|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
A mnie dziwią takie sytuacje, gdy babcia starowinka stoi bo wnusio lat koło 10 musi siedzieć bo go nóżki bolą.
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
A od obcych dzieci się ta babcia potem domaga, żeby jej ustąpić...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak i nie. Dla małżeństwa które starali się o dziecko 10 lat to kupka pachnie kwiatkami różami... o to tyle ![]() skoro jesteśmy blisko tematów 'autobusowych'. Raz jechałam autobusem - usiadłam na całkowitym tyle (zawsze tak siedzę). W autobusie max 5 osób. Wchodzi babcia z 2 wnukami (dziewczynka i chłopiec). Babcia usiadła przy kierowcy a dzieci .. - cały autobus pusty i UWAGA usiadły obok mnie. Z rozmowy dzieci usłyszałam, że wysiadają na 4 przystanku (więc cieszyłam się, że juz ich nie będzie za chwile) to były moje najdłuższe 5 minut w życiu. Babcia oczywiście miała swoje 'wnuki' w dupie i malo ją interesowało, że w tyle jej wnuki wyciągneły proce i strzelały z papieru w krzesła i nawet taki papierek 3 razy we mnie 'został trafiony'. A najlepsze był fakt, że ja czytałam sobie książke i dzieci myślały, że nie widzę tego . A tutaj zaraz słyszę tekst dziewczynki : TERAZ TY. I akurat mój wzrok się zmierzył się w tym samym czasie z chlopakiem który miał AMUNICJE wycelowaną we mnie.. 2 sekundy i dzieciaki poleciały do babci.
Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile Kid Cudi Edytowane przez Bayje Czas edycji: 2011-08-02 o 13:23 |
|
|
|
|
#334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#335 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
. Ze mleka można nie lubić, to zrozumiałe
|
|
|
|
|
#336 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to nie jest pierwszy taki protest, we Francji tez byly jak siec supermarketow zabronila karmienia na terenie sklepow. Tez zrobily flashmob. Poza tym myslalam ze bycie 'matka Polka' to powod do wstydu, stereotyp, z ktorym sie walczy. A nie powod do dumy i manifestacji. Cytat:
Moj bachor za sciana ma 10 lat. Nie pozwala mi spac rano to ja mu wieczorem wlasnie TV puszczam. Wspolczuje tylko sasiadom z gory, ktorzy tej wojnie na dzwieki sie musza przysluchiwac. Aczkolwiek wiem, ze sasiadka z gory jedna policje do tego bachora wzywala juz, wiec chyba mi wybaczy. |
||
|
|
|
#337 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Mam takie same odczucia.
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Coś co mnie dziwi i denerwuje w zasadzie. Rozliczanie mnie z tego co zrobił albo dlaczego nie zrobił ktoś z mojej rodziny. Naprawdę ludzie tego nie pojmują, ze jak ktoś ma jakiś interes to powinien namawiać i przekonywać osobiście, a nie szukać pośredników. Irytuje mnie strasznie gdy, ktoś coś chce od mojego brata, dzwoni do mnie i mówi, żeby np.gdzieś pojechał o tej czy o tamtej godzinie. Ja mówię, ze zwykle o tej porze nigdzie nie pojedzie bo są korki a on unika takich sytuacji. I co?! Od razu do mnie, ze jak to korki, ze normalnie sie jeździ itp. Co mnie to obchodzi niech dyskutują miedzy sobą.
W szkole kiedyś wychowawczyni kazała przyjść mojej mamie, żeby była porzadkowym rodzicem na szkolnej zabawie. A tak sie składa, ze mama bardzo nie lubi sie udzielać, jest nieśmiała i ani jej sie śni gdziekolwiek wychodzić. I co? Oczywiscie nauczycielka mnie namawia, różnymi argumentami. Ja za nikogo decydować nie będę....
|
|
#339 | ||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
(taka jak inne noworodki). Nie że była jakaś skrzywiona, wręcz przeciwnie, myślę że ktoś kto się zachwyca noworodkami powiedziałby, że była śliczna. Ale dla mnie czerwone i wygniecione nigdy nie będzie ładne . Po 2tyg.-miesiącu im przechodzi i można ocenić![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#341 | |
|
Konto usunięte
|
http://merlin.pl/Zla-matka-Kronika-m...FZQm3wodZ0gG9Q
To jest to Cytat:
|
|
|
|
|
#342 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Męża kocha się inaczej, dziecko inaczej
po urodzeniu dziecka męża kocha się bardziej - bo gdyby nie on nie byłoby TEGO dziecka
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Co do telefonów z różnymi ofertami, to ostatnio ledwo co zdałam prawo jazdy (jeszcze nawet nie zdążyłam go odebrać) od razu telefon od jakiej babki czy nie chcę sobie wykupić ubezpieczenia dla kierowców
Chociaż w sumie chyba na wniosku o prawko się tel podawało...
|
|
|
|
#345 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Nie. Myślę, że matka, dobra matka, powie że męża kocha inaczej niż dziecko(tak jak napisała NibyNic), albo, że mniej(cóż, może to ostre słowa, ale prawdziwe).
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę
bo gdy rola męża w czasie gdy w domu jest niemowlę sprowadzała się do "kochanie jest obiad" "kochanie wychodzę na piwo" i "kochanie gdzie są moje skarpetki" to nie dziwiłoby mnie oburzenie że kobieta kocha bardziej męża ale jeśli tenże mąż przychodzi z pracy i widzi żonę na skraju załamania i wyczerpania bo dziecko kolek dostało i mówi "kochanie idź odpocznij ja zajmę się dzieckiem" no to jednak męża się w takiej chwili mało tego, że kocha to jest się gotowej ozłocić i ołtarz mu wystawić
|
#347 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
, nawet to że wkurza ją samo dziecko. Ja się czepiam tylko tego "kocha bardziej męża niż dziecko".Nie każda kobieta jest stworzona do bycia matką, nie każda będzie się w tym realizować, trudno. I nie uważam że z tego powodu trzeba jej zabrać dziecko . Urodziła jedno, niech nie rodzi więcej, niech stara się nim po prostu jak najlepiej zająć, zapewnić opiekę, wykształcenie, itp.
|
|
#348 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze co do karmienia piersią - dla mnie matka moze nawet całą krowę brać i dzieciaka do wymienia podsadzać, ale ja tego nie chcę oglądać. Dlatego jestem za zaslanianiem piersi chustą, szalikiem, swetrem, czy czyms tam jeszcze. Ale jednocześnie nie jestem za chodzeniem w tym celu do toalety, sył, kiła i mogiła, fuj Ja się wolę tam nawet nie załatwiać, a co dopiero dziecko karmić
|
|||
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
sytuacja z dziś >_> kolejka miejska, dziecko wyje. po chwili przestało, sądząc po koszmarnie dziwnej minie pana naprzeciwko coś się stało - odwracam głowę w prawo a tam pani z zadartą do góry bluzką doi swoje dziecko piersią. >_> facet wstał i wyszedł. ja też poczułam się niekomfortowo.
no ludzie no ludzie NO LUDZIE >_> ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej mamy znajoma do 5 roku karmiła, jak się tylko synuńcio zdenerwował to od razu za cyca łapał i dostawał... ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
|
|
|
#351 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to jak zobaczyłam tą ogromną sflaczałą pierś do której przyssany jest człowiek pomyślałam sobie "jakie szczęście że mleko nie leci z d...."
nie wiem jak wielkie było to dziecko jestem w tym słaba
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzeniona
|
Straszne...
Ale w temacie dzieci - zauważyłam to, co Wy: jak nie urodziłaś dziecka, to choćbyś 150 lat się cudzymi opiekowała, to o nie masz o niczym pojęcia Kiedyś na jednym forum czytałam właśnie jakiś wątek w stylu, że mamusia nie wie, dlaczego synunio do niej pyskuje (chyba ze 4 lata miał) i bije ją, przecież ona robi wszystko co on chce i dla świętego spokoju mu włącza komputer... Niektóre mamusie pisały, że mają to samo, jedna napisała konstruktywną krytykę i rady. Dodała, że własnych dzieci nie ma, ale była przez 5 lat opiekunką dwóch chłopców. Odpowiedź matki: "jak nie masz własnych dzieci, to się nie wypowiadaj" |
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Raz byłam na zakupach w tesco, stałam przy dziale z dżemami, nutellą, masłami smakowymi, itp. W tym dziale stała matka z córką. Oglądały te kremy czekoladowe, matka zawołała córkę, zaczęła odkręcać, rozejrzała się dookoła czy nikt nie widzi, spytała córki czy chce troche, umoczyła palec w nutelli i dała córce do oblizania. Zamknęła i poszły dalej. Kilkanaście minut później ta sama matka wyjęła z zamrażarki loda, wyjęła z opakowania, dała córce, a opakowanie wrzuciła do zamrażarki.
Takie perfidne zachowanie mnie i złości i dziwi. -.-
|
#355 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#356 |
|
Zakorzeniona
|
Moja mama bardzo często kupuje owoce na targu i opowiada mi, że wiele razy podchodziła do stoiska mamusia/tatuś/babcia z małym dzieckiem i mówili do niego: "spróbuj, czy Ci będą smakować". Kiedy sprzedawca uprzejmie informował, że trzeba będzie zapłacić (co innego jedna malina, a co innego jedno jabłko), słyszał oburzenie i: "Dziecku pan żałuje?!".
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
E, to mi się jakoś tak z większym skojarzyło-to wycie, tym bardziej, że dzisiaj oglądałam film ze scenami, gdzie 4latka mamie na cycku ciągle wisiała...
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#359 |
|
Konto usunięte
|
Karmienie piersią jest obleśne.
Tyle ode mnie w temacie. |
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Oj bo my matki w "obronie" dzieci i naszych metod wychowawczych jesteśmy gotowe pogryźć i pobić - gorsze od nas są tylko babcie
![]() wracając do karmienia piersią - tak sobie wygoglałam galerię karmiących mam - widzę że na większości zdjęć mamy wyjmują pierś przez dekolt - ja robiłam inaczej i w sumie wydaje mi się, że widok który ja serwowałam ludziom nie był obrzydliwy http://www.maluszek.org/wp-content/u...ersi%C4%85.jpg http://pielegnacjadziecka.pl/mama/wp...e-piersia1.jpg no i probowałam się osłaniac wspominaną tu pieluszką tetrową
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2011-08-02 o 18:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

.
) po czym ja mówię, że dziękuję za ofertę. Po tych słowach chyba każdy by się zreflektował, że osoba nie jest zainteresowana, tak? A gościu do mnie: "A za co mi Pani dziękuje?" hahahaaaaa myślałam, że się przewrócę ze śmiechu. 

Chociaż w sumie chyba na wniosku o prawko się tel podawało...

Ja się wolę tam nawet nie załatwiać, a co dopiero dziecko karmić