Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 14:51   #1381
engela
Raczkowanie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Balbinka20 No właśnie nie wiem kiedy im powiedzieć,ale pewnie wtedy jak już wszystko będzie pewne i wiadome...
U mnie najmłodszym członkiem rodziny jest mój brat który ma 18 lat więc zawsze się śmiałam,że by się przydało w famili jakieś odświeżenie
Moja mama kupuje już nawet od jakiegoś roku ubranka dla dzieci i chowa w szafie twierdząc,że kiedyś się przydadzą ...
Tylko pewnie bardziej myślałam o mojej siostrze lub bratowej bo one starze od mnie i już jakby to powiedzieć "życie mają ułożone"...
Denerwuje się tylko powiedzieć mojej siostrze bo ona jakieś 3 lata temu miała ciąże pozamaciczną i znalazła się w szpitalu na zabiegu...
Więc muszę to zrobić w jakiś delikatny sposób bo od tego czasu nie poruszam z nią tematu dzieci itp...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:56   #1382
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam kilka pytan
Czy moge sobie zafarbowac włosy normalna farbą? czy lepiej wybrac szampon koloryzujący?
Czy moge sie smarowac balsamem ujedrniajaco brązującym lirene on jest kawowy?
No i w ogole czy moge sie na celulit smarowac balsamami? oczywiscie dół nogi pupa. Chce zapobiegac a ze lubie sie masowac wieczorami po kapieli to niewiem czy moge czy lepiej nie? Jak myslicie.
o farbowaniu powiem słów kilka.
Są farby bez amoniaku (np. w piankach, bardzo fajne i do tego pachną!), bardzo je lubię i polecam. Sama chodzę z chętką pofarbowania odrostów, ale chcę aby moje naturalne włosy pokazały "starym" jak powinno się kręcić

Przed ciążą chodziłam na pilates z piłkami, świetna sprawa, wzmocniłam sobie dość znacznie mięśnie brzucha i grzbietu, cieszę się z tego.
Szkoda, że ta siłownia nie prowadzi zajęć dla kobiet ciężarnych, ale można im zaproponować coś takiego, na pewno po okiem profesjonalisty zawsze bezpieczniej
Basen planuję włączyć na stałe, chciałam też trochę na rower wskoczyć, ale nie mam z kim jeździć, a sama nie lubię.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:57   #1383
engela
Raczkowanie

szajajaba O Boże ja nawet o tym nie pomyślałam i zrobiłam sobie w poniedziałek refleksy na grzywce rozjaśniaczem
1
O ja głupia...
Stary 2011-08-03, 15:02   #1384
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Balbinka20 No właśnie nie wiem kiedy im powiedzieć,ale pewnie wtedy jak już wszystko będzie pewne i wiadome...
U mnie najmłodszym członkiem rodziny jest mój brat który ma 18 lat więc zawsze się śmiałam,że by się przydało w famili jakieś odświeżenie
Moja mama kupuje już nawet od jakiegoś roku ubranka dla dzieci i chowa w szafie twierdząc,że kiedyś się przydadzą ...
Tylko pewnie bardziej myślałam o mojej siostrze lub bratowej bo one starze od mnie i już jakby to powiedzieć "życie mają ułożone"...
Denerwuje się tylko powiedzieć mojej siostrze bo ona jakieś 3 lata temu miała ciąże pozamaciczną i znalazła się w szpitalu na zabiegu...
Więc muszę to zrobić w jakiś delikatny sposób bo od tego czasu nie poruszam z nią tematu dzieci itp...
wiem,że dla niej napewno to będzie trudne,bo "Tobie się udało a jej nie" ale nie możesz tez jej traktować inaczej bo ona to wyczuje i jeszcze gorzej sie czuc bedzie... Powiedz jej to tak samo jak i wszystkim nie "wyróżniaj" jej w ten sposób bo to jej tylko przypomni o tym co się stało... A w związku z tym zabiegiem to ona może mieć teraz dzieci?

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:04   #1385
prince_polo
Zakorzenienie

Kurde niemam w sklepie niedaleko mnie farb bez amoniaku. Musiala bym jechac w miasto. A np jak bym farbowała szamponami koloryzujacymi? One chyba nie maja w skladzie amoniaku?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:04   #1386
engela
Raczkowanie

Moja ciocia w drugiej ciąży wyglądała okropnie była spuchnięta jak balon tyle wody się w niej zatrzymało,że maskara. Kostki tak spuchnięte,że do normalnych butów nie mogła włożyć! A lekarze ręce rozkładali.
Jak zaszła w trzecią ciąże postanowiła sobie,że tak znowu być nie może i miała jakąś kasetę czy tam płytę (dawno to już było) i ćwiczyła od początku do końca chyba co drugi dzień jak nie częściej przed telewizorem i normalnie nawet nie było śladu po napuchnięciu!
No i kręgosłup jej nie bolał.
Więc no trzeba coś postanowić
Stary 2011-08-03, 15:06   #1387
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ciocia w drugiej ciąży wyglądała okropnie była spuchnięta jak balon tyle wody się w niej zatrzymało,że maskara. Kostki tak spuchnięte,że do normalnych butów nie mogła włożyć! A lekarze ręce rozkładali.
Jak zaszła w trzecią ciąże postanowiła sobie,że tak znowu być nie może i miała jakąś kasetę czy tam płytę (dawno to już było) i ćwiczyła od początku do końca chyba co drugi dzień jak nie częściej przed telewizorem i normalnie nawet nie było śladu po napuchnięciu!
No i kręgosłup jej nie bolał.
Więc no trzeba coś postanowić
to moze masaze ud nie zaszkodza? ja mam ochote an rower, jak jzu wspominałam to jezdzilamd zienw dzien po minimu godzinie. teraz jakos mi tak glupio nie ejzdzic. Ale czekam jeszcze..... Czekamna pierwsze usg by wiedziec ze jest wszytsko ok, no i jeszcze raz by sie zapytac lekarza. A Wy jak myslicie o rowerze?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-08-03, 15:09   #1388
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Kurde niemam w sklepie niedaleko mnie farb bez amoniaku. Musiala bym jechac w miasto. A np jak bym farbowała szamponami koloryzujacymi? One chyba nie maja w skladzie amoniaku?
nie szamponetki sa bez amoniaku, dlatego krócej kolor na włosach sie trzyma

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

co do rowera to jedni są za a inni mówią że nie wolno... więc sama też nie wiem jka to jest... to chyba od przebiegu ciąży zależy,wiesz?

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-08-03, 15:11   #1389
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witajcie

No i po pierwsze nalezy Wam sie lanie za to ze tyle naskrobalyscie
Ja od rana lezakuje w lozku, maz na szczescie poszedl do pracy na popoludnie to zrobil sniadanie i obiad..
Mysle ze zlitowal sie nade mna, bo pol nocy przesiedzialam nad miska
dziewczyny mdlosci u mnie sa coraz gorsze, juz nie mam sily
ostatnio chociaz noce mialam spokojne, a teraz cala noc mnie nudzi i ciagnie do wymiotow
Nie podoba mi sie ta ciaza, w poprzedniej mialam mdlosci, do 4 m-ca ale nie takie
Nie mam ochoty na jedzenie wogole, chyba schudlam cos czuje a synek mnie dobija swoim ciaglym "nie" i tym ze nie sika na nocnik tylko ciagle w majteczki

gucia to u mnie jeszcze moze z tydzien musze sie pomeczyc juz nie wiem co o tym myslec...Ten mamarin to w sumie nie lek zawiera imbir i wit. B6, juz nawet stracilam nadzieje ze cokolwiek moze pomoc na te okropne mdlosci Nie wyobrazam sobie chodzic teraz do pracy, podziwiam Cie, ale nie daj spokoju lekarzowi!

Gizmiatko dobrze ze wszystko ok, teraz pilnuj sie i odpoczywaj ile mozesz.

misia ja tez jak sie dowiedzialam o ciazy to nie bylam przekonana a wrecz myslalam ze chyba w niej nie jestem bo czulam sie rewelacyjnie.
A teraz? po prostu nic nie jestem w stanie zrobic tak mnie mdli cialge ale u Ciebie moze byc inaczej, kazda ciaza jest inna
na razie ciesz sie ze nic Ci nie dolega. A pryszcze i bolace cycusie to normalka

Ankhnike Ty tez sie meczysz bidulko. A w ktorym tc jestes?

aaleganja tez musze zrobic badania krwi ale poki co nie estem wstanie bo nawet jak cos przekasze to mnie zrywa do wymiotow ostro ale na czczo jest to nie do opisania

prince polo Ty kochana masz powera, tyle pierozkow zrobic

Kathi napisze Ci kochana tylko sie ogarne

szajabaja domyslilam sie ze biszkopty sa doklejone
a sen okropny...
Odnosnie sprawnosci fizycznej w ciazy masz racje, tylko ze nie kazda ma zezwolenie nawet na odrobine sprawnosci.
W poprzedniej ciazy musialam duzo lezec praktycznie od poczatku na szczescie w domu ale prawie wyladowalam w szpitalu bo tak szybko skracala mi sie szyjka po 20 tc. Wtedy juz moglam pomarzyc o szkole rodzenia, spacerach itp.. niestety

Zariah sen niezly hihi W poprzedniej ciazy snilo mi sie ze urodzilam kotka a poza tym ciagle mialam dziwaczne sny dziwne porody itd...

engela ja waze 70 kg wiec jestem blisko Twojej wagi ale ja juz rodzilam pocwiczysz sobie kochana po porodzie, teraz brzuszki sa zabronione. Ale plywanie i jazda na rowerze jak najbardziej. Tylko ostroznie z jazda na rowerze.
Mysle ze jak bedziesz u gina, to nie powie Ci ze jestes za gruba, moze powiedziec zebys uwazala z jedzeniem nie jadla za dwoch bo jak sie zbyt duzo przytyje to jednak potem jest ciezko sie ruszyc no i nogi sa bardzo obciazone.

Cytrynka to super ze wyniczki dobre no i ze na usg wszystko w porzadku

kumkura to cudownie ze wszystko w porzadku po usg

emigra poczekaj po porodzie to dopiero bedziesz sie czula jak dziewica a teraz korzystaj z przyjemnego seksiku
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:13   #1390
engela
Raczkowanie

balinka20 masz racje sama powinnam myśleć o tym,że tą wiadomością będziemy się cieszyć a nie zasmucać .
co do tego czy moja siostra może mieć dzieci zacytuje Ci słowa lekarz kiedy moja siostra się go o to zapytała : " Spróbuje Pani to się Pani dowie"
Więc oni już nie próbują zresztą się im nie dziwie bo ona leżała po zabiegu z kobietami które urodziły ... raz nawet na obchodzie jak byłam u niej lekarz podszedł do jej łóżka i zapytał : "Karmi Pani piersią?"
Jak ma się czuć kobieta której właśnie usunięto dziecko?
Stary 2011-08-03, 15:19   #1391
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
balinka20 masz racje sama powinnam myśleć o tym,że tą wiadomością będziemy się cieszyć a nie zasmucać .
co do tego czy moja siostra może mieć dzieci zacytuje Ci słowa lekarz kiedy moja siostra się go o to zapytała : " Spróbuje Pani to się Pani dowie"
Więc oni już nie próbują zresztą się im nie dziwie bo ona leżała po zabiegu z kobietami które urodziły ... raz nawet na obchodzie jak byłam u niej lekarz podszedł do jej łóżka i zapytał : "Karmi Pani piersią?"
Jak ma się czuć kobieta której właśnie usunięto dziecko?
Pomyśl o tym w jeszcze jeden sposób- moze ta wiadomość zmotywuję ja jeszcze bardziej do starań nie zdziwie się jak za jakiś czas i ona sie pochwali że jest w ciązy
Bo może ją tamto nieszczęście zniechęciło...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-08-03, 15:22   #1392
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
emigra poczekaj po porodzie to dopiero bedziesz sie czula jak dziewica a teraz korzystaj z przyjemnego seksiku
ale wam dobrze mi na sama mysl robi sie nie dobrze moj TŻ stara sie to zrozumieć
Stary 2011-08-03, 15:24   #1393
engela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ale wam dobrze mi na sama mysl robi sie nie dobrze moj TŻ stara sie to zrozumieć
Mam dokładnie tak samo zero ten tego i nie mam pojęcia dlaczego...
Stary 2011-08-03, 15:26   #1394
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Mam dokładnie tak samo zero ten tego i nie mam pojęcia dlaczego...
dla mnie tez to było niezrozumiałe,ale powiem Wam że minęło mam nadzieję,że bezpowrotnie Wam też to przejdzie

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-08-03, 15:29   #1395
engela
Raczkowanie

oby
Stary 2011-08-03, 15:36   #1396
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

mam nadzieje ze przejdzie bo inaczej pajęczyna zarośniemy
Stary 2011-08-03, 15:42   #1397
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Kathi oto przepisy:

Sałatka z kurczakiem i ogórkami:

Składniki:
- 3 filety z kurczaka
- 3 woreczki ryżu (ważne zeby ryz byl sypki)
- ok. 7 średnich ogórków konserwowych
- ok. 2 duże ogórki świeże
- jogurt naturalny duży (200 ml)
- majonez kielecki (ok. 3-4 łyżek)
- czosnek (wg uznania ale sałatka ma pachnieć czosnkiem) Ja daje ok. 5 ząbków

Wykonanie:
Filety z kurczaka pokroic w kostke, troche posolic i dusic na oliwie. Ryż ugotować i wystudzic. (Ryż w trakcie gotowania troche posolic). Zetrzeć ogórki konserwowe i świeże na grubek tarce. (Ja robie to w malakserze na grubych oczkach). Czosnek rozdrobnic w wyciskarce, dodac do jogurtu, dodac majonez i calosc wymieszac. Dodac do salatki i salatke odstawic w chlodne m-sce.
Ta salatka jest przepyszn oczywiscie dla tych ktorzy lubia czosnek.

Salatka z tunczykiem

Skladniki:
- ok. 6 jajek duzych
- cebula srednia
- tunczyk w puszce w sosie wlasnym
- kostka sera zoltego
- kukurydza w puszce
- majonez

Wykonanie:
Jajka ugotowac, cebule pokroic w kosteczke, ser zolty utrzec na tarce, z kukurydzy odlac wode a tunczyka odsaczyc. Z jajek wyjac zoltka, zetrzec je na tarce, a bialka pokroic w kostke.

Ukladac w nastepujacej kolejnosci:
na samym spodzie miski: bialka jajek, cebula, polowa puszki tunczyka, wartswa majonezu, kukurydza, ser zolty, druga polowa puszki tunczyka, wartswa majonezu i pokruszone zoltka.
Zoltka mozna jeszcze ozdobnie polac ketchupem jesli sie lubi, wtedy fajnie zaostrza sie smak.

Taka salatke mozna polozyc na stol, ale przed skosztowaniem ja i tak mieszam wszystkie skladniki, bo wtedy wydaje mi sie smaczniejsza

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze przejdzie bo inaczej pajęczyna zarośniemy
mysle ze Wam przejdzie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:55   #1398
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

ta sałatka z tuńczyka jest po prostu świetna!! Uwielbiam ją!!! Już chyba wiem co na obiad zjem,mniam mniam

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-08-03, 15:58   #1399
engela
Raczkowanie

łooo mnie bierze po południowe znużenie dosłownie mogłabym zasnąć teraz wszędzie i w każdej pozycji
choćby zamknąć w się w kibelku i 5 minutek podrzemać
Stary 2011-08-03, 15:59   #1400
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

to w pracy jesteś??

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-08-03, 16:01   #1401
engela
Raczkowanie

tak w ogóle to przeglądam łóżeczka dla bobasków i łapie się za głowę to co mi się podobają łooo ja jakie drogie
chyba zostanie nam Ikea tak myślę...

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
to w pracy jesteś??
yhm.. w pracy, pracy
Stary 2011-08-03, 16:02   #1402
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
tak w ogóle to przeglądam łóżeczka dla bobasków i łapie się za głowę to co mi się podobają łooo ja jakie drogie
chyba zostanie nam Ikea tak myślę...[COLOR="Silver"]
A nie masz od kogo odkupić??

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-08-03, 16:39   #1403
engela
Raczkowanie

Pewnie by się ktoś znalazł, kwestia popytania
Jak na razie myślimy na tym
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997
do tego szuflada na dół no i jakaś komoda-przewijak
marzy mi się też baldachim do łóżeczka bo póki co planujemy dzidzi miejsce razem z nami w pokoju żeby spokojnie można było coś robić wieczorem przy świetle a maleństwu zasłonić, a potem remont generalny mieszkania,albo zamiana na inne i oddzielny pokoik
a Ty już o czymś myślałaś?
mi takie planowanie pomaga uspokoić nerwy
Stary 2011-08-03, 16:40   #1404
Zariah
Rozeznanie

balbinka nie martw sie na zapas... co inego hipotetyczne gledzenie ze sa "za mlodzi" na dziadkow itd. gdy dziecka jeszcze nie ma, a co innego jak juz stana przed faktem ze maluszek w drodze. Moze pierwsza reakcja bedzie niezbyt przychylna ale otrzasna sie i wtedy beda sie cieszyc
trzymam kciuki zeby bylo dobrze.

engela za Ciebie tez kciuki trzymam oczywiscie - zeby sie rodzinka ucieszyla z maluszka kciuki

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jakbyś półleżała na krzesełku, z wyciągniętymi nogami i wyprostowanymi plecami.
uu to trudne bedzie - szczegolnie gdy ma sie duzo pracy. No ale sprobuje dzieki

Cytat:
Czy moge sobie zafarbowac włosy normalna farbą? czy lepiej wybrac szampon koloryzujący?
No i w ogole czy moge sie na celulit smarowac balsamami? oczywiscie dół nogi pupa. Chce zapobiegac a ze lubie sie masowac wieczorami po kapieli to niewiem czy moge czy lepiej nie? Jak myslicie.
rozne sa poglady na temat farbowania.
Mnie lekarz powiedzial ze to nie szkodzi ale jesli sie boje to mam robic pasemka a nie cala glowe. Przy pasemkach farba nie dotyka skory glowy, a przy calej glowie farbowanej dotyka. Przez wlos farba nie przenika do organizmu a jedynie przez skore glowy.

Co do kremow to roznie jest. Generalnie chyba tylko te przeznaczone dla kobiet w ciazy w I trymestrze... ale w sumie nie wiem wiec nie bede gadac rzeczy wyssanych z palca

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 16:41   #1405
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego się zabezpieczaliśmy więc tym bardziej jestem w szoku... Brałam tabletki,ale teraz miałam przerwę żeby organizm odpoczął no i prezerwatyw używaliśmy co jak co, ale w tych sprawach to ja jestem uświadomiona

No to w taki razie brzuszki już wykreślam z listy aczkolwiek bardzo Wam polecam właśnie takie kółko (nie pamiętam jak się to nazywa profesjonalnie) co się kładzie na podłodze przytrzymuje rękami np.o parapet i się kręci tułowiem, ćwiczy się na tym mięśnie skośne brzucha i pięknie widać wtedy wcięcie A sam przyrząd jest śmiesznie tani bo ja go kupiłam np. w Tesco za 20 zł
Co do diety to dla mnie bycie na diecie oznacza nie jedzenie słodyczy itp. śmieciowego jedzenia... więc myślę,że to jak najbardziej dobra dieta dla maluszka

Obawiam się właśnie,że jak pójdę do lekarza to mi powie,że jestem za gruba i muszę mocno uważać...

Balbinka20 ja też się obawiam reakcji rodziców nawet nie mam pomysłu jak im powiedzieć, ale to będzie ich pierwsze wnuczka/wnuczek i tym samym jak na razie jedyne maleństwo w rodzinie więc siłą rzeczy pewnie będą się cieszyć
Widocznie ''cos'' zrobiliscie zle w tym zabezpieczeniu, bo mysmy kilka lat na gumeczkach jechali i chocby nie wiem co nie chcialy peknac/zawiesc po prostu

co do koleczka - hula hop- zapomnij w ciazy o takich gadzetach. W ciazy na poczatku nie wolno nawet masowac/glasakch brzucha bo moze to wywolac skurcze macicy i poronienie, co dopiero krecic hula hop
Cytat:
My mielismy w planach cywilny ale się jakoś rozmyśliliśmy i teraz może troszkę załuję, bo obyłoby się bez "trucia" calej rodzinki... Mnie tez nie zależy na opinii innych (sam wyjazd za granicę tuż po maturze z !chłopakiem!-bo nawet nie był jeszcze wtedy narzeczonym to był podobno niezłym zgorszeniem) ale pochodze z typowej wsi i tam nie da sie nie być pod lupą.... No cóż ale będę poważna i im powiem po badaniu (bo nie chce zapeszać mimo to) i zobaczymy co powiedzą

A co do tabletek to byłam strasznie sumienna Ale piłam jakieś herbatki odchudzające to fakt i nie sprawdziłam czy nie będą obniżac skuteczności... poza tym brałam Yaz a one zbyt skuteczne ponoć nie są...
Ja tez bralam yaz ale mi nie sluzyl, tzn w ciaze na nim nie zaszlam, ale czulam sie ciazowo przez caly czas brania.

Co do pochodzenia, to tez pochodze z malej wioski gdzie wszyscy sie znaja i wszystko wiedza, wiec jak sie roznioslo ze mam chlopaka niemcy (gdzie moj maz jest polakiem tylko mieszka od dawna w de) to byl szum, szok i nie wiem co jeszcze a juz jak sie wyprowadzilam do niego to traktuja mnie jak obca
Cytat:
co do balsamowania to nie jestem pewna, napewno nie mozesz stosowac balsamow rozgrzewajacych, no i jest na wizazu chyba taki watek o kosmetykach w ciazy gdzie dziewczyny wpisuja sklad i odpowiadaja czy mozna czy nie.

a jesli chodzi o farbowanie wlosow to bzdura z zakazem farbowania normalnymi farbami. zeby amoniak zawarty w farbie mogl zaszkodzic dziecku musialabys caly dzien siedziec z nosem w misce z farba i to wdychac. obalono juz mit o tym ze amoniak odklada sie gdzies przenikajac przez skore. farbowac wlosy mozna przez cala ciaze, znam kobiety ktore robily sobie pasemka przez cale ciaze i wszystko bylo w porzadku, lekarze nie mieli nic przeciwko.
Cytat:
co do farby to moze zrezygnuj bo amoniak podobno może szkodzić (bo tez chciałam sie farbować)... a pod pytaniem o balsam brązujący tez się podpisuje,bo nie wiem czy czasem nie skończy to się jakimiś przebarwieniami?? Jeśli chodzi o ten przeciw rozstępom to to przeciwwskazań ponoć żadnych nie ma...
balsamy brazujace sa dozwolone w ciazy, nie pamietam juz gdzie wyczytalam, ale mozna

przeciw rozstepom polecam babydream lotion z rossmanna - mozna uzywac od 1 miesiaca ciazy, szybko sie wchlania, o dzialaniu nie moge jeszcze wiele powiedziec, ale skora po nim jest gladsza
Cytat:
nie szamponetki sa bez amoniaku, dlatego krócej kolor na włosach sie trzyma

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

co do rowera to jedni są za a inni mówią że nie wolno... więc sama też nie wiem jka to jest... to chyba od przebiegu ciąży zależy,wiesz?
rower stacjonarny mozna, ale zwykly absolutnie ze wzgledu na ryzyko upadku
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

ale to nie bylo przyjemne.... i ja czulam dyskomfort i maz z tym ze on nie obyl sie bez tej przyjemnosci koncowej a ja tak .... czulam tylko tarcie, nic wiecej. No ale bedziemy probowac dalej o ile sie nie zgorszyl
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 16:48   #1406
prince_polo
Zakorzenienie

ja i tak juz wybrałam szampon koloryzujący. Chce na czekoladowy braz wloski wiec najpierw spróbuje w tamte wakacje miałam taki kolory były ok, ale potem mialam juz duzo jasniejsze ciagle wiec niewiem czy sie odnajde w takich ciemnych Aczkolwiek do sukni slubnej i kreconych długich wlosow podobaja mi sie wlasnie takieciemne
wlasnie siedze zszamponem na łbie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-08-03, 16:48   #1407
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
chyba zostanie nam Ikea tak myślę...

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

yhm.. w pracy, pracy
Ja tez ciagle tylko narzekam ze wszystko takie drogie, ale tutaj lozeczka ponizej 100 euro sie nie dostanie, na wozek trzeba szykowac 350-400, komoda z przewijakiem 200, do tego jakas szafa na ubranka tez z 200 i niezla sumka sie robi .... ine mowiac o ubrankach, kosmetykach, poscielkach, hustach, itp dobrze ze nie kupuje sie wszystkiego na raz tylko tak po trochu
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 16:57   #1408
Zariah
Rozeznanie

Exclamation Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

u mnie tez drogo strasznie.
Jak raz obejrzalam gazetke z wyprawka dla niemowlaka to padlam.
Bede szukac od kogo tu odkupic wozek w dobrym stanie chyba.

Lozeczko juz nie jest takie drogie.
Wozek chyba najdrozszy

No ale zobaczymy
mnie tak cieszy to szukanie rzeczy dla malenstwa, ale chwilowo nic nie rozwazam na powaznie bo boje sie zapeszyc.

Glupek jestem. W zabobony normalnie nie wierze, czarny kot, drabiny i 13 piatki to dla mnie nic. No ale jakos z ciaza jestem przewrazliwiona...

MAM PYTANIE
Odczuwam takie jakby ciagniecie w dole brzucha. To nie jest bol. Tak jakby mi ktos naciagal podbrzusze?
Czy Wy tez odczuwacie cos takeigo?
To nie boli ale przyjemne tez nie jest...

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-08-03 o 17:13
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:11   #1409
engela
Raczkowanie

emigra no cóż nas raz zawiodła gumka
nie wiem tylko z której mojej wypowiedzi wnioskujesz,że piszę o hula-hop ?
przecież hula-hop nie położysz na podłodze i nie będziesz na nim stać i kręcić tułowiem ?
ooo mam to jest twister czy jakoś tak więc w żaden sposób nie naciska się na brzuszek tylko ćwiczy skośne mięśnie brzucha.
Stary 2011-08-03, 17:17   #1410
prince_polo
Zakorzenienie

ja tez takie cos czuje , tez mnie czasami ciągnie podbrzusze...

Dupa dziewczyny szampontka prawie ze nie chwyciła moich wlosow

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości