|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
mała właśnie zrobiła kupkę, najpierw normalną, później bardziej wodnistą z dużą ilością grudek i sporą ilością śluzu
kolejny objaw nietolerancji białka, a ta baba będzie mi kit wciskać że mała ma kolki niech to szlag trafi zobaczymy jaka kupka będzie następna, jak znowu taka to idziemy do tej lekarki znowu wykończę się normalnie, a najgorsze, że cierpi moje dziecko
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Jesteśmy
(kurde bele wyszła z prawy pisania na laptopie- jakoś mi dziwnie )Od wczoraj jesteśmy już w domu Jakbym musiała wyjść dzisiaj to przecież wpadłabym w depresje !! Udało Nam się wyjść po 10tej ! Mam WAM tyle do napisania, ale zupełnie nie wiem od czego zacząć ![]() DZIEWCZYNY DZIĘKUJE ZA GRATULACJE! Fantastyczne uczucie , obudzić się i mieć milion sms z Gratulacjami Mega pozytywne !! Nerola,Zanka,Agadus,Marin a dziękuje za każde PORADY ! Okropnie mnie wspierały w Szpitalu czytałam sobie je nie raz kilka razy, aby nie wpaść w jakiś dołek ! Każda z Was dała mi takie rady, że wiedziałam że muszę dać rade!! ![]() Opis porodu- uwierzcie mi, albo i nie , ale dla mnie ARMAGEDON !! Poddaje się ![]() Cholernie odbiło się to na mojej psychice, taki ból, takie emocje - że no pierwsza doba - TRAGEDIA ! Spróbuję opisać co nie co i potem wkleje Na dzień dzisiejszy, mała ładnie je ![]() Ja mam problem tylko z moim prawym sutkiem, ale wyrabia się wyrabia boroczek ![]() bo mam go tak jakby połowę ![]() ![]() okropnie mnie bolało jak ssała, ale teraz jest co raz lepiej. W pierwszej dobie, baa w pierwszych godzinach tam się przyssała, że do dziś mam rady, ale daję nakładki i są dla mnie REWELACYJNYM odkryciem- bez nich chyba bym się poddała. Emilie jest cudowna Dopiero teraz tak naprawdę do mnie dochodzi, że mam koło siebie taką mała kruszynkę. Wcześniej te wszystkie emocje toczyły się wokół porodu i szwów ![]() które powodowały, że nie mogłam LUDZKO chodzić i karmić na siedząco, a nawet wstać żeby małej się odbiło Miałam ją cały czas przy sobie w łóżku,bo martwiłam się że jak się jej odbije to się zakrztusi. Tyle bym chciała napisać, a nie wiem jak ubrać to w słowa ! mam kilka pytań:? ![]() 1. Wyszły mojej małej potówki, na szyi na zgięciach, martwią mnie one,smaruję je Linomagiem zielonym - na paszki daję talk i na pupę. Dostałam próbkę Sudocremu i zobaczę jak działa,ale jak długo się utrzymują potówki ?! 2.Mała mi zaczęła psikać ? normalne ? 3.Od wczoraj mam system, że karmię ją albo ona sobie pije, przebieram i w czasie przebierania się jej uleje i potem znowu chce jeść. Dzisiaj próbuję, najpierw przebieranie a potem jedzenie i ewentualne przebieranie jak zrobi kupkę.Pytanie : Czy normalne że się czasem uleje ?!Kiedy powinnam się martwić, że za często się jej ulewa? 4.Jak często powinna robić kupki? Zrobiłam ostatnią wczoraj rano ![]() 5.Odciągnęłam raz laktatorem i dałam w butelce TT antykolkową - maż jej dał i się jej ulało . Butelka nie ta ?No i dodaję zdjęcie mojej kruszyny - najpiękniejszej na świecie ! Mąż jest w niej MEGA zakochany Aaaa no właśnie i muszę pochwalić męża, Ja byłam w szoku - TOTALNYM jak się zamartwiał, jak chciał przebierać,kąpać itd. Wczoraj wszystko robił SAM - bez mojej pomocy. Ja odpoczywałam leżąc -bo to wygodna dla mnie poza a on robił DOSŁOWNIE wszystko !! Jestem z niego DUMNA i cieszę się, że Emilie będzie miała takiego SUPER tatę |
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Myslałam, że jestem twardsza..... kilka razy już miałam ochotę sie drzec.... kuźwa to jaki jest ból przy porodzie
Plecy mi rozrywa dosłownie............. |
|
|
|
#2284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zbieraj siły i napisz nam, jak tam ten Twój armagedon porodowy przebiegł ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
, czy Ty na pewno nie rodzisz??!!?
|
||
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mój tak zawsze ma. Ale żadnych kole nie mamy (tfu tfu tfu)
|
|
#2286 |
|
Rozeznanie
|
Zaneta, co do porodu, wierze!
JA też miałam prawy sutek zmasakrowany! ale się wygoił 2 razy Maltanem posmarowałam i po krzyku ![]() Ja co prawda mało doświadczona, ale mogę się podzielić tym co wiem.. 1. Moja Mała też miała potówki, niczym nie smarowałam, przemywałam tylko często wodą mineralną- po 2 dnia zeszły. 2. Normalne. Pediatra na wyjsciu mi mówił, że dzieciaczek wydala w ten sposób wody płodowe i reaguje na każdy pyłek- minęło. 3. Miałam tak jak Ty:przebieranie-karmienie-przebieranie.. nie sprawdziło się. W dzień ok, w nocy porażka, bo się Mała totalnie wybudza! W nocy więc mamy: karmienie-przebieranie-karmienie- o wiele lepiej ![]() 4. jak na samym cycu, to jak jej się podoba byleby się nie prężyła i nie płakała ![]() 5. nie pomoge, mamy jedna, do wody na brzuszek. Gratuluje męża, dobrze wiedzieć, że chociaż kilka takich egzemplarzy istnieje
|
|
|
|
#2287 | |||||
|
Zakorzenienie
|
zaneta śliczności
o porodzie z czasem zapomniszCo do pytań: Cytat:
Cytat:
oczyszcza sobie nosek z resztek płodowychCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
A mi trochę smutno bo....dzisiaj z Lublina wyruszyła pielgrzymka, a ja chodziłam co roku od chyba 6 lat..
Nie jestem jakaś super wierząca matka Polka, ale pielgrzymka to był taki wyjątkowy czas tylko dla mnie raz w roku. Ehhh nie można mieć wszystkiego.
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
To co potówki nie Linomagiem
?!Hmmm... Sama woda wystarczy ? one są takie białe , że mnie aż korci je wycisnąć, ale wiem że nie mogę - a sudokrem ?! Przeczytałam w sumie kilka stron, chciałam zajrzeć na pierwsza stronę która się rozpakowała, ale przecież Ja to muszę zrobić |
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2291 |
|
BAN stały
|
Żanetko witajcie
I nie ma za co ![]() Ulewanie jest normalne.W trakcie karmienia mozesz Ją "odbić" i znów dać cyca. Jednak i tak z pewnościa uleje. Moja rada-najpierw przebierz,potem karm. Inaczej wzruszysz brzuszek i uleje nie tylko świeżym mleczkiem ale i serkiem. Iza do tej pory ulewa jak się przeje,położę Ją bez odbicia. Nie martwi mnie to.Chłopcy mieli to samo. Mąż sie świetnie spisuje.Wielkie brawa dla Niego! ![]() Emilie jest wspaniała ![]() Ubieraj lżej.Podobnie jak Ty sama chodzisz ubrana ajak śpi przykryj lekkim kocykiem,flanelką.I bez czapek! Potówki zaraz zejdą.Możesz tym linomagiem,jasne.Jest świetny. Sudocrem Ci odradzę na potówki i poczatki odparzeń bo co potem zastosujesz? Linomag starczy,mąka ziemniaczana. Przy piersi moze różnie robić kupkę-co karmienie lub raz na 2-6 dni. Póki Jej nic nie męczy jest ok. Zanko Iza mi przy położnej zrobiła kupkę z grudkami i mówiła,że to normalne. Ale wtedy miałą problem ze zrobieniem kupki i może to się skumulowało w jelitkach? Śluzu jednak nie było. Zobacz kolejną i uderz do lekarza. Agulaaa rodzi Co ile masz skurcze? Wejdz do wody i zobacz co sie dzieje. Po co masz sie męczyc? Karolineee no "tylko" bo to i tak mało na dziś. Mamad |
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj zanetaa |
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mój miał w szpitalu potówki z przegrzania ( tak go opatulali, bardziej niż ja teraz ![]() ) i one były takie po prostu czerwone i znikły jak go rozebrałam :PO Patik ) A kiedy byłaś i w której grupie ?
|
|
#2294 |
|
Rozeznanie
|
zanetka mala jest sliczna,jak obojczyk?
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Acha i jeszcze jedno mam pytanie ?!
Nakarmię ją ładnie porozmawiamy sobie, bo nie raz od razu nie śpi - uwielbia jak się do niej mówi ! a jak zaśnie to nie raz tak cholernie się pręży ?!Normalne to jest ?! Puszcza sobie od czasu do czasu bąki, ale czy te prężenie jest normalne ?! I kiedy powinnam się martwić, jak nie zrobi kupki ?! Czy Ja dobrze czytam ?! Że od 29 lipca tylko Ja się rozpakowałam ? i jutro wodauga ma CC? |
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz spróbuję odpowiedzieć 1. mała miała potówki jak wyszliśmy ze szpitala i się przegrzała a było wtedy upalnie, ja niczym nie smarowałam, zeszły po jakis 2 dniach 2. kichanie jest zupełnie normalne, mała oczyszcza sobie nosek, póki nie pojawi się żadna wydzielina, nie będzie wypływał katar jest wszystko ok (slowa pediatry) 3. przebierasz małej ubranka co karmienie? ja tylko jak się mała obrzyga albo przesika, tak to nie, najlepiej jak się obudzi zmień pieluszkę, nakarm, dobrze odbij i dopiero jak coś przebierz delikatnie mojej Lenie kilka razy na dzień się ulewa, nawet jak się jej dobrze odbije, a czasem mi padnie przy jedzeniu, nie chce jej się odbić i ją odkładam na boczek to wtedy nawet nie ulewa 4. od jednej do kilku- kilkunastu na dobę nie martw się, moja mała robiła 2 na dzień, z czego w dzień kiedy wyszliśmy do domu nie zrobiła mi wcale 5. jakby jej butelka nie pasowała chyba by nie ssała z niej nie wiem
|
|
#2297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurdę źle napisałam, mało ją przebieram raczej częściej przewijam- nie wiem czy dobrze, piszę ale przebieranie to zmiana ciuszków a przewijanie zmiana pampersa , nie ?! Więc jak widzę, że otwiera dziubek na ssanie, bierze tetrę do buzi albo cokolwiek co ma blisko nawet niedrapki to wiem,że chce cycka. Daje jej, potem mąż ją nosi aby się jej odbiło, nie raz jest cisza nie raz nie. Sprawdzamy czy ma narobione w pampersie np. wąchając albo tylko otwieranie pampka i finito i zazwyczaj kiedy to robimy jej sie ulewa - albo odbija jak leży na wznak... odbije się jej to trochę pomasuje jej brzuszek ruszając jej nóżkami i widzę po jej minie że to jest dla niej jakaś ulga, ale gdy ją położę to potem nie raz tak się pręży jakby właśnie chciała zrobić kupkę a idzie tylko bąk ![]() Właśnie mnie nerwica już bierze, bo ja bym ja ubrała np kaftanik i śpiszek + kocyk. To teściowa wieczine chodzi i pyta czy jej nie będzie zimno ![]() i ja daję na nia jeszcze kocyk ale dzisiaj na to sram i robię tak jak mi intuicja powie. Mój maż sam powiedział, że woli aby jej było zimno niż się przegrzała ! Cytat:
On ma takie jeden na szyi - dziad mały. Taki pryszcz tylko go tak wycisnąć i koniec![]() aleeee mnie korci !! |
||
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2299 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pewnie zapisze wam bebilon pepti albo nutramigenCytat:
Cytat:
Cytat:
Uff popisalam. Dzisiaj bylam u ginekologa i z moim podwoziem wszystko ok, dostalam jeszcze globulki na szybsze zagoenie sie tam. za pol roku cytologia
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta to prężenie się to na bączka, niekoniecznie na kupę, moja mała tak robi
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
No źle napisałam
![]() Przebieram ja tylko wtedy kiedy mocno uleje na siebie, albo się przeleje siusiek tak to nie ruszam ![]() Przepraszam ![]() Aaa i wczoraj jak maż ją przebierał to się mu zsiurała potem ją SAM kąpał - Ja filmowałam to się zsiurała w wodzie ? ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- To jestem głupia. Patrzę u wujka google to ona potówek nie ma raczej- bo nie ma takich super plam ani nic, tylko widzę że tam gdzie skóra dotyka skórę robią się takie małe pryszcze z ropką w środku a na szyi ma takie dosyć jak zero "0" na klawiaturze. |
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta super, ze już wróciłaś
Brawa dla męża Świetnie sobie radzicie
|
|
|
|
#2303 |
|
BAN stały
|
Ja Linomag zawsze u wszystkich stosowałam jak tylko małe ciupki wyszły i znikało po 2-3 godzinach.
Moze co dziecko to inna sprawa? Nawet potówki u Maksa bo miał raz. Żanetko przebieranie to ciuszki a przewijanie,pampek ![]() Ja nigdy nie robię ani jednego ani drugiego po jedzeniu. Kąpiel u nas też jest na głodniaka. Po tych czynnościach Iza śpi bo jest już zmęczona. Jednak kąpiel,przebieranie,przew ijanie to faza aktywności i dzieciątko sie szybko męczy. Moja od razu po tych czynnościach zasypia. Nigdy nie płacze.W sumie chłopcy też tak mieli. Kazde z 4. A jak się pręży do bączka,to nie martw się ,ze tylko bąk a nie kupka bo bąk u dzieci czasem wychodzi równie trudno a nie jak u starszych. Kajool mówisz? Ja odnoszę inne wrazenie ale może mylne. I jak Szymuś na maminej diecie? |
|
|
|
#2304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po pierwsze witaj serdecznie Po drugie, mała ma buzię nieziemsko śliczną Po trzecie, brawa dla męża. Wspaniale się zachowuje ![]() I po czwarte - PLEASE, NIE WYCISKAJ POTÓWEK!!! ![]() Cytat:
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
I zapomniałam się pochwalić - kupiłam w końcu sobie stanik do karmienia. Zabuliłam jak za zboże, bo w normalnych sklepach jednak drożej niż w necie a ja MUSZĘ przymierzyć, ale bardzo mi się podoba i myślę, że było warto
![]() O taki: http://body.sklep.pl/product-pol-253...karmienia.html
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
A co do obojczyka,
mamy małą kłaść mało na jej prawym boczku - w sumie kładkę ją tylko wtedy kiedy jest karmiona i dawać jej rączkę na brzuszek nie wkładając do rękawa Jak mi powiedziała pediatra, że ma złamany obojczyk - wiedziałam, że takie coś się dzieje i świadomie to jakoś przyjęłam, ale jak doszłam do łóżka to musiałam sobie popłakać, bo od razu przypomniało mi się, że w nocy popłakiwała z łezką w oczku ![]() i że leżała na prawym boku długo... eh ! Ale potem dostałam wspaniałe rady i już byłam spokojniejsza.Mała ma jeszcze coś z bioderkami, bo musimy robić pieluchowanie, ale to też wiem, że ponoć normalne, za 6 tyg do kontroli
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie żeby mi się któraś mamusia sprowadziła do domu
|
|
#2309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak się sprawdzi. Ale wygląda solidnie
|
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Dzięki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

)

Zakończone: 2
zbieraj siły i napisz nam, jak tam ten Twój armagedon porodowy przebiegł
, czy Ty na pewno nie rodzisz??!!?

byleby się nie prężyła i nie płakała 

Nie jestem jakaś super wierząca matka Polka, ale pielgrzymka to był taki wyjątkowy czas tylko dla mnie raz w roku. Ehhh nie można mieć wszystkiego.
?!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i już byłam spokojniejsza.