|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
a my dziś się zważyliśmy z Szymkiem i wyszło , że mały ma ok 5,2kg ![]() Dzień dobry
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Babonik trzymam kciuki kochana
|
|
|
|
#2103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Babonik ![]() Za pół godzinki Dominik sie obudzi, więc lecę ściągać mleczko. Ale z przykrości muszę stwierdzić, że u mnie pobudzanie laktacji zatrzymało sie w miejscu a nawet zmniejszyło sie. Ściągam cały czas ale są to bardzo małe ilości 40ml w godzinę. I do tego nie czuję, że mi piersi nabrzmiewają tak jak kilka dni temu. Mogłabym nie ściągać przez 12 godzin i tak bym miała swoje nienabrzmiałe piersi. Obawiam sie że pokarm mi zanika, a z przystawiania niestety nic nie wychodzi. Powalczę jeszcze, bo szkoda by było tak sie poddać po takich katuszach jakie musiałam przejść po porodzie.
|
|
#2104 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam, że pojawił się temat bezślubnego chrzczenia dzieci.
A jak to jest z innymi formalnościami w opcji bezślubnej? W szpitalu jak sądzę podaję nazwisko/dane ojca. Czy mimo to formalnie jestem samotną matką? Chyba nie.. Ale czy np. TZ może wziąć zwolnienie lekarskie na opiekę ? Na dziecko? Ten urlop tacierzyński? Jakieś u niego w pracy profity? Czy do tego nie wystarczy zadeklarowane ojcostwo, ale ślub? |
|
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
IDE na spacer wyszykuje sie , Bo inaczej to bede straszyc w domu caly dzien. Kupilam sobie wczraj klapki na podeszwie z korka , juz kiedys takie mialam I byly super wygodne , dzis ide nowe sprawdzic
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
CZeść. u mnie armagedon.
sara nie spała wczoraj w dzien 10 godzin bez przerwy. Niee wiem jak sobie radzić. Nie ma zadnego planu, cyc na 5 minut, noszenie, lulanie, kopa, przebieranie.Buzia jej sie drze, widać ze zmęczona, a nie śpi. Jak przyśnie to zaraz strzela w pampersa, rozbudza się. Błędne koło. Jak daje butlę to nie chce, za 10 minut zje. Wyłam cały dzień.Do tego dołożyła si teściowa, powiedziała do tz ze źle dziecko nosimy, zeza dostanie- chodzi jej o noszenie do góry na ramię-jak do odbicia.Do mnie nic nie powie, ale wobrażam sobie jak mnie komentuje do teścia... Mówi, ze jak potrzebuję pomocy to zeby ją wołać, wolę brudem zarosnąć i suchy chleb jeść jak ją prosić. Co ja robię źle, od samego porodu pod górkę... Dwa tygodnie-nawet ponad na świeżym powietrzu nie byłam, wczoraj padła o 10, ja razem z nią w ubraniu w sypialni, tz rozbierał mnie do spania....a sam spał pod kocem na tapczanie u małej w pokoju. W nocy nawet ok, obudziła się 2 razy, pociumkała z 10 minut- nigdy kopy w nocy nie ma, tez mnie to martwi. Jutro moze wyjdę z nią na dwór, pewnie będzie ryk, już się boję. Chyba dostaje depresji powoli. Nic w domu nie zrobione tylko non stop Sara...w łóżeczku ani razu nie spała Mleko cieknie mi jak z kranu... aa i jak spi to często ma takie drgawki Do tego moje dziecko nie ma zadnego zdjęcia bo wczoraj odkrylam ze popsuł się aparat ![]() ![]() Biedna Emilie, biedna mamusia... lilkaa na moją viburcol nie działa, ale spróbuj na karolcię może zadziała Natka zazdroszczę grzecznego Dominika, wyjścia na zakupy i ugotowania obiadu. Brunetka moja ma odwrotnie-w dzień nie śpi prawie wcale, w noc jest znośnie. Oliweczka co za sąsiedzi.. i ten znajomy -przegięcie na maxa, zero kultury, taktu i wychowaniaKajool jak masz siłę być na rygorystycznej diecie-walcz Baboniku kciuki trzymam. karolinee oby oby wrota były otwarte |
|
|
|
#2107 |
|
BAN stały
|
Babonik bardzo ładne imię
![]() Trzymam kciuki i oby poszło jak sobie życzysz ![]() Kciuki zw wszystkie w terminie i przeterminowane-oby ruszyło Kajool tak mi przykro.Nie wiem co Ci poradzić ![]() Meszsares dziękuję za rady dla Żanetki.Wczoraj coś pod ten deseń Jej napisałam ![]() Zmalowana to dziś prawnik? Trzymam wielkie kciukasy!! Mój kot nadal sika mimo czystej kuwety.Mam dosć spania w szczochach.Nie da sie co dzień prać całej kołdry bo schnie 2 dni. W dzień nie ale nad ranem i w nocy. Przedwczorajsza nocka była super-Szymona ząb bolał i ryczał jak wariat a ja mu tabletkę rozkruszałam,ziółka parzyłam. Skubaniec wyciąga plomby i takie są skutki. Izunia śpi.Kupelaszke zrobiła,ze przeciekła z dwóch stron. Idę prać a potem pazury malować bo lakier zszedł od ogórów ![]() Patik bidulko ![]() Jak Ci pomóc? A te drżenia to normalne,i dochodzi jeszcze odruch moro. Tym sie nie stresuj. Oliveczko a znajomego załatw równie upakarzajacym tekstem.Nie pozwól sobie.Co on ma do Twojej pupy? Znajdz jego słaby punk i dowal. Cholera co za ludziska! Brunetko jak nocka? Mam wejść na NK? Carmelki Sara już po szczepieniu. Mamy przezywają bardzo.No ale trzeba szczepić. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-02 o 12:05 |
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy wczoraj u lekarza mały w 12 dni przybrał prawie 400gr.Więc w normie.Strasznie mu się skóra łuszczy.Co do szczepień do chyba weźmiemy rota i 5w1
![]() Później Was poczytam to muszę Olusia położyć spać
|
|
|
|
#2109 | |||
|
Zadomowienie
|
No to za pępuszek chociaż
![]() Super! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a reszty dowiem się pewnie, jak się mała już urodzi ![]() Dziękuję kochana Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-08-02 o 12:22 |
|||
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Patik- weź małą na zewnątrz
zobaczysz od razu poprawę,dzieci się nigdzie tak nie uspokajają i nie zasypiają tak łatwo jakna spacerze początki często bywają trudne,nie stresuj się, jesteś super mamą,ja też swoje dziecko nosiłam do góry do odbicia!!! teściowa niech się pocałuje w d.upę!!!!!!!!!!!!!!dziękuję za wszystkie dziś się przekonamy czy grupowe pomagają
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zaś zasypiania przy karmieniu (widzę, że masz te same problemy co ja), trzeba dość mocno masować stópki, rączki oraz kark, na zmianę w tych miejscach - to pobudza dziecko. Trzeba też zwrócić uwagę, żeby nie było jej za ciepło. W najgorszych momentach karmiłam małą w samym pampersie. Można też mieć wacik zmoczony chłodną wodą i co jakiś czas przecierać dziecku, a to buzię, a to brzuszek - od razu się robi aktywne. Mam nadzieję, że coś z tego u was zadziała. |
|
|
|
|
#2112 | |||
|
Zakorzenienie
|
to ładnie rośnie
![]() Cytat:
Zdradź przepis na takie spokojnie dziecko ![]() Szczepić trzeba....ale fakt że przeżycie niezbyt miłe chyba czasem bardziej boli mamę niż to dziecko...Cytat:
chyba wszystkie przerabiamy to na początku, ale nie łam się Dasz radę, jeszcze troszkę i nauczycie się siebie nawzajem, będziesz wiedziała czego Sara od Ciebie chce, co jej jest jak płacze.... WIerzę że Ci ciężko ale będzie dobrze![]() Cytat:
![]() A ja mam trochę luzu, mały śpi od dwóch godzin, więc pewnie niebawem się ten luz skończy
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Kajool- jak by nie było,czy bedziesz karmic piersią czy nie,nie stresuj się,to nic nie pomoże
nic sie nie martw!!!! za dzisiejsze szczepienia ale to zabawne,częśc z nas już szczepi dzieci a częsc jeszcze nie spakowana do szpitala... ![]() Blondynka zapomniałam spytac,dlaczego od razu rezygnowałaś z karmienia?? o Agulaaaabar- fajna szkoła,gratulacje ![]() Jacieeeee- super wieści oby tak dalej, nie płacz już żabko![]() właśnie jestem po kąpieli, maluje pazurki, musze wymodelowac włosy,coby przez te parę dni wyglądac w miarę po ludzku położna powiedziała,że mogę miec deilkatneg frencha-więc tak też robię![]() w piatek byłam zrobic henne na brwi i rzesy coby z rana na obchodach lekarzy nie straszyc no cóż boję sie jak niewiadomo co... ale może już dziś bede miec synka przy sobie... nie wiem czy jestem gotowa jakoś szybko mi te 9 m-cy zleciało i nie wiem czy jestem gotowa znów byb mamą.... ehhhhh ,oby mi szybk niepewnośc przeszła...dziewczynki mocne, nie będę miec neta w tel więc zobaczymy się byc może najwcześniej w niedzielę...ehhhhh ryczec mi się chce |
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
babonik, czekam na smsa!!! I ściskam
|
|
#2115 |
|
BAN stały
|
Babonik jesteśmy z Tobą
![]() A Ty taka piękna jedziesz.Będziesz zaraz sliczną mamą(i tak jesteś) ![]() Czekamy! Aaniu a co byś chciała wiedzieć? Receptę zdradzę ale nie wiem od czego zacząć hahah |
|
|
|
#2116 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Babonik, Madziaranew, Karoline - trzymam kciuki
![]() I za wizytę Zmalowanej u prawnika tez oczywiście ![]() Cytat:
Ja też nie pospałam (jak zwykle), ale czuję się ok (jak zwykle ) - od 3 do 7 Dziś przed pracą miałam ostatnie pobieranie krwi i ostatni mocz. Będzie mi tego brakować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Potem dopiero idziecie do USC i zgłaszacie kto jest ojcem. Ale to już po szpitalu, bo w małżeństwie to wystarczy że sam mąż pójdzie zarejestrować bobasa, a tak to będziecie musieli iść oboje.Aha, i wiem też, że (przynajmniej w Warszawie), jak się nie ma ślubu, to matka też musi być osobiście przy meldowaniu dziecka pod wskazanym adresem. Sam ojciec nie może tego zrobić.
|
|
#2117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale bedzie dobrze, damy rade zobaczysz Jesli taka "wola nieba" to zycze Ci zobaczenia synka jeszcze dzisiaj! i dziekuje Goscie: zapraszalismy tesciow, zeby przyjechali zajac sie Mloda, bo ja juz ledwo lazilam ostatnio. I dzwoni tesciowa w piatek do mnie do szpitala zapytac jak sie czuje oraz oznajmic, ze (niezaleznie jak sie czuje) przyjezdzaja w niedziele WRAZ Z SIOSTRZENICA TZta !!! (znudzona 13latka, dwa razy wieksza ode mnie...) no coz za wyczucie momentu! Natomiast wczoraj dowiedzialam sie, ze nie zostaja do jutra jak bylo w planach tylko do SOBOTY ![]() Na szczescie TZ z nimi pogadal i nie musze wiele kolo nich robic, sami sie domyslaja odnosnie jedzenia itp. ale juz np na ta panne to nie moge patrzec, tak strasznie sie nudzi, co spytasz to jej obojetne, nic nie wie itp. A napalilam sie na Harrego Pottera 3D, to jedyny raz wyrazila swoje zdanie, ze NIE LUBI HP! skandal, co I ide z nia na Piratow z Karaibow... (musze ja, bo maz ma duzo innej roboty, a tesciowie NIE CHCA isc na TAKI film!)takze wesolo... i jak tu sie wyciszyc przed narodzinami Malutkiej..
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-08-02 o 13:12 |
|
|
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
Nerola- z tą pięknością to bym nie przesadzała
jadę "podrasowana" odrobinę![]() Ellika- też masz żywiołowe dziecko i musisz sie z tym pogodzic.w końcu wszystko się unormuje, nie płacz wiecej ,zestresowana matka to zestresowane dziecko!!! ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Meszsares- dobrze,że ze zdrowiem lepiej siostrzenic aniech się w dooopę pocałuje i sama niech idzie na Piratów a Ty idź na HP bo warto,ta wersja 3D jest super |
|
|
|
#2120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję Ci tej wycieczki kochana
|
||
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
dobra ,lecę, mam byc na 15tą w szpitalu.... ehhhhhhhhh
|
|
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
Babonik
|
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie!
Ja tak na szybko, póki mały śpi ![]() Mam problem - na środku brodawki mam białe grudki czy to może być jakiś zastój???
|
#2124 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak powiedziałam że moja mam przyjedzie we wrześniu na 4 dni. to zaraz :a to warto|?a moja mama po pierwsze ma juz 3 wnuków i nie bardzo lubi byc poza domem, a po drugie ja nie mam z nią super relacji, więc przy dłuższym pobycie obie czułybysmy się źle.a ty idź na HP, a nie na Piratów. Zwal na hormony w ciąży ![]() życzę ci dużo siły i cierpliwości Cytat:
Cytat:
![]() A do Haroodsa mam blisko, mieszkam w centrum na Pimlico koło Victorii, więc autobusem to jakieś 15 min, a piechotka około 30 min. Wiesz Stronczku, teraz jest sezon turystyczny i turyści kupią wszystko, a że Harrods jest obowiązkową atrakcją wycieczek, więc pełno ich tam. a pójdą tam nawet z ciekawości, że już bożonarodzeniowe rzeczy są do kupienia, a przy okazji kupia landrynki albo herbatę. ![]() a gdzieś w okolicach London Bridge jest całoroczny sklep bozonarodzeniowy i o każdej porze roku można kupic piekne dekoracje. .bardzo nastrojowo i świątecznie + kolędy.---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- powodzenia |
|||
|
|
|
#2125 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzis skonczylam 37tc, wiec chyba sie donosilismy!
Bylismy do poludnia z dziewczynami w kinie na Kubusiu Puchatku, Zuzia pierwszy raz, ale mialam z niej ubaw! Przysypialam kilka razy z racji tego rannego niewyspania, ale dziec za bardzo mi nie dal pospac, bo sie rozpychal kolanami. Trzymam kciuki za wszystkie rodzace, przeterminowane i wizytujace! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aaaa i zapomnialam pogratulowac Fionie! Zaneta czekamy na Was, przykro, ze mala ma zlamany obojczyk, ale u takiego malego czlowieczka, szybciutko bedzie dobrze. |
||||
|
|
|
#2126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bylam na spacerku duchota , nie ma czym oddychac , buty obtarly goraco siedze w biustonoszu i w getrach , bo inaczej sie nie da . ide schody odkurzyc , moze sie zmecze i sie ruszy .
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
Wklejam mój opis porodu. Ciut chaotyczny
Około północy poczułam, że cos ze mnie cieknie. Pomyślałam, że to znów jakieś upławy i nie zwróciłam na to jakiejś szczególnej uwagi. Potem znów to samo. Postanowiłam przebrać majtki i sprawdzić czy dalej będzie ciekło. Ledwo założyłam drugą parę a już była cała mokra. Obudziłam Kubę i powiedziałam mu, że to chyba wody, ale on stwierdził, że może jednak nie. Nałożyłam więc 3 parę ale z podpaską. Za chwilę patrzę a tam czerwono. Budzę Kubę i mówię, że jedziemy do szpitala. Zadzwoniłam do Gigantu ale powiedzieli mi, że nie mają miejsc i żebym jechała na Warszawską. Po dojechaniu do szpitala okazało się, że nikogo nie ma na izbie przyjęć. Dobijaliśmy się dość długo. Zaczęliśmy szukać innego wejścia. Też zamknięte. Znaleźliśmy trzecie. Kuba dobijał się strasznie . Położne potem mówiły, że były wystraszone, myślały, że coś się stało. Na izbie formalności, posłuchali na ktg serduszka, obejrzeli podpaskę, stwierdzili, że to rzeczywiście wody. Dali koszulę i kazali pójść się przebrać. Kubę odesłali do domu a mnie z moimi rzeczami zaprowadzili na salę porodową. Byłam bardzo miło zaskoczona, ponieważ sala była pojedyncza z telewizorem, łóżko wygodne, nakryli mnie prześcieradłem. Pomyślałam sobie… jak fajnie i przyjemnie! Potem zajęły się mną położne, zbadały mnie, stwierdzili zgładzenie szyjki, rozwarcia brak, podłączyły wenflon. Okazało się, że jedna z tych położnych to znajoma Kuby i zna go od małego. Leżałam tak podłączona do ktg, skurcze pięknie się rysowały, choć ja ich jeszcze aż tak mocno nie czułam. Pamiętam, że była wtedy straszna burza. Około 3 przyszła położna zbadać rozwarcie i wymierzyć miednicę. Miednica ok.- mogę rodzić naturalnie bo dzidzia mała, rozwarcie 2 cm. Wtedy zadzwoniłam po Kubę. Przyjechał ok. 4. Przy 4 cm rozwarcia zabrali mnie na usg, żeby ocenić wagę dziecka: wyszło im 2300g. Gdy szłam na usg skurcze były już bardzo mocne i częste. Musiałam co chwilę przystawać. Wcześniej dostałam jeszcze dwa czopki na przyspieszenie od tej znajomej położnej. Gdy przyszłam z powrotem na salę powędrowałam na pół godziny pod prysznic. Skurcze były mniej odczuwalne. Po wyjściu spod prysznica rozwarcie zrobiło się 6 cm. Znów dostałam dwa czopki na przyspieszenie- od położnej z nowej już zmiany. Trafiła mi się nastepna super kobieta. Kazała mi skakać na piłce i podłączyła mi takie urządzono zwane TENS (elektrody podłączone do części lędźwiowej kręgosłupa z wibracjami). Dużo mi to pomogło. Miałam to na sobie do samego końca porodu. Po jakiś 40 minutach, położna kazała mi uklęknąć przy oparciu łóżka i kręcić biodrami. No to kręciłam. W pewnym momencie mówię do Kuby, żeby zawołał położną bo czuję, że musze przeć. No to rodzimy! Kazali mi wstać. Parłam na stojąco, trzymałam za ręce TŻ który stał po drugiej stronie łóżka. Krzyczałam strasznie, że nie dam rady i żeby go ze mnie jakoś wyciągnęli ale dałam radę sama. Po 35 minutach parcia wyszedł Juluś. Jak go tylko zobaczyłam to powiedziałam, że jest bardzo maleńki i drobniutki. Strasznie się cieszyłam. Potem położyłam się na łóżku, dali mi Julka do piersi i założyli szew (jeden bo nie pękłam ani mnie nie nacięli, miałam tylko otarcie które musieli zszyć bo dość mocno krwawiło). Ogólnie poród wspominam bardzo dobrze, ból jest silny ale do wytrzymania. Mogę rodzic raz jeszcze
|
#2128 |
|
Raczkowanie
|
CrazyMachine dzieki. Wlasnie wczoraj wpadlam na pomysl zeby malej przecierac nozki i twarzyczke woda i naprawde dzialo. W szpitalu mowili mi zeby maswoac stopki i policzek ale to akurat bardzo nie dzialalo albo ja nie mam juz cierpliwosci.
No i wczoraj pojawilo sie mleko a juz tracilam nadzieje, grunt to nie poddawac sie ![]() A jeszce mam pytanie odnosnie kupek bo zauwazylam ze moja mala robi rzadsze i boje sie zeby to nie byla biegunka. Gdzies wyczytalam ze gdyby robila je czesciej i wiecj niz zwykle to jest objaw biegunki, ktoras z was zmagala sie juz z biegunka albo slyszala cos na ten temat? |
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie nadrobię co się u was dzieje
Jak na razie Natan nadal unika cyca jak ognia i ciągnie moje mleko z butli. Musiałam nawet kupić laktator elektryczny, bo bym musiała chyba non stop siedzieć i ściągać pokarm... Mam nadzieję że w końcu któregoś dnia dossie się i będzie po problemie Cały czas myślę co u was się dzieje, która już urodziła, a która się wybiera i mocno trzymam kciuki za każdą z was
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

Czyli wcle nie tradzik niemowlecy. Plakac mi sie normalnie chce i jak sobie poczytalam to wszystkie objawy prawie ma oprocz smierdzacych kup i ulewania. Ale duza ilosc gazow, niespokojny sen, placzliwosc 

i ten znajomy -przegięcie na maxa, zero kultury, taktu i wychowania

chyba wszystkie przerabiamy to na początku, ale nie łam się
no ale nerwów pewnie będzie trochę przy tym... 
i jak tu sie wyciszyc przed narodzinami Malutkiej..