|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych posiłków dziennie, 1000 kcal ! cz. 2 "
"Wiesz co, problem to Ty masz ze sobą. Modelki które pokazują na żywo w telewizji też są przerobione w photoshopie?
![]() Poza tym jeśli nie byłaś nigdy gruba to nie masz pojęcia co to znaczy i nie wiesz ile taka osoba się wycierpiała, ile krytyki negatywnej usłyszała o sobie itp. To własnie dzięki tej diecie i zgubieniu tych kilogramów człowiek ma szansę dożyć wnuków i zdrowej starości. Ja schudłam prawie 30 kilo, moje życie teraz jest cudowne - czuję się w końcu kobietą a nie mutantem. Jest mi lekko, mam więcej energii i siły. Bez problemu dostaję swój rozmiar ubrań w sklepie, chcę mi się żyć! A niedowaga to nie anoreksja. Mylisz pojęcia. Nikt z nas nie ma anoreksji i nie zamierza mieć. Nie musisz się o nas martwić!!!!!!!!!!!!!!!!" Kamera ma skłonność do wyszczuplania (w zależności od obiektywu) ,istnieją również specjalne techniki (obraz można montować w locie) poza tym ekipa dba o odpowiednie oświetlenie, nad wyglądem modelek pracuje masa stylistów. Niektóre modelki na zdjęciach są pogrubiane by wyglądały jak kobiety a ludzie którzy siedzą w branży doskonale o tym wiedzą. O tym jak modelki wyglądają naprawdę można się przekonać jedynie albo na żywo albo wtedy jak uda się komuś sfotografować je znienacka.Ale oczywiście ty wolisz wierzyć w te bajeczki o pięknym świecie wypacykowanych.. pacynek. Jeśli tak lubisz to ok. Trudno. Nie miałam zamiaru się kłócić a jedynie zwrócić uwagę na to, że dążenie do niedowagi jest niezdrowe i nieestetyczne wbrew temu co się mówi i wbrew temu co wy myślicie. To oczywiście duże osiągnięcie schudnąć tyle; ja sama schudłam ponad 30 kg (wystarczyłoby 20 ale chciałam więcej) i Spójrz na swoją stopkę i zastanów się do czego jest ci potrzebna niedowaga. Dalszy spadek wagi u osoby bardzo szczupłej prawie na 100% powoduje dysharmonię w budowie. Nikt nie planuje choroby i wy oczywiście nie jesteście chore jedynie piszecie jak osoby chore ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych posiłków dziennie, 1000 kcal ! cz. 2 "
Monia, dobrze, że wszystko ze zdróweczkiem ok i że ta gula znika
![]() Tatiano, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, iż przeczytałaś dwa-trzy posty i na tej podstawie oceniasz wszystkie dziewczyny, które udzielają się w tym wątku. Jednak jesteś w błędzie. Monia dobrze wytłumaczyła Ci dlaczego. Kotku, tak zachwalasz te razowe makarony. Ja tydzień temu kupiłam świderki i spaghetti, ale jeszcze nie miałam okazji przyrządzić. Mam sos 4 sery. Będzie się dobrze komponował z razowymi świderkami? ![]() Nie wiem dziewczyny co Wam pisać. Jakoś mi dziś szybko dzień zleciał. Poszłam na zakupy, ale nic nie kupiłam. Szukałam czegoś na te chrzciny, bo w tej sukience którą mam jednak nie pójdę, bo nie zdążę jej przerobić (jest za duża). Jednak nie znalazłam żadnej kiecki, która byłaby na mnie dobra. Jeszcze może jutro pójdę tylko do innej części miasta. O 18 byłam u chirurga i zdjęli mi szwy, ale jeszcze przez 3 dni mam mieć malutki opatrunek, którego nie mogę moczyć, więc na pójście na basen jeszcze poczekam ![]() ![]()
![]() |
#1473 |
Raczkowanie
|
tatjana...hmm...chyba niedokladnie doczytalas...bo to chyba nawet ja poruszylam kwestie utrzymywania niedowagi...przy czym bylo to teoretyczne zastanowienie sie nad tym, czy te osoby zyja caly czas na diecie czy nie...bynajmniej nie jest to moim celem ani marzeniem...
fakt, moze to byly glupie rozwazania...ale tak to juz jest, ze papier wszystko przyjmie...ale tez faktem jest, ze nie jest to watek pelen nastolatek, ale raczej juz doroslych i dojrzalszych osob, wiec zakladalam, ze wszyscy nie postanowia zaraz sprawdzac teorii utrzymywania niedowagii w praktyce...o tym, kto to moze przypadkowo czytac faktycznie nie myslalam... Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-02 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zadomowienie
|
Ufff...dawno mnie tutaj nie było...i tyle stron do nadrobienia..ale fajnie..miałam wolniejszy wieczór...herbatka plus wizaż to dobry sposób na chandrę i odstresowanie.
Przeczytałam wszystko i skrzętnie zapisywałam co komu muszę odpisać. A więc do dzieła: ola, nie można tak postępować z Tżtem. Ja też mam straszny charakter, jestem bardzo wybuchowa, energiczna. Czasami za bardzo. Tż jest kochanym, skromnym, cichym Facetem. I czasami za bardzo to wykorzystuję. Dochodziło do tego, że rzucałam w Niego butami, sztućcami. Wyszedł. Dostałam sms " NIe zasłużyłem na takie traktowanie. Jestem więcej wart. Już nikomu nie dam się więcej poniżyć". Przez 2tyg. zero odzewu, a ja wariowałam. Wrócił. Ale postawił ultimatum- zero krzyków, zero darcia. I wszystko jakby ręką odjął. Zmieniłam się. Zaczęłam pracować nad sobą. Tż też to docenia, jest jak w bajce. Pomyśl o tym jak wiele możesz stracić przez własną głupotę, Tż może nie wytrzymać, i może być za późno na przepraszanie...I co wtedy? Monia, co do plączących się włosów to ja nie mam tego problemu...używam wszystkie kosmetyki do włosów profesjonalne- hehe...ale to zabrzmiało, księżniczka ![]() Co do otrębów to ja kupuję w Lewiatanie za 6ogroszy i w 100gramach jest 42g. błonnika. Murka, co za teściowa...każda ma swoje jazdy. Ja np. dostałam "prezent" od teściowej, bluzkę- a mianowicie gorset na ramiączkach z czerwonego atłasu, z koronką z tyłu zamiast pleców, z przodu z cekinami, falbankami, różyczkami...nie wiem, czy ona chciała ze mnie zrobić bidną dziołuszkę ze wsi,czy co...sama dobrze się ubiera i widzi, że ja tez nie lubię błyskotek ![]() Jutro wstawię Wam fotkę to się pośmiejecie. Dżaga, Monia, dzisiaj właśnie rozmawiałam z koleżanką co pojechała miesiąc temu do Anglii..jest ciężko z pracą i o 8,5 funtach można zapomnieć... Meedzik, uratowałaś Mi życie. Praca jest w Holandii przy tulipanach, różach, papryce, pomidorach i orchideach. Jutro się wszystkiego dowiem. Powiedz Mi- ile takie biuro pobiera sobie za to, że I załatwia? I ile wychodziłaś miesięcznie na czysto?? A ja miałam w sobotę przygodę. Pojechaliśmy na imprezę. Ja jako kierowca. No i z moim szczęściem złapała mnie policja- jeszcze nie mam prawka, tylko to zaświadczenie o zdanym egzaminie. Chcieli wzywać lawetę(koszt. 600zł) bo nikt nie był w stanie prowadzić. Na szczęście ładnie się uśmiechnęłam i Panowie życzyli Mi szerokiej drogi. CHCIAŁABYM PODZIĘKOWAĆ PANOM POLICJANTOM Z SOBOTY ZA ZLITOWANIE SIĘ NAD BIEDNĄ BEZROBOTNĄ ![]() ![]() Poza tym wczoraj dużo jadłam- kebab, 2 piwa, kinder bueno.. Dziś już lepiej. Niestety nie będzie odchudzania na maxa razem z Wami, bo pod koniec tyg. mam dostać @...a więc zaczyna się głod przedmiesiączkowy... ![]() tatiana, a więc słucham, dlaczego schudłaś 30kg? Skoro to takie niezdrowe? I świadczące o Nas jako pustych dziewczynach goniących za wyimaginowanym telewizyjnym światem? Źle się czułaś z tymi 30kg.? No powiedz, po co to zrzuciłaś? A tak poza tym to mylisz się, gubisz w tym wszystkim co piszesz...poza tym kamera POGRUBIA, nie wyszczupla. Wystarczy włączyć "bylejake" show poszukujące modelek/prezenterów. Każdy powtarza to jak regułkę- że kamera dodaje kilogramów.
dietka 60, 59....58....57...56...55... 54 ![]() Edytowane przez _Baletnica_ Czas edycji: 2011-08-01 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
Baletnico - na nieumiejętność czytania ze zrozumieniem nie jestem ci w stanie nic poradzić. Osoby szczupłe owszem żyją dłużej ale wtedy gdy nie jest to okupione stałymi wyrzeczeniami i drakońskimi ograniczeniami. Udowodniono fakt pozostawania na diecie ze skróceniem życia.Otyłość jest szkodliwa ale niedowaga także nie jest zdrowa a ja odniosłam się do dążenia co poniektórych osób do niedowagi , niekoniecznie ciebie tak na marginesie
![]() To czy dieta do 1000-1200 kcal jest dla was dobra to się okaże za ileś tam lat więc mówienie że taka dieta jest super i w ogóle jest beztroskie i naiwne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
tatiana22 moim zdaniem zle mowisz bo po pierwsze zadna z nas nie dazy do anoreksji i napewno jej nie ma.... a po drugie odchudzamy sie bo kazda sie chce jak najlepiej czuc we własnym ciele....a to chyba najwazniejsze dobrze czuc sie ze soba
![]() Ja pokrecilam poltorej godzinki hula hopem przy filmie ![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]()
#1477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mimio - omdlałaś? chyba zbyt wycieńczająca jest ta Twoja kuracja -detoks. Wg mnie powinnaś z niej zrezygnować. tinekk - też kocham śniadania ![]() ![]() kosaciec - ja też mam na koncie nektarynkę dziś ![]() NGE - nie wiem czy karanie siebie głodem jest dobrym rozwiązaniem żeby zamanifestować złość do świata ![]() ![]() dzaga - jeśli piszesz o tym sosie 4 sery o którym myślę (chyba winiary?) to ja go nie lubię ;-p ale jeśli Ty za nim przepadasz to będzie świetne danie dla Ciebie z pewnością. A makaron te razowe świderki to jest pychota ![]() ![]() ![]() aha, dzisiaj u mnie waga 58,0 co mnie bardzo ucieszyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te progi wagi prawidłowej a niedowagi to są tylko LICZBY które sobie ktoś wymyślił wg swoich upodobań. Każdy jest dorosły i wie co robi - nie musisz nikogo tu "ostrzegać"bo my mamy gdzieś te Twoje ostrzeżenia. Idź lepiej na wątek diety Dukana i tam ich poostrzegaj bo to jest dopiero groźna dieta a nie nasza gdzie my jemy naprawdę sporo i prawie wszystko.
![]() |
#1480 |
Raczkowanie
|
mnie sie juz skonczyly
![]() ![]() ![]() a pan przy kasie to juz mnie chyba zna, ze zawsze 2kg nektarynek biore...i ze dwie - najwieksze jakie maja na stanie - lodowe salaty ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-01 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny znowu mnie głowa rozbolała ale nie mocno.. tylko, że wszystkie literki mi się rozmazują i nic nie mogę przeczytać... Pogadałabym sobie z tą mądrą Tatianką ale nie mogę się skupić na tym co ona pisze bo mi sie wszystko rozmazuje.....
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Baletnico ja sobie najpierw wypróbuje wszystko z Radicala, bo oprócz plątania się włosów strasznie mi wypadają. Kupię sobie te ampułki,szampon,serum i mgiełkę. Do tego ten zestaw witamin też z Radicala. Poza tym u mnie nie ma takiej hurtowni i w miastach koło mnie też nigdy nie widziałam. CO do Anglii to wiem, że jest teraz ciężko bo tam już przepełnione wszystko ![]() ![]() kurde ledwo widzę to co pisze ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]()
#1482 |
Raczkowanie
|
monika jeśli masz taką możliwość to może się połóż już spać? nie bierz żadnych tabletek ani nic, może Ci przejdzie przez noc. A jeśli nie to z rana jakieś przeciwbólowe. Być może to od pogody... ja tak często mam, ale teraz akurat nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Raczkowanie
|
No mnie tez nie bylo chwilke na forum i jak dokonczylam czytac posty to rozmazuje mi sie wszystko i oczy bola
![]() za duzo troche tego czytania, za duzo piszecie dziewczyny ![]()
#1484 |
Zakorzenienie
|
Ja czasem tak mam, ze mi sie wszystko maze przed oczami, gorzej widze. To najczesciej od niewyspania, przemeczenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wyluzujcie.
Ktoś zwraca uwage na pewne rzeczy, wiec mozna sie do tego ustosunkowac, ale nie trzeba sobie od razu skakać do gardeł. tatiana zapewne ma na mysli wszystkie te sytuacje, gdy np ktoras z was wywoływała wymioty , faszerowala sie roznymi tabletkami itd.. Czasem przeżywacie tu, że zjadłyscie o jeden owoc za duzo. Z boku naprawde moze to przerazac, wiec sie nie dziwcie. Troszkę dystansu nikomu jeszcze nie zaszkodziło, wiec ... oddychajcie głęboko i róbcie swoje ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
zachowuj sie jak dorosla kobieta, a nie jak dziewczynka. My mamy gdzies twoje ostrzeżenia? Co to ma byc? nie wierze po prostu jak łatwo Was (Cię) wyprowadzic z równowagi. ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
wyśpij sie, odpocznij... Po co te nerwy? ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- W ogóle to kiedyś tak sobie pomyślałam monika01011986 , że moze ty masz problemy z tarczycą? Robiłaś badania w tym kierunku? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak chyba od zatok... znowu mam zawalone i ciągle mnie głowa boli
![]() ![]() ![]() Sweetish mnie ona w ogóle nie wyprowadziła z równowagi. Pisałam to bardzo spokojnie i bez żadnych nerwów. Ale taka jest prawda, że mam to gdzieś co ona pisze i sądzi o moim odchudzaniu - i nie świadczy to o tym, że zachowuję się jak dziewczynka. To jest moje ciało i moja sprawa ile chcę ważyć. Sama była gorsza a teraz poucza innych. No a spać idę bo rzeczywiście dziwnie się czuję. Na tarczycę miałam badania w tym roku robione i były ok. Ja to mam od zatok, że na wzrok mi pada - tak mi się wydaje. Teraz mam katar i czuję w nosie taką wodę z "jeziora". Mureczka na pewno wie o co mi chodzi bo też na zatoki choruje. Przerypana sprawa :/
#1487 |
Raczkowanie
|
Ide spac za bardzo mnie oczy bola
dobranoc dziewuszki ![]()
#1488 |
Zakorzenienie
|
no ja też uciekam
![]() ![]()
#1489 |
Raczkowanie
|
dobranoc wszystkim..no to dzis sie zasiedzialam
![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-02 o 00:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, przykro mi, ale wątek otrzymał parę zgłoszeń z zarzutami o propagowanie ED.
przejrzałam go i rzeczywiście, odżywiacie się skrajnie niskokalorycznie, dążycie do chorobliwie chudych wymiarów. jestem zmuszona przenieść temat na KZ.
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Śliczniotki
![]() ![]() Niedawno wstałam i na wadze 49,1kg ![]() ![]() W Lublinie w końcu słońceee ![]() na śniad: owsianka (taka jak wczoraj) II śniad: kanapka z pomidorem obiad: makaron z sosem carbonarra (z torebki) kolacja: 1/2 serka wiejskiego z pomidorem Zauważyłam, że jak zjem porządne śniadanie i porządny obiad, to już na pozostałe dwa posiłki potrzebuję bardzo mało. I to chyba jest dobra strategia ![]()
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe.....jakos nie rozumiem zbyt tego propagowania ED...ale luuzzz.....Najwazniejsze ze nie zamkneli nam watku
![]() Ide do pracy milego dnia dziewczyny ![]()
#1493 |
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się odpisywać na to wszystko :/
Nie wiem w ogóle czy się wypowiadać, ale moim zdaniem co niektóre osoby trochę przesadzają, zamiast zdrowo się odżywiać i być na diecie 1000 kalorii to faszerują się tabletkami albo wymiotują, albo gryzą i nie połykają tylko wypluwają to co zjadły :/ To już chyba jest przesada. Nie chcę się tu z nikim kłócić, ale wydaje mi się, że na starym wątku tego nie było. To tylko takie moje spostrzeżenie. Ja niby już mam niedowagę, ale jem wszystko a nawet więcej jak byłam na diecie, nigdy nie liczyłam kalorii i nie było płaczu jak zjadłam coś "zakazanego". Szkoda, że wątek został przeniesiony do KZ, bo było tak fajnie a teraz... już pewnie coraz więcej osób takich które dążą do niedowagi albo chorują na ED, same zobaczycie, bo na pewno nikt kto się zdrowo odżywia nie będzie tu wchodził, bo sama (gdybym była nowa) nie weszłabym na wątek w KZ, zresztą nigdy nawet nie przeglądałam takiego wątku. Baletnica co do pracy przy kwiatach to znajoma była i też sobie chwaliła. Bodajże układała tam bukiety i robiła coś przy cebulkach kwiatów ![]() A co do płacy to tam obowiązuje stawka wiekowa, czyli do 21 lat masz mniej na godzinę, później jakoś do 23 lat i później masz już normalnie płacone. Biuro dostaje około 16 euro za Ciebie z czego Tobie płacą około 7 euro ( tak było w naszym przypadku). Tygodniowo przy 40 godzinach po odliczeniu mieszkania ( ok 70-80euro tygodniowo) i ubezpieczenia ( 20 euro tygodniowo) wychodzi jakieś 200 euro na tydzień. No mam nadzieję, że chociaż trochę Ci pomogłam i jasno wytłumaczyłam ![]()
#1494 |
Raczkowanie
|
u mnie dzis po raz pierwszy 5 z przodu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Raczkowanie
|
Zielony kotek- właśnie dzisiaj przypadł ten dzień na makaron
![]() ![]() ![]() Za miesiąc wyprowadzam się z domu, na studia ![]() Kręcenie hula hopem pomaga?
#1496 |
Zadomowienie
|
a co to znaczy te KZ? kiedyś pisałyście, ale już zapomniałam. domyślam się że to nic dobrego..?
monia współczuje Ci strasznie z tymi zatokami, ja tak samo mam lepsze i gorsze dni, raz jest ok a raz nie mogę się ruszyć bo nie dość że mam taki helikopoter w głowie to nos mam tak zapchany jakby miało mi go rozsadzić od środka. ale odkąd biorę tę wodę morską to przynajmniej nie czuję tak tej ropy, jak tylko poczuje że coś spływa to pryskam i po paru minutach przechodzi. dziękuję że mi poleciłaś tę wodę ![]() ![]() idę się poopalać trochę póki chmur nie ma tak dużo. wezmę krzyżówki i porozwiązuję sobie, dziś nie mam nic do roboty jak na razie więc mogę korzystać z pogody ![]()
163cm - 57kg Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie. Edytowane przez murka04 Czas edycji: 2011-08-02 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
Ale się wqrwiłam!!!!!!!!!!!!! Nasz wątek został bezpodstawnie przeniesiony na KZ. Napisałam już moją opinię na ten temat do SZanownej Moderatorki i dziś napiszę jeszcze do redakcji Wizażu. Nikt tu nikogo do niczego nie namawia i jemy więcej niż 1000 kcal. Poza tym cały czas trąbimy o tym, że nie można się głodzić, że właśnie trzeba jeść w miarę normalnie, 5 posiłków dziennie. Moderatorka na 100% nie przeczytała nawet 3 stron a nasz wątek przeniosła tylko dlatego, że jakaś zazdrosna KU**A napisała na nas skargę. Zapewne ta która wczoraj się tu tak mądrzyła. No cóż kobitki chyba będziemy musiały sobie założyć znowu nowy wątek we wspólnym odchudzaniu
![]() ![]()
![]() |
#1498 |
Zadomowienie
|
Hahaha- krzywe zwierciadło
![]() U mnie dziś na wadze 50,5. Ale chyba waga Mi się popsuła. Codziennie skoki 1kg- 1,5kg. Raczej to nie jest możliwe. Jadę zaraz do tego pośrednictwa pracy. Mam nadzieję, że coś Mi znajdą...Meedzik, dziękuję Ci za pomoc...jak coś będę wiedzieć i mieć jeszcze jakieś wątpliwości to będę Cię męczyć. Trzymajcie dziewczyny kciuki ![]()
#1499 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak czytam te tematy na dole wątków tu na KZ to aż mi nie dobrze!!! (Bulimia, środki przeczyszczające, Anoreksja, Jak zgubić 5 kilo w 8 dni) Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uu gdzie my jesteśmy!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! ????????????????????????? ????? Przecież nasze odchudzanie nie ma z tym nic wspólnego!!!! Paranoja jakaś. Zakładam nowy wątek, ja tu nie chcę być na tym KZ - to jest nie normalne.
#1500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- monia...jezeli juz to zaloz watek...dieta 1200 kcal...a jak ktos bedzie mial 1100 to go tez nie wyrzucimy przeciez ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-02 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.