|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
aga pe nie martw się i śpij dobrze
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Oczy mi się zamykają... Czekam jeszcze tylko, żeby pobrać kod z rossmana i zasnę chyba przy kompie. Gdyby którejś z was kodzik na album nie był potrzebny to poproszę
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Cytat:
![]() My wstaliśmy 5:40, wcześniej jedna pobudka 2:00, więc nieźle spaliśmy. Edzik marudzi, więc uciekam
|
|
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nocka raczej marna. Tymi ładnie spał do 1.30 a później pobudka co godzinę, choć w pewnym momencie go tylko przykryłam i poszłam spać dalej O 6 pobudka na całego. Teraz wiercą nam w bloku (bo ocieplają) i co robi mój syn... śpi jak ta lala W życiu bym nie usnęła przy takich hukach (a dodam że wiercą głośno non stop) a Tymek kima aż miło. Idę nadrabiać
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam!
U nas noc powrot do standardu.. Pobudka o 2:30 i nastepne karmienie o 7-mej, Teraz maly urwis juz od pol godziny zaciesza do karuzelki a mama mogla zjesc sniadanie i pije kawke, zdazylam nawet rachunki poplacic ![]() Cytat:
Dziekujemy za komplement dla Zosienki![]() Cytat:
![]() Moja Zoska bardzo silna byla od malego, nie przejmuj sie, ja sie martwilam, ze za wczesnie glowke trzyma, a teraz sie rwie do siadania, i tez sie martwilam ze za wczesnie, ale lekarz powiedzial, ze kazde dziecko ma swoje tempo ![]() ja od 4 miesiaca bede chyba wprowadzac takie zupki plynne, lekarz powiedzial, ze skoro mala sie rzuca przy jedzeniu to zeby nam bylo obu latwiej.. ![]() Aga Pe dziekujemy za komplement..nocka jednak byla raczej jednorazowa, bo dzis powrot do standardu.. ![]() Andziotku no ona sie ostatnio tak nauczyla i radoche ma straszna, jeszcze lubi jak jej nozki zajadam i raczki, wtedy tez jest ubaw po pachy... Agus fajnie ze jedziecie nad morze, my bylismy ponad 600 km od domu i jeszcze po drodze fiordy zwiedzalismy, dacie rade! mamaoptymistka niebbieska jest fajniejsza , ladnieci pasuje, ale bez bolerka... Juz jej sie znudzila karuzelka...ehh |
||
|
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka fajna, Pepe jadł o 2.30 i dospał do 6.30, czyli tylko jedna pobudka Wybieram się dzisiaj do pediatry. Pepe od wczoraj czasami kicha i lekko pokasłuje ( parę razy słyszałam ) . Pójdę go osłuchać i przy okazji zważyć, aby na chrzciny nic się nie wysypało ( nie ma gorączki, jest wesoły i pogodny, ale wolę dmuchać na zimne U nas dalej pogoda do d... Wracam do pracy
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe a czemu chcesz wydłużać przerwy między karmieniami, z tego co pamiętam to śpi w nocy długo ???
camomile ja chciałabym karmić do 6 miesiąca, ale z dietą zobaczymy ... bez przymusu, spróbuję ciut po 4miesiącu ... MoniaK a dajesz tą butlę na noc zawsze ??? już tak długo po niej nie śpi ??? anula od razu zupki chcesz dawać ? to tam się pojedynczo nie wprowadza składników tylko od razu całą zupkę ??? Witam ! MAM DOŚĆ DESZCZU !!!!!! ![]() Gabrynia mi się obudziła o 23:16 nie wiem czemu ![]() obróciłam na brzuszek i poszła spać ale jak się przebudziłam koło 1 o odwróciłam ją na plecki z powrotem to po pół godzinie już się głodna nagle zrobiła ![]() potem 7:30 i teraz śpi a ja gniotę ciastolinę
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Dziewczynki!
Od rana podzielę się z Wami moim odkryciem (pewnie się okaże, że mało odkrywcza jestem ). Zmieniłam smoczek w Igusiowej butelce na "dwójkę" i wsunęła 140ml w 6 minut. Normalnie taką porcję jadła min. 15 minut więc dziś już się obkupiłam na allegro i czekam na większe smoki.Przy okazji kupiłam też 2 smoczki do kaszek i zaczęłam się trochę interesować tym rozszerzaniem diety... jakaś czarna magia jak dla mnie, mam nadzieję gdy zaczniemy już wprowadzać to jakoś łatwiej będzie bo póki co kwestia diety dziecka mnie przeraża. Czytałam, że pierwsze co się podaje to soczek jabłkowy, później marchewkowy ale nie wiem czy ja mam kupić taki sok? Jakiś specjalny dla dzieci? Czy sama mam z kupnych pryskanych jabłek sok robić? ![]() A z kaszkami to już w ogóle, nie wiem czy kleik i kaszka to to samo? Iga skończy 4 miesiące 22 sierpnia i tydzień później wyjeżdżamy więc już coś więcej niż mleko będę musiała zabrać ze sobą. Boszzz, ja nie wiem, jakoś strasznie to przeżywam anula super filmik Zosia jakiego ma pięęęęknego bodziaka. U nas takiego koloru nie znajdziesz ![]() Moja Igutka też się śmieje i to tak głośno, czasem jak stara baba No i chichra się non stop i do wszystkiego. Tak się cieszę, bo przecież na początku to tyle się namarudziła bo ją brzusio bolał a teraz jest super wesoła dziewczynka - optymistka
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, daję butlę zawsze na noc ale jak widzisz różnie z tym spaniem
Co prawda trochę więcej prześpi po niej ale następne pobudki już standardowo Dzisiaj rano było wierzganie przy piersi ale może to przez beczka który go męczył
|
#3311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo uciazliwe to jest, bo jak tak sobie rozleguje jedzenie to i od razu spanie no i wyjscie z nim gdziekolwiek graniczy z cudem, a nie idzie poprostu go przetrzymac bo krzyczy Cytat:
zdecydowanie na kleiku dluzej go trzyma mleko, czego przykladem bylo wcz karmienie bez kleiku u rodzicow ![]() poprortu za tym dzieciowym jedzonkiem musisz na stoisku z dzieciowymi rzeczami sie zaopatrzyc(no chyba ze masz czas sama robic )do dziewczyn ktore maja dzieci na pepti i innych specjallnych mlekach pamietajcie ze kaszki sprzedawane sa nie tylko ryzowe a ryzowo-mleczne(te na ktorych pisze zeby dodac wode) jak dziecko wam nie tolerowalo normalnego mm albo mialo po nim przeboje to jak podacie taka kaszke to tez zapewne beda klopoty, wiec najlepiej kupic taka ktora rozrabia sie z mlekiem. moniqacalantan dermoline super, plus avene i nobi ma jedwabista skore, a jak szymus?
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
agus sami jedziecie nad morze ???
moria spokojnie, wszystko ogarniesz ... czasem radzą zacząć od wprowadzania warzyw żeby dziecko się do słodkiego nie przyzwyczaiło ... co do soczków to są w sklepach specjalne dla dzieci z Hippa, Bobovity, Gerbera 100% sok, więc możesz takie kupić, możesz też sama zrobić ... jak uważasz ... Kaszki polecam Holle, są bez cukru i różne, nie tylko ryżowe ciągle kulam ciastolinę
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-08-01 o 08:55 |
|
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() one sa na mm ?
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynyyyyyy,
właśnie dostałam telefon i w czwartek idę na rozmowę o pracę |
|
|
|
#3315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
??chyba sie zdecyduje na to nosidlo zeby z oluchna nad morzem pospacerowac troche w pionowej pozycji skoro w gondoli nie lubi
|
||
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, trzeba dodać mleko,
to są niemieckie kaszki chyba, jest duży wybór zbóż, Zosia na nich wyrosła ![]() ale są dość ciężko dostępne, w ogóle wkurza mnie to że w sklepach są tylko te słodzone tylko chyba te "Zdrowy brzuszek" są bez cukru Cytat:
super !!!!!!hehhe obyście pogodę mieli
|
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
witam
mam problem, 3.07 zamowiłam mate i do dzis jej nie ma, dodam ze zapłaciłam przez allegro od razu . Dzis wchodze na strone sprzedajacego,a tam konto zawieszone i same negatywy!!!!!!!!!!!! Ludzie pisza ze to oszust i nie dostali towaru, co robic??????????
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() melduję się grzecznie i mam nadzieję, że znajdę czas na nadrobienie ![]() Moria, ja też boję się rozszerzania diety, na początek będę sama gotować, potem zobaczymy, bo jeśli szybko wrócę do pracy, to mogę mieć mniej czasu. Czarna magia... ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Weredko, mocno trzymam kciuki za pracę ![]() Moniczko, myślę, że zgłosić do allegro i czekać. Przypuszczam, że bez policji się nie obejdzie. Potrwa pewnie postępowanie, więc sugeruję kupić nową matę
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poki co to pierwsze dwa dni nijakie ale od 12 ma byc upal a my do 16 ![]() wlasnie szukam czy po drodze jakies stacje przewijakami sa oczywiscie najwiecej okolic wawy i trojmiasta
|
|
|
|
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
weredka - super!!!
![]() camomile - Wojtek skończy w środę 3 miesiące, a ja zacznę rozszerzać mu dietę za 2 tygodnie. Dlatego że wracam do pracy zaraz po macierzyńskim, więc muszę mieć czas żeby powoli się uczył jeść inne jedzonko niż mamy UU. Zacznę od marchewki (przez kilka dni, żeby sprawdzić czy nie będzie uczulenia), potem jabłko, a potem jakieś obiadki i kaszkę. Soczki Bobovita, ja je trochę będę rozcieńczać na początku z ciepła wodą. Plan mam taki (po powrocie do pracy): rano UU jeszcze zanim wyjdę z domu potem babcia da kaszkę (dzięki temu będzie długo najedzony) potem moje ściągnięte mleko potem obiadek Mama wraca do domu i daje UUpotem deserek Do popicia herbatka albo soczek. Jak nie będzie chciał mleka w ciągu dnia z butelki to wtedy dostanie deserek. Taki plan miałyśmy z Kasią i super się udawało. atiz - super prezenty!
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę nadrobiłam, teraz lecę do klubu.
Wrzuciłam nowe foty Hanexa z dedykacją dla cioteczek wizażowych
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba nie dam rady karmić UU jak wrócę do pracy, a też wracam po macierzyńskim ![]() a ile Kasie karmiłaś piersią ??? |
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cycki od nadmiaru mleka ci nie eksplodują ?wlasnie wcinam soczystego arbuza a niunia fika na becie kolo mnie |
|
|
|
|
#3326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Mama wlasnie pojechala Ale ten czas szybko minal ehhhhAle troche wspomnien zostanie. Malutka wlasnie sobie spi w bujaczku. Polubila go A nocke mialam cudowna, spala pieknie, budzila sie na UU i zasypiala bez marudzenia Cytat:
![]() Dziewczonka avatar cudny!!! Cytat:
za 2 miesiaceantropia 8 tygodni Paulizia za 2 miesiąceanula Zosia przeurocza Cytat:
|
|||
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, wy już o wprowadzaniu nowych pokarmów mówicie a dla mnie to jeszcze czarna magia
![]() Monia numerki, oj przykro mi bardzo że nacięłaś się na oszusta Zgłoś do allegro i na policję, bo chyba nic innego nie można zrobić ![]() Weredka,
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
aguś- w pracy będę ściągać sobie mleko,które Wojtek będzie dostawać następnego dnia w butli. Mam ten luksus że w pracy jest lodówka,więc jest gdzie przechować zanim wyjdę do domu ofkors godzinę wcześniej
poza tym cycki są inteligentne i szybko się przystosują do tego że mają mieć przerwę w produkci. Tak samo jest w nocy,jak dzieci zaczynają przesypiać całe.Andziot- Kasię karmiłam rok i 3m-ce. Ostatnie m-ce to było tylko rano i po kąpaniu na dobranoc.
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
weredka
![]() monika z numerkami, bodajże do 300 zł można odzyskać od allegro kasę, ale pewnie długo to potrwa My po wizycie u pediatry. Osłuchowo wszystko ok Za 3 tygodnie przybrał na wadze 600g i ma już 5700 Mam już odstawić witaminę D plus K. Za 3 tygodnie następne szczepienie. |
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nowe fotki w albumie ![]() ps. Widzialam, ze duzo pisze sie w K. Nie mam czasu go poki co nadrobic. Wybaczcie ![]() Za wszystkie poruszone tam sprawy trzymam szczerze :kicuki:
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-01 o 11:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

na bujaczku tez sie jboje ja sadzac powoli bo tez probuje tej sztuczki.

O 6 pobudka na całego. Teraz wiercą nam w bloku (bo ocieplają) i co robi mój syn... śpi jak ta lala 

Iga skończy 4 miesiące 22 sierpnia i tydzień później wyjeżdżamy więc już coś więcej niż mleko będę musiała zabrać ze sobą. Boszzz, ja nie wiem, jakoś strasznie to przeżywam
Zosia jakiego ma pięęęęknego bodziaka. U nas takiego koloru nie znajdziesz
Co prawda trochę więcej prześpi po niej ale następne pobudki już standardowo 

super !!!!!!