|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Raczkowanie
|
emigra łooo to masakryczne ceny!
zariah ja też się zastanawiam nad używanym wózkiem ![]() a co do zabobonów to jestem Twoim kompletnym przeciwieństwem w ogóle się takimi rzeczami nie przejmuje. choć masz rację na pewno nie poleciałabym teraz do sklepu i nie zaczęła kupować małych skarpetek dziecięcych ale planowanie mnie uspokaja, wolę mieć wszystko poukładane wtedy jestem spokojniejsza nawet gdy coś będzie musiało się zmienić... np.okaże się że będą bliźnięta a propos słyszałam kiedyś,że jak kobieta brała przed ciążą tabletki anty to jest większe prawdo podobieństwo ciąży mnogiej... to prawda?
|
|
|
|
#1413 |
|
Rozeznanie
|
engela nawet niebrzydkie to łóżeczko tylko kolor wg mnie... bo biały jest brudzący... Ale to tylko moja opinia jest oczywiście... Ja Ci powiem że na razie to musimy mieszkanie znaleźć bo jak na razie to wynajmujemy tylko pokój bo taniej jest..Ale mój Tż już z lekka szaleje bo przyznał mi się wczoraj nieśmiało że już się rozgląda za rzeczami... Jak na razie to patrzymy używane bo nówki nie są zbyt tanie. Ale np na dzień dzisiejszy wózek 3in1 wcale nie zniszczony widziałam za 25funtów. Dla porównania nowy to koszt ok 100funtów. Więc różnica jest... Gorzej z ciuszkami później będzie bo używanych nie chce za bardzo więc sie jakby nie było wykosztujemy,bo za głupią parę pajacyków treba zaplacić z 15funtów..
emigra a czemu nie wolno masować?? engela nie strasz mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !:P
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-08-03 o 17:32 |
|
|
|
#1414 | |||
|
Zakorzenienie
|
baldachim osobiscie nie polecam, to tylko siedlisko kurzu uwierz. Mysle ze jesli dzidzie przyzwyczaicie do stlumionego swiatla to sie przyzwyczai i nie bedzie mu przeszkadzalo a baldachim to tylko brak dostepu powietrza. Ale to jest moja opinia. Ja nie kupowalam baldachimu.
Cytat:
bo czulam to samo (ta okropna suchosc) tylko ze u mnie hormony szalaly i w tamtej ciazy i w tej... ze ciagle bym nie dawala spokoju mezowi (oczywiscie teraz odpoczywa od mojej chcicy ale nie odpoczywa zupelnie bo tez mu spokoju nie dam bo ciagle a to: daj miske bede )wiadomo ze jesli tz jest wyrozumialy a Ty nie masz ochoty to nie ma co sie zmuszac, jednakjesli mialabys chcice to moze warto sprobowac jakiegos zelu bez chemikaliow sa takie, to na pewno moze pomoc. No i musze Cie zmartwic ze seksik po porodzie bez zelu lub czegos na poslizg juz nie cieszy bo niestety jest inaczej Cytat:
Po trzecie poleam farbe chyba ona jest bez amoniaku: Loreal Majirel (ja uzywam osobiscie ) mozna kupic na allegro. Nie niszczy wloskow, wychodza tkie kolorki jak na palecie, ladne brazy i nawet w ciazy mi wychodzi kolor. No i wlosy sa miekkie bo to farba ktora pielegnuje wloski. Jak chcesz moge Ci podac nr jakimi ja farbuje. Wychodzi ladny brazik. Cytat:
Podobne ale silniejsze bole odczuwa sie gdy po porodzie macica sie skurcza. Wlasnie takie w dole brzuszka rozciąganie.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-03 o 17:43 |
|||
|
|
|
#1415 |
|
Przyczajenie
|
Wróciłam z usg więc skladam raport.
|
|
|
|
#1416 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny witam nowe mamusie
![]() u mnie kolejny dzionek leżenia plackiem, miałam dziś iść do lekarza ale się okazało że przełożył wszystkie swoje dzisiejsze wizyty na jutro i akurat mnie zapomnieli o tym powiadomić... Słaba jestem okropicznie, normalnie nie mam siły na nic.. Ale jeśli to dzidzia mi zabiera siłę żeby rosła ładnie to niech rośnie i zabiera do woli, nie mam nic przeciwko ![]() Właśńie też jutro zamierzam pofarbować sobie włoski
|
|
|
|
#1417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Wiecie, my chyba zaczynamy rozumieć się bez słów. Ja również farbuję, w sobotę. ![]()
|
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zycze wytrwalosci dla dzidzi zniesie sie wiele
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prosze o numer Twojej farby, zobacze i zaraz lukne na allegro
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam z mężem obiadek (ależ czuję się nienajedzona teraz
)Zrobiłam ziemniaczki, do tego kawałki piersi z kurczaka w pikantnej panierce (coś a'la nuggetsy), i ogórek konserwowy. Pyyyycha Wcześniej nudziło mi się okropnie w domu więc wyciągnęłam rower i trochę pojeździłam. Powoli, ze spokojem. Jest ok ![]() tylko przeszkadzały mi podskakujące na nierównościach piersi
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale tak jak napisałaś, czego się nie robi...
|
|
|
|
|
#1423 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie doczytalam, tylko tak przejechalam posty a dla mnie kolko i krecenie tulowiem to pierwsze skojarzenie hula hop ![]() Macie ''szczescie'' ze raz Was gumka zawiodla, niektorzy staraja sie miesiacami o dziecko i nic z tego nie wychodzi, wiec tym bardziej docencie ![]() Cytat:
Cytat:
druga sprawa jest taka ze czasem ta burza hormonow utrudnia zajscie w ciaze, to bardzo indywidualna sprawa.przeciez napisalam - glaskanie, masowanie podbrzusza wywoluje skurcze macicy, ktore moga powodowac poronienia. dlatego nie nalezy caly czas macac i glaskac podbrzusza, ale ja np wcieram raz dziennie balsam, z tym ze robie to delikatnie i powoli
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#1424 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tylko to tak trudno się powstrzymać, przynajmniej mnie.
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Wpadłam na chwilkę do Was. Mam następną wizytę na 17 sierpnia, to będzie 10 tydzień. Jak ja nie mogę się doczekać kiedy skończy się ten pierwszy trymestr. Nie mam jakiś konkretnych objawów ciążowych, ale za to lubię sobie pospać z dwie godziny w środku dnia
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
cześć ja też będe wiosenną mama!
mam do Was pytanko z bety wychodzi u mnie 2 tydzień ciąży a licząc od okresu 5 tydz więc kiedy wybrać się na pierwszą wizytę? dzięki
|
#1427 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A rower - spokojna jazda + pewność, że nie jesteś wywrotką (ja jestem ) to możesz.Cytat:
Daj spokój. Mnie dobę po cc sny erotyczne się śniły Ja mam odwrotnie ![]() Cytat:
I owszem, do 4 miesiąca nie powinno się masażu brzucha ani piersi robić, ale umówmy się - normalne, lekkie posmarowanie się, trwające 15 sekund, przejdzie. Polecam olejek do ciała dla kobiet w ciąży z rossmanna, kosztuje niewiele, a jest rewelacyjny. I wydajny, niecałe 2 butelki zużyłam, smarowałam rano i wieczorem. Efekt - ani jednego rozstępu na brzuchu. Aczkolwiek... prawda taka, że tu 90% sukcesu zależy od ogólnej kondycji skóry. Cytat:
Przynajmniej ubranka. Dziewczyny, jeśli nie jesteście zabobonne i macie możliwość, kupujcie rzeczy wcześniej, bo od stycznia wchodzi vat na ciuszki dla dzieci. Ja dodatkowo mnóstwo ubranek w ciuchlandzie kupiłam, zresztą do dzisiaj tak robię. Mam jeden, sprawdzony. A teraz warto do 5-10-15 wejść, wyprzedaż fajna, bodziaki po 10zł, bluzeczki też. Tu bierzcie rozmiar większy, bo bodziaki mają zaniżoną rozmiarówkę. Cytat:
Naciągają się więzadła macicy (czasem, gdy się kichnie, to tak zakłuje - to właśnie to), no i mogą krzyże boleć, bo macica się powiększa. Cytat:
A propos kupowania wcześniej - sąsiadka miała termin na koniec czerwca, urodziła 5 czerwca. W domu NIC. Ani wózka, ani łóżeczka, kilka ubranek. No bo przecież ma czaaaaas. Cytat:
Cytat:
Wcinam czekoladowe desery
|
||||||||
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28527116]
A czemu na czczo Wcale nie musisz, prócz badania poziomu żelaza, wapnia i takich tam no i krzywej cukrowej wcale nie jest to konieczne. [/QUOTE] no mnie właśnie czeka badanie cukru i pani gin mi powiedziała że na czczo mam iść
|
#1429 |
|
Konto usunięte
|
A, to tak. Przy teście glukozowym tak samo, ja tez robiłam kilka razy poziom żelaza, wapnia, i czegoś jeszcze, nie pamiętam. I też na czczo. Ale zwykłe badania- jemy normalnie
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28537098]A, to tak. Przy teście glukozowym tak samo, ja tez robiłam kilka razy poziom żelaza, wapnia, i czegoś jeszcze, nie pamiętam. I też na czczo. Ale zwykłe badania- jemy normalnie
ale morfologię też robi się na czczo. Chyba, że coś się zmieniło.
|
#1431 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie zmieniło się - to, że każą robić ci na czczo nie ma sensu
Zjedzenie niczego nie zmienia, tam nie ma niczego, na co by lekkie śniadanie wpłynęło. Owszem, jeśli zeżresz golonko w piwie ale ciężarna kobieta nawet powinna przed wyjściem (= przed wysiłkiem) coś zjeść.
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
ufff
poza tym na moje szczęście póki co muszę chodzić do prywatnego laboratorium... a tam już około 8 bywa pusto... Przynajmniej ostatnio tak było. Jutro jak będzie pogoda to chyba też pośmigam na rowerze z pół godzinki. Daleko jechać nie muszę, wystarczy, że pokręcę się dookoła osiedla Tak mi trochę lepiej. A w weekend może pojadę na basen Brakuje mi pływania a w jeziorze woda trochę za zimna.
|
#1433 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze wrócił mi apetyt na słodkie
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28536508] Dziewczyny, jeśli nie jesteście zabobonne i macie możliwość, kupujcie rzeczy wcześniej, bo od stycznia wchodzi vat na ciuszki dla dzieci. Ja dodatkowo mnóstwo ubranek w ciuchlandzie kupiłam, zresztą do dzisiaj tak robię. Mam jeden, sprawdzony. A teraz warto do 5-10-15 wejść, wyprzedaż fajna, bodziaki po 10zł, bluzeczki też. Tu bierzcie rozmiar większy, bo bodziaki mają zaniżoną rozmiarówkę. [/QUOTE] o to dobrze wiedzieć
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co bym nie zjadła to mam wzdęcia i czuje sie jak banka
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-08-03 o 22:16 |
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
a mi dziś pachniało gotowaną włoszczyzną, taką w rosole. Taki zapach przed blokiem się rozchodził, że miałam ochotę nastawic rosół i zjeść taką ugotowaną marchewkę, cebulkę, por
(gdzie normalnie jem tylko marchew i cebulkę).Ahhh...
|
#1436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszke sie naczytalam nt tych farb i wyczytalam ze pierwsza cyfra to kolor podstawowy np. najwiekszy czyli 10 to bardzo jasny blond im nizej tym kolo ciemniejszy i np tym co ja farbuje: 6,3 to "6" to nazwa ciemny blond ale to tylko nazwa bo wychodzi jak braz. Poziom 5 to juz ciemniejszy brazik a 4 to juz blisko czarnemu. Mam nadzieje ze rozumiesz. Cyfra po przecinku czyli jak ja uzywam 6,3 to ta "3" to odcien czyli np odcien zlocisty tego brazu, lub odcien miedziany lub popielaty... No i jak zaczelam farbowanie to moj wyjsciowy kolorek to byl ciemny braz, kupilam najpeirw farbe z poziomu 5 ale okazal sie to zbyt ciemny braz wiec nast razem juz z poziomu 6 farbowalam i jestem zadowolona. Jesli zmieszasz tak jak ja 6,3 z 6,32 to tak jakby mieszasz odcienie i wychodzi ciekawy kolor ale wszystko jest na poziomie brazu. Jak masz jeszcze jakies pyt to pisz na PW. Na all kupuje sie tubke farby (50 ml) i oksydant (75 ml) i w takich proporcjach sie miesza. Jak mieszam dwa kolory to po prostu daje po polowie tubki jednego i drugiego ![]() Cytat:
tez musialam wieksza czesc ciazy I przelezec w wiekszosci ale czego sie nie robi. Tylko jest to przykre bo nie mozna sie w pelni cieszyc i byc aktywnym. Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28536508]Dlatego napisałam: w typowej, zdrowej, prawidłowej ciąży Daj spokój. Mnie dobę po cc sny erotyczne się śniły Ty jestes niezla
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-03 o 22:23 |
|||
|
|
|
#1437 |
|
Konto usunięte
|
Ty, Twój synek 16 maja, moja córa 17 maja ;D
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
twaróg ze szczypiorkiem wcinam
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, już zjadłam
Smaczne było ![]() Dobrze, że chleb zamieniłam na pieczywo chrupkie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

i ja czulam dyskomfort i maz z tym ze on nie obyl sie bez tej przyjemnosci koncowej a ja tak .... czulam tylko tarcie, nic wiecej. No ale bedziemy probowac dalej o ile sie nie zgorszyl
bo czulam to samo (ta okropna suchosc) tylko ze u mnie hormony szalaly i w tamtej ciazy i w tej... ze ciagle bym nie dawala spokoju mezowi
)

nie doczytalam, tylko tak przejechalam posty a dla mnie kolko i krecenie tulowiem to pierwsze skojarzenie hula hop
Wcale nie musisz, prócz badania poziomu żelaza, wapnia i takich tam no i krzywej cukrowej wcale nie jest to konieczne.