Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 22:54   #3301
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

aga pe nie martw się i śpij dobrze

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Oczy mi się zamykają... Czekam jeszcze tylko, żeby pobrać kod z rossmana i zasnę chyba przy kompie. Gdyby którejś z was kodzik na album nie był potrzebny to poproszę
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 05:26   #3302
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

Takie pytanie mi przyszlo do glowy, dziewczyny karmiace UU, czy czekacie z rozszerzeniem diety do 6 m-cy, czy tez zaczynacie wczesniej??
Po czym poznac kiedy jest wlasciwy moment???
Ja sama nie wiem. Chyba najpierw spróbujemy ograniczyć liczbę karmień UU (planuję karmić do 6 m-ca), a potem kaszki itp. Na pewno obgadam to z naszą pediatrą

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Jaka tu cisza dzisiaj

Zoska w ogole nie chciala dzisiaj spac z tego upalu i biedna marudna byla.
normalnie zaczyna mi dziecko siadac, nie moge jej trzymac tak na pol siedzaco na kolanach moich bo do siedzenia sie bierze i lapie mnie za raczki i siada na bujaczku tez sie jboje ja sadzac powoli bo tez probuje tej sztuczki.

na plecach nei chce lezec w ogole, wygina sie w strzalke cale cialo i koniec, chyba sie w koncu niedlugo sama na brzuszek przerwoci...

no to widze ze tez te nozki u Gabryni pracuja tak jak u nas

Gratulacje! Jaki slodziak cudny z tego twojego antosia!! i Mis polarny rowniez

Foty cuudne! Sliczny usmiech ma ten twoj maly zaciech

ja mam to samo, czasem sie na nia denerwuje, czasem mam dosc, ale normalnie jak na nia patrze a ta sie do mnie smieje to mi sie serce rozplywa po prostu.

Zosia jak zwykle pieknei zasnela, ale malo jadla caly dzien w tym upale, ciekawe czy powtorzy swoj wczorajszy rekord spaniowy..??

a ja wam pokaze jak moj szkrab dzisiaj sie cieszyl do kamery

ZOSIEK SIE SMIEJE
ślicznie się śmieje Zosieńka

My wstaliśmy 5:40, wcześniej jedna pobudka 2:00, więc nieźle spaliśmy.
Edzik marudzi, więc uciekam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 06:59   #3303
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
aga pe nie martw się i śpij dobrze

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Oczy mi się zamykają... Czekam jeszcze tylko, żeby pobrać kod z rossmana i zasnę chyba przy kompie. Gdyby którejś z was kodzik na album nie był potrzebny to poproszę
Kod poszedł na PW
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 07:06   #3304
MoniaK
Zakorzenienie

Hej
U nas nocka raczej marna. Tymi ładnie spał do 1.30 a później pobudka co godzinę, choć w pewnym momencie go tylko przykryłam i poszłam spać dalej O 6 pobudka na całego. Teraz wiercą nam w bloku (bo ocieplają) i co robi mój syn... śpi jak ta lala W życiu bym nie usnęła przy takich hukach (a dodam że wiercą głośno non stop) a Tymek kima aż miło.

Idę nadrabiać
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 07:12   #3305
anula_81
Zakorzenienie

Witam!
U nas noc powrot do standardu.. Pobudka o 2:30 i nastepne karmienie o 7-mej, Teraz maly urwis juz od pol godziny zaciesza do karuzelki a mama mogla zjesc sniadanie i pije kawke, zdazylam nawet rachunki poplacic

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
ślicznie się śmieje Zosieńka

My wstaliśmy 5:40, wcześniej jedna pobudka 2:00, więc nieźle spaliśmy.
Edzik marudzi, więc uciekam
wy widze macie podobny rozklad nocki Dziekujemy za komplement dla Zosienki

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

Anula, ale slodka Twoja Zosienka. I glowke jak trzyma pieknie!!
Moja tak utrzyma swoja przez max moze 5 min, zastanawiam sie, czy juz mam sie zaczynac martwic...

Takie pytanie mi przyszlo do glowy, dziewczyny karmiace UU, czy czekacie z rozszerzeniem diety do 6 m-cy, czy tez zaczynacie wczesniej??
Po czym poznac kiedy jest wlasciwy moment???
U nas tez nocki raz 2 pobudki, raz jedna, jak sie Zosi umysli
Moja Zoska bardzo silna byla od malego, nie przejmuj sie, ja sie martwilam, ze za wczesnie glowke trzyma, a teraz sie rwie do siadania, i tez sie martwilam ze za wczesnie, ale lekarz powiedzial, ze kazde dziecko ma swoje tempo

ja od 4 miesiaca bede chyba wprowadzac takie zupki plynne, lekarz powiedzial, ze skoro mala sie rzuca przy jedzeniu to zeby nam bylo obu latwiej..

Aga Pe dziekujemy za komplement..nocka jednak byla raczej jednorazowa, bo dzis powrot do standardu..
Andziotku no ona sie ostatnio tak nauczyla i radoche ma straszna, jeszcze lubi jak jej nozki zajadam i raczki, wtedy tez jest ubaw po pachy...
Agus fajnie ze jedziecie nad morze, my bylismy ponad 600 km od domu i jeszcze po drodze fiordy zwiedzalismy, dacie rade!
mamaoptymistka niebbieska jest fajniejsza , ladnieci pasuje, ale bez bolerka...

Juz jej sie znudzila karuzelka...ehh

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 07:41   #3306
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U nas nocka fajna, Pepe jadł o 2.30 i dospał do 6.30, czyli tylko jedna pobudka
Wybieram się dzisiaj do pediatry. Pepe od wczoraj czasami kicha i lekko pokasłuje ( parę razy słyszałam ) . Pójdę go osłuchać i przy okazji zważyć, aby na chrzciny nic się nie wysypało ( nie ma gorączki, jest wesoły i pogodny, ale wolę dmuchać na zimne ).
U nas dalej pogoda do d...
Wracam do pracy
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 08:07   #3307
andziot
Zakorzenienie

aga_pe a czemu chcesz wydłużać przerwy między karmieniami, z tego co pamiętam to śpi w nocy długo ???

camomile ja chciałabym karmić do 6 miesiąca, ale z dietą zobaczymy ... bez przymusu, spróbuję ciut po 4miesiącu ...

MoniaK a dajesz tą butlę na noc zawsze ??? już tak długo po niej nie śpi ???

anula od razu zupki chcesz dawać ? to tam się pojedynczo nie wprowadza składników tylko od razu całą zupkę ???

Witam !
MAM DOŚĆ DESZCZU !!!!!!

Gabrynia mi się obudziła o 23:16
nie wiem czemu
obróciłam na brzuszek i poszła spać
ale jak się przebudziłam koło 1 o odwróciłam ją na plecki z powrotem to po pół godzinie już się głodna nagle zrobiła
potem 7:30
i teraz śpi

a ja gniotę ciastolinę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 08:12   #3308
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry Dziewczynki!

Od rana podzielę się z Wami moim odkryciem (pewnie się okaże, że mało odkrywcza jestem ). Zmieniłam smoczek w Igusiowej butelce na "dwójkę" i wsunęła 140ml w 6 minut. Normalnie taką porcję jadła min. 15 minut więc dziś już się obkupiłam na allegro i czekam na większe smoki.

Przy okazji kupiłam też 2 smoczki do kaszek i zaczęłam się trochę interesować tym rozszerzaniem diety... jakaś czarna magia jak dla mnie, mam nadzieję gdy zaczniemy już wprowadzać to jakoś łatwiej będzie bo póki co kwestia diety dziecka mnie przeraża.

Czytałam, że pierwsze co się podaje to soczek jabłkowy, później marchewkowy ale nie wiem czy ja mam kupić taki sok? Jakiś specjalny dla dzieci? Czy sama mam z kupnych pryskanych jabłek sok robić?

A z kaszkami to już w ogóle, nie wiem czy kleik i kaszka to to samo? Iga skończy 4 miesiące 22 sierpnia i tydzień później wyjeżdżamy więc już coś więcej niż mleko będę musiała zabrać ze sobą. Boszzz, ja nie wiem, jakoś strasznie to przeżywam

anula super filmik Zosia jakiego ma pięęęęknego bodziaka. U nas takiego koloru nie znajdziesz
Moja Igutka też się śmieje i to tak głośno, czasem jak stara baba No i chichra się non stop i do wszystkiego. Tak się cieszę, bo przecież na początku to tyle się namarudziła bo ją brzusio bolał a teraz jest super wesoła dziewczynka - optymistka

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 08:23   #3309
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Witam!
U nas noc powrot do standardu.. Pobudka o 2:30 i nastepne karmienie o 7-mej, Teraz maly urwis juz od pol godziny zaciesza do karuzelki a mama mogla zjesc sniadanie i pije kawke, zdazylam nawet rachunki poplacic

wy widze macie podobny rozklad nocki Dziekujemy za komplement dla Zosienki

U nas tez nocki raz 2 pobudki, raz jedna, jak sie Zosi umysli
Moja Zoska bardzo silna byla od malego, nie przejmuj sie, ja sie martwilam, ze za wczesnie glowke trzyma, a teraz sie rwie do siadania, i tez sie martwilam ze za wczesnie, ale lekarz powiedzial, ze kazde dziecko ma swoje tempo

ja od 4 miesiaca bede chyba wprowadzac takie zupki plynne, lekarz powiedzial, ze skoro mala sie rzuca przy jedzeniu to zeby nam bylo obu latwiej..

Aga Pe dziekujemy za komplement..nocka jednak byla raczej jednorazowa, bo dzis powrot do standardu..
Andziotku no ona sie ostatnio tak nauczyla i radoche ma straszna, jeszcze lubi jak jej nozki zajadam i raczki, wtedy tez jest ubaw po pachy...
Agus fajnie ze jedziecie nad morze, my bylismy ponad 600 km od domu i jeszcze po drodze fiordy zwiedzalismy, dacie rade!
mamaoptymistka niebbieska jest fajniejsza , ladnieci pasuje, ale bez bolerka...

Juz jej sie znudzila karuzelka...ehh
no ja mam taką nadzieje
Stary 2011-08-01, 08:33   #3310
MoniaK
Zakorzenienie

Andziot, daję butlę zawsze na noc ale jak widzisz różnie z tym spaniem Co prawda trochę więcej prześpi po niej ale następne pobudki już standardowo

Dzisiaj rano było wierzganie przy piersi ale może to przez beczka który go męczył Kurczę, ja jeszcze od urodzenia nie podawałam małemu żadnych kropli, probiotyków a może powinnam
Stary 2011-08-01, 08:46   #3311
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
aga_pe a czemu chcesz wydłużać przerwy między karmieniami, z tego co pamiętam to śpi w nocy długo ???
tak w nocy pieknie za to w dzien maksymalnie 3h wczoraj bylo co 1,5h-2h
bardzo uciazliwe to jest, bo jak tak sobie rozleguje jedzenie to i od razu spanie no i wyjscie z nim gdziekolwiek graniczy z cudem, a nie idzie poprostu go przetrzymac bo krzyczy

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Dziewczynki!

Od rana podzielę się z Wami moim odkryciem (pewnie się okaże, że mało odkrywcza jestem ). Zmieniłam smoczek w Igusiowej butelce na "dwójkę" i wsunęła 140ml w 6 minut. Normalnie taką porcję jadła min. 15 minut więc dziś już się obkupiłam na allegro i czekam na większe smoki.

Przy okazji kupiłam też 2 smoczki do kaszek i zaczęłam się trochę interesować tym rozszerzaniem diety... jakaś czarna magia jak dla mnie, mam nadzieję gdy zaczniemy już wprowadzać to jakoś łatwiej będzie bo póki co kwestia diety dziecka mnie przeraża.

Czytałam, że pierwsze co się podaje to soczek jabłkowy, później marchewkowy ale nie wiem czy ja mam kupić taki sok? Jakiś specjalny dla dzieci? Czy sama mam z kupnych pryskanych jabłek sok robić?

A z kaszkami to już w ogóle, nie wiem czy kleik i kaszka to to samo? Iga skończy 4 miesiące 22 sierpnia i tydzień później wyjeżdżamy więc już coś więcej niż mleko będę musiała zabrać ze sobą. Boszzz, ja nie wiem, jakoś strasznie to przeżywam
u nas tak bylo z trojprzeplywowymi, ze teraz wsuwa w kilka minutek. ja nieswiadomie zaczelam od kleiku chociaz chcialam poczekac do 4mcy , wcz kupilam kaszke ryzowa , soczek jabuszkowy taki dla dzieci (gebea chyba) i bedziemy po maly zmieniac kleik na kaszeczke.

zdecydowanie na kleiku dluzej go trzyma mleko, czego przykladem bylo wcz karmienie bez kleiku u rodzicow

poprortu za tym dzieciowym jedzonkiem musisz na stoisku z dzieciowymi rzeczami sie zaopatrzyc(no chyba ze masz czas sama robic )

do dziewczyn ktore maja dzieci na pepti i innych specjallnych mlekach
pamietajcie ze kaszki sprzedawane sa nie tylko ryzowe a ryzowo-mleczne(te na ktorych pisze zeby dodac wode) jak dziecko wam nie tolerowalo normalnego mm albo mialo po nim przeboje to jak podacie taka kaszke to tez zapewne beda klopoty, wiec najlepiej kupic taka ktora rozrabia sie z mlekiem.

moniqacalantan dermoline super, plus avene i nobi ma jedwabista skore, a jak szymus?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 08:52   #3312
andziot
Zakorzenienie

agus sami jedziecie nad morze ???

moria spokojnie, wszystko ogarniesz ...
czasem radzą zacząć od wprowadzania warzyw żeby dziecko się do słodkiego nie przyzwyczaiło ...
co do soczków to są w sklepach specjalne dla dzieci z Hippa, Bobovity, Gerbera 100% sok, więc możesz takie kupić,
możesz też sama zrobić ... jak uważasz ...
Kaszki polecam Holle, są bez cukru i różne, nie tylko ryżowe

ciągle kulam ciastolinę

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-08-01 o 08:55
Stary 2011-08-01, 09:03   #3313
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

czasem radzą zacząć od wprowadzania warzyw żeby dziecko się do słodkiego nie przyzwyczaiło ...
co do soczków to są w sklepach specjalne dla dzieci z Hippa, Bobovity, Gerbera 100% sok, więc możesz takie kupić,

ciągle kulam ciastolinę
nieznam tych kaszek
one sa na mm ?
Stary 2011-08-01, 09:05   #3314
Weredka
Zadomowienie

Dziewczynyyyyyy,
właśnie dostałam telefon i w czwartek idę na rozmowę o pracę Trzymajcie mocno kciuki!!
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:14   #3315
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
tak w nocy pieknie za to w dzien maksymalnie 3h wczoraj bylo co 1,5h-2h
bardzo uciazliwe to jest, bo jak tak sobie rozleguje jedzenie to i od razu spanie no i wyjscie z nim gdziekolwiek graniczy z cudem, a nie idzie poprostu go przetrzymac bo krzyczy

u nas tak bylo z trojprzeplywowymi, ze teraz wsuwa w kilka minutek. ja nieswiadomie zaczelam od kleiku chociaz chcialam poczekac do 4mcy , wcz kupilam kaszke ryzowa , soczek jabuszkowy taki dla dzieci (gebea chyba) i bedziemy po maly zmieniac kleik na kaszeczke.

zdecydowanie na kleiku dluzej go trzyma mleko, czego przykladem bylo wcz karmienie bez kleiku u rodzicow

poprortu za tym dzieciowym jedzonkiem musisz na stoisku z dzieciowymi rzeczami sie zaopatrzyc(no chyba ze masz czas sama robic )

do dziewczyn ktore maja dzieci na pepti i innych specjallnych mlekach
pamietajcie ze kaszki sprzedawane sa nie tylko ryzowe a ryzowo-mleczne(te na ktorych pisze zeby dodac wode) jak dziecko wam nie tolerowalo normalnego mm albo mialo po nim przeboje to jak podacie taka kaszke to tez zapewne beda klopoty, wiec najlepiej kupic taka ktora rozrabia sie z mlekiem.

moniqacalantan dermoline super, plus avene i nobi ma jedwabista skore, a jak szymus?
ja wczoraj wlasnie zrobilam z nutramigenem i niunia zjadla 20 ml dopila 30 mleka i spala do 5 rano
Cytat:

ciągle kulam ciastolinę
tak kochana sami, a co jedziecie z nami ??

chyba sie zdecyduje na to nosidlo
zeby z oluchna nad morzem pospacerowac troche w pionowej pozycji skoro w gondoli nie lubi
Stary 2011-08-01, 09:19   #3316
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
nieznam tych kaszek
one sa na mm ?
nie, trzeba dodać mleko,
to są niemieckie kaszki chyba, jest duży wybór zbóż, Zosia na nich wyrosła
ale są dość ciężko dostępne,
w ogóle wkurza mnie to że w sklepach są tylko te słodzone
tylko chyba te "Zdrowy brzuszek" są bez cukru

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziewczynyyyyyy,
właśnie dostałam telefon i w czwartek idę na rozmowę o pracę Trzymajcie mocno kciuki!!
super !!!!!!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tak kochana sami, a co jedziecie z nami ??
hehhe
obyście pogodę mieli

Stary 2011-08-01, 09:20   #3317
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynyyyyyy,

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:21   #3318
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

witam
mam problem, 3.07 zamowiłam mate i do dzis jej nie ma, dodam ze zapłaciłam przez allegro od razu . Dzis wchodze na strone sprzedajacego,a tam konto zawieszone i same negatywy!!!!!!!!!!!!
Ludzie pisza ze to oszust i nie dostali towaru, co robic??????????
Stary 2011-08-01, 09:26   #3319
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry

melduję się grzecznie i mam nadzieję, że znajdę czas na nadrobienie

Moria, ja też boję się rozszerzania diety, na początek będę sama gotować, potem zobaczymy, bo jeśli szybko wrócę do pracy, to mogę mieć mniej czasu. Czarna magia...

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Weredko, mocno trzymam kciuki za pracę

Moniczko, myślę, że zgłosić do allegro i czekać. Przypuszczam, że bez policji się nie obejdzie. Potrwa pewnie postępowanie, więc sugeruję kupić nową matę

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 09:26   #3320
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
nie, trzeba dodać mleko,
to są niemieckie kaszki chyba, jest duży wybór zbóż, Zosia na nich wyrosła
ale są dość ciężko dostępne,
w ogóle wkurza mnie to że w sklepach są tylko te słodzone
tylko chyba te "Zdrowy brzuszek" są bez cukru

super !!!!!!

hehhe
obyście pogodę mieli
dzieki kochana
poki co to pierwsze dwa dni nijakie
ale od 12 ma byc upal
a my do 16
wlasnie szukam czy po drodze jakies stacje przewijakami sa
oczywiscie najwiecej okolic wawy i trojmiasta
Stary 2011-08-01, 09:26   #3321
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-fi...699636433.html
Stary 2011-08-01, 09:54   #3322
asiak1981
Rozeznanie

weredka - super!!!

camomile - Wojtek skończy w środę 3 miesiące, a ja zacznę rozszerzać mu dietę za 2 tygodnie. Dlatego że wracam do pracy zaraz po macierzyńskim, więc muszę mieć czas żeby powoli się uczył jeść inne jedzonko niż mamy UU. Zacznę od marchewki (przez kilka dni, żeby sprawdzić czy nie będzie uczulenia), potem jabłko, a potem jakieś obiadki i kaszkę. Soczki Bobovita, ja je trochę będę rozcieńczać na początku z ciepła wodą.

Plan mam taki (po powrocie do pracy):
rano UU jeszcze zanim wyjdę z domu
potem babcia da kaszkę (dzięki temu będzie długo najedzony)
potem moje ściągnięte mleko
potem obiadek
Mama wraca do domu i daje UU
potem deserek

Do popicia herbatka albo soczek.

Jak nie będzie chciał mleka w ciągu dnia z butelki to wtedy dostanie deserek.

Taki plan miałyśmy z Kasią i super się udawało.

atiz - super prezenty!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:03   #3323
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Trochę nadrobiłam, teraz lecę do klubu.

Wrzuciłam nowe foty Hanexa z dedykacją dla cioteczek wizażowych

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:09   #3324
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
potem obiadek
potem deserek
plan niezły
ja chyba nie dam rady karmić UU jak wrócę do pracy,
a też wracam po macierzyńskim

a ile Kasie karmiłaś piersią ???

Stary 2011-08-01, 10:14   #3325
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
weredka - super!!!

camomile - Wojtek skończy w środę 3 miesiące, a ja zacznę rozszerzać mu dietę za 2 tygodnie. Dlatego że wracam do pracy zaraz po macierzyńskim, więc muszę mieć czas żeby powoli się uczył jeść inne jedzonko niż mamy UU. Zacznę od marchewki (przez kilka dni, żeby sprawdzić czy nie będzie uczulenia), potem jabłko, a potem jakieś obiadki i kaszkę. Soczki Bobovita, ja je trochę będę rozcieńczać na początku z ciepła wodą.

potem obiadek
potem deserek

Do popicia herbatka albo soczek.

Jak nie będzie chciał mleka w ciągu dnia z butelki to wtedy dostanie deserek.

Taki plan miałyśmy z Kasią i super się udawało.

atiz - super prezenty!
plan dobry
cycki od nadmiaru mleka ci nie eksplodują ?

wlasnie wcinam soczystego arbuza
a niunia fika na becie kolo mnie
Stary 2011-08-01, 10:29   #3326
gusiagatko
Zakorzenienie

Witajcie
Mama wlasnie pojechala Ale ten czas szybko minal ehhhh
Ale troche wspomnien zostanie. Malutka wlasnie sobie spi w bujaczku. Polubila go
A nocke mialam cudowna, spala pieknie, budzila sie na UU i zasypiala bez marudzenia

Cytat:
gusia Nadia pięknie się prezentuje przed babcią odpoczywaj póki możesz
Potrafi sie ladnie zaprezentowac

Dziewczonka avatar cudny!!!

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
matal, Pepe też bardzo silny. Jak dam na brzuszek, to leży wsparty na ramionach i nie chce się kłaść.
Tutaj na fotce z przyjacielem Kubusiem
Rozkosznie

Cytat:
A my dziś świętujemy dwa miesiące!
za 2 miesiace

antropia 8 tygodni

Paulizia za 2 miesiące

anula Zosia przeurocza

Cytat:
Dziewczynyyyyyy,
Kciuki sa

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:31   #3327
MoniaK
Zakorzenienie

Kurczę, wy już o wprowadzaniu nowych pokarmów mówicie a dla mnie to jeszcze czarna magia

Monia numerki, oj przykro mi bardzo że nacięłaś się na oszusta Zgłoś do allegro i na policję, bo chyba nic innego nie można zrobić

Weredka,
Stary 2011-08-01, 10:35   #3328
asiak1981
Rozeznanie

aguś- w pracy będę ściągać sobie mleko,które Wojtek będzie dostawać następnego dnia w butli. Mam ten luksus że w pracy jest lodówka,więc jest gdzie przechować zanim wyjdę do domu ofkors godzinę wcześniej poza tym cycki są inteligentne i szybko się przystosują do tego że mają mieć przerwę w produkci. Tak samo jest w nocy,jak dzieci zaczynają przesypiać całe.

Andziot- Kasię karmiłam rok i 3m-ce. Ostatnie m-ce to było tylko rano i po kąpaniu na dobranoc.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:58   #3329
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

weredka

monika z numerkami, bodajże do 300 zł można odzyskać od allegro kasę, ale pewnie długo to potrwa

My po wizycie u pediatry. Osłuchowo wszystko ok Pepe zdrowy
Za 3 tygodnie przybrał na wadze 600g i ma już 5700
Mam już odstawić witaminę D plus K.
Za 3 tygodnie następne szczepienie.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:05   #3330
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
My po wizycie u pediatry. Osłuchowo wszystko ok Pepe zdrowy
Za 3 tygodnie przybrał na wadze 600g i ma już 5700
Mam już odstawić witaminę D plus K.
Za 3 tygodnie następne szczepienie.
Za udana wizyte

Nowe fotki w albumie

ps. Widzialam, ze duzo pisze sie w K. Nie mam czasu go poki co nadrobic. Wybaczcie
Za wszystkie poruszone tam sprawy trzymam szczerze :kicuki:

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-08-01 o 11:17
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości