|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już 9 wątek zaczynamy - ważnych spraw moc omawiamy - Panny Młode Kielce
A jak juz tak o oprawie muzycznej mówimy to ja będę miała solistkę na naszym lubie w sumie dzwoniłam w ostatniej chwili bo w piątek ale okzało się że pani ma wolny termin zresztą i moja godzina jest wczesna. Zostaje mi jeszcze poinformować organistę w Duchu że będę miała solistkę mama nadzieję że nie będzie miał nic przeciwko
|
|
|
|
#3002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tego tez sie troche obawiam.... kawa bedzie musiala daw wszystko extra strong waterproof chyba jednak a bylam pewna ze nie bede plakac na swoim slubie : ) |
|
|
|
|
#3003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i głos mi się w najważniejszym momencie załamał, heh... te emocje![]() za to podziękowanie dla rodziców wyszło mi bardzo ładnie choć trochę z zaskoczenia wcisnęli mi mikrofon i nic wcześniej nie obmyśliłam
|
|
#3004 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przecież oni zupełnie różni
![]() Cytat:
My już po plenerze w deszczu A Czarna Kawa sprawdziła się nie tylko w roli makijażystki, ale i fryzjerki I właściwie to jeszcze kilku innych rolach Wielkie dzięki za pomoc ![]() Wszystkim PM-kom z 30 lipca - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Edytowane przez izasalamon Czas edycji: 2011-08-01 o 07:48 |
|
|
|
|
#3006 |
|
Raczkowanie
|
my jesteśmy po panieńsko - kawalerskim, nie wiem jak to się stało ale słońce było i normalnie pogoda była super, wymarzona.
Ogólnie udany, wieczór, bilans ujemny wieczoru, potłuczonych 8 kieliszków i prezent oczywiście przez niezdarną Monisię :/normalnie nie daruje sobie tego prezentu.
|
|
#3007 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Ne miałam się kompletnie kiedy zalogować
oczywiście pisze z tel. dlatego tylko kilka słów: BYŁO SUPER!!Nawet przestało padać na 2 godziny Kościół czyli Klasztor na Karczówce i ks. Jan Oleszko- wiele osób płakało tak pięknie mówił. Dodam, że dzień wcześniej miałam tez okazję porozmawiać z ks. Adamem i to też cudowny człowiek. Na 30 min przed wyjściem kupiłam bolerko w Pronputii które pasowało idealnie, pani pozwoliła mi je wziąć na gore i ewentualnie zwrócić jakby nie pasowało. Wszystkie rzeczy papiernicze (zaproszenia, menu, tablica do podpisów, nr stołów, naklejki, winietki, plan stołów) od Pana Adama Cedry - najserdeczniej polecam. Goście zabierali menu z regulaminem na pamiątkę. http://www.cedro.com.pl/ Dojazd i transport - PKS Kielce, tanio i solidnie, przemiła Pani, dzięki której wszystko załatwiłam na telefon - cena do 30 km i 3 godzin 220 zł, wystarczyło na dowiezienie gości do Klasztoru z hotelu i jeszcze 2 kursy powrotne oraz dojazd do bazy. Pana kierowcy nawet nie widzieliśmy, a chcieliśmy dać mu "upominek" tel./fax 41 366 15 00 wew. 73, 519-100-573; biuro.turystyczne@pks.kie lce.pl Makijaż - Madzia Wasińska Strefa Piękna Fryzura - Paweł Oszywa Strefa Piękna na Leonarda 13 http://www.strefapiekna-kielce.pl/ Przygotowali nie tylko mnie złe i moja mamę oraz 3 koleżanki. Wyglądałyśmy super mimo łez w Kościele, pogody i zabawy do 5 rano, a mnie malowali i czesali ok 11. Jeszcze byłam w tym deszczu na cmentarzu. Idąc korytarzem w hotelu ( szukałam świadkowej i przyjaciółki żeby pomogły mi się przebrać, ale ich nie było w pokojach i byłam zła) przeszłam obok nich bo ich nie poznałam wyglądały ekstra![]() Zrobiłam specjalnie zdjęcie mojej fryzury, postaram się później dodać. Dodam coś mało popularnego... nie miałam próbnej fryzury i makijażu. Moja mama ma bardzo wrażliwe oczy i zawsze ma problemy z ich malowaniem.... nie łzawiły jej, była zachwycona. Wesele i Hotel Łysogóry www.lysogory.com.pl/ naprawdę jesteśmy baardzo zadowoleni. Nie tylko my bo wielu gości nocowało i hotel zrobił na nich świetne wrażenie. Doskonale jedzenie i obsługa która biegała przy nas do białego rana. Z bardziej oryginalnych rzeczy mogę polecić sorbet w połówkach ananasa i gęś faszerowana, flambirowana, która była tak dobra, ze wszyscy ja wspominali kolejnego dnia. Obsługa zebrała nam i schował wszystkie prezenty i kwiaty. Mogliśmy się wyspać, zjeść śniadanie z gośćmi i wszystko spokojnie zebrać i spakować w niedziele. Spakowano nam tez jedzenie oczywiście. Dodam, że doskonałe było to, iż była klimatyzacja (raz robili cieplej raz zimniej, jak chcieli goście). Foyae jest duże i ładne, mieliśmy tam przywitanie chlebem i solą. Pozostała część na sali, przed nią tylko kącik dla dzieci. O nic nie musieliśmy się martwić. Sala jest na tyle ładna, że same bukiety na stołach i żyrandole stanowiły ozdobę (mieliśmy tylko 10 stołów, wystarczył pakiet gwarantowany przez hotel, za ozdobienie sali nic nie dopłacaliśmy), poza drobnymi zmianami mieliśmy podstawowe menu. Gościom spodobał się bardzo pan grający na pianinie podczas obiadu (cena 120 zł za 1 h - starczy) oraz to, ze podczas obiadu na ekranach wysuwanych z sufitu w kilku miejscach była zrobiona prezentacja z naszych zdjęć (robiła ją świadkowa w ostatni weekend, tylko zdjęcia z ostatnich 2 lat, wszystkie czarno-białe). Następnie prezentacja zapętlona była wyświetlana przed wejściem do sali. Panie w recepcji super pomocne, 4 razy przyszywały tern ![]() Kwiaty - www.dekoracjevanilla.pl/, cudne Panie, piękne kwiaty, butonierki, ozdobione kosze dla rodziców ( zawieźliśmy tylko do ozdobienia bo robiliśmy sami) i nawet w piątek jechały jeszcze po lilie żeby nam zrobić wieniec na grób. Kwiaty do włosów (miałam 3 różyczki) trzymają się do dzisiaj. Panie same też dowiozły kosze do hotelu, które zrobiliśmy dla rodziców. Obrączki robione u P. Michaleckiego na Woj Pol na zamówienie z własnego złota z dokupionym brylancikiem. Przyznam ze miałam obawy, ale jak je zobaczyłam to go wycałowałam. Mam piękna obrączkę z kamieniem która jest z mieszanego złota i stanowi śliczny komplet z moim pierścionkiem. Tort z cukierni na Wapiennikowej od p. Chmielewskiego, żałuje ze został tylko kawałek;( angielski z białej masy z kokardami z czekolady zabarwionej na fioletowo). Lekki i pyszny w środku. DJ z konferansjerem - w sumie przyjechali we 3 i przyznam ze nikt nie siedział przy stołach zbyt długo... Pan ma spore doświadczenie, skusił nas nawet w końcu na konkursy i wszyscy byli zadowoleni. Jeszcze w listopadzie przyjechał do ans i wszystko dokładnie omówił. Od tamtej pory kontaktowaliśmy się tylko za pośrednictwem maila. Fotograf Ponieważ nie znałam jeszcze forum fotografa mieliśmy w końcu z Warszawy, ale zdjęcia są naprawdę fajne (teraz jest mi trudno ściągnąć, ale potem dodam), jednak już wiem, że mimo średniej pogody mamy kilka doskonałych zdjęć. Cena w stosunku do niektórych fotografów (tych droższych z Kielc) niższa. Ponieważ naszym gościem była jeszcze pani, która też jest fotografem ślubnym podaję namiary na nich oboje http://kasiakorza.pl/alice/index.php www.mariuszewczuk.pl Dodam jeszcze, że moja sukienka była poprawiana w ostatnią sobotę i podobno się przybrudziła,. nawet nie widziałam tego, bo już myślałam o tym, że jedziemy do Kielc. Nasze rzeczy zanieśliśmy do pralni na Wspólnej. Stwierdzili, że jeszcze ją upiorą. Super to zrobili, dowiedziałam się przed błogosławieństwem, ze jeszcze ja prali. Zrobili to szybko i profesjonalnie!!!! --- Największa strata - podeptał mnie tata ![]() Rady: jeżeli macie tablice do podpisów to zabierzcie ją po 2 godzinach. Bawiłam się do 5 rano. Było wspaniale, szkoda, że nie można mieć wesela co roku. Wszyscy zadowoleni, serdeczni, życzliwi. Jeżeli mogę coś radzić to starannie dobierajcie gości, warto zaprosić tylko bliskie osoby, które lubicie i szanujecie. To gwarancja pięknych wspomnień. Naszym problemem podczas wesela było tylko to, że skończyło się tak szybko. Edytowane przez Mega1979 Czas edycji: 2011-08-01 o 18:50 |
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Mega, cudownie, że jesteś tak zadowolona!
Teraz czekamy na zdjęcia.
|
|
#3009 |
|
Raczkowanie
|
nieopłacona reklama własnej strony internetowej
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-08-02 o 10:20 |
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz poniżej wyjaśniłyśmy, ze chodzi o innego fotografa.
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakas znizka za wybronienie Cie chyba sie nalezy ) Mega gratulacje !! ![]()
|
|
|
|
|
#3013 |
|
Raczkowanie
|
Staram się nadrobić zaległości na forum, chociaż w czytaniu
)Obecnie przez miesiąc będę za granicą i mam dużo czasu na przeglądanie sukienek, zaproszeń, winietek, bukietów, butów itd... Całej tej masy spraw, które część z Was ma już za sobą Jestem bardzo zadowolona bo przed wyjazdem z TŻ załatwiliśmy salę, fotografa, operatorów kamery, zespół. Te rzeczy są ściśle związane z wolnym terminem, dlatego najważniejsze i mam spokój. Teraz jednak została cała masa różnych spraw, począwszy od sukienki. Teoretycznie wiem jaką chcę, tzn. z przodu krótka z tyłu długa. Jestem wysoka, przemierzałam taką i pasuje do mnie ten fason. Problem w tym, że w CK jest bardzo mały wybór tego typu sukienek Słyszałam od przyjaciółki, że któreś z Was dziewczyny korzystały z pracowni krawieckiej bodajże Anna przy ul. Kościuszki, i że tam mogą uszyć sukienkę z własnego projektu. Wiem mniej więcej co chcę i jest taka JEDNA sukienka w MS moda na Sienkiewicza, jednak cena troszkę szokująca. Ponieważ normalnie kosztuje 2,500zł a że ja chciałam zmienić trochę gorset to tamta starsza kobitka krzyknęła 2,800zł... Wydaje mi się, że krawcowa już z materiałem zrobi to taniej. Bardzo proszę dziewczyny o jakieś wskazówki. Z góry dzięki ![]() ![]()
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Mega, domagam się więcej zdjęć.
![]() Niestety być nie mogłam, czego strasznie żałuję.
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki a macie moze numer konta na ktore wplac sie oplate za ZAiKS??bo nawet nie wiem gdzie szukac a dyrektorka szkoly powiedziała zeby na poczcie zaplacic
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwoniłam do organisty umówiona jestem na niedzielę po panienskim po jakieś dowolnej mszy przed południem na dogadanie szczegółów z racji tej że będę miała solistkę na ślubie. Ciekawa jestem w jakim ja stanie dotrę do tego kościoła ![]() A tak w ogólne robi któraś z was panieński w UV bo mnie siostra juz organizuje wszystko
|
|
|
|
|
#3019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz ile zapłacić? Składałaś wniosek?
|
|
#3021 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, ślicznie wygladąłaś, piękna suknia gdzie kupowałaś??
|
|
|
#3022 |
|
Raczkowanie
|
Nie składałam nic, dyrektorka szkoły gdzie bedzie wesele powiedziala zeby wplacic 100 zl i tego sie trzymamy
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo później nie ona za to odpowiada tylko Ty. Kwota nie bierze się tak z powietrza, ona wynika z cennika ZAiKS'u. Ale każdy robi jak uważa za słuszne.
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Mega1979 wyglądałaś rewelacyjnie
Cieszę, że wszystko się udało, a nawet było lepiej Wszystkiego naj...! na nowej drodze![]() a garbusek za Wami bajerancki ![]() Ja byłam osobiście w Zaiksie- ul. Paderewskiego i faktycznie wypełniałam jakiś wniosek, pani pokazała mi tabelkę wyliczeń i ładnie nas skasowała Pytali co liczbę gości, miejsce wesela, cenę za osobę wynagrodzenie zespołu.
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2011-08-02 o 12:00 |
||
|
|
|
#3026 |
|
Raczkowanie
|
a mozesz mi powiedziec w ktorym miejscu to jest dokladnie??bo chyba numeru konta od nikogo nie uzyskam....
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
To jest w budynku CitiParku.
Paderewskiego 4a/6. Lepiej jednak się przejdź i ustal ile powinnas zapłacić, bo pani dyrektor rzuciła jakąś kwotę, a nie ma pojęcia ile powinnaś zapłacić. A to Ty później jako organizator imprezy odpowiadasz.
|
|
#3028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
6 sierpnia 2011 g.17 nasz ślubgoska2279@wp.pl http://przygodyzwloczkami.blogspot.com/ Edytowane przez MGi Czas edycji: 2011-08-02 o 12:45 |
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wychodzę z założenia, że nikt mnie nie musi sprawdzać. Jest konieczność zapłaty , to płacę a nie myślę o tym czy mnie ktoś skontroluje.
I jeżeli chcesz zapłacić to wpłać konkretną wyliczoną kwotę, a nie tak mniej więcej. Do czego oni sobie tę Twoją wpłatę przypiszą jak nie będzie wniosku? Na jakiejś podstawie musisz zapłacić.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-08-02 o 13:11 |
|
|
|
#3030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(( dopiero w PKS dostałam wydawało się rozsądną ofertę, a potem okazało się, że starczy na kilka kursów. To było dla nas super rozwiązanie wielu logistycznych spraw. Mieliśmy gości, którzy nie znają Kielc i mimo, że odległość jest mała nas nawet przeraziła ilości zmian w organizacji ruchu. Szczegóły dojazdów ustalaliśmy z panem kierowcą przez telefon. Wczoraj dostałam rozliczenie i zapłaciłam rachunek, sprawa szybko i prosto załatwiona.Sukienka była bardzo prosta i kupowałam ją jeszcze w zeszłym roku na jakiejś bardzo dużej promocji, bo Pani która ją zamawiała jej nie odebrała. Sukienka La Sposa model Felicidad z salonu Madonna w Warszawie. Ten model jest jeszcze dostępny, serdecznie go polecam ponieważ jest bardzo wygodna, prosta, nie wy,aga ozdób (miałam tylko kolczyki). Chciałam ją sprzedaż po ślubie, ale niestety tańczyłam do 5 rano, jest u dołu trochę podeptana, więc wymaga skrócenia dlatego nie wiem czy w końcu będę to robić. MOJE DROGIE NIM ZAPOMNĘ: BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE KOMPLEMENTY I ŻYCZENIA. FORUM JEST CUDOWNYM WSPARCIEM PRZY ORGANIZACJI ŚLUBÓW I WESEL, MOŻNA ZNALEŹĆ WIELE CIEKAWYCH INFORMACJI I ZWYCZAJNIE SIĘ WYGADAĆ, NIE ZAMĘCZAJĄC PRZY TYM TŻ )) Mam jeszcze prośbę o pomoc, czy może któraś z Was wyrabiała już dokumenty? Z tego co czytałam po 5 dniach można odebrać w USC w Kielcach akt ślubu, dopiero z tym występuję o zmianę dowodu, prawa jazdy, paszportu i ew innych dok. Czy może któraś z Was orientowała się jak długo można korzystać z paszportu na stare nazwisko? Ja mam podwójne, a chcemy wyjechać dopiero pod koniec września na wakacje. Edytowane przez Mega1979 Czas edycji: 2011-08-02 o 14:11 Powód: dodanie inf |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

)
choć trochę z zaskoczenia wcisnęli mi mikrofon i nic wcześniej nie obmyśliłam

oczywiście przez niezdarną Monisię :/normalnie nie daruje sobie tego prezentu.
20 sierpień 2011

Słyszałam od przyjaciółki, że któreś z Was dziewczyny korzystały z pracowni krawieckiej bodajże Anna przy ul. Kościuszki, i że tam mogą uszyć sukienkę z własnego projektu. Wiem mniej więcej co chcę i jest taka JEDNA sukienka w MS moda na Sienkiewicza, jednak cena troszkę szokująca. Ponieważ normalnie kosztuje 2,500zł a że ja chciałam zmienić trochę gorset to tamta starsza kobitka krzyknęła 2,800zł... Wydaje mi się, że krawcowa już z materiałem zrobi to taniej. 
Pytali co liczbę gości, miejsce wesela, cenę za osobę wynagrodzenie zespołu.