Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 07:16   #2581
kochanie
Wtajemniczenie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jaki sklep z bielizną polecicie? Zaczynam się powoli rozglądać za bielizną na ślub
Niestety nie pomogę, bo kupuję bieliznę z różnych firm, ale zawsze w hurtowni, więc nie wie czy jakieś sieciowe sklepy ją mają...
Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Izka tylko jeden żel?
Ja znów mam zapasy przez te zakupy po 3 sztuki No ale te Rossmannowe bardzo szybko schodzą, więc aż tak się nie martwię

Będę czekać na zdjęcie i wymiary Mam malinową kurtkę przeciwdeszczową i chciałam zielone kalosze, ale obawiam się, że taki misz masz nie będzie dobrze wyglądał

A w sprawie aparatu nie tylko radą możemy służyć Także przypomnij się na spotkaniu lub przez pw
Jeden w żel w zapasie plus dwa w użyciu no i mam małą kolekcję mydeł z lusha, które nie wiem kiedy skończę...
W mojej wyobraźni te kolory do siebie pasują Wczoraj nie udało mi się zmierzyć kaloszy, bo zostawiłam je w pracy Dzisiaj się postaram: Powiem Ci tylko, że są dosyć wąskie, ja mam na pewno sporo grubszą łydkę od Ciebie, ale wydaje mi się, że trudno znaleźć węższe kalosze...
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 07:43   #2582
Hosenka*
Zakorzenienie

Dziękuję za porady

Karolina: ja nie miałam rękawicy, ale po smarowaniu ręką nic sie nie stało, trzeba tylko szybko zmyc, żeby sie paznokcie nie zabarwiły.

Kupiłam buty http://allegro.pl/czolenka-new-look-...734371729.html
Mogą być duże, ale popróbuję z wkładkami.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:24   #2583
isa666
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Dorwałam się do neta, ale jutro już wracam z urlopu do domu.
Pogoda nad morzem niezbyt dopisała. Nie było jak się opalać, bo jest pochmurno i raczej chłodno. Konieczny jest sweterek lub żakiet, bo mi jest zimno.
Za to dobrze się zwiedza, bo nie ma upału.
Zwiedziłam Gdynię wraz z akwarium, Sopot, Gdańsk (park w Oliwie i słynne organy), płynęłam statkiem na Hel i tam byłam w fokarium a dziś jeszcze jadę pochodzić po plaży w Rewie.
Jutro znów 10-cio godzinna podróż pociągiem do domu. Podróż do Gdyni była okropna: w pociągu duszno, robiło mi się słabo i niedobrze Oby w drugą stronę było lepiej.

Miłego dnia
Stary 2011-07-27, 07:55   #2584
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dorwałam się do neta, ale jutro już wracam z urlopu do domu.
Pogoda nad morzem niezbyt dopisała. Nie było jak się opalać, bo jest pochmurno i raczej chłodno. Konieczny jest sweterek lub żakiet, bo mi jest zimno.
Za to dobrze się zwiedza, bo nie ma upału.
Zwiedziłam Gdynię wraz z akwarium, Sopot, Gdańsk (park w Oliwie i słynne organy), płynęłam statkiem na Hel i tam byłam w fokarium a dziś jeszcze jadę pochodzić po plaży w Rewie.
Hej!
Fajnie, że tyle zobaczyłaś, zwiedzałaś też działy kosmetyczne w sklepach?

Ja wczoraj byłam w hebe i w rossmannie i nie było nowych żeli aa:/ W końcu nic nie kupiłam, choć szłam do kasy z kredką bourjois, ale się opamiętałam, i tak nie mam czasu się malować

Stary 2011-07-27, 11:59   #2585
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
ja też zauważyłam poprawę odkąd jeżdżę na stacjonarnym i cellulit jakby mniejszy
U mnie o wiele mniejszy rower + Syrena to fajny zestaw antycellulitowy, może się w końcu pogoda poprawi i będę mogła znowu jeździć do pracy na dwóch kółkach.

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Hmm, dla zdrowia radziłabym odwiedzić cokolwiek, żeby nie skończyło się napadem

Właściwie to nie wiem Z Kolorówki chyba tylko niska półka, możliwe, że były lakiery Barbry z ciekawszych rzeczy, może trochę Joko albo Virtual. Za to w tym takim pawilonie za skrzyżowaniem z Rydla (jadąc ode mnie), tam gdzie Polo MArket jest wewnątrz takie stoisko z kosmetykami i wczoraj mieli małe lakiery MF te takie sześcianiki za 9,90 z 29,90 przecenione- oparłam się, ale miałam ochotę na zielony. I mają jakieś resztki z Essence, chyba z tej drogerii zlikwidowanej na Czarnowiejskiej bo to ten sam oddział. Były tez pękacze Butterfly i kusiły. Można zajrzeć z ciekawości
Dla zdrowia kupiłam sobie żel pod prysznic Original Source z mango.

Ten pawilon to jest tak bardziej w głębi, w stronę pętli i Opolskiej? Tam mi nie jest po drodze jakoś specjalnie, tym bardziej że teraz jeżdżę wzdłuż torów po starej stacji na tym odcinku.

Cytat:
oglądałam żele Palmolive, fajny jest nowy Warm Vanilla, ale na teraz trochę za "ciepły", w sensie mało odświeżający, bardziej rozgrzeje.. no i wanilia jest średnio odwzorowana..
Mi się ta wanilia strasznie podoba i jeszcze żel z bergamotką powalił mnie na kolana, ale poczekam na jakąś promocję. Tym bardziej że mam mało miejsca pod prysznicem i mogę mieć tylko jeden żel otwarty na raz.

Cytat:
my z TŻ myślimy o wyjeździe w sierpniu, tak 13-15, zawsze to 3 dni poza domem
My też chcemy wtedy jechać, nawet na dzień dłużej, ja bym chciała wziąć sobie wolny piątek w pracy. Nie możemy się tylko na razie zdecydować gdzie.

Wyszłam dzisiaj wcześniej z pracy, źle się czułam i właśnie wyleguję się w łóżku, zaraz się zdrzemnę i może potem pouczę. Okropny dzień, boli mnie głowa, a na klatce schodowej mam malowanie i pan malarz potwornie głośno pogwizduje na moim piętrze, na zmianę z tłuczeniem się (które nie wiem czemu przy malowaniu występuje).
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 06:25   #2586
isa666
Zakorzenienie

No, jestem już w domu. Nie ma to jak się wyspać we własnym łóżeczku
Wróciłam wczoraj o 20 do domu, na szczęście podróż pociągiem upłynęła bez rewelacji żołądkowych i czułam się całą drogę dobrze.
W ostatni dzień pobytu wyszło słońce, trochę się poopalałam na plaży w Rewie. Super tam jest - taki cienki cypelek plaży a po obu stronach morze W dodatku mało ludzi na plaży, można spokojnie posiedzieć bez obawy o tłumy wczasowiczów. Na plaży w Gdyni była jakaś masakra, niemalże człowiek na człowieku

kochanie - byłam w Rossmannie, ale tylko po potrzebne rzeczy typu pianka do golenia (kupiłam z Isany brzoskwiniową, nawet fajna), chusteczki nawilżające itp. W jednej z galerii, gdzie weszłam na chwilę była jakaś promocja w Marionnaud na błyszczyki Juicy Tubes, po 60 zł za sztukę. Ale wymacałam kilka kolorów i nie wzięłam żadnego Przy okazji wyniuchałam trochę perfum i zdziwiły mnie Womanity TM - pierwsza nuta zapachowa odrzuciła mnie...papierosowym smrodkiem
Szkoda tylko, że nie kupiłam sobie nowego tuszu do rzęs, bo Architekt już powoli kończy żywot, a tusz grzebyczkowy z Oriflame mimo zgęstnienia wciąż skleja i muszę szybko kupić coś innego.

Aha, muszę jeszcze przyznać, że nad morzem poprawiła mi się cera. Nie wiem czy to zasługa powietrza tam, czy tego, że nie miałam czasu na grzebanie przy twarzy i wyciskanie
Stary 2011-07-28, 07:45   #2587
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, muszę jeszcze przyznać, że nad morzem poprawiła mi się cera. Nie wiem czy to zasługa powietrza tam, czy tego, że nie miałam czasu na grzebanie przy twarzy i wyciskanie
Zapewne to i to

Zazdroszczę wypoczynku

Umówiłam się na próbny makijaż na wtorek, mam wstępną koncepcję (granat + szary + granatowa kreska linerem) zobaczymy jak wyjdzie

Instagram

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 09:22   #2588
isa666
Zakorzenienie

Hosenko to i tak cud z moją cerą, że tak dobrze wygląda, bo obżerałam się raczej niezdrowym żarciem. Rybę (smażoną) jadłam 2 razy, a tak to nie odmówiłam kebabu, lodów, frytek... Wiadomo, na mieście raczej barów z tego typu jedzeniem najwięcej.

Pokażesz fotki makijażu?

Przejrzałam co tu pisałyście pod moją nieobecność i widzę, że są jakieś nowe żele AA. Wyglądają kusząco

Stary 2011-07-28, 15:46   #2589
emememsik
po prostu Em :)

Jeśli znajdziecie chwilę, wypełnijcie mi proszę ankietę do pracy lic. Będę wdzięczna.
http://www.speedyshare.com/files/294..._literacka.doc
Możecie pogrubić odpowiedzi. Odeślijcie na maila lusterko.em.blog@gmail.co m
Stary 2011-07-28, 16:27   #2590
Hosenka*
Zakorzenienie

Isa: pewnie, że wrzucę

Em: już wypełniam

Przyszły buty Są piękne!! Co prawda duże, ale na szczęście nie tak bardzo jak się obawiałam Wkładka powinna wystarczyć

Instagram

Stary 2011-07-28, 18:06   #2591
isa666
Zakorzenienie

em, ja też wypełniłam i odesłałam

Mam ochotę kliknąć sobie perfumy Ricci Ricci. Spodobały mi się jak niuchałam je w Gdyni. Mam w dodatku w torebce blotterek wypsikany tym zapachem i cała torebka w środku nim pachnie
Stary 2011-07-31, 23:50   #2592
rzyrafka
Zakorzenienie

I ja powróciłam
Cytat:
Tak, właśnie o te żele chodzi. Mam wszystkie 3 zapachy oprócz truskawki, bo nie było (na szczęście ). Z napisem "new" był jeszcze Creme Brulee, ale nie brałam, bo na lato to za słodki zapach jak dla mnie.

A na czym Ci zależy najbardziej i w jakim przedziale cenowym?Zapytam TŻta, bo to jego branża.
Testowałam u babcimango-papaja, bardzo fajny

Cenowo tak w okolicach do tysiaka. Byłoby bardzo dobrze żeby miał tryby MASP, zoom optyczny nie musi być jakiś szalony, zwykłe 5x w zupełności wystarczy. Żeby akumulatorek wytrzymał przynajmniej 250 zdjęć bez ładowania, żeby w miarę szybko się zbierał do następnego zdjęcia, fajnie by było gdyby robił też zdjęcia w formacie 3:2. I obiektyw ma być chowany- jak jest wyłączony to nie wystaje Za to zupełnie mi nie zależy na takich rzeczach jak: waga, jakies bzdurne tryby wstępnego obrabiania fotek, programy typu przyroda/muzeum/sztuczne ognie; wykrywacz uśmiechów/mrugających oczu itp., wielkość wyświetlacza, nagrywaniu filmów w jakości HD. Będę wdzięczna za rzucenie kilku propozycji do zapoznania się. No i mam sentyment do marki Nikon tato sobie sprawił na all Panasonica Lumix FP2 http://panasonic.net/avc/lumix/compa...fications.html za ułamek jego ceny sklepowej i jak tak czytam o nim to mi szczęka opada, byłby ideałem tylko własnie brak mu tych trybów MASP
Cytat:
Będę czekać na zdjęcie i wymiary Mam malinową kurtkę przeciwdeszczową i chciałam zielone kalosze, ale obawiam się, że taki misz masz nie będzie dobrze wyglądał

Kupiłam dziś 2 pachnące lakiery Eveline i żel brązujący Gosha z rękawicą gratis, który pokazywałaś na blogu
a ja kupiłam 4 lakiery, róż, błyszczyk i bazę pod cienie jakimś cudem udało mi się nie ulec masełkom Eveline
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ten pawilon to jest tak bardziej w głębi, w stronę pętli i Opolskiej? Tam mi nie jest po drodze jakoś specjalnie, tym bardziej że teraz jeżdżę wzdłuż torów po starej stacji na tym odcinku.
tak, to chyba ten
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Jeśli znajdziecie chwilę, wypełnijcie mi proszę ankietę do pracy lic. Będę wdzięczna.
http://www.speedyshare.com/files/294..._literacka.doc
Możecie pogrubić odpowiedzi. Odeślijcie na maila lusterko.em.blog@gmail.co m
już wypełniam
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 06:15   #2593
isa666
Zakorzenienie

Witam w ten deszczowy poranek. Siedzę właśnie w biurze, bo w piątek szefowa zadzwoniła czy nie przyszłabym na chwilę rano, bo jest nagła akcja i musimy szybko odpowiedzieć na jedno pismo. No więc siedzę tu i czekam na szefową, ale mam nadzieję, że przed 10.00 stąd wyjdę, bo mam plany zakupowe.
W sobotę zepsułam już doszczętnie moje słuchawki do kompa, więc dziś idę po nowe. Nigdy więcej nie kupię jakichś badziewnych za 20 zł Liczę, że za ok. 100-150 zł kupię już coś porządnego.

rzyrafko ja też myślę o zakupie aparatu Po obejrzeniu zdjęć z nad morza (łącznie mam ich ok. tysiąca! ) zauważyłam, że jakość jest kiepska, widać jakieś okropne piksele, a dużo zdjęć wyszło też rozmazanych, choć ja mam dość sztywną rękę przy fotografowaniu. Ale mój Olympus już od pewnego czasu dawał mi w kość m.in. tym, że na supermakro często nie mógł się namierzyć na ten obiekt, który chciałam. Może już jego żywot się kończy? W końcu ma już parę lat, a eksploatowany jest bardzo.
Ja myślę nad jakimś kompaktem, bo na lustrzankę to mnie nie stać, a zresztą obiektywy są przecież pierońsko drogie Myślę nad kolejnym Olympusem lub ewentualnie Nikonem.
Stary 2011-08-01, 10:40   #2594
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
W sobotę zepsułam już doszczętnie moje słuchawki do kompa, więc dziś idę po nowe. Nigdy więcej nie kupię jakichś badziewnych za 20 zł Liczę, że za ok. 100-150 zł kupię już coś porządnego.

rzyrafko ja też myślę o zakupie aparatu Po obejrzeniu zdjęć z nad morza (łącznie mam ich ok. tysiąca! ) zauważyłam, że jakość jest kiepska, widać jakieś okropne piksele, a dużo zdjęć wyszło też rozmazanych, choć ja mam dość sztywną rękę przy fotografowaniu. Ale mój Olympus już od pewnego czasu dawał mi w kość m.in. tym, że na supermakro często nie mógł się namierzyć na ten obiekt, który chciałam. Może już jego żywot się kończy? W końcu ma już parę lat, a eksploatowany jest bardzo.
Ja myślę nad jakimś kompaktem, bo na lustrzankę to mnie nie stać, a zresztą obiektywy są przecież pierońsko drogie Myślę nad kolejnym Olympusem lub ewentualnie Nikonem.
Jeśli chodzi o słuchawki to polecam Ci te cudeńka- Koss Porta Pro:
www.koss.com/koss/kossweb.nsf/p?openform&pc^pt^PORTAPRO
Dałam za nie chyba 128 zł, jakość dżwięku jest rewelacyjna i z tego co czytałam w tej cenie nie mają konkurencji jeśli o to chodzi. Kolega mój tez ich używa i to dużo bardziej intensywnie niż ja, nie miał żadnych problemów z nimi i nic się jeszcze nie zepsuło. Do tego maja dożywotnią gwarancję- trzeba tylko zarejestrować zakup na ich stronie. Fajnie się składają, w zestawie jest chyba pokrowiec i duży jack. Ja sobie kupiłam przedłużacz 5-cio metrowy i mogę w nich spać i korzystać z łazienki Ciągle jednak nie mam przełączki na telefon więc jako przenośnego odtwarzacza jeszcze zestawu nie używałam Najważniejsze dla mnie, że mają 3 stopniową regulację docisku do uszu, bo dużo słuchawek mnie drażni tam gdzieś na małżowinkach

Własnie ja też nie chcę na razie lustrzanki- nie planuję robić ton odbitek na papierze fot. Ale chcę żeby można się było nim porządnie pobawić dlatego zależy mi na tych trybach manualnych i taki kompakcik zaawansowany to jest to i też nie toleruję takiej pikselozy- tylko, że to dopiero będzie można sprawdzić w czasie użytkowania. Ale stary aparat miałam chyba z 6-7 lat i od tego czasu jednak to wszystko poszło do przodu strasznie. Nawet zdaje się, że skończył się wyścig na ilość megapikseli wśród producentów Więc teraz większość ma standardowo reduktory szumów itp. Jeśli chodzi o marki to przeglądałam kilka serwisów tematycznych i jakoś najlepiej całościowo wypadały Panasoniki i Coolpixy; dalej Canony, Samsungi i Olympusy. No i Nikona znam więc przyzwyczajenie jest tu silnym "za". Wczoraj pooglądałam sobie wizualnie podczas zakupów kilka modeli- one wszystkie są leciutkie, malutkie, fajniutkie I jak dla mnie musi być czarny- nie jestem gadżeciarą, wolę dyskretną elegancję

Ruszam zobaczyć do sklepu jak tam moja reklamacja czytnika kart, to bym cyknęła aktualizacje kosmetyczne ojcowym aparatem (jeszcze nie tym nowym, ale jak go odbierze to walnę nim sesję całych zbiorów- ale będzie zabawa! I najlepiej zobaczę czy mi odpowiada odwzorowanie kolorów w Panasonikach). A póki co małe podsumowanie lipcowe: z pielęgnacji nie zrobiłam żadnych zapasów wyrzuciłam 8 opakowań. Z kolorówki skończyłam 2 rzeczy, przybyło 15

Edytowane przez rzyrafka
Czas edycji: 2011-08-01 o 10:50
Stary 2011-08-01, 10:51   #2595
Hosenka*
Zakorzenienie

Dostałam od TŻ kolczyki na urodziny (nie bedziemy się widzieli w środe) - wypatrzyłam je sobie jako kolczyki do slubu

http://www.anka-bizuteria-sklep.pl/e...fer-lopez.html tylko że z jasnego srebra.
Rzeczywiscie, takie jak na teledysku Na 1:50 ładnie je widać.

Buty z reklamy Always, kolczyki z teledysku Lopez

Instagram

Stary 2011-08-01, 12:04   #2596
isa666
Zakorzenienie

rzyrafko dzięki za radę, ale kupiłam coś mniej wymyślnego w kształcie
Wzięłam Panasonic, o te: http://www.burak.pl/produkt/sluchawk...rp-ht161e-k-7/

Są większe niż moje uszy i ładnie je obejmują, więc może nie będą uciskać mi na małżowiny tak jak te poprzednie. Czasem po kilkunastu minutach już mnie całe uszy bolały

Byłam na małych zakupach w Rossmanie też, efekty poniżej wraz z odebranymi kosmetykami z Avonu i Ori Żele pachną obłędnie
I kupiłam też balerinki w CCC, zwykłe czarne z kokardką, ale nie są materiałowe tylko z ekoskórki, więc dobre na jesień i deszcz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8010007.jpg (168,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8010008.jpg (183,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8010009.jpg (43,9 KB, 28 załadowań)
Stary 2011-08-01, 12:08   #2597
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

I kupiłam też balerinki w CCC, zwykłe czarne z kokardką, ale nie są materiałowe tylko z ekoskórki, więc dobre na jesień i deszcz
Ja też mam takie

Instagram

Stary 2011-08-01, 14:19   #2598
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja też mam takie

Wiecie co, tak się maziam tym nowym Glam Shine`m i jego smak i konsystencja mi przypomina Juicy Tubes Co prawda ten błyszczyk nie jest aż tak gęsty i kleisty jak JT, ale na ustach daje bardzo podobny efekt i uczucie.
Stary 2011-08-01, 17:14   #2599
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR=Teal]
Pokaż Potrzebne mi coś taniego na zmianę do pracy.
Były inne kolory?
Fajny ten Glam Shine. Ile kosztował?

Mój lipiec wypadł kiepsko przez te hurtowe zakupy żeli
zużyć pełnowymiarowych tylko 5 i wszystko pielęgnacja plus 4 saszetki.
Przybyło 11 z pielęgnacji i 4 z kolorówki.

Za to dziś już poleciała do kosz miniatura tuszu EL i miniatura mleczka do ciała YR

Co polecacie z YR?Bo kupiłam sobie na grouponie 2 kupony po 29 zł każdy zamiast po 60 i zastanawiam się na co je spożytkować

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 17:44   #2600
rzyrafka
Zakorzenienie

Czytnik kart dopieor poleciał do producenta, czyli kolejne 3 tyg czekania więc trzeba znaleźć kabel do tamtego aparatu
Cytat:
rzyrafko dzięki za radę, ale kupiłam coś mniej wymyślnego w kształcie
Wzięłam Panasonic, o te: http://www.burak.pl/produkt/sluchawk...rp-ht161e-k-7/

Są większe niż moje uszy i ładnie je obejmują, więc może nie będą uciskać mi na małżowiny tak jak te poprzednie. Czasem po kilkunastu minutach już mnie całe uszy bolały

Byłam na małych zakupach w Rossmanie też, efekty poniżej wraz z odebranymi kosmetykami z Avonu i Ori Żele pachną obłędnie
To się naprodukowałam ale może ktoś inny skorzysta.
żadnymi zelami mnie tu nie kusić
Cytat:
Mój lipiec wypadł kiepsko przez te hurtowe zakupy żeli
zużyć pełnowymiarowych tylko 5 i wszystko pielęgnacja plus 4 saszetki.
Przybyło 11 z pielęgnacji i 4 z kolorówki.
Co polecacie z YR?Bo kupiłam sobie na grouponie 2 kupony po 29 zł każdy zamiast po 60 i zastanawiam się na co je spożytkować
Też nad nim dumałam, ale z potrzebnych rzeczy to tylko maseczka winogronowa mi przyszła do głowy i udało się nie kliknąć. Zła jestem, bo przegapiłam promocję ulotkową, do wczoraj i była gratis marokańska maseczka do dowolnego zakupu

Miałam pracować nad CV i listem mot. a pół dnia neewsweeka czytałam
Stary 2011-08-01, 17:55   #2601
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w ten deszczowy poranek. Siedzę właśnie w biurze, bo w piątek szefowa zadzwoniła czy nie przyszłabym na chwilę rano, bo jest nagła akcja i musimy szybko odpowiedzieć na jedno pismo. No więc siedzę tu i czekam na szefową, ale mam nadzieję, że przed 10.00 stąd wyjdę, bo mam plany zakupowe.
kolejny raz ściągała Cię z urlopu?
Cytat:
[COLOR=Teal]
świetne zakupy! błyszczyk spodobał mi się najbardziej ale w żadnym R. nie widziałam tego odcienia, raczej widuję same pomarańczowe, iskrzące a szkoda, bo ten wygląda jak Dior Lip Polish
skusiłaś się na promocję w R. 9,99 za 2 żele Palmolive? ja się oparłam, bo żel to ostatnia rzecz jaka jest mi potrzebna podejrzewam, że z tej serii co różany będzie jeszcze lawenda, bo widziałam mydło w płynie
Cytat:

Wiecie co, tak się maziam tym nowym Glam Shine`m i jego smak i konsystencja mi przypomina Juicy Tubes Co prawda ten błyszczyk nie jest aż tak gęsty i kleisty jak JT, ale na ustach daje bardzo podobny efekt i uczucie.
w końcu to ten sam koncern
Cytat:
może coś z tej morelowej serii? woda toaletowa fajnie pachnie, można używać jako mgiełki
fajna jest też winogronowa maseczka nawilżająca miałam też peeling morelowy, ale tu bez rewelacji

ja już drugi tydzień na stażu, na szczęście mam do wyrobienia 20h tygodniowo, mogę je dowolnie rozłożyć i dzięki temu czw i pt mam wolny może uda się przepracować 40h w jednym tygodniu - wtedy miałabym wolny cały kolejny tydzień i moglibyśmy pojechać gdzieś z TŻ tak jak myślałam z językiem bywa ciężko, różnie ma się życie do słuchanek czy rozmówek w szkole/na kursach językowych, gdzie mówi się płynnie, czysto, wyraźnie czasem trudno mi się połapać, o co komuś chodzi
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2011-08-01 o 17:56
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 19:25   #2602
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
ja już drugi tydzień na stażu, na szczęście mam do wyrobienia 20h tygodniowo, mogę je dowolnie rozłożyć i dzięki temu czw i pt mam wolny może uda się przepracować 40h w jednym tygodniu - wtedy miałabym wolny cały kolejny tydzień i moglibyśmy pojechać gdzieś z TŻ tak jak myślałam z językiem bywa ciężko, różnie ma się życie do słuchanek czy rozmówek w szkole/na kursach językowych, gdzie mówi się płynnie, czysto, wyraźnie czasem trudno mi się połapać, o co komuś chodzi
Najwazniejsze, ze się nie zniechęciłaś
powrzucałam aktualizacje.
Wydaje mi się, że taty obecny aparat nie koryguje szumów tak jakbym chciała (patrząc na zdjęcie z lakierami, ale pielegnacja jak na fotę bez lampy w tym świetle wyszła nieźle )
Stary 2011-08-01, 19:27   #2603
emememsik
po prostu Em :)

Ja się skusiłam na kupon z groupona 45 zł zamiast 100 zł. Właśnie przeglądam KWC i robię listę.

Jakbyście były zainteresowane to dziś na blogu pojawiły się trzy nowe notki o Essence.
Stary 2011-08-01, 23:33   #2604
rzyrafka
Zakorzenienie

http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/P...?view=&angle=1 znalazłam idealny aparat- ma tylko jedną wadę: CENA ok 1600 zł

Em, czytałam o Essence Ale chyba coś ze mną nie tak, bo jakoś mało się ekscytuję. W ogóle czuję nadchodzący przesyt, jesień będzie czasem na podszkolenie samej sztuki makijażu, bo chyba zatrzymałam się bardzo daleko w tyle
Stary 2011-08-02, 06:58   #2605
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż Potrzebne mi coś taniego na zmianę do pracy.
Były inne kolory?
Fajny ten Glam Shine. Ile kosztował?
W załączniku te moje. Niestety nie było innych kolorów, a w ogóle to jeszcze trwają wyprzedaże letnich klapek, japonek, sandałków...znaleźć jakieś balerinki bez odkrytych palców było ciężko, a w dodatku rozmiar 36 chyba najszybciej się rozchodzi Ale w sumie jesienne kolekcje jeszcze nie weszły, więc może ja się nieco pospieszyłam

Nie pamiętam ceny GS, ale teraz jest jakaś promocja w R. na kosmetyki L`Oreala

Cytat:
kolejny raz ściągała Cię z urlopu?

świetne zakupy! błyszczyk spodobał mi się najbardziej ale w żadnym R. nie widziałam tego odcienia, raczej widuję same pomarańczowe, iskrzące a szkoda, bo ten wygląda jak Dior Lip Polish

skusiłaś się na promocję w R. 9,99 za 2 żele Palmolive? ja się oparłam, bo żel to ostatnia rzecz jaka jest mi potrzebna

ja już drugi tydzień na stażu, na szczęście mam do wyrobienia 20h tygodniowo, mogę je dowolnie rozłożyć i dzięki temu czw i pt mam wolny
Na szczęście wyrobiłam się z tym w niecałą godzinę, więc luz

Ten błyszczyk wzięłam jako jeden z ostatnich różowy. Był jeszcze jeden odcień różu, z którego została ostatnia sztuka a tak to były same pomarańczowe i te bezbarwne, choć one wszystkie nie nadają w ogóle koloru.

Żele mnie uwiodły odkąd nosek napisała o tym różanym Wczoraj myłam się waniliowym i jestem zachwycona. Nie jest to taka jadalna wanilia, raczej przełamana jakąś perfumowo-gorzkawą nutką, więc zapach nie jest mdły

Cieszę się, że na stażu Ci sie podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8020001.jpg (182,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8020002.jpg (75,6 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-08-02, 10:35   #2606
rzyrafka
Zakorzenienie

takei butki byłyby dla mnie zbyt niebezpieczne
robiłam małe porządki w kosmetykach- 2 mgiełki avonu oddałam siostrze i wyrzuciłam flaszkę po edp Nomadic Oriflame- wyparowały ostatnie kropelki jak byłam u babci
szukałam promocji na maszynki w gazetkach i w naturowej są Bellki airflow za 7,99! Em, nie wiesz przypadkiem czy one są na starowiślnej czy w Kaziu? Bo napisali, że w wybranych sklepach.
Stary 2011-08-02, 10:49   #2607
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
W załączniku te moje. Niestety nie było innych kolorów, a w ogóle to jeszcze trwają wyprzedaże letnich klapek, japonek, sandałków...znaleźć jakieś balerinki bez odkrytych palców było ciężko, a w dodatku rozmiar 36 chyba najszybciej się rozchodzi Ale w sumie jesienne kolekcje jeszcze nie weszły, więc może ja się nieco pospieszyłam

Nie pamiętam ceny GS, ale teraz jest jakaś promocja w R. na kosmetyki L`Oreala

Na szczęście wyrobiłam się z tym w niecałą godzinę, więc luz

Ten błyszczyk wzięłam jako jeden z ostatnich różowy. Był jeszcze jeden odcień różu, z którego została ostatnia sztuka a tak to były same pomarańczowe i te bezbarwne, choć one wszystkie nie nadają w ogóle koloru.

Żele mnie uwiodły odkąd nosek napisała o tym różanym Wczoraj myłam się waniliowym i jestem zachwycona. Nie jest to taka jadalna wanilia, raczej przełamana jakąś perfumowo-gorzkawą nutką, więc zapach nie jest mdły

Cieszę się, że na stażu Ci sie podoba
A to jednak nie takie

Instagram

Stary 2011-08-02, 14:48   #2608
kochanie
Wtajemniczenie

Hosenko, i jak wyszedł makijaż? Pokażesz gdzieś?

Cytat:
Ja lubię ich krem stóp (odżywiający czy jakoś tak), krem do rąk "na zimę"... żele są całkiem fajne i ostatnio bardzo lubię ich szampony, te w zielonych butelkach - sa bez SLS, nawet silikonów nie mają i pachną ziołowo - używam tego z pokrzywą (pachnie jak kiełki słonecznika), pieni się nieźle. A w kolejce czeka jeszcze ten z łubinem.

Cytat:
skusiłaś się na promocję w R. 9,99 za 2 żele Palmolive? ja się oparłam, bo żel to ostatnia rzecz jaka jest mi potrzebna podejrzewam, że z tej serii co różany będzie jeszcze lawenda, bo widziałam mydło w płynie
w końcu to ten sam koncern
[..]
Jest jeszcze bergamotkowy. Ja kupiłam ten lawendowy, ale do rąk, jeszcze go nie używałam, muszę skończyć mydło
Fajnie, że podoba Ci się na praktykach i możesz sobie tak fajnie poukładać godziny

Nie mam czasu pisac PW, więc napisze tutaj: Organzza, Karolina, dziękuję za przelewy Lakiery przyszły całe i zdrowe Dawno nie widziałam tylu różowych i czerwonych lakierów w jednej paczce Wydaje mi się, że tym razem nic nie pomylili

Stary 2011-08-02, 14:54   #2609
Hosenka*
Zakorzenienie

Kochanie: jeszcze nie wiem jak bo to 16 jestem w pracy
Umówiłam się na 16.30 Jeśli zdążę, to chcę iść do salonu i sprawdzić, jak by się komponował z suknią. Mam też przy sobie buty i kolczyki
Jeśli uda mi sie zrobić dobre zdjecia (jakoś nie umiem robić zdjeć makijazy ) to pokażę

Instagram

Stary 2011-08-02, 15:57   #2610
isa666
Zakorzenienie

Ja też czekam na fotki makijażu

Osa mnie użądliła w palec u nogi Włożyłam stopę do kapcia, a ona tam była schowana i nagle jak mnie nie dziabnie...

Zapomniałam napisać, ze wczoraj użyłam masła Bielendy z olejkiem arganowym, jest bardzo treściwe i gęste. Dobre będzie na chłodniejsze dni. Zapach całkiem ładny i intensywny.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości