|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
BABONIK trzymam kciuki
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
![]() Gratulacje!!! Ciąża donoszona!!!!! ![]() Da się wyczuć po opisie, że poród dobrze wspominasz - spokojnie, rzeczowo wszystko opisałaś
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiadam ![]() 1. w szpitalu nikt nawet nie zapyta o ojca, wszystkie dokumenty sa wypisywane corka/syn i twoje nazwisko 2. tz zwolnienie dostanie bez problemu 3. tacierzynski tak samo 4. tz tez dostal kase z PZU z tytulu urodzenia sie dziecka 5. w USC trzeba byc razem podaje sie wszystkie dane, pytaja gdzie zameldowac (jesli macie rozne meldunki), przychodzi kierownik USG składacie przysiege (nieamowicie mnie to smieszylo) ze to wasze wspolne dziecko 6. poki dziecko nie ma numeru pesel, wszelkie recepty, skierowania itp sa wypisywane z peselem matki, nie moze byc ojca (kolejny absurd w naszym kraju) i to nawet niewazne czy jest slub czy nie o chrzciny jeszcze nie pytalismy, ale trzeba bedzie sie wybrac... |
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
mam kilka pytań do mam
1. ile czekałyście na wypłatę becikowego? 2. mamy, które mają przynajmniej 3-tygodniowe maluchy krwawicie jeszcze? wypadły Wam szwy wszystkie? (te rozpuszczalne) 3. czy ktoś wie kiedy maluch zaczyna się świadomie uśmiechać?
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciukasy Zanka dziewczyny roznie czekały niektóre 3 dni 7 dni bo tez ost o to pytałam. |
|
|
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
Babonik trzymam mocno kciuki, żebyś już dzisiaj mogła zobaczyć małego Nikosia
( takie kilkukrotne ujeżdżanie i przygotowywanie się do szpitala na pewno byłoby bardzo stresujące).Co do złamanego obojczyka to tak się czasami dzieje jeśli dziecko zbyt szybko wychodzi, albo jest wyciągane na siłę. Na szczęście zrasta się to bardzo szybko i nie rzutuje na przyszłość. Muszą się kilka dni dziewczyny (Zaneta i Emilie) przemęczyć. ![]() Chelsea, brawa za poród byłaś bardzo dzielna. ![]() Dzisiaj zaczynamy z Hanią 39 tydzień |
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsea, pięknie to zniosłaś!!! Naprawdę
I pięknie o tym piszesz ![]() Maleńki rzeczywiście bardzo maleńki był. I niesamowite, że sami z siebie proponują TENS w tym szpitalu! U nas jak się chce, to trzeba sobie kupić takie urządzenie ![]() Zanko, kiedy ma 6-8 tygodni może pojawić się pierwszy świadomy uśmiech
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
Babonik trzymam kciuki!
![]() Kajool bardzo mi przykro ![]() Aga gratuluję donoszonej ciąży ![]() Chelsea kolejny ciekawy opis porodu! ![]() Żaneta na pewno wszystko będzie ok ![]() Fiona gratuluję Jednak widać, że w każdym kraju trochę inaczej wygląda poród. Duże różnice nawet między szpitalami w Polsce...Patik dużo cierpliwości życzę! Mam nadzieję, że szybko wszystko się ułoży ![]() Stronczek można się przyzwyczaić do siedzenia w domu. Ja też sobie tego nie wyobrażałam, ale sytuacja mnie zmusiła, a po jakimś czasie powstał nowy rytm dnia. Za chwilę pojawi się dziecko i znowu trzeba będzie przyzwyczajać się do nowości ![]() Jeszcze kciuki dla tych, co potrzebują :kciuki :![]() Pisałam z pamięci, więc przepraszam, bo pewnie wiele rzeczy przeoczyłam. My dziś zaczynamy 39. tydzień ciąży Dzidziolowi na razie nie spieszy się na świat, a ja go nie popędzam. Gdzie mu tak dobrze będzie?
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
my wniosek o becikowe złożyliśmy 21.07
dwa lata temu czekaliśmy jakoś ponad 20 dni
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
babonik KCIUKI!!!
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Chelsea nie było w takim razie tak źle, skoro już jesteś gotowa na następny poród . Dziękuję za opis.
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Gwiazda nie spała do tej pory od rana, rozumiecie mnie prawda
![]() Przyszła szanowna teściowa, usypiała ją ponad pół godziny ale śpi. No tak, jeszcze na odchodne powiedziała: "powiesz mi ile spała jak pierwszy raz babka usypiała". Pewnie, żeby miała satysfakcję że matka sobie z dzieckiem nie radzi całymi dniami. Ja w tym czasie wyszłam na podwórko i na maliny. Znowu mi się wyć chce. Do tego na brzuchu wyskoczyły mi jakieś swędzące plamy, co ja złapałam w tym szpitalu ![]() Boje się, że jak karmię cysiem to zaszkodzi niuni.. Chelsea świetnie sobie poradziłaś, tak ze spokojem, i odpowiednie podejście personelu, to mi się podoba. AgaG za donoszoną ciążę ![]() Carmela widzisz co szpital to inne zasady, mnie jak przewieźli na porodówkę i podłączyli pod ktg to w tym czasie usłyszałam milion pytań: imię męża ( to pierwsze, nawet nie pytając czy jestem mężatką), wiek męża, nasze zawody, wykształcenie... marzena już niedługo przytulisz się słodko do swojego skarba meszsares co za ludziska jeny każdy ma jakieś problemy z rodziną, chyba bez wyjątków.aniaa tz kupił woreczki na mocz, czy ja będę umiała założyć ![]() Ja nie wiem co mam zrobić jak Sarka śpi. Podłogi umyje może
|
|
|
|
#2144 |
|
Wtajemniczenie
|
BABONIK ja tez trzymam kciuki
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Krwawie czasami, ale codziennie mam takie brązowe plamienie, obfitsze niż śluz, szwy mi nie wypadły, wczoraj jeden wyjęłam i czuję że mam jeszcze ze 2, ale boję się ciągnąć na siłę :P 3. Wg. psychologii rozwojowej Dzieć jak ma 1 msc. ma tzw. uśmiech społeczny, czyli że się uśmiecha, ale sam nie rozumie tego jako uśmiech A ja mam wrażenie że mój czasami się uśmiecha jak strzelam głupie miny. Nerolka tak to dziś, zaraz idę
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, Babonik wraca do domu...
Pewnie zajrzy i napisze co w szpitalu wyszło... Szkoda... |
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo, a co to się stało?
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
Patik, ja bym jej powiedziała że 15 min, a potem Ty ją uśpiłaś...
|
|
|
|
#2149 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na marginesie, to pamiętaj że czekam z Tobą na Twój epizod na Żelaznej Cytat:
Dziękuję.Ja mam bierzmowanie ale TZ nie ma Ciekawe jak to będzie. Z takiego teoretyczn0 - dogmatycznego źródła słyszałam, że rodzice to muszą jedynie chcieć aby dziecko było wychowywane w wierze katolickiej i nie muszą sami być "praktykujący" - tę rolę mogą spełnić rodzice chrzestni. [SIZE="4"]Trzymam kciuki [SIZE/] Cytat:
![]() Może do przyszłej wiosny wyjdę na prostą, to zapoluję na jakiś tani lot i udamy się na zakupowy szał. Fajny opis Ciekawe czy do zrealizowania ![]() Cytat:
Wiem, że pisałyście już o zwolnieniach dla TZ-tów. Oni dostają je na opiekę nad nami po porodzie, zgadza się? I daje je szpital w momencie wypisu ? Nie chcę, żeby mój brał urlop jeśli można zwolnienie- bo mają tam system potrącania nadgodzin, więc dostanie mniej kasy a należny urlop każą mu wykorzystać jak będzie mniej pracy/przestój |
||||
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam pediatra pozwoliła już spać tak długo jak Ida zechce. W dzień śpi do 4 godzin i już drugą noc z rzędu spała pięć godzin. |
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu dotarłam do klubu Zaczynam już łapać, jak się tam poruszać Śliczne z Was kobiety, dzieciaczki cudowne
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2155 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny za mile slowa, poki co sie dietuje i non stop chodze glodna, normalnie jak moj syn ale jatwarda sztuka wiec dam rade :P
|
|
|
#2156 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do was:
Wiem, że truskawki są mocno uczulające i nie powinno się ich jeść karmiąc, ale.... tak się zastanawiam czy truskawki przetworzone też? Np gotowane w pierogach, albo dżem?? Jestem truskawkową maniaczką i aż mnie skręca. I jeszcze jedno, czy borówki można jeść, mają jakieś znane skutki uboczne dla karmiących/dzieciaczków?? Ja w zasadzie teraz jem wszystko poza takimi oczywistościami jak kapusta itp. Odpukać nic złego do tej pory się nie działo. |
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie prawie 2 tyg po i leci sluz z krwia ale b.malo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

odpowiadam 
zębole

i ten znajomy -przegięcie na maxa, zero kultury, taktu i wychowania