Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 17:22   #1411
Zariah
Rozeznanie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja tez takie cos czuje , tez mnie czasami ciągnie podbrzusze...

Dupa dziewczyny szampontka prawie ze nie chwyciła moich wlosow
w ciazy niestety wlosy inczaej przyjmuja kolorki....

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:27   #1412
engela
Raczkowanie

emigra łooo to masakryczne ceny!

zariah ja też się zastanawiam nad używanym wózkiem
a co do zabobonów to jestem Twoim kompletnym przeciwieństwem w ogóle się takimi rzeczami nie przejmuje.
choć masz rację na pewno nie poleciałabym teraz do sklepu i nie zaczęła kupować małych skarpetek dziecięcych
ale planowanie mnie uspokaja, wolę mieć wszystko poukładane wtedy jestem spokojniejsza nawet gdy coś będzie musiało się zmienić... np.okaże się że będą bliźnięta
a propos słyszałam kiedyś,że jak kobieta brała przed ciążą tabletki anty to jest większe prawdo podobieństwo ciąży mnogiej... to prawda?
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:30   #1413
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

engela nawet niebrzydkie to łóżeczko tylko kolor wg mnie... bo biały jest brudzący... Ale to tylko moja opinia jest oczywiście... Ja Ci powiem że na razie to musimy mieszkanie znaleźć bo jak na razie to wynajmujemy tylko pokój bo taniej jest..Ale mój Tż już z lekka szaleje bo przyznał mi się wczoraj nieśmiało że już się rozgląda za rzeczami... Jak na razie to patrzymy używane bo nówki nie są zbyt tanie. Ale np na dzień dzisiejszy wózek 3in1 wcale nie zniszczony widziałam za 25funtów. Dla porównania nowy to koszt ok 100funtów. Więc różnica jest... Gorzej z ciuszkami później będzie bo używanych nie chce za bardzo więc sie jakby nie było wykosztujemy,bo za głupią parę pajacyków treba zaplacić z 15funtów..
emigra a czemu nie wolno masować??
engela nie strasz mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !:P

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2011-08-03 o 17:32
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:41   #1414
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
marzy mi się też baldachim do łóżeczka bo
baldachim osobiscie nie polecam, to tylko siedlisko kurzu uwierz. Mysle ze jesli dzidzie przyzwyczaicie do stlumionego swiatla to sie przyzwyczai i nie bedzie mu przeszkadzalo a baldachim to tylko brak dostepu powietrza. Ale to jest moja opinia. Ja nie kupowalam baldachimu.
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ale to nie bylo przyjemne.... i ja czulam dyskomfort i maz z tym ze on nie obyl sie bez tej przyjemnosci koncowej a ja tak .... czulam tylko tarcie, nic wiecej. No ale bedziemy probowac dalej o ile sie nie zgorszyl
ja Cie rozumiem kochanie bo czulam to samo (ta okropna suchosc) tylko ze u mnie hormony szalaly i w tamtej ciazy i w tej... ze ciagle bym nie dawala spokoju mezowi (oczywiscie teraz odpoczywa od mojej chcicy ale nie odpoczywa zupelnie bo tez mu spokoju nie dam bo ciagle a to: daj miske bede przynies wody przynies sucharka wiec malo romantycznie)
wiadomo ze jesli tz jest wyrozumialy a Ty nie masz ochoty to nie ma co sie zmuszac, jednakjesli mialabys chcice to moze warto sprobowac jakiegos zelu bez chemikaliow sa takie, to na pewno moze pomoc. No i musze Cie zmartwic ze seksik po porodzie bez zelu lub czegos na poslizg juz nie cieszy bo niestety jest inaczej
Cytat:
ja i tak juz wybrałam szampon koloryzujący. Chce na czekoladowy braz wloski wlasnie siedze zszamponem na łbie
po pierwsze przez nadmiar hormonow mogl Ci nie wyjsc kolorek, po drugie: mnie sklepowe farby (wszystkie brazy) zawsze wychodza czarne.
Po trzecie poleam farbe chyba ona jest bez amoniaku: Loreal Majirel (ja uzywam osobiscie ) mozna kupic na allegro. Nie niszczy wloskow, wychodza tkie kolorki jak na palecie, ladne brazy i nawet w ciazy mi wychodzi kolor. No i wlosy sa miekkie bo to farba ktora pielegnuje wloski. Jak chcesz moge Ci podac nr jakimi ja farbuje. Wychodzi ladny brazik.
Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
MAM PYTANIE
Odczuwam takie jakby ciagniecie w dole brzucha. To nie jest bol. Tak jakby mi ktos naciagal podbrzusze?
Czy Wy tez odczuwacie cos takeigo?
To nie boli ale przyjemne tez nie jest...
tez to mam, to rozkurcza sie macica.
Podobne ale silniejsze bole odczuwa sie gdy po porodzie macica sie skurcza. Wlasnie takie w dole brzuszka rozciąganie.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-03 o 17:43
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:46   #1415
Ankhnike
Przyczajenie

Wróciłam z usg więc skladam raport. Kamień z serca, dzidziuś jest a serce wali mu jak młot. Wszystko wygląda, że jest w porządku, oby tak dalej. Jestem w 8 tc 3d. Termin potwierdzony na 14 marzec. Maleństwo ma 2.14 cm. Jestem haaapppyyyyy.
Ankhnike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:48   #1416
gosica502
Wtajemniczenie

hej dziewczyny witam nowe mamusie

u mnie kolejny dzionek leżenia plackiem, miałam dziś iść do lekarza ale się okazało że przełożył wszystkie swoje dzisiejsze wizyty na jutro i akurat mnie zapomnieli o tym powiadomić... Słaba jestem okropicznie, normalnie nie mam siły na nic.. Ale jeśli to dzidzia mi zabiera siłę żeby rosła ładnie to niech rośnie i zabiera do woli, nie mam nic przeciwko
Właśńie też jutro zamierzam pofarbować sobie włoski
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:49   #1417
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ankhnike Pokaż wiadomość
Wróciłam z usg więc skladam raport. Kamień z serca, dzidziuś jest a serce wali mu jak młot. Wszystko wygląda, że jest w porządku, oby tak dalej. Jestem w 8 tc 3d. Termin potwierdzony na 14 marzec. Maleństwo ma 2.14 cm. Jestem haaapppyyyyy.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:54   #1418
Ankhnike
Przyczajenie

Cytat:
emigra łooo to masakryczne ceny!

zariah ja też się zastanawiam nad używanym wózkiem
a co do zabobonów to jestem Twoim kompletnym przeciwieństwem w ogóle się takimi rzeczami nie przejmuje.
choć masz rację na pewno nie poleciałabym teraz do sklepu i nie zaczęła kupować małych skarpetek dziecięcych
ale planowanie mnie uspokaja, wolę mieć wszystko poukładane wtedy jestem spokojniejsza nawet gdy coś będzie musiało się zmienić... np.okaże się że będą bliźnięta
a propos słyszałam kiedyś,że jak kobieta brała przed ciążą tabletki anty to jest większe prawdo podobieństwo ciąży mnogiej... to prawda?
nie spotkałam się z taką opinią ale nie jestem ekspertem, na pewno podczas in vitro prawdopodobieństwo jest większe a także jeżeli są problemy z zajściem w ciąże i kobieta bierze hormony, z drugiej strony tabletki też zawierają hormony więc może coś w tym jest

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Wiecie, my chyba zaczynamy rozumieć się bez słów. Ja również farbuję, w sobotę.
Stary 2011-08-03, 17:56   #1419
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
to cudowne wiadomosci
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny witam nowe mamusie

u mnie kolejny dzionek leżenia plackiem, miałam dziś iść do lekarza ale się okazało że przełożył wszystkie swoje dzisiejsze wizyty na jutro i akurat mnie zapomnieli o tym powiadomić... Słaba jestem okropicznie, normalnie nie mam siły na nic.. Ale jeśli to dzidzia mi zabiera siłę żeby rosła ładnie to niech rośnie i zabiera do woli, nie mam nic przeciwko
Właśńie też jutro zamierzam pofarbować sobie włoski
a czemu musisz lezec plackiem? masz zagrozona ciaze?
zycze wytrwalosci dla dzidzi zniesie sie wiele
SZYMONEK

Stary 2011-08-03, 18:05   #1420
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
po pierwsze przez nadmiar hormonow mogl Ci nie wyjsc kolorek, po drugie: mnie sklepowe farby (wszystkie brazy) zawsze wychodza czarne.
Po trzecie poleam farbe chyba ona jest bez amoniaku: Loreal Majirel (ja uzywam osobiscie ) mozna kupic na allegro. Nie niszczy wloskow, wychodza tkie kolorki jak na palecie, ladne brazy i nawet w ciazy mi wychodzi kolor. No i wlosy sa miekkie bo to farba ktora pielegnuje wloski. Jak chcesz moge Ci podac nr jakimi ja farbuje. Wychodzi ladny brazik.
mozliwe z eprzez hormony. Mnie wlasnie nie wyszlo czarne ani nic mimo z eto byl czekoladowy braz, ciut przyciemniło, ale mam przeswity no i słabiutko bo widc moje ciemniejze odrosty

Prosze o numer Twojej farby, zobacze i zaraz lukne na allegro

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 18:45   #1421
karolca
Zakorzenienie

zjadłam z mężem obiadek (ależ czuję się nienajedzona teraz )
Zrobiłam ziemniaczki, do tego kawałki piersi z kurczaka w pikantnej panierce (coś a'la nuggetsy), i ogórek konserwowy.
Pyyyycha
Wcześniej nudziło mi się okropnie w domu więc wyciągnęłam rower i trochę pojeździłam. Powoli, ze spokojem. Jest ok
tylko przeszkadzały mi podskakujące na nierównościach piersi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:07   #1422
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
a czemu musisz lezec plackiem? masz zagrozona ciaze?
zycze wytrwalosci dla dzidzi zniesie sie wiele
no niestety muszę " się oszczędzać" bo ciąża zagrożona w związku z plamieniami No ale tak jak napisałaś, czego się nie robi...
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:08   #1423
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

MAM PYTANIE
Odczuwam takie jakby ciagniecie w dole brzucha. To nie jest bol. Tak jakby mi ktos naciagal podbrzusze?
Rozciagaja sie wiazadla macicy i to normalne
Cytat:
emigra no cóż nas raz zawiodła gumka
nie wiem tylko z której mojej wypowiedzi wnioskujesz,że piszę o hula-hop ?
przecież hula-hop nie położysz na podłodze i nie będziesz na nim stać i kręcić tułowiem ?
ooo mam to jest twister czy jakoś tak więc w żaden sposób nie naciska się na brzuszek tylko ćwiczy skośne mięśnie brzucha.
matko, ale gafe strzelilam nie doczytalam, tylko tak przejechalam posty a dla mnie kolko i krecenie tulowiem to pierwsze skojarzenie hula hop a twister jest ok

Macie ''szczescie'' ze raz Was gumka zawiodla, niektorzy staraja sie miesiacami o dziecko i nic z tego nie wychodzi, wiec tym bardziej docencie widocznie to Wasz czas teraz
Cytat:
super
Cytat:
to prawda, nie w kazdym wypadku ale prawda. po odstawieniu tabletek anty w ciele kobiety nastaje burza hormonalna, w kocnu przez jakis czas hormony blokowaly owulacje, a teraz nic jej nie blokuje, ja moze jestem anomalia medyczna, bo wszyscy twierdza ze to niemozliwe, ale po odstawieniu antykow czulam w cyklu wyraznie dwie owulacje druga sprawa jest taka ze czasem ta burza hormonow utrudnia zajscie w ciaze, to bardzo indywidualna sprawa.
Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
emigra a czemu nie wolno masować??
przeciez napisalam - glaskanie, masowanie podbrzusza wywoluje skurcze macicy, ktore moga powodowac poronienia. dlatego nie nalezy caly czas macac i glaskac podbrzusza, ale ja np wcieram raz dziennie balsam, z tym ze robie to delikatnie i powoli
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 19:22   #1424
Ankhnike
Przyczajenie

Cytat:

przeciez napisalam - glaskanie, masowanie podbrzusza wywoluje skurcze macicy, ktore moga powodowac poronienia. dlatego nie nalezy caly czas macac i glaskac podbrzusza, ale ja np wcieram raz dziennie balsam, z tym ze robie to delikatnie i powoli

Tylko to tak trudno się powstrzymać, przynajmniej mnie.
Stary 2011-08-03, 19:29   #1425
Peru
Zadomowienie

Witajcie
Wpadłam na chwilkę do Was. Mam następną wizytę na 17 sierpnia, to będzie 10 tydzień.
Jak ja nie mogę się doczekać kiedy skończy się ten pierwszy trymestr. Nie mam jakiś konkretnych objawów ciążowych, ale za to lubię sobie pospać z dwie godziny w środku dnia

2015 24
Peru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:08   #1426
kajaja
Zadomowienie

cześć ja też będe wiosenną mama!

mam do Was pytanko z bety wychodzi u mnie 2 tydzień ciąży a licząc od okresu 5 tydz więc kiedy wybrać się na pierwszą wizytę? dzięki
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:47   #1427
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
co do rowera to jedni są za a inni mówią że nie wolno... więc sama też nie wiem jka to jest... to chyba od przebiegu ciąży zależy,wiesz?
Każdy wysiłek od przebiegu ciąży zależy A rower - spokojna jazda + pewność, że nie jesteś wywrotką (ja jestem ) to możesz.

Cytat:

Odnosnie sprawnosci fizycznej w ciazy masz racje, tylko ze nie kazda ma zezwolenie nawet na odrobine sprawnosci.
W poprzedniej ciazy musialam duzo lezec praktycznie od poczatku na szczescie w domu ale prawie wyladowalam w szpitalu bo tak szybko skracala mi sie szyjka po 20 tc. Wtedy juz moglam pomarzyc o szkole rodzenia, spacerach itp.. niestety

poczekaj po porodzie to dopiero bedziesz sie czula jak dziewica a teraz korzystaj z przyjemnego seksiku
Dlatego napisałam: w typowej, zdrowej, prawidłowej ciąży

Daj spokój. Mnie dobę po cc sny erotyczne się śniły

Cytat:
Mam dokładnie tak samo zero ten tego i nie mam pojęcia dlaczego...
Ja mam odwrotnie

Cytat:

Co do kremow to roznie jest. Generalnie chyba tylko te przeznaczone dla kobiet w ciazy w I trymestrze... ale w sumie nie wiem wiec nie bede gadac rzeczy wyssanych z palca
Nie pamiętam czemu (zresztą, ja ogólnie nie lubię o kosmetykach czytać, aczkolwiek stosuję) ale na pewno nie wolno kremów antycellulitowych, spowodują odwrotny skutek.

I owszem, do 4 miesiąca nie powinno się masażu brzucha ani piersi robić, ale umówmy się - normalne, lekkie posmarowanie się, trwające 15 sekund, przejdzie. Polecam olejek do ciała dla kobiet w ciąży z rossmanna, kosztuje niewiele, a jest rewelacyjny. I wydajny, niecałe 2 butelki zużyłam, smarowałam rano i wieczorem. Efekt - ani jednego rozstępu na brzuchu. Aczkolwiek... prawda taka, że tu 90% sukcesu zależy od ogólnej kondycji skóry.

Cytat:
Ja tez ciagle tylko narzekam ze wszystko takie drogie, ale tutaj lozeczka ponizej 100 euro sie nie dostanie, na wozek trzeba szykowac 350-400, komoda z przewijakiem 200, do tego jakas szafa na ubranka tez z 200 i niezla sumka sie robi .... ine mowiac o ubrankach, kosmetykach, poscielkach, hustach, itp dobrze ze nie kupuje sie wszystkiego na raz tylko tak po trochu
Ty się ciesz, bo i tak masz o niebo taniej, niż u nas Przynajmniej ubranka.

Dziewczyny, jeśli nie jesteście zabobonne i macie możliwość, kupujcie rzeczy wcześniej, bo od stycznia wchodzi vat na ciuszki dla dzieci.

Ja dodatkowo mnóstwo ubranek w ciuchlandzie kupiłam, zresztą do dzisiaj tak robię. Mam jeden, sprawdzony.

A teraz warto do 5-10-15 wejść, wyprzedaż fajna, bodziaki po 10zł, bluzeczki też. Tu bierzcie rozmiar większy, bo bodziaki mają zaniżoną rozmiarówkę.

Cytat:

MAM PYTANIE
Normalne Naciągają się więzadła macicy (czasem, gdy się kichnie, to tak zakłuje - to właśnie to), no i mogą krzyże boleć, bo macica się powiększa.

Cytat:

Tak, to prawda. Ale ryzyko największe jest przez 3 miesiące od odstawienia, potem się z każdym miesiącem zmniejsza.

A propos kupowania wcześniej - sąsiadka miała termin na koniec czerwca, urodziła 5 czerwca. W domu NIC. Ani wózka, ani łóżeczka, kilka ubranek. No bo przecież ma czaaaaas.

Cytat:
Gratuluję, bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

mam do Was pytanko z bety wychodzi u mnie 2 tydzień ciąży a licząc od okresu 5 tydz więc kiedy wybrać się na pierwszą wizytę? dzięki
Liczysz ZAWSZE od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, tak też będziesz określała termin porodu. Polecam 7 tydzień, powinno już bić serducho i być widać zarodek na usg.

Wcinam czekoladowe desery
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 20:57   #1428
aalegna
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28527116]

A czemu na czczo Wcale nie musisz, prócz badania poziomu żelaza, wapnia i takich tam no i krzywej cukrowej wcale nie jest to konieczne.

[/QUOTE]
no mnie właśnie czeka badanie cukru i pani gin mi powiedziała że na czczo mam iść
Stary 2011-08-03, 21:08   #1429
Konto usunięte

A, to tak. Przy teście glukozowym tak samo, ja tez robiłam kilka razy poziom żelaza, wapnia, i czegoś jeszcze, nie pamiętam. I też na czczo. Ale zwykłe badania- jemy normalnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 21:41   #1430
karolca
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28537098]A, to tak. Przy teście glukozowym tak samo, ja tez robiłam kilka razy poziom żelaza, wapnia, i czegoś jeszcze, nie pamiętam. I też na czczo. Ale zwykłe badania- jemy normalnie [/QUOTE]
ale morfologię też robi się na czczo. Chyba, że coś się zmieniło.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-03, 21:45   #1431
Konto usunięte

Nie, nie zmieniło się - to, że każą robić ci na czczo nie ma sensu Zjedzenie niczego nie zmienia, tam nie ma niczego, na co by lekkie śniadanie wpłynęło. Owszem, jeśli zeżresz golonko w piwie ale ciężarna kobieta nawet powinna przed wyjściem (= przed wysiłkiem) coś zjeść.
Stary 2011-08-03, 21:53   #1432
karolca
Zakorzenienie

ufff
poza tym na moje szczęście póki co muszę chodzić do prywatnego laboratorium... a tam już około 8 bywa pusto... Przynajmniej ostatnio tak było.

Jutro jak będzie pogoda to chyba też pośmigam na rowerze z pół godzinki. Daleko jechać nie muszę, wystarczy, że pokręcę się dookoła osiedla Tak mi trochę lepiej. A w weekend może pojadę na basen Brakuje mi pływania a w jeziorze woda trochę za zimna.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-03, 21:58   #1433
aalegna
Wtajemniczenie

kurcze wrócił mi apetyt na słodkie właśnie na kolacje zjadłam powidła śliwkowe

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28536508]
Dziewczyny, jeśli nie jesteście zabobonne i macie możliwość, kupujcie rzeczy wcześniej, bo od stycznia wchodzi vat na ciuszki dla dzieci.

Ja dodatkowo mnóstwo ubranek w ciuchlandzie kupiłam, zresztą do dzisiaj tak robię. Mam jeden, sprawdzony.

A teraz warto do 5-10-15 wejść, wyprzedaż fajna, bodziaki po 10zł, bluzeczki też. Tu bierzcie rozmiar większy, bo bodziaki mają zaniżoną rozmiarówkę.

[/QUOTE]
o to dobrze wiedzieć
Stary 2011-08-03, 22:12   #1434
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
kurcze wrócił mi apetyt na słodkie właśnie na kolacje zjadłam powidła śliwkowe

a ja mam apetyt na cokolwiek aby tylko zjesc a co bym nie zjadła to mam wzdęcia i czuje sie jak banka

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-08-03 o 22:16
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 22:17   #1435
karolca
Zakorzenienie

a mi dziś pachniało gotowaną włoszczyzną, taką w rosole. Taki zapach przed blokiem się rozchodził, że miałam ochotę nastawic rosół i zjeść taką ugotowaną marchewkę, cebulkę, por (gdzie normalnie jem tylko marchew i cebulkę).
Ahhh...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-03, 22:20   #1436
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
mozliwe z eprzez hormony. Mnie wlasnie nie wyszlo czarne ani nic mimo z eto byl czekoladowy braz, ciut przyciemniło, ale mam przeswity no i słabiutko bo widc moje ciemniejze odrosty

Prosze o numer Twojej farby, zobacze i zaraz lukne na allegro
obecnie mieszam dwie: 6, 3 i 6,32 ale oba to sa odcienie ladnego brazu
troszke sie naczytalam nt tych farb i wyczytalam ze pierwsza cyfra to kolor podstawowy np. najwiekszy czyli 10 to bardzo jasny blond im nizej tym kolo ciemniejszy i np tym co ja farbuje: 6,3 to "6" to nazwa ciemny blond ale to tylko nazwa bo wychodzi jak braz. Poziom 5 to juz ciemniejszy brazik a 4 to juz blisko czarnemu. Mam nadzieje ze rozumiesz. Cyfra po przecinku czyli jak ja uzywam 6,3 to ta "3" to odcien czyli np odcien zlocisty tego brazu, lub odcien miedziany lub popielaty... No i jak zaczelam farbowanie to moj wyjsciowy kolorek to byl ciemny braz, kupilam najpeirw farbe z poziomu 5 ale okazal sie to zbyt ciemny braz wiec nast razem juz z poziomu 6 farbowalam i jestem zadowolona. Jesli zmieszasz tak jak ja 6,3 z 6,32 to tak jakby mieszasz odcienie i wychodzi ciekawy kolor ale wszystko jest na poziomie brazu.
Jak masz jeszcze jakies pyt to pisz na PW. Na all kupuje sie tubke farby (50 ml) i oksydant (75 ml) i w takich proporcjach sie miesza. Jak mieszam dwa kolory to po prostu daje po polowie tubki jednego i drugiego
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
no niestety muszę " się oszczędzać" bo ciąża zagrożona w związku z plamieniami No ale tak jak napisałaś, czego się nie robi...
rozumiem...wspolczuje Ci bo wiem co to znaczy
tez musialam wieksza czesc ciazy I przelezec w wiekszosci ale czego sie nie robi. Tylko jest to przykre bo nie mozna sie w pelni cieszyc i byc aktywnym.
Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

gratulacje
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28536508]Dlatego napisałam: w typowej, zdrowej, prawidłowej ciąży

Daj spokój. Mnie dobę po cc sny erotyczne się śniły [/QUOTE]
Ty jestes niezla
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-03 o 22:23
Stary 2011-08-03, 22:33   #1437
Konto usunięte

Ty, Twój synek 16 maja, moja córa 17 maja ;D
Stary 2011-08-03, 22:33   #1438
karolca
Zakorzenienie

twaróg ze szczypiorkiem wcinam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-03, 22:36   #1439
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

karolcasmacznego
Stary 2011-08-03, 22:40   #1440
karolca
Zakorzenienie

Dziękuję, już zjadłam Smaczne było
Dobrze, że chleb zamieniłam na pieczywo chrupkie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości