SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-) - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-01, 23:51   #4891
effie22
Wtajemniczenie

Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
lecę spać dobranoc

Kororowych snów
Ja jak mam się położyć do pustego łóżka to jakos mi sie nie chce.

9kg mniej

No to mieszczę się w spodnie z LO
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 23:52   #4892
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiznatalka Pokaż wiadomość
miałam 2 bony po 20 zł do orsaya i musiałam je wykorzystać nie? zakupiłam sweterek, koszulkę na ramiączkach i zkrótkim rękawem, sukienkę i spodnie..

u nas każdy ma swój komp, nie wyobrażam już sobie inaczej.. K. ma stacjonarny, a ja laptopik
Hihi to tanioszka jak takie dwa bony wystarczyły na taaaakie zakupy )
U nas sa 3 kompy: Laptop TŻa, moj (teraz stoi nieuzywany, odpalam go tylko gdy szykuję korki) i mały netbook. Mały najwygdniejszy, mogę go w jednej ręce przenosić, kłaść się z nim i w ogóle... )))

Cytat:
Napisane przez Caroline_88 Pokaż wiadomość
ja mam 40m i nam we 2 jest ciasno
My teraz mamy niecałe 30 m. Wcześniej mieszkaliśmy w mieszkaniach po ok. 70-80m ale tego nie odczuwałam bo i tak siedziałam tylkoo w naszym pokoiku. Więc teraz mamy prawdziwy salon

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
Ja u rodziców jestem, ledwo przyjechałam to pojechaliśmy z tatą na grzyby (całe wiaadro mamy ) a potem wkładałam ogórki w słoje ...ze 20 kg takich malutkich ..
nie wiedziałam że już tyle grzybów jest... ja się boję chodzić po lesie (robaleeeee) ale czasem mam ochotę się jednak wybrac.
Cytat:
Niedawno dowiedzieliśmy się, że ciocia ( a mama tych szkrabów co są u Nas) ma raka piersi i ogarnął mnie niepokój i bezsilność ... to wszystko , co dzieje się osttnio w moim otoczeniu sprawia, że boję się co przyniesie jutro . Przerasta mnie to wszystko ... chciałabym komuś wypłakać się w rękaw, powiedzieć czego się boję i wreszcie spojrzeć na świat przez różowe okulary
Doskonale Cię rozumiem... Też mnie przytłacza rzeczywistość. trzymam kciuki za ciocię...

Ja się wczoraj dowiedziałam że mały szkrabek mojego dalekiego kuzyna jest ciężko chory. Płacą po kilkanaście tysięcy miesięcznie za leczenie a nie wiadomo czy pomoze. Mały nie ma nawet 2 latek.

Najgorsze, że problemy się ciągle piętrzą... Nigdy nie może byc całkiem dobrze i spokojnie ( Rozumiem Cię, Sikoreczko i ściskam mocno

Cały dzien źle się czułam. ;/ Bol kręgosłupa daje mi popalić. A wcześniej bardzo dokuczała mi głowa i mdłości. ;// Wrrr... a jutro wizyta teściów i sprzątnąć trzeba było. ;/ Nawet muffinki zrobiłam. Jak nie docenią to

Dobranoc SPD
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 23:54   #4893
effie22
Wtajemniczenie

Właśnie sie dowiedzialam, że kumpela mila wypadek. Kupila nowe auto i już jest do kasacji. Jechala z kolezanka i 10 letnim dzieckiem. Na szczęście byly poduszki i wyszli w jednym kawalku. Straszne to jest, ale z jej winy bo za szybko jechala

9kg mniej

Stary 2011-08-02, 00:04   #4894
teacherka
Zakorzenienie

Effie dobrze, że nic się nie stało.

Słyszałyście do jakiego wypadku dziś doszło? ciężarna, z nogą w gipsie i BEZ prawa jazdy wsiadla do auta, zeby nie musiał prowadzić jej pijany chłopak. I zabiła człowieka... Gdzie ludzie mają rozum
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 00:10   #4895
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez effie22 Pokaż wiadomość
Ja wiem, że jak choroba dotyka kogoś nam bliskiego to dopiero sobie uświadamiamy, że to nie dotyczy tylko ludzi obok, ale tez nas.
Na pewno martwisz sie o ciocię, ale w dzisiejszych czasach medycyna dużo potrafi zdziałać.
Najlepsza na wypłakanie sie jest zaufana przyjaciółka, ja mam tylko dwie takie tzn jedna jest ze szkoły i chociaz teraz bardzo rzadko się widujemy, bo każda ma swoje sprawy, to nadal z nią mi się najlepeij gada. Druga to moja siostro-sąsiadka. Znamy się wiele lat i nie potrafimy bez siebie zyć
no właśnie , zawsze myślałam, że wszelkie zło mojej rodziny nie dotyczy ... ale prawda wygląda inaczej .
Niedawno zmarł brat taty, a teraz siostra jest chora ... dziś jak ciocia przywiozła dzieci i zobaczyłam ją bez włosów, w chustce to bałam się spojrzeć prosto w oczy, bałam się, ze wyczuje mój strach... cały dzień bawiłam się z dzieciakami , bo choć nie wiem czy znają całą prawdę (a pewnie nie) to po rozmowach z nimi wiem, że na swój sposób to przeżywają , bo nie do końca rozumieją, czemu mama jest zmęczona i nie bawi się z nimi ...

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 00:29   #4896
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Słyszałyście do jakiego wypadku dziś doszło? ciężarna, z nogą w gipsie i BEZ prawa jazdy wsiadla do auta, zeby nie musiał prowadzić jej pijany chłopak. I zabiła człowieka... Gdzie ludzie mają rozum
No własnie nie mają. Ja ostatnio bylam świadkiem dwóch wypadków
1 starsza pani weszła centralnie pod tira, który nie mial szansy hamować, bo jej nie widzal i przejechal jej po nogach. Akurat tamtedy szłam jak leżała pod tym tirem i jeszcze pogotowia nie bylo. Byla przytomna, mówila żeby tego kierowcy nie karać. zmarła w helikopterze
2 młoda dziewczyna potrąciła starsza panią, akurat jechalam rowerem do praccy, jak tą pania karetka zabierala. Cos miala z nogą, pelno krwi wkolo, a te dziewczyny staly z policjantami i plakały. Mialy moze po 19 lat.

Dla mnie chyba najgorzej jak kierowca jest niewinny bo mu ktoś wszedł pod kola Niby jest niewinny, ale do końca życia ma to piętno, że zabił człowieka i musi z tym zyć.

Sikoreczka, trzymam kciuki za twoja ciocię. Mi rok temu zmarła babcia, ale to byla już starość wg lekarzy, ale moja mama caly czas sadzi, że to byl wylew, bo babcie jednego dnia chodzila, śpiewala, a na drugi dzień nie chciala jeść, nie mogla wstać z łózka i potrzebowala pampersów. Ale widoku babci w trumnie nigdy nie zapomne

9kg mniej

Stary 2011-08-02, 01:11   #4897
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiznatalka Pokaż wiadomość
Hellou

myśmy się też wczoraj rocznicowali,
najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:

Dziewczyny trzymajcie kciuki, aby moja szefowa jutro naliczyła mi wypłatę Wszystkie kosmetyki mi się pomału kończą, a jeszcze muszę kupic tabsy anty, soczewki i kartę do kom

Cytat:
Niedawno dowiedzieliśmy się, że ciocia ( a mama tych szkrabów co są u Nas) ma raka piersi i ogarnął mnie niepokój i bezsilność ... to wszystko , co dzieje się osttnio w moim otoczeniu sprawia, że boję się co przyniesie jutro .

Przerasta mnie to wszystko ... chciałabym komuś wypłakać się w rękaw, powiedzieć czego się boję i wreszcie spojrzeć na świat przez różowe okulary
zeby jak najszybciej wyzdrowiala

Cytat:
Kororowych snów
Ja jak mam się położyć do pustego łóżka to jakos mi sie nie chce.
tez by mi sie nie chcialo

Cytat:
Właśnie sie dowiedzialam, że kumpela mila wypadek. Kupila nowe auto i już jest do kasacji. Jechala z kolezanka i 10 letnim dzieckiem. Na szczęście byly poduszki i wyszli w jednym kawalku. Straszne to jest, ale z jej winy bo za szybko jechala
dobrze ze calo z tego wyszli

Cytat:
Sikoreczka, trzymam kciuki za twoja ciocię. Mi rok temu zmarła babcia, ale to byla już starość wg lekarzy, ale moja mama caly czas sadzi, że to byl wylew, bo babcie jednego dnia chodzila, śpiewala, a na drugi dzień nie chciala jeść, nie mogla wstać z łózka i potrzebowala pampersów. Ale widoku babci w trumnie nigdy nie zapomne
ja swojej babci tez .. a to juz prawie 20 lat

dobranoc
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 08:29   #4898
Anastazja86
Zakorzenienie

Effie- straszne te wypadki co opowiadasz, masz rację z tym że jak nie z winy kierowcy ktoś zginie, potem do końca życia zostaje w pamięci to że zabiło się drugą osobę

Sikoreczka- życzę cioci dużo zdrówka

witam

co do komputerów to ja mam laptopa a Tż ma stacjonarny komputer

ja wstałam o 7 i musiałam od razu gnać do sklepu bo mleka nie było, Tż wczoraj wykorzystał całe nie nawidzę tego

Tż chciał o 7 jechać na grzyby ale była taka mgła że świata nie było widać

piję teraz kawiana i nie długo będę się zbierać do rodziców
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 08:31   #4899
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki, aby moja szefowa jutro naliczyła mi wypłatę
Jasne

Dzień dobry Jest chłodno ale słońce wychodzi zza chmur... Zrobiłam kawkę, pierwszą od 2 dni Wyspałam się porządnie i dzisiaj już nie ma laby Zaraz spiszę listę rzeczy do zrobienia i działam

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 08:42   #4900
Haniula
Zakorzenienie

sikoreczka przykre to rozumiem Cie bardzo dobrze, bo samej mnie to w rodzinie spotkało. Ale jedno jest pewne, ze nie mozna sie załamywać, trzeba wierzyc ze za chwile wszystko bedzie po staremu i w ogole nie przyjmowac tych czarnych scenariuszy do głowy.
Jak moja mama sie pochorowała to wszyscy bylismy załamani, a ona jedna najmniej. W koncu minął czas rozpaczy , zaczelismy działać i dziś juz pozbyła się gnoja ( guza) czuje sie dobrze powoli dochodzi do siebie i liczymy ze juz nikogo z nas to nie złapie.

I poniekąd dlatego tak bardzo chciałabym syna.. Wiem, ze chłopca tez moze złapac rak sutka, ale kobiete szybciej
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 08:54   #4901
Nadia5
Zakorzenienie

Sikoreczka
Ja niestety należę do grupy ryzyka (po babci) póki co o tym nie myślę, ale wiadomo różnie w życiu bywa.
Zresztą ogólnie moja rodzina to "rakowcy" jakiś tydzień temu zmarł brat babci. Rak.
To smutne

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:01   #4902
Haniula
Zakorzenienie

eehh smutny temat od rana

Ja w lozeczku leze jeszcze i kawiszona koncze, zaraz ide sie powoli szykowac, bo jade z kolezanką do bdg
U nas znowu słoneczku czyzby wrociło do nas lato?!?
Stary 2011-08-02, 09:07   #4903
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry

Poprztykałam się wczoraj z tż o taką pierdołę, że szkoda gadać Byłam umówiona z przyjaciółką na kawke, więc dobrze mi to zrobiło. Ale jak nie wracałam to tż nie wytrzymał i napisał esa

Sikoreczka bardzo mi przykro, trzymam kciuki za ciocię
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:11   #4904
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Poprztykałam się wczoraj z tż o taką pierdołę, że szkoda gadać Byłam umówiona z przyjaciółką na kawke, więc dobrze mi to zrobiło. Ale jak nie wracałam to tż nie wytrzymał i napisał esa

Sikoreczka bardzo mi przykro, trzymam kciuki za ciocię
ale Ci zazdroszcze, że nie masz w domu upartego woła jak ja
Stary 2011-08-02, 09:14   #4905
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszcze, że nie masz w domu upartego woła jak ja
Oj był uparty i nieugięty. Ale ja tym razem postanowiłam siedzieć cicho. Jak wróciłam to mył naczynia i 2 krany naprawił,o które proszę już 2 lata
Stary 2011-08-02, 09:17   #4906
00anulka00
Zadomowienie

u mnie rak też zebrał swoje plony

jutro pizza Dudi podejście drugie z mięsem mielonym
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:17   #4907
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Oj był uparty i nieugięty. Ale ja tym razem postanowiłam siedzieć cicho. Jak wróciłam to mył naczynia i 2 krany naprawił,o które proszę już 2 lata
a widzisz, to jednak sa jakies zalety
Stary 2011-08-02, 09:18   #4908
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

ja jak czytałam o tym w necie to coraz szerzej oczy ze zdziwienia otwierałam

Cytat:
no właśnie , zawsze myślałam, że wszelkie zło mojej rodziny nie dotyczy ... ale prawda wygląda inaczej .
Niedawno zmarł brat taty, a teraz siostra jest chora ... dziś jak ciocia przywiozła dzieci i zobaczyłam ją bez włosów, w chustce to bałam się spojrzeć prosto w oczy, bałam się, ze wyczuje mój strach... cały dzień bawiłam się z dzieciakami , bo choć nie wiem czy znają całą prawdę (a pewnie nie) to po rozmowach z nimi wiem, że na swój sposób to przeżywają , bo nie do końca rozumieją, czemu mama jest zmęczona i nie bawi się z nimi ...
Sikoreczka zdrowia dla Cioci

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
co do komputerów to ja mam laptopa a Tż ma stacjonarny komputer
u nas ja mam swojego laptopa a tż swojego tylko takiego małego

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Sikoreczka
Ja niestety należę do grupy ryzyka (po babci) póki co o tym nie myślę, ale wiadomo różnie w życiu bywa.
Zresztą ogólnie moja rodzina to "rakowcy" jakiś tydzień temu zmarł brat babci. Rak.
To smutne
ja do grupy ryzyka ale za to mój tż do takiej bardzo ścisłej (jak to się dokładnie nazywa to nie wiem) bo u niego i od taty strony i od mamy wszyscy na raka zmarli

dzień dobry
ja zmykam na plaże
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:31   #4909
irenkaaa
Zakorzenienie

u mnie z tego co pamietam to dziadek na raka , drugi miazdzyca i wylew,babcia wylew, mama juz po 3 zawalach , tata ma chore serce,
wiecej sercowcow niz z rakiem
kuzynka od malego z sercem po szpitalach jezdzi zreszta pamietam ciotka taka od mojej mamy urodzila kiedys dziewczynke (ja mialam moze z 5 lat) i po 2 tyg zmarla -wada serca. Kuzyna jedna z coreczek ( blizniaczek tez zmarla jak miala moze rok -serce cale 13mies szpitale i z 12 zapasci i niewiem ile operacji temu dzieciaczkowi robili przez ten czas )
druga babcia tez ma chore serce ale ona juz ma 86lat czy jakos tak

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-08-02 o 09:32
Stary 2011-08-02, 09:53   #4910
effie22
Wtajemniczenie

Witam, ale pospałam z małym.
Budzę się i myslałam, że to 7, a to 9:30.
Kurde zaczynam się martwić, bo ostatnia tabletkę wzięłam w piatek, to @ powinna tak po dwóch dniach być, a tu nic. Co prawda kiedyś mi sie zdarzyło, że dostałam po 4 dniach, ale to było tylko raz.

U mnie wg pogody mialo być ładnie, a jest szaro, buro, ale chociaz nie pada. Chciałam sobie kupic rzymianki z przeceny, ale się zastanawiam czy jest sens, może lepiej kupic baleriny i juz na jesień będą. Chyba, że w sierpniu słońce zaskoczy.

Ide robic kawule.

9kg mniej

Stary 2011-08-02, 09:59   #4911
Nadia5
Zakorzenienie

U mnie rano słońce się przebijało, ale wygrały chmury

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:06   #4912
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Zapewniam Cię, że więcej. My mamy 65 metrów, a dla mnie to mało. Tzn może nie mało, ale te pokoje jakieś takie nieustawne i trochę bym te ściany poprzestawiała
ja widzialam mieszkanie chyba z 48, ale ustawne niesamowicie i 70, ale nieustawne (dlatego, ze kuchnia z salonem, ogromne przedpokoje itd)

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Dla mnie chyba najgorzej jak kierowca jest niewinny bo mu ktoś wszedł pod kola Niby jest niewinny, ale do końca życia ma to piętno, że zabił człowieka i musi z tym zyć.
cos o tym wiem, tzn nikogo nie przejechalismy. ale jest ciemno, droga nieoswietlona, a ludzie sobie ida pijani droga, zamiast chodnikiem i zadowoleni i niech tak bedzie slisko i zakret.

j
akbym mieszkala na nieoswietlonej wsi to chyba bym sobie kupila odblaskowa opaske czy cos, szczegolnie w terenie niezabudowanym

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:

ja nigdy nie podejde do otwartej trumny

a jak bylam mala to mnie nie zabierali na pogrzeby, ani pradziadka (z 7 lat mialam) ani mamy (mialam 5) nie wiem czy to dobrze z psychologicznego punktu widzenia :brzydal:

a moj dziadek tez z dnia na dzien, ale nie wiem czy nie nieco na wlasne zyczenie, jak sie bierze leki na nadcisnienie od swieta nie codziennie (a to jeszcze podobno gorzej niz nie brac wcale) i biega z kopaczka w 30 stopniowy upal to dobrze sie to nie konczy. Caaaaala rodzina tlumaczyla i nic.
a moja babcia klnela na dziadka, a sama nie lepsza, chociaz dala sobie przetlumaczyc, ze nie warto umierac dla hodowli kapusty i ziemniakow. no bo wiecie nawet ja machajac kopaczka jak jest 32 stopnie bym padla...

sorry z
a niechlujne pisanie, ale klawiatura mi szwankuje, wrrr

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2011-08-02 o 11:10
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:07   #4913
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
ja widzialam mieszkanie chyba z 48, ale ustawne niesamowicie i 70, ale nieustawne (dlatego, ze kuchnia z salonem, ogromne przedpokoje itd)[COLOR="Silver"]
Może trochę przesadzam, ze nieustawne, ale najbardziej denerwuje mnie pokój z którego się przechodzi do sypialni. Na dwóch ścianach drzwi, kolejna ściana okna i robi się mały problem

Jak będziemy budować dom, to wszystko będzie po mojemu
Stary 2011-08-02, 10:08   #4914
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Ja też nie... wolę pamiętać ludzi takimi jacy byli

Odblaski to rowerzyści i wózkersi powinni nosić nawet w oświetlonych miejscach. To samo dzieciaki wracające ze szkół poboczami i wózki z dzieciakami... Przezorny zabezpieczony

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:12   #4915
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
ja widzialam mieszkanie chyba z 48, ale ustawne niesamowicie i 70, ale nieustawne (dlatego, ze kuchnia z salonem, ogromne przedpokoje itd)

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

cos o tym wiem, tzn nikogo nie przejechalismy. ale jest ciemno, droga nieoswietlona, a ludzie sobie ida pijani droga, zamiast chodnikiem i zadowoleni i niech tak bedzie slisko i zakret.

j
akbym mieszkala na nieoswietlonej wsi to chyba bym sobie kupila odblaskowa opaske czy cos, szczegolnie w terenie niezabudowanym

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

U nas w mieście zmora są babcie na rowerach Jadą środkiem ulicy, a potem zeskakuja z roweru pod auta. Nam kiedyś tak sąsiadka zrobiła, jedzie rowerem po chodniku, a my autem i nagle zjeżdża na ulice, prosto pod nasz samochód. Tż wychamowal ledwo, otworzył okno i ja tak zje***. Ani się nie obejrzała zy cos jedzie tylko sru na ulice, święta krowa.

Ja wczoraj jechalam z pracy, 20:30, a 3 letnia dziewczynka ( sąsiadka) jeździ sobie sama po ulicy na hulajnodze bez opieki. Wjechala mi prawie pod kola

9kg mniej

Stary 2011-08-02, 10:41   #4916
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w mieście zmora są babcie na rowerach Jadą środkiem ulicy, a potem zeskakuja z roweru pod auta. Nam kiedyś tak sąsiadka zrobiła, jedzie rowerem po chodniku, a my autem i nagle zjeżdża na ulice, prosto pod nasz samochód. Tż wychamowal ledwo, otworzył okno i ja tak zje***. Ani się nie obejrzała zy cos jedzie tylko sru na ulice, święta krowa.

Ja wczoraj jechalam z pracy, 20:30, a 3 letnia dziewczynka ( sąsiadka) jeździ sobie sama po ulicy na hulajnodze bez opieki. Wjechala mi prawie pod kola
ja nienawidze rowerzystów moze nie ze wszystkich, ale jestem pewna ze polowa ludzi jezdzacych na rowerach nie zna podstawowych przepisów ruchu drogowego. Uwazam ze powinno sie egzekwowac jakis dokument a nie 'na gebe'

raz mialam kolizje wlasnie z rowerzystką, dokladnie jak effie tu opisała, baba se wyjechała z chodnika na droge pod prąd i zdziwiona o co chodzi. Ale strachu mi napędziła, bo wtedy mlody kierowca bylam. I mandat dostalam jako współwinny , bo niby powinnam sie spodziewac

A teraz u nas pobudowali mnostwo sciezek rowerowych, to po co korzystac jak mozna drogą jechac tak samo piesi, ok nie ma chodnika, ale ja sama wolalabym isc sciezka rowerowa nic srodkiem szosy dla wlasnego bezpieczenstwa

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-08-02 o 10:42
Stary 2011-08-02, 10:49   #4917
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nienawidze rowerzystów moze nie ze wszystkich, ale jestem pewna ze polowa ludzi jezdzacych na rowerach nie zna podstawowych przepisów ruchu drogowego. Uwazam ze powinno sie egzekwowac jakis dokument a nie 'na gebe'

raz mialam kolizje wlasnie z rowerzystką, dokladnie jak effie tu opisała, baba se wyjechała z chodnika na droge pod prąd i zdziwiona o co chodzi. Ale strachu mi napędziła, bo wtedy mlody kierowca bylam. I mandat dostalam jako współwinny , bo niby powinnam sie spodziewac

A teraz u nas pobudowali mnostwo sciezek rowerowych, to po co korzystac jak mozna drogą jechac tak samo piesi, ok nie ma chodnika, ale ja sama wolalabym isc sciezka rowerowa nic srodkiem szosy dla wlasnego bezpieczenstwa

No jaężdżę rowerem , ale po ulicy i normalnie. Wyciagam reke jak skręcam i nie robie gwaltownych ruchów
Mnie jeszcze wkurza to, że u nas te babcie jeżdżą też po chodnikach. Ja sobie jade z wozkiem, a ona mi za plecami dzwonkiem dzwoni, albo sie drze" przepuści mnie pani" Najchetniej to bym taka babcie kopła w du**

Zaraz ide się szykowac, bo moja mama szaotala sie po domu przez ten pogrzeb jak oszalala.

9kg mniej

Stary 2011-08-02, 11:04   #4918
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No jaężdżę rowerem , ale po ulicy i normalnie. Wyciagam reke jak skręcam i nie robie gwaltownych ruchów
Mnie jeszcze wkurza to, że u nas te babcie jeżdżą też po chodnikach. Ja sobie jade z wozkiem, a ona mi za plecami dzwonkiem dzwoni, albo sie drze" przepuści mnie pani" Najchetniej to bym taka babcie kopła w du**

Zaraz ide się szykowac, bo moja mama szaotala sie po domu przez ten pogrzeb jak oszalala.
haniula Ty masz sie jeszcze spodziewac rowerzysty zza rogu?
co za kraj
jak jedzie wlasciwa droga i zgodnie z przepisami to ok ale pod prad to juz przegiecie

effie takie babcie to sa wkurzajace
Stary 2011-08-02, 11:13   #4919
dudipopka
kobieta za ladą

hejka

effie u mnie to nie tylko babcie też tak jeżdzą też mnie to wkurza rozumiem super jest pojezdzić na rowerze ale do licha,na chodniku pieszy ma pierwszeństwo a nie rower
ja już ugotowałam obiad(zupa meksykańska)upiekłam szarlotkę i lece sprzątać łazienkę
na 14 mam dentystę i TO JUŻ KONIEC!!! tzn jeszcze w czwartek ide zrobić zęba ale to już pikuś
bedę miała uśmiech już ładniutki tylko 3000 poszło sie paść

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:17   #4920
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
jest obowiązek mieć ze sobą kartę rowerową, nie szkodzi ze ktoś ma 18 lat.
Znajoma lat 30 dostała mandat i musiala wyrabiać kartę rowerową

Cytat:
jakbyś jako pieszy dostała kilka razy mandat za chodzenie po ścieżkach rowerowych to byś zmienila front

nie popieram chodzenia środkiem jezdni, ale scieżka rowerowa powinna byc dla rowerów, nie dla kobiet z wózkami - dla nich powinnien być chodnik.

Nie jest to żaden atak, ale mnie osobiscie denerwuje jak jade rowerem i mijam slalom wózków, lub jak ide chodnikiem i ktos mi dzwoni rowerem że mam schodzic po kilka/kilkanaście razy podczas spaceru
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości