zazdrośnice cz. 39 :D - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 11:44   #1321
karola991
Zakorzenienie

Dot.: zazdrośnice cz. 39 :D

ehh ale on sie zawsze zawsze starał zawsze bylo super, dostalam prezent od niegow czesiej co wam pisalam gre kolejkę no i to byl bardzo trafiony prezent to jzu sie niecerpliwilam co bedzie dalej skoro tak sie stara od miesiaca planuje ten dzien i wszystko..;/ ehh szkoda gadac dzisiaj jestem w pracy do 23 wiec bede pewnie siedziec ze swoimi myslami i sie zadreczac,powiem zeby przyjechal wczesniej., moze jeszcze gdzies sobie pojdziemy do pubu chociaz odbijemy to jakos...:/ w ogole najbardziej wczoraj dobilo mnie to ze ze znajomych odezwaly sie tylko dwie osoby. ten koles o ktorym wam pislaam co sie niedawno spotkalismy i jedna kumpela nawet nie tak bliska, inni nawet nie raczyli napisac zadzwonic. JAk już sie pier$%%li to po całości wszytsko- ale czas się wziac w garsc jade na woodstock i musi byc super
Stary 2011-08-02, 11:54   #1322
kasia0912
Zakorzenienie

Mnie zawsze denerwuję to,że ktoś mówi że planuję i w ogóle, a potem zmienia zdanie i daje coś kupionego tego samego dnia albo że będzie coś za miesiąc,a potem zapomina itp.
Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:56   #1323
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Mi do końca roku zostało 8 dni do wykorzystania, w tym jeden na poprawkę, drugi na obronę, 4 w okresie świąt i zostaną mi 2 dni
jak pięknie zaplanowane uwielbiam taką organizację

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
super nie ma to jak niezapomniane urodziny...
znajomi obiecali mi, ze odbijemy sobie na woodstocku ale to juz nie to samo...
nie smuć się

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość

I jeszcze Wam powiem, co mnie rozwaliło dziś przyjeżdżam rano do pracy, wchodzę do biura, chłopaki jak zwykle stoją w grupie w środku, a w drzwiach wita mnie jeden z... wojskowym hełmem na głowie okazało się, że przywieźli całe wielkie pudło tych hełmów bo wyburzamy teraz hale na zakładach mechanicznych i w jednej była fabryka różnych wojskowych ciekawostek w tym telefonów polowych, braciak mi powiedział, że mi je przywiezie, to na all sprzedam i te hełmy też, może wpadnie coś grosza
a przynajmniej przystojny jak na żołnierza???

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
No i uwielbiam jak mój szef jest na urlopie. Najpierw mnie nie było 2 tygodnie, teraz jego nie ma, więc mam 3x mniej pracy Już spłodziłam dzisiaj prawie 2 strony magisterki
jak się za bardzo przyzwyczaisz, to jak wróci będzie ciężko

za magisterkę

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

jeżu... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=472986 jakoś mnie to przeraziło.
juuuuuuu

hawwa - widziałam na fb słodka scena jak te dzieciaczki się tam ściskają
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:57   #1324
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

najka! fujjj! i przez to trafiłam na wątek o dziewczynie pijącej krew swego chłopaka całe szczęście to nieprawda, ale
aaa justyna jak Tobie to pasuje i mu to pasuje (kupowanie prezentów)- no to super
aniołku - dużo siły Ci życzęjuż tak niewiele Wam zostało, by przejść te trudne chwile
karola głowa do górybędzie dobrze
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:57   #1325
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Mnie zawsze denerwuję to,że ktoś mówi że planuję i w ogóle, a potem zmienia zdanie i daje coś kupionego tego samego dnia albo że będzie coś za miesiąc,a potem zapomina itp.
Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi
Wiem o co Ci chodzi. Nastawiasz się na coś wyjątkowego (nie znaczy drogiego) a tu nagle otrzymujesz jakąś zapchajdziurę lub banał w stylu książki, którą i tak chcieliście kupić do biblioteczki dla Was obojga albo zestaw dezodorant + żel pod prysznic kupiony w supermarkecie
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:00   #1326
justyna_dt
Zakorzenienie

Frezi, no... ten... y... duży jak żołnierz

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:02   #1327
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Hej
Tak sobie czytam o tych Waszych urodzinach i w zasadzie moje wszystkie były najgorsze dopóki nie zaczęłam być z tżtem. Sytuacja w domu taka a nie inna i u mnie najczęściej zapominali, że mam urodziny... Żadnych prezentów, tortów ani życzeń. Kompletnie nic.
Cieszyłam się jak dziecko, kiedy tż nie zapomniał o moich pierwszych urodzinach obchodzonych jako jego dziewczyna. Poszliśmy do kawiarni na ciastko, wbił w nie 20 świeczek i dostałam aniołka do mojej kolekcji
Rok temu zrobił mi tort i kupił kolczyka do pępka i gotycką bluzkę.
W tym roku po raz pierwszy organizuję imprezę urodzinową razem z dwoma kolegami. Mam nadzieję, że jakoś to wszystko ogarniemy
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:06   #1328
kasia0912
Zakorzenienie

Dokładnie Carmi o to Ja po prostu lubię wyjątkowo spędzić czas. A jak coś dla mnie ugotuję to w ogóle jest super Uwielbiam robić niespodzianki i lubię otrzymywać niespodzianki

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-08-02, 12:09   #1329
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

jeśli chodzi o urodziny to w tym roku byłam na uczelni, ze znajomych nikt mi życzeń nie złożył a na uczelni nikomu nie powiedziałam, w domu mają to i tak wszyscy w nosie, TŻ był w Krakowie, nie zdażył mi nic kupić. poszłam sobie po zajęciach na urodzinową kawe i ciasto (sama) i uczyłam się przez 2 godziny do egzaminu, potem przyjechał TŻ powiedział że przyjdzie do mnie a wcześniej czy możemy gdzieś iść, okazało się że właśnie w Krakowie strasznie lało i były mega burze i nie dał rady pójść kupić dla mnie kawy w Pożegnaniu z Afryką i poszliśmy do mnie pooglądaliśmy film..

a jakieś 2 miesiące póżniej zobaczyłam antyperspirant z Biodermy i zapytalam czy moge go dostać na zaległy prezent - no i to tak..

co do pracy to bardzo mi przykro że tak to wszyło, tym bardziej że jeśli nie będę pracowała to nie będę miała kasy a co za tym idzie nic nie będę miała, bo żeby cokolwiek sobie kupić od głupiej bułki po coś innego musze mieć swoją kasę, a pracowałam tam tylko miesiąc.. i wczoraj się dowiedziałam że jednak nie da rady i jestem w duu.
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:11   #1330
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

eee, bez sensu się zachowały moim zdaniem. skoro się zgodziły, że pomogą, to nie powinny robić scen. dla mnie to logiczne - raz ja pomogę Tobie, innym razem Ty pomożesz mi.

ja nie miałam najgorszych urodzin. takie określenie u mnie nie istnieje póki co no ale denerwowały mnie prezenty na ostatnią chwilę kupowane.
No właśnie... mi było najbardziej przykro, że zawsze jak któraś z nas robiła urodziny, to wszystki byłyśmy zaangażowane, razem sprzątałyśmy i robiłyśmy kanapki pół dnia, to taka tradycja. A teraz ich pomoc ograniczyła się do pójścia po zakupy. Więc zastałam kuchnię zastawioną siatami i musiałam sama wszsytko robić. Siedziałam w dresie wkur****a i spocona i robiłam te kanapki zalewając się łzami. Oprócz tego parę osób (w sumie ja ich zaprosiłam, ale to byli wspólni znajomi) przyjechało już w piątek (o czym nie miałam pojęcia!) więc koleżanki były wkurzone że muszą z nim siedzieć. Tu je rozumiem. Ta sama grupa przedłużyła sobie weekend do poniedziałku więc musiała odwołać romantyczną kolację urodzinową z TŻtem żeby siedzieć z nimi przed tv i pizzą...:/ Nie wspomnę już o tym, że w dniu imprezy byłam tam zmęczona (nieprzespana noc bo musieliśmy przed 5 byc na lotnisku a jedzie się 2 godziny...), potem to czekanie, potem przygotowania na szybko, że dosłownie padłam ok 2 i zasnęłam. A impreza jeszcze trwała, więc też mi się dostało od koleżanek, ze moja impreza a ja idę sobie spać w najlepsze i wszystko zostawiam na ich głowie... Wiem, dużo było mojej winy w tym wszystkim, ale głupio wyszlo i czułam się fatalnie, bo wiem, że gdyby któraś była na moim miejscu to na pewno bym pomogła ze wszsytkim.... Ehhh musiaałam sie wygadać To jednak były najgorsze urodziny chyba :P
Stary 2011-08-02, 12:12   #1331
karola991
Zakorzenienie

nie chce mi sie isc do praaaacy :P ktora pojdzie za mnie?
Stary 2011-08-02, 12:14   #1332
najfajniejsza
Zakorzenienie

Sanrioo, przykro mi... może podłap coś na ten miesiąc w jakiejś kawiarni itp.?

kurczę, dobrze, że nikt mnie nigdy zawiódł i jak mi ktoś mówi, że będzie coś super, to będzie super (no może poza jednym prezentem od mamy )

Karola, ja pójdę za Ciebie, ale Ty pójdziesz za mnie (godz. 16-24 )
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:15   #1333
peach_passion
Zakorzenienie

a ja nie znoszę moich urodzin, więc najszczęśliwsza byłabym jakby wszyscy o nich zapomnieli od tż w tym roku dostałam depilator i i love milka także bardzo romantiko zawsze ewakuuje sie z domu w razie jakby ktoś cchiał przyjść bo nienawidzę być w centrum uwagi. mnie nawet krępują życzenia składane mi przez neta. wiem dziwna jestem
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:17   #1334
kasia0912
Zakorzenienie

Sanrioo ehh może właśnie sobie jakoś dorób sobie.

u mnie mało osób pamięta o urodzinach. Chyba,że akurat na gronie widzieli. Więc tu akurat dla mnie normą jest

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-08-02, 12:17   #1335
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
co do pracy to bardzo mi przykro że tak to wszyło, tym bardziej że jeśli nie będę pracowała to nie będę miała kasy a co za tym idzie nic nie będę miała, bo żeby cokolwiek sobie kupić od głupiej bułki po coś innego musze mieć swoją kasę, a pracowałam tam tylko miesiąc.. i wczoraj się dowiedziałam że jednak nie da rady i jestem w duu.
przykro mi zresztą rozumiem Cię bo sama nie mam pracy, jedzenie muszę sobie sama sponsorować, a że kasa się kończy to niedługo tż bedzie musiał mnie utrzymywać...
Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
nie chce mi sie isc do praaaacy :P ktora pojdzie za mnie?
ja mogę
Stary 2011-08-02, 12:18   #1336
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Frezi, no... ten... y... duży jak żołnierz
aha to wszystko jasne
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:24   #1337
capriola_87
Zakorzenienie

Jeszcze pomarudzę chwilę ok?

Dzwonił właśnie mój szef z pracy. Nie odebrałam. We wtorek zawsze są dostawy i tydzień temu zadzwonił o 11 że mnie potrzebuje i mam przyjść...za godzinę. Zadnego pytania, itp itd tylko że mam przyjść. To był pierwszy tydzień i było mi głupio więc nie pomyślałam nawet żeby odmówić. W umowie mam 10 godzin tygodniowo rozłożone na 2 dni, oczywiście nadgodziny są płatne, ale kurde! Grafik robi się co tydzień i jak mam wpisane pon i czw to chyba wiem kiedy mam wolne i mam prawo coś sobie zaplanować! Jeszcze wczoraj pytałam go czy będzie mnie potrzebował to odpowiedział "Nie, do zobaczenia w czwartek". I teraz dzwoni. Moim zdaniem to jest chamskie i brak szacunku żeby dzwonić godzinę przed w wolny dzień i kazać przyjśc do pracy....co myślicie? Oczywiście nie mam planów, oprócz nauką i pisaniem mgr i nie mam ochoty tam dziś iść!
Stary 2011-08-02, 12:27   #1338
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość

Dzwonił właśnie mój szef z pracy. Nie odebrałam. We wtorek zawsze są dostawy i tydzień temu zadzwonił o 11 że mnie potrzebuje i mam przyjść...za godzinę. Zadnego pytania, itp itd tylko że mam przyjść. To był pierwszy tydzień i było mi głupio więc nie pomyślałam nawet żeby odmówić. W umowie mam 10 godzin tygodniowo rozłożone na 2 dni, oczywiście nadgodziny są płatne, ale kurde! Grafik robi się co tydzień i jak mam wpisane pon i czw to chyba wiem kiedy mam wolne i mam prawo coś sobie zaplanować! Jeszcze wczoraj pytałam go czy będzie mnie potrzebował to odpowiedział "Nie, do zobaczenia w czwartek". I teraz dzwoni. Moim zdaniem to jest chamskie i brak szacunku żeby dzwonić godzinę przed w wolny dzień i kazać przyjśc do pracy....co myślicie? Oczywiście nie mam planów, oprócz nauką i pisaniem mgr i nie mam ochoty tam dziś iść!
To olej i nie idź, przecież pytałaś go jeszcze... Ja bym nie odebrała

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:31   #1339
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:

omawialiśmy podobną syt. na szkoleniu z komunikacji i asertywności
zrób to, co uważasz za słuszne - nie chcesz odbierać, to nie odbieraj. to Twój wolny dzień. mogłaś pojechać na wycieczkę i zostawić tel. w domu.
chcesz - to odbierz i powiedz, że dziś nie przyjdziesz.
chcesz - odbierz i jeśli nie masz planów, a masz chęci, to powiedz, że przyjdziesz.

ja wybieram opcję nr 2 lub 3 (bo nie lubię, jak ktoś się do mnie dobija telefonicznie ) w zależności od tego, czy zależy mi na wolnym, czy nie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

a zapomniałam Wam napisać! Moja siostra podpisała umowę na mieszkanie zdjęcia mi wyśle, jak jej kumpel je zgra (robili aktualne, bo mieszkanie jest "odświeżane") i Wam pokaże dzielnica Krakowa: Ruczaj (to dobrze? ;PP)

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2011-08-02 o 12:32
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:32   #1340
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Sanrioo, przykro mi... może podłap coś na ten miesiąc w jakiejś kawiarni itp.?

kurczę, dobrze, że nikt mnie nigdy zawiódł i jak mi ktoś mówi, że będzie coś super, to będzie super (no może poza jednym prezentem od mamy )

Karola, ja pójdę za Ciebie, ale Ty pójdziesz za mnie (godz. 16-24 )
ja ide na 14-23 wiec w sumie chetnie bym popracowala tam gdzie TY

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
przykro mi zresztą rozumiem Cię bo sama nie mam pracy, jedzenie muszę sobie sama sponsorować, a że kasa się kończy to niedługo tż bedzie musiał mnie utrzymywać...

ja mogę
ooo dzieki co dobra kobieto to na 14 musisz byc

Cytat:

bardzo dobrze ja tez bym nie poszła ani nie odebrala masz wolne to twoja sprawa co robisz

dobra ja uciekam papa
Stary 2011-08-02, 12:35   #1341
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
To olej i nie idź, przecież pytałaś go jeszcze... Ja bym nie odebrała
Cytat:
omawialiśmy podobną syt. na szkoleniu z komunikacji i asertywności
zrób to, co uważasz za słuszne - nie chcesz odbierać, to nie odbieraj. to Twój wolny dzień. mogłaś pojechać na wycieczkę i zostawić tel. w domu.
chcesz - to odbierz i powiedz, że dziś nie przyjdziesz.
chcesz - odbierz i jeśli nie masz planów, a masz chęci, to powiedz, że przyjdziesz.

ja wybieram opcję nr 2 lub 3 (bo nie lubię, jak ktoś się do mnie dobija telefonicznie ) w zależności od tego, czy zależy mi na wolnym, czy nie
TŻ mi zawsze mówi że mam iść bo to dodatkowa kasa (i ma rację bo i tak mało pracuję) ale nienawidzę takich sytuacji na szybko:/ Musze sobie ułożyć tydzien i zaplanować czas, wiedzieć kiedy pracuję a kiedy nie. Nie odebrałam i wyłączyłam telefon. Może się wkurzy, ale to jego sprawa. Napiszę mu za jakiś czas że byłam poza miastem i rozładował mi się
Stary 2011-08-02, 12:37   #1342
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Capri ja bym odebrała i powiedziała, że mam inne plany na dzisiaj
Sanrioo - tak mi przykro może uda Ci się załapać na m-c do innej pracy?
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:43   #1343
capriola_87
Zakorzenienie

Widziałyście że jest już wątek PM 2014? Ciekawe która z nas (NIE-zaręczonych) się załapie do niego?
Stary 2011-08-02, 12:46   #1344
kasia0912
Zakorzenienie

Mi się marzy 2014,ale pewnie załapie się 2024

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-08-02, 12:50   #1345
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałyście że jest już wątek PM 2014? Ciekawe która z nas (NIE-zaręczonych) się załapie do niego?
szybko ja chcialabym się załpać na 2013
Stary 2011-08-02, 12:56   #1346
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
szybko ja chcialabym się załpać na 2013
Ja teeeeeeż

Jeśli TŻ się jakimś cudem oświadczy w tym roku, to będę go namawiać na 2013...Dla obojga byłby to idealny wiek, a biorąc pod uwagę ze 1,5-2 lata się czeka na sale w naszej okolicy, to byłby ostatni moment żeby coś zarezerwować...
Stary 2011-08-02, 13:02   #1347
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teeeeeeż

Jeśli TŻ się jakimś cudem oświadczy w tym roku, to będę go namawiać na 2013...Dla obojga byłby to idealny wiek, a biorąc pod uwagę ze 1,5-2 lata się czeka na sale w naszej okolicy, to byłby ostatni moment żeby coś zarezerwować...
w takim razie mam nadzieję, że obie będziemy PMkami 2013
Stary 2011-08-02, 13:04   #1348
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dzięki dziewczyny!

może mi się uda tylko że nie ma gwaracji czy od września tam przy będą dzieci... to jest prywatne przedszkole..
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 13:07   #1349
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dzwoniłam właśnie do innej dekoratorki , żeby mieć obeznanie jak to mniej więcej wygląda pytałam się o pokrowce na krzesła mówiła,że nie ma ale może załatwić( pozyczyć) tylko wyniosło by mnie to 5zł za jeden pokrowiec 5*150osób= 750 zł czyli dziękuję bardzo ...Ciekawa ile mi powie za pokrowce ta co dziś do niej idę ...ale skoro ma własne to może taniej by to wyszło ....
Stary 2011-08-02, 13:07   #1350
kasia0912
Zakorzenienie

Ale mają niezłe tempo już rezerwują kamerzystę , fotografa i całą resztę .

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości