Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-01, 18:39   #4531
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
a czemu nic nie porozmawialiście o tym???
no to kochana poszalałaś z wyprawką a kiedy zaczynasz "parwdziwe" zakupy dla małego??

A co do rozmowy -stchórzyłam, chyba myślę, że wydarzy się jakiś cud nad cudami i coś się nagle zmieni

Dziś sąsiadka chyba pierwszy raz zauważyła, że jestem w ciąży myślałm, że głowa jej się urwie tak się za mną oglądała, no spostrzegawcza jest jak nic

I powinnam dostać po dooopie, bo dziś miałam cukry takie se (130) a zjadłam 2 kawałki ciasta, ale one tak na mnie "patrzyły".....

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-08-01 o 18:44
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 19:02   #4532
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Acelinka, to teraz taka klasa że nawet w weterynarii dają komórki służbowe ?

Ja położyłam się na chwilę ok 17,40, wstałam wteraz i jeszcze bym pospała, ale tak się w kołdrę zawinęłam, że zwariować szło tak gorąco

teraz męczę zgagę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 19:09   #4533
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
rany.....po zapachu ale hardcore
kupię chyba jutro te podklady...
wogóle tak myśle...czy może jeszcze przed porodem sobie nie "zamontować " takiego pod prześcieradłem w łóżku.... sama nie wiem,czy jest opcja by wody aż tak nagle nocą zaczęły odchodzić.. ale może to by uchroniło łóżko..tzn.materac ..
też się nad tym zastanawiałam szkoda jednak materaca a na "zaś" nawet jeśli wody nie odejdą będzie

Kasiu gratuluje udanej wizyty!

dziewczynki kciuki za wizyty! i nie skromnie prosze o relację

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 19:12   #4534
aa2
Zakorzenienie

hej kobitki
melduje sie od siorki z łbem pofarbowanym jeszcze umyc musze ale to za chwile

Archinta wnetrza pokaze jak cykne fotki na razie nei mam kiedy ale jutro bede w domku leżec to zrobie i dziekuje za pamiec bardzo to miłe

teraz relacja po wizycie: dawka magnezu zwiekszomnna o jeden wiec teraz juz po 3 musze łykac i nospa dalej dwa razy dziennie, mały lezy główka w dół, szyjka zamknieta i tam ogólnie wszystko w porzadku, dzis zaczyna mi leciec 30 tydzień i lekarz stwierdził ze mam duzy brzuch jak na taki tydzień, zrobił usg i kazał przyjśc jeszcze w piatek na usg do szpitala zeby zrobić przepłyty na innym sprzecie , wystraszyłam sie i pytam czy cos jest nie tak ale powiedziałz e z tego co widzi to wszystko dobrze i nie widzi nic do niepokoju ale chce sprawdzic jej jeszcze na innym sprzecie-troche mnie to zmartwiło, no ale jakby było cos nie tak to chyba by mi powiedział?
ogólnie z usg wymiary i wszystko dobrze, niektóre czesci wskazuja na 31 tydz niektóre na 28 29 wiec moze mam tak jak juz dziewczyny pisały ze ta wieksza czesc to główka? na wizycie o to nie spytałam tylko teraz jak czytałam forum to przeczytałam ze u niektórych główki własnei wychodza wieksze-wiec moze u mnie podobnie?

no i od wczoraj pobolewa mnie brzuchol tak jakby kłuje i lekarz powiedziałz e jak bedzie mni edalej bolec i zrobi mi sie mocniej to od razu mam jechac do szpitala

a mały waży 1302

kasakuleczka super ze po wizycie ok co do męza to ni episz niech troche pocierpi a co!!!
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 19:20   #4535
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
stokrotka może jeszcze wystawi ten użytkownik, poczekaj kochana
tak myślisz??? kurcze....mam wyrzuty ,że odrazu nie zamówiłam nie wiem na co głupia czekałam

Cytat:
Dzień dobry, a może i dobry wieczór?
Dzis zalatany dzień- z rana byłam na basenie, potem pojechaliśmy z małżem wybierać kafelki do łazienki- miały być morskie, wyszły zielone Oblookałam zegarek live- fajny W sklepie o 100zł droższy!! także z przesyłką będę prawie 80 zł do przodu! Dz. wszystkim za opinie Przekonałam się i jutro zamawiam- tylko muszę się upewnić, ze ten z aukcji jest brązowy,a fota taka, ze nie zdziwiłabym się jakby to był czarny jednak Także rano zadzwonię i zamówię.

A dostałam jeszcze z pracy tela nowego- normalnie czuję się jak jakiś zacof Nie ogarniam go !!!
napewno mąż będzie zadowolony super zegarek! no i fajnie że cenowo o tyle taniej

a co za telefonik do ogarnięcia ??

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
I zazdraszczam deszczu i chlodu calej reszcie. U mnie pochmurno, ale tak masakrycznie duszno, ze doslownie leze i zipie na lozku i nie mam na nic sily. A stopy oczywiscie jak banie.

Z dobrych wiadomosci - dzwonili do mnie dzisiaj, ze w piatek po poludniu mam przyjsc na usg wychodzi na to, ze w tym tygodniu tylko jutro mam dzien bez jakiejs kontroli. W sumie to jestem bardzo mile zaskoczona publiczna opieka medyczna tutaj
deszczu nie zazdroszczę.. ale świeżego powietrza tak..u mnie fajna temperatura..ale duchota taka..że drzwi rozsunięte na maksa.. i nic nie czuć wiatru

no i opieki zazdraszczam

Cytat:
AAAAAAAA- i zapomniałam o najważniejszym- mam 2 pierwsze rzeczy dla Piotrusia - 2 śliniaki Zamówiłam pharmaceris p/rozstępom i były gratis hehe- wiem, wiem zaszalałam
Ale słodkie są - malusie - na dobry początek wyprawki mogą być
o
no to zaszalałaś... a kiedy wyprawkę zaczynasz zbierać ??

Cytat:

A co do rozmowy -stchórzyłam, chyba myślę, że wydarzy się jakiś cud nad cudami i coś się nagle zmieni

Dziś sąsiadka chyba pierwszy raz zauważyła, że jestem w ciąży myślałm, że głowa jej się urwie tak się za mną oglądała, no spostrzegawcza jest jak nic

I powinnam dostać po dooopie, bo dziś miałam cukry takie se (130) a zjadłam 2 kawałki ciasta, ale one tak na mnie "patrzyły".....
to wracaj do rozmowy kochana przy next okazji

a to super spostrzegawcza

za przyznanie się do winy będzie nadzyczajne złagodzenie kary

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Ja położyłam się na chwilę ok 17,40, wstałam wteraz i jeszcze bym pospała, ale tak się w kołdrę zawinęłam, że zwariować szło tak gorąco

teraz męczę zgagę
zazdroszczę spania w dzień... w nocy śpię całą noc bez problemu..ale w dzień ziewam na maksa ale usnąć nie umiem...

zgagi współczuję

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też się nad tym zastanawiałam szkoda jednak materaca a na "zaś" nawet jeśli wody nie odejdą będzie
no w sumie jak coś to mogą na zaś zostać... chyba kupię..łatwiej kupić nowe prześcieradło i podkład w razie w niż materac...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 19:25   #4536
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Asiu a czemu lekarz zwiększył Ci magnez? Masz skurcze czy cuś? Szyjka trzyma, to najważniejsze. A że brzuszek duży to na pewno nic złego, nie przejmuj się!

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
tak myślisz??? kurcze....mam wyrzuty ,że odrazu nie zamówiłam nie wiem na co głupia czekałam
co ma być to będzie jak nie wystawi to będziemy szukały czegoś extra for you

Stary 2011-08-01, 19:32   #4537
cotynato
Zakorzenienie

jeju , czuję się jak brudas.
Nie sądziłam, że remont łazienki jest taki męczący. mam tylko prowizorycznie zamontowany kibel i miskę pod kranem i tak jeszcze jutro ile bym dała za kapiel

Wymianka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 19:43   #4538
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu a czemu lekarz zwiększył Ci magnez? Masz skurcze czy cuś? Szyjka trzyma, to najważniejsze. A że brzuszek duży to na pewno nic złego, nie przejmuj się!

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

co ma być to będzie jak nie wystawi to będziemy szukały czegoś extra for you
kazał jejsc magnez bo mi sie brzuchol stawia, skurczy jako tako nie odczówam wiec chyba tylko przez to spinanie sie brzuchola

a powiedzcie mi jak macie robione usg i lezycie na plecach to tez wam ytak niewygodnie? ja przez chwile dzis miałam ok a potem nagle sie spociiłam,i zrobiło mi sie cięzko jak nie wiem , az lekarz powiedział ze jeszcze chwila i mnie pósci o widział jak zaczełam sie meczyc

cotka pomysl sobie ze dzis dzień brudasa jutro sie wykompiesz
Stary 2011-08-01, 19:47   #4539
agnieszka 0605
Zakorzenienie

cotka przetrwasz!! Podobno brud po jakimś czasie sam odpada
a nie wiesz, bo zapomniałam spytać w sklepie czy ten 4runner ma oddzielne budki do spacerowki i gondoli czy do spacerówki przekłada sie z gondoli??

Lausanne jak zdrówko? Jak humorek?

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi jak macie robione usg i lezycie na plecach to tez wam ytak niewygodnie?
ja to mam wrażenie, że zaraz spadnę/zsunę się z fotela

Stary 2011-08-01, 19:48   #4540
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
a nie wiesz, bo zapomniałam spytać w sklepie czy ten 4runner ma oddzielne budki do spacerowki i gondoli czy do spacerówki przekłada sie z gondoli??

Po 2 dniach nie odpadnie raczej. Tym bardziej, że myłam się dzisiaj "ręcznie" haha ale nie ma to jak prysznic czy kąpiel

Tzn nie rozumiem. Ma osobno gondolkę i ma osobno spacerówkę. I jest mega w obsłudze i wpinaniu. Prościutko, wygodnie. Ahhh

Wymianka.
Stary 2011-08-01, 19:49   #4541
danika
Zakorzenienie

idę obciąć mężowi włosy (za pomocą maszynki oczywiscie ) i do wanny chyba zalegnę

Cytat:

sąsiadka faktycznie spostrzegawcza

a co do ciasta..na mnie ostatnio tak popatrzyły pieguski z czekoladą i zjadłam dwa ale wyrzuty sumienia miałam...

Cytat:
hej kobitki
melduje sie od siorki z łbem pofarbowanym jeszcze umyc musze ale to za chwile

mały lezy główka w dół, szyjka zamknieta i tam ogólnie wszystko w porzadku, dzis zaczyna mi leciec 30 tydzień

a mały waży 1302
super, że wszystko ok a tymi wymiarami sie nie martw, chyba większośc tak ma, u mnie tez niektóre wymiary byly na 29, inne na 31 - w koncu to nie jest jakis precyzyjny pomiar
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 19:51   #4542
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

ja to mam wrażenie, że zaraz spadnę/zsunę się z fotela
Masz usg na fotelu?

Mi wygodnie jak tylko leżę, ale czasami jak nagrywała filmik i kazala mi się obracać to masakra. Jak wieloryb , z dupskiem na wierzchu i przyklejającym się podkładem

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
idę obciąć mężowi włosy (za pomocą maszynki oczywiscie ) i do wanny chyba zalegnę
weź bo z zazdrości padnę

Wymianka.
Stary 2011-08-01, 19:52   #4543
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

A na swój stan też bym najchtniej narzekała tylko. Dlatego mnie wpienia, jak mnie ktoś pyta jak się czuję, bo czego on oczekuje? Że mu powiem, że czuję się jak młody bóg czy coś? Dziś mam dzień leżenia, bo po wczorajszym boli mnie kręgosup, krocze i jeszcze mi wszystko strzyka głośno Fajnie móc się pożalić, w domu mnie tylko mąż rozumie, bo inni to myślą żem leń
u mnie to samo - tylko małż mnie rozumie i Wy. Rodzice uważają że przesadzam, koleżanki ciągną w sobote na panieński do klubu
Nie chce mi się już tłumaczyć rodzinie że nie mam siły i potrzebuję pomocy przy małym

Poza tym mam dość. Od kilku dni. Kaszlę co chwilę, brzuch mi się spina przy tym, teraz nawet jak siedzę to mam skurcze. Niby z jednej strony jakbym wylądowała na porodówce to max doba bólu i wreszcie po stresie. Ale cholernie boję się z kolei że zacznę się rozpakowywać przed wrześniem zanim będę u cioci. A jakoś wbialm sobie do glowy że chcę urodzić tam i tylko tam i tylko jak ona ze mną będzie. No i mąż też rzecz jasna. Dziś małz dostał pozwolenie na pracę w Warszawie na kilka tygodni - jakby trzeba było tam mieszkać i czekac. Więc jestem happy, chociaz z tego tytulu. Tylko że mam ciągle napady paniki, normalnej typowej paniki. Że nie doczekamy, że to już, że moze dzis, moze jutro... Bożesz, jak ja juz bym chciała tam mieszkac w Wawie!!!! byłabym spokojna Jakby nie Konradek to normalnie już bym pojechała. Tylko przeciez go nie zostawię na 6-7 tygodni

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
No ja spodziewam się urodzenia przed terminem, ale jak sobie pomyślałam, żę niektóre kobiety do do 42 tyg. są w ciąży...
taaa, miałam tak z K. Ciągnie się to i ciągnie. I te nieustanne pytania "jeszcze nie urodziłaś"???

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość

Ja tez mam problemy ze spaniem... do 2 w nocy czytam książki... Tz sie przezemnie nie wysypia i chyba trzeba pomyslec o osobnym spaniu
ja mojego już wyrzuciłam na kanapę do salonu tęsknię za nim, ale chrapie i jak nawet cudem uda mi się zasnąć to jeszcze on mnie budzi tym chrapaniem. Masakra.

Bylam poza tym u lekarza rodzinnego (i tak na marginesie musialam walczyc w kolejce - choc mialam wizyte na godzinę - ze starymi babami, bo one mialy na późniejsza godzinę a przylazły wczesniej. I nie podobało im się że "młoda a się wpycha". Normalnie bym odpuscila, ale tu w ciązy, skurcze, jestem chora, kaszle, konradek w domu a one zamiast zawet grzecznie poprosić to od razu z niezadowoleniem, że chcę wejsc do gabinetu!!) I dostałam antybiotyk na to gardło. No więc jestem w jeszcze większym stresie. Czy to konieczne i czy na 100000% mogę to brać.

Nie wiem jak my się jeszcze nawzajem znosimy babeczki, każda tak narzeka ja sama się juz nie moge znieść. I swojego narzekania:cojest :
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 19:58   #4544
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn nie rozumiem. Ma osobno gondolkę i ma osobno spacerówkę. I jest mega w obsłudze i wpinaniu. Prościutko, wygodnie. Ahhh
hihihi znaczy zamotałam chodzi mi o to czy spacerowka i gondola mają swoje budki czy jest jedna przekładana??
Usg mam na fotelu

Stary 2011-08-01, 20:00   #4545
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A już się bałam że ja jedna z TYCH ja też myśle że ciężko by było tak od początku, ale już tak od 3 miesiąca chciałabym zacząć. Podobno to wychodzi taniej, a pranie i tak trzeba robić więc przy okazji pieluchy się wypierze. Mówisz kieszonka, ja się zastanawiam na początek nad AIO a potem kieszonka ale czy to dobry plan w sumie w 3 miesiącu może kieszonka lepsza bo jest już na kilka rozmiarów no i ciekawe ile sztuk na początek
Irmith ja już się zorientowałam że potrzeba około 20 pieluch. Firmowa pielucha bez wkładu kosztuje 50-60 pln ale na allegro niektóre wyglądają porządnie i kosztują około 30pln. Kieszonki są łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Jakoś tak, że szybciej schną i chyba są bardziej chłonne bo ty decydujesz o rodzaju wkładu.
Z tego co wyczytałam najlepiej jak środek pieluszki jest z mikropolaru a przy zewnętrznej warstwie powinna być wodoodporna PUL.
Pieluchy pierze się w 40stopniach i ogólnie wygląda to fajnie. No i pieluszki kieszonki są też w rozmiarze One size, czyli niby od noworodka do nocnikowania. Dzieci podobno przy pieluszkach wielorazowych szybciej zaczynają korzystać z nocnika - argumentów nie pamiętam Ale koszt ogólny tych pieluszek na pewno niższy, zwłaszcza gdy się chciałoby drugie dziecko I najlepsze są takie zapinane na napy a nie na rzepy
To cała moja wiedza do tej pory

za wszystkie dzisiejsze wizyty

A co się dzieje z Ancią? Mam nadzieję, że leży z zaciśniętymi nogami i nie przemęcza się przy remoncie
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:01   #4546
aa2
Zakorzenienie

Lausane no takie babki u lekarza najgorsze-aż brak słów, co do narzekania to narzekajta w końcu ponoc takie uroki naszego stanu

mi to czasem głupio pisac bo jak u was xle, a u mnie w sumie icaz przeszła bardzo ok, teraz tak naprawde 2 raz mnie cos dopadło czyli ten bolacy brzuszek a tak to mi super jest
Stary 2011-08-01, 20:03   #4547
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lausanne jeśli lekarz zapisał Ci antybiotyk znaczy, że można lepiej go brać niż się męczyć, takie mniejsze zło. A mały jak się czuje???
Kochana - nie przejmuj się, urodzisz we wrześniu w W-wie i koniec kropka. Odpoczywaj ile się da. I na marudzenie wpadaj na forum, zrobimy zlot marud

Stary 2011-08-01, 20:05   #4548
cotynato
Zakorzenienie

lausanne- biedna , chora - marudź ile wlezie
A babcie są najlepsze, czasami to mnie trafia.

A dzisiaj opieniczyłam faceta w cerf. Tak mnie wpienił. Stoję, czekam aż babka mi chleb pokroi, patrzę obok na byłki a stoi taka para i koleś sobie łapskiem bez rękawiczki i worka wyciąga bułki, porównuje, wrzuca do środka. Otwiera inną szufladę i to samo. I zmacał 2/5 bułek. ohyda.
Żałuję że mu z worka nie wyciągnęłam i jego nie pomacałam. Nerwy mnie biorą bo zaraz ktoś weźmie te bułki i nie chce pewnie jeść po jakimś kolesiu który niewiadomoco macał.

Wymianka.
Stary 2011-08-01, 20:06   #4549
agnieszka 0605
Zakorzenienie

natka widzę Cię jak wizyta??

Stary 2011-08-01, 20:09   #4550
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
lausanne jeśli lekarz zapisał Ci antybiotyk znaczy, że można lepiej go brać niż się męczyć, takie mniejsze zło. A mały jak się czuje???
Kochana - nie przejmuj się, urodzisz we wrześniu w W-wie i koniec kropka. Odpoczywaj ile się da. I na marudzenie wpadaj na forum, zrobimy zlot marud
Zależy... czy lekarz zaufany czy nie.
Ja na począrku poszłam, dostałam dwa leki, odradzał mi już Pan w aptece je, później mojej mamy znajoma pielęgniarka ... I okazało się że lepiej naturalnie się podleczyć niż to brać.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
hihihi znaczy zamotałam chodzi mi o to czy spacerowka i gondola mają swoje budki czy jest jedna przekładana??
Usg mam na fotelu
Ale na tym od badania czy jak?
O mamo, ja zawsze mam na tym takim do leżenia co w przychodniach też jest.

A nie pokazywali Ci w sklepie? Ma osobno budkę gondolki i osobno budkę spacerówki. I super łatwo się to zmienia jak się ma potrzebę.

Wymianka.
Stary 2011-08-01, 20:13   #4551
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy... czy lekarz zaufany czy nie.
Ja na począrku poszłam, dostałam dwa leki, odradzał mi już Pan w aptece je, później mojej mamy znajoma pielęgniarka ... I okazało się że lepiej naturalnie się podleczyć niż to brać.
.
też miałam podobną sytuację, ale lau nie jest już w I trym i męczy się biedna już od tygodnia.... Trochę długo...

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Ale na tym od badania czy jak?

A nie pokazywali Ci w sklepie? Ma osobno budkę gondolki i osobno budkę spacerówki. I super łatwo się to zmienia jak się ma potrzebę.
1. Na samolocie najpierw ręcznie spr szyjkę, a potem usg przez brzuch, czasami jeszcze dowcipnie spr szyjkę
2. no właśnie o to zapomniałam spytać dzięki za informacje

Stary 2011-08-01, 20:16   #4552
agnyska81
Zakorzenienie

Kasiuleczko, gratuluję udanej wizyty A co do męża powiem Ci jedno - nie skreślaj Waszego związku, naprawdę wiele kryzysów da się przezwyciężyć, tylko w nerwach nie da się tego naprawić Trzeba na spokojnie i z dobrą wolą obu stron. Postaraj się nerwy trzymać na wodzy, choć rozumiem że masz dużo pretensji do męża, ale takie akcje odwetowe nie mają sensu.
Powiem to teraz - parę miesięcy temu już prawie odeszłam od męża (nie dlatego, że niedobry, tylko dlatego że wydawało mi się, że uczucie między nami wygasło). Dałam sobie czas, nie robiliśmy żadnych akcji, nie było kłótni i naprawdę udało się to wszystko naprawić i dziś mogę powiedzieć, że się udało
I Tobie Kasiuleczko też życzę spokoju, mniej nerwów i dużo dobrej woli z obu stron

Małgosiu, to super Ci się wesele udało Wizytówka świetna

Cytat:
Główki to chyba większość dzieci ma starsze- mój nawet do 3 tyg., także luzik
Nie wiedziałam o tym, ale i mojego Benka główka ostatnio była większa, więc może coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
W sumie to jestem bardzo mile zaskoczona publiczna opieka medyczna tutaj
Z tego co piszesz, to rzeczywiście fajnie w tej Hiszpanii

Cytat:
Dobry ten pomysł Stokrotki, nie pomyślałam o tym wcześniej

Cytat:
teraz relacja po wizycie: dawka magnezu zwiekszomnna o jeden wiec teraz juz po 3 musze łykac i nospa dalej dwa razy dziennie, mały lezy główka w dół, szyjka zamknieta i tam ogólnie wszystko w porzadku, dzis zaczyna mi leciec 30 tydzień i lekarz stwierdził ze mam duzy brzuch jak na taki tydzień, zrobił usg i kazał przyjśc jeszcze w piatek na usg do szpitala zeby zrobić przepłyty na innym sprzecie , wystraszyłam sie i pytam czy cos jest nie tak ale powiedziałz e z tego co widzi to wszystko dobrze i nie widzi nic do niepokoju ale chce sprawdzic jej jeszcze na innym sprzecie-troche mnie to zmartwiło, no ale jakby było cos nie tak to chyba by mi powiedział?
ogólnie z usg wymiary i wszystko dobrze, niektóre czesci wskazuja na 31 tydz niektóre na 28 29 wiec moze mam tak jak juz dziewczyny pisały ze ta wieksza czesc to główka? na wizycie o to nie spytałam tylko teraz jak czytałam forum to przeczytałam ze u niektórych główki własnei wychodza wieksze-wiec moze u mnie podobnie?

no i od wczoraj pobolewa mnie brzuchol tak jakby kłuje i lekarz powiedziałz e jak bedzie mni edalej bolec i zrobi mi sie mocniej to od razu mam jechac do szpitala

a mały waży 1302
No to Asiu chyba dobrze wszystko Może ma marny sprzęt i dlatego chce jeszcze zobaczyć przepływy na innym.

Dostałam wózek od mojej kuzynki i wygląda lepiej niż myślałam Jest i gondola i spacerówka i kupę akcesoriów (torba, folia przeciwdeszczowa itd.). Wszystko wyprane, czyściutkie.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-08-01 o 20:24
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:22   #4553
19natka88
Zakorzenienie

Helooł Dziekuję za wszystkie kciuki Po wizycie wieści następujące: szyjka skrócona ale bez zmian od ostatniego razu, zamknięta - gin przewiduje rozpakowanie tydzień przed terminem albo w terminie Mały waży 2650 g - czyli całkiem sporo ale pomiar może być niedokładny bo nie chciał się ułożyć ładnie Nie muszę już aż tak się oszczędzać ale okien też nie powinnam myć Następna wizyta za 3 tygodnie jeśli dotrwam i jeśli waga małego dojdzie do 4kg to będziemy rozmawiać o cesarce bo mam za wąskie biodra na większe dziecko.

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Lactulosa na mnie też działa...ale następnego dnia mam wzdęcia i skurcze, i brzuch twardnieje.... podobno przy regularnym stosowaniu przechodzi (tzn chyba codziennie a ja jakoś nie lubię jej stosować).
W najgorszym wypadku będzie trzeba...ale na razie te czoki glicerynowe też się sprawdziły... 15 minut...i ulga (i najważniejsze...bez wdęć i skurczy...ciekawe na jak długo)
Faktycznie będę to stosować "w najgorszym wypadku"

kasiuleczkakuleczka, Asik gratulacje udanych wizyt

Cytat:
hm coś dużo naprawde ich kupujecie ? Z tego co podpatrzyłam , popytalam to laski zużywały 3-4 max, wiadomo jak bardzo się krwawi to możliwe więcej, ale raczej częściej te wielkie podpachy zmieniały dziewczeta co by własnie nie plamić łóżka czy koszul nocnych ...

Ja na początek kupię tylko kilka szt

używałam na początku ciąży , najlepiej działa na czczo strona uboczna to gazy niestety, ale ważne że działa
z naturalnych sposobów to to co Ci pisałam czyli kiwi, ale nie jedno, tylko ze 3-4 dojrzałe na noc, albo jabłko popite ciepłą herbata, na drugi dzień efekt był zawsze, chyba że to moja siła podświadomości
Właśnie te naturalne sposoby już przestały działać A syrop pomógł ale skutki uboczne też się pojawiły więc będę go stosować jak już naprawdę nie będzie wyjścia

stokrotka_ napisz do nich maila może wystawią to jeszcze raz

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:26   #4554
agnieszka 0605
Zakorzenienie

natka no i super wieści

Stary 2011-08-01, 20:26   #4555
aa2
Zakorzenienie

[QUOTE=agnyska81;28494728]Kasiuleczko, gratuluję udanej wizyty A co do męża powiem Ci jedno - nie skreślaj Waszego związku, naprawdę wiele kryzysów da się przezwyciężyć, tylko w nerwach nie da się tego naprawić Trzeba na spokojnie i z dobrą wolą obu stron. Postaraj się nerwy trzymać na wodzy, choć rozumiem że masz dużo pretensji do męża, ale takie akcje odwetowe nie mają sensu.
Powiem to teraz - parę miesięcy temu już prawie odeszłam od męża (nie dlatego, że niedobry, tylko dlatego że wydawało mi się, że uczucie między nami wygasło). Dałam sobie czas, nie robiliśmy żadnych akcji, nie było kłótni i naprawdę udało się to wszystko naprawić i dziś mogę powiedzieć, że się udało
I Tobie Kasiuleczko też życzę spokoju, mniej nerwów i dużo dobrej woli z obu stron

QUOTE]

kochana az miło sie czyta takie wiesci, ze pomimo kryzysu udalo sie uratowac związek-takie wieści na pewno sa bardzo buduujace dla tych które przechodzą wlasnei jakies kryzysy-mam nadzieje ze u dziewczyn za niedługo przeczytamy równie dobra wieść

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Helooł Dziekuję za wszystkie kciuki Po wizycie wieści następujące: szyjka skrócona ale bez zmian od ostatniego razu, zamknięta - gin przewiduje rozpakowanie tydzień przed terminem albo w terminie Mały waży 2650 g - czyli całkiem sporo ale pomiar może być niedokładny bo nie chciał się ułożyć ładnie Nie muszę już aż tak się oszczędzać ale okien też nie powinnam myć Następna wizyta za 3 tygodnie jeśli dotrwam i jeśli waga małego dojdzie do 4kg to będziemy rozmawiać o cesarce bo mam za wąskie biodra na większe dziecko.

Faktycznie będę to stosować "w najgorszym wypadku"

kasiuleczkakuleczka, Asik gratulacje udanych wizyt

Właśnie te naturalne sposoby już przestały działać A syrop pomógł ale skutki uboczne też się pojawiły więc będę go stosować jak już naprawdę nie będzie wyjścia

stokrotka_ napisz do nich maila może wystawią to jeszcze raz

gratulacje wizyty no mały jak ci urosnie do 4000 to niexle bedzie dobrze ze mozesz cos wiecej sobie porobic a nie tylko lezenie
Stary 2011-08-01, 20:32   #4556
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
natka no i super wieści
Niezłe wieści - aż mi jakoś lżej

Asik ja mam nadzieję, że nie dojdzie do takiej wagi Przynajmniej mogę się na to wesele wybrać chociaż z moją kondycją to średnio to widzę

Dominik

Martynka
Stary 2011-08-01, 20:48   #4557
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
też miałam podobną sytuację, ale lau nie jest już w I trym i męczy się biedna już od tygodnia.... Trochę długo...

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

1. Na samolocie najpierw ręcznie spr szyjkę, a potem usg przez brzuch, czasami jeszcze dowcipnie spr szyjkę
2. no właśnie o to zapomniałam spytać dzięki za informacje
To szkoda, że Ci nie pokazali jak się zmienia te budki bo to taki bajer. Tak łatwo. Strasznie żałuję że marita nie ma tak prostej obsługi w tym zakresie. Bo wtedy to bym była w niebie. Sama bym brała bebe-beni bo to komfort- tym bardziej dla kobiet, bo żadnej się nie chce szarpać i męczyć , ale tż już zadecydował, bo najważniejsze zeby Filip miał wygodnie i nie przegadam

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-08-01 o 20:49
Stary 2011-08-01, 20:53   #4558
agnyska81
Zakorzenienie

Natko, to super Ale taki duży chłopczyk, po kim to? Chyba nie po Tobie Czyli masz duże szanse na sierpień

Lausanne, no ja się nie dziwię, że narzekasz, tym bardziej teraz, jak jesteś chora Trzymaj się do tego września mocno i nie popuszczaj! A teraz byle doleczyć choróbsko

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-08-01 o 20:55
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:56   #4559
cotynato
Zakorzenienie

Natka, widzę że obie będziemy miały sporych chłopców.
U mnie 2 tygodnie temu było 2500 to aż się boję

Wymianka.
Stary 2011-08-01, 20:59   #4560
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Natko, to super Ale taki duży chłopczyk, po kim to? Chyba nie po Tobie Czyli masz duże szanse na sierpień

Lausanne, no ja się nie dziwię, że narzekasz, tym bardziej teraz, jak jesteś chora Trzymaj się do tego września mocno i nie popuszczaj! A teraz byle doleczyć choróbsko
Dziękuję Ja miałam 3800g przy urodzeniu A no wg usg termin znowu wyszedł sierpniowy ale wszystko wyjdzie "w praniu"

Cotka u mnie 15.07 było 1900g - a teraz nagle 800g więcej

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-08-01 o 21:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości