Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 18:53   #2341
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

U nas problemów kupkowych ciąg dalszy. Dziś zaaplikowałam czopka glicerynowego i dopiero poszło. A wcześniej płacz i prężenie.
Daje jej plantex (to wypija ze smakiem). Herbatki koperkowej nie chce, myslałam, ze jak jej dam ta słodzoną granulowaną to wypije- ale nie. Kupiłam tez granulowaną rumiankową (ale tez słodzona) to pije chętnie. Wodą pluje.
Dziewczyny czym i jak czesto przepajacie maluchy.

Zaneta byłaś dzielna

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 18:53   #2342
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Żaneta - witaj po powrocie! Na potówki polecam puder, albo mąkę kartoflaną. U nas zeszło po tym na drugi dzień.
Cookie, współczuję akcji z mężem. Może da się to zrzucić na braki snu? Choć jak dla mnie to i tak zachował się koszmarnie.
Brumek - pytałaś czy Ci nieszczęśni faceci nie dają oznak wcześniej swojego zachowania.... ja właśnie ostatnio rozmyślałam, jak dobrze trafiłam ze swoim ukochanym.

Była u nas dziś położna - prosiłam żeby przyszła, bo miałam kilka pytań. Stwierdziła m.in. że mała ma chyba alergie pokarmową - to w odpowiedzi na pytanie o początki wysypki na twarzy. Musiałam z niej wyciągać na co to może być i zacznę od ograniczenia przetworów mlecznych. Zobaczymy co to da. Dla mnie to tragedia, bo ja żyję na serach, jogurtach, śmietanie. A tak się cieszyłam, że do tej pory jadłam tyle rzeczy i nic małej nie było...
Co jeszcze może być przyczyną uczulenia? Wiem, że jajka, ale tych nie jadłam. Z owoców jem jabłka i gruszki - to raczej nie to. Coś z warzyw???
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:00   #2343
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

Była u nas dziś położna - prosiłam żeby przyszła, bo miałam kilka pytań. Stwierdziła m.in. że mała ma chyba alergie pokarmową - to w odpowiedzi na pytanie o początki wysypki na twarzy. Musiałam z niej wyciągać na co to może być i zacznę od ograniczenia przetworów mlecznych. Zobaczymy co to da. Dla mnie to tragedia, bo ja żyję na serach, jogurtach, śmietanie. A tak się cieszyłam, że do tej pory jadłam tyle rzeczy i nic małej nie było...
Co jeszcze może być przyczyną uczulenia? Wiem, że jajka, ale tych nie jadłam. Z owoców jem jabłka i gruszki - to raczej nie to. Coś z warzyw???
No właśnie-zgaduj zgadula.... a jakbyś poszła do alergologa? czy to za wcześnie?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:01   #2344
zanetaa88
Zakorzenienie

Cookie bardzo mi przykro z powodu tego co się dzieje masz Nas i Nasze wsparcie

Patik
mi tak wkręcały podczas porodu, że aż się dziwię że się nie zbuntowałam,ale olałam sprawę.Pytam jakie mam rozwarcie, jedna mi mówi, że na 3 palce, przyszła druga zmiana to ta mi mówi na 6 cm - myśląc że Ja nie wiem że 3 x2 się robi i że lada moment będzie końcówka. Pytam o 18stej czy urodzę do 19stej a ona mi : spokojnieee jeszcze chwila i będzie mała z Nami... te spokojnie trwało 2h ! i wiedziała o tym,że do 19stej nie dam rady,bo miałam skurcze za słabe bo tą glukozę mi podali. Tak samo dali mi 2 czopki "rozkurczowe" które się miały nazywać chyba "sraczkowe" bo mnie tak pogoniło po nich, że ola BOGA !
Albo jeszcze była godzina 19sta-chyba to położna mówi, niech dzwonią po męża - wcześniej pojechał po męża mojej kuzynki, że do 2 h urodzi - powiedziała 2h żeby on nie jechał szybko... a on ponoć jechał jak poparaniec.

Beatko na szczęście już przechodzi... teraz mała kruszyna nawet tym, że się uśmiecha, patrzy wynagradza wszystko. Ale nie powiem miałam mega doła..

Moja mała właśnie siedziała GODZINĘ ! na cycu.
W między czasie musiała mamusię "poobserwować"
i na sam koniec walnęła taką kupę, że była brązowo-zielona aż po same pachy
Tatusie aż dał dyla
Królewna pojadła potem ponownie zjadła i śpi

Mamy już chrzest załatwiony + catering
szybko, nie ?
4 września
Tylko musimy zrobić jeszcze jakieś nauki, blllleeeee !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:01   #2345
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Niosę wieści od Słoneczka

"Urodziłam dziś o godz 14,10 Maksymilian waży 3650g 56cm 10pkt.
Miałam cesarkę po 16 godzinach bóli krzyżowych i bez postepu rozwarcia.
Leże teraz obolała i znieczulenie puszcza. Wyślę zdjęcie jak będę mogła wstać"

pozdarwia nas gorąco i śle buziaki

jak cudnie że Słoneczko nareszcie ma już Maksi obok siebie
Słoneczko - gratulacje kochana

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:03   #2346
meszsares
Zadomowienie

o jejuniu, wlasnie zdalam sobie sprawe, ze zaczelam dzisiaj 38tc

o, ale co tam moj 38tc - Sloneczko WIELKIE WIELKIE GRATKI!!! klask i:WITAMY MAKSIA!!!!:ro za:

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-08-03 o 19:05
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:05   #2347
zanetaa88
Zakorzenienie

Crazy Ja piłam sok jabłkowy w sumie kompot i nie wiem właśnie czy moja mała królewna nie zrobiła takiej "niespodzianki" po tym kompocie, albo po soku marchewkowym. Na pierwszej stronie zobacz dieta mamy karmiącej i sobie wyciągnij wnioski, co może dzidzię uczulać

Agni82 a kiedy masz jechać na IP?! jak się czujesz ?!

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

Uuuuuuuu!
Wyobrażam sobie ten ból
Dzielna mamuśka !!

Stary 2011-08-03, 19:06   #2348
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

witaj w klubie i pocieszam dieta nie jest taka straszna. macie nietolerancje laktozy czy skaze bialkowa?? Przy nietolerancji laktozy jajka mozna ale musisz uwazac na wedliny, margaryny wszedzie sie czai mleko. Poza tym najpierw nie jesz przez dwa tygodnie tych rzeczy a potem robisz prowokacje i sprawdzasz, moze a noz juz przejdzie.
Stary 2011-08-03, 19:11   #2349
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
No właśnie-zgaduj zgadula.... a jakbyś poszła do alergologa? czy to za wcześnie?
Wydaje mi się, że za wcześnie. Z resztą to dopiero dzień pierwszy z tym newsem, zobaczę co mi wyjdzie, czy położna ma rację. Np dziś powiedziała mi także, że mała ma za dużą tendencję do trzymania głowy na prawo i że natychmiast muszę coś z tym zrobić (odwracać-pilnować), bo grozi mi rehabilitacja. Tymczasem, jak babcie kocham, dwa dni temu mała miała taki dzień, że nic tylko głowa na lewo. I ja walczyłam, żeby choć na chwilę dała w prawo. Także być może ocena nie jest do końca prawdziwa, a może to tylko gorszy dzień.... No tak czy siak, chciałam się tu was poradzić w sprawie tych alergii pokarmowych, żeby wiedzieć na co zwracać uwagę przy jedzeniu i co ograniczyć dla testów.

Słoneczko -ogromne gratulacje!!
Stary 2011-08-03, 19:14   #2350
iustyna1
Wtajemniczenie

I teraz mi powiedzcie, ze nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej. Jest, bo trzeba uważać co się je. Ja w ogóle nie jem nabiału od porodu, no może troszkę mleka do kawy inki albo jogurtu naturalnego do mizerii. W ogóle nie jem sera, jogurtów, śmietany. Pamiętam jak syn się męczył i teraz nabiał ruszę dopiero za jakiś czas, jak układ pokarmowy małej dojrzeje.

Aleee są też wyjątki - dzieci, przy których karmieniu można od razu wszystko jeść - znam takie dziecko, znajoma posiada i sobie chwali .
Schabowe na drugi dzień po porodzie wciągała i małej nic nie było.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:20   #2351
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witaj w klubie i pocieszam dieta nie jest taka straszna. macie nietolerancje laktozy czy skaze bialkowa?? Przy nietolerancji laktozy jajka mozna ale musisz uwazac na wedliny, margaryny wszedzie sie czai mleko. Poza tym najpierw nie jesz przez dwa tygodnie tych rzeczy a potem robisz prowokacje i sprawdzasz, moze a noz juz przejdzie.
Jaki rodzaj tej alergii to jeszcze nie wiem, jak pisałam, to opinia położnej, sprawa jest świeża. Wysypka mnie martwi od jakiś dwóch dni. Powalczę na razie sama. Jak nie będzie lepiej, to wybiorę się do lekarza, to dokładniej to zbada. Są na to jakieś testy?

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
W ogóle nie jem sera, jogurtów, śmietany. Pamiętam jak syn się męczył i teraz nabiał ruszę dopiero za jakiś czas, jak układ pokarmowy małej dojrzeje.

Aleee są też wyjątki - dzieci, przy których karmieniu można od razu wszystko jeść - znam takie dziecko, znajoma posiada i sobie chwali .
Do tej pory właśnie jadłam wszystko i dziwi mnie to, że dopiero teraz coś ją uczula. Położna stwierdziła, że to się musiało nagromadzić w ciele dziecka i dlatego dopiero teraz.
Ja nie wyobrażam sobie życia bez nabiału. Nie wiem co to będzie, jeżeli sprawa się potwierdzi....
Stary 2011-08-03, 19:29   #2352
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Brumku a nosiłaś wcześniej Panache?
Nie mają dla Ciebie za szerokich fiszbin?
Tak tylko pytam bo ja wąskofiszbinoweiec typu Freya
Bardzo ładny jest.Nie taki typowy a elegancki
Nie, nie znam tej firmy. Ale wiesz co, ja bym w życiu nie powiedziała, że on ma szerokie ramiączka. Raczej takie zwykłe Właśnie węższe od tych Triumphów, które wczoraj mierzyłam. Tamte faktycznie byle szerokie.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumek, super ten stanik się prezentuje, ale cena faktycznie powalająca.
Dzięki Niestety ja dałem jeszcze więcej

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:

Słoneczko, wreszcie się doczekałaś
Brawo, choć współczuję męczarni

Cytat:
Ja też byłam takim dzieckiem - moja mama najmniejszej diwety nie stosowała, a ja rosłam zdrowa jak koń
Stary 2011-08-03, 19:54   #2353
zanetaa88
Zakorzenienie

Agulaaaa aby mało szyli, prawie w ogóle !!

Stary 2011-08-03, 19:56   #2354
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Jaki rodzaj tej alergii to jeszcze nie wiem, jak pisałam, to opinia położnej, sprawa jest świeża. Wysypka mnie martwi od jakiś dwóch dni. Powalczę na razie sama. Jak nie będzie lepiej, to wybiorę się do lekarza, to dokładniej to zbada. Są na to jakieś testy?

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Do tej pory właśnie jadłam wszystko i dziwi mnie to, że dopiero teraz coś ją uczula. Położna stwierdziła, że to się musiało nagromadzić w ciele dziecka i dlatego dopiero teraz.
Ja nie wyobrażam sobie życia bez nabiału. Nie wiem co to będzie, jeżeli sprawa się potwierdzi....
u nas tez sie wysypka zaczelo, moze zrob zdjecie tej wysypki to porownam ze swoim malym?? I tak na dobre wywalilo nas ponad tydzien temu a tez jadlam wszystko. Teraz nam schodzi powoltku ale z kazdym dniem lepiej a ja na diecie jestem dopiero od niedzieli. Pediatra kazala tez smarowac sudokremem aby zluszczyc i kapac w kisielu z platkow owsianych. A zauwazylas jakies inne objawy?? Nadmierne puszczanie baczkow, kupka inna konsynstencja?? niespokojny sen??
Testow takim malym dzieciom sie nie robi, bo sa niemiarodajne ale na nietolerancje laktozy robi sie test kerrego (nie wiem czy tak sie pisze)
Stary 2011-08-03, 19:57   #2355
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo brzuszki i mamusie

na wstępie ogromne buziaki dla

zanetko dziękuję za opis, pieknie to ujełaś

a z chrztem to Ci szybko poszło

brumku piękny stanik

a wracając do tematu chrztu to potencjalna chrzestna Mojego Dżonego-moja bratowa własnie wyznała ze jest w ciąży, w momencie chrztu bedzie ok 5-6 miesiąca.Pamietam, jak pisałyście na ten temat. I tak rozmyślałam co zrobić, ale mysle że nie powinnam zmieniać planów. Mam nadzieje że nie bedzie jej jeszcze ciężko a w zabobony nie mam zamiaru wierzyć

co do mojego brzucha ból zacą być dość ostry, mąż zadzwonił dzis do naszego lekarza rodzinnego, ten przyjechał obadał zlecił badania i w sumie nic mądrego nie powiedział. A 100 zł poszło...

i na koniec mam pytano
Nowe Kocyki też zapewne wypadałoby wyprać co??
Stary 2011-08-03, 19:59   #2356
zanetaa88
Zakorzenienie

Po jakim czasie puszczają szwy ?!

Stary 2011-08-03, 20:01   #2357
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

klask i:

Telik moja chrzestna też była w ciąży, gdy mnie chrzcili, choć jeszcze nie było widać...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:01   #2358
nerola
BAN stały

Słoneczko gratulujemy i witamy Maksymilianka!!!

Swoją droga:mój Maksiu urodził się z wagą 3650 56 cm. 10 pkt.Identycznie co?

Brumku nie ramiaczka a fiszbiny.
Czy okalają dokładnie pierś?Czy nie idą na plecy,żebra?

Iustynko i znasz jeszcze 4 dzieci ,których mama nie stosuje od urodzenia diet.
Po porodzie Krystka zjadłam w szpitalu rózne ciasta,pieczenie,schabowe ,surówki(Wielkanoc była) a teraz przy Izie szaszłyka,grochówka,bób.. ....

Crazy gruszek bym nie ryzykowała.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:04   #2359
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
brumku piękny stanik

a wracając do tematu chrztu to potencjalna chrzestna Mojego Dżonego-moja bratowa własnie wyznała ze jest w ciąży, w momencie chrztu bedzie ok 5-6 miesiąca.Pamietam, jak pisałyście na ten temat. I tak rozmyślałam co zrobić, ale mysle że nie powinnam zmieniać planów. Mam nadzieje że nie bedzie jej jeszcze ciężko a w zabobony nie mam zamiaru wierzyć

i na koniec mam pytano
Po pierwsze - dzięki

Po drugie - mnie takie zabobony rozwścieczają i doprowadzają do szału A w 5-6 miesiącu to na bank nie będzie jej ciężko

Po trzecie - raczej tak Takie rzeczy ze sklepu to różne świństewka na sobie mają jedna, nawet takie poprodukcyjne, kurz itp. Ja ten I raz to prałam wszystko. Choćby dlatego, że kocyk uprany ślicznie pachnie i miło będzie nim przykrywać (nawet jeśli zaraz go dziecko zabrudzi ).

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Brumku nie ramiaczka a fiszbiny.
Czy okalają dokładnie pierś?Czy nie idą na plecy,żebra?
Matko, ślepak ze mnie On nie ma fiszbin. Tak się sugerowałam tym, co piszą, żeby po porodzie nie używać staników z drutami, bo coś tam, że takie tylko brałam pod uwagę Więc nigdzie nie ciśnie

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-08-03 o 20:10
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:07   #2360
aania_20
Zakorzenienie

CookieMonster, normalnie mi szczęka opadła...facet zachował się kretyńsko, delikatnie mówiąc...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
wieści od WODAQUA- że jest już w szpitalu,lekarz anestezjolog zdecydował o znieczuleniu ogólnym...Emilka nie wie co o tym myślec,ale wie,że wyjścia nie ma .Pozdrawia
oj...to trzymamy

zaneta, witaj! dzięki za opis, wielkie dla Ciebie i dla męża!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I zapomniałam się pochwalić - kupiłam w końcu sobie stanik do karmienia. Zabuliłam jak za zboże, bo w normalnych sklepach jednak drożej niż w necie a ja MUSZĘ przymierzyć, ale bardzo mi się podoba i myślę, że było warto
O taki:
http://body.sklep.pl/product-pol-253...karmienia.html
bardzo ładny A Panache w ogóle sa super, na pewno warto

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mała ma jeszcze coś z bioderkami,
bo musimy robić pieluchowanie,
ale to też wiem, że ponoć normalne,
za 6 tyg do kontroli
na pewno będzie dobrze

Cytat:
A nie mówiłam,ze Agulaaa rodzi

Jest na porodówce,rozwarcie 4 cm a mąż sie przebiera.

Powodzenia Kochana

Cytat:
Brumku a nosiłaś wcześniej Panache?
Nie mają dla Ciebie za szerokich fiszbin?
Tak tylko pytam bo ja wąskofiszbinoweiec typu Freya
Bardzo ładny jest.Nie taki typowy a elegancki
z tego co widzę to ten bezfiszbinowy jest więc może inaczej

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mamy już chrzest załatwiony + catering
szybko, nie ?
4 września
Tylko musimy zrobić jeszcze jakieś nauki, blllleeeee !
to super a jakie nauki?

Cytat:

gratulacje!!!!

Cytat:
I teraz mi powiedzcie, ze nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej. .
a ja się dalej upieram że nie ma Bo każda mama musi sama dojść do tego co jej można a co nie, a nie można ustalić sztywnych reguł, określić ich jako "dieta mamy karmiącej" i podpiąć pod to wszystkich mam.

Wczoraj wieczorem był u nas pan, ustalić menu na chrzciny
a dziś byłam z TŻem na zakupach, kupiłam sobie sukienkę..
TŻ w pewnym momencie gdzieś poszedł i za chwilę wrócił z kwiatkami - tak bez okazji

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:09   #2361
nerola
BAN stały

Tak Brumku-mogą uciskać piers i blokować kanaliki mleczne(choć u mnie fiszbiny sie sprawdzaja) ale poza drutami jest materiał..
Jednak jak leży dobrze bo bardzo się cieszę,ze trafiłaś z rozmiarem i wygodą
Stary 2011-08-03, 20:13   #2362
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

a dziś byłam z TŻem na zakupach, kupiłam sobie sukienkę..
TŻ w pewnym momencie gdzieś poszedł i za chwilę wrócił z kwiatkami - tak bez okazji
Jaki kochany
Wczotaj jak łąziliśmy po sklepach, to mówiłam do męża że nie mogę się doczekać, kiedy sobie kupię jakiś ciuch wreszcie. Bo przez tyle miesięcy miałam posuchę w tym temacie

Cytat:
Tak Brumku-mogą uciskać piers i blokować kanaliki mleczne(choć u mnie fiszbiny sie sprawdzaja) ale poza drutami jest materiał..
Jednak jak leży dobrze bo bardzo się cieszę,ze trafiłaś z rozmiarem i wygodą
No trafiłam. Wygodniutki jest bardzo
Ale zanim go wybrałam przymierzyłam ponad 20 modeli
Stary 2011-08-03, 20:14   #2363
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

gratuluje kochana musialas sie porzadnie wymeczyc ale masz Maksa juz przy sobie

Cytat:

co do mojego brzucha ból zacą być dość ostry, mąż zadzwonił dzis do naszego lekarza rodzinnego, ten przyjechał obadał zlecił badania i w sumie nic mądrego nie powiedział. A 100 zł poszło...

i na koniec mam pytano
ja niewierze w zabobony dla mnie to czysta glupota ktos kiedys wymyslil i tak sie ciagnie,ja pralam wszsytko czy nowe czy nie,niewiadomo gdzie to lezalo i co sie z tym dzialo

brumek no to niezle zabulilas oby sie dobrze nosil
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:16   #2364
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ja niewierze w zabobony dla mnie to czysta glupota ktos kiedys wymyslil i tak sie ciagnie,ja pralam wszsytko czy nowe czy nie,niewiadomo gdzie to lezalo i co sie z tym dzialo
Zgadzam się z każdusieńkiem słowej w tej wypowiedzi
Stary 2011-08-03, 20:21   #2365
nerola
BAN stały

Ja zawsze piore nowe ubrania,posciele,koce,kap y,bieliznę bo różne osoby mogły to dotykać.
Dla dzieci tym bardziej.

Brumku
świetnie,ze mogłaś poprzymierzać i dobrać ideał.Super!!!
To druga skóra,wiec musi być wygodna
Stary 2011-08-03, 20:27   #2366
DaKaro
Zadomowienie

Bardzo ładny, ale cena też konkretna.
Słoneczko gratulacje!!!

Nerola a gdzie Ty chcesz uciekać? Kto nam będzie dawał rady, jak nie Ty-najbardziej doświadczona mamuśka?

Zaneta ale się wymęczyłaś. Ale z drugiej strony popatrz na trezultat tych męk-mała śliczna.

Co do nowych kocyków-prałam wszystko jak leci.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:33   #2367
SweetAngel1984
Zadomowienie

Czesc moje kochane.................. ...

u mnie bez mian caly czas problemy z mezem....
strasznie mnie to podlamuje i dobija....
ake probuje sie skupic na porodzie i spokoju Igorka.....

malo zagladam bo poprostu nie nadaje sie psychicznie do pisania.....
to chyba zazdrosc ze Wam sie tak dobrze uklada ze mezowie sap rzy Was pomagaja wspieraja........

zanteko tak bardzo sie ciesze Emilie jest najpiekniejsza dziewczynka na swiecie

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
j
lepiej jeszcze zaczekaj z rodzeniem.
mysl o czyms innym, zeby sie nie nakrecac i niczego nie wywołac.
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Sweet, spokojnie, naprawdę masz jeszcze trochę czasu nie nakręcaj sie tak, pomyśl, że każda z nas tu czeka, a niektóre są już po terminie albo w terminie (ja mam mój termin jutro i też nic się nie dzieje...). Ty masz jeszcze troszkę czasu Moja koleżanka miała cukrzycę i urodziła dzień po terminie SN i nikt jej nie nakręcał, że przy cukrzycy poród na pewno będzie wcześniej trzeba czekać
dziekuje czekam cierpliwie............... .....

Cytat:
no ja jestem bardzo ciekawa jak ten Twój tz się będzie tłumaczyć... przegiął na maxa
aj tlumaczenie bez konca a za chwile robi to samo
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:33   #2368
nerola
BAN stały

DaKaro bo urosnę ponad chmury

A teraz nowinka:
Sezon sierpniówek rozpoczęty|
Po 13 godzinach skurczy-koszmar!Przy 10 cm. rozwarcia...zdecydowano o CC...takim oto sposobem o 19:37 przyszła na świat Lili 3630 g 56 cm ogromnego szczęścia.
Stary 2011-08-03, 20:38   #2369
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Sloneczko gratulacje!

Cytat:

i na koniec mam pytano

Nie zmieniaj planow, to tylko glupie zabobony!

Co do prania, ja piore wszystko. (no prawie)

Zaneta witaj! Dzieki za opis!

Agula zaciskam kciuki!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:39   #2370
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
DaKaro bo urosnę ponad chmury

A teraz nowinka:
Sezon sierpniówek rozpoczęty|
Po 13 godzinach skurczy-koszmar!Przy 10 cm. rozwarcia...zdecydowano o CC...takim oto sposobem o 19:37 przyszła na świat Lili 3630 g 56 cm ogromnego szczęścia.

ja dzis bylam na ostatniej wizycie u lekarza.............
teraz zostala tylko porodowka.............
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości