|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
U nas problemów kupkowych ciąg dalszy. Dziś zaaplikowałam czopka glicerynowego i dopiero poszło. A wcześniej płacz i prężenie.
Daje jej plantex (to wypija ze smakiem). Herbatki koperkowej nie chce, myslałam, ze jak jej dam ta słodzoną granulowaną to wypije- ale nie. Kupiłam tez granulowaną rumiankową (ale tez słodzona) to pije chętnie. Wodą pluje. Dziewczyny czym i jak czesto przepajacie maluchy. Zaneta byłaś dzielna
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Żaneta - witaj po powrocie! Na potówki polecam puder, albo mąkę kartoflaną. U nas zeszło po tym na drugi dzień.
Cookie, współczuję akcji z mężem. Może da się to zrzucić na braki snu? Choć jak dla mnie to i tak zachował się koszmarnie. Brumek - pytałaś czy Ci nieszczęśni faceci nie dają oznak wcześniej swojego zachowania.... ja właśnie ostatnio rozmyślałam, jak dobrze trafiłam ze swoim ukochanym. Była u nas dziś położna - prosiłam żeby przyszła, bo miałam kilka pytań. Stwierdziła m.in. że mała ma chyba alergie pokarmową - to w odpowiedzi na pytanie o początki wysypki na twarzy. Musiałam z niej wyciągać na co to może być i zacznę od ograniczenia przetworów mlecznych. Zobaczymy co to da. Dla mnie to tragedia, bo ja żyję na serach, jogurtach, śmietanie. A tak się cieszyłam, że do tej pory jadłam tyle rzeczy i nic małej nie było... Co jeszcze może być przyczyną uczulenia? Wiem, że jajka, ale tych nie jadłam. Z owoców jem jabłka i gruszki - to raczej nie to. Coś z warzyw??? |
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie bardzo mi przykro z powodu tego co się dzieje
masz Nas i Nasze wsparcie Patik mi tak wkręcały podczas porodu, że aż się dziwię że się nie zbuntowałam,ale olałam sprawę.Pytam jakie mam rozwarcie, jedna mi mówi, że na 3 palce, przyszła druga zmiana to ta mi mówi na 6 cm - myśląc że Ja nie wiem że 3 x2 się robi i że lada moment będzie końcówka. Pytam o 18stej czy urodzę do 19stej a ona mi : spokojnieee jeszcze chwila i będzie mała z Nami... te spokojnie trwało 2h ! i wiedziała o tym,że do 19stej nie dam rady,bo miałam skurcze za słabe bo tą glukozę mi podali. Tak samo dali mi 2 czopki "rozkurczowe" które się miały nazywać chyba "sraczkowe" bo mnie tak pogoniło po nich, że ola BOGA ! Albo jeszcze była godzina 19sta-chyba to położna mówi, niech dzwonią po męża - wcześniej pojechał po męża mojej kuzynki, że do 2 h urodzi - powiedziała 2h żeby on nie jechał szybko... a on ponoć jechał jak poparaniec. Beatko na szczęście już przechodzi... teraz mała kruszyna nawet tym, że się uśmiecha, patrzy wynagradza wszystko. Ale nie powiem miałam mega doła.. Moja mała właśnie siedziała GODZINĘ ! na cycu. W między czasie musiała mamusię "poobserwować" i na sam koniec walnęła taką kupę, że była brązowo-zielona aż po same pachy Tatusie aż dał dyla Królewna pojadła potem ponownie zjadła i śpi ![]() Mamy już chrzest załatwiony szybko, nie ? ![]() 4 września ![]() Tylko musimy zrobić jeszcze jakieś nauki, blllleeeee ! |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Niosę wieści od Słoneczka
"Urodziłam dziś o godz 14,10 Maksymilian waży 3650g 56cm 10pkt. Miałam cesarkę po 16 godzinach bóli krzyżowych i bez postepu rozwarcia. Leże teraz obolała i znieczulenie puszcza. Wyślę zdjęcie jak będę mogła wstać" pozdarwia nas gorąco i śle buziaki ![]() jak cudnie że Słoneczko nareszcie ma już Maksi obok siebie ![]() Słoneczko - gratulacje kochana
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
o jejuniu, wlasnie zdalam sobie sprawe, ze zaczelam dzisiaj 38tc
![]() o, ale co tam moj 38tc - Sloneczko WIELKIE WIELKIE GRATKI!!! ![]() ![]() klask i:WITAMY MAKSIA!!!!Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-08-03 o 19:05 |
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Crazy Ja piłam sok jabłkowy w sumie kompot i nie wiem właśnie czy moja mała królewna nie zrobiła takiej "niespodzianki" po tym kompocie, albo po soku marchewkowym. Na pierwszej stronie zobacz dieta mamy karmiącej i sobie wyciągnij wnioski, co może dzidzię uczulać
Agni82 a kiedy masz jechać na IP?! jak się czujesz ?! ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Wyobrażam sobie ten ból ![]() Dzielna mamuśka !! |
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słoneczko -ogromne gratulacje!! |
|
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
I teraz mi powiedzcie, ze nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej
. Jest, bo trzeba uważać co się je. Ja w ogóle nie jem nabiału od porodu, no może troszkę mleka do kawy inki albo jogurtu naturalnego do mizerii. W ogóle nie jem sera, jogurtów, śmietany. Pamiętam jak syn się męczył i teraz nabiał ruszę dopiero za jakiś czas, jak układ pokarmowy małej dojrzeje.Aleee są też wyjątki - dzieci, przy których karmieniu można od razu wszystko jeść - znam takie dziecko , znajoma posiada i sobie chwali .Schabowe na drugi dzień po porodzie wciągała i małej nic nie było .
|
|
#2351 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie życia bez nabiału. Nie wiem co to będzie, jeżeli sprawa się potwierdzi.... |
||
|
|
|
#2352 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie węższe od tych Triumphów, które wczoraj mierzyłam. Tamte faktycznie byle szerokie.Cytat:
Niestety ja dałem jeszcze więcej ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Brawo, choć współczuję męczarni Cytat:
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaaaa
aby mało szyli, prawie w ogóle !!
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Testow takim malym dzieciom sie nie robi, bo sa niemiarodajne ale na nietolerancje laktozy robi sie test kerrego (nie wiem czy tak sie pisze)
|
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo brzuszki i mamusie
![]() na wstępie ogromne buziaki dla zanetko dziękuję za opis, pieknie to ujełaś a z chrztem to Ci szybko poszło brumku piękny stanik ![]() a wracając do tematu chrztu to potencjalna chrzestna Mojego Dżonego-moja bratowa własnie wyznała ze jest w ciąży, w momencie chrztu bedzie ok 5-6 miesiąca.Pamietam, jak pisałyście na ten temat. I tak rozmyślałam co zrobić, ale mysle że nie powinnam zmieniać planów. Mam nadzieje że nie bedzie jej jeszcze ciężko a w zabobony nie mam zamiaru wierzyć co do mojego brzucha ból zacą być dość ostry, mąż zadzwonił dzis do naszego lekarza rodzinnego, ten przyjechał obadał zlecił badania i w sumie nic mądrego nie powiedział. A 100 zł poszło... i na koniec mam pytano Nowe Kocyki też zapewne wypadałoby wyprać co??
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Po jakim czasie puszczają szwy ?!
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Telik moja chrzestna też była w ciąży, gdy mnie chrzcili, choć jeszcze nie było widać... |
|
|
|
|
#2358 |
|
BAN stały
|
Słoneczko gratulujemy i witamy Maksymilianka!!!
Swoją droga:mój Maksiu urodził się z wagą 3650 56 cm. 10 pkt.Identycznie co? Brumku nie ramiaczka a fiszbiny. Czy okalają dokładnie pierś?Czy nie idą na plecy,żebra? Iustynko i znasz jeszcze 4 dzieci ,których mama nie stosuje od urodzenia diet. Po porodzie Krystka zjadłam w szpitalu rózne ciasta,pieczenie,schabowe ,surówki(Wielkanoc była) a teraz przy Izie szaszłyka,grochówka,bób.. .... Crazy gruszek bym nie ryzykowała. |
|
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie - mnie takie zabobony rozwścieczają i doprowadzają do szału ![]() Po trzecie - raczej tak Takie rzeczy ze sklepu to różne świństewka na sobie mają jedna, nawet takie poprodukcyjne, kurz itp. Ja ten I raz to prałam wszystko. Choćby dlatego, że kocyk uprany ślicznie pachnie i miło będzie nim przykrywać (nawet jeśli zaraz go dziecko zabrudzi ).---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
On nie ma fiszbin. Tak się sugerowałam tym, co piszą, żeby po porodzie nie używać staników z drutami, bo coś tam, że takie tylko brałam pod uwagę Więc nigdzie nie ciśnie
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-03 o 20:10 |
||
|
|
|
#2360 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
CookieMonster, normalnie mi szczęka opadła...facet zachował się kretyńsko, delikatnie mówiąc...
![]() Cytat:
![]() zaneta, witaj! dla Ciebie i dla męża!Cytat:
A Panache w ogóle sa super, na pewno warto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jakie nauki?![]() Cytat:
Cytat:
Bo każda mama musi sama dojść do tego co jej można a co nie, a nie można ustalić sztywnych reguł, określić ich jako "dieta mamy karmiącej" i podpiąć pod to wszystkich mam. ![]() Wczoraj wieczorem był u nas pan, ustalić menu na chrzciny ![]() a dziś byłam z TŻem na zakupach, kupiłam sobie sukienkę.. TŻ w pewnym momencie gdzieś poszedł i za chwilę wrócił z kwiatkami - tak bez okazji
|
|
|
#2361 |
|
BAN stały
|
Tak Brumku-mogą uciskać piers i blokować kanaliki mleczne(choć u mnie fiszbiny sie sprawdzaja) ale poza drutami jest materiał..
Jednak jak leży dobrze bo bardzo się cieszę,ze trafiłaś z rozmiarem i wygodą
|
|
|
|
#2362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczotaj jak łąziliśmy po sklepach, to mówiłam do męża że nie mogę się doczekać, kiedy sobie kupię jakiś ciuch wreszcie. Bo przez tyle miesięcy miałam posuchę w tym temacie ![]() Cytat:
Ale zanim go wybrałam przymierzyłam ponad 20 modeli
|
|
#2363 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
brumek no to niezle zabulilas oby sie dobrze nosil
|
||
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2365 |
|
BAN stały
|
Ja zawsze piore nowe ubrania,posciele,koce,kap y,bieliznę bo różne osoby mogły to dotykać.
Dla dzieci tym bardziej. Brumku świetnie,ze mogłaś poprzymierzać i dobrać ideał.Super!!! To druga skóra,wiec musi być wygodna
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Słoneczko gratulacje!!! Nerola a gdzie Ty chcesz uciekać? Kto nam będzie dawał rady, jak nie Ty-najbardziej doświadczona mamuśka? Zaneta ale się wymęczyłaś. Ale z drugiej strony popatrz na trezultat tych męk-mała śliczna .Co do nowych kocyków-prałam wszystko jak leci. |
|
|
|
|
#2367 | |||
|
Zadomowienie
|
Czesc moje kochane.................. ...
u mnie bez mian caly czas problemy z mezem.... strasznie mnie to podlamuje i dobija.... ake probuje sie skupic na porodzie i spokoju Igorka..... malo zagladam bo poprostu nie nadaje sie psychicznie do pisania..... to chyba zazdrosc ze Wam sie tak dobrze uklada ze mezowie sap rzy Was pomagaja wspieraja........ ![]() zanteko tak bardzo sie ciesze Emilie jest najpiekniejsza dziewczynka na swiecie ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2368 |
|
BAN stały
|
DaKaro bo urosnę ponad chmury
A teraz nowinka: Sezon sierpniówek rozpoczęty| ![]() Po 13 godzinach skurczy-koszmar!Przy 10 cm. rozwarcia...zdecydowano o CC...takim oto sposobem o 19:37 przyszła na świat Lili 3630 g 56 cm ogromnego szczęścia.
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zmieniaj planow, to tylko glupie zabobony! Co do prania, ja piore wszystko. (no prawie) Zaneta witaj! Dzieki za opis! Agula zaciskam kciuki! |
||
|
|
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dzis bylam na ostatniej wizycie u lekarza............. teraz zostala tylko porodowka.............
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

masz Nas i Nasze wsparcie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i:WITAMY MAKSIA!!!!

. Jest, bo trzeba uważać co się je. Ja w ogóle nie jem nabiału od porodu, no może troszkę mleka do kawy inki albo jogurtu naturalnego do mizerii. W ogóle nie jem sera, jogurtów, śmietany. Pamiętam jak syn się męczył i teraz nabiał ruszę dopiero za jakiś czas, jak układ pokarmowy małej dojrzeje.
, znajoma posiada i sobie chwali 

aby mało szyli, prawie w ogóle !!

). Ty masz jeszcze troszkę czasu