|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
Są pewne miejsca,gdzie psa się nie powinno wyprowadzać. Gdy jest zakaz, to należy się zastosować, racja. |
||
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Skoro już o temacie psów mowa... Aktualnie w domu mam małego kota, który biega sobie po piwnicy i po klatce schodowej (mieszkam w domu na wsi). Usłyszałam, że miauczy to poszłam do niego i na schodach się z nim bawiłam. Wyobraźcie sobie moje przerażenie, gdy zobaczyłam, że do domu wbiega mi pies sąsiadów i wchodzi na klatkę schodową (miałam drzwi od tyłu otwarte). Dobrze, że wzięłam kota i szybko się schowałam w domu, bo nie wiem co temu psu może odbić. I to już nie pierwsza taka sytuacja, bo wielokrotnie widziałam, że szczekał na dzieci, które wracały z pobliskiej szkoły.
Dzisiaj pogadam z właścicielami psa, bo miarka się przebrała. |
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Od razu przypomniala mi się sytuacja z dość wczesnego dzieciństwa, jak bawiłam sie w piaskownicy, a nagle wleciał do niej wielki pies sąsiadow (nie mam pojęcia co to za rasa), który słynął już z tego że jest groźny. Właściciel psa stał sobie przy klatce oddalonej o około 20 metrów (na dodatek nie widział piaskownicy, bo była za garażem) podczas gdy ten zaczął mnie drapać. Mój ojciec zrobił wielką awanturę, przeprosili, ale psa dalej nie wyprowadzali na smyczy
![]() A właściwie to nigdy nie pomyslałam, żeby nosić gaz pieprzowy w obronie przed psami Co prawda noszę w torebce, ale tylko w obawie przed gwałcicielami i zlodziejami.
Edytowane przez carpaibex Czas edycji: 2011-08-03 o 14:35 |
|
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
Chyba też o tym pomyślę. Sama nie mam psa, ale często boję się iść na spacer, bo na wsi mało kto trzyma psy zamknięte. Jedynie te wielkie, chociaż mojego brata kiedyś gonił jeden z tych groźnych (rasy nie pamiętam).
Nie przepadam za psami, nie ufam im - po prostu się ich boję. Co innego jakiś mały u koleżanki, który nigdy na mnie nie szczekał i mogę się z nim bawić, a co innego jakiś obcy pies. Zwierzęta są nieprzewidywalne, nie powinno się im ufać w 100%. |
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
ja też nie lubię kiedy duże psy biegają same po wsi - boję się wtedy wyjść z psem mojej babci na spacer. Już trzy razy miałam taką sytuację, że duży pies nas zaatakował - dwa z pobliskich domów , jeden spuszczony na spacerze -był z właścicielem, który jakoś specjalnie się tym nie przejął. Nasz pies wtedy uciekł , ja z płaczem biegnę przez wieś,znalazłam go pod bramą.
Są duże psy, które nie atakują, mogą być spuszczone, ale słuchają każdego polecenia właściciela. Wtedy nie mam nic przeciwko. Nie jestem też zwolenniczką trzymania psa na uwięzi -jeśli ma być łańcuch, to niech będzie on długi, właściciel niech zagląda do psa, aby pies nie czuł się samotny i niech oczywiście wypuszcza go od czasu do czasu na ogród lub wychodzi z nim na spacer . Edytowane przez Noa_ Czas edycji: 2011-08-03 o 15:16 |
|
|
|
#516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie dziwi,że ludzie nie myślą o tym,że jak się ma psa (obojętnie jaka płeć) i nie chce się mieć stadka szczeniaków to trzeba działać. Sami się zabezpieczają ale o zwierzakach nie pomyślą. One same siebie nie będą kontrolować. Branie suki z cieczką na ręce na spacerze i odganianie on niej osobników płci przeciwnej jest jak stosunek przerywany u ludzi. Mam sukę ze schroniska, widziałam ile jest psów, których nikt nie chciał. Po co produkować kolejne?
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
'Skopałam tego psa jak tylko się da'??
Kobieto opanuj się. Chyba taka już natura, że pies będzie ganiał za suką. Owszem właściciel nie powinien go puszczać luzem i powinnaś mu to powiedzieć. Ale żeby skopać psa żeby nie podchodził do suki???
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2011-08-03 o 16:00 |
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze bardzo przywiązuje się do zwierząt, psy są wg mnie najwierniejsze. Miałam swojego 16lat i płakałam po nim jak po stracie bliskiej osoby
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi ostatnio koleżanka..która chyba zaczęła mnie uważać za swoją przyjaciółkę, ale czy ludzie nie widzą żę ta druga osoba nie jest zainteresowana i nie odwzajemnia odczuć? Nie opowiada za dużo o sobie itd?
A co najlepsze kumplem moim jest jej przyszły mąż (w sobotę biorą ślub). I z tego powodu ona ma być moją mega super kumpelą? A nawet chyba chce być lepszą, takie mam wrażenie.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2011-08-03 o 16:41 |
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
eeee dziwi mnie takie nietaktowne dowartościowywanie się
gadają nie wiem, cztery koleżanki "oh na ten mój trądzik to mam davercin" "oj rozumiem cię, ja używam tego i tamtego" "och tak tak... ile ja ostatnio czekałam w kolejce do dermatologa! ale trochę mi się po tabletkach poprawiło" na to jedna z nich "OCH A JA NIGDY NIE MIAŁAM PRYSZCZY I MAM IDEALNĄ CERĘ, ANI JEDNEGO PRYSZCZ HIHI MOŻECIE MNIE ZABIĆ" takiej osobie mam ochotę przyłożyć. |
|
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
muszynianka zgadzam sie
, ostatnio uslyszalam pod swoim adresem taki oto tekst dawnej dobrej kolezanki:" no moze i jestes ladna, skonczylas studia, ale to JA mam dzieci "szkoda, ze nie dodala, ze mieszka z tesciami, dwojka dzieci i mezem (zdradzajacym) w malym mieszkaniu. a dzieci ma... bo to juz byl czas najwyzszy(!)...skonczyla 23 lata
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
#523 | |
|
Rozeznanie
|
Tak, nie ma to jak takt i odrobina kultury.
Mnie dziwi pogląd mojego taty, że jakbym była głodna/nie miała nic innego to zjadłabym coś czego nie lubię. Np. moi rodzice jedzą inną wędlinę niż ja, ja lubię chudą z kurczaka tylko, a oni lubią różne szynki i inne. Jak nie ma 'mojej' wędliny to mój tata wciska mi tą ich na siłę twierdząc, że jakbym nie miała wyboru/wyprowadzę się na studia/będę naprawdę głodna to będę jadła aż mi się będą uszy trzęsły i nie dociera do niego, że wolałabym zjeść suchy chleb niż jeść coś co mi nie smakuje. Oczywiście nie jadam ich wędliny i wychodzi na to, że mam za dużo w d.. No ale ktoś mnie nauczył, że jemy jedynie chude mięsko, prawda?A kto? Tatuś, który rozpieszczał swoje dziecko i każdy tłuszczyk odkrajał, bo Justynka nie lubiła![]() A wiecie co jest najśmieszniejsze w tym wszystkim? Że on jak był mały to nie zjadł truskawek dopóki babcia mu ich nie obrała, żeby nie było tych żółtych pestek ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
No co ty wiesz o życiu. Masz urodę i wykształcenie. Co to jest w porówaniu do posiadania dziecka? Nic.
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest tak samo... ja wolę nie zjeść niż zjeść coś czego nie lubię, a niektórzy uważają że wybrzydzam. Nie zjem to będę głodna i tyle. Co za filozofia :d
|
|
|
|
#525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiadomo, że się da. Ja taki instynkt mam już od 16 roku życia, do dziś, lecz w życiu nie jest tak kolorowo, żeby było od razu jak się chce. Co do psów, to ja mam małego kundelka. Ona ma już 11 lat. Kocham ją jak członka rodziny. Ona jest bardziej przywiązana do mojej mamy i jak jej nie ma ,to czasem wyje z tęsknoty, a mieszkamy na parterze. Ale staram się to dusić w zarodku i zajmuję się nią wtedy i jest lepiej . No, ale gdyby nie mama, to chyba by zmarła z tęsknoty. Tak kocha. Psów tylko nie lubię groźnych, bo się ich boję. Tak to lubię wszystkie psy, choć trochę wolę koty ![]() Nie mogłabym skopać , w wymienionej tu gdzieś sytuacji wezwałabym Policję, a nie kopała. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-03 o 17:24 |
|
|
|
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wrecz bo kojarzy mi sie z jedzeniem dla kota z puszki ) i gdy nie osiaga celu po ktoryms razie wrzeszczy przez pol stolu "obs kiedys kamienie zzerala, wtedy zaczniesz jedzenie szanowac"![]() jj4u no niestety jak widac niewiele wiem . zreszta ta kobieta to temat rzeka, kiedys mnie przekonywala, ze powinnam byc z eksem (wyjatkowo mily czlowiek, grozil smiercia wszystkim, ktorzy sie do mnie odzywali sam zdradzajac na lewo i prawo i robiac rozne "fajne rzeczy") bo mialabym dziecko![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś mama była w szpitalu i to tatuś miał rządzić w domu (choć to ja dostałam pieniądze na codzienne spożywcze zakupy ![]() No, ale tatuś to tatuś, przyzwyczaiłam się. W ogóle jest on specyficzną osobą, mogłabym wymieniać: na imprezy rodzinne nie chodzi, do mojego TŻ-a przez 7 lat odezwał się może z 5 razy, a najlepszy kontakt spośród domowników ma z... naszym kotem.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#529 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Ale przyznam, że czasem o wiele bardziej mnie osłabia jak ktoś z perfekcyjną cerą niczym z fotoszpoa wtrąci: "ojej, a ja to mam problem z cerą... już sama nie wiem w co zainwestować", to czasem mam ochotę powiedzieć, żeby zainwestowała w mózg :P
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
akurat nie wiem, rzeczy na które nie ma się wpływu krzywe zęby, nos, czy trądzik to dość drażliwa sprawa i nie wiem jak można coś takiego komuś wytykać, tym bardziej tak się szczycić gdy osoba przeżywa załamanie nerwowe
|
|
|
|
#531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mojego obiad bez mięcha to nie obiad. Jako, że w wakacje obiady zwykle gotuję ja, to się nasłucham uwag co do menu: jarzynowa - ohyda, ogórkowa - no way, zapiekanka z makaronem, z żółtym serem - nie do zjedzenia, spaghetti bez mięsa, wszelkie duszone warzywa, ryż - kto się tym naje? Najlepiej codziennie urozmaicone menu w stylu: ziemniaki z okrasą-sztuka mięcha/kotlet-mizeria/sałata ze śmietaną. Albo bigos Na szczęście fizycznie jest aktywny i chyba tylko dzięki temu jest szczupły i cholesterol w normie
|
|
#533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
". Nie wiem, w jakim celu ludzie piszą takie coś
|
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój się w pracy narobi, więc pewnie wygłodniały wraca. Dziwi mnie jego pogląd, że mięso to podstawa żywienia. A, i jeszcze nie mogę zrozumieć zwyczaju u mnie w domu, że odkąd żyję, niedzielny obiad to ZAWSZE: ziemniaki+kurczak+surówka z białej kapusty. W całym moim życiu był może 1 wyjątek od tej reguły - zapiekanka, ale... z ziemniakami i mięsem, i oczywiście kapustą kiszoną.
|
|
|
|
#535 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Sama już nie mam większych problemów. Tzn nierówny koloryt, drobne syfki, świecę się jak latarnia. Ale nie ośmieliłabym się narzekać i porównywać do osoby z zaawansowanym trądzikiem, której nic nie pomaga. Nie wiem, może to przyczyna, że sama swego czasu miałam baaardzo kiepskie okresy z cerą i to po prostu rozumiem, a może dlatego, że mam więcej empatii niż ta wielkości łyżeczki od herbaty u niektórych. Trudno powiedzieć. Ale w każdej kwestii wypadałoby mieć trochę wyczucia
|
|
|
#536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. No i mały dodatek, to oczywiście sałatka z kapusty albo ogórki kiszone .Dlatego w moim domu rodzinnym każdy gotował sam dla siebie, od kiedy skończyłam 12 lat .
|
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[Wciągnął mnie ten wątek. Piszę pracę mgr o Wizażu, a od wczoraj nienajlepiej się czuję, więc sobie tutaj dyskutuję. No, ale po kolacji wracam do analiz wizażowego slangu.]
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
to ja jestem takim typowym polskim chłopem
pod względem jedzenia. Jeśli w obiedzie nie będzie chociaż kawałeczków mięsa, to się nie najem ![]() kiszka + ziemniaki + kapusta kiszona makaron świderki + warzywka + kawałki mięsa pierś z kurczaka + ziemniaki + surówka sznycel + ziemniaki + buraki pierogi też koniecznie z mięchem
|
#539 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
. Ale nie martw się. że pies wymiotuje trawą, on tak sobie oczyszcza przewód pokarmowy. |
|
|
|
|
#540 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to pytania typu " Co ty masz na twarzy" "Dlaczego masz krosty, czemu z nimi nic nie robisz" zadawane przez osoby z cerą pupci niemowlęcia w szkole są na porządku dziennym ;/
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

Co prawda noszę w torebce, ale tylko w obawie przed gwałcicielami i zlodziejami.

"

Na szczęście fizycznie jest aktywny i chyba tylko dzięki temu jest szczupły i cholesterol w normie