|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Witajcie kobitki
![]() Musze sie Wam pochwalic ale wczoraj podjadlam polskiej kielbaski ![]() ![]() ![]() ![]() poza tym znalazlam sposob na tego mojego malego rozbujnika ![]() ![]() moriaco do smoczka to u mnie nie ma rady nie chce i juz ![]() ![]() ![]() gusiagatkoojj mi tez bylo przykro jak mi moja mamuska uciekla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Dzień dobry
![]() u nas czasu marudera ciąg dalszy ![]() kiedy mi sie dzieko naprawi ? mam nadzieje, że tak juz nie zostanie.... nagrałam wczoraj filmik małego na macie zrobiłam dzisiaj zdjęcia jego meeeega długaśnych rzęs, bo mam wrażenie, że mu kurka jeszcze urosły....nawet ja takich nie mam...nie ma to jak sprawiedliwość....:brzyda l: chciałam wam wrzucić, ale coś mi się karta pamięci skrzyczała i ani aparat jej nie widzi a ni ko komputer nie może odpalić... jak małż wróci z pracy to coś zaradzi mam nadzieję ![]() cucciola79 taka kiełbaska to niebo w gębie ![]() ![]() anulinka2009 ![]() gusiagatko Dziękuję ![]() ![]() anula cud miód i orzeszki ![]() ![]() asiak1981 plan niezły ![]() monika21121984 tak jak dziewczyny piszą, zgłaszaj do allegro i czekaj...jak krętacz to będzie policja...więc mata raczej nowa ![]() Weredka już do pracy będziesz szła? ![]() ![]() andziot możemy podać sobie ręce bo mi tez deszcz już bokiem wychodzi! ![]()
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-08-01 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zadomowienie
|
To jest takie liceum zaoczne, więc pracowałabym od września w soboty i niedziele. Zawsze to jakiś grosz (bo ja mam macierzyńskie od najniższej podstawy, więc to grosze są) Dziś jeszcze aplikowałam do szkoły społecznej na pełny etat, ale nie wiem, czy się stamtąd odezwą, bo to są Gliwice, a ja bym z Rybnika dojeżdżała (jakieś 20 km)
Ale do pracy już chcę iść. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3335 |
Zadomowienie
|
Tego jeszcze nie wiem. Wyczytałam, że po 14 tygodniach można zrezygnować z macierzyńskiego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Przyszedł blender, już dziś mam ochotę go wypróbować. Może jakiś koktajl owocowy. Dzięki za komentarze dot. sukienek. ![]() Dzień bardzo brzydki, zimno pada. Wzięłam się za porządki bo za kilka dni chrzciny. Robimy w domku więc pełne ręce roboty.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-01 o 12:22 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Ja oszaleję przez ten hałas
![]() ![]()
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu, bardzo spokojnie
![]() Dziękujemy za ![]()
![]() |
#3339 |
Rozeznanie
|
mamaoptymistka- ja też o 11 ściągałam
![]() Matall-super!
#3340 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przyko mi ze trafilas na takiego typa ![]() super, jakos chyba wiekszosc dzieici zniosla lepiej to drugie ![]() andziotku domi dostawal zwykle kaszki i gdyby dziadki nie wtykaly mu slodyczakow to niejadlby wogole. nieuzaleznil sie od smakow z dziecinstwa, ale ofc to nie regula z czym na pewno przekonam sie przy nobi ![]() ![]() dziewczyny! podalam mu mleko z kaszka(bananowa) solidnie zaciagniete i spal 4h!!!! 5h przerwy sobie zrobil miedzy piciami. ![]() a widok podawania kaszki lyzeczka bezcenny ![]() tak mu chodzily rece i nogi ze myslalam ze sam sie bedzie karmic. wcale tak duzo na sliniaku tego nie ma, espumisan z lyzeczki tez ladnie bierze ![]() ale jest pogodny dzisiaj ![]()
![]() |
#3341 |
Raczkowanie
|
Witajcie, trzymajcie proszę kciuki za Wiktora bo te cholerne zielone kupki wróciły do prawidłowego koloru ale pojawił się śluz z krwią, pakuję dziecko do auta i jedziemy szybko do centrum pediatrii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas są lekko zielone kupy ale bez śluzu, więc nie panikuję na razie. Zobaczymy co będzie dalej. Tylko znów nam się mocno pupa odparzyła ![]()
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
asiak1981, mamaoptymistka a kiedy Wam dzieciaczki zaczęły noc przesypiać (te pierworodne
![]() cucciola79 nie ma to jak polska kiełbacha ![]() ![]() antropia siły dla marudera ![]() matall ![]() aga_pe tu nie chodzi o uzależnienie od słodyczy, tylko ja uważam, że za wcześnie ten cukier w dziecie dziecka się wprasza, moim zdaniem w takim wieku dziecko powinno jeść wartościowe rzeczy i nie potrzeba ich dosładzać ... Norbi jest szczuplutki więc niech je ze smakiem (bo widzę że mu smakowało ![]() ![]() obie dziewczyny mi padły ![]() Zosia śpi u taty na kolanach ![]() znó wieczorem nie będzie chciała iść spać ![]() delicadeza ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-08-01 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam ![]() A, Eda waży 5950g i ma 41cm główkę (urodził się z 36 cm ![]() ![]() Długości nie mierzyli, sprawdzą 13 września ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
Paulizia; ale super filmik !!! jak ładniutko się cieszy Antonek !
![]() ucałowania dla nas dla Jubilata z okazji 2 msc ![]() anulka, wow ale Zosia ma siły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szok ! gdy obejrzałam Twoj filmik od razu Gabika na brzusio przerzuciłam, bo ona jeszcze ani razu nawet na chwilkę się nie podparła na łokciach tak ładnie jak Zosienka Niestety moja panna, zamiast ćwiczyc to usnęła. Swietnie Zosia sie cieszy !! I pozytywne wieści widzę płyną od Was ![]() ![]() Camomile; jupi ![]() Skoro się naprawiła z jedzonkiem to jeszcze ze spaniem i będzie lux. No i niech te kolki się skończa, ale to na pewno już bliżej końca aniżeli dalej ![]() zaleglosci ![]() Delicadeza ![]() Weredko gratuluję już 2 miechów ![]() amarcia; ja prawie co dzien gotuje sobie kaszke manne ![]() MoniaK; no nie, znów taka pokręcona nocka. Współczuję ![]() Weredka; JUPI ! Ale fajnie ![]() a co chcesz robić, jeśli można spytac ? kciuki sA !! monika21121984; zgłoś sprawę do Allegro ! Kurde, a sprzedający miał tyle pozytywów.. Przykro mi anulinka, świetne wiesci od lekarza ! No i waga do pozazdroszczenia ![]() jak główeczkę pieknie Pepe trzyma !! cucciola na zdrówko !! Polska kiełbaska na pewno nie zaszkoddzi a ptasie mleczko... uwielbiam ![]() Ja też zauważyłam, że Gabrynia lubi oglądać tv :-P Każda metoda dobra, byle prowadziła do skutku ![]() a jak kregosłup ? andziotka, ale Ci psikusa Gabunia zrobiła z tym schowaniem się pod kocyk. Chyba bym zawału dostała ![]() matall, b. ok waga Edzika !!! Gabi 9 tygodni ma 4850 (dziś wazona u lekarza) Wrócił TŻ tak jak obiecał ? moria, cieszę się, ze z bioderkami OKI ! Dobry dzien ![]() Nie zacytowało mi wszystkiego !! Wrrrrrrrrrr miałam duuuuuuuuuużo zaległosci, wszystko dzielnie przeczytałam i lipa... My wczoraj o 23 dotarlismy do Krk Dziś mam oczy na zapałkach bo spać poszlimy po 1, trzeba było jeszcze małą wykąpac, rozpakować sie, sama cos zjeść musiałam a wstałam o 7.30 bo jechaliśmy do pediatry... Niepokoiły mnie te węzełki, ale pan dr kazał sie kompletnie nie martwić, wezły są malenkie i stwierdził, ze tego nawet nie mozna traktować jako powiększenie. Poza tym mogły się pojawić z powodu trądziku ktory miała mała. Pan dr wysłuchał za to u Gabi baaardzo delikatnych szmerów w serduszku. Powiedział, że to nie patologiczne szmery i kompletnie się nie martwić (a słuchało ją już chyba z 8 róznych pediatrów i nikt nie zauwazył) no i ja chyba bym się nie martwiła ale mąż panikuje... chyba pójdziemy na echo serca dla świetego spokoju. Ale pogoda.................. nie pamiętam kiedy Gabik był na spacerze.
![]() |
#3346 | |
Zakorzenienie
|
za szczepienie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
myslalam ze bardziej chodzi o szybkie uzaleznienie. absolutnie nie mam zamiaru pakowac w nich pustych kalorii bezsensowanie i na pewno bym bardziej wyszukiwala im jedzonko jakby byli pulchniejsi, ale ze wzgl ze nie po drodze im z waga to sie az tak nie staram zeby tego cukru nie bylo.... Cytat:
ja dzisiaj dlugosc mierzylam sama, ale czy to mozliwe zeby mial 68cm?! mierzylam 4x tak jak mierzy pediatra ![]()
![]() |
#3348 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze nic powaznego kciuki mooocno trzymam daj nam znać ! agnieszka_pe, wie Norbi co dobre Moje kaszki ulubione to tez te bananowe ![]()
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam sobie sppodnie w reserved' 38 rozmiar, zmiescilam sie ![]() i tunike ![]() i nosidlo olence i miseczke z lyzeczka i skarpetki :P hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
aga_pe myślę, że możliwe. A jaki rozmiar ubranek nosi??
![]()
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam moje kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...oin.php#wyniki Pozniej Was doczytam. buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() U nas upal znowu!! Bylysmy na spacerze rano, ale przestawil mam sie caly plan dnia przez to i mala mi potem marudzila ![]() Plus bol brzuszka jak zwykle... Teraz Nadia spi w chuscie przytulona do mnie ![]() Robimy w tym tyg. testy rozne z kupki (lekarka poradzila zrobic jak kilka dni byla taka brzydka kupka ze sluzem ![]() No i tym tygodniu tez mialam sie rozejrzec za ubezpieczeniem na zycie, obecne konczy nam sie w przyszlym miesiacu (i przy okazji chcialam tez sie zabrac za testament, brrrrr ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tutaj radza, ze jak dziecko na UU, zeby czekac do 6ciu miesiecy z rozszerzeniem diety, ale teraz troche mi sie przejasnilo to i owo ![]() Ja tak szczerze to troszke sie nie moge doczekac pokarmow stalych. Mysle, ze bedzie fajowo ![]() ![]() No ale jeszcze troche. Planuje max do 8-go miesiaca karmic piersia (ale moje minimum zalozeniowe to byly 3 miesiace, wiec jak skoncze wczesniej nie bedzie tragedii), potem bede musiala mala odstawic od UU przed powrotem do pracy w kwietniu. Mam nadzieje, ze 2 miesiace na odstawienie wystarcza...? Cytat:
![]() Super, dzielny Edzik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kochana, ja tez tak mam, musze wiedziec wszytsko na 100% wiec jak sie niepokoicie pojedzcie do lekarza, chocby dla samego uspokojenia sie ![]() Dobrze, ze z wezelkami Gabuni ok ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-08-01 o 15:17 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Ja tak na szybko bo Zosia dzisiaj nei chce spac, w dobrym humorze jest ogolnie i bawi sie pieknie, ale spac..nie?!? wlasnie odstawila histerie w lozeczku,, wyjelam, polozylam na lezaczek...zajada paluchy i sie smieje i gaworzy ![]() A dzisiaj w ogole moja corcia...po raz pierwszy... PRZEWROCILA SIE Z BRZUSZKA NA PLECY!!!! sama sie zdziwila ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() butelka nie dokarmiam i w ogole jej nie zmuszam...jak chce jesc 5 minutek to niech je 5 minutek...trudno i tak juz jest gruber... wspolczuje szumow w serduszku, ale skoro lekarz mowi ze to nic powaznego? moze warto mu uwierzyc? bo chyba takie echa serca itp badania sa dla dzieciaczka mega nieprzyjemne..? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wspolczuje... ja z kolei oszaleje przez moje dziecko, kochana jest, ale poszlaby spac.... Cytat:
Cytat:
![]() no dzien dobry ![]() ale jestem wkurzona, TZ wrocil do domu, z pracy, nie dosc, ze mial obiad na stole to juz jakies felgi bedzie sprzedawal, zaraz idzie do garazu, a teraz siedzi jeszcze na kompie ofkors, bo po co zwrocic uwage ze dziecko zasnelo w bujaczku i moze by je zaniesc do lozeczka? on nawet nie slyszy, ze mala przestala marudzic!! no ale na spacer chce z mala isc..ciekawe kiedy!?!??! grrrr a ja osiol glupi dzisiaj obiad zrobilam, mieszkanie ogarnelam, 2 prania poszly, ciuchy Zoski posegregowalam, polowe za malych odlozylam, bylam na zakupach, a on nic nei moze zrobic? i dziecko zauwaza tylko jak mala sie smieje, a jak placze to juz nieee mialam prasowac, ale mam to gdzies, olewam i jeszcze jutro musze jechac z mala na policje, zalatwic uwaga... POZWOLENIE NA POBYT I NA PRACE ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
anula a ile Zosia waży ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3358 |
Wtajemniczenie
|
aga_pe, andziotka dzięki za info o diecie
![]() ![]() anula - brawo dla Zosi ![]() ![]() Mamuśki, mam taki pytanie. Czy Waszym dzieciom ładnie pachnie z buzi? Igusi pachniało pięknie, tak słodko a od około 2 tygodni czuć taki zapach hmm no nieciekawy, jakby zapach zielonego gila ![]() Kurcze, nie wiem czy to nie oznaka czegoś niedobrego no bo skąd ten zapach ![]() ![]() Dziś mi w ogóle Iga szaleje, nie wiem o co chodzi. Wczoraj miała świetny dzień, jadła minimum 140 a nawet 200 a dziś ledwo stówkę i ryczy i buntuje się i ryczy ![]()
#3359 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nadal tkwimy w "powodzi", ale jest już lepiej. Poszycie dachu wymienione, folia założona, jeszcze papa termozgrzewalna w tym tygodniu i będzie można myśleć o remoncie. Majster miał swoją folię, ale za małą (na połowę dachu mniej więcej) i położył tylko w miejscu, gdzie zdjęli poszycie (pierwszego dnia ściągnęli jedynie 1/4 dachu), ale nie pomyślał, że woda to jednak żywioł i sama sobie drogę znajdzie. W piątek pracowali od rana do ok. 21, styropian już jest, ale w sobotę znowu lekko przeciekło w dużym pokoju, bo oczywiście jak położyli styropian i styropapę i wypiankowali, oraz przesmarowali łączenia to się im wydawało, że już nie przecieknie, a w nocy był kapuśniaczek i znowu lipa. Aż mi żal majstra bo się dwoi i troi, ale dał znowu ciała, bo w nocy ten kapuśniaczek troche wypłukał te mazidło do sklejania styropianu ze styropapą i na elewacji mam czarne zacieki, które mimo mycia nie zeszły ![]() Mam zamiar obciążyć go za tę folię, którą musieliśmy kupić, za gips i farbę do wyremontowania pokoi i powiem żeby dał jekiegoś pracownika do zrobienia tego remontu, a jeszcze żeby mi tę pobrudzoną stronę elewacji przemalował, już farbę kupię, to tak dużo nie wyjdzie, niech tylko pomaluje. Cytat:
![]() ![]() daisy, gratki za spadek wagi ![]() matall, Tobie również gratuluję spadku wagi, Twoja waga taka sama jak moja więc działasz na mnie motywująco ![]() No i trzymam kciuki za Edzika, bo jak czytam o tych Waszych nocach to aż mi przykro, że się nie wysypiasz
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-08-01 o 17:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.