Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 18:43   #1321
kasiuleks
Rozeznanie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A ja rano zemdlalam chyba za szybko sie pochwalilam, ze czuje sie dobrze w ciazy
Najpierw myslalam, ze po prostu zwymiotuje bo jak robilam mezowi sniadanie to mi sie tak mocno niedobrze zrobilo i poszlam do niego bo byl w lazience i powiedzialam, ze chyba bede i zeby sie pospieszyl, jak wrocilam jakos do kuchni to juz mialam ciemno przed oczami i nic nie slyszalam
o jejku mam nadzieje, ze to sie juz nie powtorzy

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
aaagga My planujemy wesele na ok 150 osob.

Dziewczyny godzine temu zmarł mój Dziadek[*]
musiałam sie zwolnic z pracy, wsumie szef sam mnie puscił do domu bo taka zapłakana to ja pracowac nie dam rady.
bardzo mi przykro [*]

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Moge prosic o dopisanie do gorna przyszlych mam?
Gratuluje wam wszystkim fasolek i pieknych zdjec z usg
Mam na imie Ania (3olat) pierwsza wizyte u poloznej tj badanie krwi bede miala 8.08 a pierwsze usg 23.08,z kalkulatora internetowego wychodzi termin 4.03.12wiec juz zaczelam 10 tydzien.
witaj gratulacje

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

"Baba jaga byla sobie, pokochala grajke,
Wielką dziwę król wysadził pssst skończona bajka"

padlam i
poplakalam sie ze smiechu
hahahaha wymiekam

[ ' ]
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 19:10   #1322
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
wersja synka super jest , bardzo mi si epodoba hihi dzieci sa nieziemkie

Ja szukam inspiracji na zrobienie imprezki urodzinowej synka czegos co mnie nie zamuruje w kuchni na niewiadomo ile bo mam sie oszczedzac ale co zrobi wrazenie
pierwszy raz mnie tak ostro zaskoczyl
odnosnie urodzin, dla dzieci sprawdzaja sie zawsze lody, jakies inne slodkosci, a dla doroslych z tego co zauwazylam u siebie, mniej slodkosci a wiecej salatek, jakies sledzie, cos innego na slono, np bigos ale to juz wieej pracy, krokiety ale to tez duzo roboty, albo fajne sa swojej roboty tortille.
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mam go i biorę. Czy jest lepiej? Może w ciągu dnia. Ale rano jak dzwoni budzik czy w nocy jak wstaję na WC. Wtedy nie jest lekko. Na ulotce napisane jest, że jedną, dwie tabletki przed wstaniem z łóżka należy popić niewielką ilością słodkiego płynu. Ja czy biorę mammarin czy nie, potrzebuję ok, 1,5 godziny.
Ok, mogę po nim więcej zjeść, to znaczy częściej. Ale spodziewałam się lepszego efektu (biorę go prawie od samego początku ciąży, gdy tylko pojawiły się mdłości).
ale troszke lepiej jest to mnie zacheca do sprobowania...
Ja rano mam to samo tak mnie ciagnie ze nie moge sobie poradzic, dzis maz zrobil mi sniadanie bo byl w domu, ale jak jestem sama z malym to nie jest lekko bo musze przede wszystkim najpierw zajac sie nim.
Przez to wszystko odroczylam pierwsze badania krwi,bo nie jestem w stanie isc na czczo a nawet jakbym zjadla sucharka to i tak to nic ne daje;/

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Kathi salatki jakie ja robilam na 2 latka: gyros (latwa w wykonaniu i bardzo sie sprawdzila, smakowala), salatka z tunczykiem (tez latwa w wykonaniu), salatka warzywna (wszyscy chyba ja lubia ale wiecej pracy przy niej) i bardzo fajna salatka z piersi z kurczaka, ryzu i ogorkow swiezych zielonych i konserwowych z jogurtem i czosnkiem (przewaznie goscie za nia przepadaja)

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Kathi jeszcze salatka greckatez sie sprawdza a na teraz jest doc tania: salata, oliwki, pomidory, ogorek zielony, ser feta.
A nie z salatek dobra tez jest ryba po grecku ale tu tez wiecej pracy)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 20:16   #1323
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Miałam cytować, ale się pogubilam Głowa mnie boli.

Mamarin- nie znam ale już w wątku czytałam, że b6 i imbir nie na każdego działają.

Na urodziny - polecam tort truskawkowy, lekki, dzieci też go mogą jeść. Robiłam wg tego przepisu, ZARĄBISTY: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513

Na roczek robiłam, foto w załączniku. Nie jest bardzo słodki, zamiast truskawek mogą być inne owoce jagodowe, mogą być też tylko mrożone a wierzch innymi ozdobiony, świeżymi.

Sałatkę też polecam taką, którą zjedzą dzieci:
-Pół kapusty pekińskiej (drobno pokroić)
-Puszka kukurydzy słodkiej
-Podwójna pierść kurzęca (ugotować w lekko osolonej wodzie, drobno pokroić)
-Puszka ananasa (drobno pokroić, sok zostawić
-Mały słoiczek majonezu

Niecały słoiczek majonezu wymieszać z sokiem z ananasa (robią się grudki, nie szkodzi), składniki wymieszać, zalać sosem, nie doprawiać.

Pycha.

Emigra, nie mdlej, bo przyleję

Prince Polo, trzymaj się

EdziuO, przykro mi bardzo

Hormony mi chyba szaleć zaczynają. U nas dzisiaj Tour de Pologne, oglądałam z córą, akurat na spacerze byłyśmy, no i ryczałam prawie jacy to oni dzielni

Mdłości nie mam, tzn. mam tylko wówczas, gdy głodna jestem, ciągle bym coś jadła.

Fotki - sałatka, tort i jubilatka (maj).

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2011-08-02 o 20:17
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 21:40   #1324
Aguśkaa83
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28514514]Fotki - sałatka, tort i jubilatka (maj).[/QUOTE]
tort przepiekny a jak go rozwiazalas z tej kokardki to sie nie rozsypal? hihi bo to tak fajnie wyglada jakby trzymal sie dzieki wstazeczce
no i niunia cudna
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 00:18   #1325
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
U mnie z dnia na dzień coraz lepiej, coraz mniej mdłości, coraz mniej zgagi, coraz więcej energii... Może to zasługa rady kuzynki -położnej: "Choćby ci się wydawało, że umierasz to każdego ranka marsz do lustra i na siłę największy uśmiech jaki dasz radę, najdłużej jak możesz - w końcu wmówisz sobie, że na prawdę czujesz się lepiej" I wiecie, że to chyba działa!
balbinka20 rada jak wyżej, będzie dobrze, a swoje musisz przespać.
natkulec i prince_polo tak wam zazdroszczę dziewczyny, że ślub przed wami, ja bym chciała swój jeszcze raz , a tak szybko minęła ta noc! Duże planujecie weselicha?
Aguśkaa83 jeśli chodzi o zdj brzucha to ja się okropnie wstydzę, bo ja przed ciążą ważyłam 85 kg !!! A teraz to już 89 kg od 3 tygodni (jak nabrałam wody przed @, która nie nastąpiła, tak się trzyma). Jak mi zakładały kartę ciążową i mnie ważyły, to i myślały że się waga popsuła (bo tak tragicznie nie wyglądam, chyba), haha... Więc mam brzuch taki jak w 4 mc - 5 mc , w tym 1o cm na grubości sadełka i strasznie się wstydzę i sen z powiem spędza mi myśl, że na 100% przekroczę 100 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I spraw Panie Boże żeby to nie było 110 kg Myślę, że w tej kwestii jestem nie tu niepokonana, niestety
Kochana,nie jesteś sama,naprawdę ja normalnie ważę 80 kg a że u mnie w rodzinie kobiety w ciąży okrrrrrrrrropnie tyją to ja spodziewam się podobnej wagi do Twojej.. i też mnie to załamuje z lekka,ale pocieszam się tym że poźniej to szybciutko zgubię przy maleństwie) Więc Ty też głowa do góry!!

I powiem Wam dziewczynki że slowa nie dotrzymałam i znów mam braki w lekturze:/ na razie więc w sumie tylko czytam i jestem na Was wściekła, bo zrobiłyście mi smaka na tyle pysznych rzeczy Więc teraz muszę iść do kuchni po jakąs kanapeczkę bo mi za moment język do pupy ucieknie

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 07:27   #1326
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
o jej jak ja Ci zazdroszcze z powodu mniejszych mdlosci.
A ile Cie meczyly? I w ktorym Ty tyg jestes?
okolo 9+1
w sumie w ciagu dnia nadal mnie te mdlosci mecza, i najgorzej bylo przez ostatnie 4 tygodnie... wczesniej mialam tylko zgage
Cytat:
Wlasnie gotuje mi sie zupka ogorkowa, a przed chwila wciagnelam jeszcze porcje kapusty kiszonej z beczki
skad masz kapuste z beczki?

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
ech... piszę drugi raz bo coś nie widze nigdzie swojego pierwszego wpisu .
otóż w tą niedziele dwa testy ciążowe ukazały 2 kreseczki...
zapisałam się na czwartek do lekarza, ale teraz to już sama nie wiem czy się nie pośpieszyłam...
nawet nie wiem o co pytać... pomożcie mi co powinnam od gino wyciągnąć za informacje podczas pierwszej wizyty...
Mam 21 lat i jestem lekko zaskoczona ciążą bo owszem chcieliśmy z mężem dziecko,ale za 4 lat... a tu taka niespodzianka...
na początku ryczałam,ale czytając wasze forum zaczełam mieć pozytywne myśli...
gratulacje
jesli chodzi o wizyte, to wcale nie za wczesnie, bo przynajmniej lekarz okresli, czy fasolka zagniezdzila sie w odpowiednim miejscu i wykluczy ciaze pozamaciczna. A co do pytan... hmmm... pewnie jakies pojawia sie w ciagu wizyty. Jedyne co to powinnas zaopatrzyc sie w kwas foliowy, w aptece pewnie cos ci poleca

Cytat:
to dobrze
o jej kapustka kiszona zjadlabym

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Lezalam dzis kolo synka jak usypial w poludnie bo tez sie zmeczylam od rana
No i nie mogl usnac pieron jeden, wiercil sie, gadal az zaczal spiewac piosenke: "Na Wojtusia"
No wiec oczywiscie troche mylil slowa, nie pokolei spiewal, ale to mu sie udalo:
Zamiast:
"Żyla sobie raz królewna, pokochala grajka, król wyprawił im wesele i skończona bajka"
to moj synek zaspiewal tak:

padlam i
dobre

Cytat:
ten Mamarin w skladzie ma tylko wyciag z imbiru i wit. B6 wiec mysle ze nie powinien zaszkodzic.
ciekawy ten lek, mysle ze sprobowac nie zaszkodzi
Stary 2011-08-03, 08:18   #1327
aaagga
Raczkowanie

balbinka20, Aguśkaa83, Kathi75 dzięki dziewczyny, jesteście kochane!
Po ciąży i karmieniu planuję przejść na dietę Dunkana. Uwaga! Jestem zdrowa, mam zdrowe nerki i 2 lata temu schudłam na niej 20 kg!!! Cały czas byłam pod opieką lekarza rodzinnego, który wiedział o diecie i wszystkie badania wychodziły OK. Wiem, że to dieta nie dla każdego, ale mój lekarz potwierdził, że dla mnie idealna. Przez pół roku do ust nie wzięłam słodkiego, chleba, ryżu, makaronu, ziemniaków - nie mam pojęcia jak dałam radę!!! Za to obżerałam się otrębami owsianymi na śniadanie, obiad i kolację.
emigra czytam, że masz ciągoty na kwaśne, to fajnie bo taka kapusta ma mnóstwo witamin. Ja ciągle nie mam ochoty na nic , mimo że mdłości coraz słabsze: ani na słodkie (bo potem zgaga) ani na na słone (np. chipsy smakują mi teraz jak mydło). A przed ciążą to chipsy przegryzałam drażami (kilka razy ale jednak) bleeeeeeeeeee
Cytat:
Może działa, pod warunkiem, że jesteś w stanie wywlec się z łóżka
Ja przed wstaniem muszę trochę leżeć, wtedy trochę przechodzi (ale nie zawsze)
haha tu masz rację, ale ja nie mam wyboru bo chodzę do pracy na 7.00 i nie ma że boli. Zresztą wolę chodzić do pracy (mogłabym od razu pójść na L4, ze względu na mój zawód - gin już proponował zresztą), bo jak zostaję sama w domu to nie umiem się pozbierać do południa. A jak człowiek ma nad sobą bat to musi i już!

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

hihi, wracam do pracy
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 08:27   #1328
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
haha tu masz rację, ale ja nie mam wyboru bo chodzę do pracy na 7.00 i nie ma że boli. Zresztą wolę chodzić do pracy (mogłabym od razu pójść na L4, ze względu na mój zawód - gin już proponował zresztą), bo jak zostaję sama w domu to nie umiem się pozbierać do południa. A jak człowiek ma nad sobą bat to musi i już!
ja musze sie zwlekac z wyrka o 5 i o 6.30 w pracy, bo potem odbieram corke ze zlobka o 16.
I ja tez w sumie powinnam isc na L4 ze wzgledu na warunki pracy, tyle, ze tutaj mi nikt takiego rozwiazania nie zaproponuje i musze sie sama lekarzy prosic. Zreszta w poniedzialek mam spotkanie z lekarzem zakladowym i mu nie odpuszcze jak mi zaswiadczenia nie da
A dzieki corci, to i tak musialabym sie uwijac juz od 7, czy 8, takze wizja zostania w domu absolutnie mnie przeraza, wrecz przeciwnie
Stary 2011-08-03, 09:15   #1329
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam -troche mnienie bylo -lezalam w spzitlau mialam 26 lipca podczas podcierania sie skrzepy krwi nieliczne poejchalam dos pzitala okazalo sie ze to poronienie zagrazaajce ale serduszko bilo wiec dostalam leki i lezalam sobie ;/ no i w sumie tyle, wyszlam w ten poniedzialek mam sie oszczedzac ......

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:30   #1330
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
okolo 9+1
w sumie w ciagu dnia nadal mnie te mdlosci mecza, i najgorzej bylo przez ostatnie 4 tygodnie... wczesniej mialam tylko zgage

skad masz kapuste z beczki?

gratulacje
jesli chodzi o wizyte, to wcale nie za wczesnie, bo przynajmniej lekarz okresli, czy fasolka zagniezdzila sie w odpowiednim miejscu i wykluczy ciaze pozamaciczna. A co do pytan... hmmm... pewnie jakies pojawia sie w ciagu wizyty. Jedyne co to powinnas zaopatrzyc sie w kwas foliowy, w aptece pewnie cos ci poleca

dobre

ciekawy ten lek, mysle ze sprobowac nie zaszkodzi
Kapuste mam kochana z polskiego sklepu Lukulus jest ich kilka w Niemczech, moze w Twoim miescie tez jest?
Cytat:
Po ciąży i karmieniu planuję przejść na dietę Dunkana. Uwaga! Jestem zdrowa, mam zdrowe nerki i 2 lata temu schudłam na niej 20 kg!!! Cały czas byłam pod opieką lekarza rodzinnego, który wiedział o diecie i wszystkie badania wychodziły OK. Wiem, że to dieta nie dla każdego, ale mój lekarz potwierdził, że dla mnie idealna. Przez pół roku do ust nie wzięłam słodkiego, chleba, ryżu, makaronu, ziemniaków - nie mam pojęcia jak dałam radę!!! Za to obżerałam się otrębami owsianymi na śniadanie, obiad i kolację.
emigra czytam, że masz ciągoty na kwaśne, to fajnie bo taka kapusta ma mnóstwo witamin. Ja ciągle nie mam ochoty na nic , mimo że mdłości coraz słabsze: ani na słodkie (bo potem zgaga) ani na na słone (np. chipsy smakują mi teraz jak mydło). A przed ciążą to chipsy przegryzałam drażami (kilka razy ale jednak) bleeeeeeeeeee

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

hihi, wracam do pracy
A u mnie to tak roznie, bo raz mi sie chce czegos slodkiego, potem kwasnego a na slodkie nie umiem patrzec...
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witam -troche mnienie bylo -lezalam w spzitlau mialam 26 lipca podczas podcierania sie skrzepy krwi nieliczne poejchalam dos pzitala okazalo sie ze to poronienie zagrazaajce ale serduszko bilo wiec dostalam leki i lezalam sobie ;/ no i w sumie tyle, wyszlam w ten poniedzialek mam sie oszczedzac ......
ale juz wszystko w porzadku z malenstwem????? odpoczywaj kochana ile wlezie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:39   #1331
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Jak lekarz usłyszał, żę pracuję 8 godzin przed kompem, od razu chciał wysłać mnie na zwolnienie, ale jeszcze nie chciałam. Pokazałam w jakiej pozycji mam jak najwięcej siadać, że mam często od komputera odchodzić i zwyczajnie się przejść kilka metrów (tylko przy takim nawale obowiazków ciężko było wyjść do WC). Ale przegrałam z mdłościami nie tyle co rano ale i w ciągu dnia. No i nie mam stresu w domu, mogę pospacerować, zmęczę się to poleżę i odpocznę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:49   #1332
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymaj się i oszczędzaj tak jak zalecono

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Jak lekarz usłyszał, żę pracuję 8 godzin przed kompem, od razu chciał wysłać mnie na zwolnienie, ale jeszcze nie chciałam. Pokazałam w jakiej pozycji mam jak najwięcej siadać, że mam często od komputera odchodzić i zwyczajnie się przejść kilka metrów (tylko przy takim nawale obowiazków ciężko było wyjść do WC). Ale przegrałam z mdłościami nie tyle co rano ale i w ciągu dnia. No i nie mam stresu w domu, mogę pospacerować, zmęczę się to poleżę i odpocznę.
A moja gin twierdzi że komputery nie są wcale szkodliwe są w każdym domu i nie ma co szaleć a ja siedze 3 dni w tygodniu po 10 godzin. Powiedziała że jak brzuszek zacznie przeszkadzać w pracy to dopiero wtedy na L4 zaraz po urlopie powiem szefowi że jestem w ciąży i mam nadzieję że sam z siebie da mi taryfe ulgową (szef jest lekarzem, więc powinien tym bardziej zrozumieć)
Stary 2011-08-03, 09:51   #1333
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Kapuste mam kochana z polskiego sklepu Lukulus jest ich kilka w Niemczech, moze w Twoim miescie tez jest?
niestety nie ma a w necie znalazlam tylko jeden polski sklep, ktory jest tak hen daleko ode mnie od domu ... ale moze czas sie do niego przejechac ...

nic to zmykam dalej walczyc z moimi obowiazkami
Stary 2011-08-03, 09:52   #1334
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
A moja gin twierdzi że komputery nie są wcale szkodliwe są w każdym domu i nie ma co szaleć a ja siedze 3 dni w tygodniu po 10 godzin. Powiedziała że jak brzuszek zacznie przeszkadzać w pracy to dopiero wtedy na L4 zaraz po urlopie powiem szefowi że jestem w ciąży i mam nadzieję że sam z siebie da mi taryfe ulgową (szef jest lekarzem, więc powinien tym bardziej zrozumieć)
Mój lekarz w ogóle zadowolony nie był. Do tego za plecami stało mi wielkie ksero. Poza tym męczarnią była dla mnie nawet przerwa śniadaniowa, gdzie każdy wyciągał jakieś pyszności a ja "cofka"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:55   #1335
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dziewczyny godzine temu zmarł mój Dziadek[*]
musiałam sie zwolnic z pracy, wsumie szef sam mnie puscił do domu bo taka zapłakana to ja pracowac nie dam rady.
Przykro mi trzymaj sie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
super! jasne ze dopiszemy gratulacje
tez jestes w UK?
dziekuje tak mieszkam w UK
Cytat:
Wlasnie gotuje mi sie zupka ogorkowa, a przed chwila wciagnelam jeszcze porcje kapusty kiszonej z beczki
zupa ogorkowa miam miam ale mi narobilas ochoty,chyba musze sie wybrac do polskiego sklepu

Cytat:
to dobrze
o jej kapustka kiszona zjadlabym

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Lezalam dzis kolo synka jak usypial w poludnie bo tez sie zmeczylam od rana
No i nie mogl usnac pieron jeden, wiercil sie, gadal az zaczal spiewac piosenke: "Na Wojtusia"
No wiec oczywiscie troche mylil slowa, nie pokolei spiewal, ale to mu sie udalo:
Zamiast:
"Żyla sobie raz królewna, pokochala grajka, król wyprawił im wesele i skończona bajka"
to moj synek zaspiewal tak:

padlam i
hahaha niezla ta nowa wersja piosenki

Cytat:
dobrze ze z maluszkiem wszystko ok

dziekuje dziewczyny za mile przyjecie i dopisanie mnie do listy mamusiekjak czytam o waszych dolegliwosciach,to zastanawiam sie czy napewno jestem w ciazybo oprocz pryszczy i bolacych piersi nic sie nie zmienilo
zmykam do pracy milego dnia
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:16   #1336
Ankhnike
Przyczajenie

Cytat:

Trzymam kciuki skarbie, że wszystko będzie ok.

U mnie w kratkę. Przedwczoraj i jak na razie dzisiaj bez kiblowania, a tak to na całego. Dopóki coś jem jest ok ale gdy tylko przestanę wizyta w wc. Z wagą też nieciekawie bo mimo wymiotów ciągle rośnie. Ale ja to już bywam taka "na opak".
O 13:45 mam wizytę w szpitalu i usg i nie mogę się już doczekać czy wszystko jest ok.

Sałatki pierwsza klasa. Już mi ślinka cieknie...

Prince - Polo przykro mi z powodu dziadka

Edytowane przez Ankhnike
Czas edycji: 2011-08-03 o 10:19
Ankhnike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:18   #1337
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

czesc, dziewczyny!
ja na obiad robię fasolkę po bretońsku a teraz zaraz ide na usg i po wyniki badan az sie boje
trzymajcie kciuki
Stary 2011-08-03, 10:23   #1338
Ankhnike
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
czesc, dziewczyny!
ja na obiad robię fasolkę po bretońsku a teraz zaraz ide na usg i po wyniki badan az sie boje
trzymajcie kciuki
A pewnie, że trzymam! Będzie ok.
Ankhnike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:27   #1339
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc, dziewczyny!
trzymajcie kciuki
będzie dobrze nic się nie bój
kurcze ja musze iść zrobić badania, ale nie jestem w stanie dotrzeć do laboratorium na czczo
Stary 2011-08-03, 10:41   #1340
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie ma a w necie znalazlam tylko jeden polski sklep, ktory jest tak hen daleko ode mnie od domu ... ale moze czas sie do niego przejechac ...

nic to zmykam dalej walczyc z moimi obowiazkami
Ja jestem z Leverkusen, to w sumie male miasteczko ale polskich sklepow mamy chyba z 7

Wlasnie wstawilam sobie pranko w koncu i posprzatalam zaraz biore sie za pisanie pracy bo wczoraj jej nie tknelam wiec ciagle wisza nade mna 3 rozdzialy, w sumie 2 + podsumowanie.
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-03, 11:25   #1341
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
dla mnie komputer to nie przeszkoda, podczas pierwszej ciazy tez pracowalam po 8 godzin przed komputerem i to do 8 miesiaca i nic mi nie bylo...

a co do szefa... hmmm... zalezy jakim jest czlowiekiem... zebys sie przypadkiem nie przeliczyla z ta taryfa ulgowa... nie zebym cie straszyla, ale ja myslalam, ze moj szef bedzie dla mnie wyrozumialy i ze podczas rozmowy beda poruszone kwestie jak konstruktywnie rozwiazac zakres moich obowiazkow... a ten mi zaproponowal, ze w zwiazku z ciaza chcialby zmienic moja umowe na czas nieokreslony na umowe na czas okreslony do momentu porodu... sory, ze tak powiem, ale debil... bylam z tym u prawnika, jego propozycji odmowilam i teraz jest miedzy nami ciezkie milczenie... najgorsze jest to, ze nadal musze robic z chemikaliami i w hali gdzie sie spawa i poleruje stal, mimo iz jest mozliwosc, zebym zajmowala sie bardziej dokumentacja. I w zwiazku z tym licze, ze nasz lekarz zakladowy bedzie bardziej wyrozumialy i ludzki... i mam nadzieje, ze sie w tym przypadku nie przelicze...
Stary 2011-08-03, 12:12   #1342
engela
Raczkowanie

gucia6 - dzięki za odpowiedź... jutro mam już wizytę na rano,ale się zastanawiam czy jeszcze nie poczekać tydzień czy tylko nie zmarnuje czasu bo będzie mi kazał przyjść później...

Ja mam jedynie ciągle ochotę na herbatkę z cytryną...
I to za nim się okazało,że jestem w ciąży mnie do niej ciągnęło tylko mama się zdziwiła :"Herbata z cytryną w lato? Ty to masz pomysły"

Dalej nie wiem czy skakać ze szczęścia z powodu fasolki czy wylewać rzewne łzy rozpoaczy...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:18   #1343
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
gucia6 - dzięki za odpowiedź... jutro mam już wizytę na rano,ale się zastanawiam czy jeszcze nie poczekać tydzień czy tylko nie zmarnuje czasu bo będzie mi kazał przyjść później...

Ja mam jedynie ciągle ochotę na herbatkę z cytryną...
I to za nim się okazało,że jestem w ciąży mnie do niej ciągnęło tylko mama się zdziwiła :"Herbata z cytryną w lato? Ty to masz pomysły"

Dalej nie wiem czy skakać ze szczęścia z powodu fasolki czy wylewać rzewne łzy rozpoaczy...
Hej

Wiesz, dzieckiem juz nie jestes i mysle ze ciaza w tym wieku to zadna rozpacz i powinnas dojrzale do niej podejsc i po prostu sie cieszyc.

Co do herbaty z cytryna tez mialam na nia faze
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-03, 12:27   #1344
prince_polo
Zakorzenienie

Witajcie ulepiłam Dzis 96 pierogów ruskich juz 6 zjadłam
A powiem Wamz esie zmeczylam tym robieniem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:39   #1345
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
[FONT=Verdana][SIZE=2]
a co do szefa... hmmm... zalezy jakim jest czlowiekiem... zebys sie przypadkiem nie przeliczyla z ta taryfa ulgowa... nie zebym cie straszyla, ale ja myslalam, ze moj szef bedzie dla mnie wyrozumialy i ze podczas rozmowy beda poruszone kwestie jak konstruktywnie rozwiazac zakres moich obowiazkow... a ten mi zaproponowal, ze w zwiazku z ciaza chcialby zmienic moja umowe na czas nieokreslony na umowe na czas okreslony do momentu porodu... sory, ze tak powiem, ale debil... bylam z tym u prawnika, jego propozycji odmowilam i teraz jest miedzy nami ciezkie milczenie... najgorsze jest to, ze nadal musze robic z chemikaliami i w hali gdzie sie spawa i poleruje stal, mimo iz jest mozliwosc, zebym zajmowala sie bardziej dokumentacja. I w zwiazku z tym licze, ze nasz lekarz zakladowy bedzie bardziej wyrozumialy i ludzki... i mam nadzieje, ze sie w tym przypadku nie przelicze...
No to niezłego masz tego szefa nie ma co:/ ale dobrze że się nie zgodziłaś na to co wymyślił... Cwaniak jeden myślałby kto!!!! I teraz to pewnie się mści w ten sposób że nie chce Cie ddo biura dać... A co do lekarza to nie wydaje mi się żeby miał jakieś "ale" do zmiany, bo przecież w razie W (tfu tfu tfu!!!) to on będzie miał kłopoty przez to....

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:52   #1346
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

czasu nigdy nie zmarnujesz, a przynajmniej bedziesz wiedziec, czy wszysko ok, zapytasz jakie badania zrobic itp

a co do lez... hmmm... wylewac mozesz, ale lepiej te ze szczescia... zycie jest jednak darem a dziecko cudem... wiele par stara sie latami i im nie wychodzi.
Zreszta tak jak Emigra mowi, jestescie juz doroslymi ludzmi, z konsekwencjami czynow musicie sie pogodzic, a zreszta wiek 21 lat, jest fajny, bo przynajmniej bedziesz sie mogla zajac tzw kariera zawodowa wczesniej

takze glowa do gory, nie mowie tez ze bedzie wam lekko, ale miec dziecko to naprawde piekna sprawa

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
No to niezłego masz tego szefa nie ma co:/ ale dobrze że się nie zgodziłaś na to co wymyślił... Cwaniak jeden myślałby kto!!!! I teraz to pewnie się mści w ten sposób że nie chce Cie ddo biura dać... A co do lekarza to nie wydaje mi się żeby miał jakieś "ale" do zmiany, bo przecież w razie W (tfu tfu tfu!!!) to on będzie miał kłopoty przez to....
dlatego zobaczymy... w sumie w Niemczech wiele ludzi ma dosc specyficzne podejscie do ciezarnych
Stary 2011-08-03, 12:57   #1347
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
o matko pol roku , ja bez takich wyzeczen a nawet z czyms slodkim w sobote machnelam ostatnio 15 kilo w 4 miesiace , podziwiam cie za wyzeczebia , ja bym wykorkowala

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28514514]Miałam cytować, ale się pogubilam Głowa mnie boli.

Sałatkę też polecam taką, którą zjedzą dzieci:
-Pół kapusty pekińskiej (drobno pokroić)
-Puszka kukurydzy słodkiej
-Podwójna pierść kurzęca (ugotować w lekko osolonej wodzie, drobno pokroić)
-Puszka ananasa (drobno pokroić, sok zostawić
-Mały słoiczek majonezu

Niecały słoiczek majonezu wymieszać z sokiem z ananasa (robią się grudki, nie szkodzi), składniki wymieszać, zalać sosem, nie doprawiać.

Pycha.
.[/QUOTE]
salatke podobna znalazlam tylko z mandarynkami a tort bedzie z masami z czekolada biala i ciemna plus truskawki

Cytat:

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Kathi salatki jakie ja robilam na 2 latka: gyros (latwa w wykonaniu i bardzo sie sprawdzila, smakowala), salatka z tunczykiem (tez latwa w wykonaniu), salatka warzywna (wszyscy chyba ja lubia ale wiecej pracy przy niej) i bardzo fajna salatka z piersi z kurczaka, ryzu i ogorkow swiezych zielonych i konserwowych z jogurtem i czosnkiem (przewaznie goscie za nia przepadaja)

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Kathi jeszcze salatka grecka tez sie sprawdza a na teraz jest doc tania: salata, oliwki, pomidory, ogorek zielony, ser feta.
A nie z salatek dobra tez jest ryba po grecku ale tu tez wiecej pracy)
To ja poprosze o dokladniejszy przepis na ta z tunczykiem i z piersi kurczaka

Na razie w planie mam
Tort szachy (zyczenie syna ) z masami czekoladowymi biala i czarna plus truskawki ( chyba)
-kanapeczki z krakersikow
-salatke podobna do tej szajajby
-saltke z tunczykiem jak mi Aguska napisze przepis
-pizze malutkiw wesole dla dzieci
-budyn z galaretka w kubeczkach przezroczystych i smietana
-bagietka faszerowana szynka i serem
- galaretka w pomaranczy ( statki ) chyba
-owoce i plynna czekolada
- lody
-ptasie mleczko wlasnej roboty
-parowki w ciescie
Juz mi sie jesc chce

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:14   #1348
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

jestem!
moja fasolka ma dokładnie 7tygodni i 6 dni nawet bicie serca widać :O wiec wszystko ok uffff
wszystkie wyniki w normie na moje oko , toksoplazmoza mam (-) (-) a na różyczkę mam odporność
Stary 2011-08-03, 13:17   #1349
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
jestem!
moja fasolka ma dokładnie 7tygodni i 6 dni nawet bicie serca widać :O wiec wszystko ok uffff
wszystkie wyniki w normie na moje oko , toksoplazmoza mam (-) (-) a na różyczkę mam odporność
Super kochana!!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 13:20   #1350
engela
Raczkowanie

Wiem, wiem,że już dzieckiem niestety nie jestem
Aczkolwiek ciąża to dla mnie kompletne zaskoczenie...
Wiecie mieliśmy spłacić kredyt, wyremontować mieszkanie i dopiero potem pomyśleć o dzidzi... Ale pewnie by się to tak skończyło,że byśmy ciągle odkładali maleństwo bo byłyby "ważniejsze" sprawy...
Na pewno są plusy bycia młodą matką, ale mam wrażenie,że późniejsze rodzicielstwo na przykładzie znajomych jestem bardziej takie no ... świadome (?)

Ja znam taką sałatkę z tuńczyka:
*tak z 4 puszki dobrego jakościowego tuńczyka w kawałkach (polecam z Lidla)
*puszeczka kukurydzy
*pół lub jak ktoś woli więcej ogórków konserwowych
*kilka ogórków kiszonych dla smaku
*majonez
*sól
*pieprz

wszystko mieszamy i sałatka gotowa - szybka i w miarę tania
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości