o co Ci chodzi.
Stary 2011-07-31, 21:11   #165
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość

nie wiem o co Ci chodzi.
Po prostu, nie wiem czemu się uczepiłaś po raz pierwszy mojej wypowiedzi. I tyle. Nie byłoby tej całej bezsensownej dyskusji. Koniec z mojej strony.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 21:25   #166
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat sie te wszystkie wygadane w tym temacie wizazanki znaja

Co Ty za bzdury powielasz ?
Wiesz, takie gadanie w RadiuMaryja naprawdę się zdarza.
Babcia mi opowiadała jak to w owym radiu powiedział jakiś pan "Tusk ma krew na rękach".
Stary 2011-07-31, 21:34   #167
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Tym spotem pewnie przekonali wiele osób, że nie ma co oddawać głosu na tę partię. Już nie wspominając o tym, jak niskim poparciem "cieszył sie" Lech Kaczyński przed katastrofą.
Pewnie wstrene pisiory sfalszowali wybory i nikt go nigdy nie lubil

Mozna za to wspomniec o tym, jak po katastrofie przestano go obrzydzac i wyszedl zupelnie inny obraz czlowieka; a przedtem, ciupanie na maksa.

Cytat:
Po trupach do celu, ktoś ich szybko przejrzał zaraz po katastofie...
Po trupach do celu to pasuje do hien cmentarnych z SLD i PO, uprawiajacych zaklinanie rzeczywistosci na grobem Blidy

Cytat:
Śmieszy mnie także wypisywanie głupot, jak to Tusk oddał śledztwo Rosjanom, jak to raport czy tam "opowieść" jest nierzetelny i podobne pierdoły. Niektórzy chyba nie uświadamiają sobie, że katastrofa zdarzyła się na terytorium Rosji i to niesie ze sobą pewne konsekwencje, to nie nasz grajdołek, gdzie możemy sobie porządzić. Wszyscy eksperci od wypadków lotniczych i prawa...
Czy naprawdę wierzą w to, że na miejscu Tuska Jarosław tupnął by nóżką, groźnie spojrzał na Putina, który schowałby się do kąta i cale śledztwo by prowadził SAM ?
Wypisujesz glupoty, jak zwykle - Ty. Nikt nie mowi o prowadzeniu sledztwa samemu, tylko jak wol stoi w wielkrotnie przytaczanej juz umowie, wspolnie. Doszczetnie bzdurne jest Twoje twierdzenie, ze w tym wypadku znaczenie ma miejsce wypadku.

Donek natomiast sledztwo oddal niedemokratycznemu rezimowi, ktory stworzyl bubla, jadacego na tezie - chocby malpy byly kontrolerami...

Zreszta, co tu walic grochem o sciane, jak takie kwiatki ida:

Cytat:
A uśmiech Macierewicza podczas snucia teorii o katastrofie jest naprawdę obrzydliwy. Widać wyraźnie, jaką temu człowiekowi sprawia satysfakcje jątrzenie.
Fajnie, tylko ze raport Macierewicza nie snuje zadnych teorii o katastrorie. Antypisowska goraczka widze w normie

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Wiesz, takie gadanie w RadiuMaryja naprawdę się zdarza.
Babcia mi opowiadała jak to w owym radiu powiedział jakiś pan "Tusk ma krew na rękach".
A co ma piernik do wiatraka, tj. przypisywanie Tuskowi odpowiedzialnosci za czyjas smierc, z bzdurami o zagrozeniu "ruskimi czolgami"? Co to w ogole za bezsensowne porownanie ?

Stary 2011-07-31, 21:36   #168
southie
Raczkowanie

Temat o spocie PiSu, a zbiegli się obrońcy czci, wiary, krzyża i jedynej słusznej partii i psioczą na Platfusów

Wstydź się muszynianka, następnym razem jak PiS ku ogólnej radości stworzy nowy spot i będziesz chciała o nim napisać na forum, to najpierw wylicz błędy Tuska od czasów wczesnej młodości (nie zapomnij, że palił maryche!! niecnota), porusz wszelkie problemy gospodarcze, społeczne, a Wyrak pokiwa smutno głową nad kondycją społeczeństwa zmanipulowanego przez TVN.

Proponuje tę pieśń http://www.youtube.com/watch?v=wk6sZirAZ9o jako opening do serialu, który zaplanowałyście
southie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 21:42   #169
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
A co ma piernik do wiatraka, tj. przypisywanie Tuskowi odpowiedzialnosci za czyjas smierc, z bzdurami o zagrozeniu "ruskimi czolgami"? Co to w ogole za bezsensowne porownanie ?
Piernik do wiatraka ma to, że obie rzeczy tu przytoczone są bzdurami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 21:45   #170
Pilar1899
keep calm and contour on

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Już widocznie nikt żywy nie chce tego PISu reklamować...

jeśli ocena na yt ,tj rozkład głosów oddaje rzeczywisty odbiór to raczej cudów nie zdziałają biorąc na litość

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 21:50   #171
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Piernik do wiatraka ma to, że obie rzeczy tu przytoczone są bzdurami.
Skadze znowu - jedno nie mialo miejsca i to sa wymysly jakiejs wizazanki, a drugie jest po prostu opinia. Jak Kutz walnal zenujaca bzdure pt. "Oni zabili niewinna kobiete", to oznacza, ze mozna mu in blanco przypisac jakokolwiek inna bzdure, wymyslona przez kogos na wizazu ? Chociaz czekaj, w przypadku Kutza to sie akurat wszystkiego mozna spodziewac W kazdym razie - kumasz o co chodzi

Jak juz Cie mam tutaj - co sadzisz o raporcie MAK? Bo co do dzialan polskiego rzadu, to chyba sie nie myle, ze mowilas, ze zamiatal sprawe pod dywan, zamiast ja rzetelnie badac?

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Pilar1899 Pokaż wiadomość

jeśli ocena na yt ,tj rozkład głosów oddaje rzeczywisty odbiór to raczej cudów nie zdziałają biorąc na litość
E tam, jak rzekl medrzec, internet to kloaka, w ktorej rozni frustraci wylewaja swoja zolc, wiec sie chyba nie maja co martwic w takim razie rozkladami glosow chyba ?

Stary 2011-07-31, 22:02   #172
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Skadze znowu - jedno nie mialo miejsca i to sa wymysly jakiejs wizazanki, a drugie jest po prostu opinia.
Może i Twoim zdaniem to jest tylko opinia, ale prawda jest taka, że wielu starszych ludzi święcie wierzy w opowiadane w RM banialuki i jak im się będzie wmawiać - to sprawka PO, Tuska, on ma krew na rękach, był w spisku z ruskami, to duża ich część w taką niby niewinną opinię uwierzy.
I potem dzieją się takie cyrki jak ten na Krakowskim Przedmieściu, gdzie ludzie mieli transparenty z napisami każdy chyba wie jakimi.
Cytat:
Jak juz Cie mam tutaj
O tak, masz mnie
Cytat:
- co sadzisz o raporcie MAK? Bo co do dzialan polskiego rzadu, to chyba sie nie myle, ze mowilas, ze zamiatal sprawe pod dywan, zamiast ja rzetelnie badac?

Nie mylisz się, tak uważam.
Z jednej strony niby to nie rząd jest odpowiedzialny za śledztwo, tylko prokuratura, ale z drugiej miałam i nadal mam wrażenie, że wyjaśnienie tego rzetelnie nie było im na rękę i woleliby szybciutko o sprawie zapomnieć.
Chociaż z trzeciej strony może te comiesięczne wyprawy ludzi chcących prawdy, czyt.stwierdzenia, że katastrofa smoleńska była zamachem, były jednak dla PO pomocne. Odwracały uwagę od ich nieudolnych rządów. I sprawiły, że duża część społeczeństwa widzi w PiSie teraz już tylko świrów i fanatyków. I znowu będą głosować przeciwko PiS, na Po, z braku innego faktycznego wyboru.
Stary 2011-07-31, 22:05   #173
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xarisa Pokaż wiadomość
Autorce wątku raczej chodziło o wyrażenie zdania na temat nowego spotu wyborczego PiS a nie o wywołanie kłótni politycznej ...To tak jakbyśmy mieli komentować nową ramówkę Tvn a ktoś by zaczął o Polsacie xD
Niestety chyba nie będzie mi dane posłuchać o zdaniu na temat tego dział artystycznego

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

niektórzy nie potrafią się powstrzymać
wam serio to sprawia przyjemność? cała niedziela zleciała na plucie jadem i bronieniu PiSu
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 22:34   #174
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
I sprawiły, że duża część społeczeństwa widzi w PiSie teraz już tylko świrów i fanatyków.
E tam, mnie to tylko utwierdziło
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 22:38   #175
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Może i Twoim zdaniem to jest tylko opinia, ale prawda jest taka, że wielu starszych ludzi święcie wierzy w opowiadane w RM banialuki i jak im się będzie wmawiać - to sprawka PO, Tuska, on ma krew na rękach, był w spisku z ruskami, to duża ich część w taką niby niewinną opinię uwierzy.
I potem dzieją się takie cyrki jak ten na Krakowskim Przedmieściu, gdzie ludzie mieli transparenty z napisami każdy chyba wie jakimi.
Pewnie, nizej widac:

Tragedia w skrocie.

Zaraz, ale o tym co Kutz powiedzial, to sie nawet nie zajaknales, wiec jak to z tym jest? Prawda jest taka, ze wiele ludzi swiecie wierzy w banialuki opowiadane na [tu wstaw co Ci pasuje] i jak im sie bedzie wmawiac, to duza czesc uwierzy. Dlaczego akurat RM? Zastanawia mnie to czepianie sie akurat RM, jakby widzowie danych stacji, czy czytelnicy danych tytulow zachowywali sie nieraz jakby im mozgi calkiem polasowalo

Cytat:
Nie mylisz się, tak uważam.
Z jednej strony niby to nie rząd jest odpowiedzialny za śledztwo, tylko prokuratura, ale z drugiej miałam i nadal mam wrażenie, że wyjaśnienie tego rzetelnie nie było im na rękę i woleliby szybciutko o sprawie zapomnieć.
[/COLOR] Chociaż z trzeciej strony może te comiesięczne wyprawy ludzi chcących prawdy, czyt.stwierdzenia, że katastrofa smoleńska była zamachem, były jednak dla PO pomocne. Odwracały uwagę od ich nieudolnych rządów. I sprawiły, że duża część społeczeństwa widzi w PiSie teraz już tylko świrów i fanatyków. I znowu będą głosować przeciwko PiS, na Po, z braku innego faktycznego wyboru.
Tylko, ze wg mnie Ty mylisz skutek nazywajac go przyczyna - tj. odnosnie comiesiecznych wypraw. No i nie wmawiaj, ze ktos chce stwierdzenia, ze katastrofa smolenska byla zamachem, bo to bardzo wygodne dezawuowanie racji osob niezgadzajacych sie z fuszerka i zenada rzadow PO.

Akurat podejscie do katastrofy smolenskiej unaoczanialo jak te rzady sa nieudolne... tyle, ze PO ma w rekach/popiera ich wiekszosc mediow, to i przedstawiaja innych jako swirow i fanatykow. Bo to juz nawet nie jest kwestia, jacy Ci ludzie, sa, tylko jak ich media przedstawiaja. Dostalas bys x razy migawki takie jak z klipu wyzej i bys sadzila tak o zwolennikach innej formacji
Dochodzi teraz to takich wypaczen, ze Sikorski plecie za granica bzdury porownujac opozycje do Brevika; tymczasem, jak dotad to byly czlonek PO Ryszard C. dokonal politycznego mordu, wg prokuratury bylo poczytalny, krzyczal ze chce wykonczyc wszystkich PiSowcow i mial hit liste z dzialaczami PiS. Wyobrazasz, co by sie dzialo, gdyby przynaleznosc napastnika i ofiar byla na odwrot ? Patrzac na te osobki z video wyzej, to sie czlowiek az zastanawia, na ile to odosobniony przypadek, a na ile niektorzy nie maja po prostu dostepu do broni palnej

Stary 2011-07-31, 22:40   #176
muszynianka
Zakorzenienie

Nad strumyczkiem gdzie pływają kaczuszki, siedzi mały pisior i moczy sobie nóżki...
Stary 2011-07-31, 22:47   #177
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz, ale o tym co Kutz powiedzial, to sie nawet nie zajaknales, wiec jak to z tym jest?
Nie wypowiadam się na ten temat, bo sprawy nie znam.
Cytat:
Prawda jest taka, ze wiele ludzi swiecie wierzy w banialuki opowiadane na [tu wstaw co Ci pasuje] i jak im sie bedzie wmawiac, to duza czesc uwierzy. Dlaczego akurat RM? Zastanawia mnie to czepianie sie akurat RM, jakby widzowie danych stacji, czy czytelnicy danych tytulow zachowywali sie nieraz jakby im mozgi calkiem polasowalo
Dlaczego RM? Bo o tym akurat słyszałam od babci, która raczej wątpię, żeby chciała mnie oszukać, więc dla mnie to pewne źródło.
Nie twierdzę, że tylko RM plecie głupoty. Po prostu to jedno z takich rzetelnych źródeł informacji.
Cytat:
Tylko, ze wg mnie Ty mylisz skutek nazywajac go przyczyna - tj. odnosnie comiesiecznych wypraw.
To znaczy?
Cytat:
No i nie wmawiaj, ze ktos chce stwierdzenia, ze katastrofa smolenska byla zamachem, bo to bardzo wygodne dezawuowanie racji osob niezgadzajacych sie z fuszerka i zenada rzadow PO.
Ale czy ja Ci coś wmawiam? Piszę co ja uważam, Ty też możesz sobie o tych ludziach uważać co Ci się podoba.
Cytat:
Akurat podejscie do katastrofy smolenskiej unaoczanialo jak te rzady sa nieudolne... tyle, ze PO ma w rekach/popiera ich wiekszosc mediow, to i przedstawiaja innych jako swirow i fanatykow. Bo to juz nawet nie jest kwestia, jacy Ci ludzie, sa, tylko jak ich media przedstawiaja.
Ale to nie media zrobiły z ludzi, broniących krzyża postawionego po katastrofie, świrów. Oni się zachowali jak świry. Media to pokazały.
Cytat:
Dostalas bys x razy migawki takie jak z klipu wyzej i bys sadzila tak o zwolennikach innej formacji
Bo świry mogą zdarzyć się po obu stronach barykady.

Ej, no ale co za filmiki Ty mi tu wkejasz? Ruch poparcia Palikota? Przecież każdy wie, że to są dopiero świry.

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2011-07-31 o 22:51
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 23:21   #178
WhiteCherry
Zakorzenienie

to jest spot polityczny czy zapowiedź dramatu obyczajowego? bo nie wiem...
Stary 2011-07-31, 23:32   #179
Callanthe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem pałka się przegła

http://www.youtube.com/watch?v=EyOX7...layer_embedded

co to jest i czemu ma służyć?
japa mi opadła.

musiałam się tym z kimś podzielić. liczę na zrozumienie

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

trochę wygląda jak zapowiedź filmu "pojutrze" albo "9/11"
Nareszcie jakiś wątek o PiS...
Widziałam już ten film kiedyś i normalnie... brak słów. Kurka siwa, co to jest? Jakieś bezsensowne granie na ludzkich uczuciach, ale niektórzy się na to nie złapią...
Tam nic nie miałam do pana Lecha Kaczyńskiego i jego żony. Ot para starszych ludzi. Byli sympatyczni, chociaż on niezbyt dobrze kierował krajem

A Pan J. Kaczyński to dla mnie porażka. Nie wiem co to jest, jakieś występki, nie spełnione ambicje?! Przecież był premierem i poległ na całej linii . Robi z siebie męczennika i tyle.
Współczuję mu za śmierć brata, ale skoro on tak bardzo go kocha to dlaczego wykorzystuje jego wizerunek w kampanii wyborczej?
Myśli, że co? Weźmie ludzi na litość? Wszystkim katastrofa smoleńska wychodzi bokiem.
Nie wspomnę o jego przydupasie, Panu Błaszczaku, którego też nie rozumiem.

Nawet jest to dla mnie zabawne momentami, bo Kaczyński rozwieszając plakaty z napisem "Czas na odważne decyzje, premier Jarosław" mnie akurat bawi . Szczególnie jeden plakat na ulicy Głogowskiej w Poznaniu gdzie ktoś przerobił facjatę tego szanownego Pana na pana jednookiego z wielkim rozbryzgiem czerwonej farby

No cóż, podsumowując: nic nie mam do pana św. pamięci Lecha Kaczyńskiego, jego żony oraz reszty 94 ofiar, ale J. Kaczyńskiego w ogóle mi nie szkoda i na moje oko powinien iść się leczyć

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Już widocznie nikt żywy nie chce tego PISu reklamować...

Cytat:
Ej, no ale co za filmiki Ty mi tu wkejasz? Ruch poparcia Palikota? Przecież każdy wie, że to są dopiero świry.
Ja tam do Palikota nic nie mam. Mądry gość, inteligenty z pomysłem i z gadką, jedynie trochę wymyśla.
Ale jak już gada to na temat i w sumie mądrze
Callanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 23:36   #180
muszynianka
Zakorzenienie

Palikot mógłby zrobić jedną mądrą rzecz - pożyczyć swój sławny wibrator niektórym sfrustrowanym (nie tylko kobietom )
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości