Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 10:37   #4621
AgnesD
Rozeznanie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

cześć dziewuszki

napiszę co tam u nas

wczoraj byliśmy na wizycie u gina mały ma 2922 cholercia rośnie strasznie szyjka ok.

no i dziś miałam ktg poszłam se na luzie bo jak szyjka ok no to pewnie ok

a tam nie dość,że mały szalał tak ,że maszyna ta nie wyrabiała z jego serduchem i nie zapisywała wtedy dokładnie to do tego mam skurcze na 60% i dostałam relanium 3 razy dziennie i w piątek kolejne ktg i się okaże co dalej no i leżonko mam nakazane
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:47   #4622
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry już chciałam wczoraj odpisywać ale... napisał mężul - jak tam wizyta i że ma wieści o jednym z braci... no i co... i byłam ciekawa więc odebrałam kiedy zadzwonił i co...??? i mówi mi że ten ✂✂✂✂iarz i alkoholik przyjeżdża w środę do niego do pracy! No nie!!! ja nerwowo z tym moim GŁUPIM chłopem nie wytrzymam!!! jeszcze głupio mi ściemnia, że na przerwie majster mówi, że "Kowalski" (po nazwisku mówił, swojego nie będę ujawniać w środę przyjeżdża z tamtych rejonów co mój chłop i czy to czasem nie rodzina a mój mężul oczywiście zdziwiony... nic o tym nie wiedział... takie bajki takim głupim jak on może wciskać nie mi! Dziwne, że jeszcze 2braci jest za granicą i do żadnego z nich się nie wybiera... i w ogóle mało miejsc na świecie... tylko tam akurat debil musi jechać!!! Oj to się dopiero moje myślenie zacznie i wzrost złości... nienawiści... mam ochotę się z nim rozstać! nie myśleć o nim, nie przejmować się...
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Gratuluję udanej wizyty
Dziękuję - nie mogę dodać buziaczka, bo wyświetlił mi się że moja wiadomość zawiera zbyt wiele uśmieszków, zdjęć lub tagów
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Gratuluję po wizycie - nie mogę dodawać buziaczków itp.itd., bo wyświetlił mi się że moja wiadomość zawiera zbyt wiele uśmieszków, zdjęć lub tagów
No to mój klocuch (31tydz- 1957g) chociaż niby z rozkładu wagi mieści się równo w połowie I ja prognozy wagi urodzeniowej nie dostałam Moze mnie babka nie chciała straszyć
Główki to chyba większość dzieci ma starsze- mój nawet do 3 tyg., także luzik
A jak mała leży??
Faktycznie duży, moja gin. mówi, że A. ma wagę odpowiednią, oby tak dalej, bo przy cukrzycy istnieje ryzyko dużej wagi u dziecka a u mnie tym bardziej zważywszy na to, że F. 4230g ważył. Mam nadzieję, że mała nadal będzie ładnie odpowiednio przybierać i osiągnie wagę około 3500g. Od poprzedniego usg ułożona jest główką w dół

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Kasia -gratuluje udanej wizyty
Dziękuję - nie mogę dodać buziaczka, bo wyświetlił mi się że moja wiadomość zawiera zbyt wiele uśmieszków, zdjęć lub tagów
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Kasiu gratuluje udanej wizyty!
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
teraz relacja po wizycie: dawka magnezu zwiekszomnna o jeden wiec teraz juz po 3 musze łykac i nospa dalej dwa razy dziennie, mały lezy główka w dół, szyjka zamknieta i tam ogólnie wszystko w porzadku, dzis zaczyna mi leciec 30 tydzień i lekarz stwierdził ze mam duzy brzuch jak na taki tydzień, zrobił usg i kazał przyjśc jeszcze w piatek na usg do szpitala zeby zrobić przepłyty na innym sprzecie , wystraszyłam sie i pytam czy cos jest nie tak ale powiedziałz e z tego co widzi to wszystko dobrze i nie widzi nic do niepokoju ale chce sprawdzic jej jeszcze na innym sprzecie-troche mnie to zmartwiło, no ale jakby było cos nie tak to chyba by mi powiedział?
ogólnie z usg wymiary i wszystko dobrze, niektóre czesci wskazuja na 31 tydz niektóre na 28 29 wiec moze mam tak jak juz dziewczyny pisały ze ta wieksza czesc to główka? na wizycie o to nie spytałam tylko teraz jak czytałam forum to przeczytałam ze u niektórych główki własnei wychodza wieksze-wiec moze u mnie podobnie?

no i od wczoraj pobolewa mnie brzuchol tak jakby kłuje i lekarz powiedziałz e jak bedzie mni edalej bolec i zrobi mi sie mocniej to od razu mam jechac do szpitala

a mały waży 1302

kasakuleczka super ze po wizycie ok co do męza to ni episz niech troche pocierpi a co!!!
Gratuluję udanej wizyty i tak jak dziewczyny piszą na pewno wszystko jest OK! - nie mogę dodawać buziaczków itp.itd, bo wyświetlił mi się że moja wiadomość zawiera zbyt wiele uśmieszków, zdjęć lub tagów

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Kasiuleczko, gratuluję udanej wizyty A co do męża powiem Ci jedno - nie skreślaj Waszego związku, naprawdę wiele kryzysów da się przezwyciężyć, tylko w nerwach nie da się tego naprawić Trzeba na spokojnie i z dobrą wolą obu stron. Postaraj się nerwy trzymać na wodzy, choć rozumiem że masz dużo pretensji do męża, ale takie akcje odwetowe nie mają sensu.
Powiem to teraz - parę miesięcy temu już prawie odeszłam od męża (nie dlatego, że niedobry, tylko dlatego że wydawało mi się, że uczucie między nami wygasło). Dałam sobie czas, nie robiliśmy żadnych akcji, nie było kłótni i naprawdę udało się to wszystko naprawić i dziś mogę powiedzieć, że się udało
I Tobie Kasiuleczko też życzę spokoju, mniej nerwów i dużo dobrej woli z obu stron
Ach... już wyżej napisałam o kolejnych "wspaniałych" wieściach mojego mężula... mam go dość - dość naszej niejasnej sytuacji... czuję jak się wszystko wypaliło... z mojej strony na pewno a i z jego strony nic nie czuję... teraz wspominam już wszystko co złe... i nie umiem przestawić mojego myślenia... Teraz już myślę jaki wpływ mają na niego koledzy a co dopiero jak "wspaniały" braciszek się pojawi... Krzyżyk im na drogę... To nie na moje nerwy Z tym bratem mój głupi mężul musi popić, żeby pokazać co to nie on... - przez nich z nerwów zimą na słupie betonowym samochodem wylądowałam, obracając się na drodze o 360stopni, to z tym debilnym braciszkiem wykonywał tel. do tej dziw**... Trzymałam siebie i moją rodzinę z dala od jego PATOLOGICZNEJ pijackiej, kurewskiej rodziny... Nie chcę myśleć co dalej będzie... może lepiej już zawczasu się wycofam by zaoszczędzić sobie kolejnych nerwów, bólu i łez

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Helooł Dziekuję za wszystkie kciuki Po wizycie wieści następujące: szyjka skrócona ale bez zmian od ostatniego razu, zamknięta - gin przewiduje rozpakowanie tydzień przed terminem albo w terminie Mały waży 2650 g - czyli całkiem sporo ale pomiar może być niedokładny bo nie chciał się ułożyć ładnie Nie muszę już aż tak się oszczędzać ale okien też nie powinnam myć Następna wizyta za 3 tygodnie jeśli dotrwam i jeśli waga małego dojdzie do 4kg to będziemy rozmawiać o cesarce bo mam za wąskie biodra na większe dziecko.
kasiuleczkakuleczka, Asik gratulacje udanych wizyt
Natka jaki duży już Twój synek 1kg większy od mojej kruszynki - GRATULUJĘ i zazdroszczę, że jesteś już na tym etapie ciąży

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
super newsy kasiu o niedobra, nap mu cokolwiek zeby sie chlop nie schizowal co do malenstwa
A nich się schizuje, ja przez niego niebawem zacznę siwieć. Już w ogóle się do niego nie odezwę...
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
kolejna udana wizyta

a trzymaj go i nic nie mów bo zasłużył
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
za wizytę

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:48   #4623
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki

napiszę co tam u nas

wczoraj byliśmy na wizycie u gina mały ma 2922 cholercia rośnie strasznie szyjka ok.

a tam nie dość,że mały szalał tak ,że maszyna ta nie wyrabiała z jego serduchem i nie zapisywała wtedy dokładnie to do tego mam skurcze na 60% i dostałam relanium 3 razy dziennie i w piątek kolejne ktg i się okaże co dalej no i leżonko mam nakazane
Jeny ale te nasze dzieciątka big!
A bolą Cię takie skurcze???
Lez i pachnij
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:48   #4624
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
cześć dziewuszki

napiszę co tam u nas

Synuś duży leż Kochana, oszczędzaj się - odpoczywaj!

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-08-02, 10:48   #4625
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewuszki

napiszę co tam u nas

wow jaki gigancik

też miałam te skurcz, ale ich nie czuc aż tak prawda albo ja jakaś dziwna

nie umiem od was zniknąć, wybitnie nie chce mi się dziś nic, a nic robić a pracować to już wogóle, coś tam se klepie na gg tylko, dzwonić dziś nie będę , postawię się

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:55   #4626
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
wow jaki gigancik

nie umiem od was zniknąć, wybitnie nie chce mi się dziś nic, a nic robić a pracować to już wogóle, coś tam se klepie na gg tylko, dzwonić dziś nie będę , postawię się
faktycznie nie czuć aż tak tych skurczy, teraz wiem, że miałam je wcześniej ale myślałam,że to mały się aż tak pręży a tu niestety nie

mały rośnie i się zastanawiam kto go urodziszukam chetnych
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:57   #4627
anetika
Rozeznanie

Cytat:
anetika, gerda- a to Wy zabrałyście słońce
Oj od razu zabrałyśmy - samo przyszło
Cytat:

Gratulacje z dużej córci I oszczędzaj się jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry już chciałam wczoraj odpisywać ale... napisał mężul - jak tam wizyta i że ma wieści o jednym z braci... no i co... i byłam ciekawa więc odebrałam kiedy zadzwonił i co...??? i mówi mi że ten ✂✂✂✂iarz i alkoholik przyjeżdża w środę do niego do pracy! No nie!!! ja nerwowo z tym moim GŁUPIM chłopem nie wytrzymam!!! jeszcze głupio mi ściemnia, że na przerwie majster mówi, że "Kowalski" (po nazwisku mówił, swojego nie będę ujawniać w środę przyjeżdża z tamtych rejonów co mój chłop i czy to czasem nie rodzina a mój mężul oczywiście zdziwiony... nic o tym nie wiedział... takie bajki takim głupim jak on może wciskać nie mi! Dziwne, że jeszcze 2braci jest za granicą i do żadnego z nich się nie wybiera... i w ogóle mało miejsc na świecie... tylko tam akurat debil musi jechać!!! Oj to się dopiero moje myślenie zacznie i wzrost złości... nienawiści... mam ochotę się z nim rozstać! nie myśleć o nim, nie przejmować się...
Kasiu nie wiem co mam Ci napisać, ale chyba najważniejsze to to żebyś się tak bardzo nie denerwowała, wiem łatwo powiedzieć, ale przynajmniej postaraj się dla tej małej istotki w brzuszku Cały czas trzymam kciuki żebyście doszli z mężem do porozumienia i żeby wszytko między Wami się naprawiło

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 10:59   #4628
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Od wczoraj ciągle mnie piecze/kłuje/boli przy wątrobie- nie wiem co ten mały tam majstruje
oj bawi się dziecko, ciągnie sobie, ugniata, obraca, obserwuje, podgryza, podszczypuje... przecież musi się czyms zająć, nie?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:01   #4629
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewuszki

napiszę co tam u nas

gratulacje dużego synka
no i leż i odpoczywaj kochana

Cytat:
wow jaki gigancik

no to nie rób tylko siedz z nami bo ostatnio tu jakos ciucho na forum
gdzie wszystkie mamusie??

zamówilismy z mężem wczoraj łózeczko wiec najwazniejsze rzeczy z wyprawki juz mamy
a dzis dokupiłam te majtki siateczkowe( ale mi fajne sprowdzili fioletowe) wiec do porodu tez juz prawie wszystko jest
jeszcze tylko takie ostatnie rzeczy i pozniej poprac ubranka

kupujecie posciel do wózka??

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:02   #4630
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
oj bawi się dziecko, ciągnie sobie, ugniata, obraca, obserwuje, podgryza, podszczypuje... przecież musi się czyms zająć, nie?
POdgryza hahah

Agnes wow, gigancik. Chociaz w sumie moj moze tez juz tyle miec. Jak my damy rade

Cos dzasta sie nie odzywa- miala odpoczywac, przez to nastraszenie wczesniejszym porodzie. Może urodzila ?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:03   #4631
gerda
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
faktycznie nie czuć aż tak tych skurczy, teraz wiem, że miałam je wcześniej ale myślałam,że to mały się aż tak pręży a tu niestety nie
o kurcze faktycznie skurczy nie czuć? bo ja mam w sumie mocniejsze rzadko i się zastanawiałam dlaczego

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:03   #4632
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnes lubię Cię, ale ja na pewno odpadam. Szukaj dalej

a co do skurczy to jeszcze poczujemy jak się zaczną właściwe, głowa do góry
Stary 2011-08-02, 11:05   #4633
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja nie

Stary 2011-08-02, 11:06   #4634
lausanne
Wtajemniczenie

Cotka jak lazienka? dzis już sie wykapiesz?
a dzasta nie wspominala coś o remoncie? moze nie ma czasu, myslę, że jakby urodziła to może by nam coś powiedziała
Stary 2011-08-02, 11:06   #4635
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

aaa... i jeszcze agnieszka pytałaś mnie o cukry, mierzę po 1,5godz po posiłku jak mi kazano i mam wyniki najwyższy 114mg/dl czasami z ciekawości mierzę po 1godz i mieszczą się w 120mg/dl lub są 0 2większe, czyli 122mg/dl. Raz się zdarzyło ale to z nerwów zjadłam 4ciastka w czekoladzie i garść chrupek - pożarłam to tak szybko, że nawet nie poczułam i po 1h miałam 146mg/dl więc poszłam na 10min spacer z psem i po pół godz. - razem po 1,5h miałam już cukru coś koło 90pare

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-08-02, 11:12   #4636
SONIA004
Zadomowienie

anetica dziękuję:roza :...czasem takie głupie myśli do głowy przychodzą ech....

agnesD jaki duży Twój Igorek się szykujeodpoczywaj.. .bo masz jeszcze trochę czasu
Malgosia Ty też grzecznie odpoczywaj!!!

Ja wybrałam się dziś niedaleko do sklepu...i szłam prawie godzinę!!! Coś mnie ciągnie w prawej nodze...nie wiem jak to opisać...czuję takie ściąganie jak się kończy noga a zaczyna ...miałyście coś takiego?
Przyszłam i patrzę na nasz tytuł wątku...i się śmieję, że ja to już jak pokraczna kaczuszka chodzę (ale nawiasem mówiąc mam nadzieję, że to przejdzie)
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:12   #4637
anetika
Rozeznanie

Cytat:
zamówilismy z mężem wczoraj łózeczko wiec najwazniejsze rzeczy z wyprawki juz mamy
a dzis dokupiłam te majtki siateczkowe( ale mi fajne sprowdzili fioletowe) wiec do porodu tez juz prawie wszystko jest

Gratuluję zamówionego łóżeczka Co do pościeli do wózka to my nie kupujemy.

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:13   #4638
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Patrzę na suwaczek, że zostało mi 59dni do porodu a niedawno jeszcze natka miała coś koło 60 i myślałam sobie wow... teraz już natce i paru z Was zostało około 30 dni Niedługo będziemy się sypały ale ten czas zleciał żaden okres w moim życiu tak szybko nie zleciał jak ta ciąża... chociaż... jeszcze niedawno byłam w ciąży z F. życie pędzi jak szalone

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-08-02, 11:21   #4639
agnyska81
Zakorzenienie

Agnes, co za wieści Gratulacje dużego chłopczyka

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Ja wybrałam się dziś niedaleko do sklepu...i szłam prawie godzinę!!! Coś mnie ciągnie w prawej nodze...nie wiem jak to opisać...czuję takie ściąganie jak się kończy noga a zaczyna ...miałyście coś takiego?
Przyszłam i patrzę na nasz tytuł wątku...i się śmieję, że ja to już jak pokraczna kaczuszka chodzę (ale nawiasem mówiąc mam nadzieję, że to przejdzie)
A owszem Jeżeli to to o czym myślę (ból promieniujący od do nogi) to od przeciążenia kręgosłupa. Mam tak przy dłuższym staniu, chodzeniu jak mam gorszy dzień (a i przed ciążą bywało, bo mam problem z odcinkiem lędźwiowym kręgosłupa).

Kasiuleczko

Zakupiłam na allegro jakieś ostatki wyprawki dla dziecia i dla mnie do szpitala i mam problem z płatnością Przekierowuje mnie na stronę banku bezskutecznie.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-08-02 o 11:28
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 11:22   #4640
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Nie czuc Mysłałam, ze 60% to już

Na mnie tez nie licz bo ja tez chętnego szukam
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Oj od razu zabrałyśmy - samo przyszło
dobra dobra, już ja znam takie numery
Cytat:

Cytat:

No gratulacje zakupu!
A poka te majtasy fioletowe
Może zapoczątkujesz nową modę
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to to- ja miałam takei coś w I trym- strasznie mnie ciągnęło/ bolało z prawej strony doopy w kierunku uda
Cytat:
Patrzę na suwaczek, że zostało mi 59dni do porodu a niedawno jeszcze natka miała coś koło 60 i myślałam sobie wow... teraz już natce i paru z Was zostało około 30 dni Niedługo będziemy się sypały ale ten czas zleciał żaden okres w moim życiu tak szybko nie zleciał jak ta ciąża... chociaż... jeszcze niedawno byłam w ciąży z F. życie pędzi jak szalone
Dosłownie to samo ost. pomyślałam!!!
Ja mam 58 dni
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:32   #4641
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
no strasznie ten czas leci mi zostało jeszcze 72 dni a niedawno było równe 100 wiec kiedy to zleciało to nie wiem pewnie teraz to poleci z górki jeszcze troche i na naszym watku pierwsze rozpakowane mamusie beda

Cytat:
No gratulacje zakupu!
A poka te majtasy fioletowe
siedze w pracy wiec nie bede ich teraz wyciagac jeszcze jakis klient wejdzie i bedzie zonk
zrobie w domu zdjecie to wam pokaże ale cały czas myslałam ze beda białe albo takie zielonkawe a jak mi babka w aptece je wreczyła to sie głupia ucieszyłam bo lubie fiolecik

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-08-02, 11:40   #4642
martunia_199
Zakorzenienie

Witam po paru dniach nieobecności. Melduję że wesele bardzo udane, podobnie jak poprawiny i poprawiny poprawin dopiero wczoraj wieczorem wróciłam do domku. Udało mi się Was nadrobić ale bez odpisywania bo za dużo tego się nagromadziło. Na weselu wytrzymałam do końca, tzn. do 4 poprawiny do 19 także dałam radę. Najadłam się za wszystkie czasy, pojadłam ciasta, zrobiłam sobie wolne od mierzenia cukru, ginka zezwoliła na małe szaleństwo także jestem bardzo zadowolona.
Gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt i dużych maluszków. Ja swoją podglądnę dopiero jak będę w szpitalu, więc pewnie za jakieś dwa tygodnie. Miłego dnia kobitki, w wolnej chwili będę podczytywała a teraz idę pranie powiesić

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:02   #4643
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hej mamy! Ale mam dzisiaj dobry humor Pięknie mi się spało i miałam sen forumowy - byłam u Natki na imprezie , poznałam jej mamę i siostry (hmm, chyba masz tylko brata Natuś), a potem konwersowalam u niej w kuchni z Najsztubem Jeszcze mi Natka mówiła, że się widziała z Acelinką i ona ma 110 w brzuchu Hehe, obudziłam się w dobrym nastroju
sen pierwsza klasa

Cytat:
O rany, to juz zaraz przecież?????????????
Ja na swój poród to jeszcze nie jestem przygotowana, ale qrka- na Wasze też jeszcze nie Zaczynam się stresować!
a nooooo, już, zaraz, za chwilke
Cytat:
cześć dziewuszki

napiszę co tam u nas

no to prosze leżeć
widzę że Twój synuś kruszynka jak moja Niunia

Wózeczek zamówiony i łóżeczko problem w tym że nie wiadomo czy do 20 sierpnia da się go sprowadzić, bo w fabryce mają wakcje, ale pan powiedział że się postara. Wziełam zestaw bez fotelika bo mam po bratanku a widząc wpięty w stelaż uśmiałam się nieźle i stwierdziłam że najwyżej jak byłaby mi potrzebne taka opcja to można domówić fotelik ... ale okazuje się, że skoro mam fotelik też z wózka tako to bez [roblemu go wepne w wózek, a adapter dostane gratisowo

teraz jestem u mamy i będe się farbować zastanawiam się nad ścięciem włosów bo już się mega okropniaście układają
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:15   #4644
lullaby_ml
Zakorzenienie

Podczytuje was sobie ale nie bede dzisiaj nic pisala, cos sie wydarzylo i musze to jakos poukladac i zastanowic sie co dalej-bez obaw, nic z Ł, chodzi o nasza syt. trzymajcie sie kochane, buziaki
Stary 2011-08-02, 12:16   #4645
kaileight
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa w wsparcia

Podczytuję Was, ale jestem coś nie w formie i nie w humorze, także chyba dzis odzywać się nie będe. Pozostał po przeziębieniu ból zatok i ogólna słabość, za mną nieprzespana noc i cały czas mam skurcze takie dość silne. Takze wracam chyba do łóżka
Stary 2011-08-02, 12:42   #4646
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Witam po paru dniach nieobecności. Melduję że wesele bardzo udane, podobnie jak poprawiny i poprawiny poprawin dopiero wczoraj wieczorem wróciłam do domku. Udało mi się Was nadrobić ale bez odpisywania bo za dużo tego się nagromadziło. Na weselu wytrzymałam do końca, tzn. do 4 poprawiny do 19 także dałam radę. Najadłam się za wszystkie czasy, pojadłam ciasta, zrobiłam sobie wolne od mierzenia cukru, ginka zezwoliła na małe szaleństwo także jestem bardzo zadowolona.
Gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt i dużych maluszków. Ja swoją podglądnę dopiero jak będę w szpitalu, więc pewnie za jakieś dwa tygodnie. Miłego dnia kobitki, w wolnej chwili będę podczytywała a teraz idę pranie powiesić
to dobrze ze wesele udane no i ze mogłas sie objadac takimi pysznosciami

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Podczytuje was sobie ale nie bede dzisiaj nic pisala, cos sie wydarzylo i musze to jakos poukladac i zastanowic sie co dalej-bez obaw, nic z Ł, chodzi o nasza syt. trzymajcie sie kochane, buziaki
trzymam kciuki kochana

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa w wsparcia

Podczytuję Was, ale jestem coś nie w formie i nie w humorze, także chyba dzis odzywać się nie będe. Pozostał po przeziębieniu ból zatok i ogólna słabość, za mną nieprzespana noc i cały czas mam skurcze takie dość silne. Takze wracam chyba do łóżka
biedna wracaj do łóżka i odpoczywaj
mama nadzieje ze skurcze szybko przejda

Stary 2011-08-02, 13:15   #4647
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Cotka jak lazienka? dzis już sie wykapiesz?
a dzasta nie wspominala coś o remoncie? moze nie ma czasu, myslę, że jakby urodziła to może by nam coś powiedziała
No właśnie tato chory, osłabiony, nie może za długo robić ( a sam się podjął jednak większosci) i idzie jak krew z nosa. Aktualnie do ubikacji chodzimy do pracy rodziców- na szczęscie po drugiej stronie ;D Jednak jak ekipa przychodzi to inaczej, bo się zepną 3 dni i po problemie a u nas czuję że to potrwa sporo. A jeszcze Panele wymieniamy. Niby cyklinowaliśmy niedawno, ale już się odwidziało. Masakra jak my z tym wyrobimy

A dzisiaj szłam w sklepie to mi coś się polało, zestrachałam się, ale to chyba nic wielkiego, bo jednorazowo i na majtkach prawie nie było.

W ogóle dzisiaj 34 tydzień pełny, zaczynam 35

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 13:21   #4648
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej mamuśki
wpadam tylko na chwilę, dziś kolejny zwariowany dzień. Od rana byłam w sklepie, później szwagierka przyjechała z siatą ogórków i zaprawiałyśmy, wyszło ponad 20 słoikówdobrze, że mi pomogła bo sama nie dała bym rady teraz na chwilę się położyłam, a za pół godzinki zmykam na spotkanko z koleżankami a wieczorem "budowa". Jeszcze w międzyczasie powiesiłam pranie Już mi się nie chce a to dopiero połowa dnia
Ale za dużo nie naskrobałyście to może Was wieczorem (późnym) nadrobię
Miłego popołudnia

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 13:26   #4649
gerda
Zadomowienie

Tusia Ty masz wózek mikado aston? Jakie kola wizełaś?

Stary 2011-08-02, 13:31   #4650
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry nadrobiłam troszku dzisiejszy dzień, szukam jak minęły dzisiejsze wizyty i nie widzę Ja też dziś po wizycie, mała waży 1686g, ani za mało ani za dużo jak na 31tydz gin. prognozuje, że przy tym wzroście wagi mała powinna osiągnąć wagę 3200g - kilogram mniejsza od F. więc się śmiejemy z mamą, że ją wypluję bez problemu chociaż mam nadzieję, że osiągnie wagę około 3500g. Poza tym wszystko jest ok. zdaniem gin. Powiedziała, że szyjka długaśna - wszystko głęboko płynu odpowiednia ilość - nie podaje mi wymiarów ani niczego - w sumie co mi laikowi by to dało? ważne, że wszystko dobrze jestem z dzisiejszej wizyty zadowolona, chociaż oczywiście dopatruję się, że mała ma za dużą główkę, bo wychodzi na przeszło 32tydz a reszta parametrów wskazuje na 30tydz no ale skoro gin. mówi, że wszystko ok. to wie co mówi.
Mężul mi strz puszcza... czeka na wieści jak na wizycie a ja się nie odezwę
to super, że wizyta udana i mała prawidłowo się rozwija
Cytat:
Dzień dobry, a może i dobry wieczór?
Dzis zalatany dzień- z rana byłam na basenie, potem pojechaliśmy z małżem wybierać kafelki do łazienki- miały być morskie, wyszły zielone Oblookałam zegarek live- fajny W sklepie o 100zł droższy!! także z przesyłką będę prawie 80 zł do przodu! Dz. wszystkim za opinie Przekonałam się i jutro zamawiam- tylko muszę się upewnić, ze ten z aukcji jest brązowy,a fota taka, ze nie zdziwiłabym się jakby to był czarny jednak Także rano zadzwonię i zamówię.

No to mój klocuch (31tydz- 1957g) chociaż niby z rozkładu wagi mieści się równo w połowie I ja prognozy wagi urodzeniowej nie dostałam Moze mnie babka nie chciała straszyć
Główki to chyba większość dzieci ma starsze- mój nawet do 3 tyg., także luzik
A jak mała leży??
To super, że dzień się udał i zegarek wygląda równie fajnie na żywo
Cytat:
AAAAAAAA- i zapomniałam o najważniejszym- mam 2 pierwsze rzeczy dla Piotrusia - 2 śliniaki Zamówiłam pharmaceris p/rozstępom i były gratis hehe- wiem, wiem zaszalałam
Ale słodkie są - malusie - na dobry początek wyprawki mogą być
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------
no to już coś

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości