targowiskowe dyskusje - plotki - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: ciuchlandia

Notka

Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp.

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 13:47   #4891
LikeTheChocolate
BAN stały

Przekupka: 110 pkt / 98% pozyt.
GG do LikeTheChocolate
Dot.: targowiskowe dyskusje - plotki

Ja nie gryzę ani wszystkich naokoło, ani misianki, ani nie pluję jadem . Dosadnie mówię zawsze i tak jak uważałam to za niesłuszne, tak uważam dalej.
Wcale nie bolało mnie to, że nie pasowała wymiana tylko sprowadzanie targowiska do wymiany używanych "szmat" jako ostateczności
Swoją drogą z takim podejściem cieszę się, że nie dostałam jednej z takich szmatek, byłabym pewnie zaskoczona co to można na targowisku dostać
LikeTheChocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 22:50   #4892
malutka100
Zakorzenienie

Przekupka: 163 pkt / 100% pozyt.

witam Dziewczyny, ponieważ na Targowisku jestem właściwie od niedawna, mam pytanie odnośnie przekupek jak jest dokładnie z ich wystawianiem? rozumiem że należy przekupkę wystawić zaraz po skończeniu wymiany ( tj. wówczas jak dwie strony otrzymają swoje paczki), czy tak?
a co w sytuacji gdy ja wystawiłam przekupkę Wiazażancę a ona mi nie? miałam już 2 albo 3 takie sytuację, że musiałam prosić o ich wystawienie...
z racji tego że jestem początkująca i mam ich mało, wiadomo że zależy mi na nich, tym bardziej że do rzeczy przeze mnie wysłanych nie było żadnych negatywnych uwag, zawsze było wszystko ok
to nie rozumiem dlaczego muszę się tak o te przekupki prosić

a powiedzcie mi jeszcze Dziewczyny, czy można coś zrobić, gdy Wizażanka mimo mojego ( grzecznego!) przypomnienia na PW i prośbie o wystawienie przekupki nadal tego nie robi, a widzę że się loguję, czyli czytała moją wiadomość?
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 22:57   #4893
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
witam Dziewczyny, ponieważ na Targowisku jestem właściwie od niedawna, mam pytanie odnośnie przekupek jak jest dokładnie z ich wystawianiem? rozumiem że należy przekupkę wystawić zaraz po skończeniu wymiany ( tj. wówczas jak dwie strony otrzymają swoje paczki), czy tak?
a co w sytuacji gdy ja wystawiłam przekupkę Wiazażancę a ona mi nie? miałam już 2 albo 3 takie sytuację, że musiałam prosić o ich wystawienie...
z racji tego że jestem początkująca i mam ich mało, wiadomo że zależy mi na nich, tym bardziej że do rzeczy przeze mnie wysłanych nie było żadnych negatywnych uwag, zawsze było wszystko ok
to nie rozumiem dlaczego muszę się tak o te przekupki prosić

a powiedzcie mi jeszcze Dziewczyny, czy można coś zrobić, gdy Wizażanka mimo mojego ( grzecznego!) przypomnienia na PW i prośbie o wystawienie przekupki nadal tego nie robi, a widzę że się loguję, czyli czytała moją wiadomość?
No niestety, można się tylko przypominać, choć niby w Regulaminie jest cosik o tym, ale nienakazowo.
Szczerze, to nie rozumiem, jak można tak sobie lekceważyć innych

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 23:22   #4894
malutka100
Zakorzenienie

Przekupka: 163 pkt / 100% pozyt.

dziękuję Misianko za odpowiedz
poczekam jeszcze, może te Wizażanki znajdą jednak te 2 minutki by wystawić mi te przekupki
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 23:36   #4895
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
dziękuję Misianko za odpowiedz
poczekam jeszcze, może te Wizażanki znajdą jednak te 2 minutki by wystawić mi te przekupki
Może wpisz się im w profilach?

Stary 2011-08-01, 08:12   #4896
elektrownia atomowa
Wtajemniczenie

Przekupka: 49 pkt / 100% pozyt.
GG do elektrownia atomowa

Cytat:
Napisane przez LikeTheChocolate Pokaż wiadomość
Ja nie gryzę ani wszystkich naokoło, ani misianki, ani nie pluję jadem . Dosadnie mówię zawsze i tak jak uważałam to za niesłuszne, tak uważam dalej.
Wcale nie bolało mnie to, że nie pasowała wymiana tylko sprowadzanie targowiska do wymiany używanych "szmat" jako ostateczności
Swoją drogą z takim podejściem cieszę się, że nie dostałam jednej z takich szmatek, byłabym pewnie zaskoczona co to można na targowisku dostać
Wiele razy poruszany był tu temat wartości i propozycji wymiany za rzekomo nic nie warte rzeczy. Przyznam szczerze, że jestem zaskoczona takim zachowaniem ludzi. Nie mówię, że mam w wątku cuda i perełki, bo rożne mam rzeczy. Takich jakich już od dawna nie używam i całkiem nowe i czasami sporo warte, ale... jeśli ktoś pyta mnie o wymianę, a mi ona nie odpowiada lub nie kalkuluje się, to grzecznie odpisuję, że,, nic dla siebie nie widzę. Pozdrawiam", a nie ,,chyba żartujesz, że oddam moją sukienkę za 500 zł za Twoje byty za 50 zł, masz link i sprawdź sobie ile jest warta"
Nie jest ważne kto jakie ma rzeczy, kto na co chce je wymienić, bo jakieś zasady moralne i szacunek do drugiego człowieka obowiązuje zawsze i wszędzie. Niestety wg niektórych ,,...są równi i równiejsi...".
Stary 2011-08-01, 08:23   #4897
manio
Zakorzenienie

Przekupka: 13 pkt / 100% pozyt.

moze by tak ostrzeżenia/pkt karne za nie wystawienie przekupki ?
manio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:36   #4898
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Cytat:
Napisane przez manio Pokaż wiadomość
moze by tak ostrzeżenia/pkt karne za nie wystawienie przekupki ?
Nie przejdzie.
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:20   #4899
TeeQuillaa
Zakorzenienie

Przekupka: 85 pkt / 97% pozyt.

Cytat:
Napisane przez elektrownia atomowa Pokaż wiadomość
Wiele razy poruszany był tu temat wartości i propozycji wymiany za rzekomo nic nie warte rzeczy. Przyznam szczerze, że jestem zaskoczona takim zachowaniem ludzi. Nie mówię, że mam w wątku cuda i perełki, bo rożne mam rzeczy. Takich jakich już od dawna nie używam i całkiem nowe i czasami sporo warte, ale... jeśli ktoś pyta mnie o wymianę, a mi ona nie odpowiada lub nie kalkuluje się, to grzecznie odpisuję, że,, nic dla siebie nie widzę. Pozdrawiam", a nie ,,chyba żartujesz, że oddam moją sukienkę za 500 zł za Twoje byty za 50 zł, masz link i sprawdź sobie ile jest warta"
Nie jest ważne kto jakie ma rzeczy, kto na co chce je wymienić, bo jakieś zasady moralne i szacunek do drugiego człowieka obowiązuje zawsze i wszędzie. Niestety wg niektórych ,,...są równi i równiejsi...".
a moim zdaniem LTC ma rację . napisała prawdę, że jej sukienka jest więcej warta, może trochę bardziej dosadnie. ale tamta panienka nie musiała się od razu wdrażać w dyskusję i LTC tylko odpowiadała na jej hmm ..'zarzuty'? sama wkurzyłabym się jakby ktoś mi napisał 'nie oddam butów za byle szmatki' i jeszcze zarzucał mi, że kupiłam coś na wyprzedaży, zapłaciłam mniej niż mówię. to szok normalnie ... panna sama zaczęła być bezczelna , chyba każdy byłby zirytowany,żadne tłumaczenia tamtej dziewczynie nie pomogły .. i jeszcze wyzywa innych od pustaków, chociaż jak dla mnie to sama zachowywała się jak pustak. Więc moim zdaniem ostrzeżenia dostała niesłusznie. Ale przecież moderatorki wiedzą najlepiej i są nieomylne ..
TeeQuillaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:25   #4900
manio
Zakorzenienie

Przekupka: 13 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Nie przejdzie.

szkoda...
ale rzeczywiście nie wiadomo jakby należało to "ugryźć"
pozostaje upominać się
manio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 13:10   #4901
elektrownia atomowa
Wtajemniczenie

Przekupka: 49 pkt / 100% pozyt.
GG do elektrownia atomowa

Cytat:
Napisane przez TeeQuillaa Pokaż wiadomość
a moim zdaniem LTC ma rację . napisała prawdę, że jej sukienka jest więcej warta, może trochę bardziej dosadnie. ale tamta panienka nie musiała się od razu wdrażać w dyskusję i LTC tylko odpowiadała na jej hmm ..'zarzuty'? sama wkurzyłabym się jakby ktoś mi napisał 'nie oddam butów za byle szmatki' i jeszcze zarzucał mi, że kupiłam coś na wyprzedaży, zapłaciłam mniej niż mówię. to szok normalnie ... panna sama zaczęła być bezczelna , chyba każdy byłby zirytowany,żadne tłumaczenia tamtej dziewczynie nie pomogły .. i jeszcze wyzywa innych od pustaków, chociaż jak dla mnie to sama zachowywała się jak pustak. Więc moim zdaniem ostrzeżenia dostała niesłusznie. Ale przecież moderatorki wiedzą najlepiej i są nieomylne ..
Nie chodzi o sam fakt, bo wiadomo, że wszystko ma swoją wartość, ale o sposób w jaki sprawa została ,,załatwiona" . Przytaczając wypowiedź LTC, nie chciałam jej nic zarzucić, bo jak dla mnie trafił swój na swego, dlatego tak się zakończyło, chodziło mi o sama sprawę.
Stary 2011-08-01, 14:57   #4902
TeeQuillaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi o sam fakt, bo wiadomo, że wszystko ma swoją wartość, ale o sposób w jaki sprawa została ,,załatwiona" . Przytaczając wypowiedź LTC, nie chciałam jej nic zarzucić, bo jak dla mnie trafił swój na swego, dlatego tak się zakończyło, chodziło mi o sama sprawę.
tak tak, ale nie powinna dostać ostrzeżenia . w regulaminie jest napisane, że za obrażanie kogoś może dostać upomnienie , ale nie jest wspomniane nic o jakichkolwiek punktach karnych więc moim zdaniem moderatorki nadużyły swojej 'władzy' że tak powiem
Stary 2011-08-01, 15:01   #4903
Gofrzyca
Zakorzenienie

Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez TeeQuillaa Pokaż wiadomość
tak tak, ale nie powinna dostać ostrzeżenia . w regulaminie jest napisane, że za obrażanie kogoś może dostać upomnienie , ale nie jest wspomniane nic o jakichkolwiek punktach karnych więc moim zdaniem moderatorki nadużyły swojej 'władzy' że tak powiem
ale tak od zawsze było, że za obrażanie innych były punkty, nie to, że LTC jest pierwsza.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 15:35   #4904
TeeQuillaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
ale tak od zawsze było, że za obrażanie innych były punkty, nie to, że LTC jest pierwsza.
Więc może czas z tym skończyć? Regulamin mówi jedynie o upomnieniu, żadnej wzmianki o punktach ani nic jak to bywa przy innych punktach.
Stary 2011-08-01, 15:50   #4905
gorzkawa
Wtajemniczenie

Przekupka: 44 pkt / 100% pozyt.

widziałyście jaki wysyp sierpniowych wątków

wymiana książek

wymiana kosmetyków

wymiana szafa
gorzkawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 16:01   #4906
TeeQuillaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzkawa Pokaż wiadomość
widziałyście jaki wysyp sierpniowych wątków
noo ogromny niektóre to chyba tylko czekały na nowy miesiąc żeby wątek założyc, a i tak prawie wszędzie te same rzeczy widać
Stary 2011-08-01, 16:20   #4907
majka242007
Zakorzenienie

Przekupka: 204 pkt / 100% pozyt.

Cytat:

A mi kilka dni temu jakaś wizażanka zaproponowała wymianę... Od razu na PW a nie w wątku.... Chciała mi oddać 50ml zapachu Guerlain za moje 100ml zapachu Givenchy.... I chyba też uważała, że wymiana byłaby sprawiedliwa Pomimo tego że jej zapach był wart ciut ponad 300zł a mój ciut ponad 500zł
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 19:22   #4908
Germini
Zakorzenienie

Przekupka: 19 pkt / 100% pozyt.

A ja z innej beczki: czy aktualizacja regulaminu targowiska była rozsyłana mejlowo (bo nie przypominam sobie)? Czy może mam codziennie zaglądać do wątku z regulaminem, żeby sprawdzić, czy coś się przypadkiem nie zmieniło?
Ostatni wątek na kosmetycznym założyłam jakoś w maju i wszystko było git. Dziś wpadłam tutaj, żeby wymienić dżinsy, a tu proszę - ostrzeżenie za brak miesiąca w nazwie - zwłaszcza, że nie przesiaduję na targowisku, a na ciuchach zakładam wątek jakoś raz na dwa lata, jeśli nie rzadziej.
Stary 2011-08-01, 19:27   #4909
Olka954
Zadomowienie

Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
A ja z innej beczki: czy aktualizacja regulaminu targowiska była rozsyłana mejlowo (bo nie przypominam sobie)? Czy może mam codziennie zaglądać do wątku z regulaminem, żeby sprawdzić, czy coś się przypadkiem nie zmieniło?
Ostatni wątek na kosmetycznym założyłam jakoś w maju i wszystko było git. Dziś wpadłam tutaj, żeby wymienić dżinsy, a tu proszę - ostrzeżenie za brak miesiąca w nazwie - zwłaszcza, że nie przesiaduję na targowisku, a na ciuchach zakładam wątek jakoś raz na dwa lata, jeśli nie rzadziej.
Jest wyraźnie podpięty nowy wątek z nowym regulaminem... A wątki, których nie czytałaś są dodatkowo wytłuszczone... Więc myślę, że regulamin jest dość widoczny... I nie trzeba "codziennie zaglądać do wątku z regulaminem"...

Szukam:
życzeniowy
ciuchowy

Olka954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 19:30   #4910
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olka954 Pokaż wiadomość
Jest wyraźnie podpięty nowy wątek z nowym regulaminem... A wątki, których nie czytałaś są dodatkowo wytłuszczone... Więc myślę, że regulamin jest dość widoczny... I nie trzeba "codziennie zaglądać do wątku z regulaminem"...
Regulamin jest podpięty odkąd pamiętam. I przez kilka ostatnich lat zapoznałam się z nim nie raz.
Wątek z regulaminem został założony w 2008 roku, a ostatnia wiadomość pojawiła się w nim 16.08.2009 - miałam więc prawo sądzić, że od tego czasu nic się w nim nie zmieniło
Stary 2011-08-01, 19:35   #4911
MagdalenaMarta
Przyczajenie

Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.

Hej,
Mam pytanie odnosnie wymiany poza Polska.
Nie znalazlam nic w regulaminie na ten temat.
Mam kilka rzeczy, ale nie wiem czy moge je tu pokazac poniewaz nie mieszkam w Polsce, wyslanie paczki z mojej strony nie bylo by kosztowne, natomiast do mnie juz tak.

Jesli nie moge ich tu pokazac to pewnie trafia do kontenera z ciuchami bo nie mam komu oddac a poprostu mi ich szkoda.

Mam na mysli wymiane TYLKO w UK.

Z gory dziekuje za odpowiedzi,
Pozdrawiam.
MagdalenaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 19:44   #4912
Olka954
Zadomowienie

Chwila, chwila. Bo chyba będę musiała zwrócić honor. Był podpięty nowy wątek i w nim te nowe uwagi do regulaminu... Ale teraz sama go nie widzę.
Widocznie został usunięty, a zasady z niego powędrowały do tego dużego wątku z regulaminem.
No cóż, w sumie funkcjonuje on już jakieś trzy miesiące...

Szukam:
życzeniowy
ciuchowy

Stary 2011-08-01, 19:46   #4913
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Przekupka: 82 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Chwila, chwila. Bo chyba będę musiała zwrócić honor. Był podpięty nowy wątek i w nim te nowe uwagi do regulaminu... Ale teraz sama go nie widzę.
Widocznie został usunięty, a zasady z niego powędrowały do tego dużego wątku z regulaminem.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=regulaminie

prosze

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 19:46   #4914
Olka954
Zadomowienie

Własnie o tym wątku mówiłam

Szukam:
życzeniowy
ciuchowy

Edytowane przez Olka954
Czas edycji: 2011-08-01 o 19:47
Stary 2011-08-01, 19:50   #4915
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez MagdalenaMarta Pokaż wiadomość
Hej,
Mam kilka rzeczy, ale nie wiem czy moge je tu pokazac poniewaz nie mieszkam w Polsce, wyslanie paczki z mojej strony nie bylo by kosztowne, natomiast do mnie juz tak.

Jesli nie moge ich tu pokazac to pewnie trafia do kontenera z ciuchami bo nie mam komu oddac a poprostu mi ich szkoda.

Pozdrawiam.
Spokojnie możesz się wymieniać, ale zaznacz na początku wątku, że przesyłka do Ciebie do UK, zeby od początku było wiadomo. Powodzenia

Stary 2011-08-01, 19:50   #4916
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Cytat:
No właśnie też nie widzę, żeby był podpięty. Gdyby był, na pewno bym go przeczytała. Albo gdyby data ostatniej wiadomości starego wątku była nowsza niż 2009.
Do tego, jak wspominałam, prawie tutaj nie zaglądam, więc miałam prawo nie wiedzieć.
Stary 2011-08-02, 13:24   #4917
kucyk ponny
Zakorzenienie

Przekupka: 49 pkt / 98% pozyt.

Cytat:
Napisane przez MagdalenaMarta Pokaż wiadomość
Hej,

Pozdrawiam.
Pewnie że możesz wątek założyć, tylko jak wspomniałam Misianka napisz że wysyłka byłaby do UK. Do mnie wizażanka wysłała paczke poleconym ekonomicznym i zapłaciła 16zł.

❤Jasmine❤
❤Ruby❤
kucyk ponny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 22:25   #4918
LikeTheChocolate
BAN stały

Przekupka: 110 pkt / 98% pozyt.
GG do LikeTheChocolate

misianka https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=621 tera ja Ci przyznam karniaka
LikeTheChocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 06:26   #4919
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez LikeTheChocolate Pokaż wiadomość
misianka https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=621 tera ja Ci przyznam karniaka
za co?

Stary 2011-08-03, 15:19   #4920
TeeQuillaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kucyk ponny Pokaż wiadomość
Pewnie że możesz wątek założyć, tylko jak wspomniałam Misianka napisz że wysyłka byłaby do UK. Do mnie wizażanka wysłała paczke poleconym ekonomicznym i zapłaciła 16zł.
oo, to bardzo tanio. ja kiedyś wysyłałam do UK i za polecony eko musiałam zapłacic 27 zł, aż mnie zgięło jak usłyszałam na poczcie taka kwotę

Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości