|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
za 34tydzieńto ja bym z pracy rodziców nie wychodziła, bo tak często odwiedzam wc
|
|
|
|
|
#4652 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aa2;28492811]
teraz relacja po wizycie: dawka magnezu zwiekszomnna o jeden wiec teraz juz po 3 musze łykac i nospa dalej dwa razy dziennie, mały lezy główka w dół, szyjka zamknieta i tam ogólnie wszystko w porzadku, dzis zaczyna mi leciec 30 tydzień i lekarz stwierdził ze mam duzy brzuch jak na taki tydzień, zrobił usg i kazał przyjśc jeszcze w piatek na usg do szpitala zeby zrobić przepłyty na innym sprzecie , wystraszyłam sie i pytam czy cos jest nie tak ale powiedziałz e z tego co widzi to wszystko dobrze i nie widzi nic do niepokoju ale chce sprawdzic jej jeszcze na innym sprzecie-troche mnie to zmartwiło, no ale jakby było cos nie tak to chyba by mi powiedział? ogólnie z usg wymiary i wszystko dobrze, niektóre czesci wskazuja na 31 tydz niektóre na 28 29 wiec moze mam tak jak juz dziewczyny pisały ze ta wieksza czesc to główka? na wizycie o to nie spytałam tylko teraz jak czytałam forum to przeczytałam ze u niektórych główki własnei wychodza wieksze-wiec moze u mnie podobnie? QUOTE] Asiu super czytać takie dobre wieści i mały ładnie rośnie mój miał w skończonym 28t 1077kg nasze jeszcze taki maluchy a dziewczyny piszą, ze ich dzidzie już ponad 2,5 kg ważąCytat:
jak już będziesz w Warszawie trzymam za to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i na pewno trochę potańczysz a którego macie to Wesele??Cytat:
![]() Mam pytanko do dziewczyn chodzących do szkoły rodzenia: co trzeba ze sobą wziąć?? Bo tak się zastanawiam, ze są tam różne ćwiczenia i tak mnie naszło pytanie z głupich: czy trzeba jakiś strój na zmianę brać czy jak?? Bo my jutro na pierwsze zajęcia się wybieramy
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Chicco Cortina, nic nowego, ale w dobrym stanie Granatowy z beżową krateczką. A zdjęciami się nie pochwalę, bo jest w częściach - stelaże w garażu, pokrowce do spacerówki na strychu, a gondolka sama nie wiem gdzie (tam, gdzie ją mężul schował ). Przy Waszych skrupulatnie wybieranych, to szału nie ma 5 razy próbowałam wykonać tę płatność na allegro i nic Myśli, myśli i nie przekierowuje mnie na stronę banku. Idę próbować szósty raz Edit: ha ha ha ![]() I może jakieś pranko postawię, bo nareszcie slońce wyjrzało i ponad 20 stopni A Ancia miała być dziś zajęta? Czy jej remontowi net uszkodzili?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-02 o 15:16 |
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, weszłam na 7 piętro i ledwo żyję. Nie wiem co teraz będę robiła. Kibla brak, windy brak a przecież po schodach nie będę latać na 7 piętro przy każdym sikaniu
|
|
|
|
#4655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i uważaj na skurcze, oszczędzaj się ![]() Cytat:
Nieciekawie masz kochana z tymi schodami, a z windą co się stało? Nie masz może jakieś miłej sąsiadki co by Ci kibelka użyczyła? ![]() Laski, poszalałyśmy z mamą - ścięła mi włosy i to nie tak jak zawsze ale krócej tż jak mnie po pracy zobaczy to chyba zawału dostanie
|
|||
|
|
|
#4656 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja im dłużej czytam tym więcej nie rozumiem Te kieszonki są z otulaczem czy trzeba kupić osobno? Bo to do niektórych trzeba osobno chyba otulacz no i papierek do wyłapania kupki Co do cen to też myślę że kupie na all bo rzeczywiście 30zl różnicy wychodzi. Co do argumentu za wcześniejszym korzystaniem z nocnika to podobno chodzi o to że jak masz dziecko małe to wkład chłonny dajesz w środek pieluszki i wtedy jest uczucie suchości jak w zwykłym pampku a jak chcesz już oduczać to wkład tak jakby na kieszonkę bezpośrednio do ciała i wtedy maluszek czuje mokro i kojarzy fakty ![]() Cytat:
kurcze jak to zleciało szybko ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
natka - w dniu pierwszej rocznicy ślubu życzę Ci kochana wszystkiego co najlepsze, abyście każdego dnia byli szczęśliwsi i kochali się jeszcze bardziej, dużo zrozumienia i wytrwałości. Aby Michaś dał Wam dużo radości i powodów do uśmiechu. Kochajcie się!!! Cytat:
tak jak pisałam czekam chyba na cud, grom z jasnego nieba, który coś zmieni - tylko nie bardzo wiem co i jak ![]() A wózek wybaliśmy - 4runner bebe beni Cytat:
![]() Nie przejmuj się i nie zamartwiaj!! Ostatnio każda z nas ma humor do dooopy, razem raźniej. Nie uciekaj od nas, my Cię kochamy taką marudkę AgnesD witam wśród leżących Martusiaaa21 przy Tobie to normalnie czuję sie jak nygusek Lula mam nadzieję, że same pozytywne zmiany u ciebie Acelinka POKAŻ SIĘ |
||
|
|
|
#4658 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Dzisiaj tak późno się odzywam bo od rana jeździłam i załatwiałam sprawy "na mieście". Byłam m.in. w banku- myślałam, że mnie coś strzeli! Niby prostą sprawę pojechałam załatwić, a spędziłam tam 2 godziny Teraz zjadłam coś na szybko, Mała zadowolona przekręca się z boku na bok a ja Was mogę ponadrabiać ![]() Cytat:
Pochwal się wózkiem jak już zamówicie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4659 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze tylko 5![]() tak mam ten wózek ale powiem ci szczerze ze nie wybierałam kół mam takie jak w opisie mikado aston na stronie producenta naewt nie wiedzialam ze mozna do tego modelu wziasc inne ![]() wygladaja na solidne ![]() Cytat:
powiem wam ze jak weszlam i zobaczylam takie czerwone napisy to sie wystraszyłam ze któras juz sie rozpakowala i sobie pomyslałam no to teraz to juz sie zacznie i zleci szybko do mojego porodu ![]()
|
|
|
#4660 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma to jak zmiana fryzurki na poprawe ciążowych nastrojów super, że fryzura sie udała i dobrze sie w niej czujesz, to najważniejsze i dla TŻ tez napewno sie spodoba
|
|
#4661 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
byłam zakupić mój cukrzycowy chlebek i po drodze przeszłam sie po targu zobaczyc na jakąś koszulę do porodu..ale one wszystkie jakies takie długie są, do kolan
a położna mówiła na szkole, ze najlepiej taką zaraz za tyłek bo i tak prawie cały czas ma sie podwiniętą - a takich nie ma Cytat:
i tak mi sie wypycha jeszcze jak siedze albo leżę to ok, ale jak chodzę to boli takie dziubanieCytat:
ja nie kupuje pościeli do wózka, zamówiłam od razu spiworek na zimę taki z polarkiem do wózka od kompletu. Agnes duży synus wogóle duże chłopaki u nas na wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na pewno ci ładnie
|
||||||
|
|
|
#4662 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej kobietki
wróciłam do domu...czuję się okropnie... boli mnie krzyż i brzuch jak na okres... skurcze mnie łapią. ogólnie dół.... rozmiawiałam przez tel z lekarzem. na usg byłam 2 tyg temu..mała miała 2030 ..teraz max może mieć ok 2500 a to troszkę mało.. poopisywałam mu wszystko dokładnie..i stwierdził,że sądząc po ostatnim ułożeniu małej,chyba zaczęła porządnie uciskać i spieszy jej się na świat.. nie liczyłam tych skurczy ale regularne raczej nie są.. mam leżeć dziś z poduszkami pod tyłkiem,co by mała odrobinę się cofnęła i co by mi tak nie uciskała..a w tym tyg mam jechać do niego na wizytę.. i po zwolnienie.. powiedział,że mam zacząć leżeć.. dziękuję Wam za odp.w sprawie materaca,.,,będzie jednak kokos pianka gryka...z racji moich bóli nie jedziemy dziś..mam nadzieje,ze przed końcem tyg podjade do tego sklepu a jak nie to zamówimy dostawę do domu... Cytat:
ja mam już prawie rok też dotykacz-samsung galaxy.. i nie wyobrażam sobie przycisków z powrotem przyzwyczaisz się szybko ![]() Cytat:
zadzwonię do niego..znalazłam numer ..ale dziś nie mam weny na to ![]() Cytat:
za wizytę.... i dużą córę ![]() ja się coraz bardziej zaczynam martwić,że moja taka kruszynka jest mam nadzieję,że wszystko ok jest... jakby była ciut większa to bym się nie martwiła,że mogę tak szybko urodzić... Cytat:
za wagę dzieciolka... ale uparciuch..się pokazać nie chce skurczy współczuje szczerze kochana nie bój się cesarki...to naprawdę nic tragicznego. koleżanka miała właśnie z racji takiego samego ułożenia dzieciolka... i nie narzekała..pogoiło się ładnie wszystko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
pewnie coś poomijałam.. trochę mi niewygodnie ale leżę z nadzieją że miną te skurczybyki
|
|
#4663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wrześniowe mamy ruszą z koksem to będziemy drżeć
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dotleniłam się dzisiaj, pranie zrobiłam i czeka mnie jeszcze zrobienie kolacyjki rocznicowej
Zaraz człowiekowi lepiej jak może się poruszać więcej![]() Cytat:
A na wesele 13.08 idziemy, torba szpitalna do bagażnika i heja![]() A no szybko, gdzieś czytałam, że dziecko teraz przybiera kilkaset gram na tydzień Cytat:
Też muszę trochę podciąć włosy - ale chyba tylko końcówki![]() Cytat:
Bardzo dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Eee wystarczą 3
![]() albo 4 , oby nie przenosić Cytat:
ACELINKA z tym porodem 20 sierpnia- boże to już tak blisko. Idę zamawiać piżamę bo już mnie stres łapie!! |
|
|
|
|
#4667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Natko, dużo miłości i szczęśliwych chwil we dwoje (i troje) z okazji rocznicy Cytat:
Spróbuję jeszcze wieczorem.Cytat:
)
|
|
#4668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkiego naj naj Natko z okazji rocznicy ślubu!!!!! Udanego wieczorku z rocznicową kolacyjką ![]()
|
|
#4669 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to zaszalałaś! ja wytrzymałam jakoś do przed 2, w domu byliśmy koło 3 i wszyscy mnie podziwiali,ze tyle dałam rady Przy Tobie to jetem mały pikuś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a Wy tu mnie co chwilę schizujecie ![]() taaaaaaaaaaaa ![]() Dziś zamówiłam wannę (normalną) i baterie łazienkowe- remont zaczyna nabierać tempa! Oby tylko już nie zwalniał! Martusia- daj jutro znać jak było na SR. Ja wybieram się na 1 zajęcia za 1,5 tyg. Cytat:
![]() poczytaj inny wątek Cytat:
Cytat:
![]() Natuś - wszystkiego dobrego dla Was Cytat:
![]() Odpoczywaj i otaczaj się dobrymi myślami , które Ci przesyłam Cytat:
![]() Tusia- gdzie te fioletowe gacie???????? Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-08-02 o 17:36 |
|||||||||
|
|
|
#4670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny Pamiętać, pamięta ale ciekawe co dalej
|
|||
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/bawelna-koszula-do...732665572.html
Myślicie że lepiej kupić takie dwie czy takie : http://allegro.pl/100-bawelna-koszul...732666121.html Zastanawiam się która będzie wygodniejsza. Z jednej strony ta z żyrafkami taka bezpieczna z guziczkami, ale jak się człowiek spoci czy coś... Ale ja mam dylematy haha
|
|
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze w niedziele wieczorem żużel jest no i będzie foch jak źle wybierze...a zegarek sama będę nosiła 3mam kciuki za Twojego, a potem ty za mojego ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą wkurza mnie, bo cały dzień mi dziś dogaduje w żartach a to o rozstępy a to coś innego - za chwilę przchodzi i przeprasza, ale jakoś dziwnie tak ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- ja też |
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kurcze co do trzeciej mam dylemat Boję się najbardziej pocenia pod pachami |
|
|
|
|
#4675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tym bardziej od jednego sprzedawcy![]() Cytat:
![]() Aga na pewno pamięta bo rano jeszcze wspominaliśmy jaka była pogoda i że od rana był stresik itp. na kolację właśnie też mamy się wybrać w weekend, ale dzisiaj jest ten ważniejszy dzień i nie wybaczę jak nic nie będzie
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-08-02 o 18:04 |
||
|
|
|
#4676 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem sobie sama zrobić takie fotki żeby było fajnie widać
przy dobrych wiatrach w czwartek umówie się na sesje z koleżanką to wtedy Wam się pokaże na pewno ![]() Cytat:
Cytat:
będzie dobrze, zoabczysz ![]() co do wagi to po prostu Twoja niunia widocznie jest kruszynką i tyle, nawet jeśli szybciej urodzisz to będzie wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego kochana dla Was z okazji rocznicy udanej kolacyjki i grzeczni bądźcie ![]() Cytat:
![]() Mama dzisiaj zadzwoniła do swojej znajomej położnej, powiedziała ze w czwartek jest jakieś spotkanie nt. pielęgnacji maluszka i mam przyjśc posłuchać, a przy okazji założy mi jakąś karte czy coś i pogadamy sobie
|
||||
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Natka no właśnie wzięłam po jednej, teraz ta trzecia i wielki dylemat hahah
![]() Acelinka nie martw się, nas ju z teraz pewnie co trzecia rzecz stresuje. A w sumie już wiele z nas mogłaby na upartego rodzić, więc to bardziej strach przed nieznanym ![]()
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Sama bym poszła na takie spotkanie ![]() Cotka a tą trzecią to do porodu chcesz? Ja gdybym nie miała starej to brałabym na ramiączkach Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-08-02 o 18:13 |
|
|
|
|
#4679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze te skórcze ci szybko przejda gacie w załaczniku tylko ze na zdjeciu nie widac tego fioletu az tak wygladaja jak białe na zywo ten fiolet jest bardziej intensywny![]() Cytat:
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2011-08-02 o 18:18 |
||
|
|
|
#4680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my się skusiliśmy na coś niegrzecznego w niedziele bałam się o szyjke ale jak widać nie zaszkodziło ![]() Kochana z tego co wiem spotkanko jest darmowe, więc dla wszystkich jak masz ochote to możesz wpaść o 15.30 jest w rybnickiej sr na Reymonta ![]() Cytat:
seksi co nie? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

za 34tydzień

trzymam za to 
Jest i gondola i spacerówka i kupę akcesoriów (torba, folia przeciwdeszczowa itd.). Wszystko wyprane, czyściutkie.
Przynajmniej mogę się na to wesele wybrać

Myśli, myśli i nie przekierowuje mnie na stronę banku. Idę próbować szósty raz
Edit: ha ha ha

Co do cen to też myślę że kupie na all bo rzeczywiście 30zl różnicy wychodzi. Co do argumentu za wcześniejszym korzystaniem z nocnika to podobno chodzi o to że jak masz dziecko małe to wkład chłonny dajesz w środek pieluszki i wtedy jest uczucie suchości jak w zwykłym pampku a jak chcesz już oduczać to wkład tak jakby na kieszonkę bezpośrednio do ciała i wtedy maluszek czuje mokro i kojarzy fakty 
tak jak pisałam czekam chyba na cud, grom z jasnego nieba, który coś zmieni - tylko nie bardzo wiem co i jak 

No to zaszalałaś! ja wytrzymałam jakoś do przed 2, w domu byliśmy koło 3 i wszyscy mnie podziwiali,ze tyle dałam rady